Orijinalini görmek için tıklayınız : F1/13 - 4. Yarış BAHRAIN GP
4. yarış için son zamanlarda ciddi olayların olduğu tansiyonun düşmediği yere geçiyoruz.Pist çölün ortasında olduğu için özellikle yarış çizgisi dışı baya kirli
http://marketing.fiapress.com/sendstudio/admin/temp/newsletters/2208/04-bahrain-560.png
Pist uzunluğu: 5.412 km
Tur: 57
Mesafe: 308.238 km
En hızlı tur: 1:30.252 (Michael Schumacher, 2004, 216.075 km/s)
Azami hız: 314 km/s
Ortalama hız: 214 km/s
Ortalama viraj hızı: 138 km/s
Yön: Saat yönünde
Sağ viraj: 9
Sol viraj: 6
En uzun düzlük: 1.205 m
Tam gaz geçilen en uzun bölüm: 14 sn/1050 m
Tam gaz geçilen kısımlar: Turun %63'ü
Geçen seneki yarış
IOER9hahaTs
https://www.youtube.com/watch?v=IOER9hahaTs
http://muftah.org/wp-content/uploads/2012/04/Bahrain-Grand-Prix.jpg
Halkın bir bölümü ciddi bi şekilde yarışa karşı , 2 sene evvel yarış iptal edilmişti.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/04/10/article-2127598-128841FC000005DC-392_468x286.jpg
http://www.wespeaknews.com/wp-content/uploads/2012/04/21.jpg
-- Nostradamus köşesi --
Pole pozisyonu :
Yarış :
İlk geçiş :
ilk pit stop :
ilk olay :
SC girer mi ? :
*Ne olucak bu Levent in hali !? (:
her soru 5 puan olsun ama Levent in durumunu bilene 100 puan !
initial-D
18-04-2013, 17:46
Pole pozisyonu : vettel
Yarış : alonso
İlk geçiş : ham
ilk pit stop : perez
ilk olay : grosejan :D bayaa sessiz kaldı
SC girer mi ? : hayır
Serhat Y.
18-04-2013, 18:23
Pole pozisyonu : vettel
Yarış : hamılton veya raıkonen
İlk geçiş : hamılton
ilk pit stop : jules bianchi
ilk olay : bende grosjean dan olay beklıyorum. Bu sezon atak yapamadı burda zorlayacaktır
SC girer : gırmez f1 da uzun zamandır sc pek gırmıyor. Bu sezon hangı merc.modelı var onu bıle bılmıyorum.
2. antremanlar sonunda tahmin yapmak gerek.:D Geçen haftaki performansa bakarak Ferrari ve Alonso kuvvetli olacaktır.
Pist hızlı geçişlere uygun bir pisttir. Zevkli geçeceğini düşünüyorum.
Ferrari nin durumu ilk yarıştaki Renault&Kimi gibi mi yoksa gerçek mi görücez.Bana geçen yarış kadar rahat olamıyacaklar gibi geliyor.
Pole pozisyonu : Massa
Yarış : Vettel
İlk geçiş : Hamilton
ilk pit stop : Perez
ilk olay : ilk virajda orta sıralarda bi temas Gro yeni şase ile yarışcakmış ! bilmem anlatabildim mi ? :D
SC girer mi ? : Ayıpsın
*Ne olucak bu Levent in hali !? : bitmiş okeye dönüyor.
2. antrenmanları izledim. Alonso sert lastiklerde çok çok iyi görünüyor.:) Raikonen'de mediumları çok iyi kullanıyor. Mercedes'in sanırım çok fazla aşınma sorunu var. Redbull'da kesinlikle geçen yarış gibi değil iddialı olacaklardır. Gün sonu itibariyle Ferrari zafer ve podyum için en büyük aday gibi gözüküyor.
2.Antreman zamanları bu şekilde arkadaşlar fikir olabilir belki
1. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m34.154s 31
2. Mark Webber Red Bull-Renault 1m34.184s + 0.030s 26
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m34.282s + 0.128s 29
4. Fernando Alonso Ferrari 1m34.310s + 0.156s 28
5. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m34.543s + 0.389s 35
6. Felipe Massa Ferrari 1m34.552s + 0.398s 34
7. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m34.631s + 0.477s 33
8. Nico Rosberg Mercedes 1m34.666s + 0.512s 37
9. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m34.932s + 0.778s 33
10. Lewis Hamilton Mercedes 1m34.976s + 0.822s 29
11. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m35.356s + 1.202s 32
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m35.506s + 1.352s 36
13. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m35.5$9s + 1.435s 36
14. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m35.761s + 1.607s 33
15. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m36.133s + 1.979s 36
16. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m36.279s + 2.125s 33
17. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m36.579s + 2.425s 28
18. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m36.616s + 2.462s 34
19. Charles Pic Caterham-Renault 1m37.061s + 2.907s 32
20. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m37.313s + 3.159s 33
21. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m37.363s + 3.209s 29
22. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m37.970s + 3.816s 34
Geçen Yarış için yaptıgım tahmin tutmuş aynı şekilde kopyalıyorum
Kafa karıştırmak için rai öle bi açıklamada yapmış olabilir.duygusal olarak yarışdaki favorim rai ve hamilton ama balonso ilk 3 te bitiricek massanın süpriz yapmasını ve rekabetci bi sürüşle ön sıralardada olmasını bekliyorum.üzüldüğüm şahısda webber oldu bekleyeceğiz ve göreceğiz.
Techturkey.com Post 52
sdace sıralama yapmamışım :)
Bu yarış için konuşacak olursam da bu pist redbullara bi hayli uygun uzun düzlük yok hızlı virajlar var vettel kimi ve alonso bunlar podyumda olucak gibi gözükmekte ilk geçişi kalkışta alonso yapacak.Bu sene nedendir bilinmez bi massa fanatikliği başladı bende.Mercedes burada ne kadar rekabetci olucak onu görücez ama hamilton ilk 5 de olucaktır.Tek isteğim bu pistte webber vettelin arkasında olup zorlması olucak.Zevkli bi yarış olucak.Herkese şimdiden iyi seyirler
Bende Massa dan beklentisi olanlardanım. Bence Massa nın podyuma çıkamamasının tek nedeni yarış stratejisinde Alonso ya öncelik tanımaları. 1 tur bile geç girse ciddi zaman kaybediyor. 1 tur erken girse yarış sonunda sıkıntı yaşayabilir. Bu nedenle Massa nın lastik kullanımında dikkatli olması lazım. Yarışı başında bir bakıyoruz Massa uçuyor . Fakat ilk pitlerden sonra ön gruptan kopuyor . Bu nedenler Massa , Ferrari nin Alonso stratejisine lastikleri verimli kullanarak cevap vermeli.
Kimi bu sene şampiyon olur mu ? Gerçekten çok iyi gidiyor .
Hamilton ın hem kendi agresif hem de aracı lastikleri erken bitirmesine rağmen yine de çok iyi. Fakat bu yarış biraz sıkıntı yaşabilirler .
Webber vetteli zorlar hatta geçerse Redbull yine karışır.
Bu arada şu 2014 motorları ile ilgili haberler can sıkıyor. Şu anki araçlardan 5 sn daha yavaş olan araçlar ne kadar ilgi görecek bakalım. Ayrıra motorlar şimdikilere göre 3 kat daha pahalı.
Geçen Yarış için yaptıgım tahmin tutmuş aynı şekilde kopyalıyorum
Kafa karıştırmak için rai öle bi açıklamada yapmış olabilir.duygusal olarak yarışdaki favorim rai ve hamilton ama balonso ilk 3 te bitiricek massanın süpriz yapmasını ve rekabetci bi sürüşle ön sıralardada olmasını bekliyorum.üzüldüğüm şahısda webber oldu bekleyeceğiz ve göreceğiz.
Techturkey.com Post 52
sdace sıralama yapmamışım :)
Bu yarış için konuşacak olursam da bu pist redbullara bi hayli uygun uzun düzlük yok hızlı virajlar var vettel kimi ve alonso bunlar podyumda olucak gibi gözükmekte ilk geçişi kalkışta alonso yapacak.Bu sene nedendir bilinmez bi massa fanatikliği başladı bende.Mercedes burada ne kadar rekabetci olucak onu görücez ama hamilton ilk 5 de olucaktır.Tek isteğim bu pistte webber vettelin arkasında olup zorlması olucak.Zevkli bi yarış olucak.Herkese şimdiden iyi seyirler
Hızlı virajlar var fakat Redbull geçen sene ki avantajından yoksun. Hızlı virajlarda fark filan attıkları yok. Ayrıca 3 düzlükte var biri nispeten kısada olsa geçişler görülebiliyor. Rebull'un aracına uygun olduğunu düşünmüyorum.:)
Bende Massa dan beklentisi olanlardanım. Bence Massa nın podyuma çıkamamasının tek nedeni yarış stratejisinde Alonso ya öncelik tanımaları. 1 tur bile geç girse ciddi zaman kaybediyor. 1 tur erken girse yarış sonunda sıkıntı yaşayabilir. Bu nedenle Massa nın lastik kullanımında dikkatli olması lazım. Yarışı başında bir bakıyoruz Massa uçuyor . Fakat ilk pitlerden sonra ön gruptan kopuyor . Bu nedenler Massa , Ferrari nin Alonso stratejisine lastikleri verimli kullanarak cevap vermeli.
Kimi bu sene şampiyon olur mu ? Gerçekten çok iyi gidiyor .
Hamilton ın hem kendi agresif hem de aracı lastikleri erken bitirmesine rağmen yine de çok iyi. Fakat bu yarış biraz sıkıntı yaşabilirler .
Webber vetteli zorlar hatta geçerse Redbull yine karışır.
Bu arada şu 2014 motorları ile ilgili haberler can sıkıyor. Şu anki araçlardan 5 sn daha yavaş olan araçlar ne kadar ilgi görecek bakalım. Ayrıra motorlar şimdikilere göre 3 kat daha pahalı.
5 sn yavaş olması can sıkıcı olsa da 3 yıllık sınırsız serbest geliştirme programları var hemen kapatacaklardır arada ki farkı tahminim bu yönde. Beni asıl düşündüren dayanıklılıkları.
Suan siralama turlari var, q1 bitti , q2 basladi . Yine lastik harcamamak icin 1-2 tur atiyor favoriler.
Doğru düzgün çalışan bi link bulamadm ya la. :eek:
initial-D
20-04-2013, 13:48
yazık valla yazık,
2009 dünya şampiyonusun, mclaren takımında 1 numaralı pilotsun,yıllardır f1 de yarışıyorsun ve 10.sırada Q1 e kalabildiğin için aracın içinde sevinçten uçuyorsun
Rosberg
Vettel
Alonso ( Son tur 2 hata yaptı ve turunu bitirmeden pite döndü )
Hamilton ( 5 Sıra Ceza Aldı )
Webber ( Geçen yarıştan 3 sıra cezas var )
Massa ( Öndekilerin cezalı olduğu için çok fazla basmamış olabilir mi ? )
Di Resta
Sutil
Raikkonen ( Lastik sakladı galiba )
Button
Mercedes'e çok şaşırdım demeliyim. Alonso son turunda 2 hata yaptı ilk sektörünü bilmiyorum ama zorluyordu. Sıralama olarak Lotus hayal kırıklığıydı. Grosjean'da hata yapıldı. Raikonen'de bir türlü temiz tur atamadı sürekli hata yaptı. Rosberg çok iyi tur attı gerçekten tebrikler. Yarın ki yarış bakalım neler olacak. Ancak baskın bir takım ya da pilot olmadığı ortada zevkli bir yarış bekliyorum. Mücadelesi bol olsun da gerisi faso fiso.:)
initial-D
20-04-2013, 15:22
van der garde telsizden "kokpitte birşey var,bacaklarımın arasında ve hareket ediyor" demiş
neydi acaba :)
edit: charles pic de olabilir
Burak Edit güzel olmuş. bacaklarının arasında ki Charles miy miş.:p
yarış sonu podyumda tahminime göre iki redbul bi ferrari görmek mümkün olucak balonso vettel ve kimi çıkabilir.Süpriz isim sutil olucak bnce ilk 5 de görücez mutlaka.Massa ah massa ferrari kurbanı oluyorsun yoksa podyum uzak değil
initial-D
20-04-2013, 19:43
Burak Edit güzel olmuş. bacaklarının arasında ki Charles miy miş.:p
ahaha,okuyunca öyle anlaşılıyo tabi:D
ahmet3425
20-04-2013, 19:47
Yaris yarin saat kacta arkadaslar?
initial-D
20-04-2013, 21:04
15:00 da olacak
Rai her yarışta -1 pit atmaya alıştı, lastiklerini korudu sanırım. Alonso da 1 firenaj ve de viraj çıkışı hata yapınca gerkesiz görüp son turu tamamlamak yerine, pite girdi. Yarın yarışta çekişme üst seviyede olacak.
Büyük heyecanla beklemedeyiz. :)
individual
21-04-2013, 13:57
Yarış başlıyor ;)
Bu 3lemeden en karlı alonso çıkacak. Vettel sağolsun heyecan dolu başladı yarış. :)
Son zamanlarda ki en cekismeli start , muthis heyecanli :)
Alonso'nun drs açık kaldı. :D
Massa ön kanada hasar aldı, kötü bi haftasonu Ferrari için.
Alonso'nun tur süresine baktım da, diğerleriyle hemen hemen aynı. Uçan vettel dışında. :)
Yarış başlangıcı güzeldi Vettel orada gösterdiği tempoyla etkiledi. Ardından Rosberg'in bu kadar da geride kalacağını düşünmemiştim çok zor bir yarış geçirdi gerçekten. Lotuslar stratejileriyle 2 podyum yaptı iyi puanlar topladılar.
Alonso'ya ise çok üzüldüm. Yarışta ki liderlik mücadelesi bitti yarışın sonuna kadar tek başına kaldı Vettel. DRS olmadan neredeyse son sıraya düştü. Temposuna bakınca o kadar geride kalmasına karşın iyi mücadele verdi 8. oldu. DRS olmadığı halde araç mclaren ya da mercedesler ile mücadele edebiliyordu. Artık avrupaya geçiliyor yeni ve büyük güncellemeler gelecektir.
Alonso'nun drs açık kaldı. :D
Massa ön kanada hasar aldı, kötü bi haftasonu Ferrari için.
Alonso'nun tur süresine baktım da, diğerleriyle hemen hemen aynı. Uçan vettel dışında. :)
Alonso'nun temposu iyi idi. DRS yok sürekli mücadele var fazladan planda olmayan pitstop u da dahil edince 37 sn gerisinde bitirmek gayet doğal gözüküyor hatta her şey normal gitse büyük ihtimal liderlik için mücadele edecekti. Vettel mücadele dışında kaldığı içinde (ilk 3 tur hariç) lastiklerini istediği gibi kullandı.
mercedesler hüsran hamilton 2. pitsoptan sonra hızlandı ama yetmedi mercedes amg tamamen lastik canavarı.iki tahminim tuttu kimi ve vettel açıkcası webberide beklerdim. Di Resta iyi mücadele etti hızlıyı ilk başlarda.Alonso arıza yaşamasaydı yada ikinci kez drs den dolayı içeri girmeseydi podyuma çıkabilirdi.Zevkli yarış oldu parmak çocuk ilk iki tur güzel mucadele etti.ve galibiyeti aldı.rosberg beni şaşırttı mucadele ettiği ender yarışlardan biri.Adrian sutil ilk turda sorun yaşamasaydı ilk 7 de belki görebilirdik.Hayal kırıklığına uğradım.Massa massa massa....yorum yapamıcam en çok podyumda görmek istediğim kişi.Lotus lastikleri öğrendi ve bu sayede podyuma çıktılar.haricinde hızlı bi gün geçirmediler.Macleren ise nasıl bu duruma düşüyor ben anlamadım.pereze agrasif ol dediler bokunu çıkardı.Gözü JB ye dikti.patates oluyordu.Genel olarak bence orta sıralarda mücadele izleme zevkini arttırdı dsmarttan izleyen arkadaşlara tavsiye dil seçeneğinden orjinale çevirdiğinizde daha zevkli hale geliyor araç sesleri.Serhan abi güzel anlatıyor ama seslerde fena bilginiz olsun.
individual
22-04-2013, 10:16
fernando alonso aracındaki kanat sorununu serhan acardan önce fark ettim :D düzlükte ve bir kaç tane virajda açık duruyordu.fernando alonso allahdan açık kalmadı yarış boyunca.michael schumacher'dede buna benzer bir sorun olmuştu açık konumda kalmıştı kapanmamıştı mecbure yarıştan çekildi.Ama alonso süper bir yarış sergiledi DRS 'si olmadan bile üst sıralara geldi.
fernando alonso aracındaki kanat sorununu serhan acardan önce fark ettim :D düzlükte ve bir kaç tane virajda açık duruyordu.fernando alonso allahdan açık kalmadı yarış boyunca.michael schumacher'dede buna benzer bir sorun olmuştu açık konumda kalmıştı kapanmamıştı mecbure yarıştan çekildi.Ama alonso süper bir yarış sergiledi DRS 'si olmadan bile üst sıralara geldi.
MSC ninki tamamen açık kaldıki bu her zaman performans sağlamaz hızlı virajlarda araba arkasını savurur.Benzer durum çin de olsaydı uzun düzlükde süzgeç olurd diye düşünüyorum drs kullanamazken.gerçi ferrari ve mercedes uzun düzlükde sıkıntısı olmayan araçlar.Ama sekhil de üstesinden güzel geldi.uzun düzlükler olmadığı için çok çokda zararını görmedi.Günahım kadar sevmem antipatim var balonsoya ama yiğidi öldür hakkını yeme.İyi pilot.
Birde bu DRS sisteminin arızalandığında direk kapalı konuma geleceğini söylüyordu FİA. Önce MS yaşadı sorunu şimdide Alonso.
İş yüzünden yarışı kaçırdım iyi bi link le özetin düşmesini bekliyorum ama Perez Button a fena vermiş anlaşılan çakma şampiyon başlamış zırlamalara :)
Serhat Y.
22-04-2013, 15:47
bende bu sezonki ilk yarışımı kaçırdım, bahrain gp. net ortamında nerden izlenir tekrarı bi yardımcı olsanız sevinirim valla, link vs.
birde Nostradamus köşesinin sonuçları nasıl oldu, cevapları yazarsanız bakalım :)
Ben yarışa bakamadım ama Vettel alır diyordum ordan bi 5 puanım var bide Leventten ses çıkmıyor onuda tutturdum galiba :)
kaptık 100 ü.
link düşer düşmez burda paylaşalım
individual
22-04-2013, 16:07
Perezde olay şöle oldu.Jenson yarışta öndeydi sonrada yavaşlamaya başladı.Perez ondan hızlıydı.İkisinede arkadan baskı gelmeye başladı.Perez jenson'dan hızlıydı zaten sonradan jenson'u pite aldılar hızlanmaya başladı.
Zor bir durum açıkcası ben olsam geçiş izni verirdim ve bakalım önümde o kadar hızlımı diye bakardım.Ben çok hızlıysam illaki bir daha geçerdim diye düşünüyorum.Jenson Telsizden çok yardım istedi perez ne yapıyor tutun şunu gibisinden.
Button perez olayinin asil sebebi , perezin buttoni gecmeye calisirken arkadan hafif dokundu , bikac turda sonra da viraji donerken arka lastikleri surttu .
Ben yarışa bakamadım ama Vettel alır diyordum ordan bi 5 puanım var bide Leventten ses çıkmıyor onuda tutturdum galiba :)
kaptık 100 ü.
link düşer düşmez burda paylaşalım
Vettel ve kimi demiştim 10 puanım var o zaman :)
Yarışın Linki yarın elime geçicek buradada paylaşıcam arkadaşlar
Serhat Y.
22-04-2013, 23:22
Dsmartta tekrarı oluyormu acaba oraya bakmak lazım.
Dsmartta tekrarı oluyormu acaba oraya bakmak lazım.
dsmartta hemen hergün yarış tekrarı veriliyor gece saatlerinde verilliyor bilgin olsun Mesela bu gün saat 13:00 da tekrarı var 78.Kanalda.işte isen pvr cihazlı bi dsmart kullanıyorsan evdekile kayıt ettir.dsmart.com.tr den yayın akışındanda bakabilirsin
http://sportrend.blogcu.com/formula-1-bahreyn-gp-full-yaris-izle-21-nisan-2013/13793614
Yarış linkinide ekliyorum herkese iyi seyirler.
Yarışlar çok keyifsiz hale geldi. lastik koruma yarışı adeta.. dolu depoların çok etkisi var bu işte.
initial-D
25-04-2013, 11:03
mercedesten beklenen açıklama,geç bile kalmışlardı :D:D
Mercedes Mayıs'tan itibaren 2014 aracağına ağırlık verecek - TurkiyeF1.Com (http://www.turkiyef1.com/haberler/33387/mercedes-mayis-tan-itibaren-2014-aracagina-agirlik-verecek.html)
Daha 4 yarış oldu kendi rekorunu kırdı Mercedes.:D
initial-D
27-04-2013, 13:28
http://25.media.tumblr.com/453bb475bdda1a334e0dfde84c270c3c/tumblr_mlvlarh2Fq1ruwgjuo1_500.jpg