Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo GTI Yağ Seçimi
Batuhan Gül
23-04-2013, 14:49
Merhabalar . Yaklaşık 1aydır polo gti kullanıyorum. Poloyu araştırarak yağ tüketimini bilerek ve kabul ederek aldım. Önceki sahibi aracın bakımlarını yaptırmıştı ve yağı eklenmişti. Bende sorma gereği duymadım. Aldığımdan beri 400km yapmışım ve yavaş yavaş acaba yağ lambası yanacakmı yanarsa ne yaparım gibisinden kendi kendimi tereddüte düşüren sorular sormaya başladım. en iyisi 1 lt yağ alıp arabaya koymak kafamı rahat tutmak istiyorum.
Forumda araştırdım ya konusunu bulamadım yada böyle bir konu yoktur bilmiyorum sorunum hakkında cevap bulamadım. Daha önce forumdan utkuu (yanlışsa düzeltin lütfen) nickli arkadaşa sormuştum ve servise gidip baktırmamı çok kurcalamamı söylemişti :) bende kafasını fazla şişirmemek için teşekkür edip sohbeti bitirdim. Yalnız şöyle bir sorunum var. Tekirdağ merkezde yaşıyorum ve en yakın servis bana 50km uzaklıkta. İş güç dolaysıyla gidip baktırma şansım , arabayı bırakıp dönme şansım yok.
Gti kullanan arkadaşlardan ricam kullandıkları yağın marka modelini yazar ve memnun olup olmadıklarını belirtirse sevinirim.
İyi forumlar
Servise gidip yağ eksiltme problemini hallettirin, arabada yağ taşımayın demiştim.
Araç garantili ise, arayıp durumu bildirin, gelip arabayı alma hizmetleri de olabiliyor.
Düzelebilecek arabayı o şekilde kullanmayın.
Batuhan Gül
24-04-2013, 10:39
Belirtmeyi unutmuşum sanırım. Araçta şuan yağ yakma problemi yaşamadım. Yalnızca forumlardan okuduklarım biraz telaşlandırdı beni. Ne olur ne olmaz diye bulundurayım diyorum.
Batuhan Gül
24-04-2013, 15:50
Ekleme : Akşam saatlerinde servisle görüştüm. GTI için öngörülen yağın castrol 5W-30 olduğunu söylediler.
Motul kullan o castrol dünyanın en kötü yagı sanırım bu motor için
Fazıl T.
24-04-2013, 18:01
castrol fst 5 30 yeni yağ bu serviste bunu kullanıyor motul gereksiz pahalı mobil iyiydi bi aralar 5 30 sonra oda bozuldu
castrol fst 5 30 yeni yağ bu serviste bunu kullanıyor motul gereksiz pahalı mobil iyiydi bi aralar 5 30 sonra oda bozuldu
Daha önce iyi olup sonradan bozulduğunu nasıl tetkik ettiniz ?
umu_vtec
24-04-2013, 20:41
motul 5-30 yada 5-40 öneririm
Motul kullan o castrol dünyanın en kötü yagı sanırım bu motor için
neye göre kötü ?
Tholl-ga
24-04-2013, 22:45
Ben motul 5-40 kullaniorum dbs polo da aynisini kullaniyo gayet memnunuz
Rabbit33
24-04-2013, 23:04
Ben motul 5-40 kullaniorum dbs polo da aynisini kullaniyo gayet memnunuz
Tolga selam :) motul 5-40 hangi seri kullanıyorsunuz 300V serisi mi ? bende 300V 5-40 düşünuyorum önümüz yaz mersin çok sıcak :fire:
Tholl-ga
25-04-2013, 08:36
Tolga selam :) motul 5-40 hangi seri kullanıyorsunuz 300V serisi mi ? bende 300V 5-40 düşünuyorum önümüz yaz mersin çok sıcak :fire:
8001 x clean serisini kullanıorum 300V ye gerek duymadım :D serdarda çok memnun bu yağdan o da görünce yazar
Castrol cidden iyi bir yağ değil.Shell'in helix serisi de keza öyle castrole göre bi tık önde.Fakat ben mobil esp ile motul arasında kaldım.İki şıkkı da kullanıp çok memnun olan var GTI sahibi tanıdığım.Daha kullanmadım fakat konu sahibinede bu iki şıkdan birini öneriyorum sanırım bende motul u deniycem bi.
Batuhan Gül
25-04-2013, 09:26
Yorumların bir çoğu motul ağırlıklı. Genel olarak kullananlar memnun sanırım. Denemekte fayda var diye düşünüyorum. Yorumlar için hepinize teşekkür ederim.
Edit: Motul 5w40 yağı nereden temin edebileceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum. Tekirdağdayım.
cembasmaci
25-04-2013, 11:02
Yorumların bir çoğu motul ağırlıklı. Genel olarak kullananlar memnun sanırım. Denemekte fayda var diye düşünüyorum. Yorumlar için hepinize teşekkür ederim.
Edit: Motul 5w40 yağı nereden temin edebileceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum. Tekirdağdayım.
İLETİŞİM | JdmWorks (http://www.jdmworks.net/iletisim)
_muhaRRem
25-04-2013, 11:20
bende var 5 lt almıştım ama aracımı sattığımdan dolayı kullanamadım.
Mobil 1'in üzerine yağ tanımam.. :)
Batuhan Gül
26-04-2013, 19:51
Bu akşam resimdeki gibi bi durumla karşılaştım. Panikleyip petrol ofisinden maxima ' markalı 5-40 yağ aldım. Motor soğuduktan sonra koyucam. Sizce koymalımıyım veya arabayı birazdaha götürüp castrol yağ mı almalıyım ?
Yağ göstergesi kontak açıldığında 1 defa , araba çalıştığında 1 defa gözüküp gidiyor.
http://img437.yukle.tc/images/242123123123.jpg
O kadar yağ yağ dersen araba anlar da lamba yakar tabi :)
Bak bizimkiler hiç yakıyor mu :)
fsunnetci
26-04-2013, 20:11
Honda da o yağ göstergesi yandığında Mart karları yağıyor araç sahibine :D ne mutlu Wolkswagene erkenden uyarıyor sizi :rolleyes:
Batuhan Gül
26-04-2013, 20:24
Korktuğum başıma geldi ukku :)
Sence ne yapmalıyım ? PO' nun maxima yağını koymalı mıyım ? Yoksa bu gösterge beni bi 10km daha götürebilir mi ? Şuan yakınlarda alabileceğim tek yağ castrol'ün yağı. Castrol mü kullansam ?
fsunnetci
26-04-2013, 21:06
Korktuğum başıma geldi ukku :)
Sence ne yapmalıyım ? PO' nun maxima yağını koymalı mıyım ? Yoksa bu gösterge beni bi 10km daha götürebilir mi ? Şuan yakınlarda alabileceğim tek yağ castrol'ün yağı. Castrol mü kullansam ?
bence ne marka yağ koycağın çokta önemli değil istersen 20-50 yağ koy amaç motoru yağsız bırakmamak.nede olsa en kısa sürede o yağı değişcen ve sorunu çözmek için servise gitcen orda yağı komple değiştirirler o yüzden şimdilik 10/40 fln bi yağ koy ışığı söndür öyle gitme derim wolkswagende olsa çokta güvenme bence kırmızı yanıyor yağ lambası ;)
Batuhan Gül
26-04-2013, 21:17
Şuan araca Petrol Ofisi Maxima 5W-40 yağ aldım ancak hiç içime sinmedi. Motor hala sıcak koymadım ama yarın gidip iade edip castrol alayım diyorum. Yarın öbürgün servisten biz sana böyle böyle dedik sen niye böyle yaptın muhabbeti olmasın diye.
Suleyman
26-04-2013, 23:03
Şuan araca Petrol Ofisi Maxima 5W-40 yağ aldım ancak hiç içime sinmedi. Motor hala sıcak koymadım ama yarın gidip iade edip castrol alayım diyorum. Yarın öbürgün servisten biz sana böyle böyle dedik sen niye böyle yaptın muhabbeti olmasın diye.
5-30 koy zaten serviste castrol 5-30 konuyor hiçte iyi bir yağ değil gti lar için, bence.
neye göre kötü ?
bana göre kötü gti a göre kötü
Castrol Edge 5w30 imiş servisin önerdiği.
önceden motul yağ getiren bir yeri aradım şimdi yeni kanuna göre tr de üretimi olmadıgı için yasaklanmış 3 4 aydır gelmıyormus bilgisi olan varmı ?
Tholl-ga
19-06-2013, 10:32
önceden motul yağ getiren bir yeri aradım şimdi yeni kanuna göre tr de üretimi olmadıgı için yasaklanmış 3 4 aydır gelmıyormus bilgisi olan varmı ?
böyle bişiy duymadım hiç
istersen gönderebilirim sana 8100 x-clean 5/40
Hocam hic yaris izliyormusun..ben izleyen biri olarak motor sikletten tut,tekne ,f1,wtcc,gt, olsun izledigim butun yarislarda mobilin bir tane yarisan araci kesinlikle var..yarismiyorsada sponsor..aracimdada mobil 1 kullaniyorum..ustune tanimiyorum..f1 de araci olan yag markasi..guven sonsuz
Batuhan Gül
19-06-2013, 15:52
Bende yedek olarak total 5-40w aldım. Petrol ofisinin yağını koyduktan sonra ufak bir yakıt tüketimi arttı sanırım. Birdahakine totali deneyip durumu burdan paylaşırım.
Edit: Yağ markası
Herkes yagi inceltirken dogus oto 10w60 koymaya basladi
DogukanYILDIZ
11-09-2013, 21:52
Arkadaslar tavsıye uzerıne Polo GTİ aracıma 5W-30 MOBİL 1 ESP FORMULA FULL SYNTHETİC yag kullanıcam dogrumudur herhangı bır sorun teskıl edermı?
egeorhan
20-01-2014, 23:58
Selamlar...ege
yakin zamanda bİr kardeŞİmİz e36 drİft speck araci İÇİn mobİl1 aldi 230 lİra. Çok memnun motoru isitmiyor dİyor. Tavsİye ederİm. Benİm 2001 clk kompr. Aracim var. Ben prensİp olarak yaĞ kullanmiyorum. TeŞekkÜrler.
Not: Bu arada polo gtİ araciniz gerÇek gtİ mi? Cevaplarsaniz sevİnİrİz... ...ege
Sercan AKCAN
21-01-2014, 00:02
Selamlar...ege
yakin zamanda bİr kardeŞİmİz e36 drİft speck araci İÇİn mobİl1 aldi 230 lİra. Çok memnun motoru isitmiyor dİyor. Tavsİye ederİm. Benİm 2001 clk kompr. Aracim var. Ben prensİp olarak yaĞ kullanmiyorum. TeŞekkÜrler.
Not: Bu arada polo gtİ araciniz gerÇek gtİ mi? Cevaplarsaniz sevİnİrİz... ...ege
panjur takmış gti diyor.prensip olarak ne kullanıyorsun ?
kutaskullar
21-01-2014, 20:42
Selamlar...ege
Benim aracımın -fotoğraflarını henüz yayınlayamadım fakat- 1.6 fsı stickerlı normal tamponlu şaka makinesi r32 kullanıyorum.. Ege Beyin aracıda tam tersi 1.4 normal motor bodykit :)
Gt MotorSports
22-01-2014, 13:35
MOTUL u her araca tavsiye ediyoruz fakat yaklaşık 50-60 adet POLO GTİ ya MOTUL yağlarını kullandık hiç bir araçta sorun yaşamadık kullanıcılar çok memnunlar.
yn_lemans
23-01-2014, 23:37
Motul 300v 5/30 nokta atışı sonra mobil 1 esp gelir...