PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : d14a4 vuruntu sorunu yardım ?

okan16
02-05-2013, 13:57
Arkadaşlar öncelikle merhaba.Honda civic 1.4 i.s D14A4 motor kodlu 96 model aracımızın uzun zamanlı aralıklarlada olsa belirgin bir şekilde detanasyon (vuruntu) problemi ile karşılaşıyoruz.Çok nadirende olmuş olsa bu arıza araçta çok hafif gaz teklemesi ve yememesi gibi farkediliyor.Buji tırnak aralarını 0.07mm olarak ayar yaptık.Lambda sensörünün kabloları bizden önceki sahibi tarafından sanırım biraz kurcalanmış.Ateşleme bobini yeni,buji kabloları yeni,bujilerimiz yeni bunların hepsinin testini yaptım.Lambda sensörünü temizledim ne olur ne olmaz diye çok az nadiren gene bu hafif teklemeye maruz kaldık.Dün gece farkettim rolantide araç 1000 RPM - 850 RPM arasında birkaç saniye gezindi durdu.Aracı diagnostik sisteme bağlamadan bu uygulamalarımı yaptık.Ayrıca Gaz kelebeğini temizledim.

Şimdi süphelendiklerim ;

-Gaz kelebeği konum sensörü
-Rolanti aktuatör devresi
-krank mili konum sensörü
-ECU yazılımından kaynaklı yazılımsal bir sorun
-Ateşleme modülü
-ECU veya sensörler üzerindeki kablo demetlerinde kopukluk, zarar görme veya oksitlenme olabileceği kanısı
-Subap sente ayarları

Belirtmek isterimki bizden önceki sahibi araçta chip tuning uygulaması olduğunu belirtmişti.Ne derece doğrudur ölçmeden tartmadan bilemem tabi.Bu sebeptende araç ECU su kısmende olsa hava/yakıt oranını Stokiyometrik oranda ayarlıyamıyor olması yada ateşleme zamanının avans-rötar ayarını yakalıyamıyor olmasıda olabiliceğinide düşünmekteyim.

Araç üzerinde;
-simota karbon açık hava filtresi
-4-2-1 Headers
-katalitik konvertör iptal
Bulunmaktadır.Böyle bir sorunla karşılaşan olmuşsa yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürlerimi bildiririm :)

tasmany
02-05-2013, 17:02
ayni sorunla karsilastim,fakat d15 te.map sensoru +rolanti valfine bi bakin derim + subap ayari

h22ek
02-05-2013, 18:31
merhaba, b16 larda;

krank mili konum sensörü (CKP) ve gaz kelebeği sensörü (TPS) arıza lambasını yakıyor. büyük ihtimalle senin civic te de bu ikisinden bir sıkıntı olsa arıza lambası yakar diye düşünüyorum.. arada sırada yapması aklıma seninde dediğin gibi biryererde temassızlık olabilir sorusunu getiriyor. hatta eğer chip var ise -ki bildiğim kadarıyla orj. ecu obd1 olması lazım, chiplenmiyor diye biliyorum.. eğer p28 ya da türevi oynanabilen bir ecu varsa onu bir açıp chip in tam olarak oturup oturmadığını kontrol edebilirsin.. benim aracım 2010 da muayneye girdiğinde sağolsun tüv deki arkadaşlar bu kablo ney diyerek asılmışlar usb kablosuna, soketleri atmış senin dediğin gibi saçmalıyordu..

okan16
03-05-2013, 10:30
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.En kısa zamanda şüphelendiklerim listesine distrbtör içerisindeki kablo demetini kontrol etmeyi düşünmekteyim.

sercanavcı
03-05-2013, 10:45
gçmiş olsun kardeşimm bu vuruntu sadece rolantidemi yapıyor yoksa yolda giderken düşük devirdeyken ani gaz vermedemi oluyor rolanti sensörünü bi temizle derim birde ateşleme bobini gibide duruyor ani gaz vermelerde araç kesiklik yapıyorsa bobin derim basıma geldi direk degistir geç rolantide dengesizlik varsa iacv sensörüne bak bogaz kelebeginin ordaki bi temizle bakalım düzelicekmi

bugratemel
03-05-2013, 11:21
ara sıra yapması mantıksız h22 nin dediği gibi ya kopuk vs var yada aldığın benzin işe yaramaz devamlı aynı yerden mi alıyosun ?? benzinin azizliğine ugrayıp motor kıran piston eriten çok gördm

okan16
07-05-2013, 16:37
Gecen gece boş zamanımız vardı ve ateşleme sistemini gözden geçirmek istedik.aracın lambda sensörünün kablolarını gecen gece komple değiştirdik hep ekler mevcuttu.distrbtör kapağını açıp iyice temizledik hafif yağ birikintisi eksantirkten sızmıştı.distibtr üzernden buji dağıtım tırnaklarını temizledik.Hava filtresi üzerinde bulunan sensörün bağlantı bacağından birisi kopuktu onuda onardık.Şimdi pek bir sorun gözükmüyor gibi umarımda tekrarlamaz.

ara sıra yapması mantıksız h22 nin dediği gibi ya kopuk vs var yada aldığın benzin işe yaramaz devamlı aynı yerden mi alıyosun ?? benzinin azizliğine ugrayıp motor kıran piston eriten çok gördm

yakıtı farklı yerden almayı düşünüyoruz :)

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar :)

yakuza
07-05-2013, 16:56
umarım sorunların düzelir hemen hemen aynı sıkıntıları yaşıyorum buji kablom kötü onları sipariş geçtim bi gelsin yorum yazarım

okan16
08-05-2013, 16:21
sorun dün tekrarladı biran kurtulduk sanmıştık sanırım araştırmaya devam edicez kaldığımız yerden :) ECU'su aynı motor koduna sahip bir arkadaşımızdan temin edip onu değiştirip denemeyi düşünüyoruz

bugratemel
08-05-2013, 22:57
ecu olayında immodan ötürü çalışmayabilir

okan16
10-05-2013, 13:39
hondanın bu kasa ve motor kodunda pek bir uygulamalı tecrübem olmadı fakat deneyip görücez artık anahtar kodunda ne olup ne olamıyacağını ancak deneyerek tanık olucaz :)