Orijinalini görmek için tıklayınız : pc konusunda acil yardım!
arkadaslar her sene düzenli olarak yaptığım pc temizleme ve termal macun yenileme işlemini bugun yaptım. parcalarin tozunu supurge ile aldım ve monte ettim.
işim bitince power'a bastım fakat monitöre görüntü gelmedi. akabinde yaptığım işlemler;
1. bağlantıları kontrol ettim.
2. tankeri çıkartıp spor değiştirerek teker teker denedim.
3. onboard ekran kartını denedim.
4. ekranı monitöre taktım, çalışıyor.
5. bios pilini döktüm, taktım cmos reset yaptım.
fakat herhangi bir değişiklik yok. tüm fanlar çalışıyor, hdd'den ses geliyor, çalışıyor. monitöre sinyal gelmiyor. bir fikri olan var mı?
teşekkürler
edit: sorun çözüldü.
Ramleri sök güzelce temizle abi daha sonra tekrar tak
edit: ramleri söktükten sonra pc kapa power kablosunu çek 2,3 defa açma tuşuna bas
Yiğit G.
15-04-2013, 16:46
Ekran kartı problemine benziyor.Ekran kartını sökerken birşeye zarar vermiş olabilirsin.Başka bir ekran kartı varsa onla dene.. Ram probleminde genelde dit dit ses veriyor veya diiittt diye gibi gibi... Ramleri ve ram yuvalarını temizle yinede ama sanmam
ram slotlarının yerini değiştirdin mi ?
Ramleri sök güzelce temizle abi daha sonra tekrar tak
edit: ramleri söktükten sonra pc kapa power kablosunu çek 2,3 defa açma tuşuna bas
dediklerini yaptım, ramleri değiştirerek taktım. sonuç aynı, tesekkurler
Ekran kartı problemine benziyor.Ekran kartını sökerken birşeye zarar vermiş olabilirsin.Başka bir ekran kartı varsa onla dene.. Ram probleminde genelde dit dit ses veriyor veya diiittt diye gibi gibi... Ramleri ve ram yuvalarını temizle yinede ama sanmam
onboard kartı denedim, fark yok. anakartta hoparlör yok. teşekkürler
dediklerini yaptım, ramleri değiştirerek taktım. sonuç aynı, tesekkurler
onboard kartı denedim, fark yok. anakartta hoparlör yok. teşekkürler
Onboard'ı denerken harici ekran kartını söktün mü?
istersen ara yardımcı olmaya çalışırım
543 774 4068
Onboard'ı denerken harici ekran kartını söktün mü?
evet, sökerek denedim.
ilk mesajda unutmayi belirttigim bir nokta:
-ses kartı vardı, temizledikten sonra söktüm.
Anakartta hoparlör olsaydı keşke bios sesinden çözülürdü problem ..Ram leri tek-tek dene tak ve slotların yerini değiştir derim
tunerviper
15-04-2013, 17:25
Ramlarin pinlerini yumuşak bir silgi ile silip deneyebilirsiniz.
istersen ara yardımcı olmaya çalışırım
pcvirus hocamla görustuk, önerilerini uyguladm. en son komple sökup onboard denedim bidaha ve şimdi bios açıldı. işlemci altında toz vardı sanırım. diger bileşenleri takıp tekrar yazacagım.
yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim.
edit: hala stabil degil. biosa gelirken kendi kendine kapanıyor
edit2: sorun fazla kullanılmış termal macun kaynaklıymış. kazasız atlattık :D
macunun suyunu çıkartmışsın yani :D
neyse geçmiş olsun
Hakan Girginer
16-04-2013, 03:35
2003 yılında topladığım bir PC var. O zamanın en baba bileşenleri ile toplamıştım.
Ne macun, ne yıllık temizlik. Aklıma gelince kapağını açar elektrik süpürgesi ile tozunu alırım - bunu da çalışırken yaparım.
Bu güne kadar tık demedi.
cem_subasi
16-04-2013, 07:57
Aynen kaç senedir pc kullanıyorum içini açıp bir kere tozunu almışlığım yok herhalde onun içinde yaşayan bi canlı bile olabilir :)
macunu pirinç tanesi kadar kullanmalısın
bu seferlik böyle oldu, tipik arabın yağı bol bulma durumu :)
kasa balkon kapısına oldukça yakın konumlandırıldığından ve ekstra fan yuvaları olduğundan dolayı topak topak toz oluyor bu da işlemci ve diğer bileşenlerin sıcaklığını yükselip performanstan ödün verdiğinden dolayı yılda bir bu uygulamayı yaparım.
Termal Macun Nedir? Ne İşe Yarar? | Pc Rehberi (http://www.pcrehberi.org/11/05/2011/donanim-rehberi/bilgisayar-temel-bilgileri/termal-macun-nedir-ne-ise-yarar.html/#axzz2QbjLLedD)
burkaykalyon
16-04-2013, 09:07
Kaliteli termal macun satılırr :D
http://www.esmanelektronik.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=252&Itemid=334&lang=tr
Kullandığınız termal macunun yapıştırıcı özelliği var mı acaba?
Termal macunu küçük arkadaşların dediği gibi prinç tanesi büyüklüğünde kullanmanız gerekiyor bununla geçmiş olsun :)
Kaliteli termal macun satılırr :D
- HTC Silikonsuz Isı Transfer Bileşiği (http://www.esmanelektronik.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=252&Itemid=334&lang=tr)
Kullandığınız termal macunun yapıştırıcı özelliği var mı acaba?
yok hocam, markasız bir ürün, ama iş görüyor :icon_tup:
Rec.O; Teşekkürler :)