PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toplumun durumu

TünayK
27-05-2008, 20:10
DEST-İ İZDİVAÇ

Öğrenim olanağı bulamayan, iş bulamayan, bulduğu iş’de karnını doyuracak ücret alamayan, geleceğe ilişkin hiç bir umudu ve güvencesi kalmayan insanların tek umudu “şans oyunları ve kumar.”
Doğumdan ölüme, evlilikten boşanmaya kadar tek beklenti “ya çıkarsa”. “Haftanın günleri” yedi ama “kumar günleri” çok daha fazla.
İnanmıyorsanız sayın. İşte listesi :

Pazartesi “On Numara”
Çarşamba “Şans Topu”
Perşembe “Süper Loto”
Cumartesi “Sayısal Loto”
Cumartesi, Pazar “Spor Toto”
Cumartesi, Pazar “Spor Loto”
Her gün “İddaa” (ismi bile saçma)
Her gün “Kazı Kazan”
Her ayın 9, 19, 29’unda “Milli Piyango”
Hemen her gün “At Yarışları”
Lokallerde ve internette oynananlar ise “sınırsız”

Bir “sosyal hukuk devletinde” insanca yaşamanın ve umudun bu kadar yitirilmesi ve kumara bağlanması görülmemiştir.
Anayasa’da yer alan “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” tümcesinden hareket eden devlet, gerekli güvenliği “kumar” ile almış ve gerekli teşkilatı “Milli Piyango Genel Müdürlüğü” ile kurmuştur. Şimdi “altın yumurtlayan bu tavuğu” yabancı sermayeye satmak kalmıştır ki “işin kaymağını” yabancılar yesin.
Devlet böyle yaparsa kişiler de ondan aşağı kalacak değiller ya. Basın yayın organlarının, televizyonların düzenlediği öyle yarışma programları var ki “içler acısı”.
Bunlar arasında, son günlerin en gözde yarışması “Var mısın, Yok musun” isimli olanı.Yarışmacılar birbirine soruyor : “Kutunda ne var, kutunu nasıl hissediyorsun ! ” haftanın her günü saatler boyu sürüyor.
Bu programların en eskileri; bir ifade hatasına kurban giden sunucusu ile “Turnike” ve onu izleyen “Kim 500 milyar ister”. İki eski hakemin sunduğu “Şansa Bak” ve “Düello” ile her telden çalan, belden aşağı vuran sunucusu ile “Çarkıfelek” yanında “Rus Ruleti” , “Şans Yolu” , “Şans kapıyı çalınca” ve daha neler neler.
Kredi kartını ödemek, en temel gereksinmelerini karşılamak, ameliyat olmak, yaşamak veya ölmek için başka çıkar yol bulamayan, bütün ümidini yitirmiş binlerce insanın kuyruğa girdiği, yarışmacılarının aşağılanmasının serbest olduğu, sıradan jüri üyelerinin, dünya ve Türkiye sorunları üzerinde ahkam kestiği ve en yüksek reytingi yapan bu programlar arasında“alaturka pop starlar”, “dest-i izdivaçlar” da yerini alıyor.
Telefonda sesini duyduğu, ekranda şöyle bir gördüğü ve paravan arkasında “görücüye” çıktığı kadına veya erkeğe soruyor “Kaç lira maaş alıyorsun ?”
Sonra hep birlikte göbek atmaya başlıyorlar.
İşte, toplumun geldiği nokta burası.

Av.A.Erdem Akyüz
Hukukun Egemenliği Derneği
Genel Başkanı

Eriador
27-05-2008, 20:14
Acı ama gerçek . bu tür programları izlemiyorum ama gözüme Ahmet çakar ın ki batıyor insanları ezmek için tüm gücüyle açıklarının üzerine gidiyor reyting uğruna seviye sıfırlarında altına düşüyor . yazık çok yazık ...

imhotep
27-05-2008, 20:20
hiç birisini izlemiyorum ve evde izlettirmiyorum. sevyesi dusuk prog. benim evimde işi yok

shuttle
27-05-2008, 20:35
Bir iddaa ve sayısal loto bayisi olarak , bir kaç şey söylemek istiyorum:

Bu oyun sistemlerini kuran devletimizdir. Devlet bu oyunların oynanmasına izin vermektedir. Hükümetleri eleştirmiyorum , çok eskiye dayanır bunların temeli. Milli piyangoyu hatırlayalım.

Devlet ülkemizdeki kumar rantının önüne geçmek için , kumarhaneleri yasaklamıştır. Bu yasa ile bir nebze kumarın önüne geçip , kendi yasal kumarıyla vergi almayı planlamışlar. Milli piyango ve iddaa nın ülkemize ödediği vergilerini bir araştıralım. Eğer bunları yok olduğunu düşünürsek çoğu ismini bile bilmediğimiz kurumlar kapanacak seviyeye gelecektir.

Bu sektörde çalışan yüzbinlerce insan var. Bunların önünü kapatırsak , bu insanlar ne yapacak? Sağa sola saldıracak , kimisi başbakana kasa fırlatacak , kimisi borçlarını ödeyemediği diye inşattın tepesine çıkacak vs vs . . . Bunun binlerce örneği ile karşılacağız.

Toplumun dejenere olmasından bahsedilmiş. Arkadaşlar günümüzde şans oyunlarının yeri bambaşkadır. Nereye baksanız bir şans kapısı önümüze gelir. Misal aldığımız çoğu üründe kampanya var. Yok pınar sucuk al şifreyi 3565 gönder , yok bilmem ne al şuna mesaj at gibi. Böyle kampanyalar insanları şans oyunlarına yönlendiriyor. Bu sanş oyunlarının önünü kapatamazsınız. Bu oyunlarını en cahilinden en okumuş yazar insanına kadar HERKES oynuyor. Varoşundan , işsizine , trilyonluk adamından , profosoründen tutunda milletvekilene kadar herkes (kendim bayii olduğum için bunların çoğu benim müşterimdir) . MAdem o kadar kötü bir bağımlılık neden okumuş bilmiş insanlarda oynuyor?

yiit
27-05-2008, 20:37
Acı ama gerçek . bu tür programları izlemiyorum ama gözüme Ahmet çakar ın ki batıyor insanları ezmek için tüm gücüyle açıklarının üzerine gidiyor reyting uğruna seviye sıfırlarında altına düşüyor . yazık çok yazık ...

aynen hiç sevmiyorum programını

Aps
27-05-2008, 21:00
o programları çıkaranları ''saygıyla'' anıyorum
sadece kurtlar vadisini izliyorum ve bu salak programlara bişey demeyip de kurtlar vadisinin üzerine gidilmesine ayrı sinirleniyorum

bodoff
27-05-2008, 21:27
Milli Piyango idaresi altında bulunan bütün ŞANS OYUNLARI özellikle belirtiyorum şans oyunları kumarın vergilendirilmişidir. Devlet bu yolla kişilere iş ve istihdam sağladiği gibi kişilerin insiyatifinde oynanmasına bir sınır koymamıştır. Yani kazançta kayıpta sorumluluğu kendisine aittir.
Devletin kumar oyunlarına getirebilecegi en yasal düzenleme herkesin T.C. kimlik numarası ile kazanç beyannamesinde ki tutarın bir oranı kadar günlük limitlendirilmeye gidilmesi olacaktır.
Aksi tutumda avukat erdem beyinde açıkladığı gibi mükkemmel bir umutsuzkluk milletin bir kısmını etkilerken fevkalade umursamazlıkta başka kesimlerini vuracaktır.

Ayrıca kumar ve diğer legal şans oyunlarının oynamak veya oynamamak için cahil veya alim olmaya gerek yoktur. İrade hürriyetini kullanabilme yeteneği asıl olan.

Televizyon programlarına gelince asla Groucho Marx'ın dediği “ Televizyon bence çok eğitici bir buluş. Ne zaman biri televizyonu açsa, derhal yan odaya geçip kitap okuyorum. “ sözüne katılmıyorum evete rant peşinde hükümet yalakası bir kanal veya program veya sunucu dışında (SADECE REKLAMLAR KALIYOR GERİYE) eğlenceli ve işin özünü görmeye çalışmak öğretici bile olabiliyor bazen.

Türk milleti 1923'te ki heyecanında değil, Türkiye 1958'lerinde değil, Türk Halkı bir bütün değil.
Atatürk şöyleydi böyleydi diye tarih çanakçılık yaparak muhalefet olunacağını sanan, ülke toprağını kaynanasının ÇIKINI gibi dağıtan bir hükümetin destekcilerinin oluşturduğu bu ülke kumar ve tv ile bi halt olmaz korkmayın küresel ısınma hava kirliği şu bu diye, başınızı kaldırdığınızda kapkara bir duman değil balçık göreceksiniz. Bu ülke onlarca devrilme doğrulma yaşadı. Şimdi bu bataklığın en dibindesiniz.

4 kelime türkçe ile gün bitirenlerin, DönerChi yi Dönerci diye okuyanların, inglizce aksanı ile türkçe konuşanların, günlük gelirini sorarak modenr görüçülüğünde bir zararı olmaz bu ülkeye korkmayın damarlarınızda ki kan asil . Eğer hala çürümediyseniz.

SerkanKurt
27-05-2008, 21:34
yapıcak bişey yok valla 1 sene sonra hiçbiri kalmıycak değişik şeyler çıkıcak :)

tunch
27-05-2008, 21:50
kumar(lokallerde we internetten) oynanılmasının umutla alakasının oldugunu dusunmuyorum.sonucta kaybetmeyi goze alacagınız miktarlarda oynayıp keyfini yaparsınız.zaten o parayı kaybetmek genel olarak her zaman koymaz.zaten o parayı kafasında oldurur genelde oyuna giren kişi.nasılki herkesin masraf yaptıgı bir hobisi varsa buda bunun gibidir.Tutupta ev alacagım iş acacagım vs. diipte oyuna gelen hiç gormedim.Kazandıklarımdan da daha hiç gece hayatı hariç harcama yapmadım.Belki toplumun geneli farklıdır sadece benim etrafım boyledir ama benim gozlemlerim bunlardır.

Eriador
27-05-2008, 21:56
tunch sen hobi olarak bakıyorsun ama kumar yüzünden sönmüş çok ocak vardır.Belli bi noktadan sonra hırs,hastalık oluyor insanlarda gözleri dönüyor Allah kimsenin başına vermesin yakın bi aile dostumuzun 8 tane evi varken şimdi kiraya da oturur duruma düştüler tüm bu yatırımları nereye gitti dersen kumburgaz princess otel e ... keşke herkes senin gibi bilinçli olabilse ama malesef olmuyor işte.

tunch
27-05-2008, 22:05
tunch sen hobi olarak bakıyorsun ama kumar yüzünden sönmüş çok ocak vardır.Belli bi noktadan sonra hırs,hastalık oluyor insanlarda gözleri dönüyor Allah kimsenin başına vermesin yakın bi aile dostumuzun 8 tane evi varken şimdi kiraya da oturur duruma düştüler tüm bu yatırımları nereye gitti dersen kumburgaz princess otel e ... keşke herkes senin gibi bilinçli olabilse ama malesef olmuyor işte.

bence bahsettigin olayın birazda kişilikle alakası var.Çünkü her işte abartıya kacan ve kendi hacmini bilmeden yapan insanlar var.Örneğin bundan bi 5-6yıl önce çok net hatırlıyorum bir tane adam vardı.Modifikasyon işini öyle bir abartmıştıki karısı eve para getirmiyor tüm gelirimizi arabasına yatırıyor ogluna 1 tane oyuncak bile almadı diyerekten boşamış ve haberlere falan cıkmıstı.Medya malzeme yapmış bazı programlara cıkmıstı.Mesela boyle bir adam yuzunden tuning shoplar-garajlar'ın falanda kapatılması gerek o zaman.

TünayK
27-05-2008, 22:07
benım enıstem (teyzemın kocası) yaklasık 50 tane ev sayısız araba, arsalar kaybettı kumarda...yane ıı bısey degıl bu kumar:) ayrıca unıv. genclıgıde fena kaptırmıs durumda bu ıse bızım okuldakı bebelerın ucan kusa borcu var sırf bu ıs yuzunden...

Dragger
27-05-2008, 22:58
Durum gercekten kötü, daha da kötüye dogru ilerliyoruz.

Kumarhaneler kapatıldı, binbir cesit kumar cıktı basımıza...

Hepsinde devletin acıkca veya gizlice destegi var.