Orijinalini görmek için tıklayınız : Continental SC-5 vs Goodyear eagle f1 asymmetric 2
Ikisi arasinda hangisini almaliyim ? Birbirlerine cok yakin fiyatlari`aslinda degilde:D sorun degil kisacasi`.Tirereview vs birsuru yer okudum olumsuz birsey zaten yok,fakat kullanan tecrube eden var ise fikirlerini almak istiyorum.
Tesekkurler.
Ben Conti 5p kullandim asiri memnun kaldim, pisttede hemen kendini gosterdi. Kendime guvenim gelmisti. Goodyear yagmurda cok iyi yalniz onu da demeden gecemeyecegim :D
yusufaltintepe
26-04-2013, 18:04
bende Csc5 kullaniyorum bir sıkıntısını gormedim memnunum
nakayama
26-04-2013, 18:17
asymmetric 2 yi size şöyle açıklayayım bi s2000e taktık araba yanlamaz oldu ıslakta performansı mukemmel
asymmetric 2 yi size şöyle açıklayayım bi s2000e taktık araba yanlamaz oldu ıslakta performansı mukemmel
o zmn asy2 alcaz anlasildi :D
Conti yerine f1 herzaman tercihim olmuştur ama rahatlık ve gürültü konusunda aracın modeline göre potenzaya yönelmeyi düşündürdüm.
235 40 18 bitik f1 leri söküp 245 potenza alacaktım kanıma girdiler harika lastik vs fiyat yarısı ama performans tam toyo aldım artık 50km yi geçmeye korkuyorum :) ama araba quattro,
S2000li arkadasın aksine 2. Ve 3. Vitesde arabanın arkası gelmeye başladı, o konuda çok memnunum :)
potenza burda yok*ydisindayim*
+ birsey daha threadwear 300 asy2 de,daha fazla km yapcaz eyw,ama lastigin isinmasi icinde o kadar sure beklemem gerekicek mi ?
yukarda s2000 yorumu yazan arkadas sana da bir sorum var,kac K km kullandiniz lastigi ,genel olarak yanlama olayini es gecersek komfor ve yanak durumu nasil*kolay balon yapiyo mu?*bodozlama gidiyorum genelde bundan dolayi soruyorum yanlis anlasilmasin.
@gtti
dedigim gibi potenza dusunmuyorum / yorumdan ayiktigim kadariyla :D cok karisik olmus,toyo alma diyosun sanirim :D almam zaten :p yan dusunmuyorum en azindan :o
lucky Jackal
27-04-2013, 11:56
5 bin km civarı sc-3 kullandım bmw 3.30da çok memnun kaldım,yeni aldığım a180 asy2 ile geldi üzerinde onuda 3 bin km dir kullanıyorum. o da çok iyi bence,yalnız conti nin konforu daha iyiydi bana sorarsan, f1 inde arkadaşların dediği gibi ıslağı çok iyi. yarın öbür gün lastik alacak olsam yine ikisinden birini tercih ederim.
Sana tavsiyem konfor diyorsan conti al,ama f1 de mükemmel bir lastik çok zor bir tercih
Evt doğru çıkarım olmuş.
2 takım f1 kullandım,
Arka lastik teller görünecek kadar asınmış Allah Allah araba biraz kaymaya başladı diye konuşmaya başlamıştım :)
Hiç balon yapmadı, yüzey azalsa bile yol tutuş çok değişmedi,
Ama çok rahatsız ve ses yapan bir lastik.
Evt doğru çıkarım olmuş.
2 takım f1 kullandım,
Arka lastik teller görünecek kadar asınmış Allah Allah araba biraz kaymaya başladı diye konuşmaya başlamıştım :)
Hiç balon yapmadı, yüzey azalsa bile yol tutuş çok değişmedi,
Ama çok rahatsız ve ses yapan bir lastik.
bu kadar iyi yonden sonra rahatsiz ve sesli bi lastik olmasi dusundurdu simdi :D 2sninde review olarak bakildiginda kotu yani yok cok yakinlar birbirlerine,secim yapmakta zor.Ne yapicam bilemedim..*dipnot tr`de lastik cok pahaliymis:D*:Deli::D
nakayama
27-04-2013, 13:32
potenza burda yok*ydisindayim*
+ birsey daha threadwear 300 asy2 de,daha fazla km yapcaz eyw,ama lastigin isinmasi icinde o kadar sure beklemem gerekicek mi ?
yukarda s2000 yorumu yazan arkadas sana da bir sorum var,kac K km kullandiniz lastigi ,genel olarak yanlama olayini es gecersek komfor ve yanak durumu nasil*kolay balon yapiyo mu?*bodozlama gidiyorum genelde bundan dolayi soruyorum yanlis anlasilmasin.
@gtti
dedigim gibi potenza dusunmuyorum / yorumdan ayiktigim kadariyla :D cok karisik olmus,toyo alma diyosun sanirim :D almam zaten :p yan dusunmuyorum en azindan :o
Konfor olarak güzel bizde çok araştırdık continental ile asy2 arasında cok kaldık bir arkadaşımız continental taktı s2000'e sıfır lastik ile cok güzel yanlıyor , biz asy2 taktık s001 ile yanlayan araba yanlamaz oldu o derece ayrıca bana göre ıslakta performansı çok daha iyi bir lastik vsa açık şekilde ıslak zeminde araba yanlamıyordu :D
buda bir arkadaşımın asy2 hakkındaki yorumu
Yanlamak istemiyorsaniz goodyear F1 asymmetric 2 takin su ana kadar bir suru lastik kullandim fakat ben boyle bir lastik gormedim asfalti birakmiyor taktigima takacagima bin pisman oldum 7000km kullandim gazladim vs ama en ufak bi performans kaybi yasamadim. Viraj kasmak trafikte gazlamak rolling vs vs gibi amaclari olanlar icin cok ideal bi lastik ancak sehir ici dusuk viteslerde yan vs atraksiyon isteyenler icin son tercih olabilecek bir lastik....
Bence conti sport iyidir.Arkadaşımın arabasına taktık yoldan çıkmıyor.
alicancalis
27-04-2013, 14:20
Çok araştırdım ve sonunda Conti p5 aldım. Çok memnunum. Hatta bulabilirsem eklerim, bu konu hakkında bende konu açmıştım.
Sp3 nasil peki ssr modeli olmasi lazim runflat
alicancalis
27-04-2013, 14:32
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/150107-performans-lastik-tavsiye.html
Konfor olarak güzel bizde çok araştırdık continental ile asy2 arasında cok kaldık bir arkadaşımız continental taktı s2000'e sıfır lastik ile cok güzel yanlıyor , biz asy2 taktık s001 ile yanlayan araba yanlamaz oldu o derece ayrıca bana göre ıslakta performansı çok daha iyi bir lastik vsa açık şekilde ıslak zeminde araba yanlamıyordu :D
buda bir arkadaşımın asy2 hakkındaki yorumu
heh şöyle ya :D aradığım lastiği buldum :D yorum vs herşey cok acıklayıcı oldu
alican sana da teşekkür ederim okuyorum şimdi konuyu:icon_tup:
Güncel
Bende iki lastik arasında kaldım. Conti yumuşak hemen dişleri eritirsin diyen cok var. F1 ise cok ses yapıyor diyenler cok. kararsız kaldım. Patinaj yanlama v.s gibi durumlar yok sadece virajlarda kopmayan sessiz bir lastik istiyorum. Golf gt de kullanıcam.
Konfor özelliklerinde csc5 baya iyi, tutunmada f1 , kararı öncelikler belirler..
Firat.M3
23-01-2014, 23:14
Continental yol tutuşunda inanılmaz iyi. ben m3'de sport contact 3 kullanıyorum. ıslakta dahi bassam asfalt düzgünse bırakmıyor. çok çabuk ısınıyor. evden çıktıktan 3-4 km sonra kendine geliyor. ayrıca çok da sessiz. kesinlikle conti diyorum.
Continental yol tutuşunda inanılmaz iyi. ben m3'de sport contact 3 kullanıyorum. ıslakta dahi bassam asfalt düzgünse bırakmıyor. çok çabuk ısınıyor. evden çıktıktan 3-4 km sonra kendine geliyor. ayrıca çok da sessiz. kesinlikle conti diyorum.
Conti erken bitiyor diyorlar. yazın kullanıcam sadece zaten kışın kış lastiklerim var. cok km yapanda birisi değilim 2 yaz götürürmü conti beni?
kalipson
26-01-2014, 21:58
Rahat götürür. Hele hele kışlık varsa zaten rahat olun... 2 sene cepte, lastikleri bi yere sürtüm de yarmazsanız.
bektas_talay
26-01-2014, 23:31
ben sc5 diyorum
skoda aracımda eagle f1 asymmetric 1 kullandım sonrasında conti sc5 e geçtim ciddi şekilde yol sesi kesildi ve fren mesafem kısaldı
edit:düzgün kullanımda 30.000 km
kalipson
26-01-2014, 23:32
Bu, güzel bi detay.
kalipson
26-01-2014, 23:33
30.000 km benim için 3 sene demek. N.Ş.A'da...
Kaldı ki ben de %90 sakin kullanırım arabayı mesela...
f1 hakkında fikrim yok, Lancer'ımda CSC5 kullanıyorum. Tam olarak verdiğim parayı hak etti diyemem. Virajlarda limite yakın dönmeyi severim, hafif yağmur ıslaklık vs. olduğunda esp devreye giriyor. Tam güven vermedi bana.
Ama kuru zeminde veya düz frenleme konusunda çok tatmin edici. Değiştireceğim zaman tekrar almak yerine daha iyisi var mı arayışına girecek gibi gözüküyorum.
bektas_talay
27-01-2014, 00:08
f1 hakkında fikrim yok, Lancer'ımda CSC5 kullanıyorum. Tam olarak verdiğim parayı hak etti diyemem. Virajlarda limite yakın dönmeyi severim, hafif yağmur ıslaklık vs. olduğunda esp devreye giriyor. Tam güven vermedi bana.
Ama kuru zeminde veya düz frenleme konusunda çok tatmin edici. Değiştireceğim zaman tekrar almak yerine daha iyisi var mı arayışına girecek gibi gözüküyorum.
ebat nedir ? birde tarihi merak ettim cs5 2013 passat cc - passat - beetle üzerinde geliyor kimse şikayetci değil başta ben kullandım yapmurda hiç sıkıntı yaşamadım lastik basıncını kontrol edin ve aracınızda sonradan takılma yay vs işlemi varsa ağırlık dengeniz bozulmuş olabilir.
en çok yaşanan olay budur ve genelde suçlu lastik olur
ebat nedir ? birde tarihi merak ettim cs5 2013 passat cc - passat - beetle üzerinde geliyor kimse şikayetci değil başta ben kullandım yapmurda hiç sıkıntı yaşamadım lastik basıncını kontrol edin ve aracınızda sonradan takılma yay vs işlemi varsa ağırlık dengeniz bozulmuş olabilir.
en çok yaşanan olay budur ve genelde suçlu lastik olur
225/40/18, haklı olabilirsiniz, aslında almam gereken 225/45/18 idi ancak daha uygun olduğu için 40 yanak aldım. Üretim tarihi ilk aldığımda 6 aylık idi.
Önceki lastiklerime göre dağlar kadar fark vardı ama yağmurda biraz daha iyi olmasını bekliyordum. Makas atmada sorun olmuyor, kısa süreli tepkileri çok güzel.
Ancak viraj sert ve yerler ıslak ise esp Allahın emri oluyor :)
bektas_talay
27-01-2014, 14:55
225/40/18, haklı olabilirsiniz, aslında almam gereken 225/45/18 idi ancak daha uygun olduğu için 40 yanak aldım. Üretim tarihi ilk aldığımda 6 aylık idi.
Önceki lastiklerime göre dağlar kadar fark vardı ama yağmurda biraz daha iyi olmasını bekliyordum. Makas atmada sorun olmuyor, kısa süreli tepkileri çok güzel.
Ancak viraj sert ve yerler ıslak ise esp Allahın emri oluyor :)
orjinal ebatı asla değiştirmemelisiniz belki 200 tl fark çıkar ama emin olun dağlar kadar fark oluyor :)
lastik basıncını cs5 de ben 36 kullanıyordum çok yumuşaklar diye eğer 32-30 gibi kullanıyorsanız salınım yapar yanaklar