Orijinalini görmek için tıklayınız : ehliyet ceza sorusu
iz_sport
08-05-2013, 15:48
bundan 1 sene önce dosyamı aldım ve ertesi günü ehliyetimi cıkartamadım cevirmeye girdim ceza yedim ehliyetsizlikten aradan 1 sene gecti ve ehliyetimi çıkartıcam bu hafta icinde o cezayı yatırmam gerekiyormu yoksa onun ehliyetin çıkmasıyla bi ilgisi yokmu lütfen kesin bilgi verin şimdiden teşekkür ederim :soru:
EmreAygun
08-05-2013, 16:08
Cezanın ehliyeti alıp almamanla alakası yok. Ehliyetsiz araç kullanmaktan yemişsin zaten cezayı sen.
bırsey olmaz al sen ehlıyetını bı sorun cıkmaz
cgnozdmr
08-05-2013, 16:14
ehliyeti al o cezanın almanı engelleyecek bir yönü yok
iz_sport
08-05-2013, 17:10
çok saolun arkadaşlar seviliyorsunuz :d
Ama cezayı da öde en yakın zamanda katlanır...
iz_sport
08-05-2013, 17:28
Ama cezayı da öde en yakın zamanda katlanır...
1 sene oldu :D:D:D
Atakan-A
08-05-2013, 21:09
Tam net bir bilgiye sahip değilim ama dosya yanıyor diye bi hurafe vardı bi ara ortalıkda.
ismailozkan_01
08-05-2013, 21:16
cezadan yana bir sıkıntı olmaz ama 1 yıldan beri ödemediyseniz güzel faiz binmiştir ve sağlık raporu ile nüfus kayıt örneğinizi yenilemeniz gerekir saygılar...
iz_sport
09-05-2013, 11:38
cezadan yana bir sıkıntı olmaz ama 1 yıldan beri ödemediyseniz güzel faiz binmiştir ve sağlık raporu ile nüfus kayıt örneğinizi yenilemeniz gerekir saygılar...
bindin abi ya :D ben ehliyeti cıkartıyımda :D
bende ehliyetimi geç çıkarttım, temiz kağıdını vs. yenilemem gerekti.
iz_sport
09-05-2013, 15:16
bende ehliyetimi geç çıkarttım, temiz kağıdını vs. Yenilemem gerekti.
sanırım temiz kağıdını sağlık raporunu resimleri felan yeniledikten sonra bir sıkıntı çıkmıyor çok teşekkürler saolun
Ceza herhangi birşeye etki etmez ..
Yalnız, arkadaşlarında bahsettiği gibi,
Adli sicil kaydının ve sağlık raporunun son 1 yıla ait olmasına ve Adli Sicil Kaydının Ehliyet için, Saglık raporunun ise, hangi sınıf içinse onun yazılı olmasına özen gösterin, geri dönmeyin ..
Bir de, sürücü kursunu nereden bitirdiysen o ilçenin emniyetinden alıcaksın ehliyeti .. Sertifikanın üst kısmında yazar ..
iz_sport
09-05-2013, 15:55
Ceza herhangi birşeye etki etmez ..
Yalnız, arkadaşlarında bahsettiği gibi,
Adli sicil kaydının ve sağlık raporunun son 1 yıla ait olmasına ve Adli Sicil Kaydının Ehliyet için, Saglık raporunun ise, hangi sınıf içinse onun yazılı olmasına özen gösterin, geri dönmeyin ..
Bir de, sürücü kursunu nereden bitirdiysen o ilçenin emniyetinden alıcaksın ehliyeti .. Sertifikanın üst kısmında yazar ..
ne alaka benim belgeyi aldığım yer izmir ama ben belgeyi 29.03.2011 de cıkarmışım tee izmirde ama ben şuan adandayım ve hikametim burada bunun icin izmiremi gidicem :S :confused:
Evet arkadaşım, sistem o şekilde .. Sertifikada ne yazarsa o emniyetten alabilirsin ..
Aksi maalesef yok, memurluk amirlik bi durum değil, sistem o şekilde .. ;)
iz_sport
09-05-2013, 16:00
Evet arkadaşım, sistem o şekilde .. Sertifikada ne yazarsa o emniyetten alabilirsin ..
Aksi maalesef yok, memurluk amirlik bi durum değil, sistem o şekilde .. ;)
bunun icin benim izmire gitmem imkansız ama
Valla şöyle söyliyim dostum, farklı bi ilden gidiceksen önceden sistemini öğren o ilin, mesela İzmir'in X ilçesinden aldın diyelim sertifikayı, telefon açıp öğren randevu vs istiyolar mı diye .. İstiyolarsa kendini ayarlar erken saate müracaat edicek şekilde randevunu alırsın, müracaatını yapar durumunu anlatıp rica edersin aynı gün içinde çıkartmaya çalışırlar ..
Diyelim ki aynı gün içinde çıkartamazlar, sıkıntı değil, dosyaları verdikten sonra Adana'ya gidersin, ordaki herhangi bir ilçe emniyete gidip müracaat ettiğin şubeye gönderilmek üzere, ehliyetinin Adana'nın X Trafik Amirliğine gönderilmesi için dilekçe yazarsın, üst yazı ile istenir İzmir'den ama baya uzar işin ..
Alternatifler bunlar ..
1 seneyi geçti ise fotoğraflarını sabıka kaydını ve sağlık raporuınu yenilemen gerek
dosya yanması gibi bir olay yok ben 3 sene sonra aldım sıkıntı çıkmadı ama bu evrakları yenile
ayrıca 1 senedir ödemediysen sağlam bi ceza bekliyor seni.
ayrıca sürücü kursunun bağlı olduğu yerden alman gerekir çok yoğun değilse ve durumunu güzel bi dille anlatırsan yardımcı olacaklarını düşünüyorum
iz_sport
09-05-2013, 18:04
şimdi şöyle bişey var ben bu dosyayı aldığımda bana bulunduğun hikamedeki yerden alıcaksın demişlerdi benim sürücü kursum teeee alsancaktaydı ama evimde bucadaydı bucadan alıcaktım yani bu sürücü kursunun olduğuğu mevki biraz sacma bunu biaraştırmam gerek