Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik kanunu değişikliği!
adyge_emre
20-04-2013, 20:47
Arkadaşlar geçenlerde okuduğum bir haberde ağustos dönemi ve sonrasında lisans mezunlarının askere gitmeden önceki girdiği sınavların kalktığını okumuştum.Ağustos da askere gideceğim.Bu süreci ayrıntılı bilen var mı acaba?Sadece sınav mı kaldırılıyor?
Kimi lisans mezunu uzun dönem yapanlar maaşsız yapacak diyor ama ben pek inanmadım...
JosephuS
20-04-2013, 21:19
Uzun dönem yapanlar maaş alırlar o hakkı kimse değiştiremez..
Sınavın bittiğini bilmiyorum ama bazen çok ihtiyaç olan bölümler doktor gibi sınavsız alınıyor..
kadir jdm civic
20-04-2013, 21:22
doktor ve spor akademi mezunu birde uzakdogu dövüş sporları ile ugraşanları direk uzun dönem alıyorlar sınava girmiyorlar.
haberlerde dinledim önceden kısa dönem yada uzun dönem için sınava giriyorlardı sistem uzun yada kısa dönem hangisini atarsa onu yapıyordu şimdi sınav kalktı başvurunu yapıyorsun tekrar şansına göre atama bekliyorsun sadece öncesinde yapılan sınav kalktı...
psikolojikdeli
20-04-2013, 22:32
doktor ve spor akademi mezunu birde uzakdogu dövüş sporları ile ugraşanları direk uzun dönem alıyorlar sınava girmiyorlar.
Böyle bir bilgi için kaynağın varsa linkini eklermisin
Lisanslı olanları dersen daha doğru olur, yoksa herkes ben karatediyim hayt huytcuyum der:D
"15 Mayıs 2013’ten itibaren yedek subay adayları artık teste tabi tutulmayacak. Ağustos celp dönemi de dahil olmak üzere bundan sonraki askerlik celp dönemlerinde yedek subay olacak kişileri Genelkurmay değil, Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek.
Yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notuyla yabancı dil notu dikkate alınarak ortaya çıkacak not üzerinden kısa dönem ya da yedek subaylık durumu, bilgisayar ortamında belirlenecek. Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görev yapacakları sınıfları ve branşları belirlenecek."
JosephuS
20-04-2013, 23:56
Sporculardan uzun dönem seçtiklerini sanmıyorum..
Tenis hocası var.. Milli takım oyuncusu hatta profosyonel ama kısa dönem şu anda..
Karate teakwando hocasınada pek ihtiyac duyacaklarını sanmıyorum..
ben spor akademısydım kısa yaptım bu iş şans ısı:)
kadir jdm civic
21-04-2013, 00:34
339 kısa dönem askerlık yaptım. tuzla piyade okulunda sınava girdim. sınav grubu 100 kişiye görevli komutanlar soru sordular, doktor olan varsa suraya geçsin su suraya geçsin diye onlara ayrı bir kağit imzalattılar geri kalanlar sınava girdiler...
::ZaFeR::
21-04-2013, 00:36
Bu Ağustos'da askere gidecem bakalım nolcak : /
Torpilin kralı şimdi dönücek artık,hayırlı işler.
typermelih
21-04-2013, 08:49
bende benden eğitiminden mezunum 2004 de kışa dönem yaptım;ama şimdi değişmiş olabilir.çünkü onca şehit verdikten şonra acaba artık komando uzun dönem beşyocu larımı yapalım a.teymen olarak dediler ?
benim kuzen gitti 10 gün oldu,şpor akademişinden mezunlar ayrılşın demişler neden acaba ?kendi değildi ama oda acaba onlar uzun dönemmi yapacaklar ayırılıyorlar demişti!
kelalper
21-04-2013, 09:07
belirli dönemlerde bazı bölümlere uzun dönemli yedek subay ihtiyacı oluyor. O dönemlerde de sınav merkezlerinde ihtiyaca göre seçme yapıyorlar. Ben girerkende spor akademisi mezunlarını sordular 3 kişi çıktı. Sonra aralarda dolaşarak çakı gibi olanları çekip aldılar sen gel sen gel diye. Sınavın zaten bir özelliği yoktu. Yapsanda yapamasanda şansa bilgisayarla atanıyordun. şimdi o şans ile atama olayını kaldırdılar. Torpili sağlam olan istediği yere gidecek.
Bu safakdan sonra benmi dusuneyim:D
Bu safakdan sonra benmi dusuneyim:D
Kaç kaldı kanka
bitirdin sende Askerliği :)
Kaç kaldı kanka
bitirdin sende Askerliği :)
17:cool: (10krktr)
Girilen sinav zaten formaliteydi hic bi anlami yoktu bence isabet olmus kalkmasi bosa masraf olmaz en azindan.