PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar Cezası

Leader01
24-04-2013, 20:24
Merhaba arkadaşlar,

Forumda radar cezası ile ilgili bir çok konu var okudum ancak yeni düzenlemeler falan diye laflar dönüyor, bana gece 28.03.2013'de saat 22:40'da radar cezası yazmışlar arkadan, seyir halinde radarmış cezada öyle yazıyor, ancak cezanın yazıldığı bulvarda seyir halinde radar olduğuna dair hiç bir levha yok, yerde de levha yoktu, sadece bulvarın başında sabit tabelada radar yazıyor bu birincisi.
İkinci olarak da sadece ceza var hiç bir görüntü kaydı fotoğraf kanıt yok, yarın cezayı ödeyeceğim ödeme makbuzu tebliğ zarfı ve ceza kağıdını eke koyup sulh ceza mahkemesine dilekçe vermeyi düşünüyorum, radara girdiğime dair kanıt varsa ibraz etsinler yoksa yaptığım ödemenin geri iade edilmesi şeklinde sonuç ne olabilir bilginiz var mı ?

ENG
24-04-2013, 20:41
Fotograf olmasi gerekir. Boyle bir uygulama cok keyfide olabilir

cevdet34
24-04-2013, 20:47
15 gün önce açıklama yapıldı 24 saat radarlar aktif olacak mobesadan bile kemer takılıp takılmadığı kontrol edilecek ona göre ceza kesilecek . kazaları minimuma düşürmek için emniyet alarma geçti diye haberlerde söylediler . radar var tabelası olmayacak vatandaş her yerden izleenecek dendi

slowmotion
24-04-2013, 20:48
Merhaba arkadaşlar,

Forumda radar cezası ile ilgili bir çok konu var okudum ancak yeni düzenlemeler falan diye laflar dönüyor, bana gece 28.03.2013'de saat 22:40'da radar cezası yazmışlar arkadan, seyir halinde radarmış cezada öyle yazıyor, ancak cezanın yazıldığı bulvarda seyir halinde radar olduğuna dair hiç bir levha yok, yerde de levha yoktu, sadece bulvarın başında sabit tabelada radar yazıyor bu birincisi.
İkinci olarak da sadece ceza var hiç bir görüntü kaydı fotoğraf kanıt yok, yarın cezayı ödeyeceğim ödeme makbuzu tebliğ zarfı ve ceza kağıdını eke koyup sulh ceza mahkemesine dilekçe vermeyi düşünüyorum, radara girdiğime dair kanıt varsa ibraz etsinler yoksa yaptığım ödemenin geri iade edilmesi şeklinde sonuç ne olabilir bilginiz var mı ?

özal bulvarında gece radarına girmişinizdir ya 01up yada 01pn radar aracının plakası, ceza yiyen araçların görüntülerini kaydediyorlardır. bence uğraşmadan ödeyin

DoganSuper
24-04-2013, 20:48
aynen keyfi olabilir mesela bana keyfi kırmızı ışık cezası yazmışlar foto yok isbat yok. saat 23.50 ankara ivedikte. yancıları kovalamaya gelen polis muhtemelen benide görüp arada kaynattı kırmızı ışıkta geçmediğimi adım gibi biliyorum.. ama itiraz için baya ugrasmak gerek ben lanet olsun diyip gittim yatırdım.. zamanın varsa itiraz için ugras bence. ayrıca benim ceza yedigim saatte ışıklar yanıp sönme moduna geçiyo oda ayrı bişey haksız yazıldıgı için çok bedduamı aldı memur abim :)

BLuEBoY
24-04-2013, 20:52
radar cezaları kadar kırmızıda durunca yaya çizgisine bastıgınız zamanda ceza yazılıyor bilginiz olsun...

gfb01
24-04-2013, 21:06
Ozalda suleyman demirelde dedigin saatlerde cok fazla kuruyorlar radari cok karsilastim

Leader01
25-04-2013, 00:02
Alparslan Türkeş Blv.'nda girmişim, yarın cezayı ödeyeceğim, yine de dilekçe yazdım sulh ceza mahkemesine iptal ederlerse geri ödeme yaparlar heralde. Teşekkürler

ed6502
25-04-2013, 00:12
bu radar olayına gezicilerde katıldı galıba rollculerın basına bela olmaya

aspava983
25-04-2013, 16:38
20-03 tarihinde hacı sabancı bulvarında yazmışlar hiç inanasım gelmiyor insan bir fotoğraf yollar çünkü adanadaki tüm radar araçlarını biliyorum görünce de frene basıp yavaşlıyorum

ismailozkan_01
25-04-2013, 17:07
gezici radarlarda levha uyarı yok hatta doğru olası şüpheli ihtimal ile beraber (ilerde uyarı levhalarını kaldıracaklar diye duyum var sebebi ehliyet aldığınızda şehir içi , şehirler arası hız limitlerini bilmiş , öğrenmiş ve anlamış bulunuyorsunuz bu sebeple artıdan bir uyarıya gerek olmadığı) haberi var dikkatli olunması tavsiyedir size gönderilen cezanın bir sureti veya kaydı bulunmaktadır emniyette gidip itiraz veya şikayette bulunabilirsiniz saygılar...

Sezgin
25-04-2013, 17:25
banada bugun geldı. 343 tl. ne resım var ne bır acıklama. neler yapabılırız bolca zamanım var

DoganSuper
25-04-2013, 18:15
ya bu arkadan ceza yazma kalkmamışmıydı ?

Mert Safa
25-04-2013, 18:19
banada bugun geldı. 343 tl. ne resım var ne bır acıklama. neler yapabılırız bolca zamanım var

343 tl çok geçmiş olsun valla. Nerde geldi acaba? Ben hala bu e5 radarlarını merak ediyorum. Adım başı kameralar türedi

bhb
25-04-2013, 18:49
Tescil plakasına göre tutanak düzenlenmesi:

Madde 116 – Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.
Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilân asmaya mahsus yerinde liste halinde ilân edilir, ilân tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Denmiş kanunda. Yani arkadan ceza kesmenin kalkmış olma gibi bir durumu yok olsa idi bu maddenin kaldırılmış olması lazımdı. X şahsın söylemesi ile (Kanun o şahsa yetki vermemişse ki kimseye vermemiş)hiç bir kanun hükmü ortadan kalkmaz.

Gelelim itiraza, itiraz 2 şekilde yapılmış genelde;

1. Fotoğraf vb. delilin bulunmaması,
2. Ceza tutanağı ile tebliğ tarihi arasında uzun süreler bulunması,

Leader01
26-04-2013, 01:03
Tescil plakasına göre tutanak düzenlenmesi:

Madde 116 – Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.
Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilân asmaya mahsus yerinde liste halinde ilân edilir, ilân tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Denmiş kanunda. Yani arkadan ceza kesmenin kalkmış olma gibi bir durumu yok olsa idi bu maddenin kaldırılmış olması lazımdı. X şahsın söylemesi ile (Kanun o şahsa yetki vermemişse ki kimseye vermemiş)hiç bir kanun hükmü ortadan kalkmaz.

Gelelim itiraza, itiraz 2 şekilde yapılmış genelde;

1. Fotoğraf vb. delilin bulunmaması,
2. Ceza tutanağı ile tebliğ tarihi arasında uzun süreler bulunması,

bugün sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesini verdim hakim imzaladı aldılar dilekçeyi, arkadan radar cezası geldi, gelen ceza ekinde hız sınırını aştığıma dair herhangi bir görüntü video vb. kanıt bulunmamaktadır iptal edilmesini istiyorum şeklinde yazdım bakalım sonuç ne gelecek, gelince buraya yazacağım

metin
26-04-2013, 09:08
yeni genelgeyle uyarı levhaları kaldırılmış
Sürücüler şimdi yandı! | son.tv (http://www.son.tv/Haber/suruculer-simdi-yandi/haber-181664/?ref=ankara)

Sezgin
26-04-2013, 09:28
343 tl çok geçmiş olsun valla. Nerde geldi acaba? Ben hala bu e5 radarlarını merak ediyorum. Adım başı kameralar türedi

Selimpaşa-Kumburgaz D100 ' de yemişim ben cezayı. 112km/h ile

Suleyman
26-04-2013, 09:40
gezici radarlarda levha uyarı yok hatta doğru olası şüpheli ihtimal ile beraber (ilerde uyarı levhalarını kaldıracaklar diye duyum var sebebi ehliyet aldığınızda şehir içi , şehirler arası hız limitlerini bilmiş , öğrenmiş ve anlamış bulunuyorsunuz bu sebeple artıdan bir uyarıya gerek olmadığı) haberi var dikkatli olunması tavsiyedir size gönderilen cezanın bir sureti veya kaydı bulunmaktadır emniyette gidip itiraz veya şikayette bulunabilirsiniz saygılar...

Ben bir şey soracağım radarla alakalı?Radar cezalarında fotoğrafın üzerinde kaçla radara girmişsek onun da belirtilmesi gerekmiyor mu foto üzerinde?

bhb
26-04-2013, 09:58
Ben bir şey soracağım radarla alakalı?Radar cezalarında fotoğrafın üzerinde kaçla radara girmişsek onun da belirtilmesi gerekmiyor mu foto üzerinde?

Belirtilmesi gerekir yoksa fotoğrafın anlamı kalkıyo...

ismailozkan_01
26-04-2013, 11:56

evet belirtilmesi gerekir lakin şüpheleriniz varsa trafik şubesine itiraz edebilirsiniz...

GokhanRS
26-04-2013, 12:14
beyler daha önce bu radar cezaları boşanmalara sebep olduğundan v.s artık adrese foto yollanmıyor. itiraz ettiğinizde ilgili makama gereken kanıtı sunarlar.

yani fotoğraf yok sanmayın. fotoğrafsız radar cezası zaten olamaz.

Sezgin
26-04-2013, 12:16
beyler daha önce bu radar cezaları boşanmalara sebep olduğundan v.s artık adrese foto yollanmıyor. itiraz ettiğinizde ilgili makama gereken kanıtı sunarlar.

yanlış , mart ayında yedıgım ceza yıne 343 TL 187km/h hız Fotoğrafıyla birlikte geldi.

GokhanRS
26-04-2013, 12:18
yanlış , mart ayında yedıgım ceza yıne 343 TL 187km/h hız Fotoğrafıyla birlikte geldi.

valla haberlerde yayınlamışlardı. emniyet fotoğrafları yollamayacağız. isteyen olduğunda dilekçe verir alır filan demişlerdi.

bir çok arkadaşımada fotoğrafsız geldi. itiraz edilince fotolar ortaya çıktı. yani fotoğrafsız gelen radar cezalarının kaydı mutlaka vardır.

XoR
26-04-2013, 12:22

Adam pompaya giderken radara giriyosa durum vahim demektir :hehe:

Sezgin
26-04-2013, 12:24
valla haberlerde yayınlamışlardı. emniyet fotoğrafları yollamayacağız. isteyen olduğunda dilekçe verir alır filan demişlerdi.

bir çok arkadaşımada fotoğrafsız geldi. itiraz edilince fotolar ortaya çıktı. yani fotoğrafsız gelen radar cezalarının kaydı mutlaka vardır.

doğrudur. sımdı benım bu son ceza fotografsız geldı ? Kumburgaz trafık subeden yemısım. oraya ıtıraz edebılırım ozaman dımı?

GokhanRS
26-04-2013, 12:33
Adam pompaya giderken radara giriyosa durum vahim demektir :hehe:

aklın hep pompada :D al bi aeromotive rahatla :D

Schumi
26-04-2013, 12:37

Evet öyle diyorlardı yada sadece plaka gözükecek fotoğraflarda diyorlardı ama geçen hafta Fatih'te otobüs yolu işgali EDS (ne saçma bişi buda) sebebiyle ceza gelmiş kayınço içinde kabak gibi gözüküyor. :D

Low-Rider
26-04-2013, 12:39
Evet öyle diyorlardı yada sadece plaka gözükecek fotoğraflarda diyorlardı ama geçen hafta Fatih'te otobüs yolu işgali EDS (ne saçma bişi buda) sebebiyle ceza gelmiş kayınço içinde kabak gibi gözüküyor. :D

Saat kaçta çekilmş görüntü, tabelalarda yazan saat aralığında mı?

Suleyman
26-04-2013, 12:44
Belirtilmesi gerekir yoksa fotoğrafın anlamı kalkıyo...

evet belirtilmesi gerekir lakin şüpheleriniz varsa trafik şubesine itiraz edebilirsiniz...

Adresime gelen cezada sadece kağıdın üzerinde 19x olarak belirtilmiş ama fotoğrafın üzerinde bir herhangi bir değer yok?Ben nerden bilebilirim kaçla girdiğimi neden inanayım ki belki 210 la girdim belki 120 ile?Cezayı yatırdım ama itiraz etsem iyi olacak.

XoR
26-04-2013, 12:48
aklın hep pompada :D al bi aeromotive rahatla :D

Kırmızı Malbıro var sıkıntı yok :Ç :D

bhb
26-04-2013, 13:12

Bana 2 defa geldi fotoğraf, yanlız camlar mozaikliydi:D

İbrahim33
26-05-2013, 12:49
Yeni konu açmak istemedim , dün öğlen saat 15 civarı Yeşilköy marina yolunda eds li kırmızı ışıkta duramadım dalgınlıkla geçtim.ceza ne zaman elimize ulaşır acaba ? gözden kaçırma gibi bir durumu oluyor mu bu eds'nin ? birde ceza kaç liraydı yahu ?

AEAlmas
26-05-2013, 13:03
keyfi uygulama polis hep yapiyor

Bana aşırı hiz ve trafikte tehlikeli hareket bunun dışında polis in dur ihtarina uymama yazdılar

Oysaki arkadaşlarla toplandık arabalar park halinde idi ekip otosu gezindi gitti

Dava actim kazandım :) 300 kusur tl lik ceza iptal oldu :)

ceyhun737
26-05-2013, 13:10
Biraz gezintiye çıkmıştım adanada haftasonu olunca camaro ile çıkayım dedim ve hiç sol şeritten ayrılmadım kurallar ne ise uygulayarak gittim ta ki çevirme durdurana kadar süleyman demirelde tam eve gelmişken neyse durdurdu iyi akşamlar buyrun dedim turgut özalda trafigi tehdit edicek şekilde araç kullanmışsınız dedi şok oldum sol şeritten hiç ayrılmadım nasıl olur memur bey diyorum yapabilecek bir şeyimiz yok diyor sonra egzos var mı dedi yok dedim ama çok ses çıkıyor diyor dedim araç 6.2 normal değil mi dedim doğru diyorsunuz dedi bu nedir arkadaş çekememezlik değil de nedir bir haftasonunu da keyifle geçiremeyecek miyiz?

gfb01
26-05-2013, 13:30

Radara girdigin zaman ekran goruntusunu aliyor oradada kacla gectigin gorunuyor

İbrahim33
26-05-2013, 13:49
Yeni konu açmak istemedim , dün öğlen saat 15 civarı Yeşilköy marina yolunda eds li kırmızı ışıkta duramadım dalgınlıkla geçtim.ceza ne zaman elimize ulaşır acaba ? gözden kaçırma gibi bir durumu oluyor mu bu eds'nin ? birde ceza kaç liraydı yahu ?

yok mudur bir cevap verecek olan ? + olarak araç kendime ait değil , emanet bir araçtı. birde ceza puanı yazılır mı ehliyetime , egs'de yakalanmadan dolayı ? herhalde yazılırsada araç sahibine yazılır.

Suleyman
26-05-2013, 14:21
Radara girdigin zaman ekran goruntusunu aliyor oradada kacla gectigin gorunuyor

Bendeki fotoda yazmiyordu maalesef..:rolleyes:

eran
26-05-2013, 21:08
yok mudur bir cevap verecek olan ? + olarak araç kendime ait değil , emanet bir araçtı. birde ceza puanı yazılır mı ehliyetime , egs'de yakalanmadan dolayı ? herhalde yazılırsada araç sahibine yazılır.

Kırmızı ışık cezası = 47/1-B = 166 TL'dir .. Durdurulup ehliyetinize yazılmadığı müddetce araç sahibi harici kimsede görülmez ceza .. Aracın plakasına gelir .. Nerden bilinecek ki o saatte o arabayı Ali mi Veli mi kullanıyo .. ;)

battalgazi
26-05-2013, 21:51
Radar aracının çektiği görüntüyü onlıne olarak trafik bürolarında kaydediliyor ceza makbuzuyla gittiğinizde olay anının görüntüsünü inceleyebiliyorsunuz dava açmadan önce gidip görüntüyü inceleyın direk kanıt olarak onu gösterecekleri için boşa iş kaybına uğramayın

AEM
27-05-2013, 00:58
Ben hep yapıştırıyorum o yolda hiç gelmedi inşallah gelmez :)

Valla 3-4 gün içinde gelen de duydum 5-6 ay sonra gelen de o iş belli olmaz, kırmızı ışıkları genelde kaçırmıyolar gönderiyolar kolay lokma olduğu için ehliyete puan yazılmaz plakaya yazılır en fazla 2 katına kadar çıkabilir araç satarken ve bandrol yatırırken karşınıza çıkar.

HondaStagE
31-05-2013, 23:40

Bende Hergün Aynı Yol Güzargah'ı kullanıyorum 90 km hız sınırı var diye 85-90 km hız aralığında gidiyorum genelde ancak 88km ile 343 TL radar para cezası gelmiş ve radar cezası geldikten sonra 50 km hız sınırı tabelaları koymaya başladılar 10 gündür

Leader01
13-06-2013, 21:22
Arkadaşlar başta beirttiği gibi cezaya itiraz etmiştim bugün cevap geldi fotoğraf göndermişler altta km saat falan yazıyor girmişim radara :D

turkerrr
15-06-2013, 10:54
sürekli internetten ceza kontrol ediyorum paranoyak olacağım bu gidişle

UK-Type-R
06-12-2013, 09:30
2006 yılı aklıma gelmişti otomobilime kamyon diye ceza yazmışlardı :))) arkadan yazma ve fotoğrafsız yazma başladıysa iş kötü

dersu_06
06-12-2013, 12:31
6gün öncede bana geldi 343 tl ankarada istanbul yolu yazıyo sadece 98le girmişim akşam 21:09 da ankaradaki arkadaşlar dikkat etsin 06 nms plakalı kahverengi clio dolanıp duruyo sonradan farkettim 70-80 arası seyir halinde eryaman göksunun ordan çiftlik kavşağına kadar söğütözündeki yoldada beyaz accent era geziyo bilginize