Orijinalini görmek için tıklayınız : Alibaba sitesi hakkında bilgisi olan
Nissan My Life
25-04-2013, 16:53
Merabalar Manufacturers, Suppliers, Exporters & Importers from the world's largest online B2B marketplace-Alibaba.com (http://www.alibaba.com) sitesi hakkında bilgisi olan daha önce alışverş yapan birileri varmı acaba :) ?
Onurkk06
25-04-2013, 16:56
benim arkadaşım alışveriş yapıyor konusunu açmıştım ama direk alibaba olarak değil :) ucuz şeyler alıyor 2 hafta içerisinde geliyor
Nissan My Life
25-04-2013, 16:57
ya bende bir ürün buldum ancak fiyatını göremedim ve nasıl alacagımıda anlıyamadım :) acaba yardım edebilirmisiniz ?
Aliexpress.com - Online Shopping for Electronics, Fashion, Home & Garden, Toys & Sports, Automobiles from China. (http://www.aliexpress.com) burdan alışveriş yapabilirsin. Alibaba toptan satış yapıyor ve fiyat almak için satıcıyla görüşmen gerekiyor.
Burası genelde toptan satar. Alibabaexpesi deneyin. Orası parakende satış yapar.
Onurkk06
25-04-2013, 17:14
Burası genelde toptan satar. Alibabaexpesi deneyin. Orası parakende satış yapar.
aynen arkadaşın alışveriş yaptığı site bu :) ikiside aynı yerin heralde :)
Bide çinden bu siteyi öneririm
DealeXtreme - Cool Gadgets at the Right Price - DX Free Shipping Worldwide (http://dx.com/?tc=TRY&gclid=CPmF_5eP5rYCFUhZ3godmGAA2A)
Alibaba.com kurumsal bir sitedir, yani üreticilerin toptan mal sattığı bir yerdir. Tek tek satılan ürünlerde vardır belki ama ben o amaçla hiç kullanmadım. Ürünlerin geneli uzak doğu menşeili ve ucuz tiptedir.
Ürünler replikadır ama çok kaliteli replikalar satan satıcılarda var orjinalinin birebiri ve fiyatlarıda çok makul.Örnek tomei regülatörler 15 dolar civarıdır ve sorunsuzdur.
Nissan My Life
25-04-2013, 17:28
anladıgım kadarıyla ilk sitede banka havalesi vardı ama son baktıgım sitede direk kart ile alışveriş yapılıyor bu sorundan bir türlü kurtulamadım
anladıgım kadarıyla ilk sitede banka havalesi vardı ama son baktıgım sitede direk kart ile alışveriş yapılıyor bu sorundan bir türlü kurtulamadımKredi kartı daha güvenli alış veriş için , bir sıkındı olduğunda escrow alıcı satıcı koruma sisteminden itiraz edebiliyorsun.Ama çin siteleri satıcıyı korurlar genelde ebay kadar güvenli değildir.2 3 yıldır aliexpress ten alışveriş yaparım ve sorun yaşamadım sadece satıcının notuna bakman yeterli.
ondertopcu
25-04-2013, 18:20
Bu işlerden hiç anlamıyorum mesela linkteki şortu alsam Türkiye 'ye geliyormu kargo bedava yazmış yani toplamda 11.35 dolara mı ödiyeceğim? yardım bekliyorum :D
2013 Free shipping brand New black cool Cheap price Beach Swim Men Surfshorts Boardshorts-in Shorts from Apparel & Accessories on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-brand-New-black-cool-Cheap-price-Beach-Swim-Pants-Men-Surf-Board-Shorts-Boardshorts/707974389.html)
Bu işlerden hiç anlamıyorum mesela linkteki şortu alsam Türkiye 'ye geliyormu kargo bedava yazmış yani toplamda 11.35 dolara mı ödiyeceğim? yardım bekliyorum :D
2013 Free shipping brand New black cool Cheap price Beach Swim Men Surfshorts Boardshorts-in Shorts from Apparel & Accessories on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-brand-New-black-cool-Cheap-price-Beach-Swim-Pants-Men-Surf-Board-Shorts-Boardshorts/707974389.html)
Shipping Cost:
US $1.89toTurkey Via China Post Air Mail
ondertopcu
25-04-2013, 18:32
1.89 nakliye bedeli o kadar yani
aliexpressten vag com kablo aldım 12 yada 13 tü versiyonu sanırım satıcı pm atmış bunun yeni bir versiyon olduğunu test etmeden göndermek istemediğini istersem biraz bekleyebileceğimi yada iki adet vag com 11 gönderebileceğini söyledi bende gönder bari vag com 11 dedim, dedim ama hala bekliyorum:D bir ay olacak gelmedi daha takip numarasıyla baktığımda çinden çıktı sanırım ama bize gelmedi:)
aliexpressten vag com kablo aldım 12 yada 13 tü versiyonu sanırım satıcı pm atmış bunun yeni bir versiyon olduğunu test etmeden göndermek istemediğini istersem biraz bekleyebileceğimi yada iki adet vag com 11 gönderebileceğini söyledi bende gönder bari vag com 11 dedim, dedim ama hala bekliyorum:D bir ay olacak gelmedi daha takip numarasıyla baktığımda çinden çıktı sanırım ama bize gelmedi:)Eğer çinpost air mail ile aldıysanız çinde bisüredir gümrük çıkış sorunu var bazen 40 50 günde geldiği oluyor.Komunist partiler birliği toplantısından sonra paketler yurtdışına çıkmadan incelenmeye başlamış o yüzden ağır işliyor kargo süreci
Low-Rider
25-04-2013, 18:59
Evet kargolar bu ara sorunlu, normalde siparişi vermemle elime gelmesi max 9-10günü bulurdu genelde bu sefer bir siparişim 15günü geçti diğeri de 20gün falan oldu öyle geldi
alibaba dan bende 2011 de silikon hortum seti aldim
muhtemel replica idi ama cok guzel bir urun geldi
cok kisa zamanda geldi
e bay den daha kisa zamanda geldi
alisveris yaparken ayni urunu birkac saticida bulabilirsiniz
chat penceresinden konusun urunu alirken
odemeyi yaptiginiz ani bile gorup soyluyorlar suan odemen gecti sorun yok diye
ben o sekilde konusa konusa gecmistim siparisimi
mail adresini de alin saticinin
her mailime aninda cevap gelmisti
toplu alim icin fiyat sordugumda cok cok ucuz fiyatlar gelmisti
soyle soyleyeyim samco logolu hortum setleri icin 30 adetlerde alim yapacak olsam kargo dahil 50 dolari bulmayan bir fiyata turkiyeye geliyordu
ama ben girmedim satis falan ugrasamam diye :)
ebay gibi 75£ ve üzeri mi vergiye tabii tutuluyor ?
Nissan My Life
25-04-2013, 20:55
Samconun S13 için hortum kitini bulsam bende alıcamda bulamadım ki sitede tam bir kit :)
vergi geneldir ebay yada başka bir yere özel değil yurtdışından akrabanız 2 tsort gönderse bile vergiye tabi tutulur.
Samconun S13 için hortum kitini bulsam bende alıcamda bulamadım ki sitede tam bir kit :)
b16 icin k20 icin f20 icin evo icin var diyordu konustugum yerde
ama nissan hic aklima gelmedi :)
arac modeline gore aratinca cikmiyor mu?
Aliexpress den baya bi alışberiş yaptım yuzde doksanı max 15 günde geldi sorunsuz 1 tanesi 45 günde geldi biride kargoda kayboldu ama para iadesi yaptılar. Gayet başarılı
Dealextreme dende birkaç bişey aldım ama 20 30 günde geldi bunlar onun dışında bi sıkıntı olmadı.
Aliexpress daha iyi hem çok fazla alternatif var hemde satıcı ratingine ve yorumlara bakarak ürün hakkında fikir edinebilirsin.
Nissan My Life
25-04-2013, 21:04
Bizim T3 syncro için ebaydan aldıgımız bazı parçalarımız gümrükte takılmıştı
vergi geneldir ebay yada başka bir yere özel değil yurtdışından akrabanız 2 tsort gönderse bile vergiye tabi tutulur.
bu siteler için vergilendirme nasıl oluyor peki arkadaşın dediği gibi toptan hortum aldık satmak için 90 $ ödedik buna birde vergi mi eklenecek ?
Nissan My Life
25-04-2013, 21:05
alıcağım bir kaç ürün ayırdım zamanını bekliyorum sabırla :) yeni adres burası o zaman
bu siteler için vergilendirme nasıl oluyor peki arkadaşın dediği gibi toptan hortum aldık satmak için 90 $ ödedik buna birde vergi mi eklenecek ?
parfumleri devamli strawberry den aliyordum
bir kez 5-6 tane birden alinca
cevizlibag da isleme merkezine almislardi
oraya ufak bir odeme yapip almistim urunleri
daha yuksek bedellilerde nasil olur bilmiyorum, baska bir sekli varmidir?
elektronikte çok olduğunu biliyorum da diğer ürünler için nasıl oluyor merak ettim toptan hava filtresi alsak mesela vergisi ne olur gibisinden
Nissan My Life
25-04-2013, 21:10
vergi aldıgınız ürünün kg mına göre değişmiyormu ?
siliconlar takılmaz gumruge 100 doların altında fıyatı takılsada(bazen 10 dolarlık paket bıle takılabılır) gumruk memuruyla paket ıcerıgıne bakıp teslım alırsınız.Aynı üründen çok sayıda almak ticarete girer.
vergi %20 dir.Kilo sınırı vardı tam hatırlamıyorum 40lbs olabilir.
Nissan My Life
25-04-2013, 21:59
sitede S13 için honda için vs samcolar mevcut ama tam olarak 20 22 hortumdan olusan kit yok sanırım
75£ üzeri alışveriş yaptığın zaman çok sağlam bir vergi ile mi karşılaşıyorsun
Bende note 2 kilifi bir kac ufak hirsey siparis caktim din bakalim ne zaman gelicek.
DoganSuper
26-04-2013, 20:01
gümrükde acayip sıkıntı var benim çok ürünüm kaldı
bende alacaktım bi ara kartı kabul etmedi sebebini bilen var mı hesap kartı ama?
Hesap kartıyla internetten alışveriş yapılmıyor. Kredi kartı olması lazım benim bildiğim.
Hesap kartıyla internetten alışveriş yapılmıyor. Kredi kartı olması lazım benim bildiğim.
anladım kardeşim eyvallah. kredi kartımız yok ki pederde bişe çıkar diye güvenmez daha internetten :D
Emre Akçay
27-04-2013, 20:14
70'e yakın ürün aldım şimdiye kadar. Hepsi geldi. Sorun yok sitede veya gümrükte.
FunnyCorpse
22-12-2013, 20:51
konu bayadır sakin....
aliexpress den bisiklet getirmek istiyorum fakat
ortalama 2500 dolar
kutu ölçüleri:
7.000kg (15.43lb.)
110cm x 25cm x 70cm (43.31in x 9.84in x 27.56in)
Carbon Road Bike Hot Sale Pinarello Dogma Complete Carbon Road Bike Made In China For Sale -in Bicycle from Sports & Entertainment on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Carbon-Road-Bike-Hot-Sale-Pinarello-Dogma-Complete-Carbon-Road-Bike-Made-In-China-For-Sale/1561281831.html)
bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz?....
dhamamcioglu
23-12-2013, 02:04
%100 gümrüğe takılır. 1500 Euro ve üzeri ürünler ticari sınıfa giriyormuş. Dolayısıyla almayı düşündüğünüz ürünü gümrükten çekmeniz çok çok zor. Eğer 1500 Euro'nun altında kalan bir ürün alırsanız %20 civarında vergisini ödeyip sorunsuz çekebiliyorsunuz.
driftboy
23-12-2013, 02:17
Company Overview - ATIMAR MADENCILIK MERMER INS VE MALZ SAN VE TIC LTD STI (http://tr1007220229.fm.alibaba.com/company_profile.html#top-nav-bar)
yıllardır alibabayla çalışırız, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. birçok müşteri kazandırdı. site amacının çok üzerini karşılıyor. müşteri temsilcileri iletişim sorunsuz. herhangi bi sıkıntıda karşınızda muhatap alabileceğiniz insanlar var ve yardımcı olmak için elinden geleni yapıyorlar.
ebay gibi 75£ ve üzeri mi vergiye tabii tutuluyor ?
Ebayle alakası yok bu vergi şartının. Herhangi bir bireyin bir seferde yapacağı kargolu yurtdışı alışverişinin değeriyle alakalı. Hangi site olduğu fark etmez yani. :icon_tup:
FunnyCorpse
23-12-2013, 14:22
peki bisiklet oldugu için komple paket 10 kilo agırlıgında olucak ve 2 parça seklınde gelıcek urun...
faturalarda az gosterebılırım dedı satıcı...
bır ıse yarar mı...
dhamamcioglu
23-12-2013, 19:04
Eğer gümrüktekiler şüphelenirse, ki paketler ve meblağlar büyük olduğu için şüphelenecekler, gümrüğe takıp sizden kredi kartı ekstrenizi istiyorlar. Yani adam faturada düşük fiyat gösterse bile kredi kartınızdan çekilen tutar üzerinden işlem yapılıyor.
Hatta Ankara gümrükteki adamlar o kadar kıl ve cahil durumda ki, istediğim tüfek dürbününü çekmek için kredi kartı ekstremi göstermeme rağmen tutup alışveriş yaptığım site harici başka bir siteden fiyat gösterip tartışmaya çalıştılar. Twilight kelimesine gece görüş diyen, ön objektif ayarındaki rakamlara "mesafe ölçüyor işte" diyen garip tipler. Emniyetten benim ürünümle alâkalı "güvenlik tehdidi yoktur" kağıdı götürmeme rağmen "bu kağıtla bırakamayız" dediler. En son Emniyetten "fatura numarası bu olan ürünü çıkartın" diye emir götürüp oha artık kendinize gelin deyince sustular. Yani o bisikletin gümrükten çıkabilme ihtimali %5 falan. Riske atılacak fiyat çok fazla
75£ üzeri alışveriş yaptığın zaman çok sağlam bir vergi ile mi karşılaşıyorsun
Vergiler % hesabı. 76£ luk ürün aldın diye bi yığın vergi çıkaracak halleri yok. %18-20si neyse o
ama 76£'yamı %20 koyuyorlar yoksa o miktarı geçen tutaramı bilmiyorum.
eskiden öyleydi şimdi bazı hesap kartları alışveriş yapabiliyor..
örnek son dönemdeki ziraat ve iş bankası kartları (benimkiler öyle en azından)
gecen ay aliexpresten bir ürün aldım.hersey normal adresı falan verdım gonderdi satıcı.takip numarasınıda verdi hersey cok iyi.ama gel görki kargo ankara yerıne fethıyeye gıttı .aramadıgım yer kalmadı en sonunda ulastım fethıyeye soruyorum adamlara urun benım gonderın dıye olmaz uzerınde buranın adresı yazıyo hem ısımde farklı olmaz.bı kac gun sonra baktıgımda bızzat muhataba teslım edıldı notu dusuldu takıp ekranına.satıcı benı cok uyanık bır sekılde dolandırdı dava actım ama sonuc ne olur bılemıyorum.belkıde trden urun alan herkese aynı takıp nosunu verdı hepımızı yedi serefsiz çinli...
benimde bir arkadaşım alışveriş yapmıştı..golf 6 ledli far istedi gelen polo ledli fardı..aradılar geri yollayın ama kargo size ait dediler astarı yüzünü geçiyordu oda yarı fiyatına bir başkasına satmıştı..
psikolojikdeli
24-12-2013, 20:04
aliexpress veya dealextremeden genelde ufak tefek zımırtı diye tabir edeceğim şeyleri alıyorum sarj kablosu switch vs vs sana tavsiyem aracında sadece renkli olacak diye çakma samco hortum kullanma 50 dolara aldığın şeyin geri dönüşü 2500 dolar olmasın, mishimoto nun güzel setleri var biraz daha fazla verip onu alman daha hayrına olur
yeni konu açmak istemedim bu siteden takı bijuteri malzemeleri alsak bin-iki bin liralık gümrükte falan bir sıkıntı olur mu ?
yok mu acaba bilgisi olan ?
%20 vergisi var ödesek alabilir miyiz peki ürünü ben direk almayı zaten aklımdan bile geçirmedim de acaba ticari amaçlı olacağı için yasası prosedürü var mı merak ettim..
var, adı üstünde ticari maksatlı ürün..
1500£ ve üzeri ticari amaçlı denmiş ben 1000£ ürün getirirsem bu ticari maksatlı olmaz ki
ceratoniaorg
30-12-2013, 11:11
1500£ ve üzeri ticari amaçlı denmiş ben 1000£ ürün getirirsem bu ticari maksatlı olmaz ki
adet sayısına bakılarak yine ticari mal sınıfına sokabilir. Tamamen memurların psikolojisine bağlı olarak değişiyor durum.
adet sayısına bakılarak yine ticari mal sınıfına sokabilir. Tamamen memurların psikolojisine bağlı olarak değişiyor durum.
hımm ticari sınıfta vergi ne kadar ?
bireysel olarak alamazsın 2 3 taneden fazla toplu alım ticarete girer şirket bilgilerinle alırsın onada gumruk musavırı tutman gerekır
hımm ticari sınıfta vergi ne kadar ?
onu buradan ziyade gümrükle ilgili şeylerin konuşulduğu forumlarda bulabilirsiniz ancak. Ürüne göre şartlar değişiyor.
örnek olarak okuyabileceğiniz bir link;İthalat Uygulamalarıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir? - Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel SekreterliÄŸi Web Sitesi (http://www.oaib.org.tr/tr/ithalat-uygulamalariyla-ilgili-sikca-sorulan-sorular-nelerdir)
ceratoniaorg
30-12-2013, 12:46
Belki bilen biri vardır. Ben şimdi bir ürün sipariş edeceğim bu ürün set halinde satılıyor. Bir ana ünite ile birlikte yanında ortalama 10 adet aynı parçadan geliyor. Memur bunu aynı üründen adetli alım şeklinde algılar mı acaba?