Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4*100'ü 5*112 ye çevirme?

cem_subasi
22-04-2013, 15:52
4*100 bijon aralığını 5*112 ye çevirebilirmiyiz?

Seven7
22-04-2013, 16:29
Hocam ben bu konuyu çok araştırdım. Sonuç şöyle ki;
Evet çevirebilirsiniz. Saplamalar ile jant arasına flanş denilen parçayı koyuluyor. Bu parçanın bir tarafı 4x100 aralığında diğer tarafı istediğiniz bijon aralığında. Bu şekilde takabiliyorsunuz.
Fakat;
-Hemen hemen tüm yük o aradaki flanşın üzerine biniyor ve bu riskli bir durum. Eğer kaliteli bir usta ve malzemeden değilse bijon kesme durumları oluyormuş vs.
-Ayrıca bu flanşlar 300 lira civarında. Yani değer mi değmez mi konusu size kalıyor.
-Flanş kalınlığı kadar jantınız dışarıya taşıyor, araca göre değişiklik gösteriyor tabi ama mesela benim aracımda et değeri uygun olmasına rağmen çamurluklar sıkıntı oluşturuyordu basıklık konusunda. Onun için de ayrıca çözüm bulmanız gerekiyor vs.

Yani olmayacak diye bir şey yok. Olur, ama değer mi o sizin tercihiniz.

__FrK__
22-04-2013, 16:35
çevirip çevirip takmak jantmax ın işi :D

cem_subasi
22-04-2013, 16:39
Flanshla dışarı çıkıcak zaten o kesin ama işte bunun bı sıkıntısı olurmu acaba onu merak ediyorum yanı sonuçta arabam öle yürüyen bi araç değil dekor amaçlı düşünüyorum...

kadir jdm civic
22-04-2013, 16:39
bence en saglıklısı porye değiştirin disklere yeni delik açın. tamamdır para gider ama ...

alperkirman
22-04-2013, 17:33
bence en saglıklısı porye değiştirin disklere yeni delik açın. tamamdır para gider ama ...

porya değiştirmek kolay iş değil kadirim flanştan daha sıkıntılı

kadir jdm civic
22-04-2013, 17:39
porya değiştirmek kolay iş değil kadirim flanştan daha sıkıntılı

hiç birsey sıkıntı degildir. yeterki onu yapıcak ustayı bulacaksın ve verdigin paraya değicek birsey olmalı.

Türkiyemizde nice eli öpülecek ustalar var...

EM-RE
22-04-2013, 18:12
hiç birsey sıkıntı degildir. yeterki onu yapıcak ustayı bulacaksın ve verdigin paraya değicek birsey olmalı.

Türkiyemizde nice eli öpülecek ustalar var...

İstanbul anadolu yakasında yapabilicek ,refaranslı bir usta varmi?