Orijinalini görmek için tıklayınız : Techturkey Detailing Serisi I - Kil kullanimi
Tech Detailing Garage gururla sunar!
Kil kullanimi nasildir? Niye yapilir?
Bu kisa ama muhtesem videoda bunun butun inceliklerini anlatiyorum size...
Diger videolar da birazdan upload ediliyor olacak
https://www.youtube.com/watch?v=4zoj1zv9E4Y&feature=youtube_gdata_player
4zoj1zv9E4Y
İbrahim33
21-04-2013, 01:22
Bu kil uygulamasını 3-4 ayda bir bende uyguluyorum peder beyin arabasına.Tek başına bütün arabayı bitirmek yorucu oluyor.Bu arada bende bu mavi dandik kilden kullanıyorum :) Kaliteli olanı hangisidir , bir bilen bi tavsiye ediversin.
Evet kaliteli olan hangisidir nereden temin edilir varsa tavsiye edebileceğiniz yer link vs iyi olur :)
Mert Ali
21-04-2013, 02:15
Her kil iş görür. Mavi killer sanıldığı kadar kalitesiz ve kullanışsız değildir. Mavi kil;no name kil olarakta bilinir. Ben hali hazırda ondan kullanıyorum,memnunum.
Ama kaliteli olsun derseniz... Bilt Hamber kili öneririm.
Boya yüzeyi hazırlama işleminde önce İron Cut,İron X gibi ürünler kullanılsa ardından kil geçilse.
Çook daha güzel olur. :)
Mavi kil ugrastiriyor, kirleri zor aliyor. yuzeye yapisiyor. bir surr sonra kuculuyor.
100 gr 150 gr diye satiyorlar alakasi yok zaten.
Arabasina aldigi sampuanin pH derecesine bakacak kadar hassas arkadarkadaslara baska kil tavsiye olunur.
Ben su ana kadar 4-5 tane alip kullanmisimdir. Bir de meguiars i kulllanin aradaki fark cok ama cok bariz.
Ben Bilt Hammer getirttim yeni, o da cok pahali degil ve guzel.
Ozan abi başarılı ve samimi bir çalışma olmuş.
Takvime bittim ve son olarak ben seni daha kilolu bekliyordum :)
He birde çalışmaya başlarken şlakk diye vurdun ya arabayı kili fena güldüm :D
sagilasin, 80 kg ye dustum, iyi olmus dimi?
aksam 3 tabak pilav yedik ama:(
sagilasin, 80 kg ye dustum, iyi olmus dimi?
aksam 3 tabak pilav yedik ama:(
İyi olmuş abide daha aşağı inme mümkünse 85 ol bence :D :D
Buna ghicik oluyorum ben acikca soyliyim:D Cok manidardi ictendi :D
Yalniz araba hakikatten kirli olsaymis,anlatim guzel,hos olmus.
kaanpoyrazoglu
21-04-2013, 09:56
Samimi bir anlatım , teşekkür ederiz
Ben de daha yapılı bir şeyler bekliyordum abi seni :D
Elinize sağlık güzel video. Aslında arabayı yıkamakla başlayıp sonra kil ile aracı boya korumaya hazırlama sonra da boya koruma vs. olarak baştan sonra böyle parça parça videolar çekıilse malzemeler nasıl kullanacağımız olsa çoğu kişi başlar diye düşünüyorum türkçe anlatım olduğu için. Ama tabi size zaman ve maddiyat gerekli..
imprezaWRC
21-04-2013, 13:19
Evet mavi kilin ele yapışma, bir anda ufalma ve parçalanma gibi sıkıntıları var. Ama kiri geç çıkartması gibi bir sıkıntıya hiç denk gelmedim.
Daha öncede meguiars ve bilt hamber kullanmıştım, bilt hamber'a oranla meg.'in kili daha başarılıydı.
Buyrun bu da autoexpress'in kil testi ve sonuçları. (Daha önce skoda forumda paylaşmıştım, buraya eklemeyi unutmuş olabilirim.)
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/kil1.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/kil2.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/kil3.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/kil4.jpg
imprezaWRC
21-04-2013, 13:21
ZcZRj509Ir8
How to use a clay bar on your car - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ZcZRj509Ir8)
devil_berk22
21-04-2013, 13:28
güzel anlatım takvimde iyiymiş :)
koray ozan
21-04-2013, 13:38
tesekkyr ederiz gayet aciklayivi olmus.
konu sabitlenim yorum yapilmasa, detailing serisi adi altinda tek tek video eklense nasil olur?
10-15 video olsun, detailing videolari diye bir bölüm açarız.
Bir kaç şey daha sormak istiyorum.. 100-150 gram kil bir araba için yeterli mi? Ya da kaç sefer kullanılıyor? Nasıl temizleniyor?
imprezaWRC
21-04-2013, 15:55
10-15 video olsun, detailing videolari diye bir bölüm açarız.
Paşam, o zaman ufaktan detailing bölümünüde kendi içinde bölümlere ayırmamız lazım.
Yıkama
Pastalar
Cilalar
Nano ürünler
...vs gibi :)
İbrahim Erdem
21-04-2013, 19:32
Anlatım süper elinize sağlık :) Diğer videoları da bekliyoruz kanallarıma ekledim :)
super anlatım.. sampiyon marka adamsın :)
Bir kaç şey daha sormak istiyorum.. 100-150 gram kil bir araba için yeterli mi? Ya da kaç sefer kullanılıyor? Nasıl temizleniyor?
selam,
bunun tam bir kuralı olamamakla beraber, insanın eline 25-30 gr kil rahat geliyor.
Maykıl cordın gibi elleriniz varsa belki daha büyük miktarlarla çalışabilirsiniz.
Kil sakız gibi bir madde, sürdüğünüz bölgedeki kirleri içine alıyor. Belirli zamanlarda, mesela her panelden sonra, yoğurup o partiküllerin içine hapsolmasını sağlıyoruz. Bir süre sonra, süper kirleniyor ve içi parçacıklarla doluyor. O zaman emekliye ayırıyoruz ( ben genelde jantlarda ve camlarda filan kullanmaya başlıyorum eski killeri)
kilden önce sıktığınız ürünün tam olarak adı nedir ? Bunu sıkmak kesinlikle gerekli midir ? Veya alternatifi var mıdır ? Bizim iş yerimizde baya bi vernik salınımı var ve arabaların üstü felaket pütür pütür oluyor, hatta bir süre sonra zımpara kıvamına geliyor boya, sanırım kil uygulaması bunun çözümü için en ideal işlem diye düşündüm kendimce.
sıktığım sıvı, sulandırılmış quickdetailer, ne olduğunun çok önemi yok.
direkt su ile çalışabilen killer de var ama herhangi bir kaydırıcı sıvı ( meg quickdetailer, atas hydrorep) daha iyi oluyor. Hatta bunlara para vermeye gerek yok, azıcık deterjanla (sulandırılmış) da aynı kayganlaştırıcılığı sağlayabilirsiniz.
Elinizi sürttüğünüzde elinize takılan , gözle seçilemeyen partikülleri kil alır fakat, vernik kusması, portakal
kabuğu görünümü için başka yöntemler gerekli.
ben sıvı sabun karışımı yapıyorum, o şekilde kullanıyorum. zaten bunun amacı kayganlığı sağlamak, aksi halde kili rahatça gezdiremiyoruz.
bir paket kili 3 parçaya bölüyorum, 3 uygulamaya fazla fazla yetiyor. kaportadan sonra cam ve jant sırasıyla yapıyorum.
bir de önemli not: yere düşen, büyük partiküller yapışan kili sakın kullanmayın.
gsi_club
22-04-2013, 12:16
bu konuda bilgi sahibi olmadigim için bazi sorular sormak istiyorum;
1)bu kil uygulamasini yapmak için aracimizi yikayip ve kuruttuktan sonrami bu kil uygulamasini yapiyoruz?
2)bu kil uygulmasini yaptiktan sonra aracimizi tekrardan yikayip kurutmakmi gerekiyor?
1 Araba temiz olsa yeterli, ıslak yada kuru olmasının bir farkı yok.
2 Hayır, gerek yok
Arabayi yikattik , sonra eve gelip kapali otoparkta yapcaksak bu islemi,
O aradaki zaman da araba tozlananacak , kili de gezindirirsek cizer miyiz , yoksa kilden once sıktigimiz karisim onu onler mi ?
o zaman quick detailer kullanmanız iyi gerekir, bunlara qd diyorlar, başka markaların da var.
Bu ürünler sıkıldığında tozun altına geçiyor, tozu yukarı çıkarıp, sildiğinde çizilmesini azaltıyor/ yok ettiiğini iddia ediyor. Kuş pisliği, su lekesi gibi şeyleri de temizliyor.
Ben kullandım bol bol işe yarıyor gerçekten.
ozan ben neren alırım bu kilden?
arabanın boyası zımpara gibin olmuş senelerdir
ilkercom
24-04-2013, 15:48
Ben de bu mavi kilden almıştım. bayağı zaman oldu o zaman megy filan bulamamıştım.
Elime yapışma nerdeyse hiç olmuyor. Küçülme de olmuyor. ancak kirleri kolay çıkarma veya çıkaramama konusunda yorum yapamam. diğerlerini denemedim. aralarında çok fiyat farkı yoksa marka bişey almak daha mantıklı.
Ben sıvı el sabunu koyuyorum sprey şişesine su ekleyip uyguluyorum. bazen öncesinde ipa ile temizliyorum. zaten yılda 1 yaptığımda yetiyor.
Peki kil islemini yaptik bitti, ardindan ne pasta cekecegiz nede cila. Pasta ve cila detay islerini sonraya biraksak olur mu? uzerine yine birsey yapisir mi kapali garajda birkac gun barindirsam?
Ozan abi burası senin apache garajınmı?
Abi video çok güzel olmuş :)
Meguiars'ın kili de çok sıvı istiyor bence zor kayıyor bazı noktalarda kilin yapışıp elimin ışınlandığı oluyordu benim :D
Peki kil islemini yaptik bitti, ardindan ne pasta cekecegiz nede cila. Pasta ve cila detay islerini sonraya biraksak olur mu? uzerine yine birsey yapisir mi kapali garajda birkac gun barindirsam?
Bu sorunun cevabini alabilirsem super olacak :)
hakanguclu
25-04-2013, 09:43
Boyanın yüzeyi normal şartlarda kil gerektircek hali alana kadar epey bir zaman alıyor kilden sonra illaki pasta yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum pasta yapacağınız zamana kadar NXT cila işinizi hayli görür.
Bu sorunun cevabini alabilirsem super olacak :)
skıntı olmaz.
Mavi kile karsi neredeyse kin beslenmis gibi gordum :)
Bence bu isi daha once hic yapmamis kisiler acisindan dogru bir yonlendirme degil.
Belki boya uzerindeki kalintilari Bilt Hamber veya Meg kil kadar "kolay" alamiyor olabilir, ancak kaydirici sayesinde uygulama zaten o kadar kolay ki, birinde 3 gecis yapacaksaniz digerinde 4 gecis yaparsiniz, veya birinde %10 baski uygulayacaksaniz digerinde %13 baski uygularsiniz olur biter.
(yazdigim yanlis anlasilmasin, ustadlarin goruslerine bir diyecegim yok, sadece daha once hic uygulama yapmamis olanlar, urunu almak isteyenler, alip da bu yorumlardan sonra kullanmaya cekinenler vb. kisiler geri vites yapmasin diye yazmak istedim)
Dolayisiyla ben de "killerin hepsi ayni isi gorur"culerdenim.
Daha once uygulama yapmamis olanlara tek sozum: urunu (ornek olarak) kirmizi sisedeki Meg QD ile uygulayin, veya su ile Meg Wash&Wax sampuan karistirarak kullanin.
"Ozellikle mavi kili" sadece su ile uygulamaktan kacinin, kayganlik epey az oluyor ve bu halde zorlayarak kullanmaya devam ederseniz kil lekeleri yuzeyde kalabiliyor. Ama bu da korkutmasin, oyle boyali yuzeye kili dokundurdugunuz anda eyvah kil kaldi ne yapacagim gibi bir durum olmuyor, yani zaten siz bir seylerin yanlis gittigini anlayip uygulamayi sonlandiriyorsunuz, suya kaydirici madde ekleme geregi hissediyorsunuz.
150Gr diye satilan mavi killer (noname kil diye gecer, uzerinde 3M ve cince yazilar yazan seffaf poset icinde gelir), 176-183 gramdir, 20-25 TL'ye alinabilir.
Meg kil ise 50 Grami 30-35 TL arasina satilir.
Fiyat farki var yani baya (gramaja oranla)
Mavi kili alirsaniz 3'e bolup 1/3'u ile uygulama yaparsiniz.
Tek seferde ben her yeri yapayim, sonra cope atayim derseniz once boyali yuzey, ardindan cam, ardindan jantlari yaparak atabilirsiniz.
Veya sadece boyali yuzeyde kullanirsaniz, yuzeyin kirine bagli olarak o 50 gram ile birden fazla uygulama da yapabilirsiniz.
Uygulama sirasinda kilde yeterli kir birikince ice dogru bir kere katlayin, temiz yuzey ile kullanmaya devam edin.
Kil yere dusunce atin, sakin kullanmayin.
Bu ise merak sarip da kil yapmayan varsa kesin alsin, yapsin.
Ufacik ve basit bir urun ile olusabilecek degisim sizi epey sasirtacak.
Ben kilden sonra cila yapmanizi oneririm.
Yuzeydeki tum kirleri, pislikleri vs aldiniz, safi vernik veya boya kaldi yuzeyde.
Dis etkenler bu sefer direk tertemiz, cillop gibi vernigi veya boyayi bulacak tutunmaya.
Ornek olarak bir kus pisliginin direk vernige veya boyaya degmesi ile cilaya degmesi arasinda daglar kadar fark olacagi konusunda herkes hem fikirdir sanirim.
Benim nacizane tavsiyem bu yondedir. (ustadlarin yaninda konusmak pek hos degil, ben ekstra amatorum, lakin soylediklerimde herhangi bir yanlislik oldugunu dusunmuyorum)
Jön Türk
08-05-2013, 09:13
meguiars kil ile dün bütün arabayı yaptım bütün kir pas ne varsa aldı.Camlarıda geçtim.Yalnız bir sorum var kil parçalandı bildiğin yumuşak hamur gibi oldu
Kili ne ile uyguladiginizla alakali sanirim bolunme parcalanma yumusama olayi.
Jön Türk
08-05-2013, 21:35
Kili ne ile uyguladiginizla alakali sanirim bolunme parcalanma yumusama olayi.
Yıkama şampuanından karıştırdım fısfısla kaportaya sıktım.
Sampuanin ne oldugu ile alakali olabilir. Yoksa uygulamada bir yanlislik yok.
Kimse piyasadaki butun killeri alip, farkli kaydirici urunler ile deneyip bir test yapmadigi icin net bir sey soylenemiyor. Deneme yanilma yapacaksiniz.
Ornek olarak ben mavi noname kili once Meg QD ile uyguladim, ardindan bitince suya Meg Wash&Wax sampuan katarak uyguladim az bir miktar. Ikisinden de memnunum.
Farkli kaydirici urunler, farkli marka killerde farkli tepkiler verebilir. O yuzden deneme yanilma..
2007 model hiç prof oalrak pasta cila görmemş aracımın özellkle bagaj kapağı ve tavanı pütür pütür cila alınca çok takılıor ama cila hepsini almıyor bu kil heralde öyle şeyler içi yanlış anlamadıysam en ksa zamanda denicem video için teşekkürler :)
Ozan abi sen şu karşıdaki garajına giderken haber verde gelelim araca bir uygulama yapalım orda yaw olmazmı?
2007 model hiç prof oalrak pasta cila görmemş aracımın özellkle bagaj kapağı ve tavanı pütür pütür cila alınca çok takılıor ama cila hepsini almıyor bu kil heralde öyle şeyler içi yanlış anlamadıysam en ksa zamanda denicem video için teşekkürler :)
Ilk firsatta deneyin kesinlikle.