Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç tavsiyesi (42bin lira bütçe)
Selamlar,
Yurt dışında yaşayan bir kuzenim var, yılda bir kaç kez Türkiye'ye geliyor. Her geldiğinde araç kiralıyor, havalimanından teslim alıp yine havalimanına teslim şeklinde. Kuzenimin geldiği zamanların dışında yılda birkaç kez de kuzenimin babası geliyor Türkiye'ye.
Özetle böyle zamanlar için şimdiye kadar hep araç kiralama yoluna gidildi. Artık araç kiralamak yerine bir araç alma niyetinde. Türkiye'de genelde sağ koltuğa oturup, nereye gidiyoruz şeklinde takıldığı için araç alım konusunu bana yıktı. :)
Bütçe 42 bin lira, zorlasak 46 filan oluyor sanırım ama tamamen keyfi bir durum bu zorlama durumu.
Yılda en fazla 7-8 bin kilometre yapılır sanırım, fazlası normal şartlarda zor.
Genelde 4-5 kişilik arkadaş grubuyla seyahat ediyoruz, o sebeple B sınıfı bir araç yeterince geniş olmayabilir bizim için.
Genelde Ankara-İstanbul-Mersin arası uzun yol gidiyoruz, onun dışında sakin sakin şehiriçi trafiği. Performans konusunda özellikle bir arayışımız yok.
Kuzenim yurt dışındayken muhtemelen araç bende kalacaktır, zaten onun otomobil konusunda çok bir takıntısı da yok. Dolayısıyla özellikle aradığımız başka bir kriter yok.
Kriterler böyleyken size olsanız hangi alternatifleri düşünürdünüz?
Benim aklımda;
(0 km olarak)
*Dizel Linea (hem çok ucuz hem de dizel)
*Bravo dizel (bütçeyi biraz aşıyor, olası bir bayi indirimi filan olursa belki)
*Astra Classic Benzinli
*Yeni Leon benzinli
*Yeni Leon dizel (bütçeyi biraz aşıyor, ama mantıklı derseniz bir şekilde halletmeye çalışacağız.)
Benim aklıma ilk etapta gelenler bunlar. Sizin tavsiyelerinizi de duymak isterim. Çok düşük km'li araçlarla da ilgilenebiliriz.
Teşekkürler,
Skoda Rapid dizeller de bakilabilir. Kampanya fiyatlari sizin aradiginiz civardaydi.
Yeni Leon güzel araç ama fiyatı çok geldi bana.
1.2 TSI (benzinli) Style donanım için 49.000 TL fiyat verdiler. Fiyatın içinde Full led paketi (2.700 TL) var.
Dizel C4 (liste fiyatı 53.000 TL ama kampanya varmış 4-5 bin lira indirim sağlıyorlar) yada yeni golf bakılabilir bence..
Golf 7 1.2 TSI Midline paketi 44-45.000 TL arasında.
ahmetbaha-drs
15-04-2013, 16:57
Yeni Skoda Rapid
Yeni Seat Toledo
Yeni Ford B-Max
Neredeyse hepsi aynı fiyatlarda.
Skoda Rapid dizeller de bakilabilir. Kampanya fiyatlari sizin aradiginiz civardaydi.
Skoda Rapid, Seat Toledo ile platforma kardeşi ve rakipleri Pug 301 ve Citroen C Elysee. Tabiki gidip inceleyeceğim ama anladığım kadarıyla bunlar biraz daha küçük otomobiller. Eğer bu tarz bir otomobil uygun olursa; polo 1,6 tdi ve Chevrolet aveo sedan full gibi diğer seçeneklerde gün yüzüne çıkıyor. :)
Ve cidden kafam daha çok karışır hale geliyor. :D
Yeni Leon güzel araç ama fiyatı çok geldi bana.
1.2 TSI (benzinli) Style donanım için 49.000 TL fiyat verdiler. Fiyatın içinde Full led paketi (2.700 TL) var.
Dizel C4 (liste fiyatı 53.000 TL ama kampanya varmış 4-5 bin lira indirim sağlıyorlar) yada yeni golf bakılabilir bence..
Golf 7 1.2 TSI Midline paketi 44-45.000 TL arasında.
Yeni Leon sanırım aynı motor ve benzer donanım paketleri ile alındığında Golf'ten 2 bin lira daha ucuz. Ve bence daha yakışıklı.
C4'ün dizel baz versiyonu 49 bin lira eğer 4-5 bin lira indirim varsa, düşünülebilir.
ikinci el passat B6 çok hoş olur
Yeni Skoda Rapid
Yeni Seat Toledo
Yeni Ford B-Max
Neredeyse hepsi aynı fiyatlarda.
Rapid ve Toledo için fikirlerimi daha önceki mesajda belirtmiştim. Ama kesinlikle bayi de inceleyeceğim her ikisini de.
B-Max ise otomobilden çok MPV gibi. Çocuklu aileler için ideal sanırım ama bizim için gereksiz olur.
ikinci el passat B6 çok hoş olur
2. elde düşük km'li 1,6 TDi Passatlar maalesef bütçemizi aşıyor. TSi'lar içinse Passat'a gelene kadar Jetta ve Golf'ler var bize daha uygun.
Golf 1.2 tsi 44 bin tl'ye arkadaşım sıfır aldı, tavsiye ederim.
Eğer golf küçük gelir derseniz Jetta da düşünülebilir.
Golf 1.2 tsi 44 bin tl'ye arkadaşım sıfır aldı, tavsiye ederim.
Eğer golf küçük gelir derseniz Jetta da düşünülebilir.
1,2 TSi olabilir mi acaba o? Eğer öyle değilse çok güzel bir indirimle almış çünkü vw.com.tr'de 50 bin lira görünüyor 1,4 TSi 122 hp.
Bayilerde bu tarz indirimler yakalayabilirsem; Golf Jetta ya da Yeni Leon hangisi denk gelirse olacak galiba.
İbrahim33
15-04-2013, 19:16
Genelde seyahat amaçlı ve 4-5 kişi bineceği için aklımdan ilk Superb geçti.Yayla gibin oh ne güzel :) İlk tercihiniz superb olmalı fiyat aralığına uygun bulabilirseniz.
Onun dışında bravoyu önerirdim ama sürekli 4-5 kişi seyahat edileceği için arkada oturanlar biraz sıkılabilir :)Tercih edilecekse dizel yerine multiair bravo bakılmalı , çok az yakar uzun yolda.düşük km'li 37-38 liralara bulursunuz , hemde cam tavanlı , en dolu olanı 140 ps ve çokta iyi gidişi var.
Düşük km'li Golf6'da düşünebilirsiniz , tdi motoru oldukça ekonomik ve araçta konforlu geniş ve ferah.
Genelde seyahat amaçlı ve 4-5 kişi bineceği için aklımdan ilk Superb geçti.Yayla gibin oh ne güzel :) İlk tercihiniz superb olmalı fiyat aralığına uygun bulabilirseniz.
Onun dışında bravoyu önerirdim ama sürekli 4-5 kişi seyahat edileceği için arkada oturanlar biraz sıkılabilir :)Tercih edilecekse dizel yerine multiair bravo bakılmalı , çok az yakar uzun yolda.düşük km'li 37-38 liralara bulursunuz , hemde cam tavanlı , en dolu olanı 140 ps ve çokta iyi gidişi var.
Düşük km'li Golf6'da düşünebilirsiniz , tdi motoru oldukça ekonomik ve araçta konforlu geniş ve ferah.
SuperB, Passat gibi segmentlere geçince elimizdeki bütçeden ötürü km'ler alıp başını gidiyor. Çok mu km takıntın var diye sorabilirsin, km takıntım yok fakat kuzenim o kadar eski bir araç almak istemeyecektir. Araç kiralarken bile yüksek km'li araçlardan uzak duruyordu. :)
Sürekli 4-5 kişi seyahat demek doğru olmaz ama 4-5 kişilik kemik kadro bir grup var. Yıllık izinler, tatiller ortak belirlenip geziliyor. Özetle küçük araç gelmez bize. Yoksa C segmenti yeterli olacaktır.
Bravo da beni cezbeden tek şey 1,6 dizel üniteyi rakiplerine göre (Golf, Focus vs) ucuza sunması.
Benzinli olursa TSi muhtemelen ya da fiyatından dolayı Opel Astra Classic.
Sizin varsa çevrenizde ya da sahibinden.com üzerinde bu kriterlere uygun araç; paylaşırsanız sevinirim.
Arkadaşlar da söylemiş golf7 1.2 tsi , mis gibi .
timucintt
16-04-2013, 01:01
ikinci el mazda 6 olabilir, mazda 3 HB impressive olabilir uygun ikinci elleri ve tertemiz bulunabilir. Ama mazda benzinli yorabilir yakıtları ama diğer türlü hertürlü sorunsuzluk :D
devil_berk22
16-04-2013, 02:19
golf 7 veya jetta 1.2tsi iyidir bence
Bende 1.2 tsi jetta diye dusundum diger kiyaslanilan araclara gore daha agir basiyor