Orijinalini görmek için tıklayınız : Armageddon Camaro Ayar Sonrası :)
Armageddon
20-04-2013, 21:57
Arkadaşlar, aslında Volkan abi Z06 için gelmişti, ama kısmette Camaro'nun ayarını yapmak varmış :D Biraz hazırlıksız olduğumuz için sadece 170-180e kadar çıkabildik ama en azından bir fikir oluştu :) 13 psi bastık ve şimdilik yeterli geldi.... Bu arada gördüğünüz üzere kadran da artık doğru gösteriyor :D Bu arada hazırlıksızlık derken bunu biraz açayım. Aldığım slick lastikler araba yattığı için epey bir balans yapmış 170-180 sonrası epey sallıyordu araba o yüzden daha fazla hızlanmadık. Lastik konusu yeniden gündeme geldi...
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151353306355683
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151353281720683
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151432560941032
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151432611501032
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151432610546032
tdipower
20-04-2013, 21:58
çok iyi yaa maşallah :)
hey masallah.
azmin sonundaki zafer olsa gerek.
Oooofff be :) Fena geliyor maşallah kazasız belasız.
Armageddon
20-04-2013, 22:54
Teşekkürler arkadaşlar :)
Gözun aydın abı hayırlı ugurlu olsun
Bızım evın orada artık sesını cok duyacagıma benzıyor :)
Çok iyi maşallah. 1. viteste 100 2. viteste 140 km mi yapıyor ben mi yanlış gördüm??:):):)bu arada 140km ye kadar sarmaktan kurtulamıyor.... süperrr
Armageddon
20-04-2013, 23:19
Gözun aydın abı hayırlı ugurlu olsun
Bızım evın orada artık sesını cok duyacagıma benzıyor :)
Sağolasın Mertcan :D Bundan sonra daha çok binerim heralde, ben bile böyle devirlenmesini beklemiyordum...
Çok iyi maşallah. 1. viteste 100 2. viteste 140 km mi yapıyor ben mi yanlış gördüm??:):):)bu arada 140km ye kadar sarmaktan kurtulamıyor.... süperrr
Teşekkürler :) Yok, 1de 80, 2de 125 falan yapıyor. 3te de sarıyor aslında da videoda pek belli olmuyor...
serhatayasli
21-04-2013, 01:18
160dan sonra dahada fena gidesi varmış hissiyatı oluşturdu. maşallah armağan.
bLackModeL
21-04-2013, 09:15
maşallah maşallah 41 kere maşallah allah kaza bela vermesinn
Valla iyi canlı görmek lazım :)
cgnozdmr
21-04-2013, 09:46
Maşallah harika:D
maşallah abi sonunda :) güle güle binmek nasip olsun :)
Artık bu dünyadan göçme vaktim gelmiştir sonunda proje bitti :) hadi hayırlısı olsun, Volkan abi eline sağlık
DoganSuper
21-04-2013, 11:12
masallah sabrın sonu selamet :)
abi maşallah zımpa gıbı olmuş be en çok sanzıman ne onu merak ettım
ibrenin mil oldugunu sonradan fark ettim :D masallah abi cok iyi gercekten
dieseland
21-04-2013, 12:46
keyf veren bi canavar maşallah :)
çok iyi gerçektende Armağan abi,,,güzel günlerde keyfini çıkartman dileğiyle diyebiliriz artık ;)
Armageddon
21-04-2013, 18:42
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar tekrardan :)
abi maşallah zımpa gıbı olmuş be en çok sanzıman ne onu merak ettım
Üzerinde güçlendirilmiş T56 6 ileri şanzıman var...
Maşallah sonuna gelindi sanırım güle güle kullanın.
Maşallah Allah kaza bela vermesin, ellerinize sağlık ama bir amerikana göre şanzıman ozanları kısa gibi..
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar tekrardan :)
Üzerinde güçlendirilmiş T56 6 ileri şanzıman var...
ortalama suan güçü ne abı sanzıman ile ilgili bı sıkıntı yasadınmı gerçi bu konuyu volkan abı ile goruşecegım benımde ihtiyacım olabilir t5 3.55 kırılına kadar devam edicem artık :D
Armageddon
21-04-2013, 22:51
Sağolun arkadaşlar :)
Maşallah Allah kaza bela vermesin, ellerinize sağlık ama bir amerikana göre şanzıman ozanları kısa gibi..
Evet ben de sonradan dikkat ettim, kısa gibi gerçekten, ama yolu tuttuğu zaman bu kısalık sorun olmaz heralde. Sonuçta şanzıman oranlarını ve son dişli oranını zamanında araştırıp kendim seçmiştim, bir mantığı illa ki vardır :P
ortalama suan güçü ne abı sanzıman ile ilgili bı sıkıntı yasadınmı gerçi bu konuyu volkan abı ile goruşecegım benımde ihtiyacım olabilir t5 3.55 kırılına kadar devam edicem artık :D
Şu an ortalama 1000HP civarıdır diye düşündük ama tam birşey söylemek yanlış olur. ŞAnzımanda sorun çıkmadı hiç çünkü onu da en sağlamından seçip almıştım D&D performancedan.
Şu an ortalama 1000HP civarıdır diye düşündük ama tam birşey söylemek yanlış olur. ŞAnzımanda sorun çıkmadı hiç çünkü onu da en sağlamından seçip almıştım D&D performancedan.[/QUOTE]
iyimiş o zaman 600 700 lerde hiçbirşey yapamam güzel bi seçim olur
tekrardan maşallah
Firat.M3
22-04-2013, 01:23
izlerken arabaya binesim geldi. muazzam yahu. tekerine taş değmesin..
Armageddon
22-04-2013, 08:25
Şu an ortalama 1000HP civarıdır diye düşündük ama tam birşey söylemek yanlış olur. ŞAnzımanda sorun çıkmadı hiç çünkü onu da en sağlamından seçip almıştım D&D performancedan.
iyimiş o zaman 600 700 lerde hiçbirşey yapamam güzel bi seçim olur
tekrardan maşallah[/QUOTE]
izlerken arabaya binesim geldi. muazzam yahu. tekerine taş değmesin..
Teşekkür ederim :)
Maşallah
armağan slick lerde balans olmaz içlerinde tel olmadıgından dolayıda balans yaptırmanın bir anlamı yok
street radiallerde bile tel yok ne yaparsan yap balans oluyor senin arkadan iter daha az hissedersin
bizim önden çekerlerde bir felaket :)
hayırlı olsun
KingoAtmo
22-04-2013, 10:40
Maşallah,
Bi şekilde yola tutunsun çok hızlı olacaktır :)
şu an bu araba 1000 hp mi?biraz uçuk bi rakam değilmi bu basınç ve bu gidişe göre?
Armageddon
22-04-2013, 14:33
şu an bu araba 1000 hp mi?biraz uçuk bi rakam değilmi bu basınç ve bu gidişe göre?
Volkan abiyle öyle tahmin ettik. Araba hoplayıp zıplamasaydı dbn alacaktık ama 170-180 sonrası basmak mümkün değil. Lastik almam lazım...
Benim setupın aynısını bulamadım şimdi ama GT55le (benimkine çok yakın) bir Z06 buldum 15psida 1255whp almış... Ben 13psidayım. Bence 1000HP uçuk değil. 1000rwhp demiyorum.. Ayrıca araba o videolarda yaklaşık 2 tondu, dökme çelik blok, hayvani turbo, manifoldlar ve hayvani diferansiyel-akslar ağırlığı epey artırdı. Aslında araba kaç kilo bir ölçtüreyim bir ara, merak ettim...
IPSMotorsports GT55 C6 Z06 Single Turbo Car 1225rwhp on waste gates - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=iqTUtkuyiqo)
Maşallah
armağan slick lerde balans olmaz içlerinde tel olmadıgından dolayıda balans yaptırmanın bir anlamı yok
street radiallerde bile tel yok ne yaparsan yap balans oluyor senin arkadan iter daha az hissedersin
bizim önden çekerlerde bir felaket :)
hayırlı olsun
Sorma ne kadar fena birşeymiş.... Lastik yeni deyip duruyordum ayar bitmeden lastik gitmiş :D Şimdi 305-30-19 P Zero Corsa alsam mı almasam mı diye düşünüyorum...
Maşallah,
Bi şekilde yola tutunsun çok hızlı olacaktır :)
İnşallah tutunacak, alt yapı ona göre de lastik olayını işte baştan ele alıyorum şimdi...
selam beyler, simdi en net ve dogru gucu tabiki dyno olcer, fakat bizimde tahmin hakkimiz sakli degilmi :) arac yaklasik 1900kg 3.42 dif, ve 305 35 18 MT drag radyaller var, siyah asfalt ve hava 18derece. 1-2-3 vitesler hep devir kesici, bunlari goz onunde bulundurarak ben 900hp vardir dedim Armaganda bonus eklemis 1000hp demis:)
305-35-18 MT drag radyaller ile 650hp bir corvette en ufak bir patinaj yapmadan yuruyor. tabiki en net sonuc dynoda olacaktir :)
selam beyler, simdi en net ve dogru gucu tabiki dyno olcer, fakat bizimde tahmin hakkimiz sakli degilmi :) arac yaklasi 1900kg 3.42 dif, ve 305 35 18 MT drag radyaller var, siyah asphalt ve hava 18derece. 1-2-3 vitesler hep devir kesici, bunlari goz onunde bulundurarak ben 900hp vardir dedim Armaganda bonus eklemis 1000hp demis:)
305-35-18 MT drag radyaller ile 650hp bir corvette en ufak bir patinaj yapmadan yuruyor. tabiki en net sonuc dynoda olacaktir :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Volkan abiyle öyle tahmin ettik. Araba hoplayıp zıplamasaydı dbn alacaktık ama 170-180 sonrası basmak mümkün değil. Lastik almam lazım...
Benim setupın aynısını bulamadım şimdi ama GT55le (benimkine çok yakın) bir Z06 buldum 15psida 1255whp almış... Ben 13psidayım. Bence 1000HP uçuk değil. 1000rwhp demiyorum.. Ayrıca araba o videolarda yaklaşık 2 tondu, dökme çelik blok, hayvani turbo, manifoldlar ve hayvani diferansiyel-akslar ağırlığı epey artırdı. Aslında araba kaç kilo bir ölçtüreyim bir ara, merak ettim...
IPSMotorsports GT55 C6 Z06 Single Turbo Car 1225rwhp on waste gates - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=iqTUtkuyiqo)
Sorma ne kadar fena birşeymiş.... Lastik yeni deyip duruyordum ayar bitmeden lastik gitmiş :D Şimdi 305-30-19 P Zero Corsa alsam mı almasam mı diye düşünüyorum...
İnşallah tutunacak, alt yapı ona göre de lastik olayını işte baştan ele alıyorum şimdi...
R6 niye almıyorsun
Volkan abinin elide vardır bile belki :)
akhisarda corvette de vardı 0 patinaj çok güzel lastikler hoosier ler
Armageddon
22-04-2013, 16:40
selam beyler, simdi en net ve dogru gucu tabiki dyno olcer, fakat bizimde tahmin hakkimiz sakli degilmi :) arac yaklasik 1900kg 3.42 dif, ve 305 35 18 MT drag radyaller var, siyah asfalt ve hava 18derece. 1-2-3 vitesler hep devir kesici, bunlari goz onunde bulundurarak ben 900hp vardir dedim Armaganda bonus eklemis 1000hp demis:)
Hmm bir ara basıncı daha çok açmıştık ya demek ki o benim aklımda kalmış 1000 hp olarak :)
halilcakir
22-04-2013, 16:53
Bence bu lastikler lazım
http://m1304.hizliresim.com/18/q/mbht6.jpg
lethaldoze
22-04-2013, 17:34
Maşşallah, gidişi de sesi de çok güzel.
Armageddon
22-04-2013, 20:31
Maşşallah, gidişi de sesi de çok güzel.
Teşekkürler :)
R6 niye almıyorsun
Volkan abinin elide vardır bile belki :)
akhisarda corvette de vardı 0 patinaj çok güzel lastikler hoosier ler
Bence bu lastikler lazım
Ben sıkıldım artık beklemekten, amerikadan yeni lastik getirsem en az birkaç hafta beklemem gerekecek yine... 19 jantları geri takıp 305-30-19 Pzero corsa yapayım diyorum en azından yağmur falan yağınca da gidebilirim. C.tesi Volkan abiyle bir su birikintisine girdik Camaroyla iki spin attık yolun ortasında sonra devam ettik, Allahtan birşey olmadı... Corsa ne kadar iyi tutuyor ondan emin olamadım bir türlü...
halilcakir
22-04-2013, 22:04
Dr veya slick bu tarz lastiklerin herhangi birinden ıslak zemin performansı beklemek hata olur. Hatta r6lar mesela direk buz etkisi oluyor su ile temasında ama normal street tires ın bu videodakilerden hiçbir farkı olmaz sanıyorum. Sadece balanssız hale geçmiş olursun.
Armageddon
22-04-2013, 22:15
Dr veya slick bu tarz lastiklerin herhangi birinden ıslak zemin performansı beklemek hata olur. Hatta r6lar mesela direk buz etkisi oluyor su ile temasında ama normal street tires ın bu videodakilerden hiçbir farkı olmaz sanıyorum. Sadece balanssız hale geçmiş olursun.
Spin atmadan önce inan hiçbirşey beklemiyordum :D Zaten yavaş gidiyorduk nasıl oldu da 2 tur attık anlamadım. Ben bile ıslakta daha iyi yol tutarım, o kadar yani :)
Spin atmadan önce inan hiçbirşey beklemiyordum :D Zaten yavaş gidiyorduk nasıl oldu da 2 tur attık anlamadım. Ben bile ıslakta daha iyi yol tutarım, o kadar yani :)
allah korusun benımde öyle bı maceram var bariyerlerın dıbınde kaldım
yanlız bu araç için bi kaç kadran vıdeosu ile sınırlı kalmasın güzel deneme vıdeoları beklıyorum takıpteyım ;)
arabasızadam
22-04-2013, 23:22
Maşallah çok iyi bu kadar sarması sorun değilmi?
Armageddon
22-04-2013, 23:31
Maşallah çok iyi bu kadar sarması sorun değilmi?
Böyle bir sorunla karşılaşacağımı beklemiyordum açıkcası, tüm altyapıyı yol tutuş üzerine yaptım... Hızlanması çok güzel ve çok keyifli ama daha az sararsa tabi daha mutlu olacağım... Yeni lastiklerle nasıl olacağını göreceğiz bakalım...
Bence bu lastikler lazım
MT street radial kullandım ben tavsiye etmiyorum nittolar bile çok çok daha iyi
Armageddon
23-04-2013, 13:37
MT street radial kullandım ben tavsiye etmiyorum nittolar bile çok çok daha iyi
Ben de almam heralde bir daha, daha arabanın ayarı olmadan lastik koyverdi... Bana araba bir süre yatsa da sorun çıkartmayacak bir lastik lazım...
Hoosier QTP Drag Radialler denenebilir aslında ve ya street radialler.
http://www.jegs.com/images/photos/500/522/522-17310.jpg
Maşallah cok güzel olacak belli ediyor :D
adrenalinustasi
24-04-2013, 14:30
Ben de almam heralde bir daha, daha arabanın ayarı olmadan lastik koyverdi... Bana araba bir süre yatsa da sorun çıkartmayacak bir lastik lazım...
lastik ne olursa olsun araç yatarsa sorun çıkartır . slick lerde taban düz olduğu için su yada toz tahliyesi yapamaz , hamuruda ısınınca randıman verir (kaldıki bunu hepiniz benden daha iyi biliyordur :) ) dolayısıyla su ve zemin değişimleri sıcaklığı etkileyeceği için kabus olabilir.Aracın birhayli kudretli gözüküyor. Yani yol lastikleri muhtemelen senin araçta işini görmeyecektir diye düşünüyorum (şahsi fikrim) bence drag radialleri kullanıp kuruluğundan emin olduğun yerlerde gazlamak ve yatacağı zaman takozda bekletmek senin işini görebilir . Anladığım kadarıyla cevap yazmaya çalıştım sürç - i lisan ettikse affola
Armageddon
24-04-2013, 20:38
Hoosier QTP Drag Radialler denenebilir aslında ve ya street radialler.
http://www.jegs.com/images/photos/500/522/522-17310.jpg
Arabayla normalde de sağa sola gidebilmek istiyorum, o yüzden drag radial gibi birşey almak istemiyorum bir daha...
lastik ne olursa olsun araç yatarsa sorun çıkartır . slick lerde taban düz olduğu için su yada toz tahliyesi yapamaz , hamuruda ısınınca randıman verir (kaldıki bunu hepiniz benden daha iyi biliyordur :) ) dolayısıyla su ve zemin değişimleri sıcaklığı etkileyeceği için kabus olabilir.Aracın birhayli kudretli gözüküyor. Yani yol lastikleri muhtemelen senin araçta işini görmeyecektir diye düşünüyorum (şahsi fikrim) bence drag radialleri kullanıp kuruluğundan emin olduğun yerlerde gazlamak ve yatacağı zaman takozda bekletmek senin işini görebilir . Anladığım kadarıyla cevap yazmaya çalıştım sürç - i lisan ettikse affola
Teşekkür ederim :) Tabi araba yatarsa her lastik sorun çıkartır ama ben arada sırada çıkartıyordum arabayı... Bana daha "normal" bir lastik lazım... Belki 345 tabanlı normal bir lastik takabilirim...
Maşallah cok güzel olacak belli ediyor :D
Çok teşekkür ederim :)
Armageddon
26-04-2013, 22:34
Arkadaşlar eski arka jantlarımı taktım. Üzerlerinde şimdilik 275lik Kumholar var, geçici olarak :D Durum öyle olunca biraz lastik yaktık bugün:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151432560941032
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151432611501032
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151432610546032
ghibli06
26-04-2013, 23:10
kaçırdık iyi mi :)
Armageddon
26-04-2013, 23:17
kaçırdık iyi mi :)
Abi biraz daha açayım boostu, şu lastikler de gelsin, birlikte de çıkalım :) Gerçi 275lik kumholar bile otobanda güzel tuttu bence... 1.2-1.5 bar basayım istiyorum, benzin karışımını halledeyim de...
ghibli06
26-04-2013, 23:23
çıkalım Armağan, bence de güzel tutmuş en azından öldürmemiş :) güç bandı kısa kalmamış mı videolardan gördüğüm, araç çok çok güçlü devamlı devir kesicide, belki boostu açmak yerine az daha kısıp tutunmayı arttırırsan daha iyi gider... bence tabi...
Armageddon
26-04-2013, 23:26
çıkalım Armağan, bence de güzel tutmuş en azından öldürmemiş :) güç bandı kısa kalmamış mı videolardan gördüğüm, araç çok çok güçlü devamlı devir kesicide, belki boostu açmak yerine az daha kısıp tutunmayı arttırırsan daha iyi gider... bence tabi...
Olabilir, onu da deneriz, dbn aldıktan sonra değişik kombinasyonlar deneriz, optimum durumu bulmak için :)
blumenberg
26-04-2013, 23:28
dehşetül vahşet başka da birşey demiyorum abi :)
ghibli06
26-04-2013, 23:29
evet bazen more boost more performance olmuyor, peak i aşağı alıp cont. u daha stabil olursa sanırım daha iyi gidecek, şu lastik işini çöz de bakalım :)
Maşallah abi , Allah kaza bela vermesin.
Armageddon
27-04-2013, 00:14
dehşetül vahşet başka da birşey demiyorum abi :)
Maşallah abi , Allah kaza bela vermesin.
muhteşemmmm süperrrrrrr
Çok teşekkürler arkadaşlar :)
evet bazen more boost more performance olmuyor, peak i aşağı alıp cont. u daha stabil olursa sanırım daha iyi gidecek, şu lastik işini çöz de bakalım :)
Ama böyle de çok zevkli :D 305-30-19 Pzero Trofeo R araştırıyoruz bence 275 kumholar böyle tutuyorsa (MT slickler demek ki iyice bitmiş) Trofeo R çok iyi tutmalı.. Güç çok fazla gelirse de belki biraz düşürürüz dediğin gibi...
trofeo r cok cok iyi bir lastik, ucuz alternatif olarak kumhonunda semi slikleri var sitede satiliyor kullananlar cok cok memnun..
Armageddon
27-04-2013, 01:57
Bu arada bir konuya açıklık getirmekte fayda var. Kadran videosu otobanda çekildi ve tabi ki diğer videolardaki kadar sarmıyor araba, diğer videolar normal caddede çünkü, fakat heralde 4. vitesteki hızlanmasından dolayı yukarıda yazdığın şekilde düşünüyorsun. Neyse bir lastikleri takalım da :)
trofeo r cok cok iyi bir lastik, ucuz alternatif olarak kumhonunda semi slikleri var sitede satiliyor kullananlar cok cok memnun..
Kumholara baktım sanırım ama ebat yoktu... Bana 305 30 veya 35 18 veya 19 lazım...
of of of çok iyi olmuş valla abi Allah kaza bela vermesin :)
Armageddon
27-04-2013, 15:11
of of of çok iyi olmuş valla abi Allah kaza bela vermesin :)
Çok teşekkürler :)