Orijinalini görmek için tıklayınız : Km düşürme hakkında acil yardım
Subaru_STI
30-04-2013, 18:14
2004 model peugeot 206 aracımız var, aracın şu an kilometresi 80.500.
ocak 2013 de muayeneye girmiş ve kilometresi 79.500 olarak yazılmış. muayene kağıdı mevcut.
aracı biz yeni aldık ve kilometresinin düşürüldüğünden şüpheleniyoruz. en son yetkili serviste bakıma 2010 yılında 59.000 km'de girmiş. ondan sonra kayıtları yok.
özel servislere gidip soruyoruz 206'ların bilgisayar-cihaz yardımı ile kilometresinin düşürülüp düşürülemediğini öğrenemiyoruz diyorlar.haliyle yetkili serviste de durum aynıdır. bu gerçekten doğru mu ? 2001 model grand cherokee'de çıkıyordu bu durum. aynı şekilde 2008 megane II de de çıkıyordu. hani yıldan kaynaklanan teknolojiden kaynaklanan birşey olsa eyvallah diyecem de ne alakası var da çıkmıyor yani ?
Acil yardım bilgi fikir istiyorum. aracı yeni aldık ve şu an tiksinmiş durumdayız. ne şekilde biz bu aracın kilometresinin oynanıp oynanmadığını öğrenebiliriz ?
63owen63
30-04-2013, 18:17
bmw'lerde bir şekilde anlaşılıyordu hoş nasıl oldugunuda unuttum, bilenler varsa yazar..
Ama pug için pek sanmıyorum..
2004 ten 2010 a 59 bin yaptiysa arac vede temiz duruyorsa son uc senede 20 bin normal geldi bana.aracin ici temizligi diriligi bunu ispatliyorsa bosverin detayi.dusurulmeyen aracmi kaldiki benim kendi aracimi okadar incelettik baktirdik sma 15 bin gibi bir km kayip nere gitti acaba sanirim bilgisayarda kalmis:D
He yapanlarinda yatcak yeri yok
Subaru_STI
30-04-2013, 18:31
aracı bakıma götürdük ustalar beğenmedi iç temizliğini ve onlar iddaa ettiler. biz de yok olmaz öyle şey diyip inanmayıp başka birkaç yere daha götürdük durum aynı. o yüzden bunu kesin olarak öğrenmem gerekiyor arkadaşlar :(
hayırlı olsun peki aracı aldınızda durumu anladınız diyelim satan kişi kabul edecek mi? nasıl çözeceksiniz merak ettim açıkcası
Eğer düşürülmüşse ne yapacaksınız peki?
Muayene zamanında ve yetkili serviste bakıma girdiğinde ki km değerleri 80.500' ü mantıklı kılıyor.
Aldığınız kişiyi arayın sorun. İç temizliğinin sebebi hor kullanılmasıdır belki.
sinanbaysal
30-04-2013, 18:36
Direksıyon uzerındekı damarlar, pedallar uzerındekı lastıgın durumu, sinyal kolu gıbı sık kullanılan parca uzerındekı yazıların durumlarında asınma varsa buyuk ıhtımal dusurulmustur. 80 bındekı aracın soyledıgım parcalar uzerınde pek bı asınma yapıcanı sanmıyorum.
Hocam Ankara'daysa kilometre ile oynanıp oynanmadığını anlayacak kişiler tanıyorum yardımcı olabilirim...
Subaru_STI
30-04-2013, 18:43
hayırlı olsun peki aracı aldınızda durumu anladınız diyelim satan kişi kabul edecek mi? nasıl çözeceksiniz merak ettim açıkcası
bizim başımıza daha önce geldi. elimizde kanıtlar var. en basitinden herkes her aracın son 2 muayene geliş km'sini görebilir.
aynı şekilde aracın yetkili servis kayıtlarını da görebiliyorsun. bu ikisi birbiriyle paralel değilse zaten direk dolandıcılık. bunun haricinde yetkili serviste kaydı yoksa bile cihaz bağlandığında düşürülen km ve tarihi gözüküyor.
Bu gibi deliller karşıdaki insanı başta rezil rüsvan etmekle beraber dava açılmasına ve noter satış kağıdındaki bedeli ödetmeye kadar gider. Kaldı ki karşıdaki insan eğer bir memursa ki bizim aldığımız adam memurdu, önce şefine müdürüne durumu bildiriyorsun. zaten bunu yaptığında mesleği ve kariyeri komple risk altına giriyor. çünkü devlet böyle insanları asla kadrosunda barındırmaz ve ömür boyu memurluktan men edilir.
ben bunları nerden mi biliyorum derseniz , başımıza böyle bir iş geldi. memurdur asla yapmaz böyle şeyler diyerek güvendik bir clio aldık. yine aynı şekil alırken baktırmadık güvendik memur asla yapamaz böyle şey diye. sonra aracın bakımı geldi bakıma götürdüğümüzde durum ortaya çıktı. delilleri toplayıp müdürüne çıktık durumu anlattık. elemanı da çağırdı müdür. bir güzel rezil oldu ve aynı gün içinde parayı iade etti aracı da geri aldı bizden. yoksa hayatı kararacak.
işte bu yüzden soruyorum. renault'da çıkıyor bu km olayı da pejo da neden çıkmıyor. yardımcı olup beni yönlendirecek ve durumu ortaya çıkarabilecek kişiye gerçekten büyük bir jest yapacam arkadaşlar. durum ciddi lütfen.
Subaru_STI
30-04-2013, 18:48
Direksıyon uzerındekı damarlar, pedallar uzerındekı lastıgın durumu, sinyal kolu gıbı sık kullanılan parca uzerındekı yazıların durumlarında asınma varsa buyuk ıhtımal dusurulmustur. 80 bındekı aracın soyledıgım parcalar uzerınde pek bı asınma yapıcanı sanmıyorum.
direksiyonda ve pedallarda aşınma var ancak biz araç 2004 model ve pejo'nun kalitesi bu şekildedir diye çok kıllanmadık ama diyorum ya götürdüğümüz yerdeki ustalar çok sorun etti ve bizi bu şekilde yönlendirdiler.
dediklerinizi okudum güzel üstüne yürümüşsünüz helal olsun. bu arada vw de reno gibi çıkma durumu varmı?
Aracın daha eski sahipleri varsa onlara ulaşıp sormakta bi yöntem olabilir
Subaru_STI
30-04-2013, 18:52
dediklerinizi okudum güzel üstüne yürümüşsünüz helal olsun. bu arada vw de reno gibi çıkma durumu varmı?
tüm marka bazında bilemiyorum ama vw bora alacak olan bir komşumuzda özel servisteki cihazda çıkmıştı durum ortaya.
Subaru_STI
30-04-2013, 18:53
Aracın daha eski sahipleri varsa onlara ulaşıp sormakta bi yöntem olabilir
hmm mantıklı bir çözüm. sigortacım sanırım ulaşabilir o bilgilere değil mi ?
tüm marka bazında bilemiyorum ama vw bora alacak olan bir komşumuzda özel servisteki cihazda çıkmıştı durum ortaya.
alla alla ozaman bızım aracın muayenesını yanlısmı gırmısler anlamadımkı :D pek sorun etmıyorum ama tekrar detaylı baktırıcam bılgısayarda
Subaru_STI
30-04-2013, 18:56
alla alla ozaman bızım aracın muayenesını yanlısmı gırmısler anlamadımkı :D pek sorun etmıyorum ama tekrar detaylı baktırıcam bılgısayarda
gerçi muayenedeki kilometreye de pek güvenmeyin bilgisi aldık bugün bu işi araştırırken. yani evraklarda eksiklik var niyetine bi 100 lük 200 lük sıkıştırınca içine her şekilde halledebilirler diye düşünüyorum. neler neler yapıyorlar yaa :ofk::ofk::ofk:
Km düşürme eğer göstergeden yapıldı ise beyine bakarak öğrenilebilir. Eğer beyinede müdahale edildi ise çok zor anlaşılır. Beyin sökülerek anakart üzerindeki chip e işlem yapılıyor. Lehim vs. izi var ise düşürülme yapılmış olabilir.
gerçi muayenedeki kilometreye de pek güvenmeyin bilgisi aldık bugün bu işi araştırırken. yani evraklarda eksiklik var niyetine bi 100 lük 200 lük sıkıştırınca içine her şekilde halledebilirler diye düşünüyorum. neler neler yapıyorlar yaa :ofk::ofk::ofk:
gerçi hem o var hem istese adam servise giderken yada muayeneye giderken düşürtür gider
Subaru_STI
30-04-2013, 19:09
gerçi hem o var hem istese adam servise giderken yada muayeneye giderken düşürtür gider
olsun o önemli değil. aracı geri almak zorunda kalıyor kanunen bu durumda. o da eğer bu durumdan haber değilse ve başkası da ona aracı kakalamışsa , o kişiye dava açacak. bu böyle bu işi ilk kim yaptıysa ona kadar gider. yani ben bu işi ispatlarsam ben olaydan sıyrılcam ve paramı geri alacam.
PaSHa-brk
30-04-2013, 19:21
İmmobilizer işi yapan anahtarcılarda makineler olur anahtardan KM görebiliyorlar bi şansını dene, tabi beyin den düşürülmediyse..
GokhanRS
30-04-2013, 19:22
vas grubu araçlarda km oynandımı anlayabiliyorum cihazı bağlayıp. ama pejoda bu çok zor anlaşılmıyor. hatta bende km düşürme cihazı bile var ama bir gün bile tek bir aracın kmsini düşürmedim. sadece nasıl yapıldığını biliyorum. ve pug araçlarında hiç iz bırakmadan yapılabiliyor bilgisayardan filan hiç bir şekilde ispat edilemiyor. anca muayene servis kaydı filan gibi sorunlar olması lazımki anlayasınız. oralarda iz bırakmadılarsa pejoda anlayamazsınız malesef.
gokhan abı vas vagmı demek ıstedın?
GokhanRS
30-04-2013, 19:31
gokhan abı vas vagmı demek ıstedın?
evet vosvos audi seat v.s
Subaru_STI
30-04-2013, 19:31
şase nosundan 5664'e mesaj atınca aracın geçmiş 2 muayene geliş tarihi ve km elimize geçiyor demiştim. benim araç 2010'da 59.000 km'de iken muayeneye girmiş. aynı şekilde 2013 ocakda da muayeneye girmiş ve km 78.000'de. şu an yeni aldım araç 80.500 km'de. Buraya kadar herşey normal gözüküyor değil mi.
Servis kayıtlarına baktığımda araç en son 2010 da yetkili servise gitmiş ve yalan olmasın 56 ya da 59 bin km gibi bir rakam vardı. kayıtlar elimde değil, vermiyorlar niye bilmiyorum. toyota'dan istediğim şekilde alıyordum.
Şimdi bu servis kayıtları da normal gözüküyor. araç tek tek gelmiş periyodik olarak. 2010 son servis km'si ile 2010 muayene km'leri de normal gözüküyor.
peki ben size şunu soruyorum. bu araca bu gün 9 farklı kişi baktı ve hiç biri de bu yaştaki bir aracın bu km'de olduğuna inanmıyor. çünkü direksiyon vites topuzu ve pedallar çok fazla olmasa da yıpranmış. Bu bakan kişiler arasında özel servisi bulunan ustalar da var, galericiler de var, al sat işi yapan adamlar da var. yani sokaktan geçen adama da göstermedim. hepsi km'nin 80 yerine 180 bin civarında olduğunu söylüyor.
Tamam hani km yüksek olur ve aracın gidişinden şuyundan buyundan anlarsın o durumu. e benim aracımın motoru mekaniği gidişi de sağlam. hiç bir sorun problem yok.
Ben şimdi ne yapıyım bu durumda ? km hilesi yapılmamış gibi gözüküyor kayıtlara göre ama 9 kişi de aynı şeyi diyor. şaştım arada kaldım :S
GokhanRS
30-04-2013, 19:35
kardeşim malesef resmi kayıtlardan yana açık yoksa hiç bir yolu yok. bence umursama vazgeç resmi olarak bir sorun bulamıyorsan.
çünkü bu ülkede 20 bindeki arabayı haşata çevirebilecek kullanıcılarda var. o yüzden malesef bişey çıkmaz. yani ustalar der. bizde diyoruz aracı görünce bu aracın 50binde olması imkansız dediğimi çok oluyor ama anca almadan önce adamı uyarabiliyoruz. alındıktan sonra yapacak bişey yok. usta yorumlarıyla araç iadesi yapamazsın. resmi bişeyler lazım.
en güzeli yıpranan parçalardan yenileyebildiklerini yenile zamanla.
Koltukların durumu nasıl ? Direksiyon ve vites yanıltabilir, kullanıcı yüzük vs kullanıyorsa. Ama sizin dediğiniz gibi çok büyük fark olacak kadar değil tabiki. 2 yılda 20.000 km çok da absürt bi rakam değil. Zira 2004'den 2010'a kadar 59.000 yapmış. Yılda 10.000km yapar. Hor kullanılmış ihtimali yüksek.
Olmazsa fotoğrafları yükleyin, bir de burdaki arkadaşlar yorumlasın :)
Arasts61
30-04-2013, 19:46
Aracın önceki sahiplerini tespit etmek lazım. Arada satın alanlaran biri veya arada aracı kısa sureliğine elinde bulundurup satmış bi galerici bunu yapmış olabilir. Aracı kullananlaradan biri size km bilgisini verir ve şahıtlik eder ve ondan sonraki bı tarıhte o km den daha dusuk km de olduguna dair bi belge vs bulursanız mahkemeye basvurabılırsınız.
Ote yandan aracı mahkeme kararı ile gerı vermeniz mumkun degil. Tazminat davası acabılirsiniz. Aradaki km farkını , bu farktan dolayı oluşan deger kaybını vs tazmin edebilirsiniz
Subaru_STI
30-04-2013, 19:46
kardeşim malesef resmi kayıtlardan yana açık yoksa hiç bir yolu yok. bence umursama vazgeç resmi olarak bir sorun bulamıyorsan.
çünkü bu ülkede 20 bindeki arabayı haşata çevirebilecek kullanıcılarda var. o yüzden malesef bişey çıkmaz. yani ustalar der. bizde diyoruz aracı görünce bu aracın 50binde olması imkansız dediğimi çok oluyor ama anca almadan önce adamı uyarabiliyoruz. alındıktan sonra yapacak bişey yok. usta yorumlarıyla araç iadesi yapamazsın. resmi bişeyler lazım.
en güzeli yıpranan parçalardan yenileyebildiklerini yenile zamanla.
doğru diyorsun kardeş ama beni olaylar silsilesi soğuttu. aracın ilanında km'sinin orjinal, kazasız, değişensiz ve lpg hiç takılmamış ibareleri vardı. sadece 2 parçasında boya var deniliyordu ki zaten tramer sorgusundan da o şekilde çıkıyordu.
gittik gördük araç hoşumuza gitti. malesef ne yetkili servise ne de özel bir servise computeste götürmeden aracın devrini aldık. diyorum ya, adam memur diye böyle şeyler yapamaz diye, yapsa bile hayatını karartırız diyerek aracı aldık direk.
İşin boyutu yaşadığımız şehre geri dönünce ortaya çıktı. yetkili serviste kazalar var. değişenler var. patlak airbagler var. boyalar var. manifoldu inceleyince araca lpg bile bağlanıp geri söküldüğünü öğrendik neler neler.
Bunlar bile tek başına aracı adamın başına çakmaya yetecek sebepler ama haklı konumdayken haksız konuma düşmek istemiyorum. o yüzden yasal bir çıkar yol arıyorum. işte bu gün de bir sürü kişi km olayını söyleyince iyice tiksindim araçtan.
Km'den yana sanırım bir yol alamayacağız ama ne yapabilirim ben peki bu durumda ? bir çözüm yolu var mı . şu an ben böyle bir aracı 4 bin lira daha aşağısına alabilirdim fevkalade. boşu boşuna 4 bin lira zarardayım.
Ve evet ne yazık ki bu 3 kaatı yapan arkadaş buraya üye ve bayağı bir yazmış çizmiş. tanıyorsunuzdur elbette. sahibinden.com üzerinden de bayağı bir alışveriş yapmış. aynı zamanda memur ve iyi bir pozisyonda konumda çalışıyor. ben böyle olunca adama güvenip nasıl olsa hayatı kararır böyle bilindik birinin diye hiç baktırmadan aldım aracı ama durum ortada işte.
O arkadaşla iletişime geçtim, geçtiğim günden beri foruma girmiyor. yazışmalarımız var özel mesaj kutularımızda. kabul etmiyor durumu. inkar ediyor. şimdi açıklamayacam o kişiyi. yeri ve vakti geldiğinde çok güzel bir konu açacam. bir süre daha zamanı var. zararımı karşılamasını bekliyorum. görecektir bu konuyu birkaç güne.
GokhanRS
30-04-2013, 19:49
doğru diyorsun kardeş ama beni olaylar silsilesi soğuttu. aracın ilanında km'sinin orjinal, kazasız, değişensiz ve lpg hiç takılmamış ibareleri vardı. sadece 2 parçasında boya var deniliyordu ki zaten tramer sorgusundan da o şekilde çıkıyordu.
gittik gördük araç hoşumuza gitti. malesef ne yetkili servise ne de özel bir servise computeste götürmeden aracın devrini aldık. diyorum ya, adam memur diye böyle şeyler yapamaz diye, yapsa bile hayatını karartırız diyerek aracı aldık direk.
İşin boyutu yaşadığımız şehre geri dönünce ortaya çıktı. yetkili serviste kazalar var. değişenler var. patlak airbagler var. boyalar var. manifoldu inceleyince araca lpg bile bağlanıp geri söküldüğünü öğrendik neler neler.
Bunlar bile tek başına aracı adamın başına çakmaya yetecek sebepler ama haklı konumdayken haksız konuma düşmek istemiyorum. o yüzden yasal bir çıkar yol arıyorum. işte bu gün de bir sürü kişi km olayını söyleyince iyice tiksindim araçtan.
Km'den yana sanırım bir yol alamayacağız ama ne yapabilirim ben peki bu durumda ? bir çözüm yolu var mı . şu an ben böyle bir aracı 4 bin lira daha aşağısına alabilirdim fevkalade. boşu boşuna 4 bin lira zarardayım.
Ve evet ne yazık ki bu 3 kaatı yapan arkadaş buraya üye ve bayağı bir yazmış çizmiş. tanıyorsunuzdur elbette. sahibinden.com üzerinden de bayağı bir alışveriş yapmış. aynı zamanda memur ve iyi bir pozisyonda konumda çalışıyor. ben böyle olunca adama güvenip nasıl olsa hayatı kararır böyle bilindik birinin diye hiç baktırmadan aldım aracı ama durum ortada işte.
O arkadaşla iletişime geçtim, geçtiğim günden beri foruma girmiyor. yazışmalarımız var özel mesaj kutularımızda. kabul etmiyor durumu. inkar ediyor. şimdi açıklamayacam o kişiyi. yeri ve vakti geldiğinde çok güzel bir konu açacam. bir süre daha zamanı var. zararımı karşılamasını bekliyorum. görecektir bu konuyu birkaç güne.
foruma üyeyse işin rengi değişir. nickinide söylersen sevinirim. km olayını salla ama kazalar değişenler patlak airbagler asıl sorun olan bunlar. kimdir bu şahıs? bence çekinme söyle çünkü madur olan sensin bu durumda.
Subaru_STI
30-04-2013, 19:54
Koltukların durumu nasıl ? Direksiyon ve vites yanıltabilir, kullanıcı yüzük vs kullanıyorsa. Ama sizin dediğiniz gibi çok büyük fark olacak kadar değil tabiki. 2 yılda 20.000 km çok da absürt bi rakam değil. Zira 2004'den 2010'a kadar 59.000 yapmış. Yılda 10.000km yapar. Hor kullanılmış ihtimali yüksek.
Olmazsa fotoğrafları yükleyin, bir de burdaki arkadaşlar yorumlasın :)
koltukların nubuklarında biraz yıpranma var ama normal bir yıpranma gibi geldi bana. yırtık sökük leke falan yok. bu arada malesef foto yükleyemiyorum, ekipmanım yok.
Aracın önceki sahiplerini tespit etmek lazım. Arada satın alanlaran biri veya arada aracı kısa sureliğine elinde bulundurup satmış bi galerici bunu yapmış olabilir. Aracı kullananlaradan biri size km bilgisini verir ve şahıtlik eder ve ondan sonraki bı tarıhte o km den daha dusuk km de olduguna dair bi belge vs bulursanız mahkemeye basvurabılırsınız.
Ote yandan aracı mahkeme kararı ile gerı vermeniz mumkun degil. Tazminat davası acabılirsiniz. Aradaki km farkını , bu farktan dolayı oluşan deger kaybını vs tazmin edebilirsiniz
aracın ben şu an 4. sahibiyim. ilk sahibi istanbuldan ve yaklaşık 60 bin km civarına kadar o binmiş. 2. sahibi izmirden ama ne kadar kullandı bilmiyorum. ,
3. sahibi yani benim aracı aldığım kişi istanbuldan. aracı 2012 aralık da almış. 2013 ilk ayında muayeneye sokmuş ve geçen hafta da ben aldım aracı. 2000 km ya yapmış ya da yapmamış.
bu arada bir dava söz konusu olduğunda aracın noterde yazan satış bedelini ödemesi gerekir diye biliyorum ben bu işi yapan kişinin. yanlış mı biliyorum ?
bizim clio senaryosunda arkadaş parayı olduğu gibi geri iade etmişti. ben öyle birşey bekliyorum bu durum kesinleşirse.
ondertopcu
30-04-2013, 19:54
Çözüm yok! satan geri almaz, burdan olması bir şeyi değiştirmez
GokhanRS
30-04-2013, 19:56
Çözüm yok! satan geri almaz, burdan olması bir şeyi değiştirmez
burdan olması çok şeyi değiştirir. lafa gelince biz bir aileyiz diyoruz ya. aslında lafta değil. gerçekten büyük bir aile burası. kaç tane kazıkçı insan deşifre edildi ve diğer insanların kandırılmasının önüne geçildi.
deşifre edilirse en büyük artısı bu olur.
ayrıca bu durumda davada açabilir. olurda kazanırsaki ihtimalde olsa böyle bir ihtimal var. özellikle kazalar airbagler v.s gibi.
edit: ayrıca burda deşifre edilene kadar asarım keserim ne halin varsa gör beni ilgilendirmez diyipte deşifre edildikten sonra binlerce insana rezil olmamak için u dönüşü yapan sorunu çözen çok satıcıda gördük. örnek konular 10larca var.
Abartıyorsunuz gibime geliyor. Annemin 2000 model bi unosu vardı. 2011 de sattı safranboludaydı araba. Sattığında 31.000 KM deydi. Ama arabanın %20 lik kısmı çürümüştü. Örnek.
Bizim köpek vardı heryere onu taşırdı arka koltuklar perişan haldeydi vs.
Kullanıma bağlı olarak değişir eskime olayı.
Birde neden arabayı almadan önce araştırmadınız bu kadar.
ondertopcu
30-04-2013, 20:01
burdan olması çok şeyi değiştirir. lafa gelince biz bir aileyiz diyoruz ya. aslında lafta değil. gerçekten büyük bir aile burası. kaç tane kazıkçı insan deşifre edildi ve diğer insanların kandırılmasının önüne geçildi.
deşifre edilirse en büyük artısı bu olur.
ayrıca bu durumda davada açabilir. olurda kazanırsaki ihtimalde olsa böyle bir ihtimal var. özellikle kazalar airbagler v.s gibi.
Aile olayı paraya gelince lafta kalıyor sitede çok kişi sıkıntı yaşadı, güvenip baktırmayıp hüsrana uğrayanlar oldu paralarını geri aldılarmı? he o kişi mimlenir o ayrı konu.
dava olayı işin resmi boyutu onada ispat lazım
GokhanRS
30-04-2013, 20:04
Aile olayı paraya gelince lafta kalıyor sitede çok kişi sıkıntı yaşadı, güvenip baktırmayıp hüsrana uğrayanlar oldu paralarını geri aldılarmı? he o kişi mimlenir o ayrı konu.
dava olayı işin resmi boyutu onada ispat lazım
hem sahibinden comdan hemde burdan mesajlaşmışlar. attığı mesajlarda araç kazasız orjinal v.s dediyse kanıt olarak kullanabilir diye düşünüyorum. çünkü araç söylediği gibi orjinal çıkmamış. değişenler kazalar patlak airbagler gerçekten can sıkıcı. adam çünkü hem memur olmasını hem siteye üye olmasını v.s bunları arkadaşa anlatarak güven sağlamaya çalışmış.
206 larda kilometreyi arabayı kurcalatmadan nisbeten anlayabilirsiniz , direksyonun durumuna bakarak
Subaru_STI
30-04-2013, 20:12
hem sahibinden comdan hemde burdan mesajlaşmışlar. attığı mesajlarda araç kazasız orjinal v.s dediyse kanıt olarak kullanabilir diye düşünüyorum. çünkü araç söylediği gibi orjinal çıkmamış. değişenler kazalar patlak airbagler gerçekten can sıkıcı. adam çünkü hem memur olmasını hem siteye üye olmasını v.s bunları arkadaşa anlatarak güven sağlamaya çalışmış.
çok güzel bir özet geçmişssin kardeşim. buraya yazan daha önemlisi suç sende yerine yardımcı olma amaçlı yazı yazan herkes bunu özellikle irdelemeli.
bu arada sahibinden.com üzerinden mesajlaşmamışız, burdan aracın genel durumuyla ilgili mesajlaştık. burda da kaza değişen vs hakkında konuşmadık. yani kanıt yok.
şu an 2 kanıt var bu durumla ilgili :
1- turkcell'e ulaşarak aramızda yaptığımız telefon görüşmesinin kaydı
2- sahibinden.com üzerine vermiş olduğu ilanın içeriği.
ne yazıkki sahibinden.com üzerindeki ilanı direk silmiş, kaldırmamış satıldı diye, direk silmiş. o ilan içinde kazasız değişen vs bilgileri yazıyordu. ona nasıl ulaşabilirim ?
eskiden windows'un içinden girilen web sayfalarının görüntüsü gibi şeyler alınıyordu. şimdi de varmıdır bu durum ?
mozilla geçmişimde şu gözüküyor ama ilanın içeriği lazım bana :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-muayeneli-kazasiz-bakimli-masrafsiz-orjinal-206-rc-111803284/silinmis-ilan/
gördüğünüz üzere ilan başlığında bile kazasız yazıyor.
ondertopcu
30-04-2013, 20:13
Satan arkadaş bende bilmiyordum göstermeden aldım diye geçiştirebilir diye söyledim bende yazışmaların önemi vardır inş. Alan arkadaş çok mağdur olmuş ama sitede defalarca konusu oldu böyle şeylerin alırken gösterseydin keşke :beuj:
-HAKTAN-
30-04-2013, 20:14
Peugeot 206'larin lanet plastik direksiyon simidi sizi ve bakanlari aldatmis olabilir.
Bahsettiginiz tuvturk ve servis kayitlari anormal degil km orjinal gibi bence...
Bende ayni sizin gibi 1-2 sene once ilk sahibinden 2006 model 206 hdi almistim 37.000 km'deydi ama o kalitesiz plastik dandik direksiyon beni huylandirmaya yetmisti.
Ayni sizin gibi servis kayitlarina ve tuv kayitlarini gordum hersey gonul ferahlaticiydi.
Yinede tam emin olabilmek icin topkapi tim sanayide Peugeot Lion ozel servisi Yusuf'a gidip cihaza baglattik ve km'nin orj olduguna karar verdik dilersen sende oraya bi goster gonlun rahat olsun.
Mivec_4G63
30-04-2013, 20:17
Bir de bunların honda 1.4 is departmanında çalışanları var. 200k devirmiş, 10-12 bin tl arası turşu arabaları alıp, 150 liraya ön arka ek panjur, bir de german style jant lastik, 16 bine kitliyolar. (Km hep aynı, 156.000)
-HAKTAN-
30-04-2013, 20:24
mozilla geçmişimde şu gözüküyor ama ilanın içeriği lazım bana :
MUAYENELİ, KAZASIZ, BAKIMLI, MASRAFSIZ, ORJİNAL 206 RC sahibinden.com'da - 111803284 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-muayeneli-kazasiz-bakimli-masrafsiz-orjinal-206-rc-111803284/silinmis-ilan/)
gördüğünüz üzere ilan başlığında bile kazasız yazıyor.[/QUOTE]
Bi duzeltme pardon ben araci normal plastik direksiyonlu 1.4 motor zannetmistim
Baktiginiz arac rc Onun direksiyonu fabrikasyon deri kaplidir.
istanbuldaysaniz bi peugeot lion'a ugrayin bence.
Arkadaşlar 206 için kesinlikle direksiyonu kilometre kriteri kabul etmeyin. Çok çabuk aşınabiliyor, keza vites kolu da öyle ama ne ölçüde bilmiyorum aracım manuel şanzıman olmadığı için. Aracmın ilk sahibiyim, 2009 model ve 55 bin kilometrede şu anda, direksiyonuma baksanız haline acırsınız; saat 12 yönü ve çevresinin dış kısmı tamamen aşınmış durumda. Aynı şekilde yakın bir arkadaşıma ait olan ve 70 bin km dolaylarında olan 206 aracın direksiyonunda ise neredeyse aşınma yok gibi...
Subaru_STI
30-04-2013, 20:54
gelişme var arkadaşlar.
google cache , geçmişte var olup şu anda olmayan web sayfalarını belleğine kaydediyormuş ve bakabiliyormuşuz. bu sayede aracın ilanına ulaştım. size söylediğim gibi , kazasız darbesiz kelimeleri geçmiş sürekli ilanda. hemen kanıtları bir kenara koydum.
şimdi ben bu arkadadaşa nasıl bir dava açabilirim. sonuçta kazasız darbesiz yazmış. ben güvenip aldım. ama servis kayıtlatında kazalar ve geçmiş gözüküyor. servisteki belgeleri de alıp bir avukata mı müracat etmeliyim ? haksız yere elde ettiği bu kazanç ve dolandırıcılık için maddi tazminat davası açmak istiyorum. avukat masraflarını falan ben mi ödeyeceğim ?
lütfen beni bu konuda aydınlatın. daha önceden başıma hiç böyle bir iş gelmedi ve hukuki süreci hiç bilmiyorum.
GokhanRS
30-04-2013, 21:00
bende buldum ilanı. ilan sayeside kimin kim olduğunu anlayan anlarda. ben açıkcası çok şaşırdım araç sahibini öğrendiğimde. yazık yani. inşallah deşifre edersinde cevap hakkını kullanır. iki tarafı dinlemeden yorum yapmak doğru değil. sen deşifre etmeden ben karışmış olmamak için sildim ismi filan ilandan.
dediğin gibi ilanda kazzsız darbesiz yazıyor.
http://imageshack.us/a/img5/1878/pejof.jpg
http://imageshack.us/a/img809/7593/pejo2.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/8691/pejoic.jpg
Subaru_STI
30-04-2013, 21:01
peki o zaman yeni bir konu açıyorum bu konuyu da link olarak veririm.
Arasts61
30-04-2013, 21:05
tazminat davası açabilirsiniz
ama en az 2 seneyi kere kafaya koyun.
dava açma masrafı, mahkemenin ihtiyaçları (bilirkişi, dosya vs), avukat masrafları vs vs
bunların hepsini siz karşılayacaksınız. dava bitse de temyiz otomatik gibi bişi. sonuçta yaklaşık ortalama 3 yıllık bi sureç. haklı çıkmama ihtimaliniz var. hakim, baktırsaydın kardeşim de diyebilir.
tum sureç sonlanır ve davayı kazanırsanız yaptıgınız masraflar dahil olmak uzere tazminatınızı faizi ile beraber alırsınız.
bu süre zarfında aracınızı satamazsınız. o çok kotu durumda dediğiniz araba ile en az 2 sene daha beraber olmak zorunda kalırsınız. kısacası bıkkınlık gelir ve pişman bile olabilrsiniz.
-HAKTAN-
30-04-2013, 21:12
Direksiyon bence normal biraz fazla evhamlanmissiniz :D
Subaru_STI
30-04-2013, 21:20
tazminat davası açabilirsiniz
ama en az 2 seneyi kere kafaya koyun.
dava açma masrafı, mahkemenin ihtiyaçları (bilirkişi, dosya vs), avukat masrafları vs vs
bunların hepsini siz karşılayacaksınız. dava bitse de temyiz otomatik gibi bişi. sonuçta yaklaşık ortalama 3 yıllık bi sureç. haklı çıkmama ihtimaliniz var. hakim, baktırsaydın kardeşim de diyebilir.
tum sureç sonlanır ve davayı kazanırsanız yaptıgınız masraflar dahil olmak uzere tazminatınızı faizi ile beraber alırsınız.
bu süre zarfında aracınızı satamazsınız. o çok kotu durumda dediğiniz araba ile en az 2 sene daha beraber olmak zorunda kalırsınız. kısacası bıkkınlık gelir ve pişman bile olabilrsiniz.
aracı niye satamıyoruz ki , ben satarken herşeyi söyleyecem alan kişiye. hadi benim acil bir durumum oldu, allah korusun ameliyattır ölüm kalımdır ve paraya ihtiyacım oldu. aracıma güveniyorum bu gibi para durumlarında ve acil satmam lazım. siz doğru biliyorsunuzdur ama ben bu uygulamayı çok saçma gördüm buldum.
Arasts61
30-04-2013, 21:26
aracı niye satamıyoruz ki , ben satarken herşeyi söyleyecem alan kişiye. hadi benim acil bir durumum oldu, allah korusun ameliyattır ölüm kalımdır ve paraya ihtiyacım oldu. aracıma güveniyorum bu gibi para durumlarında ve acil satmam lazım. siz doğru biliyorsunuzdur ama ben bu uygulamayı çok saçma gördüm buldum.
aracın ne durumda oldugunu, eldeki delilleriniz ile araç arasındaki ilşkiyi vs ancak bir bilirkişi tespit edebilir. hakim ona bakıp karar veremez. avukatınız zaten bilirkişi talep edecektir. aracınızda inceleme yapılması , bilirkişinin gerekli tespitleri yapması vs gerekiyor. bu durumda aracınızı nasıl elden çıkaracaksınız. mecburen sizde kalacak tespit yapılana kadar.
ayrıca ben bilirkişinin bi sonuca varabileceğini de inanmıyorum. yani kısacası elinizde çok bir delil yok. ama siz bilirsiniz tabi.
eğer dediğim gibi önceki sahiplerine ulaşırsanız mesela onlar derseki ben 2012 yılında 100 kusur binde bu aracı sattım. o zaman şahitlik yapar ve sonuca ulaşırsınız. aksi halde sahibinden.com ilanı ne kadar bahlayıcıdır tartışılır...
GokhanRS
30-04-2013, 21:28
aracın ne durumda oldugunu, eldeki delilleriniz ile araç arasındaki ilşkiyi vs ancak bir bilirkişi tespit edebilir. hakim ona bakıp karar veremez. avukatınız zaten bilirkişi talep edecektir. aracınızda inceleme yapılması , bilirkişinin gerekli tespitleri yapması vs gerekiyor. bu durumda aracınızı nasıl elden çıkaracaksınız. mecburen sizde kalacak tespit yapılana kadar.
ayrıca ben bilirkişinin bi sonuca varabileceğini de inanmıyorum. yani kısacası elinizde çok bir delil yok. ama siz bilirsiniz tabi.
eğer dediğim gibi önceki sahiplerine ulaşırsanız mesela onlar derseki ben 2012 yılında 100 kusur binde bu aracı sattım. o zaman şahitlik yapar ve sonuca ulaşırsınız. aksi halde sahibinden.com ilanı ne kadar bahlayıcıdır tartışılır...
sen durumu yanlış anladın sanırım.
ilanlarda ve konuşmalarda araca kazasız darbesiz hatasız araç diyor. ancak araç kazalı ve hatta airbag patlamaları filan çıkıyor araçta. yani kandırma mevcut işin içinde.
km işi önemsiz bunların yanında zaten.
Arasts61
30-04-2013, 21:33
durumu anladım aslında.
sorun sadece kazasız olması, airbag ler vs de olsa fark etmez. dediğim süreç işleyecek.
Arkadaşlar 206 için kesinlikle direksiyonu kilometre kriteri kabul etmeyin. Çok çabuk aşınabiliyor, keza vites kolu da öyle ama ne ölçüde bilmiyorum aracım manuel şanzıman olmadığı için. Aracmın ilk sahibiyim, 2009 model ve 55 bin kilometrede şu anda, direksiyonuma baksanız haline acırsınız; saat 12 yönü ve çevresinin dış kısmı tamamen aşınmış durumda. Aynı şekilde yakın bir arkadaşıma ait olan ve 70 bin km dolaylarında olan 206 aracın direksiyonunda ise neredeyse aşınma yok gibi...
Edit: deri direksiyonmuş, hiçbir bilgim yok, yanıltıcı olmak istemem.
slowmotion
30-04-2013, 23:44
böyle konularda yorum yapmayı pek sevmem ve 2 tarafıda tanımam etmem.
Ancak fotolardan görüldüğü üzere km ile aracın içi bence tutuyor. bende çok peugeot kullandım, içi normal. ama airbag açma ve boya değişenler olmamış maalesef... bu arada km öğrenme olayı maalesef peugeotta yok.
206 da bsi acılmadan oişlem yapılamıyor bsi ye bakarsanız cok rahat bir şekilde açılıp açılmadıgnı görebilirsiniz.
Aracınızı kilometresi buyuk ihtimal ileorjinal. Aracınızı önceki sahibi ataşehirde oturan biriydi bildiğim kadarı ile onda bir kaza olmadı. Kazalar izmirde yaşayan trabzonda okuyan bir arkadasta olmuştur. 206 rc sorgulama konusunda tüm kaza durumunu paylasmistim ızmirli sahibinin sahibinden üzerinden attığı mesajlar vs inceleyebilirsiniz.
206 da bsi acılmadan oişlem yapılamıyor bsi ye bakarsanız cok rahat bir şekilde açılıp açılmadıgnı görebilirsiniz.
2003 üzeri 206'larda KM düşürme minimum 2 yerden yapılır. Ama anlaşılmaması için 3 yerden yapılır.
Motor beyni, BSI beyni, Kadran.
Bunların açılıp açılmadıklarına bakabilirsin.