Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 pıoneer double sıkıntı

SOMEONESPECIAL
26-04-2013, 08:33
http://p1304.hizliresim.com/18/u/mgddx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Geçen hafta Pioneer in 2013 Model MIXTRAX lı doublenı aracıma bağlattım.
Bağlamada geri görüş kamerasını tanıtırken "Alışmadık g....te don durmaz" misali
bilmediğimizden biraz sorunlar yaşadık. Cihazı kontağa bağlı değil yani araç
çalışmadan kontak kapalı iken çalışacak şekilde bağladık. Bu ne gün yapıldı ?
23 Nisanda. Bu sürede araç 24 Nisan akşamı bi çalıştırdım sonrasında dün akşam
indim garaja bi şey alacaktım. Kumandaya bastım akü bitik. Kapıları bile açmayacak
şekilde boşalmış.

Neyse sıkıntı şu bu model cihazlarda ana menüde OFF butonu var. Butona basıp
cihaz OFF mode geçiyor ama ekranda kapanma olmuyor.
http://m1304.hizliresim.com/18/u/mgdkh.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Sonra bende MODE tuşuna basarak ekranı kapatıyorum. Bu arada anfide kapanıyor.
Elektrik gelmiyor ona baktım... Acaba aküyü biteren yanlış bir bağlantı mı yaptık.
Ama bu arada teybin hafızası silinmemişti kanallar filan kaydettiğim gibi duruyordu.

İlk aklıma gelen ekran kapanır görünürdee ama açık mı kalıyor diye düşünüyorum...
Çünkü cihazı bağlamadan böyle bir sorun yoktu ?
Özelliklerini bilmediğim için başka bir şekilde mi kapanıyor acaba ?

HA bi de geri vites kamerasını kullanacağım zaman On durumuna getiriyorum...
Kamera ON da kalınca arabayı durdurup çalıştırdığımda siyah ekran kalıyor
resetlemem gerekiyor...

SOMEONESPECIAL
26-04-2013, 08:39
Yetkili bir PIONEER servisini aradım... Adam kontağa bağlı yapman gerekir diyor ama
ama arkadaşlar her açma kapamada hafızanın sıfırlanacağını söylüyor bu şekilde....

aslan
26-04-2013, 08:44
Kerem abi yarın işin yoksa getir benim elektronikçi halletsin
Geri görüş kamerası çalıştımı doublede?

SOMEONESPECIAL
26-04-2013, 08:49
Kerem abi yarın işin yoksa getir benim elektronikçi halletsin
Geri görüş kamerası çalıştımı doublede?

Nerede senin eleman ?

aslan
26-04-2013, 09:41
Nerede senin eleman ?

Küçükçekmece Söğütlüçeşmede

EM-RE
26-04-2013, 09:52
Benim silverado da kontağa bağlı abi hafızayı sıfırlamıyor bir yanlışlık olmasın.
Geri görüş kamerasıyla benimde başım belada bir çalışıyor bir çalışmıyor baştan ayar yapıyorsun geliyordu son 2 haftadır ayarı da sallamıyor o pek stabil çalışmıyor sanırım.

wekoo
26-04-2013, 09:57
şimdi kontaga baglı oldugu zaman hafızanız silinmez bunu size kim sylediyse anlamıyor bu işi............
sizin teyibin arkasında bir adet kırmızı ve turuncu kablo var..kırmızı olan + diger turuncu ise hafıza ucudur kırmızı olanı kontak + tısına baglayıp diger turuncu olanı ise direk gelen + baglamanız gerekiyor bylece ne hafızanız silinir nede teyp animasyonu açıkkalır nerde hangi sarkının saniyesinde bile acıp kapattıgınızda tekrar aynı yerden başlar emin olun... kolay gelsin

eneserol
26-04-2013, 10:00
Pioneerların genel sorunu bu kontağa bağlatmazsanız 2 gün içinde araba hiç çalışmazsa akü bitiyor bende de avh 4250 modeli vardı en sonunda kontağa bağlatmayla çözümü buldum. kontağa bağlatırsanız hafıza sıfırlanmaz merak etmeyin o eski model teyplerde olan bir sorundu

SOMEONESPECIAL
26-04-2013, 10:02
benim silverado da kontağa bağlı abi hafızayı sıfırlamıyor bir yanlışlık olmasın.
Geri görüş kamerasıyla benimde başım belada bir çalışıyor bir çalışmıyor baştan ayar yapıyorsun geliyordu son 2 haftadır ayarı da sallamıyor o pek stabil çalışmıyor sanırım.

şimdi kontaga baglı oldugu zaman hafızanız silinmez bunu size kim sylediyse anlamıyor bu işi............
Sizin teyibin arkasında bir adet kırmızı ve turuncu kablo var..kırmızı olan + diger turuncu ise hafıza ucudur kırmızı olanı kontak + tısına baglayıp diger turuncu olanı ise direk gelen + baglamanız gerekiyor bylece ne hafızanız silinir nede teyp animasyonu açıkkalır nerde hangi sarkının saniyesinde bile acıp kapattıgınızda tekrar aynı yerden başlar emin olun... Kolay gelsin

pioneerların genel sorunu bu kontağa bağlatmazsanız 2 gün içinde araba hiç çalışmazsa akü bitiyor bende de avh 4250 modeli vardı en sonunda kontağa bağlatmayla çözümü buldum

tamam sıkıntı çözüldü sanırım... Kontağa bağlatıyoruz... Hafızanın silinmemesi
ni de turuncu kırmızı kabloları dediğiniz gibi bağlayalım.

murat_ileri
26-04-2013, 11:32
sizin teyibin arkasında bir adet kırmızı ve turuncu kablo var..kırmızı olan + diger turuncu ise hafıza ucudur kırmızı olanı kontak + tısına baglayıp diger turuncu olanı ise direk gelen + baglamanız gerekiyor bylece ne hafızanız silinir nede teyp animasyonu açıkkalır nerde hangi sarkının saniyesinde bile acıp kapattıgınızda tekrar aynı yerden başlar emin olun... kolay gelsin

pioneer teyplerin arkasındaki kablo renk ve anlamlarını yanlış biliyorsunuz. kırmızı "+12" volt ana besleme kontaga baglanan kablodur. sarı "memory back" yani sürekli baglı olması gerek hafıza için gerek "+12" volt. siyah şase, mor bazı modellerde yeşil olarak sokette bulunur uzun bir kablo şeklide "hand brake" şaseye baglanır, teyp üzerinde klib veya film izlerken ses gelir ancak baglı olmazsa görüntü alamazsınız. turuncu kablo ise "ILL" parka baglanır, teyp kapalı iken park ışıkları yandıgı zaman gögüsle bütünlük saglaması için teyp tuşlarıda yanar.

Pioneerların genel sorunu bu kontağa bağlatmazsanız 2 gün içinde araba hiç çalışmazsa akü bitiyor bende de avh 4250 modeli vardı en sonunda kontağa bağlatmayla çözümü buldum. kontağa bağlatırsanız hafıza sıfırlanmaz merak etmeyin o eski model teyplerde olan bir sorundu

kullanılan kameradan kaynaklı oluşuyor sorun, kablola ve kameranın kalitesiz olmasından dolayı ufak bir elektrik sinyali sürekli teybi tetikliyor. kameranız varsa ya kameranın elektrik baglantısını ufak degerli bir röle koydurun yada kontaga baglatın.

tamam sıkıntı çözüldü sanırım... Kontağa bağlatıyoruz... Hafızanın silinmemesi
ni de turuncu kırmızı kabloları dediğiniz gibi bağlayalım.

en dogrusu teyp sökülmüşken tüm baglantılarını kontrol ettirin, kameranın oldugu kısımı söküp baglantılarını lehimletrek üstüne makaron kullansınlar. sıkıntınız hallaolur.