PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıtsız çalışan motor

arm
18-04-2013, 01:21
Yakıtsız Motor - non-fuel engine - Salman Gürbüz (62) 1976 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yapmaya başladığı bu icat ile sonsuz enerjiyi üreteceğini iddia ediyor.

FRoJ-F_LRPA&feature=youtu.be

yorumlarınızı merak ettim, verildiyse affola

chatlaxs
18-04-2013, 01:23
çalışır hali var mı ki ?

darkmoon
18-04-2013, 01:25
k6kIJlgqezE

Phinergy drives car by metal, air, and water - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=k6kIJlgqezE&feature=player_embedded)

matthardy
18-04-2013, 02:17
teoride evet.
pratiğe dökerse çok yaşamaz.

bknz ; aselsan mühendislerinin ölümü...

Y.Emre
18-04-2013, 11:29
İdeal şartlarda çalışabilirliği var gibi. Gerçek şartlarda çalışmaz

alyekrm
18-04-2013, 12:23
içimi en çok acıtan universitelerden destek bulamaması universite 2. sınıf öğrencisiym kendi imkanlarımda bi proje uzerinde calısıyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum teoriyi anlatıyorsun dinliyorlar gerisi yok ya benim vaktim yok oluyor işin adı yada seni birine göndereyim tübitak desen ciddi ve bilen birileri tarafından hazırlanmadıgı surece projeleri kabul etmiyor e kardesim ne bileyim ben fluenti bilmem neyi ...

free-hifi
18-04-2013, 12:42
teoride evet.

tam ben yazacaktım

mmged_jan
18-04-2013, 14:58
şuan çok bilinen bir alternatif yakıtın üretimini yapabiliyorum çok uğraştık destek çıkmayınca kendimize kadar üretiyoruz kendimiz kullanıyoruz

bu tarz projeleri kendimiz için üretip kendimiz için kullanmak en mantıklısı ne diyelim zorla köle yaratmak için uğraşılıyor sadece ülkemizde değil bütün dünyada

_FrKn_
18-04-2013, 15:14
şuan çok bilinen bir alternatif yakıtın üretimini yapabiliyorum çok uğraştık destek çıkmayınca kendimize kadar üretiyoruz kendimiz kullanıyoruz
bu tarz projeleri kendimiz için üretip kendimiz için kullanmak en mantıklısı ne diyelim zorla köle yaratmak için uğraşılıyor sadece ülkemizde değil bütün dünyada

şu kısmı biraz açarmısınız?

youtube yorumlarında hazırladıkları prototip in kaçırıldığını falan yazmışlar.
Video yu izleyince olabilir gibi görünüyor. Uzaylılara falan girmeyeymiş.

cabrioleter
18-04-2013, 15:18
Türkiyede tek olan genç girişimciler akademiz var belediye destekli bu tarz projeleri profesör, girişimci, iş adamı, belediye başkanına falan iletebiliyoruz.. özellikle izmir ve çevresinde olanlar irtibata geçebilir. hatta siteden bir arkadaşa proje ortağımız olması için teklif bile götürdüm ama kendisi pek ilgilenmedi..

senna
18-04-2013, 15:39
teoride evet.

Teoride de zor

Termodinamigin kurallari onu gectim fizik kurallari hersey degisir kaldiki degissin ne olacak diyemezsiniz

Yoktan var edebilirmisiniz enerji? Yakitsiz yada farkli sekilde nasil olabilir?:)

Para cokomel para cokomel verirsin alirsin 1 verip 2 alabilirmisin?:)

1JZ
18-04-2013, 16:17
İnsanlar 150 yıldan fazladırkı bu sonsuz dönen motor için çalışıyorlar belkide bulurlar, ama ben zannetmiyorum bir enerji başka bir enerjiye dönüştürmek için bir güç kaybı oluyor.

senna
18-04-2013, 16:25
Bunun bulunabilmesi su anki fizik kurallari cercevesinde bana gore imkansiz ha bilmedigimiz kuramlar vardir kuvvetler vardir ama bu atiyorum yercekimini bulmak gibi birsey degil:)

Dunyadaki hemen hemen hersey degisir havada falan yururuz ohoo dusundukce yazariz:D

matthardy
18-04-2013, 16:28
Teoride de zor

Termodinamigin kurallari onu gectim fizik kurallari hersey degisir kaldiki degissin ne olacak diyemezsiniz

Yoktan var edebilirmisiniz enerji? Yakitsiz yada farkli sekilde nasil olabilir?:)

Para cokomel para cokomel verirsin alirsin 1 verip 2 alabilirmisin?:)

süper bi fizik bilgim yok , ama bu amcanın trt'deki resim yapan bonus kafalı amca gibi gereksiz olan "kabullendirme" yönüne tav oldum.

anlattıkları mantıklı geldi,ama bilen birine göre teoridede zor herhalde.
açıkcası bana ters gelen bişeyi yoktu.

bana biraz daha açıklarmısınız,cehaletime verin?

darkmoon
18-04-2013, 16:31
enerjisiz motoru bilmem ama dünyada hava ile çalışan motor var

Compressed air car - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Compressed_air_car)

fransada 2003 yılından bu yana bir firma basınçlı hava ile çalışan araçlar üretiyor araçların altında tüp var ve basınçlı hava ile motora güç sağlıyor araçların menzilide en son 250 km idi belki çıkarmışlardır menzili...

yakıtlıda tabiki suyla çalışan hidrojen araçlar zaten var olmayan bir şey değil bmw nin hydrojen 7 aracı var başka markaların bir sürü hidrojenli araçları var bazıları direk içden yanmalı motoru çalıştırıyor bazıları elektrikli motora güç veriyor bütün firmalar yeni nesil bunun üstünde çalışıyor..

senna
18-04-2013, 16:47
Estagfurullah su an bildigimiz kadariyla daha belki ortaya cikmamis olan kuvvetler yada kanunlar vardir bunu bilemeyiz ama bu amcamin dedigine gore yoktan enerji var ediyor bu su demek verimi %100 den daha fazla olan bir makine demek buda bir birim enerji verdiginde sana bir birimden daha fazla is yapan yada yine enerji veren bir makine demek bunu nasil ypaabilirsin? En basinda surtunme var surtunmesiz bir makine nasil yapabilirsin? Atom molekul duzeyine indirdiginde atomlar molekuller birbiriyle surtunuyor bunun olmayacagini kabul etmek bana anlamsiz geliyor elbet manyetik alan vs diyenler olacaktir ama her zaman su anki termo kanunlarina gore bole bir sey imkansiz yoktan var edemeyiz dogadaki hersey bunun ustune kurulu

Bitki gunesten enerji alir atp sentezler madde sentezlemede kullanir yemek yersin yedigin yemegi molekkulere ayirip enerji elde edersin yeni maddeler sentezlerin(yag vs) nukleer enerji santrali kurarsin radyoaktif maddelerin duzensizligi(ic enerjisi diyelim tam anlamini su an hatirlayamadim) isi enerjisi elde edersin o isiyla buhar elde edip buhar cevriminde kullanrsin, icten yanmali motora benzin koyarsin onun yanmasiyla ortaya cikan enrkiyi mekanik enerjiye cevirirsin

Ama sunu duydunmu hic arabaya bir litre benzin koydum eee depoda 1,5 litre benzin var:D

Cepten yazdigim icin yapilan makinenin ne durumda oldugunu bilmiyorum ama su anki bildigimiz fizik kurallari cercevesinde bu mumkun olan bir surum degil her halukarda mutlaka bir kayip soz konusudur muhtemelen manyetik alanla alakali bir makinedir

Kimseyi kucuk gormek yada yaptigiyla dalga gecmek icin yazmiyorum ama bu tur calismalarin sonu su an itibariyle husran oldu umarimki benim bu dusuncemi yikabilecek bir kuram kanun bulunur tukurduklerimi yalarim:)

matthardy
18-04-2013, 17:04
Estagfurullah su an bildigimiz kadariyla daha belki ortaya cikmamis olan kuvvetler yada kanunlar vardir bunu bilemeyiz ama bu amcamin dedigine gore yoktan enerji var ediyor bu su demek verimi %100 den daha fazla olan bir makine demek buda bir birim enerji verdiginde sana bir birimden daha fazla is yapan yada yine enerji veren bir makine demek bunu nasil ypaabilirsin? En basinda surtunme var surtunmesiz bir makine nasil yapabilirsin? Atom molekul duzeyine indirdiginde atomlar molekuller birbiriyle surtunuyor bunun olmayacagini kabul etmek bana anlamsiz geliyor elbet manyetik alan vs diyenler olacaktir ama her zaman su anki termo kanunlarina gore bole bir sey imkansiz yoktan var edemeyiz dogadaki hersey bunun ustune kurulu

Bitki gunesten enerji alir atp sentezler madde sentezlemede kullanir yemek yersin yedigin yemegi molekkulere ayirip enerji elde edersin yeni maddeler sentezlerin(yag vs) nukleer enerji santrali kurarsin radyoaktif maddelerin duzensizligi(ic enerjisi diyelim tam anlamini su an hatirlayamadim) isi enerjisi elde edersin o isiyla buhar elde edip buhar cevriminde kullanrsin, icten yanmali motora benzin koyarsin onun yanmasiyla ortaya cikan enrkiyi mekanik enerjiye cevirirsin

Ama sunu duydunmu hic arabaya bir litre benzin koydum eee depoda 1,5 litre benzin var:D

Cepten yazdigim icin yapilan makinenin ne durumda oldugunu bilmiyorum ama su anki bildigimiz fizik kurallari cercevesinde bu mumkun olan bir surum degil her halukarda mutlaka bir kayip soz konusudur muhtemelen manyetik alanla alakali bir makinedir

Kimseyi kucuk gormek yada yaptigiyla dalga gecmek icin yazmiyorum ama bu tur calismalarin sonu su an itibariyle husran oldu umarimki benim bu dusuncemi yikabilecek bir kuram kanun bulunur tukurduklerimi yalarim:)

:) teşekkür ederim üşenmeyip anlatmışssın benide aydınlattın.
bu amcanınkide biraz quantumculuk herhalde.
(bayılırım quantuma herşeyi anlat yap ciz ee gelin pratiğe dökelim,olmaz..niye quatum sadece teori )

bence ilerleyen yıllarda bunun bir yolunu bulurlar çünkü petrol illaki tükenicek.
hatta bence bulmuşlardırda serbest piyasa ekonomisi gereği gün yüzüne çıkmıyordur.

tekrardan teşekkür ederim.

senna
18-04-2013, 17:07
O is zor oyle gizli olupta bulunabilecek bir kuvvet kuram kanun vs oldugunu sanmiyorum:)

Petrol tukenir tukenecekte alternatif yakit kaynaklari var bunlar kullanilir petrole odaklanmayin

twstr
18-04-2013, 17:25
sonsuz guc ureten motor daha ocne yapılduı ama fazla guc alınamıyordu dıye bılıyorum manyetık mıknatısları uygun acılarla bıratraya getırıp ıtme ve cekme kuvvetı yaratarak bir motor elde etmıstı bır turk amcamız..hatta almanyaya cagırdılar ınceledıler alkısladılar adamı

Muammer Yildiz Free Energy Device(HQ).flv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_9Y3n1bOtn4)
Muammer Yıldız.

Ofiste oldugum icin videoyu acıp dınleyemedım aynı hıkayeden bahsedıyorsa kusuruma bakmayın

darkmoon
18-04-2013, 17:33
sonsuz güç denilen şey manyetolu bir şeyler olabilir belki.. manyetolu el fenerleri vardır elinizle iki üç kere mandala basarsınız güç üretir fener o basdığınızla 1-2 dakika aydınlatır etrafı burda enerji kaynağı aslen sizsinizdir.. o tip bir motor yapmış olabilirler belki ilk harekketen güç alıp onu kullanan.. tabi yazdıklarım tamamen hayali farazi..

elma
18-04-2013, 18:03
sonsuz guc ureten motor daha ocne yapılduı ama fazla guc alınamıyordu dıye bılıyorum manyetık mıknatısları uygun acılarla bıratraya getırıp ıtme ve cekme kuvvetı yaratarak bir motor elde etmıstı bır turk amcamız..hatta almanyaya cagırdılar ınceledıler alkısladılar adamı

Muammer Yildiz Free Energy Device(HQ).flv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_9Y3n1bOtn4)
Muammer Yıldız.

Ofiste oldugum icin videoyu acıp dınleyemedım aynı hıkayeden bahsedıyorsa kusuruma bakmayın

Manyetik monopol diye bişey yokki cihazı olsun.

senna
18-04-2013, 18:38
basınçlı yağdan bahsediyor amcam yağı nasıl basınçlandırıp mevcut basınç düştükten sonra tekrardan basınçlandırmayı planlıyor? izledim dinledim ama kapadım yarısında tam izleyen var mı?

yilmazcatalbas
18-04-2013, 18:40
sonsuz güç denilen şey manyetolu bir şeyler olabilir belki.. manyetolu el fenerleri vardır elinizle iki üç kere mandala basarsınız güç üretir fener o basdığınızla 1-2 dakika aydınlatır etrafı burda enerji kaynağı aslen sizsinizdir.. o tip bir motor yapmış olabilirler belki ilk harekketen güç alıp onu kullanan.. tabi yazdıklarım tamamen hayali farazi..

O tip bir motorda enerji insan tarafından sağlanıyor burdaki durum çok farklı değil mi? Senna uzun uzun yazmış sağolsun okudum aydınlandım ama amca da çok ısrarcı olabileceğinde

yilmazcatalbas
18-04-2013, 18:40

Merakımdan soruyorum nedir o alternatif yakıt ?

Y.Emre
18-04-2013, 19:01
basınçlı yağdan bahsediyor amcam yağı nasıl basınçlandırıp mevcut basınç düştükten sonra tekrardan basınçlandırmayı planlıyor? izledim dinledim ama kapadım yarısında tam izleyen var mı?

Boş vaktim çoktu sonuna kadar büyük sabır gösterip izledim abi. Adamın yaptığı makineden bence de bişey olmaz. İlk sayfada yazmıştım ideal şartlarda belki çalışır. (Sürtünme yok, herhangi kimyasal reaksiyon yok vs vs)

"Adamın düşünce yapısı anladığım kadarıyla stirling motorunu 360 derecelik alan kaplayacak şekilde sıralarsam ne olur?" Herbir motor bir diğerini döndürürmü gibi bişey.

Bilmeyenler için Stirling motoru;Stirling motoru - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Stirling_motoru)
Özetle bir çeşit dıştan yanmalı buhar motoru.

senna
18-04-2013, 19:19
sürtünmeyi nasıl kaldırabilecek ki hadi ideal şartlarda düşündük oda ofsayt:) garip geldi bana pratikte yapılmış örneği var mı acaba

Y.Emre
18-04-2013, 19:32
Abi kaldırdı- kaldırır demedim zaten.

Hani termodinamikte var ya abi Carnot Cycle, reversible process falan. adamın yaptığı makineyi ve processi reversible kabul etsek demiştim. Öyle bile çalışacağı kesin değil de.. bi ihtimal..

Gerçek şartlarda bencede mümkünatı yoktur zaten

İbrahim Erdem
18-04-2013, 19:38
Enerjiyi yoktan var etmek zaten mümkün değil termodinamik dersindeki ideal sistemi yakalamak da mümkün değil (sürtünme yok,potansiyel kinetik enerji değişimi yok,İstenmeyen ısı transferi yok falan) videoyu izleyemedim ama yorumlara bakılırsa şunun gibi birşey yapıyor sanırım. Basınçlı havadan güç üretme yöntemini elektrik e alternatif olarak psa grubu geliştiriyor.

Hybrid Air, an innovative full hybrid gasoline system | PSA PEUGEOT CITROËN (http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/inside-our-industrial-environment/innovation-and-rd/hybrid-air-an-innovative-full-hybrid-gasoline-system-article)

senna
18-04-2013, 19:39
Abi kaldırdı- kaldırır demedim zaten.

Hani termodinamikte var ya abi Carnot Cycle, reversible process falan. adamın yaptığı makineyi ve processi reversible kabul etsek demiştim. Öyle bile çalışacağı kesin değil de.. bi ihtimal..

Gerçek şartlarda bencede mümkünatı yoktur zaten

yok yok sana demedim kaldırdı kaldırmadı mevzusunu :)