Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jandarma/Polis Özel harekat Hak.

Faruk'S
21-04-2013, 15:36
birkaç sefer rastgeldim.Özel bi birlik.Mesela bilmiyorum daha önce gideniniz varmı Çanakkale 57.Alay Şehitlerini Anma törenlerinde özellikle dikkatimi çekti.Kısa boylu bol karizmalı abilerimiz.Siyah Kameralı gözlükler vs...
Onun dışında genellikle böyle özel misafirler geldiklerinde binaların tepelerinde ya da yol üzerlerinde beklerler.Lacivert siyaha çalan bi çevik kuvvet kıyafetine benzer kıyafetli.Gözlüklü botlu çizmeli çok karizmatik olurlar genelde.

Bende pek uzun boylu değilim.Hani normal polislikte felan boy şartı var ama bu birliklerde o şart biraz daha düşük sanırım.Düşünmeye başladım ciddi ciddi :) internette araştırdım epey bi ancak birşeyler bulamadım..Yardımcı olabilecek var mı bu konuda ?
Saygılar..

cihan
21-04-2013, 15:48
valla kimdir ne iş yaparlar bilmem ancak, hayatın boyunca icra edeceğin mesleğini seçerken oluşturduğun parametreler siyah kameralı gözlük, bot çizme, karizmatik görünüm falan olmamalı. bu da açtığın saçma konuya vereceğim tavsiyem olsun.

Onurkk06
21-04-2013, 15:52
Karizma var ama kolay bi iş değil eniştemden biliyorum aylarca dağda kalıyosun sürekli karakollarda geziyosun kolay bi iş değil yani bu söylediklerim jöh için geçerli yakın zamanda jöh le poh birleşicek diye biliyorum

Faruk'S
21-04-2013, 16:01
Yanlış anlamayın beni ilgilendiren elbette gözlükleri,botları olmadı.
Bu anlık verilmiş bi karar değil zaten.Ha mesleğim o olacak diye birşey de yok.Sadece bilgisi olan varsa bilgilendirme talep ettim.Saçma olarak nitelendirmeniz hoş olmadı :)

matthardy
21-04-2013, 16:02
edit : bilgi amaçlıymış.
gereksiz açıklamada bulundum.

fa'R'uk
21-04-2013, 16:16
boy aynı 1,67 den kısamısın?

Faruk'S
21-04-2013, 16:47
boy aynı 1,67 den kısamısın?
evet 1.64 boyundayım.
ancak botlu oldugu halde benmle aşağı yukarı aynı boyda hatta daha kısa olanını gördüm desem inanır mısınız ?

xILuciferIx
21-04-2013, 18:48
evet 1.64 boyundayım.
ancak botlu oldugu halde benmle aşağı yukarı aynı boyda hatta daha kısa olanını gördüm desem inanır mısınız ?

Malesef iş orda biraz torpile kalıyor F tipi bir tanıdığın varsa 3 cm boyun uzar.

ismailozkan_01
21-04-2013, 21:01
senin gördüklerin ortaokuldan sonra polis koleji veya askeri okullara giren kişilerdir , çünkü tam gelişme çağında resmi okulu kazanınca aldıkları ağır eğitim ister istemez boy uzamasına etki ediyor , polis okullarına başvuru için boy şartı erkeklerde 1,67 saygılar...

lethaldoze
21-04-2013, 23:23
Bunlar hep 95 Şırnak..
Bende hikayeden sonra epey videolarına baktım youtubeden.
Gerçekten sağlam adamlar. Bence onlardan olmak epey zordur.
Torpilde ilk kabulde işe yarar sonrasında eğitimi biteremezse seçilmez bence.
Arkası hedefe dönük silahı arkadaşı atıyor ve havada yakalamasıyla dönüp hedefi vurması bir oluyor. Çok iyiydi gerçekten. Bulursam atim videoyu.

Edit : ff938sV2uWA

JosephuS
21-04-2013, 23:29
Kardeş Öncelikle ben kendim Jandarmayım..
1.cisi boyun en az 1,68 olmalı... aksi takdirde giremezsin..
Yaşın Lise yi yeni bitirdiysen En fazla 23 olmalı...

Diyelimki girdin astsubay oldun o dediğin birliğe girmen Zor.
dediğin karizma gözlüklü arkadaşlar Jöh deil JÖAK lar...
yani jandarma özel harekat deil Jandarma Özel arama Kurtarma timi..
Özel durumlarda olaya katılan birliklerden
Adam kaçırma uçak kaçırma Özel devlet başkanlarını koruma falan...
yani diyeceğim çok çalışman gerekiyor çookkkk...
Ben bile giremedim o ekibe...
Ayrıca aile kavramı diye bir kavram olmaz o birlikler için.
ÖNCE VATAN ÖNCE BAYRAK GELİR SAYGILAR...

kasırqa
21-04-2013, 23:43
detaylı bi bilgim yok ama işlerinde çok çok çok iyi olduklarını duydum tuncelide askerliğini yapan kuzenimden

lethaldoze
22-04-2013, 00:08
Bu naaptı öyle ya..
RnjFwzdIj-w

ScB5JpR1hVw&feature=endscreen&NR=1

rapier
22-04-2013, 19:22
Genç bir arkadaş heves etmiş sormuş. Yaftalamak niye orasını anlayamadım.

Jandarmayı bilmiyorum ama Bordo berelilerde boy pos sınırı yok. İstekli olmak, gözü kara olmak ve spor kabiliyetine sahip olmak lazım. Ancak bunlara sahip olmak, bordo bereyi giymeyi garantilemez. Bir yığın süreç var.

burakcan
22-04-2013, 21:15
Kardeş Öncelikle ben kendim Jandarmayım..
1.cisi boyun en az 1,68 olmalı... aksi takdirde giremezsin..
Yaşın Lise yi yeni bitirdiysen En fazla 23 olmalı...

Diyelimki girdin astsubay oldun o dediğin birliğe girmen Zor.
dediğin karizma gözlüklü arkadaşlar Jöh deil JÖAK lar...
yani jandarma özel harekat deil Jandarma Özel arama Kurtarma timi..
Özel durumlarda olaya katılan birliklerden
Adam kaçırma uçak kaçırma Özel devlet başkanlarını koruma falan...
yani diyeceğim çok çalışman gerekiyor çookkkk...
Ben bile giremedim o ekibe...
Ayrıca aile kavramı diye bir kavram olmaz o birlikler için.
ÖNCE VATAN ÖNCE BAYRAK GELİR SAYGILAR...

kesinlikle katılıyorum Çanakkale'ye görevlendirilen Ankara jöak tır ve jöak komutanlığı kendi personelini kendileri seçmektedir ya foça komanda okulununun bitmesine 3 hafta kala spor sınavları yapılır yada heryıl belli dönemlerde başvuru bilgileri emirle yanınlanır.Sınavda başarılı olursan önce 6 aylık komando ihtisas kursundan sonra branşına göre kursa gidersin peki jandarma personeli için zormudur bence komando kursunda silahlı,teçhizatlı ve sırt çantalı 27 km koşan birisi için sıkıntı değil...

riddick
22-04-2013, 21:31
yukarıdaki dolduruş hareketini ismailozkan01 abimde yapmıştı bi keresinde saygılar abime :D

Dragger
22-04-2013, 21:45
Valla öyle büyük şehirlerdeki görüntülerine, videolarına özenip bu işe girmek pek mantık işi değil.

Çok zor şartları var özellikle doğuda, -30 derecede dağa çıkarsın boyuna kadar karda mücadele edersin, her an tetikte olman gerekir, çelik gibi sinir ister...

Ben de askerdeyken çok özeniyordum, Hakkaride her sabah karşı tepeye kar yağarken tırmanır M16larla kurt avlarlardı :) Ama cidden çok çok zor bir iş...

Boyları pek kısa olanı da görmedim açıkçası Hakkaride.

ggtoker
22-04-2013, 22:08
her turk evladı gıbı o vıdeoları ızlerken bnmde tuylerım dıken dıken olur ah keske bende oyle olsam derdım.. askerde az kalsın bı beylık tabancası hevesıne tezkere bırakıordumda son anda ben ne yapıorum dedımde vaz geçtim...

k.ırak ın 3 km ıcerısınde sınır ust bolgesınde askerlık yaptım konumumuz ıtıbarıyle joh ekıplerıyle ıçlı dışlı olduk... dısarıdan çok güzel gozuksede hepsi kan ağlıyor... kısın kışlalardalar sureklı egıtım egıtım yazında daglarda domuz avındalar.... sıcak bır yemek yedıklerınde yatacak bır yer bulduklarında ve temız bır camasır gıydıklerınde sankı kendılernı ewlerınde hıssedıyorlardı... ama bence en onemlisde psikolojık tarafı... nasıl altından kalkıyorlar dersen ınan bende anlayamadım... allah onlara guc kuvvet versın... onları basımızdan eksık etmesın...

ismailozkan_01
22-04-2013, 23:06
yukarıdaki dolduruş hareketini ismailozkan01 abimde yapmıştı bi keresinde saygılar abime :D

seninle bir kere denemiştik , osman abimizin (civicsi_r) izindeyiz :D

ak-47 on Vimeo (http://vimeo.com/64059477)

blackjack
22-04-2013, 23:42
uzak durun derim ben..Özel harekat özel kuvvetler vsvs dışardan güzel gözükebilir karizmadır şekildir filan ama kolay iş değil..Ayrıca herkesin yapabileceği(sabredebileceği) bir iş de değil..

Oyun filan oynayın av tüfeği alın avcı klüblerine takılın vs..

riddick
23-04-2013, 08:44
seninle bir kere denemiştik , osman abimizin (civic_sir) izindeyiz :D

ak-47 on Vimeo (http://vimeo.com/64059477)

hey maşallah abimiz fırtına gibiymiş.hareketleri yazdım kafaya akşam nöbette denicem abi hakkını helal et :D

ismailozkan_01
23-04-2013, 13:29
hey maşallah abimiz fırtına gibiymiş.hareketleri yazdım kafaya akşam nöbette denicem abi hakkını helal et :D

nöbette akıllı dur , gel atış poligonunda sallayalım doyasıya :D

ERTAN
23-04-2013, 14:13
nöbette akıllı dur , gel atış poligonunda sallayalım doyasıya :D

maşallah abi :)

civicsi_r
23-04-2013, 17:29
iso beni ifşa etmişsin...:-)

hep araba videosu çekicez bi kendi işimizi çekelim

ismailozkan_01
23-04-2013, 17:32
iso beni ifşa etmişsin...:-)

hep araba videosu çekicez bi kendi işimizi çekelim

ne ifşası abi seni örnek alıyoruz saygılar... :D

trgy
23-04-2013, 17:32
vay osman abime bak hele,helal olsun abi.

civicsi_r
23-04-2013, 17:34
vay osman abime bak hele,helal olsun abi.

tşk turgay..:-)
özel ders verilir

_FrKn_
23-04-2013, 17:37
yok mu abi başka videolarınız izleyelim. :)

civicsi_r
23-04-2013, 17:38
bu hafta tabancayla ilgili bi video gelicek

civicsi_r
23-04-2013, 17:39
ne ifşası abi seni örnek alıyoruz saygılar... :D

tşk iso..erken gittin diyarbakırdan..yoksa seni bi haftalık kursa alırdım.

ismailozkan_01
23-04-2013, 17:41
tşk iso..erken gittin diyarbakırdan..yoksa seni bi haftalık kursa alırdım.

abi kursla yetinmeyiz yanına alaydın beni ;)

fthdrn
23-04-2013, 18:57
Rabbim Vatani koruyan herkesin yaninda olsun.
Cocukluk hayalim ozel tim olup tek tabanca yasamak aile durumuda buna musaitti de cesaret edemedim

riddick
24-04-2013, 10:15
osman abi maşallah valla çakı gibisin tekrar tekrar izledim dünden beri.

civicsi_r
24-04-2013, 11:43
tşk...:-) nacizane

bu tarz eğitim videoları çekicem atarım tt madem ilgi var izlensin...