PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu üyeye dikkat !

Sayfa : [1] 2

Subaru_STI
30-04-2013, 21:17
Öncelikle admin beylerden rica ediyorum lütfen bu konuya gerekli önem verilsin

arkadaşlar bazılarının bildiği üzere bu akşam bir konu açtım ve oradan aldığım araçla ilgili üstü kapalı konuşuyorduk. ama artık açıklama vakti geldi.

23 Nisan 2013 çarşamba günü ankara'dan istanbul'a bir araç almak için gittim. istanbula gelirken ilk düşündüğüm araç hakkında emindim ama bir aksilik sonucu o araçtan vazgeçmek zorunda kaldım vardığımda.

Hemen daha önceden burdan konuşmş olduğum ve güvenilir olduğuna inandığım bir üyeye ait olan başka bir araçla ilgilenmeye başladım. telefonla arkadaşı aradım ve uzun uzun konuştum. gerek sahibinden.com üzerinden vermiş olduğu güven ( sürekli alış veriş yapmış puanı var ) , gerek bu forum üzerindeki aktifliği ve bilinirliği ( yaklaşık 5000 mesaj ) ve gerekse de memur olması ve rektör şöförü olması yüzünden arkadaşa çok güvendim. telefonda araç hakkında konuştuk ve samimiyetine iyice güvenip 24 nisan çarşamba günü aracı almaya geleceğimi söyledim. konuştuk ettik fiyatta da anlaşıp telefonu kapattık.

ertesi gün aracın yanına gittim. aracı görür görmez sağ ve sol kapının çamurlukla birleştiği yerlerde sıkıntılar gördüm ve söyledim. bana pejolarda bunların çok normal olduğu söyleyerek geçiştirdi. motoru çalıştırdım titreme farkettim. bunun çok normal olduğu söyledi bu beygirdeki arabanın. ne yazık ki ankaraya gelince farkettim ki araca lpg takılmış daha önceden ve sökülmüş. manifoltta contalar tıpalar var ustalarım bundan kaynaklandığını söylüyor sorunun. kazasız belasız diye ilan açmış ve ben yukarda belirttiğim gibi güvenip aracı almaya gittim ve göstermeden aracı aldım. geldiğimde ortaya çıktı bunca şey.

ben diğer konuda ustaların belirtmesiyle kilometresinden de şüphelendiğimi ve nasıl bulabileceğimi söyledim ama bu kaza olayları daha can sıkıcı. aracın servis kaydında bagaj tarafından kazası var ve bagaj kapağı değişmiş. aynı şekilde aracın sağ ön tekerden kazası var. sağ yolcu airbaglerinden birkaç tanesi açılmış. güya kazası darbesi yoktu. açtığı ilanda hiçbirini söylememiş.

işte ben böyle güvenerek göstermeden aldım. bu benim hatam bunu kabul ediyorum ama sonradan bu işten tiksinmeyeceğiz diye bir durum yok. yasal haklarım var ve arkadaşa dava açacağım. ben burdan kendisiyle mesajlaştım ama kendisi pek oralı olmadı ve inkar etti söylediklerimi. ben aracı geri almasını istemiyorum, zararımı karşılamasını istiyorum. ben aracı 22'ye aldım ama ederi max 18 bin lira bu aracın bu şekilde. sonuçta kimseye küfür hakaret edilmedi. kavgalık dövüşlük asla bir durum olmaz ama ben yasal olarak ben hakkımı arayacam, sizin de haberiniz olsun bu süreçten , siz de yanmayın diye açıyorum bu konuyu.

fotoları koymayı bilmiyorum kusura bakmayın ama verdiğim konunun en altında gökhan dostum koymuş.

Özet olarak ben yandım siz yanmayın arkadaşlar. bir daha alışveriş yaparken 2 kez hatta 20 kez düşünmenizi istiyorum. sonuçta parayı çöpten bulmuyoruz alnımızın teriyle kazanıyoruz.

diğer konunun linki :

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/154332-km-dusurme-hakkinda-acil-yardim.html

aldığım sahibine ait bilgiler :

http://www.techturkey.com/forum/members/14192-__frk__.html

GokhanRS
30-04-2013, 21:24
geçmiş olsun. umarım farukta en kısa zamanda konuyla ilgilenir ve cevap hakkını kullanır. madem konu açtın. foto koymayı bilmediğinden ben ekliyorum fotoları. konuyla alakam yoktur arkadaşlar bende siz ne okuduysanız onu biliyorum.

karşı tarafında konuyla ilgilenmesini tatlıya bağlanmasını temenni ederim.

http://imageshack.us/a/img5/1878/pejof.jpg

http://imageshack.us/a/img809/7593/pejo2.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/8691/pejoic.jpg

Kadyr
30-04-2013, 21:27
Gecmis olsun keske ist gelincede biryere gosterseydiniz basiret baglanmis sanirim.
Bide bende faruktan beklemezdim

TolgaEsentepe
30-04-2013, 21:29
Göstermeden araba almak ? 10 yıllık arkadaşımdan gti aldım da, 3 tane ustaya gösterdim.. Basiret bağlanmış ne diyelim geçmiş olsun. Hukuksal yoldan kesinlikle hakkını ara ;)

Met
30-04-2013, 21:30
Bu devirde nasıl güveniyor da, baktırmadan araç alıyorsunuz ? Gerçekten helal olsun. Umarım tatlıya bağlanır.

erhanarici18
bende tampondaki çiziğe kadar söylüyorum onun için satılmıyo
yanlış yapıyomuşum

Subaru_STI
teşekkürler gökhan kardeş. cevap hakkı doğmuştur elbette de ben bir hatırlatma yapıyım.

böyle bir durum başka bir aracımızda başımıza geldi. ama o aracın km'si ile oynamışlardı ve satan arkadaş memur diye biz yine güvenip aracı baktırmadan aldık. sonuçta memur gerçek bir memursa böyle birşeyi asla yapamaz. devletin bir kolu bu insanlar. yapacakları bir hata ile ömür boyu memurluktan men edilme durumları var. biz bunu bildiğimizden işte araca baktırmadık ve satıcıya güvendik.

Ama aracı bakıma götürdüğümüzde durum ortaya çıkmıştı. km ile oynanmış ve şirket aracıymış. biz bütün delilleri toplayıp direk arkadaşın müdürüne çıktık ve durumu anlattık. müdür arkadaşı odasına çağırdı ve durumu düzeltmezse gerekli yasal prosedürü başlatacağını söyledi dolandırıcılıktan. arkadaş bunları duyunca direk korktu ve parayı iade edip aracı geri üstüne aldı.

yani kısacası bizde km değiştirme olayı kesin belli birşey değil ama memuriyette yapılacak bir kandırma dolandırma işleri belli olduğunda sonucu çok ciddi seviyelerde. arkadaş bunun da bilincinde olup işleri yokuşa sürmeden zararımı karşılarsa hiçbirşey olmayacak, bunu da herkes bilsin diye söyledim.

Ranthor
30-04-2013, 21:33
delil varsa şayet / özel mesajlasma gibi lütfen çıktıklarını alın.

şayet iş resmiyete dönüşürse haberimiz olsun.
Forum üzerinden değil de resmi makamlar ile yolunuza devam etmenizi isteriz.

sinan-s
30-04-2013, 21:35
Geçmiş olsunnn

Subaru_STI
30-04-2013, 21:36
Gecmis olsun keske ist gelincede biryere gosterseydiniz basiret baglanmis sanirim.
Bide bende faruktan beklemezdim

Göstermeden araba almak ? 10 yıllık arkadaşımdan gti aldım da, 3 tane ustaya gösterdim.. Basiret bağlanmış ne diyelim geçmiş olsun. Hukuksal yoldan kesinlikle hakkını ara ;)

Bu devirde nasıl güveniyor da, baktırmadan araç alıyorsunuz ? Gerçekten helal olsun. Umarım tatlıya bağlanır.

bende tampondaki çiziğe kadar söylüyorum onun için satılmıyo
yanlış yapıyomuşum

teşekkürler arkadaşlar ben hakkımı arayacam.

Evet ben de böyle birşey beklemiyordum. güya kendisi çok namazında abdestinde imanlı dinine bağlı bir insan. bakın aşağılama hakaret yok bunda. bana gösterdiği izlenim buydu. ama yaptığı olay da ortada.

ben zararım karşılanana kadar hakkımı helal etmiyorum arkadaşa, kul hakkı denen bir olgu varsa geçsin, ahiret denen bir olgu varsa 2 yakasına da yapışıyım, benden haksız yere aldığı para boğazından geçmesin, canından çıksın. başka da diyecek birşeyim yok. ben kendisine bunları söyledim zaten geçen hafta. zararımı karşılamazsan hakkımı helal etmiyorum ve dava açacam dedim ama ben alırken baktırdım birşey yoktu diyor ısrarla. kısacası atı alan üsküdarı geçti modunda.

neyse herşey ortada. techturkey'de ciddi sorunlar iyi çözülüyor. umarım benim sorunum da çözülür en kısa zamanda. destekleriniz için teşekkürler.

yucelebeci
30-04-2013, 21:41
tanımam etmemde eğer yazılanlar doğruysa baya dolandırıcılık yani, adamın gözünün içine bakarak nasıl yalan söyleyebiliyorlar anlamıyorum

Seven7
30-04-2013, 21:43
Geçmiş olsun, umarım durum düzelir.
Benim anlamadığım, 206 RC'yi şirket aracı mı yapmışlar gerçekten? :soru:

Mertİ.
30-04-2013, 21:45
geçmiş olsun konuyla biraz alakalı bişey sorucam bilen varsa yazabilir mi?

2. el araç satışı sırasında aracı teslim ederken veya alırken aracı baktırıp herşeye ok dedim aracı böyle kabul ediyorum gibi sözleşme tarzı bişey olur mu çünkü daha önce araç satarken baktırmadan almak isteyenler olmuştu satmamıştım.

baretta
Bir dk şimdi çok ağır ithamlarda bulunulmuş da Faruk'la hemen hemen hergün görüşürüz biz , kendisi kaç gündür de foruma girmiyor zaten , konu açıldığının bilgisini veririm...

Ama o araba icradan alınmıştı ve ciddi masraf etti arabaya benim gözümün önünde , gittiği ustaları ben de biliyorum. Araca alırken baktırıldı o şekilde alındı ve hiç bu yazılan çizilenlerden bahsedilmedi... Bunlar bilinseydi zaten arabayı almazdı Faruk da...

Konuyu görünce kendisi de yazacaktır zaten bunları ben merakta bırakmamak için yazıyorum

GokhanRS
Geçmiş olsun, umarım durum düzelir.
Benim anlamadığım, 206 RC'yi şirket aracı mı yapmışlar gerçekten? :soru:

o rcden önce başına gelen bir olaydanda bahsetmiş o araçla bu araç farklı. yani geçimişte başımıza geldi sahibi geri aldı diyor. inş farukta zararı telafi eder demek istemiş.

Subaru_STI
30-04-2013, 21:46
delil varsa şayet / özel mesajlasma gibi lütfen çıktıklarını alın.

şayet iş resmiyete dönüşürse haberimiz olsun.
Forum üzerinden değil de resmi makamlar ile yolunuza devam etmenizi isteriz.

ekran görüntülerini aldım, hukuki süreç başladığında sanırım size de başvuracaklar. ben haberdar ederim sizi.

civelek
30-04-2013, 21:46
sustum sustum hep kendimizde aadım hatayı hep ustanın bana söylememesi dedi cvp olarak vallaha benim haberım yok dedi ama bu konuyuda görünce paylaşayım dedim

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/136181-bahtsiz-bedevi-ev-vtec-konulu.html

bekli daha önceden bilenleriniz vardır bu konuyu biz hep rahmani düşündüğümüzden isim vermedik işi hep kadere yorduk bizede bu vtec i geçiren ve 26 + 16 bin liramıza maal olan ninnilerle anlatılan her sıkıntıya bir kulp bulanda bu arkadaştır

cash
30-04-2013, 21:47
geçmiş olsun arkadaşım ahirette var kul hakkı da var kul hakkı dinde okadar önemliki şehit bile olsan kul hakkı varsa üzerinde hesabını ödeyeceksin

Subaru_STI
30-04-2013, 21:50
sustum sustum hep kendimizde aadım hatayı hep ustanın bana söylememesi dedi cvp olarak vallaha benim haberım yok dedi ama bu konuyuda görünce paylaşayım dedim

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/136181-bahtsiz-bedevi-ev-vtec-konulu.html

bekli daha önceden bilenleriniz vardır bu konuyu biz hep rahmani düşündüğümüzden isim vermedik işi hep kadere yorduk bizede bu vtec i geçiren ve 26 + 16 bin liramıza maal olan ninnilerle anlatılan her sıkıntıya bir kulp bulanda bu arkadaştır

nasıl yani sana da mı araba sattı bu arkadaş böyle ?

civelek
30-04-2013, 21:51
nasıl yani sana da mı araba sattı bu arkadaş böyle ?

o konuyu oku hatta ilk sayfasını okusan anlarsın işte

Sportline
30-04-2013, 21:52
geçmiş olsun, 206 sorgulama konusunda yan airbag açtığı söylenen gri 206 vardı bu araçtır belkide.

MBuğra
30-04-2013, 21:53
Ayıplı mal: “Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma
kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından
bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit
edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis
veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan
beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya
ekonomik eksiklikler içeren maldır.”

Tüketici kanununa göre size satılan mal, gizli ayıp bir statüsündedir. Ayıp oranında indirim isteyebilirsiniz ki, zaten bu da sizin istediğiniz. İyi bir avukatla bu işin peşini bırakmayın derim.

Subaru_STI
30-04-2013, 21:54
Bu arada olaya farklı bir ışık tutuyorum lütfen iyi irdeleyin.

Normalde bir ilan açarken sahibinden.com veya başka bir siteye ilan açarsınız değil mi ? Aynı zamanda o ilanı dolandırıcı olmadığınızı, gerçek olduğunuzu kanıtlamak için ( sahibinden.com malesef böyle kişilerle kaynıyor ) bir de techturkey'e açarsınız değil mi ?

maksat hani yeri yurdu belli olsun misali. forum üyelerinden referans alma olayı falan. mantıklı değil mi ?

Şimdi soruyorum size, acaba bu arkadaş aracının ilanını neden techturkey'de paylaşmadı ? sahibinden.com kimliği ile techturkey kimliği belli olmasın diye mi yoksa aracın sorunları olduğunu bilip, fiyatı düşürmemek için oradan kakalamak için satmak istediğinden mi , siz bulun işte cevabı. ben o zaman böyle düşünemedim ama şimdi gerçek ortada.

eğer aracında gerçekten kaza darbe olmasaydı ya da kaza darbeyi söyleyebilecek kadar dürüst olsaydı konuyu teche'de açardı ve fiyatı da düşük yazardı. ama ne yazıkki aracı yüksek fiyata satmak için böyle yapmış.

Subaru_STI
30-04-2013, 21:56
Ayıplı mal: “Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma
kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından
bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit
edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis
veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan
beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya
ekonomik eksiklikler içeren maldır.”

Tüketici kanununa göre size satılan mal, gizli ayıp bir statüsündedir. Ayıp oranında indirim isteyebilirsiniz ki, zaten bu da sizin istediğiniz. İyi bir avukatla bu işin peşini bırakmayın derim.

evet ben zaten aracı geri almasını istemiyorum. bana haksız yere elde ettiği 4000 lirayı geri versin. sonuçta 17.500'e de RC var. ben böyle bir araç almak isteseydim onu alırdım. bu aracı 22'ye aldım. max ederi 18.000 lira. aradaki zararı karşılamasını istiyorum tek derdim o.

__FrK__
30-04-2013, 22:04
Benim bunları bile bile yaptığıma inanmışsın sen zaten söylenecek birşey bırakmamışsin ki ne diyeyim, ne duymak istiyorsun ? O kadara ustaya servise gösterip aldık ciddi bir bakim yaptık bu durumda benim senden ne farkım vardı da beni idam etmişsin.

Bu konuda araç sahibi Recep ile görüşup helallesmistik bunu hala bana mal etmen... Neyse ne diyeyim.

emre yeşil
30-04-2013, 22:08
Faruk bu araci sifir almis olsaydi da bu yazdikariniz ciksaydi siz cok hakliydiniz ama cok eskiden beri tanirim kendisini 3kurusluk adam degildir arabayi o gozle almistir oyle biliyordur ve oylede satmistir hukuki hareket etme ozgurlugune sahipsiniz ama kimse burada faruk.hakkinda atip tutup kalbini kirdirtmasin kendi uzerine vazife olmayan triplere girmesin gostermeden arac alip ilk hatayi.o sonrada siz yapmissiniz demektir bu gerekli cevabi farukta verir zaten uyeye dikkat kismina.gelince arabami.evimi karimi.emanet eder giderim o adama ki bu foruma uye yakindan taniyan.en.az 30 belki daha fazla kiside bunu.soyler

Met
30-04-2013, 22:09
Genel olarak soruyorum.

Siz araçlarınızı almadan önce, sokaktan geçen adamlara mı gösteriyorsunuz ?
Elinizde araçta hangi parçalar boyalı, hangi parçalar değişmiş vs. olduğunu gösteren herhangi bir belge yok mu ?

Kadyr
30-04-2013, 22:09
Faruk objektif bakiyorum dediginde olabilir sanada oyle gelmistir arac diyecegim ama sen adama camurluklar pejoda boyle calismasida boyle demen ilginc

civelek
30-04-2013, 22:14
Benim bunları bile bile yaptığıma inanmışsın sen zaten söylenecek birşey bırakmamışsin ki ne diyeyim, ne duymak istiyorsun ? O kadara ustaya servise gösterip aldık ciddi bir bakim yaptık bu durumda benim senden ne farkım vardı da beni idam etmişsin.

Bu konuda araç sahibi Recep ile görüşup helallesmistik bunu hala bana mal etmen... Neyse ne diyeyim.

senin en büyük şansın recep gibi mülayim ve sakin bir adama bu arabayı satmış olman !!! bukadar aksilik şansmı haberin hiç yok doğrudur onada inandık cem abide seni çok kere doğruladı peki komple boyalı bmw sattın tertemizdiyodun tavanda boyalı ? bu arabayı sattın gene aynı sıkıntı şimdi ben sana sorayım telefonlara bile bakmaya zmnın yok ugrasamadıgın için vteci sattın !! bukadar araba alıp satmaya nasıl zamanın oluyo bu sattıgın kaçıncı araba oldu 10 ayda ? bu nasıl zmansızlık ben sana artık inanamıyorum kusura bakma.. recepten helallık alırsın bendende alırsın çünkü biz ahiret bilen adamız ama sende bilirsin haksızlığa susunda dilsiz şeytandır....

Subaru_STI
30-04-2013, 22:18
arkadaşlar olayı irdeleyememişssiniz. faruğun aracı ne şekilde nasıl aldığı beni ilgilendirmez ki. bana satarken ki sergilediği tutum önemli.

aracına kazasız darbesiz yazmış mı ? yazmış.

servis kayıtlarında aracın hasarları gözüküyor mu ? gözüküyor.

e bunları belgeleyebilirmiyim ? fevkalade herşey ortada.

eee, aracı bir süre kullanıp sattı mı bana sattı. olay bitti. benim aracı göstermeden almam birşey ifade etmiyor. sonuçta ayıplı mal sattı mı bana sattı ?

halbuki ben aracı yetkili servise bi götürelim servis kayıtlarına baktıralım dediğimde bana yetkili servisin expertiz yapmadığını söyledi mi söyledi. inkar edecektir ama ben yetkili servise gidelim diye söyledim. yine samimiyetine güvenerekten ısrar etmedim yetkili servise gitme konusunda.

bu durumda daha neyin savunması arkadaşlar kendinize gelin. aynı şey sizin başınıza gelmiş olsaydı emin olun şu an o arkadaşın yanına koşa koşa yüzleşmeye giderdiniz.yüzleşmeden kastım artık o anki psikolojiniz kavga mı ister silah zoruyla parayı geri almak mı ister ben karışmam. ben 1 kere bile telefon açıp ulan sen nasıl adamsın vs diye aramadım bile kendisini. şurda sergilediğim tutum ve davranışı aranızda kaç kişi uygulayabilir soruyorum size ?

MeRtCaN
30-04-2013, 22:21
arkadaşlar olayı irdeleyememişssiniz. faruğun aracı ne şekilde nasıl aldığı beni ilgilendirmez ki. bana satarken ki sergilediği tutum önemli.

aracına kazasız darbesiz yazmış mı ? yazmış.

servis kayıtlarında aracın hasarları gözüküyor mu ? gözüküyor.

e bunları belgeleyebilirmiyim ? fevkalade herşey ortada.

eee, aracı bir süre kullanıp sattı mı bana sattı. olay bitti. benim aracı göstermeden almam birşey ifade etmiyor. sonuçta ayıplı mal sattı mı bana sattı ?

halbuki ben aracı yetkili servise bi götürelim servis kayıtlarına baktıralım dediğimde bana yetkili servisin expertiz yapmadığını söyledi mi söyledi. inkar edecektir ama ben yetkili servise gidelim diye söyledim. yine samimiyetine güvenerekten ısrar etmedim yetkili servise gitme konusunda.

bu durumda daha neyin savunması arkadaşlar kendinize gelin. aynı şey sizin başınıza gelmiş olsaydı emin olun şu an o arkadaşın yanına koşa koşa yüzleşmeye giderdiniz. şurda sergilediğim tutum ve davranışı aranızda kaç kişi uygulayabilir ?

Geçmıs olsun ılk başta
konuyu okudun en baştan ama benım aklıma takılan bir araç alıyorsanız
ıyıce gostermenız gerektıgını dusunuyorum

sonucta en yakınınzdan bıle alsanız bır aracı gostererek kontrol ederek almak en mantıklısı

sena
30-04-2013, 22:29
Konuyla bir alakam olmadan sadece bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Daha önceki mesajlarda ayıplı mal hükümlerine değinilmiş ancak Yargıtay 2. el araç satımında çıkan uyuşmazlıkları bu madde kapsamında değerlendirmemektedir.

Kolay gelsin, iyi akşamlar.

boosted_pug
30-04-2013, 22:30
Ya şu sitedeki üyeleri bi anlamıyorum kim ayıplı mal satsa başkasını dolandırsa hemen birileri çıkıyo vay 3 yıldır tanırım vay 10 yıldır tanırım şöyle iyidir böyle dürüsttür bırakın lütfen saçma şeyler yazmayın adam yazmış böyle böyle siz hala ben aldığımdada bilmiyodum bende mağdurum ayaklarına yatıyosunuz hee 4 bin lira iade etmek istemiyo olabilirsiniz ozaman verirsiniz 22 bin lirayı alırsınız arabanızı geri

Jam da Joker
30-04-2013, 22:31
Bir araba gösterilmeden alınırda, satarken göstermeden aldığın araba için kazasız boyasız demek olmaz. Ben alırken gösterip baktırmadım, bildiğim kadarı bu, istersen sende baktır sonra kötü olmayalım denir..
Geçmiş olsun umarım tatlıya bağlanır, gerçekten gayet sakin ve olgun bir şekilde yazıyorsunuz.

GokhanRS
30-04-2013, 22:37
o değilde bende şuraya takıldım. bu konu açılınca ilgili arkadaşın son dönemde sattığı 3 aracında sorunlu çıktığı anlaşıldı. ben forumdaki galerici arkadaşlarımızda bile böyle şeyler duymadım görmedim. hatta bazıları öyle dürüstki aracı baktırmazsan sana satmıyor bile. ya gerçekten hiç baktırmadan hep araç almış. yada işin içinde yalan var.

savunmaması gerekli açıklamayı yapmamasıda yanlış diye düşünüyorum.

konu hiç edilmesin diye söylemek istememiştim ama tutamıcam kendimi. fn2 tayparları geçer diyerek araç satmaya çalışmak gerçekten komik be.

0zan
30-04-2013, 22:40
Satan arkadaş aracın ilk sahibi olsaydı zarardan bir ihtimal sorumluluğu olabilirdi.

Ancak aracın ilk sahibi olmadığı için sorumluluğu olacağını düşünmüyorum. Zira; "Aracı baktırmadan almıştım, kazalardan haberim yoktu" demesi açacağınız davanızın reddi için yeterlidir. Çünkü siz aracı baktırmadan aldığınız iddiası ile dava açacağınız için "2. el araçların baktırılmadan da alınabileceği" durumunu bizzat kendiniz ispat etmiş olacaksınız.

Ayrıca kişinin mesleği de önemlidir; Oto kaportacısı olsa aldığı aracın hasarlı olduğunu bilebilirdi diyebilirdik, ancak farklı bir mesleğe sahip olduğundan salt vatandaş olarak ilk bakışta aracın hasarlı olup olmadığını bilmesi kendisinden beklenemeyeceği için sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum.

Benim kişisel görüşüm problemi aranızda sulh yoluyla çözümlemenizdir.

Gökhan Bilgin
30-04-2013, 22:41
Bana normal polo gtı piyasasından araç önermişti arabanın motoru sandık motordu ama fiyatı normal piyasadaki araçlarla aynıydı neyse artık iyiki kredimiz onaylanmamış

Subaru_STI
30-04-2013, 22:43
Bir araba gösterilmeden alınırda, satarken göstermeden aldığın araba için kazasız boyasız demek olmaz. Ben alırken gösterip baktırmadım, bildiğim kadarı bu, istersen sende baktır sonra kötü olmayalım denir..
Geçmiş olsun umarım tatlıya bağlanır, gerçekten gayet sakin ve olgun bir şekilde yazıyorsunuz.

yani daha napıyım ki ben. hiç bir zaman kavga dövüşle işim olmadı olmaz. gidip kavga etsek dövüşsek neye yarıyacak , kim haklı kim haksız olacak.

ben efendice zararımı karşılamasını istiyorum. paranın istediğim kısmını geri iade etmek bu kadar mı zor ? bunca insan tarafından sorunu çözmeyip kötü bilinmeye değer mi ? ileride bir iş yapılacağı zaman insanların aklına gelinip 1 adım geri çekilmeye sebep olmaya değer mi ?

3 günlük dünya. bugün varız yarın yokuz. başkasının helal parasını haksız yere elde etmek ne fayda verir ? çoğumuz müslümanız. var mı müslümanlıkta haram edilmiş bir parayı yemek ? var mı öbür dünyada kul hakkından yanmak ? allah korkusu yokmudur kimsede ? yarın bir gün canından çıkmaz mı o para ?

hadi islamı geçtim hristiyan olsun, başka bir din mensubu olsun, hatta deist ateist olsun. insanın dünyada iyi hatırlanması gerekir, en azından benim düşüncem bu. bir insan arkasından kötü anılmak, hatırlanmak niye ister ?

ben 7. arabamı almış durumdayım. hatalarım yanlışlarım elbette oldu alıp satarken ama hiç kimseye arkamdan beddua ettirmedim, haram olsun o para dedirtmedim. sattığım arabaların hiç birinde yanlış yapmadım. neyse onu söyledim. bilmiyorsam bile al götür servise baktır dedim.

ben bu kadar sözün üstüne arabayı geri bile almıştım ama durum ortada.

Görüldüğü üzere bu kadar yazılan çizilene karşı aracın eski sahibi kısa ve yüzeysel bir cevap verdi. daha ne anlatıyım ki ben derdimi. hak hukuk yasa adalet varsa yolunu bulacak artık.

GokhanRS
30-04-2013, 22:45
Satan arkadaş aracın ilk sahibi olsaydı zarardan bir ihtimal sorumluluğu olabilirdi.

Ancak aracın ilk sahibi olmadığı için sorumluluğu olacağını düşünmüyorum. Zira; "Aracı baktırmadan almıştım, kazalardan haberim yoktu" demesi açacağınız davanızın reddi için yeterlidir. Çünkü siz aracı baktırmadan aldığınız iddiası ile dava açacağınız için "2. el araçların baktırılmadan da alınabileceği" durumunu bizzat kendiniz ispat etmiş olacaksınız.

Ayrıca kişinin mesleği de önemlidir; Oto kaportacısı olsa aldığı aracın hasarlı olduğunu bilebilirdi diyebilirdik, ancak farklı bir mesleğe sahip olduğundan salt vatandaş olarak ilk bakışta aracın hasarlı olup olmadığını bilmesi kendisinden beklenemeyeceği için sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum.

Benim kişisel görüşüm problemi aranızda sulh yoluyla çözümlemenizdir.

herşey bir yana abide memur olmayan birinin memurum demesi sence nasıl bir durumdur? bilirsin memurdan araç almayı tercih eden insanlar dolu ülkemizde?

bu arada madur arkadaş halâ memur zannediyor satıcıyı. bu mesajı görünce öğrenicek belkide gerçeği.

Mutu
30-04-2013, 22:47

.

Bahsedilen bu durum için geçerli değil ki bu, çünkü aracı satan kişi gayet ilk sahibi gibi araç hakkında net konuşmuş. Satıcı da ona inanıp almış, eğer satıcı da bilmiyorsa, aracını iade almak zorunda. İsteyerek de olsa istemeden de olsa, ayıplı bir malı ayıpsızmış gibi alıcıyı ikna ederek satmış mı satmış. EE burada ne kadar alıcı araca baktırmadığı için bi nebze suçlu olsa da kusrun 7/8i satıcıdadır. Çünkü ortada emin olmadan, alıcıya teminat verme durumu var.

Subaru_STI
30-04-2013, 22:48
@ gökhan

bir kez daha geçmiş olsun o zaman bana ne diyim.

civelek
30-04-2013, 22:52
herşey bir yana abide memur olmayan birinin memurum demesi sence nasıl bir durumdur? bilirsin memurdan araç almayı tercih eden insanlar dolu ülkemizde?

bu arada madur arkadaş halâ memur zannediyor satıcıyı. bu mesajı görünce öğrenicek belkide gerçeği.

hee bide bumu var yani şimdi ??

cash
30-04-2013, 22:54
herşey bi tarafa arkadaşlar satan arkadaş alıcıya diyemezmi arkadaş ben alırken baktırmadım bilmiyorum ama denmez çünkü para var işin içinde ve bukadar sorun yaşanmız bu arkadaş ile ilgili neden savunuyorsunuz belki sizinde bilmediginiz şeyler vardır.

Subaru_STI
30-04-2013, 22:54
http://k1304.hizliresim.com/18/y/mmkmd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

KingoAtmo
30-04-2013, 22:55
Kardesim sana gecmis olsun, hata sende ama hatanin bedeli agir ,
Simdi mehmet alini dedigi gibi bu arkadasi savunanlar, hata sende diyenler var, daha da olacak, herkesin tuzu kuru , giren cikan sana .
Ben arabayi satan olsam , camiada taninan biri olsam, mali birine cakmaya calismiyo olsam geri alirim....

derece43
30-04-2013, 22:57
Vay be sadece 2 parça boyası olan aracımı 10 ayda satabilmiştim onuda servisin bile kefil olmasına rağmen arkadaş burun kıvırmıştı.... Geçmiş olsun ama böyle bir foruma üyesin ve tecrübeli olman gerekiyor bu devirde maalese herkesi kendin gibi görmeyeceksin.. umarım gönlünce olur..

0zan
30-04-2013, 23:00
Bahsedilen bu durum için geçerli değil ki bu, çünkü aracı satan kişi gayet ilk sahibi gibi araç hakkında net konuşmuş. Satıcı da ona inanıp almış, eğer satıcı da bilmiyorsa, aracını iade almak zorunda. İsteyerek de olsa istemeden de olsa, ayıplı bir malı ayıpsızmış gibi alıcıyı ikna ederek satmış mı satmış. EE burada ne kadar alıcı araca baktırmadığı için bi nebze suçlu olsa da kusrun 7/8i satıcıdadır. Çünkü ortada emin olmadan, alıcıya teminat verme durumu var.

aracı satan kişi de daha önceden aynı şekilde aracı almış olamaz mı? mesela araç hakkında net konuşan bir memurdan satın almış olamaz mı?

satıcı kusurlu hareket etse dahi bu durum ispatlanamaz, bir durumu iddia ediyorsanız iddia eden ispat ile yükümlüdür.

Mahkemede ne denecek; memur olduğunu sandım bir forumda çokça mesajı vardı güvendim baktırmadan aldım mi denilecek?

Bu tür davalar kolay kazanılan davalar olsa idi 2. el kazalı olduğunu bilerek araç alan kötü niyetli bir alıcı "satıcı satarken bana söylemedi çok güvendim baktırmadan aldım kazaları bilmiyordum" şeklinde davalar açar ve satış sırasında aracın tüm kazalarını söyleyen dürüst satıcıyı da mağdur ederlerdi.

kareser
30-04-2013, 23:03
İki tarafıda tanımam konuyu okuduğumda hatayı iki tarafada verdim.Olaylar yazıldığı gibi geliştiyse satan arkadaş olduğu gibi aracın neyi varsa doğru bir şekilde aktarmalıydı.Alan arkadaş ise aracı baktırıpta almalıydı.

Buraya konu açılmadan önce aranızda anlaşmayı denedinizmi?Eğer bu yola başvurulmadan konu açıldıysa işin doğrusu pek hoş olmamış.Şayet satan arkadaş ılımlı yaklaşırsa anlaşırsanız arada bir kul hakkı doğacaktır.

İşin bu kısmından sonra aranızda anlaşmaya çalışın.Bir şekilde çözüm bulun.Hukuki olarak pek bir şey yapamazsınız.İş uzarda uzar.Noterdeki satış belgesini iyi okuyunuz.

Umarım iki taraf anlaşır.Böyle bir olay kimsenin başına gelmemesi dileklerimle iyi forumlar.

DoDo_hamann
30-04-2013, 23:03
Bu zamanda göstermeden araba almayı ben anlamıyorum, bugüne kadar bu kadar araba sattım, forumdan bir sürü arkadaş arabalarımı aldı, göstermeye gerek yok diyen oldu defalarca ben zorla götürdüm gösterttim araçları, iki tarafında sıkıntı yaşamaması için birbirlerine özellikle teklif etmeleri lazım aracı baktırmak için. Yazık olmuş, kötü bir alışveriş olmuş.
Umarım kendi aranızda tatlıya bağlar ve uzlaşırsınız.

Subaru_STI
30-04-2013, 23:05
İki tarafıda tanımam konuyu okuduğumda hatayı iki tarafada verdim.Olaylar yazıldığı gibi geliştiyse satan arkadaş olduğu gibi aracın neyi varsa doğru bir şekilde aktarmalıydı.Alan arkadaş ise aracı baktırıpta almalıydı.

Buraya konu açılmadan önce aranızda anlaşmayı denedinizmi?Eğer bu yola başvurulmadan konu açıldıysa işin doğrusu pek hoş olmamış.Şayet satan arkadaş ılımlı yaklaşırsa anlaşırsanız arada bir kul hakkı doğacaktır.

İşin bu kısmından sonra aranızda anlaşmaya çalışın.Bir şekilde çözüm bulun.Hukuki olarak pek bir şey yapamazsınız.İş uzarda uzar.Noterdeki satış belgesini iyi okuyunuz.

Umarım iki taraf anlaşır.Böyle bir olay kimsenin başına gelmemesi dileklerimle iyi forumlar.

kendisiyle konuştum hiç bir uzlaşma içine girmedi. ben böyle aldım biniyorum dedi, ben de bilmiyordum dedi.

içini ferah tut , millet ne çöp vti'lara biniyor dedi işin içinden çıktı. yani benim anladığım iş işten geçti haydi güle güle oldu cevabı.

Caesar
30-04-2013, 23:07
aracı satan kişi de daha önceden aynı şekilde aracı almış olamaz mı? mesela araç hakkında net konuşan bir memurdan satın almış olamaz mı?

satıcı kusurlu hareket etse dahi bu durum ispatlanamaz, bir durumu iddia ediyorsanız iddia eden ispat ile yükümlüdür.

Mahkemede ne denecek; memur olduğunu sandım bir forumda çokça mesajı vardı güvendim baktırmadan aldım mi denilecek?

Bu tür davalar kolay kazanılan davalar olsa idi 2. el kazalı olduğunu bilerek araç alan kötü niyetli bir alıcı "satıcı satarken bana söylemedi çok güvendim baktırmadan aldım kazaları bilmiyordum" şeklinde davalar açar ve satış sırasında aracın tüm kazalarını söyleyen dürüst satıcıyı da mağdur ederlerdi.

Ozan frk nin ortağı falan mısın reis. Boşver versin adam haklıda inşallah dilediği sonuca ulaşır. Mahkemeye verse sana zararı var mı?

0zan
30-04-2013, 23:07

memur olmayan birinin memurum demesi ve memurluk mesleğini ilgilendiren icrai faaliyetler yaptığında cezai sorumluluğu olacağını düşünüyorum.

__FrK__
30-04-2013, 23:09
herkes biseyler yazmış iyi kötü herkese eyvallah...

Ben araç alayım satayım para kazanayım derdinde değilim eğer bunu yapiyor olsam layıkıyla onu da helalinden olmasına özen gosteririm.

Aracı alan arkadaşım dedigim gibi bu araç hakkında ogrenebildiklerim seninle paylaştıklarimdı. Ben aracı servise sorduğumda önemsiz olduğu için animsamiyorum ... km de bakım ... km de bakım ... tarihinde kapı boya ... km oksijen sensoru değişim bilgilerini aldım harici birşey yoktu. Tramerde boyayla örtüşen tarihte 800 küsur lira çıkıyor. Ardından ustaya götürdüm kontrollerini yaptirdim standart bakımın yaninda ağır bakımlarının yapılmasının iyi olacağını söyledi. Triger debriyaj vs. Gibi bunlarin hepsini yaptirdim. Ben bunları bildim yaptim ettim alicisinada hep bunlari soyledim haliyle. Burada senin yazdıkların dogruysa ben bunları bilseydim gizlenemeyecek bir durum olmadığını bilemezmiydim başıma bunların gelebileceğini dusunemezmiydim. Nasıl ki senin canın yanmış sa benim böyle bir konuda senin kadar canım yaniyor şu an nasıl bu kadar aşağılayabiliyorsun bunu ikimizin başına gelmiş bir sorun olarak görmeni istiyorum ona göre konuşup çözmemiz gerekir burada bilen bilmeyen dolu boş konuşan insanlarla değil.

akndmrl
30-04-2013, 23:09
böyle bir durumu aklım almıyor herkesin birbirini tanıdığı bir ortamda o kadarda referanslı adamlar nasıl böyle bir işlere kalkışıyor anlamıyorum ! N'oldu şimdi adın lekelendi, foyan çıktı bir daha tech teki onca kullanıcının içerisinden kimseye araç satamayacak olacaksın aracın yeni gelin olsa dahi ! Artık sahibinden de o kadar koştur ki araç satacağım diye sağda solda debelen. Bu tarz sıfatların anca hakkı oralardır zaten. burdaki arkadaslık dostluk böyle olacaksa olmasın kalksın gitsin tüm herkes buralardan. insanlar burdan yardım alarak doğru adım atmaya çalışıyor bilmediklerini ögrenıyor duymadıklarını duyuyor belkide nice şuan araç konusunda zeki, tecrübeli insanlar mevcut. böyle güzelim bir siteyi dostluğu bu şekilde karalamak mide bulandırıcı iğrenç.
Allah a havale ediyorum o seni ıslah eder umarım.
Geçmiş olsun kardeşim.

GokhanRS
30-04-2013, 23:10

aynende öyle oluyor abi. başına gelmediği için tecrübe etmedin sanırım ancak daha önce bize böyle bir araç itelendi ve biz iadeyi tüketici heyeti ile yaptık dava bile açmaya gerek kalmadı. alan kişi de aynı başvuruyu yaptı önceki sahibine, o tabi iade edemedi heyet olayını dikkate almamış ondan önceki sahibi, iade kararını umursamayıp parayı ödemeyince dava açıp iade etmişti.

tabi bizimkinde kazayı biliyorduk sadece pert değil denmişti ufak hasar denmişti sigortadan pert kaydı çıkmıştı farkı buydu. yani araç bizden önceki sahibine, ordanda ondan önceki sahibine itina ile iade edildi kanuni yöntemlerle.

kareser
30-04-2013, 23:14
kendisiyle konuştum hiç bir uzlaşma içine girmedi. ben böyle aldım biniyorum dedi, ben de bilmiyordum dedi.

içini ferah tut , millet ne çöp vti'lara biniyor dedi işin içinden çıktı. yani benim anladığım iş işten geçti haydi güle güle oldu cevabı.

O kadar temiz diye söyleyip güvenini kazanıp sonrada bu şekilde davranması yakışık almaz.Benim başıma gelseydi ya zararını karşılardım yada aracı geri alırdım.Yada aracı satarken söylediklerim doğruysa arkasında durur İSPATLAMAYA çalışırdım.

Şu durumda tavsiyem aracı tamamen geri vermeniz karşı tarafıda bu konuda ikna etmeniz.Zararı karşılasa bile mide bulandı artık.

Hukuki yoldan pek birşey olacağını sanmıyorum.Yinede araştır delil topla elin sağlam olsun sağlam bir avukat bul

Subaru_STI
30-04-2013, 23:15

Ben araç alayım satayım para kazanayım derdinde değilim eğer bunu yapiyor olsam layıkıyla onu da helalinden olmasına özen gosteririm.

Aracı alan arkadaşım dedigim gibi bu araç hakkında ogrenebildiklerim seninle paylaştıklarimdı. Ben aracı servise sorduğumda önemsiz olduğu için animsamiyorum ... km de bakım ... km de bakım ... tarihinde kapı boya ... km oksijen sensoru değişim bilgilerini aldım harici birşey yoktu. Tramerde boyayla örtüşen tarihte 800 küsur lira çıkıyor. Ardından ustaya götürdüm kontrollerini yaptirdim standart bakımın yaninda ağır bakımlarının yapılmasının iyi olacağını söyledi. Triger debriyaj vs. Gibi bunlarin hepsini yaptirdim. Ben bunları bildim yaptim ettim alicisinada hep bunlari soyledim haliyle. Burada senin yazdıkların dogruysa ben bunları bilseydim gizlenemeyecek bir durum olmadığını bilemezmiydim başıma bunların gelebileceğini dusunemezmiydim. Nasıl ki senin canın yanmış sa benim böyle bir konuda senin kadar canım yaniyor şu an nasıl bu kadar aşağılayabiliyorsun bunu ikimizin başına gelmiş bir sorun olarak görmeni istiyorum ona göre konuşup çözmemiz gerekir burada bilen bilmeyen dolu boş konuşan insanlarla değil.

kardeş ben sana geçen cuma yazdım değil mi bütün olan biteni ? sana hesap numaramı verdim pazartesi gününe kadar 3000 lira geri yollamanı istedim. sen hiç oralı bile olmadın. ben sana demiştim buraya konu açacağım ve dava açacağım diye. sen hiç ilgilenmedin. sonuç olarak benim bu konu hakkında en fazla yapabileceğim bu ve maddi bir davadır.

benim asla kavga dövüş küfür hakaretle işim olmaz. ben yine sesimi çıkarmayacaktım ama araca lpg takılmış sökülmüş. ben stepneye bakmak için bagajdaki halıyı kaldırmak istediğimde kaldırma kaldırma diyerek elimi tuttuğunu hatırladın mı ? bugün baktım. aaa ne göreyim lpg'nin hortumlarının geçtiği delikler ve montaj yerleri. manifoldda lpg montaj izleri. araç tir tir titriyor. manifolddan hava alıyor, araç lpg görmüş bi kere. orjinalliği bozulmuş sistemin.

bu durumda aracın 1000 lira daha değeri düştü. ben seni telefonla bile 1 kere aramadım yanlış mı ? hesap numaralarım hala sende, yoksa verebilirim. benim zararımı karşılarsan dava sürecinden vazgeçicem ve hakkımı helal edecem.buraya da konu açacam ki herkes senin ne kadar yardımcı biri olduğunu görsün. ama yok ben yanaşmıyorum o işe dersen de kendin bilirsin yasadışı bir iş yapmıyorum. hakkımı arayacam mahkemede.

0zan
30-04-2013, 23:18
Ozan frk nin ortağı falan mısın reis. Boşver versin adam haklıda inşallah dilediği sonuca ulaşır. Mahkemeye verse sana zararı var mı?

Evet ortak çalışıyoruz farukla, o vuruk araba satıyor ben de onu her seferinde ipten alıyorum.

Olayı hukuki olarak değerlendirdim; benzer bir sorunla karşılaşıldığı vakit nasıl hareket edileceği konusunda forum üyelerine bilgi olsun diye uzun uzun yazdım. Bu şekilde hareket edebileceğim neden aklına gelmiyor da ortakmısın diye soruyorsun?

ondertopcu
30-04-2013, 23:25
2 tarafta fedakarlık yapıp ortayı bularak maddi kaybı gidermeleri gerekir

luca55
30-04-2013, 23:25

bunu ikimizin başına gelmiş bir sorun olarak görmeni istiyorum ona göre konuşup çözmemiz gerekir .

eğer gerçekten boyle dusunuyorsan ozaman En iyi ihtimalle, aracı alan arkadasın dedıgı paranın yarısını geri ödersin ki ozaman gercekten senın iyi niyetli birisi oldugun düşünülebilir ;) yani arkadasların yorumlarına bos konusma demıssın ama sende boş laflarla gunu kurtarma, icraat yap ozaman ;)

GokhanRS
30-04-2013, 23:29
eğer gerçekten boyle dusunuyorsan ozaman En iyi ihtimalle, aracı alan arkadasın dedıgı paranın yarısını geri ödersin ki ozaman gercekten senın iyi niyetli birisi oldugun düşünülebilir ;) yani arkadasların yorumlarına bos konusma demıssın ama sende boş laflarla gunu kurtarma, icraat yap ozaman ;)

biz techturkey üyeleri o kadar boş beleş konuşuyoruz ki, biz boş konuşanlar olmasak madur arkadaş halâ vatandaşı memur sanıyor olucaktı.

biz tech üyelerine boş konuşanlar demekle olmuyor, bence boş konuştuğumuzu ispatlamalı.

ben bu arkadaşın memur olmadığını söyledim. biz boş konuşuyorsak memur olduğunu ispatlasın.

insanlar araç satarken memur olmadığı halde memurum diyorsa ve sonra ben iyi niyetliyim diyorsa taktir tech üyelerinindir.

neyse gene boş konuştuk. arkadaş dolu konuşup memur olduğunu ispatlar. bende o zaman delikanlı gibi özür dilerim boş konuştuğum için :)

bir insanın hataları ortaya çıkınca koca bir topluluğu itham etmesine hasta oluyorum.

0zan
30-04-2013, 23:35
aynende öyle oluyor abi. başına gelmediği için tecrübe etmedin sanırım ancak daha önce bize böyle bir araç itelendi ve biz iadeyi tüketici heyeti ile yaptık dava bile açmaya gerek kalmadı. alan kişi de aynı başvuruyu yaptı önceki sahibine, o tabi iade edemedi heyet olayını dikkate almamış ondan önceki sahibi, iade kararını umursamayıp parayı ödemeyince dava açıp iade etmişti.

tabi bizimkinde kazayı biliyorduk sadece pert değil denmişti ufak hasar denmişti sigortadan pert kaydı çıkmıştı farkı buydu. yani araç bizden önceki sahibine, ordanda ondan önceki sahibine itina ile iade edildi kanuni yöntemlerle.

plaka ve şase numarasından pert kaydı olup olmadığı bir mesajla öğrenilebiliyor iken "Pert kaydı olduğunu bilmiyordum" şeklinde bir iddiayı nasıl ispatladınız?

Bütün satılan kazalı araçları alan her bir şahıs istediği zaman "bilmiyordum" deyip aldığı aracı iade edebilir gibi bir durum ortaya çıkıyor

-HAKTAN-
30-04-2013, 23:36
Yorumsuz
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=%C3%A7akallarla%20dans%202%20youtube&source=web&cd=7&sqi=2&ved=0CEMQtwIwBg&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DPCU xmYQEOtk&ei=5jiAUcj7EsSptAaB_YHYCw&usg=AFQjCNGbKzk5xYMTnNAca8T4-UaK_FLEpQ&bvm=bv.45921128,d.Yms

GokhanRS
30-04-2013, 23:36
plaka ve şase numarasından pert kaydı olup olmadığı bir mesajla öğrenilebiliyor iken "Pert kaydı olduğunu bilmiyordum" şeklinde bir iddiayı nasıl ispatladınız?

Bütün satılan kazalı araçları alan her bir şahıs istediği zaman "bilmiyordum" deyip aldığı aracı iade edebilir gibi bir durum ortaya çıkıyor

abi millet işin nelerini bulmuş. mesajla filan çıkmadı. ne zaman kasko yapılmak istendi o zaman dank etti karşımıza çıkmıştı. kasko yapana kadar hiç bir yerde çıkmıyordu bir şekilde itelendik yani.

civelek
30-04-2013, 23:37
yasamayan tanımayan tabi boş boş yazıp duracak buraya sayfalarcada yaza bilirim çok sıkıntıları ve bahaneleri hala neyi konuşuyoruz daha açık bir olay varmı? bir hevesle araba almak gazlamak isteyen bizim gibi hatta dahada genç arkadaslar gibi adamlar oldukça böyleleri cok daha ekmek yemege devam eder milletde burdan doğrusu yanlışı yazar durur. birde polis değilmiş ben bir yasıma daha girdim

GokhanRS
30-04-2013, 23:40
yasamayan tanımayan tabi boş boş yazıp duracak buraya sayfalarcada yaza bilirim çok sıkıntıları ve bahaneleri hala neyi konuşuyoruz daha açık bir olay varmı? bir hevesle araba almak gazlamak isteyen bizim gibi hatta dahada genç arkadaslar gibi adamlar oldukça böyleleri cok daha ekmek yemege devam eder milletde burdan doğrusu yanlışı yazar durur. birde polis değilmiş ben bir yasıma daha girdim

polisim dememiş memurum demiş. devlet memuru.

polis olan faruk abiyle karıştırmayalım. o bambaşka ve gayet kaliteli düzgün bir abimiz.

overblack
30-04-2013, 23:40

elbette istediğin şeyi istediğin şekilde ispat edebilirsin. ama satan arkadaş gerçekten iyi niyetli bir arkadaşsa yani onunda haberi yoksa bu problemlerden ( ki ev vtec konusundan sonra buna inanmak zor) adamın istediği parayı öder iş çözülür. iyi niyet bunu gerektirmezmi?

civelek
30-04-2013, 23:41

polis olan faruk abiyle karıştırmayalım. o bambaşka ve gayet kaliteli düzgün bir abimiz.

ya biz memurum lafından neyin anlaşılacagını biliyoruz sende bilirsin oda bilir hemde o okadar çok biliyoki gayet rahat... başka birini karıştırmıyorum gayet eminim

0zan
30-04-2013, 23:42
abi millet işin nelerini bulmuş. mesajla filan çıkmadı. ne zaman kasko yapılmak istendi o zaman dank etti karşımıza çıkmıştı. kasko yapana kadar hiç bir yerde çıkmıyordu bir şekilde itelendik yani.

:) geçmiş olsun kurtarmışsın,

0 araçlara fahiş vergi koyup da halkı 2. ele mahkum eden... diye devam edip konuyu başka bir boyuta taşımak da vardı ya neyse :)

reckor
30-04-2013, 23:44

Oglum nasil polis degilmis vay arkadas baban olsa guvenmemek lazim mis

reckor
30-04-2013, 23:46

Bu arkadas bize kendini polis diye tanitdi herkez ne dedigini gayet iyi biliyor

cabrioleter
30-04-2013, 23:48

kendini olmayıpta polis memuru olarak tanıtmanın cezası var diye biliyorum :soru:

GokhanRS
30-04-2013, 23:48

yok artık. ciddimisiniz? ben subaru sti nickli arkadaşa memurum dediğini ve fsm ünide çalışıyorum dediğini biliyorum.

sizinde ordaki muhabbetten memurum dediği için polis olduğunu sandığınızı sanmıştım.

sizin mevzu oha dedirtti açıkcası bana.

Mertİ.
30-04-2013, 23:52
geçmiş olsun konuyla biraz alakalı bişey sorucam bilen varsa yazabilir mi?

2. el araç satışı sırasında aracı teslim ederken veya alırken aracı baktırıp herşeye ok dedim aracı böyle kabul ediyorum gibi sözleşme tarzı bişey olur mu çünkü daha önce araç satarken baktırmadan almak isteyenler olmuştu satmamıştım.

konu güncelken tekrar sorayım dedim hepimize yardımcı olabilir.

reckor
30-04-2013, 23:53
yok artık. ciddimisiniz? ben subaru sti nickli arkadaşa memurum dediğini ve fsm ünide çalışıyorum dediğini biliyorum.

sizinde ordaki muhabbetten memurum dediği için polis olduğunu sandığınızı sanmıştım.

sizin mevzu oha dedirtti açıkcası bana.

Fatih itfaiye icinde dekan yaninda calisiyor orda gorustuk koruma sofor bide memurum dedi daha ne olsun

ondertopcu
30-04-2013, 23:54
İş farklı yerlere doğru gidiyor sıkıntı büyük

GokhanRS
30-04-2013, 23:55

aracın bu tür sorunları var bunları bilerek alıyorum diye satış sözleşmesine yazdırılabiliyor.

TolgaEsentepe
30-04-2013, 23:55
iyi niyetler bir kez daha sorgulanmalı polislik konusunda ki mevzu gerçekse :)

umu_vtec
30-04-2013, 23:56

evet oluyor şuan galerilerin çoğunda bu sistem mevcut hasar kayıtlı bir aracı satarken sözleşme yapıyorlar alan kişiyle hasarı biliyorum ölye alıyorum diye

bahadırtelli
30-04-2013, 23:59
evet oluyor şuan galerilerin çoğunda bu sistem mevcut hasar kayıtlı bir aracı satarken sözleşme yapıyorlar alan kişiyle hasarı biliyorum ölye alıyorum diye

Noter satış metninde bazen aracın su anki durumunu bilerek aldım diye ibare koyabiliyorlar.

Nssn200sx
30-04-2013, 23:59
olay yazılan gibi gerçekleştiyse eski sahibi umarım hatasını telafi eder. yazık gunah para kolay kazanılmıyor

Ome_RS
01-05-2013, 00:01
Yazmıcaktım ama okudukca sasırıyor insan

Gökhan la yanı rc yi alanla 5-6 aylık bi tanısıklıgımız var benm aracımı almayı cok istiyordu hatta bana kapora gonderdi uzun bi sure aracımı onun için beklettim gecen hafta aracımı almak için istanbula geldi beni bekliyordu satıs için ben gidemedim yanına o sıra onunda farklı planı cıktı 5 aydır hayalını kurdugu aracı görmek bile nasip olmadan almaktan vazgecti geri dönmemek adına rc yi almıs ondan yenı haberim oldu.

Rc yi ben istiyordum hiç görmemiştim Faruk takas teklıf etmıstı cazip gelmıstı ufak düşük km temiz arac diye ama sonra arkadaslarımdan sordugumda bi kaç kişi cok temız gormedıklrını içlerine sinmediğini solemişti bende oyle vazgeçmiştim ama favorilerimde duruyordu aracımı satmıs olsam gidip bakıcaktım
bizde konustuk Farukla gumrukten aldıgını butun bakımlarını yaptıgını 2 parca boyası oldugunu ve baska sorunu olmadıgını solemıstı.

simdi bu konuda anlatılanlar ve sergilenen tavırı anlamakta güçlük cekiyorum
bu zamana kadar sürekli arabalarla ugrasan hasır neşir olan garajlarda takılan sürüyle usta tanıdıgı olan birisi nasıl olurda bilmiyordum der senin gözunden kactıysa bakımı yapan ustanındamı gozunden kactı arkadaslarınındamı gozunden kactı acıkcası iki tarafıda cok tanımıyorum ama bilmiyordum u samimi bi cvp olarak görmüyorum

araclarla bu kadar ilgili birisi bence o aracı arastrmıstır

Tahir
01-05-2013, 00:02
Faruğu eski tanırım bir kaç yıl öncesinden bir iki ürün alış verişimiz olmuştu ve o zamandan bir hocanın makam şöförü olduğunu biliyorum.Bu alış verişte hatalar olduğu aşikar ama eminim orta nokta bulunacaktır çünkü benim tanıdığım Faruk çiğ bir insan değil.

sena
01-05-2013, 00:02
"aracı inceledim, bu haliyle satın alıyorum" vs Tarzı kayıtlar sonradan farkedilen gizli ayıplar için dava açılmasına engel değildir.

Mertİ.
01-05-2013, 00:03
aracın bu tür sorunları var bunları bilerek alıyorum diye satış sözleşmesine yazdırılabiliyor.

demek istediğim kazalı kazasız farketmez satan ve alıcı arasında bi sözleşme olması. gider arabanın ağzına eder satıştan sonra bu bozukmuş deme hakkı vermesin diye bişey. sonuçta herkes internet ortamı forumlar falan böyle araç almıyor misal oto pazarı.

Subaru_STI
01-05-2013, 00:05
beyler ben 4000 lira zarar paramı istiyorum sadece. faruk kabul ederse aramızdaki herşey çözülecek, konuşuyoruz kendisiyle.

slowmotion
01-05-2013, 00:10
inşallah tatlıya bağlanır

civelek
01-05-2013, 00:12
Oglum nasil polis degilmis vay arkadas baban olsa guvenmemek lazim mis

beyler ben 4000 lira zarar paramı istiyorum sadece. faruk kabul ederse aramızdaki herşey çözülecek, konuşuyoruz kendisiyle.

recoo bak ortayı buluyolarmış sende ara faruk u tabi rektörümüz yanında değilse açarsa teli sende konuş orta yolu bul belki zararın yarısını sanada verir

Mertİ.
01-05-2013, 00:13
"aracı inceledim, bu haliyle satın alıyorum" vs Tarzı kayıtlar sonradan farkedilen gizli ayıplar için dava açılmasına engel değildir.

0zan kullanıcı adlı kişi böyle belirtmedi galiba yada yanlış anladım. Konuyla alakam yok sadece merakımdan soruyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.

__FrK__
01-05-2013, 00:14
Arkadaşlar ben kimseye yalan soylemedim lütfen azıcık düşünerek yazın , devletin memuru sadece polis de değil hiçbir zaman bunu avantaj gibi kullanip kendimi pazarlamadim biz arkadaşla mağduriyetlerimizi çözmek uzere görüşuyoruz herşey para değil sizde düşersiniz ayni gaflete yapmayın

reckor
01-05-2013, 00:17

Arkadasim tek madur sen deyilsin ben bunlari okuyana kadar yaa tamam belki haklidir diyodum bizim senin gibi 3/5 milyar deyi 17 milyar maduriyetimiz oldu sifir toplanmis dedigi motor kople cop oldu bilog dahi deyistim 1000 km sonra gomlek erimis yag jeti yok piston yok ust kapak yok kople motor aldik topladik eger mahkeme olayi varsa bizde seninle davaci olmak isteriz ( hani su bu olay ikimizin basina gelmis gibi dusun bende senein kadar uzuldum dediya aynisini banada dedi )

fascination
01-05-2013, 00:18
Hadi kazalı oldugunu bilmiyordu lpg takılmış sökülmüş arabaya bundan da mı haberi yoktu söylemedi alan kişiye? sonuçta bakıma ustaya götürmüş..
Valla alan kişiyi kendi yerime koydum çok can sıkıcı bir durum umarım en kısa zamanda çözülür.

reckor
01-05-2013, 00:19
Arkadaşlar ben kimseye yalan soylemedim lütfen azıcık düşünerek yazın , devletin memuru sadece polis de değil hiçbir zaman bunu avantaj gibi kullanip kendimi pazarlamadim biz arkadaşla mağduriyetlerimizi çözmek uzere görüşuyoruz herşey para değil sizde düşersiniz ayni gaflete yapmayın

Ya bana 17 milyar zararin var ozaman niye bise yapmadin hep rektorleyim dedin tel acmadin
Ustaya suc atdin oda amcanin oglu idi

rahatsız
01-05-2013, 00:22
bence herkes sagduyulu olsun, interaktif ortamlarda insan karalamak çok kolay. baktırsaydın da alsaydın, nasıl klişe bir yaklaşımsa( ki ,inanmış, güvenmiş olamaz mı?), faruk her seyi biliyordu, özellille yaptı" demek de bir o kadar önyargılı bir yaklaşım. arkadas zararım 4 bin lira verirse helalesiriz diyor, demek ki aracın boyası vss si umrumda değil, olsa arbayı geri vermek istiyorum derdi.

kendileri anlaşsınlar. art niyet degil de, bunun adına talihsizlik densin.

reckor
01-05-2013, 00:23

Tek yapdigi yuvarlak cumleler kurup isin icinden cikmak eminim bu arkadasada maduruyetini karsilamadan siyrilacaksin adama soylediklerin hep ayni seyler faruk bizede polis oldugunu soyledin simdi baska memurmu oldu hayirdir ya birak bizi salak yerine koydugun yeter

ibooo
01-05-2013, 00:24
Belkide gerçekten bilgisi yoktur,mesela eski station subarunun tavanı değişikti bi tanıdığımız onla takla atmıştı bunuda kimsenin bildiğini sanmıyorum

Subaru_STI
01-05-2013, 00:25
Arkadasim tek madur sen deyilsin ben bunlari okuyana kadar yaa tamam belki haklidir diyodum bizim senin gibi 3/5 milyar deyi 17 milyar maduriyetimiz oldu sifir toplanmis dedigi motor kople cop oldu bilog dahi deyistim 1000 km sonra gomlek erimis yag jeti yok piston yok ust kapak yok kople motor aldik topladik eger mahkeme olayi varsa bizde seninle davaci olmak isteriz ( hani su bu olay ikimizin basina gelmis gibi dusun bende senein kadar uzuldum dediya aynisini banada dedi )

zararım karşılanmazsa beraber olup dava açabiliriz. sonuçta aynı kişiden mağduruz ve çoğunluk ne kadar fazla o kadar iyi olur sonuç almada.

benim söylediğim rakamı kabul etmiyor ve pazarlık yapıyor. bu işin pazarlığı mı olur. ya söylediğim rakam ya da aracın komple fiyatı. bu kadar basit.

ben kendi başıma şöyle hareket edecektim bu arada :

1- tüketici haklarına başvurmak
2- iyi bir avukattan yardım alıp dava açmak
3- rektöre ve iş arkadaşlarına gidip bu durumu tek tek anlatmak

kendisine de söyledim bunları uygulayacağımı. umarım zararı karşılar da ben de bu işlemleri uygulamaktan vazgeçerim.

reckor
01-05-2013, 00:28
bence herkes sagduyulu olsun, interaktif ortamlarda insan karalamak çok kolay. baktırsaydın da alsaydın, nasıl klişe bir yaklaşımsa( ki ,inanmış, güvenmiş olamaz mı?), faruk her seyi biliyordu, özellille yaptı" demek de bir o kadar önyargılı bir yaklaşım. arkadas zararım 4 bin lira verirse helalesiriz diyor, demek ki aracın boyası vss si umrumda değil, olsa arbayı geri vermek istiyorum derdi.

kendileri anlaşsınlar. art niyet degil de, bunun adına talihsizlik densin.

Ben araci geri vermek istiyorum dedim olmaz kim yaparki bu isi dedi. arkadasim biz bu adam
Tarafindan dolandirildik buarkadas arabayi geri veremiycegini bildigi icin 4bin liraya razi ne yani biri yanlis ikisi yanlis faruk mu hep hakli

GokhanRS
01-05-2013, 00:29
Belkide gerçekten bilgisi yoktur,mesela eski station subarunun tavanı değişikti bi tanıdığımız onla takla atmıştı bunuda kimsenin bildiğini sanmıyorum

muhtemelen öyledir.

ben devlet memuru olmadığını iddia etmiştim. polis değil demedim. şimdi polis değilim devlet memuruyum diyor.

ben devlet memuru olduğunu ispat ettiğinde arkadaştan çok çok özür dileyeceğim.

ancak devlet memuruda değil. dediğim gibi ispatlasın ben özür dilemeye hazırım. memurluğu kullanmadım diyor. her araba sattığı adama laf arasında memur adamım ben v.s diyor. naasıl bir çelişki.

bu konuda gıkını çıkarmayan ama başka kazık yemiş bir insan daha tanıyorum ama ne büyük bir erdeme sahiptirki gıkını çıkarmıyor. içinden allahından bulsun diyip susuyor.

ya arkadaş bu arabaların alayıda hep tech üyesi adamlara satılmış. o değil sitenin hiç bir sorumluluğu olmasada bu konuda yinede buradaki 6bine yakın mesajından oluşan güveni kullanmaktır bu.

pcvirus
01-05-2013, 00:30
faruk hocam madem ki aracın bu durumunu bilmiyordunda neden körü körüne aracını savunup ta insanları mağdur ediyorsun
her sattığın araba yamuk çıkmış gördüğüme göre

reckor
01-05-2013, 00:32
zararım karşılanmazsa beraber olup dava açabiliriz. sonuçta aynı kişiden mağduruz ve çoğunluk ne kadar fazla o kadar iyi olur sonuç almada.

benim söylediğim rakamı kabul etmiyor ve pazarlık yapıyor. bu işin pazarlığı mı olur. ya söylediğim rakam ya da aracın komple fiyatı. bu kadar basit.

ben kendi başıma şöyle hareket edecektim bu arada :

1- tüketici haklarına başvurmak
2- iyi bir avukattan yardım alıp dava açmak
3- rektöre ve iş arkadaşlarına gidip bu durumu tek tek anlatmak

kendisine de söyledim bunları uygulayacağımı. umarım zararı karşılar da ben de bu işlemleri uygulamaktan vazgeçerim.

Beni haberdar et ben senin yanindayim

pcvirus
01-05-2013, 00:32
böylelerinin isim soyisim tc numarasını bir konu altında toplayıp bütün internet ortamına dağıtmalı
sadece nick ile veya bu site içerisinde kalmamalı
sana bana olmaz yarın gider aynı şeyi başkasına yapar

rahatsız
01-05-2013, 00:36
Ben araci geri vermek istiyorum dedim olmaz kim yaparki bu isi dedi. arkadasim biz bu adam
Tarafindan dolandirildik buarkadas arabayi geri veremiycegini bildigi icin 4bin liraya razi ne yani biri yanlis ikisi yanlis faruk mu hep hakli

ben bu konuyu acan arkadasın yaklaşımından bahsettim.

Subaru_STI
01-05-2013, 00:37
Beni haberdar et ben senin yanindayim

tamam kardeşim ben seni haberdar edecem. cuma akşamına kadar sonuç alamadıysam haberleşecez.

Oz`
01-05-2013, 01:02
....

sen baktırdınmı araca?

Baktırdında sölemedilermi ?

Baktırmadında neden aldın ?

Subaru_STI
01-05-2013, 01:07
sen baktırdınmı araca?

Baktırdında sölemedilermi ?

Baktırmadında neden aldın ?

Bir araç alırken baktırmam gerektiğini sanmıyorum, 5000 küsür mesajıyla bu foruma, techturkey gibi türkiye çapında bilinen bir otomobil forumuna katkı sağlamış birinin yeterince bilindik tanıdık sağlam ve güvenilir olduğuna karar vermem yeterliydi benim alışverişim için.

wolrath
01-05-2013, 01:08
bana da ...ları bu sekılde ıtelemislerdi , sonra dava acacagım dedıgımde ustune 5000 lıra para verdıler. tarz aynı. bılmıyorduk abi...

1 hafta red hakkın var kardesım. AYIPLI mal ıbaresı yoksa satısta ya da sahıbınden lınkı varsa sahsa&araca ait kazasız boyasız vs gıbı direk haklısın zaten, karsı tarafa cok pıs gırer bu durumda.mikllet enayi mi ilana yazıyor,pert arac su arac bu arac dıye?

*sadece araca baktırmak cozum degıl bu arada.aracın ustundekı bazı detayları kaskocu tanıdıgınız yoksa alana kadar goremıyorsunuz maalesef.plaka degısıklıgı vs gıbı durumlarda ısınız allahlık.

ef186
01-05-2013, 01:09
Forumu sorun cozmek degilde tehtit eder gibi kullanmak moda oldu .

Basitce mahkemeye gitsen hicbirsey kazanamaz ugrastiginla kalirsin Ozan Avukattir adamda yazmis onceki sayfalarda ....

Sorunu cozmenin temel yontemi konusmaktir forumdan yazmak degil ...

Aradim farugu konustum gokhan seninde pmden numarani istedim bana ne hakkinda konusacagiz yazdin ...

Demekki suan icin sen sorunu cozmek degil forumu ve uyeleri kullanarak senin dedigin olsun istiyorsun .

Bakin arkadaslar ortada madur yada madurlar kim var ise acin telefonu konusun bu forum kimsenin MErmisi yada nammusu degil bilesiniz ....

Oz`
01-05-2013, 01:11
Bir araç alırken baktırmam gerektiğini sanmıyorum, 5000 küsür mesajıyla bu foruma, techturkey gibi türkiye çapında bilinen bir otomobil forumuna katkı sağlamış birinin yeterince bilindik tanıdık sağlam ve güvenilir olduğuna karar vermem yeterliydi benim alışverişim için.

kim ne derse desin sen kesinlikle bakmadan almamalısın burda hatalısın baban bile olsa güvenmeyeceksin ha burda dile güzel bişiy ama tehritdin manası

hatanın büyüğü sende bence 0 araba almıyorsun kim olıursa olsun baktırmalısın bence satandan ççok senin hatan yanlışmıyım araba alıyorsun ya oyuncak değil kaç milyar vermişssin senin paran bukadarmı değersiz

Subaru_STI
01-05-2013, 01:15
Forumu sorun cozmek degilde tehtit eder gibi kullanmak moda oldu .

Basitce mahkemeye gitsen hicbirsey kazanamaz ugrastiginla kalirsin Ozan Avukattir adamda yazmis onceki sayfalarda ....

Sorunu cozmenin temel yontemi konusmaktir forumdan yazmak degil ...

Aradim farugu konustum gokhan seninde pmden numarani istedim bana ne hakkinda konusacagiz yazdin ...

Demekki suan icin sen sorunu cozmek degil forumu ve uyeleri kullanarak senin dedigin olsun istiyorsun .

Bakin arkadaslar ortada madur yada madurlar kim var ise acin telefonu konusun bu forum kimsenin MErmisi yada nammusu degil bilesiniz ....

ne hakkında konuşmamız gerekiyor yazınca ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama gecenin köründe tanımadığım biri benden telefon numaramı istiyor ve konuşmamı mı bekliyor ?

merak etmeyin sizin forum adına bir zararımız yok. bu konu ben mağdur oldum diğerleri olmasın adına açılan bir konu. bugün ben sesimi çıkarmazsam yarın bir başkası öbür gün bir başkası derken çığ gibi büyür asıl o zaman forumun adı kirlenir. kaldı ki şu an kirlendiği ya da kirleneceği yok. ben pm'lerin ekran görüntülerini aldım. eğer dava işlemi başlarsa sizden de büyük ihtimalle bunları teyit etmenizi isteyecekler. zaten daha önceden yaşamışssınızdır bu durumu.

ayrıca ben ta ilk mesajımda belirttim. kimseyle bu konuyu telefonda konuşmak zorunda değilim. deliller kanıtlar internet ortamında ve burda olduğu için buradan yazışıyorum. bir mahsurunu da görmüyorum sonuçta sizin diğer üyelerinizin de bir gün başı yanabilir.

mahkeme ve yasal süreci de bırakın ben düşünüyüm. o işle ben uğraşacağım sonuçta. ben zaman emek para harcayacam.

GokhanRS
01-05-2013, 01:20
muhtemelen tanımadığın için yanlış düşünmüşsün gökhan.

buğra abi aramak istediyse konuşmalıydın. belliki mağdur olduğunu düşündüğü için senle konuşmak ve sorunun çözümüne yardımcı olmaya çalışmak istemiş. forumdaki en adaletli davranan yardımcı olmaya çalışan herkesin sorunuyla imkanları yettiğince ilgilenen biridir.

sanırım dediğin gibi tanımadığındanmı böyle davrandın bilemiyorum ama hata etmişsin.

ef186
01-05-2013, 01:27
ne hakkında konuşmamız gerekiyor yazınca ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama gecenin köründe tanımadığım biri benden telefon numaramı istiyor ve konuşmamı mı bekliyor ?

merak etmeyin sizin forum adına bir zararımız yok. bu konu ben mağdur oldum diğerleri olmasın adına açılan bir konu. bugün ben sesimi çıkarmazsam yarın bir başkası öbür gün bir başkası derken çığ gibi büyür asıl o zaman forumun adı kirlenir. kaldı ki şu an kirlendiği ya da kirleneceği yok. ben pm'lerin ekran görüntülerini aldım. eğer dava işlemi başlarsa sizden de büyük ihtimalle bunları teyit etmenizi isteyecekler. zaten daha önceden yaşamışssınızdır bu durumu.

ayrıca ben ta ilk mesajımda belirttim. kimseyle bu konuyu telefonda konuşmak zorunda değilim. deliller kanıtlar internet ortamında ve burda olduğu için buradan yazışıyorum. bir mahsurunu da görmüyorum sonuçta sizin diğer üyelerinizin de bir gün başı yanabilir.

Bu saatte tanimadigin biri ile telefonda konusmak istemeyip forumdan gayet guzel yazabiliyorsun ?

Burda forumu zerre baglayan birsey yok ticaretini forum uzerindenmi yaptin ?
Forum sana teminatmi verdi ?

Bu konu sorunun cozulsun diye duruyor halen burada ... Ozellikle soyluyorum sorunun cozulsun diye ...

Simdi sen diyorsunki 4 bin tl verecek bana ya 10 isteseydin yada 100 tl kime gore neye gore ?

Diyorumki bu isler internetten yazarak cozulmez ...

Ben ikiniz icinde sorunun cozulmesi icin konusmak istedim seninle ama sen foruma yazarak X parayi yazarim X parayi isterim techturkey de konu actim ister odersin ister odemezsin dersen mantigi olmaz bu isin ....

Gitmis almis aldigin arabaya baktirmamissin adamin 1 beyani bilmiyordum demesi yeterli daha cok zarar edeceksin farugu arayip konustugumda dedigi abi bende onunkadar madurum sorunu cozmek istiyorum telefonu kapali karsilikli konusalim.

simdi sen forumu sorununu cozmek icinmi kullaniyorsun yoksa ne diyosam o yoksa bak techturkey de konu var demek mi?

Benim aranizdaki ticaret senin zararin onun kari zerre umrumda degil .

Basit ve mantiklica sorunu cozmek icin yapman gereken bu degil mahkemeye de vericeksen ver napicaksan yap ama sorun yada maduriyetini cozmenin yolu olmayacagin bilgisini bukadar senedir bu forumda olan biri olarak soyleyebilirim.
Ayrica bil ki bize gelirlerse burda yazilan her kelimeyi teyit ederiz . Senin verdigin gibi karsi tarafta hakaret icin dava acabilir sana nekadar yardimciysak o noktada onada okadar yardimci oluruz bizler Turkiye Cumhuriyeti kanunlari ve mahkemeleri yanindayiz .

Subaru_STI
01-05-2013, 01:27
muhtemelen tanımadığın için yanlış düşünmüşsün gökhan.

buğra abi aramak istediyse konuşmalıydın. belliki mağdur olduğunu düşündüğü için senle konuşmak ve sorunun çözümüne yardımcı olmaya çalışmak istemiş. forumdaki en adaletli davranan yardımcı olmaya çalışan herkesin sorunuyla imkanları yettiğince ilgilenen biridir.

sanırım dediğin gibi tanımadığındanmı böyle davrandın bilemiyorum ama hata etmişsin.

ben dediğim gibi , ne hakkında konuşmamız gerekiyor dedim. bunda artniyet ya da bir şey aranmamalı. basitçe bana konu hakkında bilgi verilebilir. ben tanımıyorum ki kimseyi. belki faruk başkasını benle konuşturmak için yönlendirdi ben bilemem ki kim olduğunu.

__FrK__
01-05-2013, 01:30
Tekrardan ne varsa yazıyorum;

Ben arabayı anadolu yakasından bir vatandaştan aldım. tramerde sadece 800 küsür lira görünüyordu karşılığında elemanında bana söylediği boya idi. Sonra Servise sordum 2. el araca ekspertiz yapmadıklarını söylediler bende gayri resmi olarak farklı yollarla ricacı oldum servis danışmanından araç hakkında bilgi rica ettim. daha öncede dediğim gibi farklı km ve zamanlarda bakım paketleri uygulanmış bir tarihte boya yapılmış, bir tarihtede oksijen sensörü değiştirilmiş harici bir durumun bulunmadığını söyledi.Ardından boyası ve bakımı için ustama gittim baktırdım ekstra bir durum olmadığını gayet düzgün olduğunu yalnızca bakımını yapmamız gerektiğini söyledi. Bende listeye çıkartıp hepsini sana faturalarınıda verdiğim parçaları aldırdım. Araç çıktı muayenesini yaptırdım. Bir süre ağız tadıyla bindim hiç de rahatsızlık duymadım, sıkıldım satma niyetine girdim. Bildiklerimi aynı şekilde ilana da yazdım ki aynı şeyleri görüşecek vakit bulamayacağım için okunmadan aranmamasını da belirttim. Sen geldin seni şöförlü araçla aldırdım haliyle benim öğrendiğim yaptığım bildiklerim bunlar olduklarından aynı şekilde tekrar seninle paylaştım. Sen servise götürebilirmiyiz diye sordun bende servisin 2. ele ekspertiz yapmadığını ancak anahtarın sende olduğunu istediğin gibi gidip bakıp baktırabileceğini keyfine bakmanı söyledim. Çünkü ben malımdan emindim, öyle bir telaşım yoktu. Sende üzerine tamam abi o zman gerek yok notere gidelim dedin satışı yaptık beraber kurumda vakit geçirdik sohbet ettik yemek yedik , çıktık varınca haberdar et beni diyerek ısmarlaştık ve seni uğurladım. Sen beni hiç aramadın forum üzerinden mesajlar atmışsın ben çok yoğun bir hafta olduğum için hafta başı bir kere baktım foruma mesajlarını gördüm bir çok şey yazmıştın bela, tehdit, para içeren cümleler tamamını okuyamadım bile sana arabamın benim söylediğim gibi olduğunu kafanı bulandırmaman gerektiğini ağız tadıyla binmeni yazdım. Sense bugün görüyorum ki beni yine aramayarak benim mesajlarını okuduğum muamelesi yaparak foruma konu açıyorsun beni forumla, görevimle, özel hayatımla tehdit edip hakaretler yağdırıyorsun. Ben seni arıyorum telefona cevap vermıyorsun sanki yeni boşanmış çift gibi. Ben bunlardan kesınlıkle bilgim olmadığını ancak sırf sen söyluyorsun diye inandığımı bunun insani bir durum olduğunu vurgulayarak senin zararına ortak çıkıyorum ama sen hala forumu kullanarak benden keyfince bir meblağda para talep ediyorsun. Ben senin için daha ne yapmalıyım.

Subaru_STI
01-05-2013, 01:34
Bu saatte tanimadigin biri ile telefonda konusmak istemeyip forumdan gayet guzel yazabiliyorsun ?

Burda forumu zerre baglayan birsey yok ticaretini forum uzerindenmi yaptin ?
Forum sana teminatmi verdi ?

Bu konu sorunun cozulsun diye duruyor halen burada ... Ozellikle soyluyorum sorunun cozulsun diye ...

Simdi sen diyorsunki 4 bin tl verecek bana ya 10 isteseydin yada 100 tl kime gore neye gore ?

Diyorumki bu isler internetten yazarak cozulmez ...

Ben ikiniz icinde sorunun cozulmesi icin konusmak istedim seninle ama sen foruma yazarak X parayi yazarim X parayi isterim techturkey de konu actim ister odersin ister odemezsin dersen mantigi olmaz bu isin ....

Gitmis almis aldigin arabaya baktirmamissin adamin 1 beyani bilmiyordum demesi yeterli daha cok zarar edeceksin farugu arayip konustugumda dedigi abi bende onunkadar madurum sorunu cozmek istiyorum telefonu kapali karsilikli konusalim.

simdi sen forumu sorununu cozmek icinmi kullaniyorsun yoksa ne diyosam o yoksa bak techturkey de konu var demek mi?

Benim aranizdaki ticaret senin zararin onun kari zerre umrumda degil .

Basit ve mantiklica sorunu cozmek icin yapman gereken bu degil mahkemeye de vericeksen ver napicaksan yap ama sorun yada maduriyetini cozmenin yolu olmayacagin bilgisini bukadar senedir bu forumda olan biri olarak soyleyebilirim.
Ayrica bil ki bize gelirlerse burda yazilan her kelimeyi teyit ederiz . Senin verdigin gibi karsi tarafta hakaret icin dava acabilir sana nekadar yardimciysak o noktada onada okadar yardimci oluruz bizler Turkiye Cumhuriyeti kanunlari ve mahkemeleri yanindayiz .

ben şunu soruyorum, ben direk farukla iletişime geçseydim hiç bir şekilde ucundan bine yanaşmayacaktı bu olaya, iyiki de açmışım ki sorun yaşayan ve yalanların hepsi ortaya döküldü. ben şimdi forum adına kötü birşey mi yapmış oluyorum onu anlamadım. hani gerçekten kötüyse tamam diyeceğim.

burda başka mağdur olan insanlar gördüm. pm'leştik. dava süreci oluştuğunda bu arkadaşlarla beraber hareket edeceğiz. yani bu bizim sorunun çözülmesi adına iyi birşey diye görüyorum. yine yanlış bir hareketse söyleyin.

ama ben forumu tehditvari kullanmak, silah mermi namnu olarak kullanmak ithamlarına katılmıyorum. size öyle gelmiş olabilir ama benim x paramın y kadarı yatmazsa asarım keserim dediğimi hatırlamıyorum. benim yerimde başka birisi olsaydı sizce bu şekilde davranabilirmiydi ? ben gayet sakin yazıyorum açıklıyorum herşeyi.

elbette kimse çoçuk değil, ben şu kadar para istiyorum deyip foruma yazdığımda korkup o parayı çıkarsın versin. mantıklıca gerekçelerini ve gerçekleşmezse benim hukuki krokimi açıkladım. daha da birşey konuşmayacam ben farukla.

telefon konusunda da birkez daha diyorum. gece gece tanımadığım biri telefon isteyince anormal karşıladım ve ne hakkında konuşmamız gerektiğini sordum. başka açıklamam yok buna dair.

Shekil
01-05-2013, 01:44
benim anlamadığım konu tamam x kişiden aldın arabayı yada sahibinden.com dan aldın bu forum olmasa konuyu nereye açıcakdın ?
burdan olucak iş değil o yüzyüze gelirsiniz ortasını bulursun.
gerek yok burdan buğra abiyi veya özgün abiyi rahatsız etmeye hakkınız telefon denilen bisey var

Subaru_STI
01-05-2013, 01:47

Ben arabayı anadolu yakasından bir vatandaştan aldım. tramerde sadece 800 küsür lira görünüyordu karşılığında elemanında bana söylediği boya idi. Sonra Servise sordum 2. el araca ekspertiz yapmadıklarını söylediler bende gayri resmi olarak farklı yollarla ricacı oldum servis danışmanından araç hakkında bilgi rica ettim. daha öncede dediğim gibi farklı km ve zamanlarda bakım paketleri uygulanmış bir tarihte boya yapılmış, bir tarihtede oksijen sensörü değiştirilmiş harici bir durumun bulunmadığını söyledi.Ardından boyası ve bakımı için ustama gittim baktırdım ekstra bir durum olmadığını gayet düzgün olduğunu yalnızca bakımını yapmamız gerektiğini söyledi. Bende listeye çıkartıp hepsini sana faturalarınıda verdiğim parçaları aldırdım. Araç çıktı muayenesini yaptırdım. Bir süre ağız tadıyla bindim hiç de rahatsızlık duymadım, sıkıldım satma niyetine girdim. Bildiklerimi aynı şekilde ilana da yazdım ki aynı şeyleri görüşecek vakit bulamayacağım için okunmadan aranmamasını da belirttim. Sen geldin seni şöförlü araçla aldırdım haliyle benim öğrendiğim yaptığım bildiklerim bunlar olduklarından aynı şekilde tekrar seninle paylaştım. Sen servise götürebilirmiyiz diye sordun bende servisin 2. ele ekspertiz yapmadığını ancak anahtarın sende olduğunu istediğin gibi gidip bakıp baktırabileceğini keyfine bakmanı söyledim. Çünkü ben malımdan emindim, öyle bir telaşım yoktu. Sende üzerine tamam abi o zman gerek yok notere gidelim dedin satışı yaptık beraber kurumda vakit geçirdik sohbet ettik yemek yedik , çıktık varınca haberdar et beni diyerek ısmarlaştık ve seni uğurladım. Sen beni hiç aramadın forum üzerinden mesajlar atmışsın ben çok yoğun bir hafta olduğum için hafta başı bir kere baktım foruma mesajlarını gördüm bir çok şey yazmıştın bela, tehdit, para içeren cümleler tamamını okuyamadım bile sana arabamın benim söylediğim gibi olduğunu kafanı bulandırmaman gerektiğini ağız tadıyla binmeni yazdım. Sense bugün görüyorum ki beni yine aramayarak benim mesajlarını okuduğum muamelesi yaparak foruma konu açıyorsun beni forumla, görevimle, özel hayatımla tehdit edip hakaretler yağdırıyorsun. Ben seni arıyorum telefona cevap vermıyorsun sanki yeni boşanmış çift gibi. Ben bunlardan kesınlıkle bilgim olmadığını ancak sırf sen söyluyorsun diye inandığımı bunun insani bir durum olduğunu vurgulayarak senin zararına ortak çıkıyorum ama sen hala forumu kullanarak benden keyfince bir meblağda para talep ediyorsun. Ben senin için daha ne yapmalıyım.

faruk artık ben konunun son mesajını yazıyorum. gayet de açıklayıcı olacaktır senin için.

Aracı nerden ne zaman nasıl kaça aldığın beni ilgilendirmiyor. kaç para masraf ettiğin, alırken baktırıp baktırmadığın da beni ilgilendirmiyor. Beni ve burdaki insanları ilgilendiren senin ticaret ahlakına uymadan yaptığın satış. Senin ilan görüntülerin ortada. kazasız darbesiz aracın kazalı kardeşim. airbaglerine kadar açmış . değişenleri var. lpg takılmış sökülmüş vs vs. ben senin sözüne mesleğine burdaki tanınmışlığına güvenip hareket ettim ve aracı aldım. sonradan bu işler ortaya çıktı ve araçtan soğudum.

ben sana aracı geri mi al diyorum , hayır. benden haksız yere elde ettiğin meblağı geri vermeni istiyorum. bunu ve miktarı 40 kere yazmayacam sıkıldım artık. şu aracın şu an ki değerini forumdaki üyelere sor bakalım aldığım fiyatın kaç bin lira altını söyleyecekler sana. mağdurum ve zararlıyım. karşılamanı istiyorum.

karşılanmazsa ben seni ölümle kavgayla dövüşle tehdit etmedim. nerdeyse o hakaretler tehditler bulup paylaşabilirsin kanıtlayabilirsen. sen de o şekilde hakkını ararsın.

benim bir tehditim yok. karşında gayet sakin mantıklı düşünen hareket eden bir insan var. TC kanun ve yasaları yanında hakkımı arayacağımı söyledim ben. rektör beye , tüketici haklarına ve mahkemeye taşıyacağım bu konuyu.

41. oluyor belki ama ben seninle telefonda konuşmak istemiyorum. madem çok rahatsız oldun burdan ve rahatsızlık verdik etrafa, facebook'un var ben sana ordan ulaşırım. ama ben bana böyle bir olay yapan bir insanla bir daha asla hiç bir şekilde ne telefonda ne de yüz yüze görüşmek istemiyorum. başkalarına açtıracağın telefonlara da bakmıyorum. bunun yeni ayrılan çiftle falan alakası yok. ben herşeyi yazdım çizdim. aynı şeyleri telefonda da anlatıp para pazarlığı için yalvaracakmıyız birbirimize ?

bu konu hakkında gereken herşeyi haddinden fazla söyledik ve bir sürü daha sıkıntı seninle ilgili ortaya çıktı. sen böyle birşey beklemiyordun tabi o yüzden biraz sıkıntılısın. ama aynı kadere sahip arkadaşlar buldum forum sayesinde. onlarla aynı hareket edeceğiz artık. bu sana tehdit mi geliyor yoksa başka birşey mi ben bilemem. ben senin yüzüne karşı söylüyorum hakkım olanı.

Neyse artık bu da benim bu konudaki son mesajımdı. çevrimiçi veya dışı konuyu takip edebilirim ama artık benden cevap bekleme.konuşacaksak facebook üzerinden devam ederiz.

UNAL
01-05-2013, 01:56
Geçmiş olsun. Ben böyle bir durumdan sonra aracın karşılıklı anlaşılarak aracın geri verilmesini tavsiye ederim, sonuçta insan ister istemez soğur araçtan. İnşallah sorun çözüm bulur en kısa süreçte.

Calderon
01-05-2013, 02:02
Çok sıkıntılı işler allah 2 tarafa da sabır versin konunun başından beri takip ediyorum öncelikle magdur olan arkadaşı uslubundan ötürü tebrik ediyorum böyle bir durumda beyefendi bir tavırla problemin çözülmesine uğraşıyor..

Bilerek veyahut bilmeyerek bir şekilde mağdur eden taraf için ise hiçbir şekilde bir yorumda bulunmam hoş olmayacaktır çünkü kendisini tanımıyorum etmiyorum lakin önceki alım-satımlarında n bukadar şikayetçi olması açıkcası soru işaretleri oluşturuyor insanın kafasında..

Son olarak 4 lira mevzusu bencede saçma olmuş kime göre 4 lira? Nacizane fikrimi söylemek isterim bu olay üstüne nakit vermeyle çözülecek gibi değil, en güzeli aracı aynen alındığı gibi geri iade edip satıcıdan 22 lirayı geri talep etmektir.. Tekrardan iki tarafada allah sabırlar versin umarım tatlıya bağlayabirsiniz ...

Painkiller
01-05-2013, 02:20
Ben de konuyu başından beri okudum da anlamdığım bir nokta var, aracın bu şekildeki hali 18 bin lira eder, ben zararım olan 4 bin lirayı istiyorum demişsiniz. Peki mal sahibi(eski mal sahibi diyelim), tamam araçta saydığınız şeylerin olduğuna inandım, ben de bilmiyordum, ama o şekilde de aracın fiyatı 20 bin lira derse ne olacak?

mert_can 41
01-05-2013, 02:30
Ben de konuyu başından beri okudum da anlamdığım bir nokta var, aracın bu şekildeki hali 18 bin lira eder, ben zararım olan 4 bin lirayı istiyorum demişsiniz. Peki mal sahibi(eski mal sahibi diyelim), tamam araçta saydığınız şeylerin olduğuna inandım, ben de bilmiyordum, ama o şekilde de aracın fiyatı 20 bin lira derse ne olacak?

En doğrusu bir galeriye götülüp arabaya değer biçilmesi olur galerici o haliyle ne kadar verirse onun üzerini öder karşı taraf yoksa öbür türlü iki tarafta tam bir sonuca varamazlar

cvk_sport
01-05-2013, 02:32
İnşallah maduriyetiniz karsılanır gecmiş olsun.satış sözleşmesinde olan maddeler var mahkemede bi sonuç alamazsın diyenler olmuş peki avukatlar davalar niye oluyo zaten kanun ortada herşey yazıyo avukatlar ne işe yarıyo o zaman boşuna mı avukat oluyolar ?

qatrio
01-05-2013, 02:39
rektör beye taşımak ne olayı ben anlamadım hukuk mu rektör bey ? özel hayatı işi ile bir yaptırım uygulamaya çalışmak oluyo bu ?

Firat.M3
01-05-2013, 04:38
Yazmıcaktım ama okudukca sasırıyor insan

Gökhan la yanı rc yi alanla 5-6 aylık bi tanısıklıgımız var benm aracımı almayı cok istiyordu hatta bana kapora gonderdi uzun bi sure aracımı onun için beklettim gecen hafta aracımı almak için istanbula geldi beni bekliyordu satıs için ben gidemedim yanına o sıra onunda farklı planı cıktı 5 aydır hayalını kurdugu aracı görmek bile nasip olmadan almaktan vazgecti geri dönmemek adına rc yi almıs ondan yenı haberim oldu.

Rc yi ben istiyordum hiç görmemiştim Faruk takas teklıf etmıstı cazip gelmıstı ufak düşük km temiz arac diye ama sonra arkadaslarımdan sordugumda bi kaç kişi cok temız gormedıklrını içlerine sinmediğini solemişti bende oyle vazgeçmiştim ama favorilerimde duruyordu aracımı satmıs olsam gidip bakıcaktım
bizde konustuk Farukla gumrukten aldıgını butun bakımlarını yaptıgını 2 parca boyası oldugunu ve baska sorunu olmadıgını solemıstı.

simdi bu konuda anlatılanlar ve sergilenen tavırı anlamakta güçlük cekiyorum
bu zamana kadar sürekli arabalarla ugrasan hasır neşir olan garajlarda takılan sürüyle usta tanıdıgı olan birisi nasıl olurda bilmiyordum der senin gözunden kactıysa bakımı yapan ustanındamı gozunden kactı arkadaslarınındamı gozunden kactı acıkcası iki tarafıda cok tanımıyorum ama bilmiyordum u samimi bi cvp olarak görmüyorum

araclarla bu kadar ilgili birisi bence o aracı arastrmıstır

ateistler bunu da açıklasın.

Kadyr
01-05-2013, 04:45
Bmw yakalamis:)
Adam foruma konuyu acmis sizde bu adamdan araba alirken araci baktirmadan almayin yada foruma uye diye guvenmeyin demis.valla ne yalan soyleyim ben olsam bende guvenirdim ama bukadar olaydan sonra forumdan eski uyede olsa arabasina baktirip alirim.birde tel sorun yasayan subaru degilmis... Bencede araci geri almasini konusun ondan sonra nasil satiyorsa satsin

PuT
01-05-2013, 07:55
Çok geçmiş olsun kardeş birazda hata sende niye baktırmadan alıyorsun ki o kadar para veriyorsun götür 100 daha ver expertize sok.

Göki,ZD
01-05-2013, 07:58
Geçmiş olsun.. Bi ara 16 lira olan aracı 22 ye almışsın, hos o zamanlar aracın boyaya ihtiyacı vardı tampon bagaj ve sag çamurluk.. Kozmetik olarakda pek iç açıcı değildi, bizimde vazgeçmemizin nedeni lpg idi, motor yeni yapılmıştı ama sağlıklı değildi.. Biz 2011 de bakmıştık, izmirden gelme bi araç bu bu arada

CRX
01-05-2013, 08:18
Bence alan aldi satan satti artik soylenbilcek veya yapilabilcek pek birsey kalmamis.
Araci satan arkadas alici sanayiye goturdu baktirdi o sekilde satisi aldi deseydi ne olacakti?
Para mevzusu olsun arac mevzusu olsun kim kime neyi ispat edebilir, noter kagidina satis bedeli istedigin mebla olarak yazdirabiliyorsun ben yarin obur gun 20.000 tl lik bir arac aldim 25.000 yazdirdim sozlesmeye sonra gidip 5000 fazla verdim bu kdr etmez mi dicem katakulle yapmak icin? bu kadar kolay degil. Evet gercekten magduriyetler yasanmistir belki ama bazi seylerin telafisi geri donusu olmaz. Gecmis olsun diyelim.

Ertekin
01-05-2013, 08:42
Konuyu gece okudum,2 arkadaşa da geçmiş olsun.
Öncelikle bence konu tamamen gereksiz olmuş.Tecrübesizlikden kaynaklı.
Şimdi bu araç benden satın alınmış olsa ve böyle konu açılsa ben aracımı alandan 5000tl daha isterdim..
Baksaydın baktırsaydın kardeşim..Bizene senin ihmalkarlığından.
Ben araba satarken tek kelime etmiyorum "aha araba kardeşim ister bak ister servise götürelim,beğenirsen, fiyat işine gelirse hayırlı olsun" diyorum.. Boyasınıda bilsem bilmem nesinide bilsem söylemiyorum.Söylemek zorunda da değilim!! alan adam baksın, baktırsın satan onun için uğraşmak zorundamı
Şimdi adam da "beni korkuttu aracımı değerinin altında aldı,geride istemiyorum kullandı yıprattı" dese oda dava açabilir.Ayrıca o dava ilede hiç bişey elde edemezsin.
Sen 22 ye araba almışsın sonra soğumuşsun parandan bir miktar geri istiyosun da böyle bi dünya yok yani.
Şükret karşındaki çok mülayim biri çıkmış..

Evrenoz
01-05-2013, 09:01
Mahkeme yolu elbette açıktır.. Ancak bir sonuç alınacağını düşünmüyorum.. Techturkey'de 5000 mesajı var o yüzden güvendim demek şahsi bir kanaattir. İstersen 2 gözü vardı ona güvendim de, kimseyi ilgilendirmez.. Sitemizin "x mesajı olan üye güvenilirdir" şeklinde bir teminatı yok..

Ayrıca, bu site aracılığı ile birşeyler elde eidlmeye çalışılıyor, dert anlatılıyor. Bir şekilde site kullanılıyor.. Kullanılsın, problem yok.. Ancak site yöneticisi telefon istediğinde "ne konuşucaz bu saatte" demek saçma olmuş.. Benfica - Fenerbahçe maçı konuşulmayacak elbette.. Hem siteye dert yan hem de görüşmek isteyen yöneticiye kapı kapat.. Manasız..

Başta da dediğim gibi mahkemeden herhangi bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.. Satıcı tarafın insiyatifiyle bir geri ödeme yapılırsa yapılır.. Satıcı da "alırken baktırsaydın" der ve ödeme yapmazsa haklıdır kendince..

trgy
01-05-2013, 09:14
#128#129

çok gereksiz mesajlar olmuş.özellikle 128 nolu mesaj konu okunmadan yazıldığını düşünüyorum.

konuya gelirsek mağdur kişinın tavrını taktir ettim,çok geçmiş olsun.

satıcıda umarım hatasını anlar ve mağdur ettiği kişilerin zararını karşılar.(zarar derken araçın geri alınması diğer mağdurun yaptığı masraflar vb.)

free-hifi
01-05-2013, 09:20
akrabamdan araba almam akrabama satmam en son eşimin amcası istedi arabamı başka bak dedim yarın öbür gün bişey olur söyle böyle mevzuları olur arkadaşımdan alsam bile baktırırım bana güvenmiyormusun lafı olursa direk güvenmiyorum arkadaşlık başka iş ticaret başka neden başımız ağrısın iki tarafında bence suçu var iki tarafada geçmiş olsun olan oldu mahkeme felan zor işler bu saatten sonra türk hukuk sisteminde...

onat
01-05-2013, 09:27
neredeyse iyiki boyalı kazalı dememiş diyeceksiniz. ticareti ahlaklı yapmak denen birşey var. kazalı boyalı aracı söylemeden satmak, kazasız boyasız demek hangi adam gibi adamın yapacağı şey ? ayıp denen birşey var. alan arkadaş ciddi bir amatörlük yapmış, baktırmamış ama bu satıcı şahsın doğru yaptğı manasına gelmez. birde üzerine para alırım denmiş. böyle bir bakış açısına inanamıyorum ve onaylayanlarıda anlayamıyorum. delikanlı gibi sattığın malın ayıbını söyleyeceksin. kardeşim şurda bu var burda şu var diye. benim bildiğim bunlar. aklında şüphen varsa ki olmasa bile gel ezpertize gidelim diceksin. millet bu şekilde konuşacağına neredeyse satıcıyı onaylamış. hayret yaa

alıcı arkadaşta yani marsta mı yaşıyorsun anlamadım ki... böyle bir ülkede kimseye güvenilmeyeceğini bilmiyor musun ? neymiş 2. el araca expertiz yapılmazmış. yok mu özel servis ona götürseydin. sonra böyle haklıyken neredeyse hatalı denecek kıvama gelirsin.

burda mantıklı olan, bir bilirkişi edinerek ister yasal yoldan ister ricacı olarak aracın fiyatını belirlemek. devamında belirlenen rakam alıcı adına pozitif olacaksa üstü satıcıdan alınması. karşı tarafa söylemediği dürüstçe malını satmadığı için ona da ders olmuş olur.

rahatsız
01-05-2013, 09:29
baktırsaydın alsaydın klişesini bir geçin artık, yapmamış, güvenmiş işte. ben de çok kez baktırmadan araba aldım, bir kacı da bu foruma üye. hiç sorun çıkmadı, bir kaç tane uyanık çıktı allah a havale ediyorum, kendisini iyi biliyor. insanız sonucta, bazen sacma sapan seylere aldanabiliyoruz(samimiyet vss).

bazı seyler konusarak çözülür, ısrarla telefonda konuşmak istemiyorum diyorsun? neden?
ara konuş, derdini söyle, paranı iste, sorunları anlat. kusura bakma ama sen bu yaklasımında hic bir sey alamazsın, hala adama sana facebooktan mesaj atacagım diyorsun. paran gitmis, magdursun, siteden sana yardımcı olmaya çalışıyorlar, satan kişi de ara konuşalım diyor. sen uzlaşmak istemiyorsun. dumanla mı iletişime gececekler seninle.

belki telefonları açsan iş bu noktaya bile gelmeyecek, paranı kurtaracaksın.

yani "o insanla telefonda konusmak istemiyorum" dieyceksin muhtemelen de, o işler öyle olmuyor işte.

Eworen
01-05-2013, 09:29
Ortada ciddi çelişkiler ve iddaa edildiği ile alakası olmayan araç var
Baktırsaydın o zaman bize ne demek talihsiz yazıların en başında gelir
Başına gelmeyen bilmez insan ın bazen tutulduğu, akıl tutulması yaşadığı zamanları ,acemiliği yanlışı olabilir
Olmaz olmaz değil insanın başına hayatta her türlü olay gelebilir
Yanlış yapılmış doğrudur araca baktırılması gerekirmiş hele hele bu devirde babana bile güvenme diye kimse boşuna demiyor ne olursa olsun baktırtmak gerekli.

Yalnız araca baktırmış olsa idi dahi aracın kazası yok tertemiz diye iddaa da bulunulup ta başka başka şeylerin çıkması ne kadar ahlaki ve hukuki dir tartışılır olayın asıl noktası burasıdır
Kazasız bi sıkıntısı yok denilip kazalı çıkması üstelik daha önce lpg li çıkması nın savunulur bi yanı falan yok
Savunulmaması gerekilen bi nokta da alan arkadaşın aracı almadan önce araca baktırmamış olması ama yazdım daha önce insan oğlu işte hata bu
Ama tekrarlıyorum araca baktırmadı diye saklanılan aksi iddaa edilenlerin savunulur yanı falan yoktur hata falan da değildir bu hatadan sayılacak şey hiç değildir..

BurakCengizhanoğlu
01-05-2013, 09:35
Biri diyor gümrükten aldım biri diyor vatandaştan orayı çözemedik :)

CRX
01-05-2013, 09:42
#128#129

çok gereksiz mesajlar olmuş.özellikle 128 nolu mesaj konu okunmadan yazıldığını düşünüyorum.

konuya gelirsek mağdur kişinın tavrını taktir ettim,çok geçmiş olsun.

satıcıda umarım hatasını anlar ve mağdur ettiği kişilerin zararını karşılar.(zarar derken araçın geri alınması diğer mağdurun yaptığı masraflar vb.)

Kime gore gereksiz neye gore gereksiz?

Sadece bu sayfadaki iki yoruma hakemlik yaparak kimin neyi ne kadar okudugu zaten belli oldu.

Ticaret bu sakasi olmaz opulenlerde var openler de, akilli olmak sart.

arkın_aLLen
01-05-2013, 09:46
Biri diyor gümrükten aldım biri diyor vatandaştan orayı çözemedik :)

Bi yerde de icradan alındığı söylenmişti mesajı görürsem yazarım...

arkın_aLLen
01-05-2013, 09:48
Bir dk şimdi çok ağır ithamlarda bulunulmuş da Faruk'la hemen hemen hergün görüşürüz biz , kendisi kaç gündür de foruma girmiyor zaten , konu açıldığının bilgisini veririm...

Ama o araba icradan alınmıştı ve ciddi masraf etti arabaya benim gözümün önünde , gittiği ustaları ben de biliyorum. Araca alırken baktırıldı o şekilde alındı ve hiç bu yazılan çizilenlerden bahsedilmedi... Bunlar bilinseydi zaten arabayı almazdı Faruk da...

Konuyu görünce kendisi de yazacaktır zaten bunları ben merakta bırakmamak için yazıyorum

Bi de bu var...

Arenimo
01-05-2013, 09:50
:D zamaninda bana bi 200 sx çakmişlardi
Konu açmadim soylenicek çok var ama ben Allaha havale ettim 35 000 TL mi yaktim umrumda olmadi dava açmadim donup aramadim bile 3 kurusluk insan dedim gectim sende soguk bi su ic bence
Bu gune kadar kusurlu mal satmadim sattigim arabalarda her eksigini en ufak bildgim seyi soyledim

Su 5 senede 7 araba degistirdim hep iyi niyetimden kaybettim arabalari aldim hep inandik hep zarar hep zarar ben burda bu zamana kadar aldgim arabalar hakkinda ve cevremde yine bu siteden araba almis arkadaslarim var yazsam roman olur neyse bu konuya daha girip yazip canimi skmicam sana gecmis olsun istedgin davayi ac huzurun kacti sen koy parasina

Met
01-05-2013, 09:52
Komik olmaya başladı iyice. Araç nerden aldındı ilk bunu bi kesinleştirin :) Ortada söylenen çok yalan var.

.

Siz aracı aldığınızda lpg var mıydı üzerinde ?

s2k
01-05-2013, 10:03
Ne telefonda ne yüzyüze konuşmak istemiyorum, görüşmek istiyorsan facebooktan devam ederiz ne demektir arkadaş :beuj: zaten böyle saçma bir zihniyette olmasaydın kimse sana araba saplamazdı ;) Arkadaşlarında dediği gibi soğuk su iç, ben sana satsaydım bu arabayı, bana deseydin faceden ulaş çok güzel cevap yazardım ya neyse. Bir dünya insanı meşgul ediyorsun Buğra aramız gecenin bir yarısı sırf senin maduriyetini çözebilmek için ki eminim çözer, şükür çevremiz var ama bence sen böyle muameleyi haketmiyorsun. Burdanda yazma artık faceden tweeterdan devam et. Nasıl bir millet olduk yemine diyorum anlamıyorum artık ya :ofk:

CRX
01-05-2013, 10:06
Ne telefonda ne yüzyüze konuşmak istemiyorum, görüşmek istiyorsan facebooktan devam ederiz ne demektir arkadaş :beuj: zaten böyle saçma bir zihniyette olmasaydın kimse sana araba saplamazdı ;) Arkadaşlarında dediği gibi soğuk su iç, ben sana satsaydım bu arabayı, bana deseydin faceden ulaş çok güzel cevap yazardım ya neyse. Bir dünya insanı meşgul ediyorsun Buğra aramız gecenin bir yarısı sırf senin maduriyetini çözebilmek için ki eminim çözer, şükür çevremiz var ama bence sen böyle muameleyi haketmiyorsun. Burdanda yazma artık faceden tweeterdan devam et. Nasıl bir millet olduk yemine diyorum anlamıyorum artık ya :ofk:

Kesinlikle katiliyorum :icon_tup: +1000000

orhan_guney
01-05-2013, 10:08
yazmıycakdım ama yazım bende arac satıyorum işim bu benim her ay en az 30 tane araba satıyorum belli bir prensibim var babamın oğlu bile olsa arabanın herşeyinide bilsem git baktır öyle al diyorum yok sonradan o cıkdı bu cıkdı sen bana demedın ben sana demedim falana hiç gerek yok istediğin kadar dava acabilirsin ama boşa caba harcarsın, vakdin ziyan olur uğraştığına değmez .güven meselesi ise değişik yani, neyine güvendin ? sen bu adamla tıcaret yaptınmı daha önce yok ? aynı evdemi yaşadın berabermi yediniz içdiniz yok ? nedir bu güven olayı ben onu anlamış değilim.burdan iki satır yazıyla insana güvenilmez . tekrar geçmiş olsun.

c@n
01-05-2013, 10:09

Daha fazla siteyi rahatsız etmemek için face ye yaz demişte olabilir.Ayrıca adam tanımıyorum demiş mod arkadaşları,nerden bilebilir ki arayanın buğra olduğunu ya da başka biri olduğunu.

Sezgin
01-05-2013, 10:19
2 Gundur aralıksız okuyorum tüm yazılanları.

frk cok sakin cevaplamış herşeyi. İlginç gelen nokta da bu oldu. Başta uslubu bu sandım ama ; araç icra mı, gümrük mü, vatandaş mı ? Onun cevabı hala ortada yok

free-hifi
01-05-2013, 10:24
bu araç nerede yapıldıya kadar gider bu konu

free-hifi
01-05-2013, 10:28
Fena bir durum var aşağıda :

Konuyu Toplam 52 kişi okuyor. (43 Kayıtlı üye ve 9 Misafir)
free-hifi, ahmetuzun, ambinte, Arasts61, ArMy, B.Battal, Baris, battalgazi, Batuhan Gül, Boost Up, Can_R, cemo_ka, CGTY, civelek, clioGT, DERAN_TUYNER, devil_berk22, dkaya87, emirsonmez, emir_hks, Emrecan-R, fa'R'uk, hantypR, JaSoN, McS_R53, mj105, mustafa-u, ozgurmm, peace, PiscocuK, rahatsız, RUN, S.Özeren, Sezgin, signomis, skyhigh, thedevil, tremx, trgy, Ufuk, yucelebeci, YuSuFJaN_K, [RaCeR]

mj105
01-05-2013, 10:36
Alanıda, satanıda buradakileride tanımam.

Konu ile ilgili bir çok soru işaretini herkes sormuş. Benim merak ettiğim ise alıcının aldıktan sonra tespit edebildiği kaza/airbag açılmasını ağır bakımlarını dahi yaptıran bir kişi nasıl anlamamış. Ağır bakım yapan kişi nasıl farketmemiş (farketmiştir belki sahibi biliyordur diye umursamamış olabilir).

Kimseyi zan altında bırakmamak lazım. Biz buraya yansıyan kısmını görüyoruz. Genelde buzdağlarının görünmeyen kısmı daha büyük olur.

Benimde bir aracım var. Sıfır aldım talihsizlik üstüne kazalı aracım. Daha büyük bir talihsizlik üstüne bir kaç parçasıda değişti (kazadan dolayı). Şimdi ben bunları ve extralarını satmaya kalktığımda, almayı düşünene söylemeyi bir borç bilirim. Ha ben bunları söylediğimde mutlaka aklımdaki rakamdan düşüğe satılacaktır. Ama kafamın rahat olması 3-5 kuruştan daha mühimdir.

Arabamı lokal boya için bir yere verdim (reklam olmasın yazmıyorum yeri). Teslim alırken kimse araca bakmadı. Dedimki bilader araca bakmıcan mı? Yok biz randevu aldığın gün foto çekmiştik yeterli. Dedim ki bir hafta önce randevu aldım. Belki başka bir sıkıntı oluştu, sana suç bulacam! Belki depom doluydu boşalttınız diyecem. Bu ne güven böyle. Haklısın dedi aracı park yerinde kontrol etti ve 2-3 fotoğraf çekti.

Bu güvenle alakalı değil aslında. Bazen umursamazlık yada akıldan uçup giden, bazılarının basiretinin bağlanması olarak tabir ettiği bir durum.

Araç eğer dendiği gibi kazalı, airbag dahil açmış durumda ve ben bunları bilmiyor olsam bile, bırakın zararı iade etmeyi aracı geri alırım. Aracı ben alırken bilmiyordum demek beni kurtarmaz. Bana kastırmışlar aracı, bu artık benim sorunum. Sorunu sattığım kişi tespit etmiş. Napayım kardeş bende bilmiyordum demek vurdumduymazlık olur. Tabi bunu ben yaparım. Başkası nasıl düşünür bilemem.

Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir. Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz.
William Martin

Batuhan Gül
01-05-2013, 10:47
Ilerde benimde başıma böyle bir olay gelir diye konuyu baştan sona okudum.

Insanların bazen pat diye kitlendiği yapmak istediklerinin hepsini unuttuğu anlar vardır.Alıcı arkadaş bu anlardan birini yanlış yerde yanlış zamanda yaşamış. Keşke baktırsaydı keşke de tarafların başlarına böyle bir iş gelmeseydi. Yasal süreçten pek anlamam ama daha önce yaşamış veya bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirme yapmış. Karar sizin.

Tarafları tanımam konuyu ne kadar okusakta o anki geçen konuşmaları bilmediğimizden bir tarafı suçlamamız yersiz olur. Ancak ticaret ahlakı diye birşey vardır ki bu kâr'dan üstündür.(Şahsi fikrim)

Umarım taraflar aralarında tatlıya bağlarlar.

yaniss
01-05-2013, 11:00
aynı olay 1 yıl once benım basıma geldı tramerde sıfır hasar gozuken aracımın onden bır kazası vardı ve bel altı komple boyanmıstı arac. daha sonra bır musterı geldı baktı aracı begendı olanları soledm vs. kendı ustasına dahi goturdu adam super araba dedı satısı yaptık o ana kadar hersey normaldı sonra aracı alan adam aldıgı gıbı kendı zevkıne gore gıdıp jantları vs dgstrms aradan 3 gun gectı benı aradı kasko yaptrmadgnı cok yuksek fıyat cıktıgını aracın hasarı cıktıgını soledı 7 farklı hasar toplamda 80 bin tl civarı gıbı yuksek bır rakam cıkıyordu gercekten bende mesaj attım hasar sorgulammaya dogruydu duzeltmek ıcın sıgortaları aradık bır yanlıslık var dendı fakat daha sonra yanlıslık olmadıgı hatta ve hatta arac pert kayıtlı duruma donustu daha sonradan. olaylar bu sekılde gelstıkten sonra hıc tanımadgm guzelce ustasına goturup gosteren alırken hasar kaydını sorgulayan arkadas aradı ne yapalım gıbısınden konustu benım ıse soyledıgım tek sey arbayı getır paranı al kardesım oldu ama bunu soylerkende dedım kı elını vıcdanına koy hersey ortada sen benım bunu sana bılerek satıgımı duusnuyorsan gel paranı al yada hakkını helal et vs. daha sonra yuzyuze gorustuk konustktan snra ufak bır meblag karsılıgı el sıkıstık hellalestık ve gonul rahatlıgıyla eve gıdıp uykumu uyuyabıldım ama 2-3 gun yasadıgım bu olaylar dan sonra eve gıdıp uyuyamıyordum kul hakkı yemek ıstemıyordum hatanın kımde oldugunu sorguluyordum sureklı kendımde diyeceiğim o ki :
asagı yukarı butun yazılanları okudum aracı satan arkadas kazasız oldugunu dusunse bıle oyle bılıp alsa bıle satarkende dersın ben boyle aldım boyle bılıyorum sende baktır alırken dıe. kım ne olursa olsun kul hakkı yememelı ben bunu bılır bunu soylerım haksız yere alınan bır para fıtıl fitil cıkar 4 bın kazanrsan 5 bın kaybedersın ..
burada yazan kısılerı tanımamm etmem yanls anlasılma olmasın ...

Type-R
01-05-2013, 11:22
aynı olay 1 yıl once benım basıma geldı tramerde sıfır hasar gozuken aracımın onden bır kazası vardı ve bel altı komple boyanmıstı arac. daha sonra bır musterı geldı baktı aracı begendı olanları soledm vs. kendı ustasına dahi goturdu adam super araba dedı satısı yaptık o ana kadar hersey normaldı sonra aracı alan adam aldıgı gıbı kendı zevkıne gore gıdıp jantları vs dgstrms aradan 3 gun gectı benı aradı kasko yaptrmadgnı cok yuksek fıyat cıktıgını aracın hasarı cıktıgını soledı 7 farklı hasar toplamda 80 bin tl civarı gıbı yuksek bır rakam cıkıyordu gercekten bende mesaj attım hasar sorgulammaya dogruydu duzeltmek ıcın sıgortaları aradık bır yanlıslık var dendı fakat daha sonra yanlıslık olmadıgı hatta ve hatta arac pert kayıtlı duruma donustu daha sonradan. olaylar bu sekılde gelstıkten sonra hıc tanımadgm guzelce ustasına goturup gosteren alırken hasar kaydını sorgulayan arkadas aradı ne yapalım gıbısınden konustu benım ıse soyledıgım tek sey arbayı getır paranı al kardesım oldu ama bunu soylerkende dedım kı elını vıcdanına koy hersey ortada sen benım bunu sana bılerek satıgımı duusnuyorsan gel paranı al yada hakkını helal et vs. daha sonra yuzyuze gorustuk konustktan snra ufak bır meblag karsılıgı el sıkıstık hellalestık ve gonul rahatlıgıyla eve gıdıp uykumu uyuyabıldım ama 2-3 gun yasadıgım bu olaylar dan sonra eve gıdıp uyuyamıyordum kul hakkı yemek ıstemıyordum hatanın kımde oldugunu sorguluyordum sureklı kendımde diyeceiğim o ki :
asagı yukarı butun yazılanları okudum aracı satan arkadas kazasız oldugunu dusunse bıle oyle bılıp alsa bıle satarkende dersın ben boyle aldım boyle bılıyorum sende baktır alırken dıe. kım ne olursa olsun kul hakkı yememelı ben bunu bılır bunu soylerım haksız yere alınan bır para fıtıl fitil cıkar 4 bın kazanrsan 5 bın kaybedersın ..
burada yazan kısılerı tanımamm etmem yanls anlasılma olmasın ...+1 bravo hocam yakışanı yapmışsınız Allah herşeyi affedermiş ama kul hakkını asla..:icon_tup:

Mivec_4G63
01-05-2013, 11:32
Tüketici Kanunu hükümlerine göre tüketici mahkemesine başvurmalısın.

1- Satıştan sonra 30 gün içinde bu ayıpları satıcıya bildirdin mi?
2- Bazı arkadaşlar indirim istemek de neymiş demesin bu bir yasal haktır.

Benim sana tavsiyem eğer içine sinmeyecekse, bedelin iadesini talep et. Yok ben bineceğim bu arabaya diyorsan da, bilirkişi vasıtasıyla değer tespiti yapılır aradaki fark ödenir.

İkametgahının bulunduğu tüketici mahkemesine başvurabilirsin. Eğer bulunduğun yer de tüketici mahkemesi yoksa, asliye hukuk mahkemesine de başvurabilirsin.

Ayrıca, "Tüketici mahkemeleri nezdinde tüketiciler, tüketici örgütleri ve Bakanlıkça açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır. Tüketici örgütlerince açılacak davalarda bilirkişi ücretleri, 29 uncu maddeye göre kaydedilen özel ödenekten Bakanlıkça karşılanır. Davanın, davalı aleyhine sonuçlanması durumunda, bilirkişi ücreti 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre davalıdan tahsil olunarak 29 uncu maddede düzenlenen esaslara göre bütçeye özel gelir kaydedilir."

Geçmiş olsun.

Subaru_STI
01-05-2013, 11:38
yazmayacam diyordum ama dayanamıyorum

5500 devirden sonra gazı açılıp gaza gelen arkadaşların başına umarım böyle bir olay gelir. Bırakın arabayı başka bir yerden başka bir şekilde vurgun yerlerde anlarlar neyin ne olduğunu. Şu an bol keseden işkembeden sallamak şunu yaparım bunu yaparım üstüne ben para isterim falan filan masaldan ibarettir , komik olmayın güldürmeyin kendinize.

Ayrıca sosyal medyanın gücünün ne kadar büyük olduğunu bilmeyen anlamayan kavramamış onca insan var. Ben bu insanla kendim uğraşsam hiç bir şekilde bir şeye varamayacaktım hoş hala varmadık. Burada görüldüğü üzere faruk hakkında her dakika yeni birşey çıkıyor. Bundan memnun olan tonla insan olduğu gibi ki zaten bunu diğer insanların iyiliği için yaptım, damarına basılıp memnun olmayan büyük ihtimalle faruğun arkadaşı olan ve konuyu tehdit mehdit namına kullanıyorsun diyecek kadar vicdansız arkadaşlarımızda var. Yazık, umarım başlarına böyle birşeyler gelir insanların da anlarlar neyin ne olduğunu.

Görüldüğü üzere herkes aracın geri iade edilmesini istiyor. Ben bilemezmiydim aracı geri al demesini ? Ağzım dilim yok mu ? Sonuçta o da bana haksız kazanç olacak benim içim el vermeyecek. Ben alırken baktırmadığım için böyle birşey isteyemem ama orta yol namına mantıklı bir zarar karşılama miktarı teklif ettim arkadaşa.

Evet sosyal medya sağolsun faruk istediğim rakam olmasa bile yarısını karşılamayı kabul etmişti. Konuyu kaldırmamı ve perşembe günü parayı hesabımda göreceğime dair söz vermişti. Özel mesajda duruyor bu. Ama ne olduysa kimlerden akıl aldıysa bundan vazgeçmiş. Parası olan zararı karşılayabilecek olan arkadaş bir anda parsnın hepsini harcamış hemde 2 saat içinde bir gecede. Bu para yatırma işini konuştuktan 2 saat sonra faruk bana para gönderemeyecem lastik gönderecem sana diyor . Pes yaa. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bari onca dümenin var bunu yapma sözünün arkasında dur !

Peki siz olsanız o lastikleri naparsınız ? Geince satıp parasını mı yersiniz , yoksa takıp kullanırmısınız ? Çok şükür benim sadakaya ihtiyacım yok arkadaşlar. Ben araçtan soğudum satacam ve bana zararı karşılamak adına para gerekiyor. Eğer bana lastik gönderirse , gerekirse p zero olsun, onu yakarken yanarken ki vdeosunu çekip buraya koymazsam ben de adam değilim. Çoçuk kandırmaya gerek yok artık...

Mesajımdan rahatsız olacak olan yine birkaç kişi olacaktır, olsun. Elinizi vicdanınıza koyun mağduriyetimi anlayın ondan sonra yargılayın beni. Satıcı ile aramda geçen diyalogları buraya aktarmazsam insanlar kimin ne olduğunu asla öğrenemez sürekli böyle olaylarla karşılaşmaya devam ederler...

iynn-RS
01-05-2013, 11:46
forum mesajina gore guven konusunu bi aadan cikaralim.
subaru-sti in mesaji az ben guvenmiyorum kesin yalan soyluyo ;)

ikincisi arabaya baktirmadan almissin hic bi soz soylemeye hakkin yok.
kaporta boyasi,hava yastigi,lpg takilmis olmasi bir ustaya gotutulerek cok basit anlasilan olaylar.
motorda sanzumanda sikinti ciksa yan sanayi parcalar kullanilsa gibi kolay anlasilmicak seyler olsa cok azda olsa hak veririm.

o zaman ben sahibindende gozume kestirdigim arabalari baktirmadan aliyim sonra dava acayim. boyasiz kazasiz denilen ilanlardan yarisi yalan cunki.

arabayi alan kisi parami geri ver dese yine anlarim. ama nana su kadar para vermezsen dava acarim teche konu acarim ne demek. ayrica bi 3000 istemis bi 4000 istemis. adam tamam 4000 veriyim dese diyecekki demek ben hakliyim , adamda tirsti o zaman 5000 isterim.

3000 i 5000 i birak 1 lira bile geri verse dolandiricilik yaptigini kabul etmis olur ki orta yolu bulalim denis arabayi satan kisi ya gercekten iyi niyet yada yaptigini kabul etmis

ef186
01-05-2013, 11:50
Guzel kardesim ben bu forumun moderatoruyum . Sen bu foruma konu acmissin telefonunu ac konus sorun cozun diye faruga ulastim. Sanada ulasmaya calistim . Konun halen burda duruyor degilmi tutumus bana laf solemeye calisiyorsun halen banane senin arabandan banane onun satisindan burdanmi aldin aracini techturkwymi kefil oldu sana ?
Konuyu burda tutarak sana iyilik yaptigimizin farkinda degilsin bide donmus vicdansiz diyorsun bizlere yaziklar olsun .
kaldiriyorum konunu git mahkemeyemi veriyosun napiyorsan yap vicdansizsiz ya biz arkadasimiz ya faruk onu savunuyoruz ya senin kafana gore git kimle aldiysan onunla coz sorununu devletin mahkemesi var hakimi var senin derdin problemini cozmek degil acik ve net .

senna
01-05-2013, 11:52
Guzel kardesim ben bu forumun moderatoruyum . Sen bu foruma konu acmissin telefonunu ac konus sorun cozun diye faruga ulastim. Sanada ulasmaya calistim . Konun halen burda duruyor degilmi tutumus bana laf solemeye calisiyorsun halen banane senin arabandan banane onun satisindan burdanmi aldin aracini techturkwymi kefil oldu sana ?
Konuyu burda tutarak sana iyilik yaptigimizin farkinda degilsin bide donmus vicdansiz diyorsun bizlere yaziklar olsun .
kaldiriyorum konunu git mahkemeyemi veriyosun napiyorsan yap vicdansizsiz ya biz arkadasimiz ya faruk onu savunuyoruz ya senin kafana gore git kimle aldiysan onunla coz sorununu devletin mahkemesi var hakimi var senin derdin problemini cozmek degil acik ve net .

ihale yine bize kaldı sanırım

biz tü kakayız

Göki,ZD
01-05-2013, 11:53
3000 euro aylık alıyosan siteden, ihale size kalıcak tabiki

ef186
01-05-2013, 11:54
ihale yine bize kaldı sanırım

biz tü kakayız

Gecenin korunde sagdan soldan telefon numarasi bulup arayip sorunlarini cozelim madur olmus diye dusundugum adam donmus bana vicdansiz diyor yahu otesi varmi vallahi iyilik haram bu millete ....

senna
01-05-2013, 11:56
3000 euro aylık alıyosan siteden, ihale size kalıcak tabiki

Gecenin korunde sagdan soldan telefon numarasi bulup arayip sorunlarini cozelim madur olmus diye dusundugum adam donmus bana vicdansiz diyor yahu otesi varmi vallahi iyilik haram bu millete ....

kötülük hep senin başının altından çıkıyor ef186 bir!!ikiiki!!! neyse vicdan olarak rahatız şükür ne hissedip nasıl çalıştığımızı biliyoruz

gökinin kıvırcık saçlarından da sen surumlusun Buğra

Subaru_STI
01-05-2013, 11:58
ben vicdansızlık olarak görüyorum kusura bakmayın bu benim görüşümdür. çünkü 4 bir yandan bütün forum yetkilisi arkadaşların bana tavır ve tutumu gereksiz derecede kötü geliyor diğer insanların yanında. telefon meselesini daha önceden de belirttiğim gibi. ben tanımıyorum sizi o yüzden telefon vermek istemedim. geceden beri bir sürü insandan özel mesaj alıyorum konuyla ilgili. ben nereden bilebilirim ki kimin güvenilir olup kimin olmadığını. başka forumlarda nick altında mod admin vs yazıyor, ben burda göremeyince normal bir üyesiniz zannettim.

bu arada konunun devamı sizin takdirinize kalmış. isteseydiniz zaten çoktan kaldırırdınız, herşey sizin elinizde.

ef186
01-05-2013, 12:08
ben vicdansızlık olarak görüyorum kusura bakmayın bu benim görüşümdür, telefon meselesini daha önceden de belirttiğim gibi. ben tanımıyorum sizi o yüzden telefon vermek istemedim. geceden beri bir sürü insandan özel mesaj alıyorum konuyla ilgili. ben nereden bilebilirim ki kimin güvenilir olup kimin olmadığını. başka forumlarda nick altında mod admin vs yazıyor, ben burda göremeyince normal bir üyesiniz zannettim.

Tamam kardesim sen haklisin vicdansiziz biz o nedenle techturkeyde sen halen derdini yazabiliyorsun ve biz sana vicdansiz davrandigimiz icin telefonla karsi tarafla konusarak derdini cozmen yerine burayi telefon niyetine kullanmana izin veriyoruz. Yaziklar olsun baska lafim yok sana .Ticaretin bizi zerre ilgilwbdirmez forum olarak . Madur oldugunu dusunduk vicdansiz olduk bide bana soluyorsun bunu ya nutkum tutuldu ...

cix boy
01-05-2013, 12:09
konu açıldığından beri takip ediyorum ve her yazılanı da hemen hemen okudum.anladığım kadarı ile ef186 seni konuyu çözmek için arıyor ve sen telefona bakmıyorsun sebebin ise gecenin bir yarısı tanımadığın bir kişi ile konuşmamak istemen,ama bu şöyle düşünmek gerek bu insan senin için gecenin bir vakti sağdan soldan numara bulup seni arıyorsa ne olursa olsun telefonu açıp konuşmalıydın diye düşünüyorum. ikinci olarak anlamadığım nokta ise bu arkadaş arabayı ihaleden mi aldı ist vataşdan mı aldı gümrükten mi ortada bir karışıklık var.Ama ne olursa olsun sen arabayı gösterip alacaktın bu devirde kimseye güven olmaz insan oğlu çiğ süt emmiştir.Ben aracımı satarken ne var neyok hepsını dedim alacak kişiye ve bana tamam göstermeye gerek yok dedi güveniyorum sana dedi benim ona dediğim tek laf kardeşim al arabayı git baktır sor soruştur benim malım bu ilerde sıkıntı çıktımı gelip bana laf deme ve gidip baktırdı benim dediklerimin haricinde sadece 1 kapısında boya olduğunu idda etti bende boyacıya götürdüm sadece vernik atıldığını söyle ve bende orda öğrendim arkadaşın yanıa gittim ve kardeşim boyası yok vernik atılmış dedim ha istiyorsan 500daha almam arabayı alırsın dedim oda olsun dedi ve anlaştık. ha ne oldu benim içim rahat arabayı da hemen hemen hergün görüyorum alan arkadaşıda görüyorum ve allah razı olsun diyor. allahıma şükür olsun ki için rahat gönlüm rahat.ama sen ne olursa olsun arabayı baktırcakdın güzel kardeşim

cix boy
01-05-2013, 12:11
burada yazan kısılerı tanımamm etmem yanls anlasılma olmasın ...

kardeşim helal olsun sana doğru olanı yapmışsın :bravo:

Subaru_STI
01-05-2013, 12:11
Tamam kardesim sen haklisin vicdansiziz biz o nedenle techturkeyde sen halen derdini yazabiliyorsun ve biz sana vicdansiz davrandigimiz icin telefonla karsi tarafla konusarak derdini cozmen yerine burayi telefon niyetine kullanmana izin veriyoruz. Yaziklar olsun baska lafim yok sana .Ticaretin bizi zerre ilgilwbdirmez forum olarak . Madur oldugunu dusunduk vicdansiz olduk bide bana soluyorsun bunu ya nutkum tutuldu ...

biz anlaşamayacağız sanırım sizle. en iyisi konuyu kaldırın siz, daha fazla tartışmayalım.

daha doğrusu şöyle diyim, bir üyeniz olarak konunun kaldırılmasını rica ediyorum, daha fazla bu konu üzerinde tartışmamıza gerek görmüyorum, herkesin fikri çözümü ortada, bundan sonra yazılacaklar kavga harici hiç birşey getirmeyecek çünkü.

devil_berk22
01-05-2013, 12:13
Geçmiş olsun ancak sıfır arabaları bile boyalı, değişen parçalı satıyorlar ve gidip bayiye söyledğinde yapacak birşey yok diyip başlarından sallıyorlar. Tüketici mahkemeye verdiğinde ise birşey çıkmıyor. Sizinde eğer mahkemeye verirseniz bir sonuç yakalamanız zor. Zira satan arkadaş bana iftira atıyor diyerek size karşı dava bile açabilir. En güzeli aracına atla aldığın arkadaşın yanına git ya arabayı iade et yada ortak bir yol bulun. 4 bin lira istemişsinde bu fiyatı belirleyen sebepler nedir ? bence en güzeli araç iadesi olur sende daha içine sinen araba alırsın.

ef186
01-05-2013, 12:15
biz anlaşamayacağız sanırım sizle. en iyisi konuyu kaldırın siz, daha fazla tartışmayalım.

daha doğrusu şöyle diyim, bir üyeniz olarak konunun kaldırılmasını rica ediyorum, daha fazla bu konu üzerinde tartışmamıza gerek görmüyorum, herkesin fikri çözümü ortada, bundan sonra yazılacaklar kavga harici hiç birşey getirmeyecek çünkü.

Sevgili uye sizin isteginiz birsey ifade etmiyor biz nezaman istersek ozaman kalkicaktir konu ;)

Subaru_STI
01-05-2013, 12:16
Sevgili uye sizin isteginiz birsey ifade etmiyor biz nezaman istersek ozaman kalkicaktir konu ;)

peki buğra bey, takdir size kalmış.

Tuncay
01-05-2013, 12:17
Yine ayni kisi yine ayipli mal ayiptir yaa ucuza çökük arabalari alip cincik diye satan arkadaslara

clioGT
01-05-2013, 12:25
ben vicdansızlık olarak görüyorum kusura bakmayın bu benim görüşümdür. çünkü 4 bir yandan bütün forum yetkilisi arkadaşların bana tavır ve tutumu gereksiz derecede kötü geliyor diğer insanların yanında. telefon meselesini daha önceden de belirttiğim gibi. ben tanımıyorum sizi o yüzden telefon vermek istemedim. geceden beri bir sürü insandan özel mesaj alıyorum konuyla ilgili. ben nereden bilebilirim ki kimin güvenilir olup kimin olmadığını. başka forumlarda nick altında mod admin vs yazıyor, ben burda göremeyince normal bir üyesiniz zannettim.

bu arada konunun devamı sizin takdirinize kalmış. isteseydiniz zaten çoktan kaldırırdınız, herşey sizin elinizde.

haklısındır konunda, ona birşey diyemem de... ne seni tanırım ne faruğu, ama buraya konuyu açıp, ben haksızlığa uğradım, techturkeyde de bu kadar mesajı olan adam hem de, işte ben zararıma 4 bin Tl biçtim, verirse susarım, vermezse uğraşırım. telefonda filan da görüşmem konuşmam diye kestirip atınca, insanların da empati kurmasını beklemek zor. sanmıyorum ki kimse sana burda suç senin, aldın, oldu bitti desin, aksine Buğranın hiç ilgisi alakası olmamasına rağmen uğraşması, çözüme gitmesi açısından senin için bir avantaj olurdu.

umarım halledersiniz probleminizi mağduriyetinizi

Ranthor
01-05-2013, 12:28
istediğini alinca yada alamayacağını anlayınca konunun kaldirilmasini istemeyi samimi bulmuyorum.

söz uçar yazı kalır. bırakın herkes görsün neler olduğunu..

Subaru_STI
01-05-2013, 12:28
beyler buğra bey beni aramadı, telefonumu istedi özel mesajla ben de yine belirtiyorum, admin olduğunu bilmiyordum, bana geceden beri tonla insan mesaj atıyor özelden, tanımadığım birisine de pek telefonumu vermek istemedim açıkcası. yoksa telefonumu aradı da açmadı durumu yok.

buğra bey'e özelden telefonla neden konuşmak istemediğimi açıkladım ama herkese açıklamak zorunda değilim bunu. kendime göre özel sebeplerim var. herşeyden öte söz uçar yazı kalır.

o yüzden bu konuda yanlış yönlendirme ve yargılama yapmayın.

Subaru_STI
01-05-2013, 12:29
istediğini alinca yada alamayacağını anlayınca konunun kaldirilmasini istemeyi samimi bulmuyorum.

helal olsun iyi anlam çıkarmışssınız bunca şeyden

SekoLive
01-05-2013, 12:34
sırf böyle olaylar yüzünden site üzerinden sakız alırken sakızın sağına soluna baktırıcak duruma gelicek... Böyle güzel bi ortamda böyle şeylerin olması çok kötü. umarım davalık olmadan çözersiniz.

DoganSuper
01-05-2013, 12:38
geçmiş olsun...

hfk
01-05-2013, 13:10
Arkadaşım maalesef bu konuda tamamen haksızsın, hiç bir şey iddia edemezsin arabayı satın alırken bir ustaya yada servise vs göstermeden direk söze güvenerek alman en büyük hatan bu noktadan sonra karşı taraftan da hiç bir şey talep edemezsin.

Unutma ki sözün senet olduğu dönem eskidendi, geçmiş dönemlerde senin yaptığın hatayı buradaki birçok kişi yapmıştır, mesela ben söze güvenip folyo kaplı araba aldım ve folyo hatalarından dolayı komple arabamı boyatmak zorunda kaldım bununla ilgili arabayı aldığım kişiden nasıl bir hak talep ederim?

Bence konuyu uzatma daha fazla, uzadıkça moralin bozulacaktır. Söz uçar yazı kalır diyorsun ya ortada yazılı hiç bir şey yokken de her ne kadar haklı bile olsan bu tarz konuları gündeme getirmeye gerek yok, senin tek hatan bilinçsiz bir şekilde ticaret yapman. Bu yazdıklarımdan lütfen sen %100 hatalısın, Faruk %100 haklı gibi bir mana çıkarma, her ne kadar satıcı malı ile ilgili tüm detayları bildiği kadar vermesi gerekir ise de alıcı satıcının dediklerini 3. kişilerce onaylatmalıdır.

dorukky
01-05-2013, 13:12
Tamamen insanın ahlakına kalmış bi durum antalyadan aldığım araçta yolda baskı balatanın bitik olduğunu farkettim ve aldığım arkadaşı aradım durumu anlattım , çocuk hesap numaramı istedi ve aynı gün parayı çıkardı bende güvenerek göstermeden almıştım arabayı.

mustafa-u
01-05-2013, 13:13
ben tanımıyorum sizi o yüzden telefon vermek istemedim. geceden beri bir sürü insandan özel mesaj alıyorum konuyla ilgili. ben nereden bilebilirim ki kimin güvenilir olup kimin olmadığını. başka forumlarda nick altında mod admin vs yazıyor, ben burda göremeyince normal bir üyesiniz zannettim.

forumdaki kişilere (admin veya değil ) 1 tlf numarası istediler diye güvenmezken x şahısın 4000 kusur mesajı var diye milyarlarca lirayı riske ederek sorgusuz sualsiz güvenerek baktırmadan araç almak çelişkili bir durum değil mi acaba .. ..

burakcan
01-05-2013, 13:18
konuyu başından sonuna kadar okudum adam arabayı bakmadan almış..vs vs asıl sıkıntı bence satıcının yalan beyanlarla araba satması tüketici mahkemesi kesinlikle sorunu çözecektir.Satıcının bu kadar araba alıp satan biriyken arabanın durumunu bilmediğini söylemesi pek inandırıcı gelmiyor malesef.Satıcının bütün alışverişlerin de de sıkıntı çıkması çok manidardır ayrıca rektörle ( tabi gerçekte varsa ) konuyu görüşmekte fayda vardır kimse böyle bir insanla çalışmak istemez ( iddialar doğruysa ).
aracı alan arkadaşa da geçmiş olsun üzücü bir konu keşke hiç olmasaydı

EM-RE
01-05-2013, 13:22
Kusura bakmada mahkemede filan hic bir *** alamazsin,bastan sona zaten hatalisin biz tamamen resmi faturali yaptigimiz islerde dönen cekleri alamiyoruz hadi onu birak adam 0 araba aliyor hatali cikiyor boyasi daha o cözemedi sorununu,senin 2 el aldigin arabanin bu halde oldugundami mahkeme cikicak karsina hee haklisin diyicek ne ***** satistan sonra arabayi o hale getirmedigin bunu mahkeme heyeti nasil tespit edebilir.Adam ben arabayi hatasiz teslim ettim parami aldim satisimi yaptim dedigi anda ödedigin avukat parasiyla kalirsin.4.000 lirayi ararken bir 4 daha olursun.Acikcasi ben pek mantikli bulmadim sende hakli bir taraf goremedim.
Gelelim diger konuya hee faruk cikar insaflica evet abi boyleydi der istedigin 4,000 i verir oda tamamen faruga kalmis keyfi bilir yani yoksa mahkemede ugrasir durursun.dedigim gibi ben tam faturali alicagimi alamiyorum bu sistemde...

Onurkk06
01-05-2013, 13:22
eywallah haklı olduğunuz durumlarda var ama haksız olduğunuz durumlarda maduriyetinizi sitedeki adminlere vs davranışınız hoş değil

Frid
01-05-2013, 13:23
telefonda konuşma esnasında zor lakin yazışarak daha iyi kurgulama imkanı oluyor.

şahsi olarak ağılama lakin hiç görmediğin araca kaparo gönderme adetine sahipsin, sonra vazgeçip kaparo iadesi isteme adetine sahipsin, baktırmadıgın araçtan günler sonra indirim talep etmektesin, ticaretini yapmadığın bir siteyi mekanı olaya dahil etmektesin hepsi hakkın olabilir ama üsul erkan bu değil.

umarım ortadaki problem çözülür

arfy
01-05-2013, 13:43
konuyla ilgili yazmaya gerek bile yok , sayfalarca yazılmış ancak anlamadığım ,

ÜYENİN 5000 mesajı var diye güveniyorsun , YÖNETİCİ konuşmak isteyince niye konuşiyim diyorsun..
adam seni aramak istiyorum diyor maduriyetini halletmeye çalışalım diyor , facebook var diyorsun..
twitterdan takipleşinde kısa cümlelerden bi sonuca varmaya çalışalım ?

derdiniz maduriyetinizi (var yok allah bilir) ortadan kaldırmak mı , 4bin TL isterim de isterim para verin demek mi ? 4000 TL değeri kim biçti ? hangi kurum kuruluş tüp varsa airbag açmışsa RC sahibi 4000 TL öder demiş ?

şayet haklıysanız hakkınızı aramak hakkınız , ama derdiniz o değil gibi ..

Tuncay
01-05-2013, 13:48
Mahkemeye basvur daha oncede basina gelmis arkadaslari bul sitede var zaten onlarda sahitlik edecektir hakkini mahkemede ara kardesim nokta

G_TT_I
01-05-2013, 14:12
Aracı 4000tl düşüğüne geri sat olsun bitsin. Komple araba kacacagina al git gel kullandığına say.

PoWDeR!
01-05-2013, 14:17
konuyla alakasız olacak ama birşey paylaşmak istiyorum. Mahkeme ile ilgili..
Bizim bir mekanimiz var 8 yıllık mekan.. Kiramız xxx... Ayın 1i ile 5i arasında kiramızı yatırırız.. 8 yılda sadece 1 gün gecikti kiramız.. 1 yıl içinde 2kez kirayı geç yatırırsan mal sahibi çıkartma yetkisi doğuyor diye biliyorum.. Her neyse.. Biz ayın 5i olmuş sabah 10da kiramızı yatırmısız mal sahibi ise saat 11de bize ihtar çekmiş kira yatmadı diye. Ve bunu mahkeme kabul saydı bizi de tahliye ettiler.. Ayın 5i olmuş daha gün bitmemiş kira 1 saat önce yatmış kira yattıktan 1saat sonra ihtar çekiliyor ve mahkeme haklı deyip kapı dışarı attılar.. Mahkeme çok saçma.. O günden sonra bizzat şahit oldum adaletin hiç bir şekilde düzgün işlemediğini.

Ve biz bir üst mahkemeye başvuru yaptık ama zaten mekan kapatıldı herkese rezil olmuş durumdayız dosya da kapandı.. Bu olayı kime anlatsak afedersiniz kıçı ile gülüyor bize lan böyle saçmalık mi olur.. Neyse yazacak çok şey var ama şimdilik bu kadar. Bunu paylaşmak istedim sadece.

SONE-R
01-05-2013, 14:18
Aracı 4000tl düşüğüne geri sat olsun bitsin. Komple araba kacacagina al git gel kullandığına say.

+1881. 2007 yilinda benim de basima type-r alirken gelmisti. Istanbulda guvendigim bir adam yuzunden dogru durust gostermeyip 3 parca boyali diye aldigm araba nerdeyse komple boyali cikmisti. Satarken bu durum ortaya cikinca 2000 lira zararina satmistim.

onursoytam
01-05-2013, 14:29
siz aracı almadan önceki tarihlerde servis ve tramer kayıtları aldığınız aracın şasesine kayıtlı ise ve siz bunun farkında değilseniz bu sizin hatanız..
hiç bir hak idda edemessiziniz devlet zaten tramer kaydı diye zorunlu sistem çıkarttı insanlar mağdur olmasın diye

bazı araçlarda hasarlı olup,kayıt dışı hasar ı yaptırılmaktadır,bunun içinde kendi imkanlarınız ile başkalarınınz yazdıklarına güvenmeden sorunu bulmanız lazım..
inşallah en kısa zamanda tatlıya bağlanıp anlaşırsınız..

CGTY
01-05-2013, 14:34
İşte böyle herkes araba alıp satamıyor ne yazık ki. Son zamanlarda forumda bir laf herkesin ağzında; "Artık herkes al-satçı". O işler öyle olmuyor, herkes düzgün araba alıp satamıyor. Bence iki taraf da hatalıdır. Ben olsam "eğer satarken aracın gerçek durumundan haberdar değilsem, bilmiyorsam" arkadaşın parasını verir, arabamı alır, konuşmasına mahal vermezdim. O "sus payı" olarak koparmak istediği 4000 lirayı, ona vermektense arabayı 4000 lira zararına satarım.

Ama eğer bilerek bu şekilde arkadaşa aracın durumunu söylemeden sattıysa da kul hakkıdır. Kolay kolay ödenmez. Alıcı arkadaşı madur etmemelidir. Diğer sattığı arabaların da ayıplı olduğu da aşikar.

Bu işin, tarafınızdan "satıcının kıldığı namazla, aldığı abdest ile" ilişkilendirmesine de anlam veremedim. Cidden alakasız konuşup haksız durumuna düşüyorsunuz insanların gözünde.

Adalet ana mode off

Zero
01-05-2013, 15:22
TDK Sorgusu..Madur:Sonuç Bulunamadı ..Mağdur:Sıfat-Haksızlığa uğramış (kimse),kıygın. :)

Mert83
01-05-2013, 15:25
Öncelikle Geçmiş olsun.
Mahkeme bu ülkede çok ağır işler ve sonuca gelindiğinde, tamamen zaman ve para kaybı yaşama olasılığı yüksek bir ihtimaldir bu tip konularda.
Aracı baktırmadan almak iki taraf için bir sıkıntı her zaman doğurabilir.
Bu arada satıcı kişiden bir kişi şikayetci ise buna olabilir denilir fakat iki bağımsız (bir birleriyle akalasız) kişi şikayetci ise bunu düşünmek gerekir.

Sonuç olarak araç sahibi aracını teslim ettiği şekilde parasını verip (az biraz kesinti yaparak, kullanma payı için) geri alıp iyi niyet gösterebilir yada geri almaz tamamen kendisine kalmış.
Bu arada alıcı kişi tutupda 4000 tl isteyip zararın karşılandığını düşünmeside bana pek doğru gelmiyor, yane neden 4bin isteniyor en mantıklısı aracın tamamen teslim alındığı şekilde geri verilip paranın alınmasıdır.

Not: İki tarafıda tanımıyorum sadece benim şahsi düşüncemdir.

Met
01-05-2013, 15:43
Kimsenin bisey verecegi yok adam ticaret yapiyo bozuk bitik arabayi alip susleyip cakiyo cevaplar hep yuvarlak ben bu isi para icin yapmiyorum diyo 1senede 4. Araba hepside sikayetci bu konu su anlamda onem tasiyo adam mimlenir arabasi alinmaz biz yandik baskasi yanmasin hesaplar ahirete kalir bakalim kim nereye kiviracak

Bu durumda kullanıcı Satış Yasaklı olması gerekiyor sanırım.

Günkut
01-05-2013, 15:49
Yanlış alıntı :)

@s2k nicki abim burda yardıma muhtaç kardeşlerimiz mevcut yardımlarınızı bekliyoruz..

Benimde bir çok yerden alıcagım var .Adamları arabamı sattım tüm gün gazladım yanlarında her şekilde yeri geldi redline da gittik.Neyse alım satım edirne'yi çıkamadan kırdılar olan biten hepsi bana kaçtı ben Allah'a havale ettim elbet çıkar.

Çok yere para gönderdim parçalarım gelmedi temiz ve namuslu insan bu ülkede bu zamanda bulmak çok zor.

2 tarafta yaşınızı almışsınız oturup efendi gibi pmden,yüzyüze,telefondan en kötü faceten halletmeniz lazım yeri burası değil.

Son olarak takıldığım bir nokta o araba bana göre 21 bin yapıyor başkasına göre 15 bin siz nasıl oluyorda 4 bin tl kayıp çıkartıyorsunuz kendinize.Karşı tarafta hata oldugunu varsayarak söylüyorum onda olduğu kadar sizdede hata var.Size göre 4 bin olan kayıp araç sahibine göre 2 bin olabilir.

yilmazcatalbas
01-05-2013, 15:54
Kimsenin bisey verecegi yok adam ticaret yapiyo bozuk bitik arabayi alip susleyip cakiyo cevaplar hep yuvarlak ben bu isi para icin yapmiyorum diyo 1senede 4. Araba hepside sikayetci bu konu su anlamda onem tasiyo adam mimlenir arabasi alinmaz biz yandik baskasi yanmasin hesaplar ahirete kalir bakalim kim nereye kiviracak

Siz yandığınızda başkası yanmasın diye Bahtsız Bedevi konusunda da yazmamıştınız kim olduğunu hatırlarmısınız?

reckor
01-05-2013, 16:00
Siz yandığınızda başkası yanmasın diye Bahtsız Bedevi konusunda da yazmamıştınız kim olduğunu hatırlarmısınız?

Evet faruk oldugu biliniyodu lakin. Ama goruyorumki bu aliskanlik yapmis gec de olsa susmayip dilsiz seytan olmak istemiyorum ben 1bu arkada da 2deyil kim bilir kac kisiyiz dahami susalim

ef186
02-05-2013, 16:34
Arkadaşlar Gökhan la konuştuk Faruk la konuştuk aralarını bulduk ama bugün ne olduysa durum değişmiş ben artık aralarını bulmak ile ilgilenmiyorum Gökhanda Farukta yazsınlar .

Galip
02-05-2013, 16:42
nasıl bir yorumdur bu ya herkezin parası kendine cok paran varsa sana bir kaç öğrenci ayarlıyalımda forumca burs sağla sevap olur

Adamsin :)

_cAgdAsH_
02-05-2013, 16:45
bu konuda şikayetcı olup dava aacarsınız ama maalesef elinize bişey gecmez ikinci el arac alıyosunuz bkırmalıydınız arastırma yapmalıydınız...0 arac alsanız başınıza bu gelse eyw.. ama 2el aracta hıç bir granti yoktur..servise veya ustaya muhakakk baktıralısınız

ef186
02-05-2013, 16:46
Konuda gereksiz yada kişisel birşey yazan olursa affetmem yorumlarınıza dikkat edin konu ne ise o konuşulacak burada .

Galip
02-05-2013, 16:48
Konuda gereksiz yada kişisel birşey yazan olursa affetmem yorumlarınıza dikkat edin konu ne ise o konuşulacak burda .

Abi konuscak bisey kalmadi ki bu adamlarin ikiside kendine gore hakli haliyle hic bir sonuca ulasilmiyo cikmaz yol gibi.

ef186
02-05-2013, 16:50
Abi konuscak bisey kalmadi ki bu adamlarin ikiside kendine gore hakli haliyle hic bir sonuca ulasilmiyo cikmaz yol gibi.

Dış yorumları değil direk kendileri yazışsınlar konuya dahil olan iki taraf için açtım konuyu kendileri çözerler artık alıyolarmı veriyolarmı ben bilmem karışmam susarım.

free-hifi
02-05-2013, 16:51
ne güzel sonuçlanmış iken bozulması iyi olmamış

AEAlmas
02-05-2013, 17:17
bazı post lar silinmiş. Demek ki neymis demokratik forum tarafsız forum durumu yokmuş.
Bazı arkadaş ların postlari gayet güzel silinip hiç birşey olmamış gibi devam ...

Yigit-Y
02-05-2013, 17:21
5000 mesajı var diye guvenilir kanısı na varmak iyimis

ef186
02-05-2013, 17:27
Bekliyorum konuda konuyu gerecek alakasız mesaj ve alıntıları temizledim ve adil demokratik (ki forumuz biz cumhuriyet değiliz ) ollmayan tarafları bi görelim 3 gündür burda boş laf yapmak dışında iki tarafada ulaşıp sorunun orta yolu bulması için kaç kişi uğraştı sanırım sen aradın görüştünde haberimiz olmadı ...
Böle zamanlarda böle boş yorumlar yapmayın yakışmıyor insan geriliyor ister istemez . ...

typh10
02-05-2013, 17:36
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/109614-206-rc-sorgu-ve-bilgi-2.html

Araç bu konuda sorgulanmıştı ve rc ile ilgilenen bir çok site üyesi tarafından açık ve net durumu biliniyordu. Şimdi sitenin gediklisi insanlar olarak, a marka b model kupon araç alacağınızda sitedeki sorgulama konusuna bakmaz mısınız?

emre yeşil
02-05-2013, 17:41
Yaklaşımın için tebrik ederim Buğra farklı düşünceler ve farklı kültürlerde insanların bir arada buluştuğu bu forum da her aile de olduğu gibi içinde ilginç insanları bulundurabiliyor ama zamanla düzelecektir konuşmalar ve tüm bilgiler net bir şekilde iki taraf dan da buraya iletilir ve her şey netlik kazanmış olur bazen insanlar çok şey yazarlar anlam taşımaz forumda binlerce hakim var sanırım kendimi hukuk forumunda gibi hissettim bu tip olaylarda yorumsuzca kişileri dinlemek ve en son yorumlamak gerekir diye düşünüyorum yanlış anlaşılmalar bazen bedelini ağar ödetir insana hayırlısı olsun....

Subaru_STI
02-05-2013, 17:45
Gelişmeleri haber veriyorum arkadaşlar. Öncelikle mağduriyetimi farukla özel mesajdan yazdım. açıkladım durumu. kendisi buna inanmadı, inkar etti, ve herkes ne patlak vti'lara biniyor gül gibi araba aldın bin dedi. ben de zararımı karşılamazsa birkaç gün içinde forumda aramızda geçen ticareti açıklayacağımı belirttim kendisine. hiç umursamadı ve foruma konuyu açtım.

foruma konuyu açtıktan sonra kendisi benle yeniden mesajlaşmaya başladı. bu mesajın en çarpıcı örneğini koyuyorum şimdi. siz karar verin. faruk parayı yatıracakmıştı değil mi görüldüğü üzere, sözü sözdü ?

http://n1305.hizliresim.com/19/2/mpdt9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Subaru_STI
02-05-2013, 17:46
daha sonra faruk bey, para göndermek yerine bana lastik göndermeyi teklif etti. benim lastikle falan ne işim olur. ben aracı satacam ve zararım var onun karşılanmasını istiyorum dedim. 4000 yerine 2000 liraya razı oldum gönder dedim ama göndermedi.

bu arada ısrarla benim 4000 lirayı neye göre biçtiğim söyleniyor. arkadaşlar bakın, aracın ilanında temiz kazasız darbesiz yazıyordu. böyle bir araç diye aldım ben. sonradan serviste kayıtlara baktım ve 2 kazasının olduğunu gördüm. 2 hava yastığının patladığını, tavan döşemesinin değiştiğini, arka bagajın değiştiğini gördüm. şimdi eğer ben böyle şeyleri olan bir araç almak isteseydim niye 22 bin liralık araç alıyım ? böyle kazaları değişenleri patlak airbagleri olan araçlar 17-18 civarından satılıyor gidin bi araştırın arabanın piyasasını ondan sonra konuşun.

Subaru_STI
02-05-2013, 17:50
daha sonra buğra abi olaya bir büyük ve forumun yöneticisi olarak dahil oldu. biliyorsunuz ilk başlarda biraz tatsız başladık konuşmaya kendisiyle ama ben açıkladım herşeyi daha önceki mesajlarımda. gece gece gergindim sinirliydim bu olay yüzünden ve telefon vermek istemedim. olur insanlık hali. ertesi gün bana mesaj attı ve konuşmak istediğini söyledi. aradım konuştuk bütün derdimi anlattım. çok da iyi biriymiş kendisi, sanki yıllardır beni tanıyan bir abimmiş gibi konuya el attı ve farukla konuşacağını söyledi. bende çok teşekkür ettim ve geceki yaşadığımız olay için özür diledim.

buğra abi farukla görüşmüş ve faruk paranın 2000 lirasını perşembe günü iade edeceğini söylemiş. bana döndü ve durumu anlattı. ben de kabul ettim. bu parayı aldıktan sonra farukla aramızdaki problemin çözüldüğüne dair ve hakkımı helal ettiğime dair bir konu açacaktım ama nerdeee...

ertesi gün oldu, yani bugün. faruğun hesabıma yatırması gereken miktarın onayı yerine bana garip bir mesaj geldi. servisteki bu kazaları belgelememi istedi. tamam eyvallah. gittim servise ve bu kazaları belgeledim. şimdi onların da fotolarını koyuyorum buraya.

http://m1305.hizliresim.com/19/2/mpf7c.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://p1305.hizliresim.com/19/2/mpf7r.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Subaru_STI
02-05-2013, 17:57
bu arada fotoları belgeleyemezsem ben ve bu konudaki diğer arkadaşların hepsine dava açmakla üstü kapalı tehdit etti beni. buyrun onun da fotoğrafı hemen :

http://m1305.hizliresim.com/19/2/mpfdf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Subaru_STI
02-05-2013, 18:00
sonra fotoları gördükten sonra helali hoş olsun ben seni paranı yatıracam dedi. iyi hoş bunu dedi demesine ama dava işlerine girmiş birde. kimden nerden esti bilmiyorum ama parayı bana verecek, sonrasındada geri mahkemeler vasıtasıyla geri alacak. çok iyiymiş yaa. bakın kanıtları aşağıda. size de dava açacakmış haberiniz olsun. hakaret etmişiz kendisine. nerdeyse bu hakaret olayı ben anlamadım. benim yerime olsanız siz neler neler yapardınız acaba ? ben gayet olgun davranıyorum alttan alıyorum hala aynı şeyler.

http://k1305.hizliresim.com/19/2/mpfjq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://j1305.hizliresim.com/19/2/mpfp0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

baretta
02-05-2013, 18:05
1 - Faruk'un mesleği hakkında yorum yapmak kimseye düşmez , tanımayan etmeyen , oradan buradan duyup konuşanlar yorum yapmasın...

2- Ben niye yazıyorum ; günlerdir bu derdi ortak paylaşıyoruz Faruk'la ve birkaç arkadaşımızla beraber , kendine nasıl dert ettiğini ben biliyorum , kimseye birşey ispatlanması gerekmiyor...

Yıllardır bu camianın içindeyiz çoğu kişi tanır , çoğu kişi evimizi işimizi yerimizi yurdumuzu bilir...

3- Arabanın geçmişini ne Faruk ne de biz bilmiyoruz , kaldı ki Faruk galerici değil bu işin ticaretini yapmıyor , almış binmiş satmış , sattıktan sonra geçmişinde birşeyler olduğu ortaya çıkmış buna kimsenin yapacağı birşey yok... Faruk sana ne 4000 tl vermek zorunda ne de arabanın bedelini geri ödemek zorunda... Kendi içi rahat etsin diye kul hakkı olmasın diye zararı ortak paylaşalım gibi teklif sunmuş sana ve sen hala Faruk'u kötüleyip , insanları yanlış yönlendirmeye çalışıyorsun...

Arabanın değeri şöyle böyle demekle olmaz bu işler...

4- Faruk bir ticari kuruluş değil , normal bir vatandaş , kamu çalışanı... Sen hangi hakla onun ismini cismini burada dolandırıcı diye yazarsın çizersin... Senin yanında konuyla alakası olmayan sokak karısı gibi dedikodu yapanlar Faruk şöyle Faruk böyle diye yazar çizer konuya...

5- Sonuna kadar Faruk'un arkasındayım ben , yapacağı herşeyde onu destekliyorum. Sen çocuk gibi ortalığa çıkmış bağrınıyorsun , reklam yaparak para koparmanın peşindesin, yok öyle bir dünya.. Aldığı ya da sattığı arabanın geçmişini bilmek zorunda değil çünkü ticari bir kuruluş değil , kimseye birşeyin garantisini veremez bireysel olarak mal satan insanlar...

6 Evet konunun yedeği alındı , konu içerisinde yapılan hakaretlerin ve yapan kişilerin kimler olduğu açıkça ortada , gerekirse dava açması için hepimiz gereken desteği vereceğiz.

Subaru_STI
02-05-2013, 18:07
görüldüğü üzere durum böyle. ne diyeceğiz ne yapacağız bu arkadaşa ben şaştım dondum kaldım. keşke bizler de böyle profesyönel insanlar olsak yaa.

baretta
02-05-2013, 18:13
görüldüğü üzere durum böyle. ne diyeceğiz ne yapacağız bu arkadaşa ben şaştım dondum kaldım. keşke bizler de böyle profesyönel insanlar olsak yaa.

Çocukça şeyler yazıp durma , olgun davranıp cevap verebiliyorsan yaz konuya , pazarcı gibi çıkıp forumun ortasında bana bunu diyor bakın görün size de bunu yapacakmış gibi mahalleye şikayet etmeye çalışma...

Sana ne para vermek zorunda ne de gönlünü hoş tutmak zorunda o adam...

Senin derdin arabayı pahalı aldığını düşünüp para koparmaya çalışmak tekrar söylüyorum... Arabaya bakmaya geldiğinde sana anahtarı uzatıp " al depoda benzin de var kendininmiş gibi istediğin yere göster dediğinde" gösterip , bunları öğrendiğinde almaktan vazgeçseydin , kimse sana zorla bir mal satmadı...

Arabanın geçmişini bilmiyorduk , bugün senin servise gitmenle beraber öğrendik hepimiz.

AEAlmas
02-05-2013, 18:14
Bekliyorum konuda konuyu gerecek alakasız mesaj ve alıntıları temizledim ve adil demokratik (ki forumuz biz cumhuriyet değiliz ) ollmayan tarafları bi görelim 3 gündür burda boş laf yapmak dışında iki tarafada ulaşıp sorunun orta yolu bulması için kaç kişi uğraştı sanırım sen aradın görüştünde haberimiz olmadı ...
Böle zamanlarda böle boş yorumlar yapmayın yakışmıyor insan geriliyor ister istemez . ...

Bugra bey sizin cabanızı anlıyorum elinizden geldigince yardımcı oluyorsunuz hatta daha fazlasını yapmak istiyorsunuz bu konular bitsin uzlaşma saglansın diye olayda karşılıklı hatalar var satan arkadaş tam net olarak söylememiş alan arkadaş forum post una güvenip araba almış.Ben elimden birşey gelecekse seve seve yardımcı olurum herkes bilir ben bu forumda yönetici vs degilim ha yardımcı olacak pozisyonum da yok ortamı gericek yazılar siliniyor onuda anlarım ama başka durumlarıda gayet net anlıyor arkadaşlar sadece yazmıyorlar

GokhanRS
02-05-2013, 18:16
dava mava boş işler. bi halt çıkaramaz ordanda, millete yancı diyip sokak karısı diyen vatandaşlada elbet bu camia küçük denk geliriz yüzümüze karşıda sokak karısı der rahatlar umarım.

3 farklı araç 3ündede kimseye doğru söylememiş adamı savunurken burda doğruları kanıtlarıyla sunan adamlara sokak karısı gibi konuşuyorlar diyen BARETTA. millet yamuk siz düzgünsünüz dimi.

3 farklı kişiye 3 Bozuk çatlak PERT araba itelediniz ÇAKTINIZ. Şimdi utanmadan birde millete hakaret mi ediyorsunuz?

Kimin kime karılık yaptığını herkes bu konuda çok iyi gördü! siz halâ kendinizi avutun!

Subaru_STI
02-05-2013, 18:21
Çocukça şeyler yazıp durma , olgun davranıp cevap verebiliyorsan yaz konuya , pazarcı gibi çıkıp forumun ortasında bana bunu diyor bakın görün size de bunu yapacakmış gibi mahalleye şikayet etmeye çalışma...

Senin derdin arabayı pahalı aldığını düşünüp para koparmaya çalışmak tekrar söylüyorum... Arabaya bakmaya geldiğinde sana anahtarı uzatıp " al depoda benzin de var kendininmiş gibi istediğin yere göster dediğinde" gösterip , bunları öğrendiğinde almaktan vazgeçseydin , kimse sana zorla bir mal satmadı...

Arabanın geçmişini bilmiyorduk , bugün senin servise gitmenle beraber öğrendik hepimiz.

arkadaşın tabi, mecbur savunacaksın, keşke biraz daha terbiyeli saygılı yazsaydın da senle muhattap olsaydım ben.

baretta
02-05-2013, 18:22
Bugra bey sizin cabanızı anlıyorum elinizden geldigince yardımcı oluyorsunuz hatta daha fazlasını yapmak istiyorsunuz bu konular bitsin uzlaşma saglansın diye olayda karşılıklı hatalar var satan arkadaş tam net olarak söylememiş alan arkadaş forum post una güvenip araba almış.Ben elimden birşey gelecekse seve seve yardımcı olurum herkes bilir ben bu forumda yönetici vs degilim ha yardımcı olacak pozisyonum da yok ortamı gericek yazılar siliniyor onuda anlarım ama başka durumlarıda gayet net anlıyor arkadaşlar sadece yazmıyorlar

Bakın benden tekrar net olarak söylüyorum , yıllardır buradayız biz , herkes az çok tanıyor...

Faruk , arabanın geçmişini bilmiyordu bugün arkadaşın servise gitmesiyle birlikte öğrendik hepimiz...

İnsanın bilmediği birşeyi eksik anlatmasının imkanı yok , Faruk yine de para vermek istedi maksat çocuğun içi rahatlasın dedi ama biz o parayı vermesini istemiyoruz , verdirmiyoruz.

Önüne gelen laf ediyordu , adamın ne namazını kılmasına laf edilmedi ne mesleğine ne şahsına... Faruk hala namazını kılıyor , Faruk hala mesleğini yapıyor , Rektörün şöförü , özel kalemi , sağ kolu vs vs .... O parayı verirse hakkını helal etmeyecek zaten sadece arabayı alana değil burada kötü yorumda bulunan herkese , onunla beraber biz de helal etmeyeceğiz , günlerdir gece yarılarına kadar beraberce düşünüyoruz nasıl böyle bir suçlamada bulunabilir insanlar diye...

Mivec_4G63
02-05-2013, 18:22

Yav arkadaş adam diyorki ben arabayı almaya gittiğimde, bagaj halısını kaldıracağım zaman elimi tuttu diyor. Bu olay gerçekse daha bu arkadaşın savunulacak bir tarafı yok.

baretta
02-05-2013, 18:23
dava mava boş işler. bi halt çıkaramaz ordanda, millete yancı diyip sokak karısı diyen vatandaşlada elbet bu camia küçük denk geliriz yüzümüze karşıda sokak karısı der rahatlar umarım.

3 farklı araç 3ündede kimseye doğru söylememiş adamı savunurken burda doğruları kanıtlarıyla sunan adamlara sokak karısı gibi konuşuyorlar diyen BARETTA. millet yamuk siz düzgünsünüz dimi.

3 farklı kişiye 3 Bozuk çatlak PERT araba itelediniz ÇAKTINIZ. Şimdi utanmadan birde millete hakaret mi ediyorsunuz?

Kimin kime karılık yaptığını herkes bu konuda çok iyi gördü! siz halâ kendinizi avutun!

Elbet karşılaşırız.

cabrioleter
02-05-2013, 18:28
benim anlamadığım noktalar var
1-) arabayı satan kişi niye herkese farklı meslekten tanıtım yapıyor?
2-) arkadaş bagaj halısını kaldırırken neden kaldırmamasını istedi?
3-) 3 tane patlak araç alıp oraya buraya satan kişi araçların kaza bela durumlarını mı anlamıyor?
4-) araç hakkında hepiniz farklı şeyler söylemişiniz gümrükden mi alındı, icradan mı?
5-) milleti dava etmekle tehdit edip sonra elbet karşılaşırız demek(!) bu ne perhiz ne lahana turşusu?

Subaru_STI
02-05-2013, 18:32
3-) 3 tane patlak araç alıp oraya buraya satan kişi araçların kaza bela durumlarını mı anlamıyor?
4-) araç hakkında hepiniz farklı şeyler söylemişiniz gümrükden mi alındı, icradan mı?
5-) milleti dava etmekle tehdit edip sonra elbet karşılaşırız demek(!) bu ne perhiz ne lahana turşusu?

araca lpg bağlanmış sökülmüş. bunu bilmemesine imkan yok. bagajdada lpg tankının bağlantısı ve hortumların geçmesi için delikler var. onun üzerinde bagaj halısı var. ben stepne nerde diye bakmaya çalışırken bagaj halısını kaldırmaya yeltendim. o ara beni engelledi ve kaldırma kaldırma bunlarda stepne yok dedi.

ben ısrar etmedim. ankaraya geldim ve bagaj halısını kaldırdım. evet malesef lpg bağlantısı yapılıp sökülmüş araca. delikler var bagajda. manifoldda tıpa contalar var. lpg göstergesi için açılan direksiyon kenarında delik var.

Can's
02-05-2013, 18:32

:icon_tup: güzel bir yorum olmuş

Dodoo
02-05-2013, 18:38
Aracı alan kişi baktırmadan almış tamam eyvallah, fakat satıcı taraf bilmediği baktırmadığı aracı kulaktan duyma bilgiyle kazasız darbesiz tüp görmedi diye satmaya çalışıp sonrasında da buradan birine satınca, konu buralara kadar geldi tabi.

Bundan önce aynı olay 3 kere daha yaşanmış, ek olarak buraya yazmayanlar da var önceki sayfalara göre.

E şu honda civic satışında problem yaşandı forum üyeleriyle, satıcı arkadaşın sütten ağzı bir kere yandı madem, rc yi alırken neden baktırmadan aldı ?

Kadyr
02-05-2013, 18:43
Gokhan cahillik etmis ona ders olmustur ama faruk arkadas sahtekarlik yapmis resmen.pampasi savunacak tabi ben ikisinide tanimam.gokhan abiye katiliyorum. İsin saka yani adam ikitane daha arabayi itelemis kimse konu acmamis gokhan acinca ortaya cikmis resmen.faruk madem bilmiyordu niye orasina bakma burasina bakma diyor.yada bilmedigi araci nasl bukadar gayet net kazasiz boyasiz diyor.faruk durust biri olsan kardesim araci geri alirsin gercekten bilmiyordum dersin millet sesini keser.bizde arac sattik aldik bi gokhan arkadasimizin safligina denk gelmis oda sana denk gelmis itelemissin..banada dava acin

dragon07
02-05-2013, 18:43
alandada satandada hata var bence ortada buluşulsun :) 4 lira galiba bu arkadasın istedigi para 2 lira verilir helalaşılır.

bide adam verdigim para helal olsun demezse biyerden çıkar Allah korusun.

Evrenoz
02-05-2013, 18:45
Özel mesajları, karşı tarafın rızası olmadan yayınlamak suç değil mi? Başınız ağrımasın sonra...

pcvirus
02-05-2013, 18:47
bu konunun bu sitede çözülmesi bence + yönde olumlu olur
kusura bakma biz kimseyi tanımıyoruz vede mağdurunda pek faruk olduğu kanaatinde değilim
mademki o kadar yüreklisiniz alın kardeşim arabanızı sattığınız fiyattan

burkaykalyon
02-05-2013, 18:47

Bravo bence bu konudaki en güzel yorum olmuş.

Bunlara ek olarak ta ben bişiler eklemek istiyorum. Kimse alınmasın gücenmesin valla. Herkes arabayı alırken baktırmak zorunda mı? Adam(Subaru_STI) ilanda kazasız yazdı diyor ilanın boy boy fotoları var. Baktırmamış almış. Ne var bunda?

He diyelim ki oldu bir tesadüf ve araba patlak çıktı(ki öyle) satan kişi de bilmiyordu. Önceden bilmiyor olabilir bundan doğal bir şey yok ancak üstteki(alıntı yaptığım kısım) sorulara cevap alınmadan bu konu mide bulandırmaya devam edecek.

Bana göre elle tutulur hiç bir yanı yok şu anda.

CGTY
02-05-2013, 18:48
alandada satandada hata var bence ortada buluşulsun :) 4 lira galiba bu arkadasın istedigi para 2 lira verilir helalaşılır.

En mantıklı ve doğru çözüm bu olur.

BaybuRtlu69
02-05-2013, 18:48
Kimsenin kimsede hakkı kalmaz, ortada bir haksızlık, mağrudiyet var ise bu biryerlerden çıkar nasılsa..

Bence taraflar mevzuyu uzatmadan, özelden bu konuyu çözümleyici konuşmalar yapsın ve tatlıya bağlansın artık

umtvti
02-05-2013, 18:50
beyler delikanlı adama böyle şeyler yakışmaz herkez yazmış çizmiş amma gerçekten ortada bi mağdur varsa sorun çözülmeli yukarıda ALLAH var yalan dolan işi misliyle çıkar sonra ah vah fayda etmez kesinlikle helalleşin....

pcvirus
02-05-2013, 18:50

aynı şekilde kendi kazandığı parada eğer helal edilmez ise çıkar
vede çıkması için hiç diğer taraf muhasebesine gerek yok
allah göstermesin diyelim

miniks
02-05-2013, 18:54
Allah kimseyi 2000 TL için karı gibi dedikodu yapmaya zorlamasın

Amin.

baretta
02-05-2013, 18:55

Senin yazını alıntılayıp genele cevap veriyorum ben yine haddim olmayarak...

1 - Arabayı satan kişi kimseye farklı mesleklerden tanıtım yapmadı , memurum dedi isteyen istediği yöne çekti onu , polis oldu asker oldu hademe oldu vs vs... Faruk yıllardır aynı mesleği yapıyor , Rektörün şöförü...

2 - O sırada ne sen oradaydın ne de ben.. Gökhan halıyı kaldırtmadı diyor , Faruk anahtarı al benzin de var git istediğin gibi göster arabayı diyor... Bu ikisinin arasında , bilmediğim birşey için Faruk doğru söylüyor ya da Gökhan doğru söylüyor diyemem...

3- Her aracın nasıl olduğunu herkes anlayamaz , nasıl Gökhan anlayamamışsa Faruk da anlayamamış...

4- Araç hakkında hepimiz farklı şeyler söylemedik yine millet duyduğunu çevirip çevirip söylemiş.. Benim icradan alındı demem ve Faru'un vatandaşın birinden aldım demesi şöyle ;

Adamın arabası yeddiemin de icradan rehinliyken Faruk sahibi ile anlaşıp yeddieminden alıyor arabayı...

5- Bana nasıl konuşulmuşsa bende öyle konuştum.

Bu saatten sonra ben birşey yazmayacağım çünkü bana düşmez aslında, birşeyleri açıklamaya çalıştım... Faruk görevde olduğu için sürekli girip yazamıyor konuya...

Sadece Gökhan'ı yazdıklarıyla da olmuyor bu iş , çünkü insanlar hep Gökhan'ın açısından bakmaya çalışıyor , o kadar helallikten , kul hakkından bahsediliyor madem neyin ne olduğu az da olsa farkedilsiin diye yazdım...

Tekrar söylüyorum , arabanın geçmişini bugün Gökhan'ın servise gitmesiyle beraber öğrendik , öğrendi Faruk...

Allah işin doğrusunun biliyor , ben yapmam gereken açıklamaları yaptım , vicdanım rahat , yazdıklarımın tek harfinde yalan yanlış birşey yoktur.

AEAlmas
02-05-2013, 19:05
Bakın benden tekrar net olarak söylüyorum , yıllardır buradayız biz , herkes az çok tanıyor...

Faruk , arabanın geçmişini bilmiyordu bugün arkadaşın servise gitmesiyle birlikte öğrendik hepimiz...

İnsanın bilmediği birşeyi eksik anlatmasının imkanı yok , Faruk yine de para vermek istedi maksat çocuğun içi rahatlasın dedi ama biz o parayı vermesini istemiyoruz , verdirmiyoruz.

Önüne gelen laf ediyordu , adamın ne namazını kılmasına laf edilmedi ne mesleğine ne şahsına... Faruk hala namazını kılıyor , Faruk hala mesleğini yapıyor , Rektörün şöförü , özel kalemi , sağ kolu vs vs .... O parayı verirse hakkını helal etmeyecek zaten sadece arabayı alana değil burada kötü yorumda bulunan herkese , onunla beraber biz de helal etmeyeceğiz , günlerdir gece yarılarına kadar beraberce düşünüyoruz nasıl böyle bir suçlamada bulunabilir insanlar diye...

Faruk u ben telefonla olsun bilgi ile danışmak olsun aradıgım konuşmuşlugum vardir
Nitekim durumu bildigini az bucuk insanlar tahmin ediyor.Bunun maalesef namazla niyazla mevki ile durumu ile alakası yok
bütün müslüman olan herkes Allah katinda Kul hakkının ne derece kötü oldugunu ve sadece Dünyada Helalleşmesi Gerektiğini bilir bilmeyende ögrenir bir şekilde
Ben diyorum ki anlaşılan bazi bilgiler söylenmemiş karşılıklı hatalar var.Alan kişi araca bakmalıydı baktırmalıydı
Ben im yazımda faruk la ilgili şahsiyetine meslegine vs sine birşey yazmadim dikkat et karşılıklı hatalardan bash ediyorum bazi şeylerde inat a gerek yok ne kazandıracak.Orta yol istenildikten sonra bulunur.
Benim gönlüm rahat helal etmiyeceginiz durum varsa elbet ortaya cıkar bu arada faruk yazsın hani ben seni tanımam etmem

dragon07
02-05-2013, 19:20
çözülcekse 2 lira verilsin bitsin bu iş aylarca sonuca varılmaz böyle adam vermicem diyosada vermez oda onun bilicegi iş.kendi vicdanında faruk rahatsa yapıcak bişey yok.
sayfalarca yazılmıs yıllardır ticaret yaparım bi hata bi ayıplı mal olduysa herkes elini cebine atar yarı yarıya herkesden gider bu işler böyle yürür.

stplere antalyadan colt satıldı, aracı olduk araçta sıkıntı çıktı, masraf 2ye bölündü öpüşerek ayrıldı herkes haklar helal edildi varmı bunun ötesi?

ghibli06
02-05-2013, 19:35
açık söyleyim, ne alan arkadaş mahkemeden bir şey kazanabilir ne de satıcı arkadaş siteden herhangi birini mahkemeye verebilir... alıcı alırken motor numarası şase numarasına kadar kontrol etmek zorundadır, alıcı nasıl noter satışını verdikten sonra 'bana eksik para verdi' diyemezse, dese de sonuç alamazsa, alıcı da 'bana ayıplı araba sattı' diyemez, dese de dediğiyle kalır...

ama işin bir etik boyutu var, üniversitede şoförse arkadaş muhtemelen 'işçi' statüsündedir, neden 'memurum' dediğini anlamadım hatta 'memur' dediğinde polis olarak algılandığını bildiği halde buna da itiraz etmemiş, belli bir periyotta 3 tane araba alan satan (sorunlu olanlar yazdı 3 arabaydı, sorunsuz satışı var mı bilemiyorum) kişi bu işin ticaretini yapıyordur kimse kimseyi kandırmasın, uygun alırım, eksiğini gediğini tamamlar satarım düşüncesi 'ticaret' tir, ve de ticaret başka sorumluluklar gerektirir...

benden tavsiye, bu işi aranızda çözün, ailem itibariyle hukuktan az buçuk anlarım, onlara sordum, muhtemelen araba ile alakalı kimse bir şey kazanamaz ama:

sene içinde kaç araba satıldığına bakar hakim, bu işin ticaret olarak yapıldığına hükmederse satıcıya ders niteliğinde bir vergi cezası çıkartır, alana da satana da yaramaz...

kendini memur olarak tanıtmak, polis dahil olmak üzere, çok önemsenmese de, bu işi dolandırmak maksatlı kullandığı iddia edilirse dava uzar, sonunda ceza çıkabilir...

satıcı arkadaş sonuçta üniversitede çalışıyor, bu tarz davaların ihbarı okula da gidecektir, oradaki itibar kaybını şurada vereceğiniz 2bin lira ile de kurtaramazsınız

liste açılacak davanın şekline göre uzar gider, sonucunda alıcıya para ödenme ihtimali çok düşük ama davada özellikle burada anlatılmayan kısımlar herkesin başını ağrıtabilir...

atarlanmadan önce bence herkes kendi avukatları ile konuşsun, aklı selim karar versin...

<<buğra>>
02-05-2013, 19:46

Gökhan konunun başından itibaren üstüne vazife olmayan birşekilde aracı alan kişi kadar şakşakçılık yapıyosun, daha fazla faruk hakkında ileri geri konuşmayı sürdürme, karşılaşmak istiyorsan 0532 579 64 49.

Arenimo
02-05-2013, 19:53
Benim anlamadgim sen 3 adet kusurlu araba sat insanlar hakkini arasin sende karsi dava ac piskolojim bozuldu diye ?? Radikal

Bu ben seyi anlamiyorum piyasada eskiyiz cok arabaya bindik sattik herkez tanir ?? Yani ne yapilsin eski uyenin her lafi bicak mi her lafi dogru mu aldiysan kendine aldin eskiysen bize ne

Bu kusurlu araba satma muhabbetine illet oluyorum en yakinim yapsa dostlugumu keserim oyle dumurum

Bana 3 tane araba girdi bu gune kadar karaktersiz saticilardan dolayi kanit ispat var en yanin arkadasimada yine siteden biri saglam bi 3 kagit yapti simdi yazmiyorum ama gun gelicek tek tek nokta atisi yapicam

Kardesim bu adamlarin mallarini bilmeme luxu yok arabaci adamlar neyin ne oldgunu bilirler sende 22000 TL ye guzel bir tecrube satin aldin omrun boyunca bir daha araba alirken dikkat edersin

Arenimo
02-05-2013, 19:56
Allah kimseyi 2000 TL için karı gibi dedikodu yapmaya zorlamasın

Amin.

Kimsenin cebini butcesini bilemeyiz su var bazen mesele para ve mebla olmaktan cikiyo arkadaslarinla cikar yer icer gecede 2000 lira odersin agzini acmazsin 2 lira birinden kazik yersin ah eder haram edersin bunun bence kari gibi dedikoduyla alakasi yok

APO
02-05-2013, 20:11
tüm mesajları okuyamadım ama bu RC nin sorgusu defalarca yapıldı ...nasıl bir araba olduğu yazıldı çizildi..ayrıca bir sorgu yapıverseydin iyi olurdu...bende bakmıştım bir ara...

emp:)
02-05-2013, 20:24
Subaru_STI'ı tebrik ediyorum, adam adam!Başına neler gelmiş, ne mevzular çevrilmiş.Bir insan kalkıp bir kötü söz söylemez mi, hakaret etmez mi?

Diğer taraf için söylenecek pek birşey yok bence, birde üstüne mahkeme vs yazıları ve samimi arkadaşının burada değişik bir tarzda konuşması. Bence biraz karşı tarafın iyi ve sakin yaklaşmasından kaynaklı. Minnettar olmalılar ki böyle bir kişiye denk geldiler, başka biri olsa istediği parayı veya arabayı iade etme durumunu farklı şekilde çözerdi.

AEAlmas
02-05-2013, 20:28
faruk la az önce gorustum faruk aracı alırken ustasına baktirmis şu bu eksik demiş onları hal etmiş keşke dedim bir kaç usta ya baktirsaydin mağdur arkadaş bana insan gibi arayıp böyle böyle hal edelim dememiş direk foruma lanse etmiş diye sinirleri gergin mesaj atmış sadece forum 'dan atmış. kendince haklılığı. ni söyledi ve içinin rahat olduğunu söylüyor umarım inşallah sorunlar çözülür

Mivec_4G63
02-05-2013, 20:36
açık söyleyim, ne alan arkadaş mahkemeden bir şey kazanabilir ne de satıcı arkadaş siteden herhangi birini mahkemeye verebilir... alıcı alırken motor numarası şase numarasına kadar kontrol etmek zorundadır, alıcı nasıl noter satışını verdikten sonra 'bana eksik para verdi' diyemezse, dese de sonuç alamazsa, alıcı da 'bana ayıplı araba sattı' diyemez, dese de dediğiyle kalır...

ama işin bir etik boyutu var, üniversitede şoförse arkadaş muhtemelen 'işçi' statüsündedir, neden 'memurum' dediğini anlamadım hatta 'memur' dediğinde polis olarak algılandığını bildiği halde buna da itiraz etmemiş, belli bir periyotta 3 tane araba alan satan (sorunlu olanlar yazdı 3 arabaydı, sorunsuz satışı var mı bilemiyorum) kişi bu işin ticaretini yapıyordur kimse kimseyi kandırmasın, uygun alırım, eksiğini gediğini tamamlar satarım düşüncesi 'ticaret' tir, ve de ticaret başka sorumluluklar gerektirir...

benden tavsiye, bu işi aranızda çözün, ailem itibariyle hukuktan az buçuk anlarım, onlara sordum, muhtemelen araba ile alakalı kimse bir şey kazanamaz ama:

sene içinde kaç araba satıldığına bakar hakim, bu işin ticaret olarak yapıldığına hükmederse satıcıya ders niteliğinde bir vergi cezası çıkartır, alana da satana da yaramaz...

kendini memur olarak tanıtmak, polis dahil olmak üzere, çok önemsenmese de, bu işi dolandırmak maksatlı kullandığı iddia edilirse dava uzar, sonunda ceza çıkabilir...

satıcı arkadaş sonuçta üniversitede çalışıyor, bu tarz davaların ihbarı okula da gidecektir, oradaki itibar kaybını şurada vereceğiniz 2bin lira ile de kurtaramazsınız

liste açılacak davanın şekline göre uzar gider, sonucunda alıcıya para ödenme ihtimali çok düşük ama davada özellikle burada anlatılmayan kısımlar herkesin başını ağrıtabilir...

atarlanmadan önce bence herkes kendi avukatları ile konuşsun, aklı selim karar versin...

2010 Sayılı bir karar

Davacı vekili, müvekkilinin davalılardan 2002 model Opel Combo 1.7 DTİ marka aracı satın aldığını, müvekkilinin aracı satmak istediğinde araçtaki boya kalınlığının orijinal olmadığını öğrendiğini, araçta standart dışı boya kalınlığının mevcut olduğunu belirterek ayıplı aracın yenisi ile değiştirilmesine, bunun mümkün olmaması halinde satış bedelinin tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.

Davalılar ayrı ayrı davanın reddini savunmuştur.

Mahkemece benimsenen bilirkişi raporu doğrultusunda orijinal boya film kalınlığı değerinin ortalama 70-100 mikron aralığında olması gerekirken 110-470 mikron aralığında olduğunun tespit edildiği, araç üzerinde kısmi boya dökülmeleri olduğu, boyanın orijinal olmaması nedeniyle araçta gizli ayıp bulunduğu, bunun aracın misli ile değiştirilmesine yol açmayacağı, ancak aracın ayıpsız değeri ile ayıplı değeri arasındaki farkı davacının davalılardan isteyebileceği gerekçesiyle davanın 3.235,79 TL için kısmen kabulüne, fazlaya ilişkin talebin reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.

Tek bir delile bakar, o kazasız hatasız yazan ilanı mahkemeye sunduğu anda iş biter. Çünkü yapılan işlemler servis kayıtlarında mevcut ve satıştan önce gerçekleşmiş. Şimdi arkadaş ben böyle kazalı olduğunu bilmiyordum derse, bu halde ayıplı maldan davayı kaybeder. Demez de olduki ben bu kazaları biliyordum ona rağmen sattım derse bu halde dolandırıcılıktan mahkum olur.

ghibli06
02-05-2013, 20:40
bu dava sıfır olarak alınan mı yoksa ilanla satılan 2. el araba için çıkan karar mı?

Tugral
02-05-2013, 20:42
Arkadaslar ben size şöyle söyliyeyim. Eğer aracın ayıbını, kusurunu gizleyici şekilde size sattıysa aracın bedelini mahkeme yoluyla geri alabilirsiniz. Hileli mal satma durumu... Ama aracı gösterdiğiniz herhangi bir usta tarafından bile söylenebilcek bir kusuru varsa bu durumda yapılacak birşey yok. Aracı alırken göstermeniz gereklidir. Misal eşimin bir davasında km düşürme olayı yaşanmış. Servis kayıtlarıyla kanıtladıktan sonra davası açıldı ve aracın bedeli iade edildiği gibi aracı satan galeride ağır cezada yargılanmaya başlandı .

MBuğra
02-05-2013, 20:42
Yazdım yazdım sildim, yok ne o ne biz aracı bilmiyorduk falan filan. Mağdur edebiyatı, zeytinyağı gibi üste çıkmak vs. herneyse.

Konuyu açan arkadaşı davranışları ve sakinliği yüzünden tebrik ediyorum. Normal sıradan birisi olsa en azından ağzından bir kötü söz çıkardı.

İki tarafıda tanımam, ki bunun objektif bakış açısı ve empatiyi sağladığını düşünüyorum.

Evet belki hukuk düzeninde hiç bir şey elde edemeyebilir, ama Allah'ın terazisi çok hassastır. 4k tl belki alıcıya göre büyük paradır değildir bilmem ama para geri kazanılır bir şekilde, fakat sattığı 3 aracın da hafife alınamayacak kusurları olan kişi kaybettiği güveni kazanamayacak. Telefoncu yusuf olayına benzeyecek bence bu olay.

"Kursağından kul hakkı geçmediğini bilmek, en büyük zenginliktir.

Mivec_4G63
02-05-2013, 20:45
bu dava sıfır olarak alınan mı yoksa ilanla satılan 2. el araba için çıkan karar mı?

Dava 2009'da açılmış 2002 model araç için 2. el olma olasılığı yüksek. Ancak bana soracak olursanız aracın sıfır veya 2.el olması farketmeyecektir. Çünkü elde yazılı bir delil var. Eğer ortada yazılı bir delil olmasa siz haklısınız, adam derki ben satarken bütün kusurlarını söyledim der işin içinden çıkar.

edit: http://imgim.com/pejof.jpg