Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonumuz mu Yaklaşıyor ?

SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 07:56
Columbia Üniversitesi ve Dünya Bankası uzmanları, önümüzdeki yıllarda yaşanacak sel, kasırga, deprem, volkan ve toprak kayması gibi doğal felaketlerin farklı ülkeleri nasıl etkileyeceğini araştırdı ve risk haritaları hazırladı

Haritalara göre felaket bulutları tam da Türkiye’nin üzerinde. Özellikle deprem ve kuraklık açısından ülkemiz büyük tehlike altında görünüyor. Uzmanlar Türkiye’nin ciddi can ve mal kaybı yaşayacağını öngörüyor...

EN ÇOK ÖLÜM SAHİL ŞERİDİNDE OLACAK

DÜNYANIN risk haritalarında deprem, kuraklık ve selin ayrı ayrı büyük ölümlere yol açacağı görülüyor. Ölüm oranları açısından hazırlanan haritaya göre Türkiye’nin özellikle Ege, Akdeniz ve Karadeniz sahil şeridindeki birçok kişi deprem nedeniyle hayatını kaybedecek. Deprem ve toprak kayması gibi yer hareketleri tüm dünyada ise en çok Doğu Avrupa, Anadolu ve Orta Asya’da can alacak. Asya ülkelerinin büyük bölümünde sel, Afrika’da ise kuraklık nedeniyle milyonlarca kişinin öleceği tahmin ediliyor.

EKONOMİMİZ ALT ÜST OLACAK...

UZMANLARIN hazırladığı ikinci harita ise doğal felaketlerin ülkelere ne kadar ekonomik zarar getireceğini öngörüyor. Bu haritaya göre Türkiye genelinde jeofizik, yani deprem ve toprak kaymaları, kuraklık ve suya bağlı nedenler yüzünden büyük ekonomik kayıplar yaşanacak. ABD, Avrupa ve Avustralya’da da kuraklığa bağlı ekonomik zarar görülecek. Amerika kıtasının doğusu, Asya’nın güneydoğusu ve Avrupa’nın genelinde de sele bağlı ciddi bir ekonomik gerileme olacak.

Alıntıdır

Onuralp
24-05-2008, 08:27
Hiç şaşırmadım abi, Zaten herşey pahalı. Bi de küresel felaketler başlarsa, tam süper olur fiyatlar. Can kayıpları da cabası. :(

SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 08:41
Hiç şaşırmadım abi, Zaten herşey pahalı. Bi de küresel felaketler başlarsa, tam süper olur fiyatlar. Can kayıpları da cabası. :(

Benim en büyük korkum, Olası İstanbul depremi...
Allah Korusun bu deprem olduğunda Türkiye'nin sonu olmasada
çok büyük değerler yitip gidecek

sülüman
24-05-2008, 08:53
taş taş üstünde kalmaz istanbulda en ufak biri depremde .

esenlerde yer altı metro calışmaları yapıldı 10 binadan 5 i çürük cıktı ve yan yatttı deprem oldugunu düşünürsek allah korsun istanbulda insan kalmaz

SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 09:12
taş taş üstünde kalmaz istanbulda en ufak biri depremde .

esenlerde yer altı metro calışmaları yapıldı 10 binadan 5 i çürük cıktı ve yan yatttı deprem oldugunu düşünürsek allah korsun istanbulda insan kalmaz

Eski İstanbul'un yerleşim merkezleri, sonradan plansız programsız kaçak yapılan
yerleşim bölgelerinde çok yüksek olacak ölüm oranı... Sonradan yapılan siteler,
uydu kentlerde sanmıyorum bu oranın yüksek olacağını. Düşünebiliyormusunuz
bir yangında itfayenin geçemediği bir sokaktaki ölüm oranını ??? Bence İstanbul'un
%50si gider. Tahmini rakamlara göre ölü sayısı 150.000 olarak telaffuz ediliyor ama
bu 99 depremindeki gibi 19.000lere çekilemez! Çünkü sadece o depremde
Adapazarı'nda 100.000 ölü vardı. Ölüm koymazda insana ya canlı kalıpta enkazda
kalırsak :soru:

sülüman
24-05-2008, 11:01
tüylerim diken diken oldu enkaza altı diyince vay halimeze ozaman

F.A.T.İ.H
24-05-2008, 11:18
Ölüm koymazda insana ya canlı kalıpta enkazda
kalırsak :soru:
Abi bazen bende bu olayı düşüüyorumda böle bi olayda zaten insan kendi canını düşünmezki aileyi ve akrabaları düşünürüm ben...Yada çıkılsa bile insan delirir bi çok yakınını kaybetmiş evi yok bişeyi yok...
Saolsunlar Yetkililer aldıkları maası zerre kadar hak etmiyorlar...Millet bas bas bağırıyo İstanbul depremi yakın diye hiç bir önlem alınmıyor...İzmir ve İstanbul deprem açısından Dünyada ilk 20 de eğer bu şehirlerde deprem gerçekleşirse ülkemizin durumu zaten kötü kendini toparlaması baya zaman alır...

Dragger
26-05-2008, 00:25
Dünyanın sonu yaklasıyor...

Bu felaketler de yasananlar da habercisi...

ibrahim
26-05-2008, 00:27
durunbe kardeşimya gerilim vermeyin bizlere gece rahat yatacaktım bak bu msjdan sonra nah yatarım valla korktum

-ER-
26-05-2008, 00:39
kaderde varsa ...... neye yarar üzülmek demek isterim ben bu işe yani deprem şart değil. kaderimizde ölceğimiz yazılıysa saçma sapan şeylerden bile ölebiliriz yani. o yüzden düşünüpge gerilemye gerek yok öleceğimizi bilerek yaşayalım ki tanını çıkaralım benim düşüncem :)

Baran^
26-05-2008, 10:19
1 DEVİR bitti diğeri başladı,bu DEVRİN de sonu yaklaşıyor tüm ekosistem,yeryüzü tekrar son bulacak ve dunya yenı bir oluşum içine girecek.Yenı canlılar yenı hayatlar başlıyacak,bizide ilerde buzullardan ordan burdan kazıp cıkartırlar kemiklerimizi..En yakın ve bizi ilgilendiren felaket ise kuşkusuz İstanbul depremi..Allah hepimizi korusun.

BigHunter
26-05-2008, 10:23
Herşey Allah'tan .

sulhi
26-05-2008, 10:26
satarım varı you giderim köye alırım herkezı yanima bende...

M_PROJECT
26-05-2008, 10:28
satarım varı you giderim köye alırım herkezı yanima bende...

ecel koy mu dinler olm :D

STeaM
26-05-2008, 10:29
çoğu kitapta gelecekte 3.dünya savaşının sudan kaynaklanacağını ve bu savaşın orta asya - mezopotamya dolaylarnda yaşanacağını söylüyordu.

kuraklık kaçınılmaz, depremse dakdiri ilahi...

sulhi
26-05-2008, 10:34
kanka tek katLı ev dumduz arazi:) gecerım göL basına bide gölge orası zaman geciririm:)

M_PROJECT
26-05-2008, 10:35
kanka tek katLı ev dumduz arazi:) gecerım göL basına bide gölge orası zaman geciririm:)

sende bi hal var arabayi sation koye yerlesion felan , banada bi patites tarlasi varsa geleyim :D