Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jdm Per4formance - Trtuning Haziran Sayısı

atilatilgan
27-05-2008, 19:06
http://img504.imageshack.us/img504/3275/hazirankapakgf1.jpg

Türkiye’nin modifiyeli otomobil dergisi TRTUNING’in HAZİRAN sayısı, 29 Mayıs Perşembe gününden itibaren bayilerde...

TUNING
MITSUBISHI LANCER EVO VII - JDM PER4MANCE
Bu ayki kapak yıldızımız Mitsubishi Lancer Evo VII, parmak ısırtan bir JDM örneği. Japonların ünlü markası JUN Racing’den gelen parçalar ile 550 WHP güce ulaşan Zeka Özteknik’in otomobili, performansı kadar görünümü ile de göz kamaştırıyor…

MAZDA MX-5 MIATA - Siyah İnci
138 HP’lik Mazda MX-5 Miata, Team Paşaoğlu’nun turbo aplikasyonu ile bambaşka bir kimliğe kavuşmuş. TechTurkey üyelerinden Cem’in siyah incisi dyno’da 0.5 barda 250 HP güç üreten bir drift canavarı halini almış...

HONDA CIVIC TYPE-R - Deli Japon
Kaan Okçuoğlu, hava filtresi ile başlayan sonrasında müzik sistemine kayan ve son olarak da performansa yönelen modifiye tutkusu sayesinde İstanbul’un en iyi yürüyen Type-R’larından birisine sahip olmuş...

MINI COOPER - Sıradışı
Ne bir Mini Cooper, ne bir Cooper S ve ne de JCW görünümüne sahip. Hepsi bir arada ve başarılı iyi bir karışım. Ayrıca tafarklı renkleri bir arada sunan gösterge paneli de şu an hiçbir Mini’de yok desek yeridir. Yani her yönü ile sıradışı bir otomobil var karşınızda...

FORD FIESTA SPORT TDCI - Çuff Çuff
CarManiaClub üyelerinden Arif YILMAZ’ın çok sevdiği blow off sesinden esinlenerek “çuff çuff” adını verdiği Fiesta’sı benzerleri arasından sıyrılmayı başarıyor. Türkiye’deki ilk ve tek LSD kapılı Ford Fiesta, sadece görünümü ile değil performansı ile de dikkat çekiyor...

BMW 530iA - Sürüngen
Daha çok orta yaş ve üzerinin tercih ettiği 5 kasa BMW’lerin modifiyelisine rastlamak çok kolay olmuyor. Ancak genç bir sahibi olması ve AC Schnitzer ile Hamann dokunuşları, onu bir anda farklı bir boyuta taşımaya yetiyor...

PEUGEOT 307 HDI - Marjinal Aslan
TuningPeugeot sitesinde Nisan ayının aracı seçilen 307 HDI, önden ilk bakışta Grande Punto’yu andıran çok farklı bir görünüme sahip. Bu marjinal 307’ye Adana sokaklarında her an karşılaşabilirsiniz...

FIAT TIPO SLX - Tipografik
Çamurlukların ön tamponla birleşmesi, kapı kollarının iptali, çift renk uygulaması gibi ciddi emeklerin ürünü olan sıradışı Fiat Tipo SLX, Kütahya caddelerinin en dikkat çeken otomobili...

TUNE MY CAR
PEUGEOT 206 XS – Canavar Artık Yollarda!
Bir derginin bir otomobili modifiye edebileceğine, üstelik bunu ücretsiz yapabileceğine inanmayanlar oldu. Yapılsa da malzemelerin kalitesiz olacağı söylendi, sadece tiraj için denildi. Ama biz yılmadık ve sponsorlarımızın da desteği ile başardık. Şimdi de sıra sizin otomobilinizde...

RETRO
CHEVROLET CAMARO - Amerikan Kası
350 HO Fast Burn 425 HP’lik motora sahip Chevrolet Camaro’nun homurtusu, eşsiz bir senfoni sunuyor. 250 HP NOS sistemi de, otomobili zapdedilmesi zor bir kısrağa dönüştürmeye hazır takviye bir güç...

Hi-Fi
NISSAN 300ZX – Müzik... Performans...
Nissan 300ZX, farklı görünümü ve güçlü motoru ile tunerların ilgi odağı. Modifiyepit tarafından müzik sistemi yenilenen 300ZX, performansı kadar artık müzik sistemi ile de dikkat çekiyor...

SÜRÜŞ İZLENİMİ
AUDI S5
354 HP güç üreten V8 FSI motor, quattro çekiş sistemi, 6 ileri manuel şanzımanı ve iddialı dış tasarım. Yeni Audi S5, size bir otomobilden fazlasını sunuyor.
PORSCHE CAYENNE GTS
Porsche’nin lüks SUV anlayışında yeni bir çığır açan Cayenne modelinin yeni ve güçlendirilmiş versiyonu Cayenne GTS bu ayki konuklarımız arasında...

KONUK – SELİM BAŞDEMİR
Otomobil süpermarketi Auto Shop, 9 yıldır otomobilseverlerin hizmetinde. Firmanın genel müdürü Selim Başdemir, Auto Shop’un gelişimini, tüketiciye sunduğu avantajları ve 20 Temmuz’da düzenleyecekleri Modifiye Festivali’ni anlattı...

DRIFT ACADEMY
Drift Academy Istanbul’da ikinci dönem yeni katılımcılarla devam ediyor. Çok renkli ve eğlenceli geçen eğitimler, yaz boyunca Atatürk Olimpiyat Stadı’nda...

SANAL TUNING
Genç tasarımcı Oğuzhan ÖKSÜZ son çalışması gerçekten de çok başarılı. Oğuzhan’ın yorumu ile yeni Nissan GT-R’a hayran olacaksınız...

MOTORSPORLARI – EGE RALLİSİ
Podyum Gençlere Kaldı!
Fatih Kara, kariyerinin ilk rallisini Ege’de kazandı. Kara, yarışı Dağhan Ünlüdoğan'ın 1 dakika 17 saniye önünde tamamlaken, podyumun son basamağında takım arkadaşı Yağız Avcı yer aldı. Serkan Yazıcı ve Mehmet Besler 2 etap kala mekanik arızaya yenik düşünce Ege’de podyum gençlere kaldı...

RÖPORTAJ -UĞUR SOYLU
ST Racing adına TeknoSepet desteği ile yarışan ve sezona başarılı bir giriş yapan Uğur Soylu, bu kez çok daha istikrarlı bir tempo sergiliyor. Mitsubishi Lancer EVO VIII ile şampiyona liderliğine yükselen Soylu, sorularımızı yanıtladı...

KKTC, Adana, Kütahya ve İstanbul’dan birbirinden güzel 12 otomobil haricinde; Haberler, Yenilik, Fashion, Sinema, Müzik, Otomobil Dünyası, Tuning Babes, Internet ve Aktvite sayfaları ile 4 dev poster her ay olduğu gibi derginiz TRTUNING’de...

http://img504.imageshack.us/img504/3284/icindekilerxi5.jpg

TarikS
27-05-2008, 19:11
Almaya değer duruyor.. ;) Elinize emeklerinize sağlık..

Mr.K
27-05-2008, 19:28
biranicin gursel ne yaptin sen dicektim:D hahaha

guzel sayiya benziyor:)

imhotep
27-05-2008, 19:32
tşkler...alıcaz bakalım nasılmış..:)

dragon07
27-05-2008, 19:41
çok teşekkkür ederiz çok kaliteli araçlar mevcut.iyi hazırlanmış bir sayı

Tholl-ga
27-05-2008, 20:05
yönetimden izin alınıomu bu topicler açılırken???

atilatilgan
27-05-2008, 20:07
Beğenileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Performans ağırlıklı otomobillere yer vermeye çalıştık ve güzel de bir sayı oldu, ama tabi ki bizim beğenimizden çok sizin eleştirileriniz önemli olan...

Bu arada kapakta yer alan EVO VII'nin sahibi Zeka Özteknik'e TechTurkey forumundan bahsettim ve ---Z€K--- nicki ile üye oldu, otomobili dergide gördükten sonra sanırım ona sormak istedikleriniz olacaktır ;)

atilatilgan
27-05-2008, 20:08
yönetimden izin alınıomu bu topicler açılırken???

Elbette Tolga...

Berk007
27-05-2008, 20:23
TrTuning çıtayı baya yükseltti ;)
Tebrikler.
High Dynamic bir sayı :)

Grs91
27-05-2008, 20:24
biranicin gursel ne yaptin sen dicektim:D hahaha

guzel sayiya benziyor:)

deneyelim :D

Grs91
27-05-2008, 20:25
evoda kaş mı var?:S bence acilen aynaları değişmesi lazım orijinal aynaların yerini tutamaz bunlar.. illa ayna ise apr nin aynaları daha guzel dururdu. kaşın iptal edilip camurlukların siyaha boyanması lazım.. hadı kaput bi nebzede.. ya full carbon yada boyanması lazm bence.. yamalı guzel durmuyor.... dergiyi almadım daha jantlar ne? rg2 kokuo ??

atilatilgan
27-05-2008, 20:35
Advan RG2 var üzerinde evet.

Grs91
27-05-2008, 20:35
Advan RG2 var üzerinde evet.

işte bu super ya:D siyah evoya rg2 cok ıyı duruyorr.. cok ıyı secım bence

tool
27-05-2008, 21:29
evo hangi garajda hazirlanmis?

crazydog
27-05-2008, 21:34
basarılı bı sayı gıbı gozukuyo gene atıl abi bakalm yarın ılk ıs hemen alıcam :)

-ER-
27-05-2008, 21:43
Benğide çıkartın artık :D Güzel güsel çıksın alcam zati bu gün sordum daha gelmemiş :D

atilatilgan
27-05-2008, 21:44
evo hangi garajda hazirlanmis?

yazıdan küçük bir alıntı...

"Aracın tüm mekaniğini KKTC’nin ünlü atölyelerinden Uzman Technics’de Ertan Uzman gerçekleştirmiş. ECU ayarı için ise JUN firmasının sahibi KOYOMA KKTC’ye giderek Zeka’nın misafiri olmuş. Parçalarının aplikasyonu tamamlandıktan sonra, otomobili ayar için dyno’ya çıkarmışlar. ECU ayarları dynoda başlamış ve rötuşlarını da yolda yapmışlar. Tüm ayarlar tamamlandığında ise ortaya gerçekten de çok başarılı bir değer çıkmış ve tekerlekte 550 HP elde etmişler."

OmerRS
27-05-2008, 21:51
Evo nun rengi ne kadar kötü duruyor ya.

tool
27-05-2008, 21:51
yazıdan küçük bir alıntı...

"Aracın tüm mekaniğini KKTC’nin ünlü atölyelerinden Uzman Technics’de Ertan Uzman gerçekleştirmiş. ECU ayarı için ise JUN firmasının sahibi KOYOMA KKTC’ye giderek Zeka’nın misafiri olmuş. Parçalarının aplikasyonu tamamlandıktan sonra, otomobili ayar için dyno’ya çıkarmışlar. ECU ayarları dynoda başlamış ve rötuşlarını da yolda yapmışlar. Tüm ayarlar tamamlandığında ise ortaya gerçekten de çok başarılı bir değer çıkmış ve tekerlekte 550 HP elde etmişler."

parca listesine artik dergiyi alinca bakariz ;)

mehzent
27-05-2008, 22:03
dergiler artık iyice perf. uzerıne hazırlanmış araclara dondu galıba son bı kaç kapaklara bakılırsa bole anlaşılıo tartışılcak bi konu....Aldığımızda tadını cıkartcağımız bı sayı ile karşılaşırız umarırım...

ST
27-05-2008, 22:17
Gerçekten güzel bir sayı :)

khan
27-05-2008, 22:53
Ufak bir duzeltme yapayim JUN firmasininin sahibi JUNICHI TANAKA`dir. kuruldugundan beri de yaklasik 60 yildir hep tanaka ailesi firmanin sahibidir. Koyama head tunerlari, 20-25 yildir JUN da calisiyor. Cogu kisiye gore dunyanin en iyi tuneri kabul edilir. Lakabida "God's Hands" dir yani tanrinin elleri;)

atilatilgan
27-05-2008, 23:02
Ufak bir duzeltme yapayim JUN firmasininin sahibi JUNICHI TANAKA`dir. kuruldugundan beri de yaklasik 60 yildir hep tanaka ailesi firmanin sahibidir. Koyama head tunerlari, 20-25 yildir JUN da calisiyor. Cogu kisiye gore dunyanin en iyi tuneri kabul edilir. Lakabida "God's Hands" dir yani tanrinin elleri;)

Bilgilendirme için çok teşekkürler, o bölüm araç sahibinin beyanı ile yazıldı ama google'da search edince de "Susumu Koyama – Vice President of JUN Auto Mechanic" gibi bir sonuç çıkıyor :soru:

tool
27-05-2008, 23:15

ben yazmiyim dedim korhan duzeltmis,
tanaka'yi ziyaret etsek aslinda turistik olarak ;)

khan
27-05-2008, 23:39
atil amacim eksik cikarmak degil sadece bilgi aktarmakdi yanlis anlasilma olmasin:)
http://www.junauto.co.jp/jun-group/corporate-explanation.html?en

bizden JUN un fabrikasina gidip gezip parca alan arkadaslar oldu. Benimde Koyamaya olan asinaligim suradan geliyor, bir ara wankel 13B lere kafaya takmistim, kendisi de en iyi wankel tunerlarindan kabul edilir, hatta "koyama rule" diye gecen rotary motora 10 psi dan fazla basinc basildiginda, kacak olabilecegine dair olan bir prensipte vardir. yani asinaligim oradan. koyama rule olacak kadar iyiyse bu adam kim diye arastirmistim. su an daki firmadaki gorevi de "Managing Director of Auto Mechanics" yani mekanik departmani direktoru;)

Grs91
28-05-2008, 00:01
Evo nun rengi ne kadar kötü duruyor ya.

tamamiyle camurluk ve kaputun carbon olmasyla alakalı bende onu dıodum ıste siyah arabaya yakısmıor.. hatta kırmızıya dahi.. kaput ok de kırmızıda fln camurluk fln carbon olunca yamalı gıbı duruyor. ben dergı kapagını gorunce ılk basta hdr sandım dkkatlı bakınca carbondan olduugnu fark ettmm

OmerRS
28-05-2008, 00:12
Direk hepsini siyaha boyasalar çok daha hoş durur bence.

Berk007
28-05-2008, 00:37
tamamiyle camurluk ve kaputun carbon olmasyla alakalı bende onu dıodum ıste siyah arabaya yakısmıor.. hatta kırmızıya dahi.. kaput ok de kırmızıda fln camurluk fln carbon olunca yamalı gıbı duruyor. ben dergı kapagını gorunce ılk basta hdr sandım dkkatlı bakınca carbondan olduugnu fark ettmmkanka hem HDR hem de dediğin gibi karbon ;)
HDR yapılınca detayları ve tonları daha çok ortaya çıkmış.

Low-Rider
28-05-2008, 11:47
kapak resmini facebook üzerinden vermeseydiniz de işyeri/okuldan girenler de görebilselerdi..

atilatilgan
28-05-2008, 12:23
Böyle bir sorun olacağı hiç aklıma gelmemişti açıkçası. Uyarın için teşekkürler, editliyorum...

Low-Rider
28-05-2008, 12:27
Teşekkürler. Gördüm şimdi kapağı yine güzel bir sayıya benziyor.

tool
28-05-2008, 12:29
bu arada cogu sirkette imageshack yasakli,
tinypic.com tavsiye ederim...

facia
28-05-2008, 12:35
TrTuning çıtayı baya yükseltti ;)
Tebrikler.
High Dynamic bir sayı :)

Evet HDR bir sayı gibi görünüyor ama özellikle dergi çekimlerinde bu fotograf çekmenin daha profesyonelce yapılması gerekıyor bence TYPER ve camoraya bakınca ortaya cıkan (backlight muhtemelen) çok göze batıyor.. Acemice bir hata foruma fotoğraf konmuyo sonucta :)
bir dahaki sefere dikkat edersiniz umarım... :)

ps:tabii bu yorumumu dergiyi elime almadan ilk sayfadaki ufak resimlerden yaptım. Umarım gerçeklerinde göze batmıyordur...

gökberk
28-05-2008, 18:35
güzeL sayıya benziyor aLmak Lazım...

umut01
28-05-2008, 19:35
güzel görünüyor. iyi çalışmalar var.

CaTLaK_HKO
29-05-2008, 00:12
gerçekte o kadar kötü durmuyor aslında.görmüştüm arabayı.ama fotoda garip durmuş hakkaten.

Berk007
29-05-2008, 00:49
Evet HDR bir sayı gibi görünüyor ama özellikle dergi çekimlerinde bu fotograf çekmenin daha profesyonelce yapılması gerekıyor bence TYPER ve camoraya bakınca ortaya cıkan (backlight muhtemelen) çok göze batıyor.. Acemice bir hata foruma fotoğraf konmuyo sonucta :)
bir dahaki sefere dikkat edersiniz umarım... :)

ps:tabii bu yorumumu dergiyi elime almadan ilk sayfadaki ufak resimlerden yaptım. Umarım gerçeklerinde göze batmıyordur...eleştirilerimiz aynı ;)
Araçların çevresindeki hareler göze batıyor.
Bir de dergiden bakmak lazım.

ahmetbaha-drs
29-05-2008, 02:16
300ZX zannedersem atmosferik ve sonradan siyaha boyanan arac?..+GTS surus izlenimi fikir acısından cidden isime yarayacak,Bende TR'de boyle bi test arıyordum..Tesekkurler.

atilatilgan
29-05-2008, 08:50
eleştirilerimiz aynı ;)
Araçların çevresindeki hareler göze batıyor.
Bir de dergiden bakmak lazım.

Berk senin gazına gelip Türkiye'de tuning dergiciliğinde daha önce denenmiş bir şey yaptık HDR uyguladık birçok fotoğrafa... İlk olduğu için, bazı ayarlar tam oturmamış olabilir ama sonuç beklediğimden daha iyi açıkçası ;)

JDM CIVIC R
11-08-2011, 15:45
Arkadaslar size çok kötü bir haberim var. Zeka Arkadasımız benimde cok iyi ve sewdiğim bir arkadasımdı. 2011 Temmuz ayında elim bir trafik kazası sonucunda kaybettik. Allahtan rahmet tüm sevenlerine ve ailesine bassaglıgı dilerim. yattıgı yer nur mekanı cennet olsun.

berkayGLRN
11-08-2011, 16:41
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun..

nico
18-08-2011, 14:46
Allah rahmet eylesin abim de tanıyordu kendini.