Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa OPC Beyin. Yardim
Corsa da zayif aku yuzunden beyni yakdiktan sonra Ebay dan ingiltereden ikinci el beyin aldim. Beynin takildiktan sonra arabada ABS ve ESP hatasi veriyor. Bu yuzden araba duzgun calismiyor. Opel servisinin dedigi motor beyni abs beynini tanimiyor. ve nedeninide bulamiyorlar. Belki diyorlar beyinde problem var belkide yazilimda. Yazilimda zaten orjinal olarak opelde yuklendi.
onların hepsinin birbirine tanıtılmasıyla alakalı bir prosedur var daaa
sen nasıl zayıf aküden ucurdun beyni ? yazarkenmi uctu ?
onların hepsinin birbirine tanıtılmasıyla alakalı bir prosedur var daaa
sen nasıl zayıf aküden ucurdun beyni ? yazarkenmi uctu ?
Nasil yapilacak ? Burada kimsenin fikri yok.
Yok yazarken degil. Calistirmaya calisirken uctu.
Araba bu yuzden nerdeyse bir aydir yatiyor. Iki opel servisi halledemedi.
Eyup Duygun
09-05-2013, 18:05
Yetkılı servisin kesın cozmesı lazım , kı prosedur su sekılde.Ecu aldınız o ecuya arada bır beyın daha var aracdakı opsiyonlarla alakalı ve hepsı haberlesme halınde.Birbirine tanıtmanız gereklı.Ozetle bu.Belkı aldıgınız ecu cıkma aracdan abs yokdu.Ecu ıcınde hardware eksık ıse zaten yapacak bırsey yok. varda yok gibi.
_cAgdAsH_
09-05-2013, 18:12
hangi servislere gittin,bende yetkili serviste calsıyorum yardımcı olmaya calısırım
Yetkılı servisin kesın cozmesı lazım , kı prosedur su sekılde.Ecu aldınız o ecuya arada bır beyın daha var aracdakı opsiyonlarla alakalı ve hepsı haberlesme halınde.Birbirine tanıtmanız gereklı.Ozetle bu.Belkı aldıgınız ecu cıkma aracdan abs yokdu.Ecu ıcınde hardware eksık ıse zaten yapacak bırsey yok. varda yok gibi.
Opc lerde abs opsiyonel degil o yuzden olmama sansi yok.
Opel yetkili servisi birbirlerine tanitamadi sorun orada zaten
Su an ne yapmak lazim ? Araba hala opel yetkili servisin kapisinda.
hangi servislere gittin,bende yetkili serviste calsıyorum yardımcı olmaya calısırım
Cok tesekkurler ama arac moskovada
stanalone ecu kur gitsin
Bunu ilk beyni yaktigim zaman cok istemistim. Orjinal beyinde yaklasik 2000 dolardi.
Su an elimde calisdigini dusundugumuz beyin var eger tekrar beyin almam lazim olursa yardima ihtiyacim olacaktir bu konuda.
Bunu ilk beyni yaktigim zaman cok istemistim. Orjinal beyinde yaklasik 2000 dolardi.
Su an elimde calisdigini dusundugumuz beyin var eger tekrar beyin almam lazim olursa yardima ihtiyacim olacaktir bu konuda.
cok zayif bir ihtimal ama soyle bir farklilik olabilir amerikan versiyinu ve avrupa versyonu araclar gibi
cok zayif bir ihtimal ama soyle bir farklilik olabilir amerikan versiyinu ve avrupa versyonu araclar gibi
Beynin butun kod numaralari tutuyor.
cok ilginc migweb e yazsana bu durumu ne diyecekler
Hekimoglu
09-05-2013, 23:18
Merhaba,
eğer aracın cım modulü veya body control modülü arızalandıysada
problem yaşatabilir...
Daha önce haberim olsaydı keşke yardımcı olurdum elimde sıfır sayılacak kondisyonda 1.6 opc ecu mevcut.
geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çözersin...
Stendalone işine girmek için çok şeyden fedakarlık etmen gerekecek opc de....
cok ilginc migweb e yazsana bu durumu ne diyecekler
Bakayim hic takip etmiyordum
Merhaba,
eğer aracın cım modulü veya body control modülü arızalandıysada
problem yaşatabilir...
Daha önce haberim olsaydı keşke yardımcı olurdum elimde sıfır sayılacak kondisyonda 1.6 opc ecu mevcut.
geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çözersin...
Nasil anlayabiliriz. Beyin hala duruyor mu?
Cok tesekkurler. Acikcasi opcde standalone icin hic bir bilgim yok. Cok cesaret edemedim.
Beyinler
http://imageshack.us/a/img838/5669/beyin.jpg
Hekimoglu
10-05-2013, 15:18
Beyinler
http://imageshack.us/a/img838/5669/beyin.jpg
Beyinler aynı , hatta senin eski beyin 2008 3.ayda üretilmiş 2 ay yeni.
bendekinin serisine bakarım.
cihaza bağlayınca hangi arıza kodlarını veriyor ?
kısa devre yapılmışsa ecu dışında zarar gören elektronik aksamlarda hasar görmüş olabilir.
OPC Ecuları hangi haberleşme protokolunu kullanıyorlar?
bugün konuştuklarım dedilerki ilk ecuyu 0 dan kurar gibi yada DBW kelebeği taktığındaki gibi 0 dan kuracak servis makinası kendi kurar dediler
ilk ecuyu yeniden kurucaklar Abs beynine girip tanıtıcaklar dediler sonra sounun çözülücekmiş
opc de sadece Esp den feragat eder baska bişiyden etmez kesinlikle :D
Hekimoglu
11-05-2013, 08:01
opc de sadece Esp den feragat eder baska bişiyden etmez kesinlikle :D
Orjinal ecu olmadan Sadece standalone ecu ile çalışacaksa can-bus la haberleşen (gösterge,bilgi ekranı vs...) düzgün çalışabilecekmi ? kendi krank sensörü kullanılabilecekmi ?
Bunların hepsini çözecek hangi standalone ecu kullanılabilir peki ?
;6819189']OPC Ecuları hangi haberleşme protokolunu kullanıyorlar?
can-bus üzerinden haberleşiyorlar...
Opel yetkili servisi hic bir sey yapamayacagini soyluyor. Format da atamayiz diyor.
Opel yetkili servisi hic bir sey yapamayacagini soyluyor. Format da atamayiz diyor.
Başka şehirlerde daha bilgili bir servis bulmayı deneyin derim. 2 serviste olaydan bir haber olabilir.
Sps yaparak esp beynini güncelleyin belki düzeltebilir . Corsa D lerin beyin isleri azıcık karışık ...
Beyne nasil format atabiliriz? Opel bos getirirseniz yerdim edebiliriz diyor.
Hekimoglu
13-05-2013, 18:46
gelen ecunun güvenlik kodunu biliyorsanız tech 2 ile sıfırlanabilir.
Onun dışında ecu tamircilerinin kullandığı carprog cihazı ile format atılabilir.
Bendeki ecunun numaraları ve serisi farklı
nurburgring versiyon olduğu için sanırım...
Bakayim hic takip etmiyordum
MIG Performance Vauxhalls - Car Club, Vauxhall News, Forums, Free Classifieds, Gallery and More! (http://www.migweb.co.uk) teknik bilgisi olan eleman cok
Orjinal ecu olmadan Sadece standalone ecu ile çalışacaksa can-bus la haberleşen (gösterge,bilgi ekranı vs...) düzgün çalışabilecekmi ? kendi krank sensörü kullanılabilecekmi ?
Bunların hepsini çözecek hangi standalone ecu kullanılabilir peki ?
can-bus üzerinden haberleşiyorlar...
vipec kullanılabilir canbus destekler Örnek olarak R53 komple Canbus Traction u ESP si bile çalışıyor arabanın :) vipec ile
beyine serviste herseyi yapabilirsin biz burda OPC ile uğraştık ve burda komple yaptılar yeniden sikinti olmadı
beyine serviste herseyi yapabilirsin biz burda OPC ile uğraştık ve burda komple yaptılar yeniden sikinti olmadı
Yapamiyoruz diyorlar (
Bu tarz tamir yapan servisler yok mu Rusya'da? Kodlar gerekmeden beyin 0 layan cihazlar var.
Bu tarz tamir yapan servisler yok mu Rusya'da? Kodlar gerekmeden beyin 0 layan cihazlar var.
Beyin tamiri yapan 4-5 yerle konustum. Hayir yapamayiz diyorlar anlamadim bende.
Opel ECU by CAN programmer - read/change mileage in EDC16 (http://www.codecard.lt/carprog/software/opel-ecu-by-can-programmer-read/change-mileage-in-edc16-mt35e-hsfi-2-2-me7-6-2-read-pin-reset-ecu/prod_334.html)
Linktende görebileceğiniz gibi carprog cihazı olan bir yer yapabilir. En olmadı 70 dolara clone olanları var alıp siz yapabilirsiniz.
edit:Kodunu biliyorsanız reset işlemini opcom ilede yapabiliyor olmanız lazım
Een azından sase No ile kod index kontrolü yapılır
Opel ECU by CAN programmer - read/change mileage in EDC16 (http://www.codecard.lt/carprog/software/opel-ecu-by-can-programmer-read/change-mileage-in-edc16-mt35e-hsfi-2-2-me7-6-2-read-pin-reset-ecu/prod_334.html)
Linktende görebileceğiniz gibi carprog cihazı olan bir yer yapabilir. En olmadı 70 dolara clone olanları var alıp siz yapabilirsiniz.
edit:Kodunu biliyorsanız reset işlemini opcom ilede yapabiliyor olmanız lazım
Carproga bakiyorum. Opcomu denemisler beyne reset atilmamis sadece immobilizer kodunu silmis.
Imkan varsa buraya kargolayin 0 layip geri gonderilsin size, burada yapabilecek bir baglantiniz yoksa yardimcida olabilirim.
Hekimoglu
14-05-2013, 20:42
Bu arada carprog un yeni versiyonu olması gerekli
eskisi çözmez.
Bağlanılan tech 2 deki yazılım eski versiyonsa ondan da çözemiyor olabilirler
Gittiğiniz Serviste yeni nesil MDİ cihazı varmı ? Onla denendimi...
Corsa OPC de çıkan ecu bosch me7.6.3 versiyonu kullanmakta...
Valla bence Türkiye'ye yollayın burada hallederler sıfırlama işlemini bence.
Eyup Duygun
14-05-2013, 21:42
Ecu uzerındekı ımmo kodunu bulup , ham hale getirme ısı Turkıye de bende dahil bırcok ınsan yapar.
Tekrardan 2. el beyin aldim ve bu sefer kit olarak.
Bunu nasil takmak lazim neler yapmak lazim. Yardimci olabilecek var mi?
Hepsini birden takmasak olurmu mesela kadrani ?
VAUXHALL CORSA D VXR 1.6 TURBO 07-11 REG COMPLETE ECU KIT PART GM 0261208985 CG | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-CORSA-D-VXR-1-6-TURBO-07-11-REG-COMPLETE-ECU-KIT-PART-GM-0261208985-CG-/251279951019?nma=true&si=Kfv%252FJ6ooD0eR51R3VcgvojobhL0%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557)
Montaja baslayacagiz fikri olan var mi?
Montaja baslayacagiz fikri olan var mi?
Kitte neler var yazarmisin belki fikir verebilirim
plug and play olduktan sonra komple kit olarak neden takmıyosunuz ki ? km saaatinde sıkıntı varsa servis zaten geri çekebilir.Araç eğer servis bakımlıysa : ) Bu kadar sorun sıkıntıdan sonra direk tak derim ben..
Kitte neler var yazarmisin belki fikir verebilirim
http://i.ebayimg.com/t/VAUXHALL-CORSA-D-VXR-1-6-TURBO-07-11-REG-COMPLETE-ECU-KIT-PART-GM-0261208985-CG-/00/s/NDY0WDQ2OQ==/z/1nEAAMXQLs5Rny8U/$(KGrHqEOKo4FGTz4GObUBRny8UhPCw~~60_12.JPG