Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arac satarken dolandiricilara denk geldim

Gokmen Erbas
27-04-2013, 13:47
Lutfen guvenmediginiz alicilardan uzak durun. Olaylar soyle gelisti;

İlk once aradilar yalandan ufak bi pazarlik yaptilar,
Bulusma gunu geldigiginde kendini alici olarak tanitan kimligini yanina almadigini ve isyerine gitmeleri gerektigini soyledi, gittik. Araca 2 genc daha bindi.
Sanayiye benim zorumla gittik yalandan bi ustaya 2dk motoru dinlettiler hemen kaputu kapatip motor saglamsa tamamdir dediler ve notere gidelim dediler. Ben once para isini halledelim diyerek israr ettim ordan abisi dedigi birinin restoranina gittik, orada hesap numarami aldilar, siz notere gidin parayi gonderiyoruz simdi dediler.

Notere gitmek icin baska arabaya bindireceklerdi ben kabul etmedim (Allahtan binmedim o arabaya kendi arabami orada birakip).. Arabayi alacak kisi mekanda kaldi iki genc ile beraber bizi notere gonderdiler (ben iyice iskillendim bu sirada alacak kisi gelmeyince) kim ustune alacak arabayi deyince genclerden biri ben alacam dedi. Noterin onune park ettikten sonra sozde alacak kisi telefon etti yaptiniz mi satisi diye, ben de para gelmedi ne satisi? dedim. Once satisi yapin sonra parayi yollariz deyince bende ampul artik yanmisti. Gencler o sirada arabadan inmis yaninda dikiliyorlardi, marsa basip hemen oradan uzaklastim.

Son zamanda da bu sekilde satisi yapip is odemeye gelince sahibini dovup biraktiklarini, hic bir sey yapamadan aracini kaybettigini duydum defalarca.

Neyse ki ben adamlarin tavirlarini cok iyi gozlemleyip tezgah oldugunu sezmeye basladiktan sonra surekli algilarim acik ve tetikte olmaya calistim bu surecte. Bu sekilde zarar gormeden ucuz atlattim. Arabayla ilgilenmiyor,anlatiyorsunuz dinlemiyor, fiyat ve pazarlik konusunu acmiyor, sadece satisi bir an once yapip tezgahi bitirmeye calisiyorlar.

eser
27-04-2013, 13:51
Cok dikkat etmek lazim ve tek olmamak gerekiyor bole durumlarda

extreme__
Bunlar şerefsiz kansızlar daha neler söylenirde demiyoruz işte Büyük geçmiş olsun ucuz kurtarmışsınız araç satarken tek gitmemekte yarar var kesinlikle. Ben araç satarken mutlak yanıma sağlam birini alırım :) bir elin nesi var iki elin sesi var mantığı

Skyhawk34
babasız vatandaşlar :)

bir kaç kere benimde başıma geldi samimiyetine güvenmediğim adamla servise bile gitmiyorum mesela :)

Kahraman castle
27-04-2013, 13:54
geçmiş olsun,ucuz yırtmışsın

eser
27-04-2013, 13:54
Ben arabama bakmaya gelenlere evimin civarina cagirmiyorum bile,ya is yerimde gorur arabayi yada evimle alakasi olmayan bir yerde.

Satis vermeden hicbir sekilde direksiyona da oturtmam kimseyi belki iyi niyetli iyi biri olabilir gaspi hirsizligi gectim benim arabamla test amacli kullanirken bir yayaya falan vurursa ben ugrasirim hic gerek yok satis almadan ne kullanirim nede kullandiririm arabami

kaan megi
27-04-2013, 14:00
geçmiş olsun bankada parayı saydırtıp parayı ele almadan satış vermemek lazım daha ne dümenler dönüyo

ToNy
27-04-2013, 14:02
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın...

free-hifi
27-04-2013, 15:00
Aynen geçmiş olsun iyi yırtmışsın bunlar bir sene önce bizim pompa şeflerinden birini aynı taktikle jettasını aldılar savcılık vs derken sonuç yok bir gün içinde 3 kere satış görmüş şikayet et diyeceğim başına bela almamak için etmyeceksin

onurars
27-04-2013, 15:07
Arabamın değerinin 2,3 lira fazlasına müşteri bulsam paramı almadan devrini vermem.Nerede oluyor olay bu adamları ifşa etmek lazım yoksa sen kurtuldun bi başkasının canını yakacaklar.

free-hifi
27-04-2013, 15:12
Arabamın değerinin 2,3 lira fazlasına müşteri bulsam paramı almadan devrini vermem.Nerede oluyor olay bu adamları ifşa etmek lazım yoksa sen kurtuldun bi başkasının canını yakacaklar.

bunlar bir ara basıldı tv lere çıktılar ama demekki içeride kontanjan dolu saldılar adalet işte...

Melih-Ö
27-04-2013, 15:17
Dikkatli olmakta fayda var geçmiş olsun.

pashaboy
27-04-2013, 15:25
babam hep der satış alırken satış verrken yanlız gitme oğlum kendine güvenmekle bu konunun bi alakası yok der.haklı adam bende her seferinde yaanlız gider terettütde kalırım

CaNeR44
27-04-2013, 15:31
çok geçmiş olsun önceden iyi sezmek lazım bunları tavırlarından

coolvtec
27-04-2013, 15:42
geçmiş olsun arkadaşım. ordan oraya, orada restorana vb amma oyalamışlar. bi çakallık yapıp bunları dolandırmak lazım.

free-hifi
27-04-2013, 15:43
geçmiş olsun arkadaşım. ordan oraya, orada restorana vb amma oyalamışlar. bi çakallık yapıp bunları dolandırmak lazım.

dediğim gibi adamların taktik bu aynı şekilde bizim bir personelin jetta gitti sonuç yok tv lere gazetelere çıktı bunlar şebeke geniş.

individual
27-04-2013, 15:44
Bu araç satışlarında aslında noter para transferini gösteren bankadaki makbuz yada yazılı bir evrak gelmeden sstışı gerçekleştirmesi böle bir kural olsa daha iyi olmazmı

darkmoon
27-04-2013, 15:48
geçmiş olsun eğer dediğin tarzda insanlarsa satışı vermediğin için sana dokunmamışlardır aksi takdirde gasp/yağma suçundan 10 yıldan 20 yıla kadar birde seni darp etselerdi dahada fazla ceza alırlardı bunu bildikleri için bir şey yapmamışlar sanırım dikkat etmek araba satışında yanınızda birinin bulunması ve kalabalık işlek yerlerde oturulup buluşup aracın gösterilmesi en doğrusu birde para alınmadan satış asla zaten bilinçli noterler işi kitabına uygun yapan noter size orda 2 kez soruyor parayı aldınızmı diğer tarafada parayı verdinizmi diye..

TigeR
27-04-2013, 15:48
iyi anlamışsınız bunları yapanların içi nasıl rahat ediyor anlamıyorum

burakcan
27-04-2013, 16:04
çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış

kıvancr
27-04-2013, 16:29
Çok geçmiş olsun. Çok ama çok dikkatli olmak lazım.. Yakın bir arkasmn başından geçmişti ;

Galerici int. aracı görüp pazarlıgını yapıyor aracını getir alalım diyor. Arkadaşm tek başna gidiyor.
Orada bir ağırlamalar yemekler , arac 2. planda bız dost kazandık vs . Bahsi geçen yerin önundede hatırı sayılır araç var ve guven veriyorlar.
Aracı bir şekılde baştan noter sonra banka olarak ayarlıyorlar ve olan oluyor.
Kaçıp gidiyorlar. daha sonrada bilinen senaryo.
Parayı 4 ay sonra çok farklı yollar kullanarak alabildik.
Bu şekilde kaç kişinincanlarını yaktılar hiç belli deil.
Herzaman en az 2 kişi olunmalı para almadan asla satış olmamalı. Tekrar geçmiş olsun. Allah hiç birimize böyle olaylar yaşatmasın.

freelife
27-04-2013, 16:40
geçmiş olsun , artık hiçbir ticaret tek yapılmaz hale geldi illaki yanında birileri bulunacak ..

PuT
27-04-2013, 17:27
çok geçmiş olsun benim başıma gelse kendimi tutamazdım birde maslak sanayiyse vay hallerine :D

ibrahimsnr46
27-04-2013, 17:28
Dikkat Etmek Lazım Cok Gecmis Olsun..

Onurkk06
27-04-2013, 18:06
Geçmiş olsun ben 2500 tl den olmuştım o günden sonra insanlara güvenmeye tövbe etdim aman deyim

MatraX_07
27-04-2013, 18:17
kardeşim allah korumuş valla çok geçmiş olsun

Mert83
27-04-2013, 18:58
Geçmiş olsun.
Bu tip kişileri ifşa etmek lazım.

kaanpoyrazoglu
27-04-2013, 19:25
Büyük geçmiş olsun , ne günlere kaldık kardeşim..

Met
27-04-2013, 19:29
Alım satıma hiçbir zaman tek gitmem, yanımda mutlaka birisi olur. Babamı da tek başına göndermem. Bu devirde kimseye güvenilmez. Geçmiş olsun.

hanz10
27-04-2013, 19:35
Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız gerçekten

Kadyr
27-04-2013, 19:38
Gcmis olsun iyi suzmussunuz.simdi dusununce ben.belkide orda notere gitmek basla arabaya binmeyi kabul edermiyim acaba diye dusundum bian.tecrube oldu valla

Time-R
27-04-2013, 19:40
Cok guzel sezinlemissiniz durumu, cok gecmis olsun.

arkatcaglar
27-04-2013, 19:42
ALLAH korkusu yok bunlarda aslında sen sezmişsin olayı sende 3 5 tane adam cağırcaktın kafalarını gözlerini patlatıp gitcektin neyse geçmiş olsun

deniz
27-04-2013, 21:01
böyle kansız şerefsizlere güzel temiz kazma sapıyla paket edıceksın ! büyük geçmiş olsun böyle konularda cok dıkatlı olmak lazım valla. helal olsun sızde anlamışsınız herkez yapmaz.

dirk
27-04-2013, 21:11
bundan 3 sene önce scirocco marka aracımın kredili olduğunu söyledimm. adam sorun değil hallederiz deyip hesabıma 25.000 lira geçmiti.... bundan 2 ay öncede new beetle aracıma 1.8t motor koymaya sanayiye giderken bi adam aradı arabayı alacam diye abi niyetin ciddiyse bi kapora yatır dedim.. bankaya gittim baktımm 5000 lira yatırmış... iyi insanardan cook fazla var.. :(( umarım iyiliklerinden başlarına hiçbirşey gelmez

_yekta_
27-04-2013, 21:24
aman aman bu konularda pek tecrübem yok iyi oldu bunu paylaşmanız çok saolun , Allah c.c hayırlı insanlarla karşılaşmayı nasip eder umarım

lethaldoze
27-04-2013, 21:44
Geçmiş olsun. İyi farketmişsiniz.
Geçen gün satış vermeye gittim. Parayı gördüm elime alıcam öyle satış vericem ama bu olaylardan dolayı pimpirikliyim. Para sayma makinası arıyorum. Notere sordum. Korkuyorum sahte para yedirtecekler diye. Çok uyanık olmak lazım çok. Şerefsiz o kadar çok ki.

darkmoon
27-04-2013, 22:01
piyasada çok sahte para dönüyor sakın sakın elden para almayın.. geçen bende 200tl sahte para yedim sıkıştırmışlar araya çevremde çok arkadaşlarımda 100tl - 200 tl lik sahte paralar yediler piyasada çok sahte para dönüyor heleki araba gibi yüksek mevlalarda alan adam bile parasının içinde sahte para olduğunu bilmeye bilir..

Fatih
27-04-2013, 22:23
Geçmiş olsun.
Allah'tan basiretiniz bağlanmamış sorunsuz atlatmışsınız.

Sahte para olayında ise noterde para sayma makinesinde saydırın olsun bitsin.
5-10 lira bir ücret alıyorlar ama sorun değil iş garanti oluyor.

Emre İlbi
27-04-2013, 22:33
Öncelikle büyük geçmiş olsun, ucuz kurtarmışınız,
böyleleri yüzünden hiç kimseye güvenemez hale geldik :icon13:

darkmoon
27-04-2013, 22:37
Geçmiş olsun.

para sayma makinesinin hiç bir garantisi yok benim yediğim sahte 200 tl de para sayma makinesinden geçmişdi..

63owen63
27-04-2013, 22:37
bu adamları restaurantlarına falan da gittiniz.. yerlerini yurtlarını da afişe etmekten çekinmiyorlar yani ha ?

sinan-s
27-04-2013, 22:53
Geçmiş olsun.Bende geçen araba sattım,ilki böyle bır durumla karşılaşmadım..

Fatih
27-04-2013, 22:54
para sayma makinesinin hiç bir garantisi yok benim yediğim sahte 200 tl de para sayma makinesinden geçmişdi..
Vay be bende hep saydırıyorum garanti diye:D
Demek sahtesi bize denk gelmedi.
Diğer türlü önce banka sonra noter desek bu sefer alıcı işkillenecek.
O deseki önce noter sonra banka ben yanaşmam.

Bu işte yine en güzeli "al gülüm ver gülüm" artık sahte paradan anlayan bir dostumuzu götürecez yanımızda.

darkmoon
27-04-2013, 23:01
Vay be bende hep saydırıyorum garanti diye:D
Demek sahtesi bize denk gelmedi.
Diğer türlü önce banka sonra noter desek bu sefer alıcı işkillenecek.
O deseki önce noter sonra banka ben yanaşmam.

Bu işte yine en güzeli "al gülüm ver gülüm" artık sahte paradan anlayan bir dostumuzu götürecez yanımızda.

hatta kadın para sayma makinesinden iki defa geçirdi.. ben döviz alıcakdım dövizcide allah dan yıllardır gittiğimiz esnaf dostumuz ona verdim o farketti çok ustaca yapmışlar falan dedi o yüzden en güzeli ve garantisi gene banka üstünden iş yapmak..

illa eski yöntemle elden alıcam diyorsan parayı onunda kolayı var alıcı ile gidersin bankasına yanında bankadan parayı çeker gözünün önünde gidersiniz beraber notere orda satışı yapar paranı alırsın en azından emin olursun için rahat eder..

Durango
27-04-2013, 23:03
Her araba sattığımda, teste çıkmak istediklerinde yanıma silahımı alıyorum. Demek ki paranoyak değilmişim...

Low-Rider
27-04-2013, 23:06
Geçmiş olsun. İyi farketmişsiniz.
Geçen gün satış vermeye gittim. Parayı gördüm elime alıcam öyle satış vericem ama bu olaylardan dolayı pimpirikliyim. Para sayma makinası arıyorum. Notere sordum. Korkuyorum sahte para yedirtecekler diye. Çok uyanık olmak lazım çok. Şerefsiz o kadar çok ki.

Parayı ya direk hesaba aktartıyorum ya da bankada elden alıp orada saydırıyorum ben.

tylan
28-04-2013, 01:36
şubat ayın da resmen bizim de basiretimiz bağlandı daha doğrusu babama uydum.Bmw i satarken adam dukkanı arayıp babama ulaşıyor dakılarca konusup guven veriyor oğluma hediye olarak alıcam arabayı ama ben gelemem işlerim yuzunden siz getirebilirmisiniz diyor hatta 1500 tl yol parası şeklin de kapora yolluyor biz de guvendik gittik taa çanakkaleden. neyse adamla buluştuk, adam ne arabayı bi yere gösterdi,ne bişey yaptı.tamam dedi satışı yapalım,param evde eve gider alırız sonra parayı dedi. Olmaz dedik, adam basladı guvenmıyormusunuz falan demeye hatta biraz bagırmaya basladı,ben de dıklendım adama.Neyse yatıştık ettik tamam o zaman, ben parayı alıcam, sız banka da bekleyin dedi .tamam dedik ziraat bankasının onun de bekledik. 1 saat gectı gelen gıden yok. aradım adamı eşim sabah kaza yapmış hastanedeyım dedi karımınn sigortası yok. Bana para lazım olur 16.000 vereyım gerisini çek yazarım lutfen kabul edin dedi. tamam dedim gel, 10 dk sonra cıktı geldı 16.000 hazır yatıralım bankaya dedi.ben gelir gelmez adam direk vurdum suratına o sinirle,daldım adama. yanın da yıgenını falan getirmiş o çıktı geldi. Bayagı karıstı ortalık. Zaten polıs karakolu yakınmıs bankaya patır kutur göturduler bizi. sorgu da soyledık, boyle boyle adam esim kaza yaptı demıstı.bekar cıktı şikayetçi olacaktık ama mahkemeyle ugraşmak ıstemedık doğrusu.emniyet muduru tanıdık çıktı falan 1000 tl daha yol parası alıp geri donduk. Bu bızım kaçıncı arac satılşımız ılk defa boyle bıseye denk geldık. siz siz olun dıkkat edin. Mlllette Alllah korkusu falan kalmamış

Her araba sattığımda, teste çıkmak istediklerinde yanıma silahımı alıyorum. Demek ki paranoyak değilmişim...

Yok abi değilsin biz de ne olur ne olmaz diye ilk defa babamın ruhsatlı sılahını yanımıza almıştık iyiki almışız. Şükür kullanmak nasip olmadı. ama artık ben de her araç satışın da babamın sılahını yanıma alıcam

Firat.M3
28-04-2013, 03:12
Bu işin tek çözümü aslında bankalarda. Alıcı taraf parayı xxx plakalı xxxx şaseli araç satışı için diyerekten karşı tarafın hesabına gönderir. Bu miktar karşı tarafta blokeli şekilde bekler. Satış sonrasında noterden alınan satış kağıdı ile satıcı gider hesabındaki bloku kaldırır ve parasını almış olur. Uluslararası ithalat ihracatlarda da bu sistem kullanımakta.

Belki de vardır da biz bilmiyoruzdur. yoksa da olmalı bence..

220T
28-04-2013, 10:01
Bugüne kadar okuduğum hadiselerde gördüklerim şöyle:
Özellikle noterin kapanma saatine denk getiriyorlar,kanmayın."Abi hanım yolda geliyor,sen imzayı at karşı kafede bekleyelim,verelim paranı." diyor,sonra "Bir tuvalete gideyim." deyip yok oluyor.Yüksek kapora yatırıyorlar,bu size güven vermesin,adamlar zaten bu güveni sağlayabilmek için yapıyorlar.5 bin lira kapora yolladı hemen,gerisini de verir gibi bir düşünceye kapılıyor satıcılar ama 50 bin lira üstündeki araba,o 5 bin liraya satılmış oluyor."Güvenmiyor musun?" diye çıkışanların etkisinde kalmayın,paranız hesabınıza yatmadan işlem yapmayın.Ortak noktaları ise arabayı fazla incelememeleri.

Gokmen Erbas
28-04-2013, 10:46
Bugüne kadar okuduğum hadiselerde gördüklerim şöyle:
Özellikle noterin kapanma saatine denk getiriyorlar,kanmayın."Abi hanım yolda geliyor,sen imzayı at karşı kafede bekleyelim,verelim paranı." diyor,sonra "Bir tuvalete gideyim." deyip yok oluyor.Yüksek kapora yatırıyorlar,bu size güven vermesin,adamlar zaten bu güveni sağlayabilmek için yapıyorlar.5 bin lira kapora yolladı hemen,gerisini de verir gibi bir düşünceye kapılıyor satıcılar ama 50 bin lira üstündeki araba,o 5 bin liraya satılmış oluyor."Güvenmiyor musun?" diye çıkışanların etkisinde kalmayın,paranız hesabınıza yatmadan işlem yapmayın.Ortak noktaları ise arabayı fazla incelememeleri.

Cok guzel aciklamissiniz fakat ben kapora da almamistim. Oglen saatine denk getirdiler. Guvenmiyor musun diye cikisacaklarini tahmin ettigim icin hic belli etmedim. Guvenmedigimi anlarlarsa daha fazla goz hapsine alabilirlerdi diye dusundum. Bu sekilde ilk firsatta uzaklastim oradan. Olan 20 lira benzine oldu cok sukur.

Fatih
28-04-2013, 10:50
hatta kadın para sayma makinesinden iki defa geçirdi.. ben döviz alıcakdım dövizcide allah dan yıllardır gittiğimiz esnaf dostumuz ona verdim o farketti çok ustaca yapmışlar falan dedi o yüzden en güzeli ve garantisi gene banka üstünden iş yapmak..

illa eski yöntemle elden alıcam diyorsan parayı onunda kolayı var alıcı ile gidersin bankasına yanında bankadan parayı çeker gözünün önünde gidersiniz beraber notere orda satışı yapar paranı alırsın en azından emin olursun için rahat eder..

Teşekkürler bilgi için.
Forum olarak şu bankadan blokeli çek işini araştıralım.
Mutlaka bu şekilde alım yada satış yapan vardır forumda.
Onun bir riski var mı acaba?

Equinox
28-04-2013, 10:57
Bazen insanın basireti bağlanıyor hakkaten, geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

Bizim bi ev satarken başımıza geldi, cuma günüydü sanırım adam kredi ayarlamaya çalışıyor. Elindeki nakit parasını bize verdi 60-70 bin civarı bi paraydı. Emekli ikramiyesi birikmişleri filan hepsi bu paraymış. O haftasonu eşi dostu sen ne yaptın o kadar para verilirmi filan deyince sanırım pek rahat uyku uyuyamamıştır. Pazartesi kredisi çıktı satışı verdik.

Allah kötü niyetlilerle karşılaştırmasın kimseyi.

Met
28-04-2013, 11:06
2005 te şuan oturduğumuz evi alırken 65 milyar nakit para verdik, 10 milyar eksikti. 1 hafta sonra 10 milyarı da verip öyle satışı aldık. Bizde yürek yemişiz :D

Zero
28-04-2013, 11:13
En az iki kişi gitmekte fayda var.Ben bazen abartıp 2araba gidiyorum o kadarıda alıcıyı eğer sahtekar değilse tedirgin ediyor ama benim tedirgin olmamdan iyidir :D

lethaldoze
28-04-2013, 11:35
Geçmiş olsun.

5-10 lira hiçbirşey. Satış yaptığımız noterde yoktu makina.

Bende para sayma makinasını garanti biliyordum. Sağolun öğrenmiş olduk.

Parayı ya direk hesaba aktartıyorum ya da bankada elden alıp orada saydırıyorum ben.

Adamın para yanındaydı. Birde ço kafa adamdı ve sıcakkanlı. Gerçekten derdim dost kazanmak dedi. Ben a dan z ye herşeyini kusurunu anlattım aracın diye. :) BU daha çok kıllandırdı beni. Ama noter çıkışı ilk iş bankaya gittik. Aracım olmadığı için ve artık dost olduğumuz için sattığımız araçla bıraktı bankaya ve hemen yatırdık. Şükür bir sorun olmadı.

SONE-R
28-04-2013, 11:54
en güzeli android-iphone akıllı telefonlarda kullanılabilen banka hesabı üzerinden parayı online havale etmek.. megane'ı satarken alan kişinin işbankasında hesabı vardı, parayı noter yanındaki atm'den bana havale etti, ben de işcep'ten hesabıma girdim. paranın hesapta olduğunu görünce notere geçip işi bitirmiştik..

furkancicek
28-04-2013, 12:06
Gecenlerde jeepin satısını yaptım 4 kırmanci gelmislerdi yasananları anlatsam agzınız acık kalır ama anlatılcak sey var anlatılmıcak sey var.. :D

Gecmis olsun..

ali_utku
28-04-2013, 12:39
bundan 3 sene önce scirocco marka aracımın kredili olduğunu söyledimm. adam sorun değil hallederiz deyip hesabıma 25.000 lira geçmiti.... bundan 2 ay öncede new beetle aracıma 1.8t motor koymaya sanayiye giderken bi adam aradı arabayı alacam diye abi niyetin ciddiyse bi kapora yatır dedim.. bankaya gittim baktımm 5000 lira yatırmış... iyi insanardan cook fazla var.. :(( umarım iyiliklerinden başlarına hiçbirşey gelmez

Şuanki aracımı alırken kredi kullanmıştım.Aracın satışı üzerime yapıldı fakat son anda kredide bir pürüz çıktı.Sadece 500tl kapora vermiştim,2 gün rehinsiz olarak araç benim üzerimde kaldı.Satıcı konusunu bile açmamıştı.

Fakat gel gör ki geçen hafta yaptığım bir satışta yakın çevremden birisi 1000tl için karakterini haysiyetini ayaklar altına aldı.Yapacak bişey yok her türlü insan var.

Daha önceki postlarda yazılan bankadan blokeli işlemle satış yapılması en garanti yöntem bence.

Vintage
28-04-2013, 16:02
arabayı satarken önce bankada parayı aldım hesabıma yatırdım sonra notere gittik
güven çok önemli güvenmezsem satmamda almamda

mustiiiii
28-04-2013, 16:21
Geçmiş olsun bu durumlarda yalnız olmamak şart oldu zaten?

secomeco
28-04-2013, 20:59
Eski aracımı pazara götürdüm.2 kişi geldi muhabbet,araca baktılar,pazarlık vs.1 tanesi çok cingöz öbürü daha sakin.Ben anlamam diyen alıcı,açıkgöz olan arabadan anlayorum diye geçiniyor.Neyse fiyatta anlaştık kapora aldım pazardan çıkardık arabayı.Ben ertesi gün noterde buluşuruz parayı alırım,satışı veririm,aracı teslim ederim dedim.Açıkgöz olan bizim oraya gidelim parayı vereyim aracı teslim et diyor ben kabul etmedim.Israrla evin oraya gidelim parayı vereyim aracı teslim et diyor adam.Ben yine kabul etmedim.O zaman aracı almak isteyen kişiyle "siz bekleyin ben parayı getireyim" dedi.Olur dedim bizim muhiti söyledim buluşalım diye.Yanımda da alıcı olan var parayı getirecek adamı bekliyoruz.Telefon etti ben gelemiyorum siz gelin yada kaporayı verdik aracı otoparka koyalım içinden parça falan alırsınız diye ısrar ediyor.Bi dümen olduğunu anladım.Adama gel burda anlaşırız dedim tamam geliyorum dedi.Bu esnada telefonda tartıştık biraz eleman iyice sinirlendi.O esnada kankalara mesaj attım arkadaşlar geldi.Adamda geldi atarlı tutarlı falan.Verdik kaporasını bi de gerisi *****.
Velhasıl bu tip olaylarda yalnız olmamak lazım.Alıcıyken de satıcıyken de .Allah herkesi korusun arkadaşlar.

OnurAvci
28-04-2013, 23:29
Bi bitmediler... Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız... Benimde başıma aynı durum "ÇEK" ile gelmişti. Çek olaylarını da araştırınca kendimi güvence altına satmak istemeyince direk vazgeçtiler :)

Calderon
28-04-2013, 23:51
Allah korusun böylelerinden ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun ...

asot
29-04-2013, 07:42
benim bir arabayı da almaya şehir dışından 4 kişi gelmişlerdi, bulusma yerine giderken, koşarak uzaklaşasım geldi :D

mcy
29-04-2013, 08:06
öncelikle geçmiş olsun. akıllıca bir hareket yapmışsınız. uyanık davranmışsınız.

lütfen bu olayı da emniyete bildirin. ihbarsız bırakmayın. vaktiniz yoksa emniyetin internet sitesinden ihbar yapabiliyorsunuz. adamların mekanını, cep numaralarını, adlarını falan yazın.
başkaların canı yanmasın.

Gokmen Erbas
29-04-2013, 11:23
öncelikle geçmiş olsun. akıllıca bir hareket yapmışsınız. uyanık davranmışsınız.

lütfen bu olayı da emniyete bildirin. ihbarsız bırakmayın. vaktiniz yoksa emniyetin internet sitesinden ihbar yapabiliyorsunuz. adamların mekanını, cep numaralarını, adlarını falan yazın.
başkaların canı yanmasın.

Tesekkur ederim ihbarda bulundum simdi.

cMg
29-04-2013, 11:45
gecen sene tanıdığımın aracını aynı sistem ile dolandırdılar, araba gerçi bulundu galeride mahkemesi filan şu anda arabayı geri aldı ama bir sıkıntıdan dolayı satamıyorlar.

adilhcl
29-04-2013, 12:03
arkadasım cok gecmıs olsun adamların ısımlerı tufan muharrem zıya olma ıhtımalı nedır bırde olaynerde oldu ?
cunku tam anlattıgım sekılde aynı olay basıma geldı benımde bı kac ay once...