PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo GTI Yağ Yakma + Servis problemi !

Bruglione
01-05-2013, 15:09
Belki 1 - 2 defa konu açtım ancak bu konuda baştan hepsini yazıp toplamam lazım başıma gelenleri. Aracım 2011 model polo gti aldığım ilk zamanlarda yağ problemim olmadı. Ancak belli bir süreliğine yağ yakıp sonra gecmisti bu son 4 -5 aydır belki daha fazladır aracım yağ yakıyor. Sürekli servis yolunu tutuyorum 1000kmde bir Florya Vw mez servisine aracımı götürüyorum.

Aracı ılk goturdugum zamanlar yağ ışığı yanıyordu kısa sürede sonra kontrole alıyorlar normal diyorlardı eksilttiği gram. Ve aracımın dosyasını sağlam diyip kapatıyorlardı. Sonralardan devam ettim gene yağ yaktıkca goturuyorum servise aksatmadan bu sefer parça değişti geççek dediler ama gene faydalı olmadı. Gene servise goturdum yağ yakıyor diye yaklasık 5 - 6 dosya acıldı ama nafile bi cozum olmuyor. her dosya min 2-3 kontrol demek.

Son götürmelerimde meraktan abi ne kadar yağ eksiltiyor dedim. O da 200 gram dedi. bu 200 gram nasıl normal oluyor diye sordum . 15000de arac bakıma gidiyor 200 gramı 1000kmde eksiltirse 3litre yağ yapıyor bakımlar arası yani 3 kere ışık yakmak demek..
200 gram ve üstü normal gözükmüyor dendi ve ben o 200 gram yaktıgım zaman full gazladım bi sn durmadım. Sonradan bide sakin kullanıyım dedim arac bidahaki kontrole götürdüğümde gene normal dendi bende cok sükür kurtuldum araç yağ yakmıyor diye sevinince bianda kac gram eksiltti dedim. Bana verilen cevap 480 gram oldu ve cıldırdım o anda. geçen sefer 200 gram ustu anormal diyen adamlar 480 grama normal yazıp gecistiriyor. Baya bi sinirlendim adamlar bu sefer 500 gram ve üstü normal değil dedi. Gene eywallah dedim. Bidahaki kontrole geldiğinde tekrar bakalım dediler ve kontrol zamanı gene geldi. Bu sefer aracı teslım almaya arkadasım gıttı bende telefonla sordum servis danışmanına ( her zaman aynı adama goturuyorum az cok muhabbetim var ) adam bu sefer bana telefonda agzında geveliyerek 0.88 litre eksiltti dedi aklınca 880 gram demiyip 88 grammış gıbı yansıtcak bende aptalım zaten.

Olay biraz daha sertleşti ve bunları direk sikayet ettim müşteri ilişkilerine vs bana dönceklerini söylediler. bi süre sonra donup aracınızın yag kontrollerini ana merkeze yollıcaklarını söylediler vs. 1 gün sonra sonuclar yollandı parcalarla ilgili yeni bi gelişme var bikaç parça daha degiscek dendi. ben böyle bi gelişmeden haberdar değilim. ilk defa duydum bunu. ve çarşamba gününe randevu aldık parça değişimi için ancak bu süre icersinde son kontrolden beri 300 km gecti yağ cubugu fullken 300kmde yarısına ındırdı .

Nasıl bir yol izlemeliyim sizden akıl almak için açtım konuyu. Böyle bir yeniden parça degisim olayı varmı onu ogrenmek istiyorum. Ve aracımın garantısı bitcek 4 ay sonra o süre az oldugu ıcınde benı oyaladıklarını dusunuyorum . yaklasık 1 sene olcak ugrasalı adamlara karsı etkili olamadım bitürlü. Fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum. Kaç tane gti motor degistirdiler benimki niye değişmiyor bunu anlamış degilim.

mrtysn
01-05-2013, 15:17
Var abi parca degisim mevzusu, dogru yani. Karter havalandirma sistemi degisiyodu galiba yanlislik olmasin benden iyi bilenler vardir konuyu. Gecmis olsun bu arada

Bruglione
01-05-2013, 15:21
Var abi parca degisim mevzusu, dogru yani. Karter havalandirma sistemi degisiyodu galiba yanlislik olmasin benden iyi bilenler vardir konuyu. Gecmis olsun bu arada

eyvallah sagol :) ancak o parca degisim mevzusunu 2.kez diyorlar bikere benim karterle ilgili bi hortummu ne degisti ona ragmen 2.kez parca degisiminden bahsettiler o kafamı karıstırdı

Seven7
01-05-2013, 15:31
Geçmiş olsun. Polo Gti'larda bu kronik sorunu kabullenip garantisi bitmiş olsa da iyi niyet garantisi miydi tam olarak hatırlamıyorum adını, o şekilde yine parça değişimi yapıyorlardı yağ konusundaki problemlerde.
Bence vaktiniz varsa eğer uğraştırın durun servisi, böyle oyalamaya karşılık böyle bezdirin adamları.

Bruglione
01-05-2013, 15:40
Geçmiş olsun. Polo Gti'larda bu kronik sorunu kabullenip garantisi bitmiş olsa da iyi niyet garantisi miydi tam olarak hatırlamıyorum adını, o şekilde yine parça değişimi yapıyorlardı yağ konusundaki problemlerde.
Bence vaktiniz varsa eğer uğraştırın durun servisi, böyle oyalamaya karşılık böyle bezdirin adamları.

Teşekkürler iyi niyet garantisi ne yazıkki %60 mı ne karşılıyordu buda 28 milyara gelen bir motor icin 12 milyara yakın para demek o da benim hatamla olmayan bişi için çöpe atılan bir para sayılıyor.. Evet her gittigimde ugrastıyorum ancak onlar bıkmadı benden

gokcell13
01-05-2013, 20:36
Burdada yag yakan polo gti lar mevcut.Fakat serviste kayit olmasin diye kendiler yag ilave ediyorlar cok olginc bir durum

Emre Ekrem
01-05-2013, 20:43
Doğuş otomotiv le görüştünüz mü? Yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.

Low-Rider
01-05-2013, 20:49
Allah sabır versin, iyi güzel arabalar ama garantisi bittikten sonra Allah'a emanet çok zor.

Zero
01-05-2013, 21:12
Bilmedigimden soruyorum yagi degistirseniz belki eksiltmenin onune gecmis olursunuz?Kisin 5-50 yazin 10-60 castrol koysaniz belki en azindan rahatsiz edici duzeyin altina cekersiniz eksiltme problemini..

SONE-R
01-05-2013, 21:13
2013'lerde de bu problem var mı?

mrtysn
01-05-2013, 21:29
Aklima gelmisken soriyim , bi yarim saat once falan Vadi'deki Burger King'in orda Focus'a sifirlamis yuruyen Gti sen miydin ? Cinaralti'nda oturuyodum egzozlu kirmizi bi Gti gorunce dedim heralde sensindir :D

CLIORS
01-05-2013, 21:36
geçmiş olsun, senin aslında sorunun cevabı son paragrafta gizli, garanti bitince ilgi alaka artacaktır.

Nightfish
01-05-2013, 21:39
Sabrınıza hayran oldum, ben olsam çoktan sert bi tartışma çıkarıp ortalığı birbirine katmıştım.

Doğuş otoda garanti mantığı biraz böyle işliyor. Porsche Cayenne'imizde bayağı sıkıntı çıktı, ilgilenmediler ve dava açacağımızı belirttik ama hiç oralı olmadılar. Davayı açtık, Cayenne'iniz bozukmuş size Bentley verelim demeye getiriyorlar şimdi iş ciddiye binince.

onn_dear
01-05-2013, 22:02
nefret edici bir durum allah sabır versin ama NORMAL! ne demek ya, nasıl normal oluyor ben anlayamıyorum bu işi. Bence fazla da yapabileceğiniz bir şey yok çünkü ortada muhatap yok.

Harunde
01-05-2013, 23:10
Bence fazla bir tuketim var sikistirin servisi sikayet felan burda 1.000 kmde 1 lt eksiltiyordu motor degisti 40 bin kmde simdi 55 bin kmde yag degisti bir gram eksilme yok...

Hepsi eksiltiyor diye bir durum yok denizlide 3 gti var bitanesi eksiltiyordu o da duzeldi...

MeRtCaN
01-05-2013, 23:16
Bir araç aynı şikyetten 3 kez servise gidiyorsa ve o problem cozulmuyor ise
aracı 1:1 yenısı ıle degıstırme hakkınız var
ama elınızde
yazılı servıs ıs emrının olması gereklı

GökhanK
01-05-2013, 23:48
Servisdeki adamların yaptığı ayıp benim size tavsiyem hukuk yoluna başvurmadan önce servis müdürü ile bi sağlam görüşme yapın sıkıntınızı dile getirin eğer oda sallama yoluna giderse yada sizi tatmin edici bi cevap vermezse böle bişeyin olacağını sanmam ama olabilir niye böle bişey olmaz derseniz çünki vw müşteri memnuniyetine önem veren bi marka dediğim gibi kısa zamanda servis ve hukukyoluna baş vurun bence sonuca ulaşırsınız

63owen63
01-05-2013, 23:54
Avukatınızla ihbarname yollatın, 3 defa girdiyse aynı arızadan ve onarılamadıysa, degişimin alın, hatta iade için koşturun..

2013'lerde de bu problem var mı?

Evet var.

Dodoo
01-05-2013, 23:56
Evet var.

Sahibinden ilanlarında yada burda araç 13" modeldir bilmem ne serisi olduğu için yağ yakma durumu yoktur gibisinden birşey hatırlıyorum ama, emin olamadım :)

63owen63
02-05-2013, 00:04
13 olmasına rağmen yakanlar var malesef..

Suleyman
02-05-2013, 00:08
Yerinde olsam araç değişimi için çabalardım.

CLIORS
02-05-2013, 06:55
Sahibinden ilanlarında yada burda araç 13" modeldir bilmem ne serisi olduğu için yağ yakma durumu yoktur gibisinden birşey hatırlıyorum ama, emin olamadım :)

Sahibindende ki bütün polo ilanlarında klasik yağ yakma sorunu yoktur yazıyor, sahibindene bakacak olursan servise hak verirsin doğrudan :D

Bence kesinlikle üzerine git aracının motorunun veya kendisinin değişimini almaya bak.

Kadyr
02-05-2013, 07:14
Ben servisi aramistim kendi aracim icin hangi yag kullaniyorsunuz diye sordum.neyse muhabbette ben 5-40 kullaniyordum 5-30 da eksiltmez dmi dedim yok vw nin hicbir araci yag eksiltmiyor dedi:) abi dedim simdi gti lar var onlar ne olcak millet hep sikayetci.diyo bir miktar onlar eksiltiyor calisma prensibi oyle dedi sonra yag yakan arac iyidir dedi:)

Levent Y.
02-05-2013, 07:46
Arkadasima aldigimiz 2013 modelde eksiltiyo kesin cozum bulunmus degil.bence olay biraz da yag da ben motul kullan derim fark olucaktir. Performansli araclar icin tek secenek bence ayrica araci sikistirarak kullaniyosaniz siklikla degistirin, her 5 bin km gibi. Tabi bir de hangi yagi tercih ediceginiz de onemli ben kisin 5w30 yazin 5w40 kullaniyorum mesela. Forumda bunun konusu vardi gti lar da motulun hangi yaginin kullanildigina dair onlara bi bakin derim...

SONE-R
02-05-2013, 07:52
ben kisin 5w30 yazin 5w40 kullaniyorum mesela.

kışın 0/40, yazın 5/40 kullan..

Tholl-ga
02-05-2013, 09:36
Arkadasima aldigimiz 2013 modelde eksiltiyo kesin cozum bulunmus degil.bence olay biraz da yag da ben motul kullan derim fark olucaktir. Performansli araclar icin tek secenek bence ayrica araci sikistirarak kullaniyosaniz siklikla degistirin, her 5 bin km gibi. Tabi bir de hangi yagi tercih ediceginiz de onemli ben kisin 5w30 yazin 5w40 kullaniyorum mesela. Forumda bunun konusu vardi gti lar da motulun hangi yaginin kullanildigina dair onlara bi bakin derim...

aynen motul kullanınca çok fark ediyor bu durum bende 5/40 kullanıyorum

Bruglione
02-05-2013, 10:39
Burdada yag yakan polo gti lar mevcut.Fakat serviste kayit olmasin diye kendiler yag ilave ediyorlar cok olginc bir durum

benim öyle bi derdim yok sattığım zaman halledilmezsede açıkça söylerim ama dediğin gibi yapan insanları bende gördüm

Doğuş otomotiv le görüştünüz mü? Yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.

Doğuşu aradığımda ana merkezi arayın vs dediler orayıda aramayı düşünüyorum

Allah sabır versin, iyi güzel arabalar ama garantisi bittikten sonra Allah'a emanet çok zor.

Sağol baya sıkıntılı bi olay inş içinden çıkabilirm.

Bruglione
02-05-2013, 10:40
Tolga abi sağolsun yağ markasını değiştirmemi önerdi inşallah yakın zamanda onu denicem..

Bruglione
02-05-2013, 10:43
Sabrınıza hayran oldum, ben olsam çoktan sert bi tartışma çıkarıp ortalığı birbirine katmıştım.

Doğuş otoda garanti mantığı biraz böyle işliyor. Porsche Cayenne'imizde bayağı sıkıntı çıktı, ilgilenmediler ve dava açacağımızı belirttik ama hiç oralı olmadılar. Davayı açtık, Cayenne'iniz bozukmuş size Bentley verelim demeye getiriyorlar şimdi iş ciddiye binince.

Ortalığı birbirine katmak bi işe yarıyacağını bilsem yaparımda çok zor adamlar sürekli geçiştirme cabasında. Dava accaz falan dersemde dediğin gibi tepkisiz kalırlar cunku alışmışlar artık.

Aklima gelmisken soriyim , bi yarim saat once falan Vadi'deki Burger King'in orda Focus'a sifirlamis yuruyen Gti sen miydin ? Cinaralti'nda oturuyodum egzozlu kirmizi bi Gti gorunce dedim heralde sensindir :D

Aynen bendim :) egzozlu başka yok zaten gorunce tanırsın hemen beni :)

geçmiş olsun, senin aslında sorunun cevabı son paragrafta gizli, garanti bitince ilgi alaka artacaktır.

O zaman öyle bir ilgi görürsem bende güzel ilgi göstercem.

Bruglione
02-05-2013, 10:44
Bence fazla bir tuketim var sikistirin servisi sikayet felan burda 1.000 kmde 1 lt eksiltiyordu motor degisti 40 bin kmde simdi 55 bin kmde yag degisti bir gram eksilme yok...

Hepsi eksiltiyor diye bir durum yok denizlide 3 gti var bitanesi eksiltiyordu o da duzeldi...

Peki motor değişiminden sonra eskisi gibi oluyormu. performans yonunden eskısı gibi olmaz diyen arkadaslarda var.

Bruglione
02-05-2013, 10:45
nefret edici bir durum allah sabır versin ama NORMAL! ne demek ya, nasıl normal oluyor ben anlayamıyorum bu işi. Bence fazla da yapabileceğiniz bir şey yok çünkü ortada muhatap yok.

Herşeye normal yazıp gönderiyorlar . Bu son parça değişimiyle ilgili ilk defa bişi duydum ama sanmıyorum böyle bişi olcağını buda zaman geçiştirme cabalarından bi tanesi

Bruglione
02-05-2013, 10:47
Bir araç aynı şikyetten 3 kez servise gidiyorsa ve o problem cozulmuyor ise
aracı 1:1 yenısı ıle degıstırme hakkınız var
ama elınızde
yazılı servıs ıs emrının olması gereklı

Bunu ilk defa duydum. benim 5-6 tane açılmış dosyam var servisle ilgili çözemediler ancak arac 2011 kimsenin sıfırıyla değiştircegini dusunmuyorum

Bruglione
02-05-2013, 10:50
Servisdeki adamların yaptığı ayıp benim size tavsiyem hukuk yoluna başvurmadan önce servis müdürü ile bi sağlam görüşme yapın sıkıntınızı dile getirin eğer oda sallama yoluna giderse yada sizi tatmin edici bi cevap vermezse böle bişeyin olacağını sanmam ama olabilir niye böle bişey olmaz derseniz çünki vw müşteri memnuniyetine önem veren bi marka dediğim gibi kısa zamanda servis ve hukukyoluna baş vurun bence sonuca ulaşırsınız

Dediğiniz gibi vw önem veriyor müşteriye her servisten sonra mez arıyıp söylüyor sorun giderildimi vs diye anket tarzı bişi yapıyor. Bazende ana merkezden arıyorlar o cok daha onemli. çarşamba parça değişimi için çağırdıklarında giderim inş. müdürün yanına. Ulaşabildiğim heryere şikayet ederim. Motor değişmeden sorun cozulsede olur ancak bunların bana yaptığı büyük ayıp baya kastılar bende onları kasmaya cabalıcam

Bruglione
02-05-2013, 10:51
Sahibindende ki bütün polo ilanlarında klasik yağ yakma sorunu yoktur yazıyor, sahibindene bakacak olursan servise hak verirsin doğrudan :D

Bence kesinlikle üzerine git aracının motorunun veya kendisinin değişimini almaya bak.

Yerinde olsam araç değişimi için çabalardım.

Niyetim araç değişimi olmasada motor değişimini yaptırmayı istiyorum.

-batu-
02-05-2013, 10:55
Aynı mail güzel bir dille aşağıdaki adreslerden yolla. En kısa sürede cevap gelir.

Doğuş Otomotiv | Şikayet-Öneri-Memnuniyet-Bilgi (http://www.dogusotomotiv.com.tr/tr/iletisim/sikayet-oneri-memnuniyet-bilgi.aspx)

İletişim (http://binekarac.vw.com.tr/iletisim.aspx)

Bruglione
02-05-2013, 10:57
Aynı mail güzel bir dille aşağıdaki adreslerden yolla. En kısa sürede cevap gelir.

Doğuş Otomotiv | Şikayet-Öneri-Memnuniyet-Bilgi (http://www.dogusotomotiv.com.tr/tr/iletisim/sikayet-oneri-memnuniyet-bilgi.aspx)

İletişim (http://binekarac.vw.com.tr/iletisim.aspx)

Uzun uzun yazıyımmı yoksa sadece konudanmı bahsediyim

Bruglione
02-05-2013, 11:20
tekrardan vw mez yetkili servisi aradı. Müşteri ilişkilerinden biri sürekli takip ediyor . Yeni bi güncelleme olduğunu hala söylüyorlar bu basınç hortumumu öyle bişi sölendi tam anlayamadım. çarşamba günü o değişip kontrol edildiğinde tekrar yağ yakarsa motor talebinde buluncaklarını söylediler..

SDR_07
04-05-2013, 10:27
http://i42.tinypic.com/2qivkm0.jpg

bence bu yagı deneyin sorununuz cözülecek birde araç zaten 7 binden sonra yağ özelliğini kaybediyor yakabilir benim size tavsiyem 7 bin kilometrede bir yağ değişimi yapın

Kadyr
04-05-2013, 10:31
motul yağ iyidir benim araçımda motul 5 40 vardı spesıfıc normal seri ona rağmen hiç eksiltme yapmıyordu ki araç 130 binde 10 binde biraz eksiltme makuldür. ama bu sefer mobil1 aldım inş fark olmaz.
umarım sizin iş parça değişimi + motul yağ ile çözülür.

Melih-Ö
04-05-2013, 14:08
Yağ konusunda bende motul diyorum. Coopera Motul koyduk bizde.

pcvirus
04-05-2013, 14:21
bence yağ seçimini bir kenara bırakıp direk işiniz igarantiye alın
hemen doğuş otomotiv ile görüşürün baktınız ilgisizler direk tüketici mahkemesine şurda kalmış 4 ay
diyelim yine parça değiştiler
ee aynı sorunu tekrar inceleyebilmen için en az yine 3-4- ay geçecek
ondan sonra oooh garanti bitti

Harunde
04-05-2013, 22:40
Peki motor değişiminden sonra eskisi gibi oluyormu. performans yonunden eskısı gibi olmaz diyen arkadaslarda var.

valla aynı eskisi gibi araç hiç sorun sıkıntısı olmadı...

tool
04-05-2013, 23:59
mobil1 tam sentetik degilmi, neden Motul tavsiye ediliyor?

Volkann
05-05-2013, 00:01
ver abi mahkemeye bak o zaman nasıl ilgileniyorlar.

kelalper
05-05-2013, 08:33
arabanızın garantisi geçse bile garanti dahilindeki süre içerisinde yağ eksiltme sorunu varsa ve bunların hepsi servis kayıtlarında varsa. Tüketici hakları nın belirlediği bir bilirkişi ile test yapıp ondan aldığınız raporla mahkemeye başvurarak arabanızın değişmesini sağlayabilirsiniz. Bi tanıdığın corrolla dizeli içinde servis bu şekilde geçiştirme yaptı hep normal bu kadar yağ yakması falan demişler. Ne kadar eksiltio die sordum 1000 km de 1 litre deyince abi ne normali git şikayet et seninki mazotla değil yağla çalışıo dedim. Araştırdı bilirkişi raporu aldı değişmesi gerek ibaresi ile şimdi mahkemeye verip arabasını değiştirecek. Bu şekilde 1e1 araba değiştiren çok insan var.

onurars
05-05-2013, 08:48
arabanızın garantisi geçse bile garanti dahilindeki süre içerisinde yağ eksiltme sorunu varsa ve bunların hepsi servis kayıtlarında varsa. Tüketici hakları nın belirlediği bir bilirkişi ile test yapıp ondan aldığınız raporla mahkemeye başvurarak arabanızın değişmesini sağlayabilirsiniz. Bi tanıdığın corrolla dizeli içinde servis bu şekilde geçiştirme yaptı hep normal bu kadar yağ yakması falan demişler. Ne kadar eksiltio die sordum 1000 km de 1 litre deyince abi ne normali git şikayet et seninki mazotla değil yağla çalışıo dedim. Araştırdı bilirkişi raporu aldı değişmesi gerek ibaresi ile şimdi mahkemeye verip arabasını değiştirecek. Bu şekilde 1e1 araba değiştiren çok insan var.

Abi benzer bir durum yakınıma oldu,0 a4 dizel almıştı motorunda problemler yaşadı ilk 2bin km de.Sonra serviste geçiştirmeler,geçici çözümler falan derken mahkemeye verdi.Mahkeme iki yıl sonunda sonuçlandı ve güncel kasko bedelinin ödenmesine karar verildi,sonra doğuş birşeyler yaptı o zaman zarfında araç kullanıldıgı için dahada düşürttü fiyatı.

SONE-R
05-05-2013, 10:43
aralık 2012 üretimi polo gti

Polo GTI yağ yakma (http://forum.donanimhaber.com/m_74781533/tm.htm)

Eworen
05-05-2013, 11:07
GTI yağı seven bi motordur doğrudur ama öyle 1000-2000 km de 1LT yağ eksiltme olayı normal kabul edilemez
Her ne kadar GTI ın kitapçığında normal denilse dahi bence sıradışı bir durum
Benim aracım 5000-10000 km aralığında 1 LT eksiltiyor bunuda eksiltme olarak görmüyorum çok yavaş kullanan biri değilimdir
Keza Bmw aracımda 15k Km civarlarında bakımından önce yağ eksiltir

Sizin durumunuz ise tam extreme bir durum olmuş iyice
GTI da resmen iş şansa döndü vede yağ yakan yağ yakmayan GTI lar diye 2 ye ayrılınılır oldu..
Geçmiş olsun..

bkaraca
05-05-2013, 11:21
Yanlış anlaşılmasın ama gti daki motorla cupra daki motor aynı değil mi ? Cupra da hic böyle problem duymadım.

grkm
05-05-2013, 11:50
veya roccolardan ne farkı var da zembille roocco passat aynı motorla sıkayetsiz gezebiliyor ??

onursumer
05-05-2013, 12:22
aynen bende bunu anlamıyorum bu motor sadece gti da kullanılmıyorki

gerçi birçok günlük binen kullanıcının yağ seviyesini nekadar sıklıkla kontrol ettiğide meçhul

yani bakımdan bakıma giden bir aracta eksiltse bile servis tamamlıyordur diye düşünüyorum

işin en sinir bozucu yanı 2011 model arabada gonul rahatlığı ile gezememek sık sık servise uğramak yağ eklemekle uğraşmak vs büyük problem bana gore

en azından 10bin km sıkıntısız yurumeli

Harunde
05-05-2013, 12:34
ibiza cupralarda ve passat cc lerde eksiltme durumu olduğunu söyleniyor...

fındık kadar motor köpek gibi gidiyor birazcık eksiltebilir ancak 1.000 kmde 1 litre çok fazla...

ben 7.500 kmde yağı değiştiriyorum ekleme gereği duymadım...

günlük kullanımda bu aylarda 110 derecelere varan yağ sıcaklığına karşın 5-40 yağ cözüm oluyor gibi...

servisin koyduğu ne yedüğü belirsiz yağ kafi gelmeyip eksiltiyor...

SONE-R
05-05-2013, 12:37
aslında yüklü tayyarların kullandığı 10w/60 daha iyi olur gibime geliyor...

CeM öZeR
06-05-2013, 13:10
Ben artık bu gibi yorumlara biraz alıştım. İşin açığını söyleyim 1. faktör = yağın kalitesi 2. faktör = rodaj 3. faktör = Zaman içersinde sürekli yapılan stop ederken ve araç ısınıncaya kadarki kullanım karakteristiği... Bunların tamamındaki eksiltmeyi en fazla etkileyen faktörde segmanlar,karter havalandırma hortumu vesaire... 11 Mayısta 2 senem bitiyor. Ben 32.000 km deyim. En fazla km'deki Safanın ibiza cuprası (68.000 km civarlarında) tık yok maşallah... Hee şunuda söyleyim bir vw bayisi ortağı olmasam ve benim aracımda böyle bi sıkıntı olsa birde üstüne normal - bilmemne deseler o bayinin kapısından 100 km hızla dalardım... Herkesin hakkı hak'tır... Para kolay kazanılmıyor. Herkes kazanıp aldığı,hak ettiği şeyi, hak ettiğince ve kafası rahat kullanmalıdır,kullanabilmelidir. Herkese iyi forumlar..

onursumer
06-05-2013, 14:30
zaten piyasadaki tüm tsi ler aynı durumda olsa sorun yoktur denirde

1 kişi yağ eksiltmeden 10bin km gezerken diğeri 1000km de okadar yağ eksiltince bu normaldiri kimse kabul etmez :)

MeRtCaN
06-05-2013, 15:05
Pıyasadaki hıc bır polo gti yag yakmıyor arac sahıplerı oyle soyluyor

ama hangı arabanın servıs kayıdına baksan bu problemden en az 3 kere gelmıs :(

umarım yagın markasını degıstırerek bu problem cozulur.

Tholl-ga
06-05-2013, 15:30
Pıyasadaki hıc bır polo gti yag yakmıyor arac sahıplerı oyle soyluyor

ama hangı arabanın servıs kayıdına baksan bu problemden en az 3 kere gelmıs :(

umarım yagın markasını degıstırerek bu problem cozulur.

Yayinlanan parça degisimi(krank havalandirma) bulteni sebebiyle iş emri yag yakma adiyla açılıyor bu sebebten servis kayitlarinda boyle gozukuo

RedSun
06-05-2013, 15:43
2013 seat ibiza cupra alıcaktım. sanırım vaz geçicem..

CLIORS
06-05-2013, 15:47
Yayinlanan parça degisimi(krank havalandirma) bulteni sebebiyle iş emri yag yakma adiyla açılıyor bu sebebten servis kayitlarinda boyle gozukuo

Aynı parçayı çoklu defalar değişmezler sanırım. Bazıları şanslı oluyor bu yağ yakma konusunda. Önemli bir çoğunlukta satarken başına sorun açmasın diye servise götürmüyor bile.
rr

yesil
06-05-2013, 23:11
2013 seat ibiza cupra alıcaktım. sanırım vaz geçicem..

cupralarda yağ yakma çok duyulmadı, bende yeni aldım cth motorlu 2013 polo, 2000 km civarında, yağ yakma problemi olmadı. ibiza nın ve polo nun bu fiyat aralığında alternatifi yok zaten, 208 gti a 57 58 bin para istiyorlar clio rs Türkiye' ye girmeyecek, fiesta st gelse motorundan hiç ümitli değilim, focustaki aynı motorun performansı ortada, yani bu fiyatlara alternatif yok, ya ibiza yada polonun daha az donanımlı modelleri. ben polo yu tercih ettim çok memnunum.

MeRtCaN
06-05-2013, 23:13

servıs bultenı zaten yag yagma problemı oldugu ıcın cıktı mecbur bu sebeble acılıyor
tamam 1 kere acılı parcadegısrı
2.kez acıldı sekman degıstı
3.kez acıldı motor degıstı

4.yu ne dıye acılıyor merak edıyorum :soru: