Orijinalini görmek için tıklayınız : Techturkey Detailing Serisi II Polisaja Hazirlik ve Polisaj Makinesi kullanimi
Bu muhtesem videoda kisaca pastalardan pedlerden bahsediyorum.
Kaan arkadasimizin dikkati!!!?? arada dagilsa da muhtesem bir sanat eseri cikarmayi bilmis.
Oncelikle sunu belirtiyim, polisaja baslarken ilk basta en hafif, en az asindiran pasta ve yumusak padlerle baslayin. Sayet, sonuc alamazsaniz bir kalina geçin.
Boyayı ne kadar az asindirirsak o kadar iyi. Polisaj denen şey özünde aşındırmadır, çizikleri almak demek onları zımparalamak anlamına geliyor. İyi seçilmiş bir pasta ile aracın verniğinden çok birşey almazsını ama en kalın pasta ile bam güm işe girişirseniz, 20 sene dayanması gereken boya 5-6 sene de hoşaf olur.
Peki bunu nasıl yaparız?
Bu işlem için spot test yapmalıyız.
Yani boyayı bölgelere ayırıp, belirli bölgelerde değişik pad, aşındırıcı kombinasyonlarını denemeliyiz.
En iyi sonuç aldığımız kombinasyonla yolumuza devam edebiliriz.
https://www.youtube.com/watch?v=QSb0anNX0vg&feature=youtube_gdata_player
QSb0anNX0vg
https://www.youtube.com/watch?v=4PMeXcJRAbQ&feature=youtube_gdata_player
4PMeXcJRAbQ
ve bu işlemler için sen kızcağızın arabayı konu mankeni yaptın öyle mi?
aah ah...:D:D:D:D
alfonso4474
22-04-2013, 23:29
güzel valla böle anlatarak uygulamalı olunca tecrübe edinir insan tırscak bişi yok herkes pastacı oalbilir :)
mmged_jan
25-04-2013, 08:11
Diyelim yanlış işlemler sonucu aracın verniğini zamanla incelttik bunun geri dönüşü varmıdır araç boyanmak zorunda olmadan üzerine vernik atılabilir mi ?
anlatım için çok teşekkür ederiz
imprezaWRC
25-04-2013, 09:04
Diyelim yanlış işlemler sonucu aracın verniğini zamanla incelttik bunun geri dönüşü varmıdır araç boyanmak zorunda olmadan üzerine vernik atılabilir mi ?
anlatım için çok teşekkür ederiz
İşte o yüzden, benim gibi yapıp, boya kalınlık ölçer cihazı alacaksın. Ölçerek, biçerek pasta ve zımpara işini yapacaksın.
Pasta sungeri kullanirsak sert olan sknti olur mu?
Low-Rider
25-04-2013, 10:47
Ozan Hakan biliumum ilgili kişiler, benim araca uygulama yaparken şeritler zarar görür mü ne yapmak lazım ?
imprezaWRC
25-04-2013, 11:04
Ozan Hakan biliumum ilgili kişiler, benim araca uygulama yaparken şeritler zarar görür mü ne yapmak lazım ?
Etraflarından maskeleme bandı geçirilir, o kısımlara daha az baskı uygulanır :) özetle birşey olmaz :)
https://www.youtube.com/watch?v=4PMeXcJRAbQ&feature=youtube_gdata_player
Güzel bı paylaşım olmuş bilgiler icin cok teşekkürler :)
İşte o yüzden, benim gibi yapıp, boya kalınlık ölçer cihazı alacaksın. Ölçerek, biçerek pasta ve zımpara işini yapacaksın.
Kalınlık ölçer cihazı olmayan polisaj süresini, baskı dozunu nasıl ayarlıyor?
Rastgele mi ?
imprezaWRC
30-01-2014, 15:21
Kalınlık ölçer cihazı olmayan polisaj süresini, baskı dozunu nasıl ayarlıyor?
Rastgele mi ?
Polisaj süresi, kullandığın ürüne, pede ve boyanın cinsine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Baskı dozuda yukarıdakilere ek olarak çizik durumuna ve boya kalınlığına göre değişkenlik gösterir.
Özetle, rastgele demeyelimde direkt yün pedi ve en agresif aşındırıcı ile ezbere iş yapmamak lazım.
Kim, nasıl yoğurt yer onu da bilemem. Belki rastgele, belki ezbere, belki bilerek, belki şansa...vs
Ben işin doğrusunun ne olması gerektiğini ifade etmeye çalıştım, yani gereksiz ve ezbere ürün kombinasyonları ile aşındırma yapılmaması gerektiğini dile getirmek istedim.