PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper S Dump Valve

GTCihad
06-05-2013, 20:09
Arkadaslar Cooper s aracima İskende down pipe ve yazilim yaptiracagim. Yazilim sonrasi turbo basinci artacagi icin dump valve tavsiye ediliyor fiyat 700 civari.

Blow of ve dump valve farki nedir ?

Dump valve in katkisi ne olur bu islemlerde aracima

s2kfreak
06-05-2013, 22:32
oncelıkle dumpvalve ın seslı sessız modelı vardır blow of cooper s e emsal scırccoya takılır fakat ses alırsın guc kaybedersın. dumpvalve yuksek basınclarda basınc kacırmasını onler . oem e gore bırde extra seslısı senı tatmın eder dusunursen forge un seslısı var bende satabılırım . seslı derken bır cuf yapanı var bır yapmıyanı var.

GTCihad
07-05-2013, 10:36
Arkdaşlar bu dump valve ile ilgili çok araştırma yaptım net bir bilgiye ulaşamıyorum. Bu parçayı takmanın aracıma artısı ne olacaktır , haftasonu taktırmaya gideceğim çok karasız kaldım.

Özellikle otomatik araçlarda daha verimli olduğunu okudum birçok yerde vites geçişleri hızlı olduğu için o esnada güç kaybı yaşanmadığı söyleniyor.

ssdriver
07-05-2013, 11:36
ben aynı şey diye biliyorum. amacı ayağınızı gazdan çektiğinizde havanın geri basıncı ile turbo pallerini yavaşlatmasının önüne geçmektir. oluşan geri basıncı blow off ile dışarı atıyor ve turbo pallerinin yavaşlamasını engelliyor. handikap olarak da maf'ın okuduğu havanın bir kısmını dışarı attığı için karışıma zararı olur diyenler de var. belki anlık zengine düşürüyordur bilemiyorum. ama mantıken gaza bastığınızda emişe müdahale etmiyor. neden böyle bir efsane var acaba ?

zafa38
11-05-2013, 12:00
Dump valve 2 yıldır yazılımlı aracımda kullanıyorum. Olmassa olmazlardan arkadaşların dedikleri faydaları araca sagladıgı doğru. Oem valfiniz performansınızı dusurucektir ve belli bi zaman sonra basınca dayanamaz olup yırtılıp basınç kaçırcak hale gelicektir. Dump valve amacı bilindiği üzere ayağı gazdan çekildikten sonra turbonun üzerine basıncı gelmesini önlemektir. Turbonuz hep yüksek rpm lerde olucak ve buda size gaz tepkisi artı hep dolu bir turbo basıncı saglıyacaktır. Ayrıyeten turbonun üzerine yüksek basınç binmediği için Turbo saglıgı ve ömrü içinde dumpvalve şarttır