Orijinalini görmek için tıklayınız : Iş fikirleriniz ?
M.degirmen
03-05-2013, 17:57
Merhabalar..
memleketteki arazimizi devlet satın alınca yaklaşık 200.000 tl gibi bir sermaye geçti elimize babam ile birlikte iş yapmayı planlıyoruz babam memurdu ve yeni emekli oldu.
sizce elimizdeki sermaye ile ne tür iş yapabiliriz . öncelik olarak aklımızda hafriyat sektörü var ve o sektörde az çok çevremizde var fakat hafriyat sektörü babamın içine pek sinmiyor sizce nasıl bir yatırım yapmalı yorumlarını ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
ben olsam yatırım yaparım öncelikle arsa,daire,dükkan gibi..
slowmotion
03-05-2013, 18:13
gün itibarıyle 85,5 tl altının gramı. altın alıp yaz sonunu bekleyin...
Franchasing kovalanabilir.
morgy_drag
03-05-2013, 18:20
Harfiyat konusuyla alakalı pek tecrübem yok..
Fakat cevremde yapan arkadaslarım var..
Kendiniz çalışacaksanız eğer faal olarak araç üzerinde..
Para bırakabilir..
Fakat cevre, sabit iş ve de yapılacak yatırım giderler,olası arıza da yapılacak hesapta olmayan harcamalar goz onune alınınca,bence akıllıca bir yatırım olmayacaktır..Ben olsam yapmazdım diyeyim..
Zaten bu zaman da sahip olunan tüm sermayeyi bir yere gömmek akıllıca değil..
1/4 i kadarıyla ufaktan bir işe girip,zamanla büyümenizi tavsiye ederim nacizane..
Bir de şunu unutmamak gerekir..Sizin bahsi gecen sermayeden beklentiniz,aylık gelir düşünceniz nedir bilemiyorum fakat en az 6 ay bir mucize olmadığı surece babanızla 2 nizi cok cok gecındırcek dunyaları kazandırcak gozuyle bakmamanızı tavsiye ederim..
Asıl konudan sapmışız :)
Yatırım için franchise veren firmaları önerebilirim..
Kafanıza yatan Marka/sektör leri cok rahat bulabılırsınız,ınternette mevcut franchise sitelerinden..
Sunu yap bunu yap konusunda ki tavsiyelerin bir yararı olabılceını dusunmuyorum..
Cunku bulundugunuz il/semt/calısabılcegınız sektor vs vs vs cok cok degısken oldugu ıcın..tavsıyeler de ona orantılı degısken olacaktır..
Bol kazançlar dılerım..
M.degirmen
03-05-2013, 18:31
Harfiyat konusuyla alakalı pek tecrübem yok..
Fakat cevremde yapan arkadaslarım var..
Kendiniz çalışacaksanız eğer faal olarak araç üzerinde..
Para bırakabilir..
Fakat cevre, sabit iş ve de yapılacak yatırım giderler,olası arıza da yapılacak hesapta olmayan harcamalar goz onune alınınca,bence akıllıca bir yatırım olmayacaktır..Ben olsam yapmazdım diyeyim..
Zaten bu zaman da sahip olunan tüm sermayeyi bir yere gömmek akıllıca değil..
1/4 i kadarıyla ufaktan bir işe girip,zamanla büyümenizi tavsiye ederim nacizane..
Bir de şunu unutmamak gerekir..Sizin bahsi gecen sermayeden beklentiniz,aylık gelir düşünceniz nedir bilemiyorum fakat en az 6 ay bir mucize olmadığı surece babanızla 2 nizi cok cok gecındırcek dunyaları kazandırcak gozuyle bakmamanızı tavsiye ederim..
Asıl konudan sapmışız :)
Yatırım için franchise veren firmaları önerebilirim..
Kafanıza yatan Marka/sektör leri cok rahat bulabılırsınız,ınternette mevcut franchise sitelerinden..
Sunu yap bunu yap konusunda ki tavsiyelerin bir yararı olabılceını dusunmuyorum..
Cunku bulundugunuz il/semt/calısabılcegınız sektor vs vs vs cok cok degısken oldugu ıcın..tavsıyeler de ona orantılı degısken olacaktır..
Bol kazançlar dılerım..
öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkürler . hafriyatta kendimiz çalışmayı planlıyoruz kepçe kazıcı delici gibi aletler olmadan sadece kırkayak kamyon alıp çalıstırmayı düşünüyoruz şuanda bir adet tır ve hafriyat dorsemiz elimizde mevcut fakat bulundugumuz il de tır, a pek fazla iş yok o yüzden kırkayak kamyona çevirip iş imkanlarını fazlalaştırmayı planlıyoruz sizce nasıl olur ?
Franchasing demişsiniz ikamet ettigimiz semt şehir merkezi zaten o yüzden Franchasing kovalama imkanımızda var ama tarzımız ne olacak çok düşünüyorum ama tatminkar bir fikir edinemedim
bildiğiniz işi yaptıgınız sürece kazanırsınız :)
halilkarakas
03-05-2013, 18:35
Bilmediğiniz işe girmeyin.
Çevreniz varsa ki olmasa da olur.
Güzel bir tır alıcaksınız hafriyat için çift çeker. Axor 1840 uygundur. İyi bir söfor bulucaksınız. Kiraya vericeksiniz. Sıfır olmasına da gerek yok temiz ikinci el bulunur.
Nasıl dersen; Çift çeker hafriyat tırının aylık kirası söfor dahil 8000 lira ile 11000 lira arasında değişiyor. Çift vardiya çalışırsa 14000 16000 lira. Size dahil olanlar söforun maaşı. Anlaşmaya göre lastikler iş verene veya size ait olur. Aylık 2000 liradır lastik masrafı. Soforun kalıcak yeri ve yemeği işveren yani karşı taraf öder.
Not : Hafriyat işi ile uğraşan birileri varsa forumda 50 ila 100 arasında çift çeker çift vardiya çalışacak tırlara ihtiyacım var. Hemen sözleşme yapar ertesi gün çalışabilir pozisyonda.
Edit : Şimdi gördüm hafriyat ile uğrastığınızı fakat bu dediklerim istanbul için geçerli tabi ;)
Bir yere yatır parani yatirim olarak.
Yoksa o meblağ ile iş kurma getirisi olmaz.Artık büyük balık değilsen zor işler..Sağlam inşaatlar kovala değeri artıcak ver kiraya değerlenince satarsın sonra tekrar baştan başlarsın :)
hiç yoksa bir dükkan satın alın kiraya verin :S
evden daha mantıklı bence ev daha uzun vadeli
Birkan61
04-05-2013, 02:54
Koyun bankaya faizini yiyin ihtiyacınız yoksa :))
bankadakı paranın faızını yedıkce ana paranın degerı kaybolur.. o paraya mumkun oldugu kadar ıyı bı semtte bı daıre alıp kıraya vermek mantıklı olur
Birkan61
04-05-2013, 03:12
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-sonax-bursa-yuksek-ciro-ve-musteri-potansiyelli-car-care-118088501/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-devren-satilik-oto-yikama-111813248/detay
Şöyle birşey?
coastguard
04-05-2013, 10:16
50-60 Bin TL ile lastik sektörüne girilebilir
Öncelik olarak sadece otomobil işler iyi giderse hafif ticariye geçilebilinir
Örnek olarak speedy tarzı bir işletme hafif bakım ve lastik üzerine yoğunlaşılabilir
speedy şubesi bu rakamlara alınamaz ancak kendi adınızla sektöre girebilirseniz daha yaratıcı olur
lastik onarım
araçlara mini çizik onarım
yağ,filtre,cam koruma,araç yıkama ve ana ağırlıkla lastik işi yaparsanız fazlasıyla tutabilir
Bu lastik sektörü gittikçe atılıma kavuşacak ticari araçlar için olan kış lastiği zorunluluğu normal araçlarada gelecek olursa sektör yerinde durmaz
Benim önerim artık piyasadan gördüğüm tek ürün yada tek sektör üzerine odaklanmamak gerek
yanına rekabet ortamını sağlayacak unsurlarda zorunlu hale gelmiş + olarak benim bahsettiğim iş ağırlıklı olarak al gülüm ver gülümdür
vade doldu dolmadı para yattı yatmadı tarzı şeyler söz konusu olmaz
Bu devirde,belli bir yaştan sonra bilmediğin bir işe girmenin tek mantıklı yolu var o da güzel bir franchasing almaktır,güzel bir franchasing aldığın zaman o marka sana bütün tecrübesini ve altyapısını sunuyor ve seni daha ileri taşımak için elinden geleni yapıyor,öteki türlü bence herşey çok daha zor ilerliyor.
gökh@n_gr
04-05-2013, 12:20
daire yap-sat işine girebilirsiniz. uygun fiyata bir ev alıp içinede tadilat yaptırıp güzel paralara satarak değerlendirebilirsiniz.
M.degirmen
04-05-2013, 12:22
Çevreniz varsa ki olmasa da olur.
Güzel bir tır alıcaksınız hafriyat için çift çeker. Axor 1840 uygundur. İyi bir söfor bulucaksınız. Kiraya vericeksiniz. Sıfır olmasına da gerek yok temiz ikinci el bulunur.
Nasıl dersen; Çift çeker hafriyat tırının aylık kirası söfor dahil 8000 lira ile 11000 lira arasında değişiyor. Çift vardiya çalışırsa 14000 16000 lira. Size dahil olanlar söforun maaşı. Anlaşmaya göre lastikler iş verene veya size ait olur. Aylık 2000 liradır lastik masrafı. Soforun kalıcak yeri ve yemeği işveren yani karşı taraf öder.
Not : Hafriyat işi ile uğraşan birileri varsa forumda 50 ila 100 arasında çift çeker çift vardiya çalışacak tırlara ihtiyacım var. Hemen sözleşme yapar ertesi gün çalışabilir pozisyonda.
Edit : Şimdi gördüm hafriyat ile uğrastığınızı fakat bu dediklerim istanbul için geçerli tabi ;)
şuanda elimizde 1840 axor ve hafriyat dorsemiz var zaten istanbulda fazlasıyla iş imkanı var fakat bulundugumuz il de çekiciye pek iş olmuyor olsada tatminkar kazanç sağlamıyor kırkayak kamyonlara iş imkanı çok burada biz tır,ı elimizden çıkarıp 2 adet kırkayak kamyon alacagız geri kalan paramızıda gayrimenkule yatırmayı düşünüyoruz daha iyi fikirler olurmu dersiniz
M.degirmen
04-05-2013, 12:23
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-sonax-bursa-yuksek-ciro-ve-musteri-potansiyelli-car-care-118088501/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-devren-satilik-oto-yikama-111813248/detay
Şöyle birşey?
o paralar o sektöre yatırılmaz çok mantıksız geliyor
M.degirmen
04-05-2013, 12:24
Koyun bankaya faizini yiyin ihtiyacınız yoksa :))
sizce mantıklımı ?
Abi senin de bildiğin gibi Bursa da inşaat sektörü çok aktif
Malzeme satan bir kaç yerle anlaşılıp inşaata başlanır inşaat bitince malzemeciye malzeme değerinde daire verilir.size sadece arsa ve işçilik parasını temın etmek kalır 1-2 sene önce olmuş olsaydı üçevler de çok iyi iş yapardınız şimdi yaparsanız biraz daha ilerlere gitmeniz şart
Thracian
04-05-2013, 12:31
Yillik beklentiniz ne kadar bilmiyorum ama, 150 bin yatirilip 5 ayda 20bin tl kazanabileceginiz bi durumunuz var.
Akliniza yatan bi rakkam ise gorusebiliriz
Bu daire al kiraya ver işlerinden uzak dur bence hem kirasi az hem tadilatı bitmez.illaki gayrimenkul e yatırcaksan dükkan olmalı bence 4 duvar çünkü baskada masrafı yok.
Bilemdigin bi sektöre girmek istersende gıda olmalı bence çünkü kimse aç durmaz.
Birkan61
04-05-2013, 16:30
Buda mı gol değil :D
Bi fikirdi sadece..
63owen63
04-05-2013, 19:18
Dükkan alın kiraya verin. Ne etliye karışın ne sütlüye, gelen gelirle ister geçinin ister ufak çaplı yatırım yapıp yeni alımlar yada iş kurun.
Ama yaz sonuna kadar altına bağlayın derim.
muratbalci
05-05-2013, 11:37
daire yap-sat işine girebilirsiniz. uygun fiyata bir ev alıp içinede tadilat yaptırıp güzel paralara satarak değerlendirebilirsiniz.
:icon_tup:
Kelepir daire kovalayıp, biraz tadilat ve bakımla göze hitap edecek hale getirip satmak, hep yapmak istediğim bir iş ama o kadar sermayem yok. Düşünürseniz bir süre sonra illaki kendi ekibinizde oluşacağı için, yaptırdığınız işleri normalden daha da ucuza mal edebilirsiniz. Hatta dekorasyon ve tadilat işleri yapabilirsiniz. En kötü ihtimalle aldığınız daireyi satıp tekrar nakde çevirirsiniz.
Bence bu memlekette gayrimenkul ve onunla ilgili her şey en güvenli para kazanma yolu.
servis aracı alıp servis işine sokabilirsiniz getirisi gayet yüksek.
merkezi bölgede olmak şartıyla orta büyüklükte bir dükkan alıp ekmek fırını açabilirsiniz.yakın bir arkadaşımın fırını var 4 haneye bakıyor o fırın :D
anıl turan
06-05-2013, 14:06
hayvancilik yapin, ama kucukbas koyun keci...
kurban bayramida geliyor hem...
keci yaparsaniz en kotu sutu maliyeti cikartir, yavrusu para getirir...
M.degirmen
06-05-2013, 22:33
servis aracı alıp servis işine sokabilirsiniz getirisi gayet yüksek.
rica etsem biraz açarmısınız ?
M.degirmen
06-05-2013, 22:36
merkezi bölgede olmak şartıyla orta büyüklükte bir dükkan alıp ekmek fırını açabilirsiniz.yakın bir arkadaşımın fırını var 4 haneye bakıyor o fırın :D
sıfırdan kurmak zahmetli bir iş olur kaybımızda o denli yüksek olur .hazır yürüyen bir tekne lazım
rica etsem biraz açarmısınız ?
volt master tarzı araçlarla okul banka çalışanları servisi günde 8 servis atan arkadaşlarım var ve çoğuda krediyle sıfır araç aldı(100bintl) 2 3 yılda kendi parasını çıkarıyor araba ki sizin sermayeniz var onu 4 bölüp yani her araca 50 bin peşinat gerisini kredi çekseniz güvenilir 2 şöför 2 de siz 2 yılda paranızı 2 katlarsınız tabi kararlı çalışılırsa