Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Park'ta 'halk' gazlayacak
hakan_41
24-04-2013, 20:57
Haberin içeriği :
Yener KARADENİZ
İSTANBUL - Formula 1'e veda eden İstanbul Park'ı yeniden yarış heyecanı sardı. Ama bu sefer milyon dolarlık özel yarış arabaları değil, piste trafikteki araçlar çıkacak.
Yeni sahibi İntercity ile yarışlara dönmek için geri sayıma geçen İstanbul Park'ta start 'halk' ile verilecek. Mayıs ayından itibaren, otomobil ve yarış tutkunları dünyanın en iyi pistleri arasında gösterilen İstanbul Park'ta kendi araçlarını kullanabilecek. Üstelik daha önce sadece kurumsal kiralamalara yüksek ücretler karşılığında kullandırılan pist için 'cüzi bir halk tarifesi' geliyor.
Pistin adı da değişiyor
Eylül Tarım Oto Kiralama (Intercity), Formula 1'in Türkiye ayağının gerçekleştiği İstanbul Park'ın 10 yıl 9 aylık işletme hakkını geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ihalede 9 milyon lira + KDV ile kazanmıştı.
Uzun bir aradan sonra pist yeniden hareketli günlere dönüyor. Intercity CEO'su Vural Ak, İstanbul Park'ta Mayıs ayı birlikte hayatın başlayacağını açıkladı.
İstanbul Park'ın Türkiye'nin otomotiv ve eğlence merkezi haline gelmesini amaçladıklarını dile getiren Vural Ak, bunun için ilk olarak Intercity'nin İstanbul Park'a taşınacağını ve adının da Intercity İstanbul Park olarak değiştirileceğini söyledi.
İlk halk günü 12 Mayıs'ta
İstanbul Park'ta performanslı bir şekilde araç kullanm isteyenleri de piste çekeceklerini belirten Ak, bunun için de her ay belli dönemlerde halk günleri düzenleyeceklerini açıkladı. Ak, ilk halk gününün 12 Mayıs'ta olacağını söyledi. Otomobil meraklılarının cüzi rakamlar ödeyerek dünyanın en iyi pistleri arasında gösterilen İstanbul Park'ta kendi araçlarını kullanabilecekleri bilgisini veren Vural Ak, "Intercity İstanbul Park pist günleri her ay belirli sıklıklarla yapılacak ve insanların otomobillerini güvenli bir ortamda performanslı bir şekilde kullanabilecekler. Dolayısıyla trafikte süratli araç kullanımının da bir nebze önüne geçeceğimize inanıyoruz. 26 Mayıs'ta da İstanbul Park'ta 3 ayaktan oluşacak drag şampiyonasının ilk ayağı gerçekleştirilecek. İstanbul Park'in start/finish düzlüğü ilk defa bir drag şampiyonasına ev sahipliği yapacak" diye konuştu.
Balkanlar'ın en büyüğü olacak
Vural Ak, şirketin İstanbul Park'a taşınması ile ilgili şunları söyledi: "Intercity İstanbul Park'ı canlandırmak ve yılın 365 günü yaşayan ve yaşatan bir tesis haline getirmek istiyoruz. Intercity Türkiye'nin en büyük kiralık araç şirketi olduğundan her yıl çok sayıda kullanılmış araç satmakta; kirası biten araçlar ikinci el araç olarak satılmakta. Yıllık 12 bin adet kullanılmış araç satıyoruz. Bu araçları İstanbul Park ta oluşturacağımız 2.el satış merkezinde sergileyerek satacağız. Bu her an için minimum 3 bin 500 - 4 bin adet ikinci el aracın aynı alanda sergilenmesi ve satışa sunulması demektir. Bu alanın yanına insanların kendi araçlarını da getirip sergileyerek satmaları için herkese açık bir başka açık Pazar yeri daha ayarladık. Buraya da yaklaşık her hafta sonu 4 bin adet aracın gelmesini bekliyoruz. Böylece yaklaşık 8 bin adet her marka ve modelden oluşan dev bir ikinci el satış merkezi oluşmuş olacak. Bu alanları çevresinde de sıfır ve yeni araçların sergileneceği açık-kapalı sergi yerleri olacak ve yeni araç almak isteyeceklere de bu araçlar gösterilip test etmeleri ve almaları mümkün kılınacak. Türkiye'nin ve Balkanlar'ın en büyük otomobil satış merkezi burası olacak."
Sürüş okulu kuruluyor
Intercity İstanbul Park içinde, Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı yol ve sürüş okulunu kurmak için de çalışmalara devam eden Intercity, harıl harıl ileri teknik sürüş uzmanları arıyor. Vurak Ak, yaklaşık 120 dönümlük bir alan üzerinde, yılda 50 bin kişinin eğitim alabileceği bir akademi kuracaklarını söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde yol güvenliğinden sorumlu olan Alman Kamu kuruluşu DVR ile eğitim parkurlarının ve müfredatının oluşturulması konusunda iş birliği yaptıklarını dile getiren Vural Ak, "Haziran ayında Intercity Sürücü Eğitim Merkezi teorik ve pratik eğitimlere başlayarak Türkiye'deki büyük bir boşluğu dolduruyor olacak. Okul çağındaki çocuklara da ön trafik eğitimi vererek bu konuda erken bilinçlendirme ve anne babayı kontrol etme yeteneklerini geliştirmeye çalışacağız. Trafik terörüne dur demenin yolu eğitimden ve sıkı kontrolden geçmektedir.Bu okul kendini bu önemli sosyal yaraya çare olmaya adadı. Intercity Sürücü Eğitim Merkezi 50 kadar eğitmenimizle faaliyete geçiyor olacak" diye konuştu.
İstanbul Park Takvimi
Halk günü: Halk kendi araçları ile pistte performanslı araç kullanabilecek.
Drag Şampiyonası: İstanbul Park'in start/finish düzlüğü ilk defa bir drag şampiyonasına ev sahipliği yapacak. İlk ayak 26 Mayıs.
Sürüş okulu: Yılda 50 bin kişinin eğitim alabileceği bir akademi kurulacak. Akademi eğitimler Haziran ayında başlıyor.
Açık oto pazarı: Türkiye'nin en büyük kiralık araç şirketi olan Intercity, her yıl ortalama 12 bin adet ikinci el araç satıyor. Bu araçlar bundan böyle İstanbul Park'ta oluşturulacak 2.el satış merkezinde sergilenerek satılacak.
Yarış Akademisi: Geleceğin yarış pilotlarını yetiştirmek için kurulacak olan akademinin kapasitesi 400 kişilik olacak.
World Super Bike: Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı ve 3 yıl üst üste birinci olduğu, World Super Bike şampiyonası İstanbul Park ile ilk defa İstanbul'a gelecek. Yarış tarihi 15 Eylül 2013.
F1 tutkunları bir yarışta 100 milyon dolar bırakıyor
F1'in yeniden Türkiye'ye gelmesi ile ilgili de tüm ülkelerde bunu devletin kendi kasasından karşıladığını dile getiren Vural Ak, F1 için gelen turistlerin toplam harcamalarından alınan KDV'nin bile devletin harcamasını amorti ettiğini söyledi. Vural Ak, şöyle konuştu: "Ülkemiz açısından bir yarışın maliyeti de çok basit hesaplanabilir aslında; Formula 1'i tüm dünyada takip eden elit bir kitle var, yaklaşıl 15 bin kişi, yarış başlamadan yaklaşık 1 hafta önce Türkiye'ye geliyorlar ve ortalamada 10 gün kalıyorlar. Uçak, otel ve diğer harcamalarla beraber yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ekonomi yaratıyorlar. Sadece bu grubun yapacağı harcamaların KDV'si bile devletin/milletin kasasına 18 milyon dolar bırakıyor olacak. Gereken bedelin neredeyse çoğu zaten hemen geri alınıyor aslında. F1'in Türkiye'ye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."
Le mans yarışları için görüşüyoruz
Vural Ak, Türkiye de motor sporlarının neredeyse öldüğüne dikkat çekerek buna dur demek için en büyük 8 otomobil markası ile anlaştıklarını söyledi. Her markadan 25 adet yarış arabası temin edeceklerini söyleyen Ak, Intercity Yarış Akademisi adı altında daha önce hiç yarışmamış gençlerden oluşan 400 kişilik yarışçı yetiştirme bölümünde detaylı eğitimlerden geçirerek hazırlanmış olan 200 adet yarış arabasını kullanmaları için pisti açacaklarını söyledi. Ak, "Hafta sonları "Intercity Super Weekends" projemiz kapsamında, ziyaretçilerimiz, 8 marka yarışını üst üste izleme fırsatı yakalayacaklar.
Ak, bunun dışında, DTM, WRCC,FIA GT ve Le mans series ile Kamyon yarışları gibi diğer uluslararası organizasyonlarla görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
kaynak : İstanbul Parkta halk gazlayacak (http://www.dunya.com/mobi/news_detail.php?id=189504)
bu kadar güzel aktiviteleri görünce bi an acaba yalan haber olabilir mi diye düşünemden edemedim açıkcası, bu dediklerinin hepsini umarım gerçekleştirebilirler, halk günü olayı muhteşem bir fikir :)
Halk gunu olmasi guzel olur
Halk günü eğlenceli olur gerçekten.. Minik bi nordschleife havası yaşarız belki :)
Sıkı kurallar ve bu kuralları uygulatmak için iyi bir denetim şart.Şeritleri kapatıp yanyana rolling falan yapılmaması lazım.
orhan_guney
24-04-2013, 21:23
eğlenceli olur bence böyle daha iyi oldu .
erhanarici18
24-04-2013, 21:26
güzelim pist yıllardır çürüyodu boş boş
böylesi çok daha iyi olur
Bayağı önceden haberlerde çıkmıştı.Alışveriş imkanları vs de olucak deniliyodu.güzel olur
Halk günü eğlenceli olur gerçekten.. Minik bi nordschleife havası yaşarız belki :)
aöf öğrencisiyim , indirim olurmu ?
ozkanfaruk
24-04-2013, 21:36
orayı YIKARLAR :D
:D
Tofaşçılarda sıfır çizecekmi
Vural bey inşallah başarılı olur.
Bizde risksiz tehlikesiz gazlar stresimizi pistte bırakıp döneriz :)
Low-Rider
24-04-2013, 21:41
Halk günü eğlenceli olur gerçekten.. Minik bi nordschleife havası yaşarız belki :)
aöf öğrencisiyim , indirim olurmu ?
Havalara bak ya :D
Ring taxi modeli ukkunun gtı ile gazlanacak deniliyor doğru mudur ? :D
Bakalım fiyatları uygun olursa bende çıkacağım. :)
Sürüş okulu ve Yarış Akademisi ile bizzat ilgilenecegim. :)
Havalara bak ya :D
vallahi acaip havaliyız, masa,keson,sandelye,çekyat taşıdık.ekip süper,yer süpürsek eğleneceğiz resmen :D
neyse haberi kaynatmayalım :)
Low-Rider
24-04-2013, 22:01
vallahi acaip havaliyız, masa,keson,sandelye,çekyat taşıdık.ekip süper,yer süpürsek eğleneceğiz resmen :D
neyse haberi kaynatmayalım :)
aa ayıp etmişler ilk günden f458 vermeleri lazımdı gazlamanız için :D:D
İnşallah makul fiyatlarla çıkabiliriz bu piste.
Sıkı kurallar ve bu kuralları uygulatmak için iyi bir denetim şart.Şeritleri kapatıp yanyana rolling falan yapılmaması lazım.
Haha roling cok iyiydi yaa yapan olur harbiden
Guzel bir haber insanlar sitresini deger verdigi araclariyla aticak.
Low-Rider
24-04-2013, 22:08
Sıkı kurallar ve bu kuralları uygulatmak için iyi bir denetim şart.Şeritleri kapatıp yanyana rolling falan yapılmaması lazım.
Heryerde kamera var pistte zaten, rolling vs gibi durumlar tespit edildiği an yarıştan men ettiler mi sorun çözülür
morgy_drag
24-04-2013, 22:09
Kurs içerikleri neler olacak ve de nasıl fiyatlandırılacak,merak konusu :)
Sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Destek olmak,kaydolmak;
Sonrasında: pistte yıllarca profesyonel olarak gazlamıcak olsakta,
Atmosferi solumak gerekir diye düşünüyorum..
lethaldoze
24-04-2013, 22:37
Çok iyi olur inşallah. Halk günü kullağa çok iyi geliyor.
cem_subasi
24-04-2013, 22:42
Super olur ya herkesin cikmasi ve korfez kadar uzak olmamasi iyi bir avantaj :)
Valla eğer öyle bişey olursa kesinlikle ben giderim. +1 :D
allah korusun bir bariyere vurdunmu 4000 euro :) pist günlerinde öyle olmuştu bi katılımcıya yanılmıyorsam ..
İstanbul Park ın zemini zamk gibi bilinen en iyi asfaltla dahi alakası yok tadı başka gerçekten oranın..
Güzel haberler açılsında keyif almaya bakalım..
Pıstte herkesın makul fıyatlara gazlıyacak olması guzel.
Mesela yarın Nurburgring e gıdıyorum,gıt gel,araba kırası,otel ve dıger masraflarla ıyı para edıyor ama tur turda cıkabılıyorsun.
Artık bu pıstı hak eden bırınde oldugunu gormek guzel.
Artık pıstlerımız toz tutmaz umarım...
Buarada pistte kural dısı hareket yapan hemen dısarı alınıcak,barıyer yada asfalta zarar veren ıyı bır para odeyecek vs...
Eğlenceli olur bencede, +1...
Hadi bakalim tur basina 200 lira istemezlerse guzel bi adim olacak gibi.her hafta sonu mutlaka orada yer alirim.
vallahi acaip havaliyız, masa,keson,sandelye,çekyat taşıdık.ekip süper,yer süpürsek eğleneceğiz resmen :D
neyse haberi kaynatmayalım :)
Hahaha
Bu arada bizim tv'de pist kameralari izlenebiliyor, halki seyredebiliriz :p
sonunda birisinin el atıp istanbul park gibi kaliteli bi pisti kullanıma sokması ve özelliklede halka açılcak olması gerçekten iyi olmuş,,,çok çok keyifli organizasyonlara imza atılır inşallah ,,,bizde faydalanırız ;) Ankaradan güzel bi ekiple gelinir gerçektende :) ...
Eğer Almanya'daki Nurburgring pisti gibi yaparlarsa inanılmaz ilgi çeker. Temennimiz de bu yönde.
Oha süper olmuş ben kesin gelirim ( GELMEDİLER) olmaz inşallah :D katılım yüksek oluırsa gelişimde devam eder.
Valla fiyatı gerçek tanımı dahilinde makul tutarlarsa hem intercity çok para kazanır hemde millet keyifli keyifli gazlar
talep çok olursa organizasyonlarda sıklaşır
çelme takmasalar bari
TOSFED'den açıklama geldi - TurkiyeF1.Com (http://www.turkiyef1.com/haberler/33389/tosfed-den-aciklama-geldi.html)
Tosfed destek olacağı yerde resmen köstek oluyor!
Yazık.
ghibli06
25-04-2013, 11:41
Vural Ak gerekli izinleri alarak söylediklerini yapacaktır diye düşünüyorum, ama TOSFED in açıklamasında ben şunu sezinledim, biraz otoritenin kendisi olduğunun teyidini istiyorlar, patron biziz biz istemezsek resmi yarış yapamazsın diyorlar...
ah şu pisti Vural Ak almasaydı ne iyi idare ederdik TOSFED i, şimdi uğraş dur... der gibiler...
BoraÇİFTÇİ
25-04-2013, 11:43
çelme takmasalar bari
TOSFED'den açıklama geldi - TurkiyeF1.Com (http://www.turkiyef1.com/haberler/33389/tosfed-den-aciklama-geldi.html)
Bu dünya üzerinde hep böyle tutkularının peşinde koşan becereli,kabiliyetli bir gurup
insan(yönetici,yarışcı,organizatör) bu insanların karşısındada anlamsız saçma sadece
bürokrasinin kollarını kullanıp kar gütmeye çalışan bir mekanizma nefret ediyorum ve
dediğim gibi bu dünyanın her yerinde böyleydi ve hala böyle devam ediyor.!!
Bu motorsporları malesef ülkemizde bu şekilde.!!
ozgurluk
25-04-2013, 12:05
adam iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor , birileri de koltuk derdine düşmüş. klasik manzara
Tosfed bu adamlar şimdiye kadar hangi gelişime ön ayak olup ülke çapında düzgün işler yapmışlarki birde otoriteyiz diyolar , ahh bu devlet ve kanunları diye kızmak işte bu yüzden mantıklı.......... umarız önünü kesmez bu mafya bozuntusu kurum
easy_rider
25-04-2013, 12:08
Sonuçu yakın takipteyim merak konusu yurt dışı gibi olursa harika olur.
emirhan sph
25-04-2013, 12:16
TOSFED nedir ya bukadar kisi turkiyenin en buyuk araba forumuna uye su gune kadar kim tosfed den konu actida kim yararlandi Allah askina. Bariz belii RUSVET ister gibi aciklamada bulunmuslar. Uyuz oluyorum ya biri bi atakta bulunuyo devletin bi kolu gelio herzaman celme takio. Insallah basarili olurlarda bi tanede olsun istanbulda bi pistimiz olur ya. (Okada koni aldim arabaya :D)
Piste giren her araç pist ücreti dışında bu tosfed denen yere ödeme-bağış-rüşvet ne derseniz deyin yapmaya mecbur bırakacaklar.Demedi demeyin
Burak Mehmet
25-04-2013, 12:24
Vural Ak eski yarışçıydı zaten helal olsun adama...
KingoAtmo
25-04-2013, 12:35
Federasyon ile pist kiracısının sorunu nedir bilmiyorum ama,
istanbul parkta güzel şeyler olacağa benziyor :)
Türkiye de herkez gibi bu iştede önce parayı düşündükleri için bugün bu durumdayız.
Ne zamandan itibaren piste cikabiliyoruz? Sukur Izmit kadar uzak degil.
kelalper
25-04-2013, 13:47
Adamlarin dedigi pisti sen kiraladin ama ben izin vermedigim surece pistte yaris anlaminda kus ucurtamazsin diyor ki o guce de sahipler maalesef. Haaa ismi yaris olmaz baska bisey olur o zaman karisamazlar pist icerisinde olacaklara. Vural ak in da pek umrunda oldugunu sanmiyorum yerel orglar icin.
Enverbah
25-04-2013, 13:49
26 mayis drag organizasyonu kesinlesti mi ?
Low-Rider
25-04-2013, 13:49
Tosfed izin vermezse, Vural Ak katılımcılardan ücret alarak time trial yapamaz mı ?
ghibli06
25-04-2013, 14:03
bu gün federasyondan bir abimle konuştum, Vurak Ak tek başına hareket ediyor diye sitem ediyorlar anladığım kadarıyla ama çözülecektir, kişisel çekişmelere mahal bırakmazlar diye tahmin ediyorum...
SekoLive
25-04-2013, 14:04
Ne zamandan itibaren piste cikabiliyoruz? Sukur Izmit kadar uzak degil.
izmit kadar ucuzda olmaz bunuda eklemek lazım:)
civic@ef
25-04-2013, 14:12
başlık güzelde bakalım sonrası nasıl olacak
Burak Kasim
25-04-2013, 14:38
Vural Ak'in verdigi roportajin linki war mi?
Low-Rider
25-04-2013, 14:40
Vural Ak'in verdigi roportajin linki war mi?
F1 İstanbul (http://www.ekonomiekibi.com/haber/detay/6296/f1_istanbula_donebilir)
Burak Kasim
25-04-2013, 15:10
Tesekkurler okumamistim bu yaziyi.
F1 İstanbul (http://www.ekonomiekibi.com/haber/detay/6296/f1_istanbula_donebilir)
Tosfed bole birsey istedimi bilmiyorum ama istediyse ayip etmistir kesinlikle.
Para mevzulari disinda konusuyorum, Vural Ak'ta birseyler yapmak istiyorsa illaki Tosfed'e basvurmak zorunda, sonucta bir federasyon war ve bunu hice saymakta yakisi kalmaz diye dusunuyorum.
Sonucta kendisi egitimli profesyonel bir is adami, bole kucuk nuanslara takilcagini sanmiyorum ama olay baskaymis gibi gozukuyor, iki taraflarda zit beyanatlar yapmislar.
Tosfed federasyonu degisti, kim nedir bilmiyoruz tabiki ama baskan eski yariscilardan yane hic degilse yarisma ruhuna sahip bir insan.
Vural Ak'ta ole olduguna gore uzlasma kesinlikle olur, bence burda sadece kominikasyon sorunu war gibi gozukuyor, 3. sahislarin ortaligi kizistirmasindan olusuyor olabilir.
Federasyonda eger adami gudulucek kaz diye gorduyse ki bundan emin degiliz, o zaman kavgasinda hakli kesinlikle.
Herkes birseylerden feragat etmesi lazim ki, Vural Ak'in yaptigini X sahis yapicak deselerdi 1 yil once inanmazdik.
Allahın izni ile bu dediklerinin hepsini yapacagına eminim
Vural Ak kendiside hız tutkunu bir vatandaş
Unutmamak lazım bizi en iyi anlıyanlardan birisi
Vural Ak'ın açıklamasına istinaden Tosfed'den tokat gibi cevap
Akıllı ol aklını alırım gibi
http://www.tosfed.org.tr/haberler/2786/tosfed-basin-aciklamasi.asp
İnşallah Tosfed den yana bir sorun çıkmaz
Sakin arkadaşlar herşey yoluna girer ben şuan istanbulparktayım 19 Mayısta istanbulpark Pist Günleri olarak halk günü diye belirtilen günü sonrasında 26 mayısta da drag yapıcaz inşallah büyük adamlar kendi aralarında çözerler sorunları ;) 21 Nisanda startını verdiğimiz aktivitelere istanbulparkta keyifle devam edeceğiz inşallah .
BlackEmperor
25-04-2013, 16:45
yürü bee ... gaza geldim :D inşallah çok güzel org devamı kesilmeden gerçekleşir.
Sakin arkadaşlar herşey yoluna girer ben şuan istanbulparktayım 19 Mayısta istanbulpark Pist Günleri olarak halk günü diye belirtilen günü sonrasında 26 mayısta da drag yapıcaz inşallah büyük adamlar kendi aralarında çözerler sorunları ;) 21 Nisanda startını verdiğimiz aktivitelere istanbulparkta keyifle devam edeceğiz inşallah .
buğra mutlaka birşeyler belirmeye başlamıştır. katılım ücreti araç başına yaklaşık ne kadar olacak ?
buğra mutlaka birşeyler belirmeye başlamıştır. katılım ücreti araç başına yaklaşık ne kadar olacak ?
Taş konmazsa 20 şer dakikalık (pist kullanımı 15 dakika ) lık kullanım seansları ile 120 tl ye 20 şer otomobilin aynanda pistte olacağı seanslarla açıcaz inşallah Vural abi bu konuda sonuna kadar destekçi.
Ayrıca Techturkey kullanıcıları Bu seanslara bize özel fiyatlardan katılabilecek ;)
Ayrıca aynı gün içinde süper sportlar için 4 saatlik özel aktivite olacak onlarda seanslar 15 er araç olacak ve 4 saat kullanım olacak süpersport harici otomobil kabul edilmeyecek bu seanslara onunda fiyatı 1000- 1100 TL civarı olacak .
Ama bunların hepsi şuan için netleşmemiş fiyatlar ve durumlardır . Bu federasyon karışıklıkları olmasaydı daha çabuk cevap verebilirdim ancak bu karışıklık neyazıkki çalışmamızı zorlaştırıyor ....
Low-Rider
25-04-2013, 18:02
Çok güzel haber inşallah
Firat.M3
25-04-2013, 18:15
Supersport aracın kategorisi neye göre belirleniyor ? Bunu hep merak ediyor ve ciddi ciddi soruyorum. 600hp+ olan, süspansiyonu piste uygun bir supra, m3, 200sx supersport değil de, 360 modena mı supersporttur ? Bu durumun standartları nedir hep merak etmişimdir. Açıklayabilirseniz memnun olurum. bana supersport araç standartından çok, pilotun pist tecrübesine veya pistteki resmi kayıtlı tur sayısına bakılması daha mantıklı gibi geliyor.
Supersport aracın kategorisi neye göre belirleniyor ? Bunu hep merak ediyor ve ciddi ciddi soruyorum. 600hp+ olan, süspansiyonu piste uygun bir supra, m3, 200sx supersport değil de, 360 modena mı supersporttur ? Bu durumun standartları nedir hep merak etmişimdir. Açıklayabilirseniz memnun olurum. bana supersport araç standartından çok, pilotun pist tecrübesine veya pistteki resmi kayıtlı tur sayısına bakılması daha mantıklı gibi geliyor.
Katiliyorum :D
Çok güzel haberler bunlar gercekten. Her ay gelip, bir tur atmak çok zevkli olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar.
Supersport aracın kategorisi neye göre belirleniyor ? Bunu hep merak ediyor ve ciddi ciddi soruyorum. 600hp+ olan, süspansiyonu piste uygun bir supra, m3, 200sx supersport değil de, 360 modena mı supersporttur ? Bu durumun standartları nedir hep merak etmişimdir. Açıklayabilirseniz memnun olurum. bana supersport araç standartından çok, pilotun pist tecrübesine veya pistteki resmi kayıtlı tur sayısına bakılması daha mantıklı gibi geliyor.
Honda ları istemiyoruz demek bu :D
Supersport aracın kategorisi neye göre belirleniyor ? Bunu hep merak ediyor ve ciddi ciddi soruyorum. 600hp+ olan, süspansiyonu piste uygun bir supra, m3, 200sx supersport değil de, 360 modena mı supersporttur ? Bu durumun standartları nedir hep merak etmişimdir. Açıklayabilirseniz memnun olurum. bana supersport araç standartından çok, pilotun pist tecrübesine veya pistteki resmi kayıtlı tur sayısına bakılması daha mantıklı gibi geliyor.
Katiliyorum :D
Supersport Supersport tur .
Spor otomobiller içindende katılım alıyoruz tabiki ancak burda 150 -200 hp lik bir otomobille (sürücüsü pele olsun farketmez :D ) bir lp700 ün pistte olması iki sürücü için de işkence haline dönüşebilir .
O nedenle gelen başvurular neticesinde biz gerekli yönlendirmeleri yapıcağız . Süpersportlarla birlikte piste çıkmayı isteyen bir spor otomobil sahibiyseniz ve aracınız doğuştan 300 hp - 350 hp bir güçte ise gelirsiniz çıkarsınız piste bakarız 2 tur sonra herşey yolunda kalırsınız yok seansın akışını bozarsanız pite çağırırız aslında yaptığımızda bu genelde :D
Firat.M3
25-04-2013, 20:06
Supersport Supersport tur .
Spor otomobiller içindende katılım alıyoruz tabiki ancak burda 150 -200 hp lik bir otomobille (sürücüsü pele olsun farketmez :D ) bir lp700 ün pistte olması iki sürücü için de işkence haline dönüşebilir .
O nedenle gelen başvurular neticesinde biz gerekli yönlendirmeleri yapıcağız . Süpersportlarla birlikte piste çıkmayı isteyen bir spor otomobil sahibiyseniz ve aracınız doğuştan 300 hp - 350 hp bir güçte ise gelirsiniz çıkarsınız piste bakarız 2 tur sonra herşey yolunda kalırsınız yok seansın akışını bozarsanız pite çağırırız aslında yaptığımızda bu genelde :D
300-350 hp ile iş bitiyosa tamamdır. hertürlü oradayız zaten :)
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, pireler berber, develer tellâl iken ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken insanoğlunun tamamı ölmüş ve diğer tarafa gitmiş.. Cennettekiler mevzu bahis olmadığından onları bir kenara bırakıyorum. Cehennemdekiler millet millet ayrılmış, her millet bir kazana atılmış.. Her kazanın başına da bir zebani.. Ne zaman ki bir tane akıllı kazandan çıkmaya çalışıyor, zebani vuruyormuş kafasına küreği.. Gel zaman git zaman kazanlarda olmayan birisi bu manzarayı görmüş, tek tek bakmış kazanlara.. Son kazana gelmiş ki bir de ne görsün? Ne başında zebani var ne de kazandan çıkmaya çalışan akıllı.. Çok merak etmiş bu durumu, yetkili bir abi bulup sormuş işin aslını... Yetkili abi ağzındaki kürdanı eveleyip geveledikten sonra "Her kazan bir millete ait, o gördüğün kazandakiler ise Türktür. Ne zamanki biri çıkmaya kalkar, alttan bir başkası mutlaka onu çeker.. Bundan mütevellittir ki o kazanın başına zebani koymak boşa masraftır" demiş..
Gökten 3 elma düşmüş, 3 ünü de eşşekler yemiş..
brsmustang
25-04-2013, 20:45
Vural AK ile TOSFED in arasındaki durumu anlamak isteyenler
özel kupa organizasyonları için tosfedin talep ettiği para
2012
http://img577.imageshack.us/img577/9140/adsz1u.png
2013
http://img843.imageshack.us/img843/5209/adsz2zht.png
Pist ve tesis lisansları
2012
http://img856.imageshack.us/img856/3774/adsz3n.png
2013
http://img541.imageshack.us/img541/5978/adsz4wx.png
2012 lisans ücretleri tam liste
http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/2012_lisans_bedelleri.pdf
2013 lisans ücretleri tam liste
http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/2013_LISANS_BEDELLERI.pdf
bu halk günlerinde piste çıkış drag gibi kategori kategori mi olucak yoksa 150hp ile 250hp aynı anda mı pistte olucak
Vural AK ile TOSFED in arasındaki durumu anlamak isteyenler
özel kupa organizasyonları için tosfedin talep ettiği para
2012
http://img577.imageshack.us/img577/9140/adsz1u.png
2013
http://img843.imageshack.us/img843/5209/adsz2zht.png
Pist ve tesis lisansları
2012
http://img856.imageshack.us/img856/3774/adsz3n.png
2013
http://img541.imageshack.us/img541/5978/adsz4wx.png
2012 lisans ücretleri tam liste
http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/2012_lisans_bedelleri.pdf
2013 lisans ücretleri tam liste
http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/2013_LISANS_BEDELLERI.pdf
Yuhh zama bak:icon_wack
2013ü mü beklediler zam için, veya birinin gelip bu işler için çabalamasını mı beklediler. :)
Motorsporlarıyla çok aşırı içli dışlı değilim ama, ben mi yanlış düşünüyorum acaba ?
TOSFED'de yönetim kadrosu ve genel başkan değiştikten sonra çok umutluydum gerçekten. Şuan için TOSFED benim şahsi umutlarımı yıktı diyebilim. Umarım bir an önce Vural AK ile aralarındaki sorunları hallederler. Vede sadece bürokrasinin onlara verdiği gücü ,Vural bey gibi zamanı ve cebindeki nakit parası ile bizzat elini taşın altına sokan birisine karşı zorluk çıkartmak için değil yardım etmek için kullanırlar.
63owen63
25-04-2013, 22:01
U1SDMq06yDw
Bu ülkede birşeyleri yok etmek istiyorsan , devlet her zaman seve seve mücadele veriyor.........
Vatandaş ne zaman zevk alsa birşeylerden gelip mafya vari hemen çöküyolar.......
bu halk günlerinde piste çıkış drag gibi kategori kategori mi olucak yoksa 150hp ile 250hp aynı anda mı pistte olucak
Karma olacak 75 hp de olabilir 250 hp de . Pistte aynı anda 20 araç olacak . İngiltere vb pistlerde 60 araca kadar araç çıkartıyorlar aynı anda :D
kickbuttowski
26-04-2013, 00:05
Karma olacak 75 hp de olabilir 250 hp de . Pistte aynı anda 20 araç olacak . İngiltere vb pistlerde 60 araca kadar araç çıkartıyorlar aynı anda :D
70 hp arabayla 250 hp arabanın aynı pistte olması sıkıntı değilde bir zalımla bir techturkeylinin aynı pistte olması büyük sıkıntı olur bence.. Gergin arkadaşları aradan çıkarmanın bir yolu yok mudur?
70 hp arabayla 250 hp arabanın aynı pistte olması sıkıntı değilde bir zalımla bir techturkeylinin aynı pistte olması büyük sıkıntı olur bence.. Gergin arkadaşları aradan çıkarmanın bir yolu yok mudur?
Kurallar katı ve telafisi yok pistin kurallarının harici yaşandığında ömrünüz boyunca birdaha o piste çıkamazsınız . Burda amacını aşan pistte başkalarını zorlayan sıkıştıran vb. kuralsızlıklara sebebiyet veren sürücü pistin karakaplı defterinde yerini alacak tabiki ...
Pist üzeri devamlı canlı olarak izlenmekte ve kaydedilmekte burnunuzdaki sivilceye zoom yapabilen bir ton kamera var yani aslında pistin en ücra virajında bile gözler üzerinizde :D
Burak Kasim
26-04-2013, 00:46
Nasil biz bole bir zam yapmadik diye yazi yaziyorlar anlamis degilim.
Bende umutluydum yeni yonetimden ama Vural Ak cidden hakliymis.
Ayiptir ya, hemen yolma isine girmisler, destek degil kostek bole olunur, daha ne olsun.
Supersport Supersport tur .
Spor otomobiller içindende katılım alıyoruz tabiki ancak burda 150 -200 hp lik bir otomobille (sürücüsü pele olsun farketmez :D ) bir lp700 ün pistte olması iki sürücü için de işkence haline dönüşebilir .
O nedenle gelen başvurular neticesinde biz gerekli yönlendirmeleri yapıcağız . Süpersportlarla birlikte piste çıkmayı isteyen bir spor otomobil sahibiyseniz ve aracınız doğuştan 300 hp - 350 hp bir güçte ise gelirsiniz çıkarsınız piste bakarız 2 tur sonra herşey yolunda kalırsınız yok seansın akışını bozarsanız pite çağırırız aslında yaptığımızda bu genelde :D
Illa turbolayacagiz yani sayin Bugra :D icinden gecicem :D
Kurallar katı ve telafisi yok pistin kurallarının harici yaşandığında ömrünüz boyunca birdaha o piste çıkamazsınız . Burda amacını aşan pistte başkalarını zorlayan sıkıştıran vb. kuralsızlıklara sebebiyet veren sürücü pistin karakaplı defterinde yerini alacak tabiki ...
Pist üzeri devamlı canlı olarak izlenmekte ve kaydedilmekte burnunuzdaki sivilceye zoom yapabilen bir ton kamera var yani aslında pistin en ücra virajında bile gözler üzerinizde :D
Pist zaten geniş zannetmiyorum bilerek sıkıştırma olsun aynı anda start verilecekse o biraz sorun olabilir.
crazydog
26-04-2013, 09:23
205 teki eksikleri giderirsem girmeyi çok istiyorum :D
Şu iş düzgün bir hal alır ise ben corvettle abone bile olabilirim akbil hesabı bas geç yaparım :)
Karma olacak 75 hp de olabilir 250 hp de . Pistte aynı anda 20 araç olacak . İngiltere vb pistlerde 60 araca kadar araç çıkartıyorlar aynı anda :D
piste çıkmaya çok hevesliyim ama 105hp ile çıkmaya utanıyorum :o bu mesaj biraz rahatlattı :p
kelalper
26-04-2013, 19:04
Pist her zaman ayrı bir deneyimdir. Bazı insanlar pilotajını bazılarını da arabalarını denerler. Bu tamamen kişinin deneyimi ile alakalıdır. Bazen çok güçsüz araçlarla da çok iyi süreler yapılabilir. Dediğim gibi her zaman deneyim olarak görün. Bazen arabalar sürücüleri bazende sürücüler arabalarını zorlarlar. Bu şekilde düşünün ve eğlenmeye çalışın.
Biliyordum bu olaydan sonra TOSFED'in tas koyacagini. Bile bile, bariz, kostek olmak. Meyve verecek agaci taslamaya calisip, ona buna gavura peskes cekmeye calistirmak bu. Baska hic bir sey degil... Lanet olsun ya
piste çıkmaya çok hevesliyim ama 105hp ile çıkmaya utanıyorum :o bu mesaj biraz rahatlattı :p
hiiç çekinecek birşey yok çekinmeden keyifli anlar herkezin bütçesine uygun şekli ile sizlerle olucak inşallah çalışıyoruz el birliğiyle desteğiniz oldukça kimse bizi bundan vazgeçiremez arkadaşlar .
Track day ler haric,isterseniz 60 model vosvosla cikin.
Track day biraz daha pist odakli suruculerin olmasi gerek.
İnsallah kisa zamanda Avrupai sistemle isletilir ve pist kulturu yayilir...
Cevaplar cok rahatlatti tesekkurler :)
Cevaplar cok rahatlatti tesekkurler :)
Rica ederim Pistte Görüşmek üzere ;)
Buğra bu akşam birşeyler açıklayacak mısın :)
Armageddon
29-04-2013, 14:42
Eğer TOSFED'in saçma sapan zammı birşeyler değiştirmez ve 19 Mayısta yukarıda yazılanlara benzer fiyatlarda bir pist günü olursa ben katılmak isterim kesinlikle...
Cevaplar cok rahatlatti tesekkurler :)
Ben geçen sene ist parka çıkmıştım yine Buğra abinin organizasyonunda. Benim araba 170hp falan benden sonraki en güçsüzü 300hpden aşşağı değildi :D Kimin kimi geçtiği falan pek önemli değil, önemli olan çıkıp kendini ve arabanın limitlerini görüp zevk almak ;) Aynı şey körfez içinde geçerli. Zamanlamada kim birinci ona pek bakmıyorum ben segmentimdeki arabalara ve kendi zamanıma bakıyorum. İlk çıktıgımda 1.01 ile döndüm 2.de 58.6sn yaptım, 3. çıkışımda 58.2 yaptım. Kendimle yarışıyorum, stres atıyorum, zevk alıp eve geri dönüyorum :)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.