PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmpreza 2.5 siyah duman ve çiğ benzin kokusu YARDIM.!

gselcuk
19-04-2013, 23:19
2007 model imprezamda son zamanlarda beliren ilk çalıştırmada siyah duman atması ve çiğ benzin kokusu sorunu ile karşı karşıyayım o2 sensörü arızasından şüphe ediyorum fikirleriniz ve önerileriniz yüksek önem taşımaktadır bilginize :confused:

Subi-Emre
19-04-2013, 23:26
cihaza bağlattırıp baktırmak gerekir belliki araç arıza algılayıp ateşlemeyi kısmış (safe mode) durumunda bunun sebebi maf yada oksijen sensörü olabilir

gselcuk
19-04-2013, 23:31
cihaza bağlattırıp baktırmak gerekir belliki araç arıza algılayıp ateşlemeyi kısmış (safe mode) durumunda bunun sebebi maf yada oksijen sensörü olabilir

herhangi bir arıza tespit cihazı olabilirmi bu ? ayrıca safe mode durumunda olsa bunun başka belirtileri olmazmı ? araç şu anda 50 tl benzin ile 45-60 km arası gidiyor buda oldukça yüksek fakat aracın gidişinde vs bi problem yok.

Subi-Emre
19-04-2013, 23:38
gidişi azda olsa düşmüştür belki faketmemişsindir özel servislerdeki birçok cihaz bağlanabilir mesela bosch car servisleri gibi
aracında wideband varmı varsa dipgazda afr ne durumda

gselcuk
19-04-2013, 23:43
gidişi azda olsa düşmüştür belki faketmemişsindir özel servislerdeki birçok cihaz bağlanabilir mesela bosch car servisleri gibi
aracında wideband varmı varsa dipgazda afr ne durumda

wideband yok olsa bütün problem belli olacakda yok işte :) bildiğim kadarıyla safe mode alsa araba ki buna limp mode da deniliyor araç kendini korumaya alıyor 4000 deviri geçeceğini sanmıyorum ayrıca arıza ışığıda yakar böyle bi durumda ?

senna
20-04-2013, 08:13
wideband bağla ilk başta ne kadar zengin kalıyor, yağa benzin inmiş mi kontrol et eğer problem varsa çok fazla binmeden arızayı bulmak lazım

gselcuk
20-04-2013, 12:58
O2 sensorunu balata temizleme spreyi ile temizledikten sonra bide ecu reset araba 50 krş yakiyor tahminim :) mukemmel
Ne siyah duman ne benzin kokusu