Orijinalini görmek için tıklayınız : Lada niva - Suzuki samurai ?
huseyinturk
01-05-2013, 09:14
Yapı denetim şirketinde kullanmak üzere, hobi olarak arada dağ bayır gezmek için bu sınıfta bir araç bakıyoruz. 2 marka var öne araç lada niva, suzuki samurai. Hangisi neden tercih edilmeli?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-antalya-suzuki-samurai-sahibinden-bakimli-temiz-gosterisli-115774528/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-cok-temiz-lada-niva-1.7-4x4-arazi-tasiti-offroad-121129238/detay/
Burak Mehmet
01-05-2013, 09:29
Bu 2 araç arasında kaldıysanız Lada bence. Ama suzukide Sj410 yerine Sj413 bakarsanız çok daha eğlenceli çok daha başarılı çok daha performanslı bir araca sahip olursunuz..
halilcan9455
01-05-2013, 09:31
sj410 1000cc 4 vites.
sj413 1300cc 5.vites sj413 düşünmekte fayda var.
huseyinturk
01-05-2013, 09:42
sj410 daha az yakıyor sj413e göre sanırım. Şehir içi kullanıcaz genellikle. Sıkıntı çıkarmayacak bir araçsa sıkıntı olmaz aslında çok güçlü olmaması ama yinede sj413 bulsak güzel tercihimiz ondan yana olur
Bence suziki samurai cunku lada sabit aks degildir ama samurai sabit akstir kirilma riski %75 daha azdir...ladanin tek kari motoru daha guclu ....ama ayna mahruti ile samurai keci olur ...bide parcasi daha cok
Burak Mehmet
01-05-2013, 09:45
Bizim grubumuzda 2 tane Sj410 Bitane Sj413 var. tam tersi olarak Sj 413 daha az yakıyor ..
huseyinturk
01-05-2013, 09:49
Bizim grubumuzda 2 tane Sj410 Bitane Sj413 var. tam tersi olarak Sj 413 daha az yakıyor ..
O da doğru aslında zorlanan motor çok yakar. Ama o fiyatlarda sj413 yok temiz. Bir tane var onunda şase no motor no yokmuş adam satışını veremem diyor. Şehir içide kullancağımız için sıkıntı oolur bize.
Niva'nın her türlü parçası bulunmakta,Suzuki'nin parçası da bulunur ama biraz aratabilir,fiyatı da Lada'ya göre pahalı kalır.Alacağınız Niva'ya yakın zamanda izolasyon uygulaması yapılmış olmasına dikkat edin,sizin kârınıza olur.Bu izolasyon ses,su geçirmezliği ve çürümeyi önleme hususları için yapılır.(İlanda yeni boya yapıldığı yazıyor,onu da yapmışlardır diye düşünüyorum.)Eğer Lada'yı alırsanız Timken rulmanlara geçerseniz kafanız rahat olur,orijinal rulmanların daha kısa sürede bozulduğu söyleniyor.Biraz gürültülü ve titreşimli olduğu da söylenir.:icon_tup:
tdipower
01-05-2013, 10:16
ben olsam lada alırdım
rekord2000
01-05-2013, 11:04
traktör mü lada niva mı desinler gene lada derim, traktörün kaldığı yerlerden geçtik ava giderken çok fena namussuz çok:D
huseyinturk
01-05-2013, 11:04
Niva'nın her türlü parçası bulunmakta,Suzuki'nin parçası da bulunur ama biraz aratabilir,fiyatı da Lada'ya göre pahalı kalır.Alacağınız Niva'ya yakın zamanda izolasyon uygulaması yapılmış olmasına dikkat edin,sizin kârınıza olur.Bu izolasyon ses,su geçirmezliği ve çürümeyi önleme hususları için yapılır.(İlanda yeni boya yapıldığı yazıyor,onu da yapmışlardır diye düşünüyorum.)Eğer Lada'yı alırsanız Timken rulmanlara geçerseniz kafanız rahat olur,orijinal rulmanların daha kısa sürede bozulduğu söyleniyor.Biraz gürültülü ve titreşimli olduğu da söylenir.:icon_tup:
Ladalarda hararet sıkıntsı varmış o yüzden sıcak bakmıyoruz. Şehir içi kullanılacak araç genellikle, uzun yolda 50 km'lik yere gidip gelecek. Hararet yazın baş ağrıtırmı?
arsenikli
01-05-2013, 11:22
daha önceden ben baya ufakken bizde vardı çok eğlenceli bi araçtır ozamanlar babam kullanıyodu ava falan giderken parçası falan çok çok ucuzdur heryerde mevcuttur dağda bayırda hiç kaldığımızı hatırlamıyorum ben olsam lada alırdım
sj410 daha az yakıyor sj413e göre sanırım. Şehir içi kullanıcaz genellikle. Sıkıntı çıkarmayacak bir araçsa sıkıntı olmaz aslında çok güçlü olmaması ama yinede sj413 bulsak güzel tercihimiz ondan yana olur
ben ford ranger pick up a geçtiğim için kendi samurai mı satıyorum daha gecen yıl komple elden geçirdim arabayı kasa motor 4 cekere falan olarak extra fazla donanımım yok araçta ama nivalardan çektiğim sıkıntıların yarısını çektirmedi bana araba böyle bişi düşünürseniz görüşeli hem modelli aracım hemde uzun şasi....
kışın ava gittiğimizde çektiim bi resim
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/267922_10150242437453687_2385743_n.jpg
huseyinturk
01-05-2013, 11:31
ben ford ranger pick up a geçtiğim için kendi samurai mı satıyorum daha gecen yıl komple elden geçirdim arabayı kasa motor 4 cekere falan olarak extra fazla donanımım yok araçta ama nivalardan çektiğim sıkıntıların yarısını çektirmedi bana araba böyle bişi düşünürseniz görüşeli hem modelli aracım hemde uzun şasi....
kışın ava gittiğimizde çektiim bi resim
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/267922_10150242437453687_2385743_n.jpg
Fiyat olarak ne düşünüyosunuz? İlan yada konusu falan varsa söylerim şirkete ilgilenirlerse ilgilenirler.
ilanını daha açmadım konusuda yok project cars a açıcaktım ama resimleri toplıyamadım fiyat olarak burdaki arkadaşlara 10000 liraya bırakıcam oda yeni aldığım pickup a donanım almak için ihtiyacım olan rakam araba 98 model lastikleri güzel muaynesi geçen hafta yapıldı kenarda duruyor ilgilenirseniz numaramı pm den atıorum
Afyondaki offroad kulübüyle geziye gittiğimizde grupta vardı 2 3 niva. Yazın ortasındaydı, 2 si bayağı dağ bayır gezerken hararet yaptı. Ama arazide süper. Galiba 1.6 olanları enjeksiyonlu bi ara bayağı niyetlenmiştim almaya.
edit. bu arada tek kapı vitara neden bakmıyosunuz
huseyinturk
01-05-2013, 12:04
Afyondaki offroad kulübüyle geziye gittiğimizde grupta vardı 2 3 niva. Yazın ortasındaydı, 2 si bayağı dağ bayır gezerken hararet yaptı. Ama arazide süper. Galiba 1.6 olanları enjeksiyonlu bi ara bayağı niyetlenmiştim almaya.
edit. bu arada tek kapı vitara neden bakmıyosunuz
Bakıyoruz da dikkatimizi çekmemiş. Ne olsa bakıyoruz biz yoksa. Ladaların 1,7 leri enjeksiyonlu sanırım 1.6ları enjeksiyonsuz yanlış bilmiyorsam?
Ladalarda hararet sıkıntsı varmış o yüzden sıcak bakmıyoruz. Şehir içi kullanılacak araç genellikle, uzun yolda 50 km'lik yere gidip gelecek. Hararet yazın baş ağrıtırmı?
Hararet meselesi söylenir ama arazide çok çok zorlayanlarda,aracın gücünün yetmemesi sebebiyle bu durum ortaya çıkıyor diye biliyorum.Bakımlı olanlarda pek yaşayanı görmedim.Nivalar 97'ye kadar karbüratörlü,97-2003 tek nokta enjeksiyonlu,2003 sonrası çok nokta enjeksiyonludur.(1.7 olanlar)Eğer asfalt kullanımınız daha fazla olacaksa alternatif araçlara bakılabilir ama arazi yoğunluktaysa Niva iyidir.Arazinin şartları da araç seçiminizde belirleyicidir.
Düzeltme:Yazım hataları
Sweet Vagabond
08-05-2014, 15:52
Selamlar, konu açılmışken yeni bir konu açmak istemedim.
Hem şehir içinde kısa mesafede kullanmaya, hemde arazide üzmeyecek bir araç düşünüyorum. Çok ağır off road yapmaya niyetim yok. Lada nivalar hoşuma ancak, bugün bir aracı götürdüğüm usta paranla başına bela alıyorsun diyerek suzukilere veya onun ayarında farklı araçlara yöneltti. Ve ailede 2. araç olacağı için validede kullanmak isteyecektir.
Max. 12.000 liraya kada sizce hangi aracı almalıyım ? Link vs paylaşabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Burak Mehmet
08-05-2014, 16:04
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-orjinal-niissan-4x4-duble-cab-132417732/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-1990-efsane-159538629/detay)
gibi japon araçları az üzer... ilk arazi aracı olacaksa mantıklıdır bence...
Suzuki Jimny bence :)
Hem sempatik, hem daha modern her konuda. İkisinden de cimri.
1.3 cdtı
08-05-2014, 16:34
benim önerimde defender olurdu hem parça olarak ucuz yakıt olarakta 35-40 arası suzukilerde parça pahalı nivada zorlamaya gelmiyor örneğin suzukinin aksı 500 tl iken defender aksı 135 tl hemde ufak harcamalarla mükemmel oluyorlar parça olarakta hertarafta var
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-1991-defender-110-2.5-tuplu-hususi-arac-127112275/detay)
kardeşim 12 bin demişsin ama şöyle birşey var.alacağım yok ama ara sıra yokluyorum ferozaları saplantı oldu :) şu sıralar güncel olarak Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-daihatsu-feroza-offroad-donanimli-160490011/detay/) şu var ..fiyat tartışılır.. bu arada uzaktan seviyorum feroza kullanıp tecrübe etmişliğim yok.
editt istedğin fiyat aralığında da bulabilrsin.örnek olarak link attım
birde buraya up yapalım
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-84-model-suzuki-sj-410-401359903/detay/)
lada cj 5 samurai arasında geziyorum bu araç hem fiyat/duruş olarak hemde ankarada olması sebebiyle ön sırada
almak istediğim görüntü sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-muayene-yeni-binek-arac-ve-motor-takasli-canavar-370957593/detay)
413 değil ama fiyatı yüzünden bunu tercih edebilirim çok arazi yapacak biri değilim keyif için daha çok
olabildiğince ucuzunu alıp bişiler yapmak daha iyi derim. yeter ki kaportası duzgun olsun. nasıl olsa mekanik ne varsa yepyeni dese bile ilanlarda hepsi elden geçecek:)
walla kaporta fena durmuyo fiyat olarakta 8.500 e falan bitirsek bi 5-6 lira harcasam bana yeter
samurailer de saçma sapan artış oldu mesela.
2 sene evvel çıkma arazi şanzımanı 600 600 lirayken
şuan 2500 isteyenler var.
harcayacağın parayı bilmiyorum da. toplama işi ucu açık ona eminim:)
s2kya kış için hardtop almaya niyetliyken, o kadar para vereceğime niva alır kışın binerime dönüp, ordan da nivaya para verene kadar defender alır hemen toplar binerime geçip, 3 yıl uğraşan biri oalrak diyorum bunu:D
samurailer de saçma sapan artış oldu mesela.
2 sene evvel çıkma arazi şanzımanı 600 600 lirayken
şuan 2500 isteyenler var.
harcayacağın parayı bilmiyorum da. toplama işi ucu açık ona eminim:)
s2kya kış için hardtop almaya niyetliyken, o kadar para vereceğime niva alır kışın binerime dönüp, ordan da nivaya para verene kadar defender alır hemen toplar binerime geçip, 3 yıl uğraşan biri oalrak diyorum bunu:D
bütçem kısıtlı benim daha doğrusu kafamda kısıtlı yükseltsem şu hali bile yeter geri kalanlarıyla hafta sonu kendi kendime uğraşırım yoksa önü çok açık farkındayım :)
hız yok ama arazisi gayet güzeldir samunun. ama tercihen makaslı değil de yay amortlu alınsa daha iyi, yada ona çevrilse...
menteşesi osu busu antalya tarafından çok çıkıo parça, yoksa aliexpress.
ghibli06
07-03-2017, 13:21
birde buraya up yapalım
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-84-model-suzuki-sj-410-401359903/detay/)
lada cj 5 samurai arasında geziyorum bu araç hem fiyat/duruş olarak hemde ankarada olması sebebiyle ön sırada
almak istediğim görüntü sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-muayene-yeni-binek-arac-ve-motor-takasli-canavar-370957593/detay)
413 değil ama fiyatı yüzünden bunu tercih edebilirim çok arazi yapacak biri değilim keyif için daha çok
yükseltme işlemi profesyonel yapılmamış araçlar çok ciddi problem, altına koyuyorlar takozu oldu sana yükseltme kiti, bir de büyük teker, araç oldu 'arazi canavarı'... sonra o araç ne arazide gidebiliyor ne de düz yolda...
huseyinturk
07-03-2017, 13:23
1.0 samurai aldık biz 4 ileri, keçi gibiydi valla, lpg vardı iyi gitmiyodu ölü gibiydi ama çok iş gördü
Hiç masraf çıkarmadı nerdeyse,
yükseltme işlemi profesyonel yapılmamış araçlar çok ciddi problem, altına koyuyorlar takozu oldu sana yükseltme kiti, bir de büyük teker, araç oldu 'arazi canavarı'... sonra o araç ne arazide gidebiliyor ne de düz yolda...
abi kafam çok güzel olmadıkça araziye girmem girersemde batıkentte vedat dalokay parkının yanı var oraya girerim o yüzden biraz basite kaçarım bende tabi aradaki fiyat farkına da bağlı birde bebek var arka koltuğu ona özel yapmalıyım yoksa batıkent dışına çıkamayız
süratle falan ztn işim yok gideceğim en uzak mesafe kızılcahamam falan olur
ghibli06
07-03-2017, 13:31
abi kafam çok güzel olmadıkça araziye girmem girersemde batıkentte vedat dalokay parkının yanı var oraya girerim o yüzden biraz basite kaçarım bende tabi aradaki fiyat farkına da bağlı birde bebek var arka koltuğu ona özel yapmalıyım yoksa batıkent dışına çıkamayız
süratle falan ztn işim yok gideceğim en uzak mesafe kızılcahamam falan olur
yok benim demek istediğim ilanlarda araçlar yüksek yüksek kocaman lastikli, bu tarz yükseltilmiş araçları kesinlikle tercih etme, ne kadar sadece orj. o kadar iyidir, ileride sen yaparsın ihtiyacın olanı...
sekizsilindir
07-03-2017, 13:41
Terios 1.nesil güzel bir seçenek olabilir..
hocam 20 küsürlerden başlıyor benim amacım 15e falan mal etmek
aykutsafakyaman
07-03-2017, 14:00
Ben niva bakardım. Kaporta parçalarına bakmadım ama parçaların geneli ucuz. Tek eksiği hidrolik direksiyon o uydurulabiliyor.