Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio 4 Icon 1.5dci Uzun Mesafe Yakıt Ekonomisi

Cliosportve
09-05-2013, 11:18
Bir gece kafamızın atmasıylan yollara düştük
Yokuş aşşağı yollardan boşa atarak 15-30 KM lik parkurlarda yakıt ölçümü yapmadık
Yollar iyicene boş değildi Beylikdüzüne kadar çıtır yoklamalı gittik
Paralı yoluda seçmedik
Geleneksel yöntemlerden olan E-5'i tercih ettik
İstanbuldan ilk önce Çorlu sonrada Lüleburgaz'a uğradık
Tahmin edersiniz ki İstanbul deniz kıyısı - Çorlu Tepede Yaklaşık 200 rakım - Keza Lüleburgazda 200 rakım
Bu koşullara ve değerlere göre deniz seviyesinden yukarı doğru bu ölçüm yapılmıştır kanısına varıyoruz :)
Cliomu bu konuda dahada sevmeye başladım
Nazar değmesin
Mazotu 3.83TL 'den aldım
5 LT yakmış Burgaza
Yaklaşık 147 km
Ortalama 3.3 LT

Bu verilere göre ;

3.83 x 5 = 19.15 TL 'ye Bakırköyde evimin önünden Burgaza gidebiliyorum

19,15 / 147 km = 13 krş 'a tekabül ediyor arkadaşlar

CLIO 4 ICON S&S 1.5dci 90HP(Uzun Mesafe Yakıt Sarfiyatı) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bMEuwqltCIo)

bMEuwqltCIo

BurakYozgat.
09-05-2013, 11:20
Çok güzel değerler bende eco mod kapalı şehir içinde 4.3'e düşürdüm :)
Benimkide daha 470 kmde (toplam) :D

Cliosportve
09-05-2013, 11:24
Çok güzel değerler bende eco mod kapalı şehir içinde 4.3'e düşürdüm :)
Benimkide daha 470 kmde (toplam) :D

Biraz antremanla herşey mümkün :D
Bu arada ECO mod açık kapalı bazı kullanıcılar farkına varamamışlar gaz tepkisi aynıy diyorlar
Bende baya yüzde 50 fark oluşuyor yani kesin açık kapalı farklı gaz hissiyatı var
Sende durum nasıl ?

bason
09-05-2013, 11:25
3.3 lt harika...:)

BurakYozgat.
09-05-2013, 11:30
Biraz antremanla herşey mümkün :D
Bu arada ECO mod açık kapalı bazı kullanıcılar farkına varamamışlar gaz tepkisi aynıy diyorlar
Bende baya yüzde 50 fark oluşuyor yani kesin açık kapalı farklı gaz hissiyatı var
Sende durum nasıl ?

Bende o farkı fazlasıyla hissettim. Hatta sırf o fark yüzünden ilk 1500 km aracı eco modda kullanmayı düşünmüyorum (ilk 100-150 km kullanmıştım) zaten 2.500 deviri geçmeyin diyolar e bide bunu eco açıkken yaparsak hepten aptal olmasın araba :D
Benimkide seninkinin tıpatıp aynısı tek fark rengi siyah :D 1.5dci icon 90 bg S&S :)

yunus_kg
09-05-2013, 11:31
harbiden çok iyi ya 3,3 ne demek:)

BurakYozgat.
09-05-2013, 11:33
Birde Selçuk abi sen ilk 1500 km.yi nası kullandın biraz bilgi verirmisin :)

Cliosportve
09-05-2013, 11:48
3.3 lt harika...:)

Teşekkürler :)
Araba 5000-6000 km lere gelince biraz daha düşüceğine inanıyorum

harbiden çok iyi ya 3,3 ne demek:)

Eyvallah Yunusum
Eskiden rolling videolarımızı paylaşırdık
Şimdi işe bak ekonomi videoları :D

Birde Selçuk abi sen ilk 1500 km.yi nası kullandın biraz bilgi verirmisin :)

Bende o farkı fazlasıyla hissettim. Hatta sırf o fark yüzünden ilk 1500 km aracı eco modda kullanmayı düşünmüyorum (ilk 100-150 km kullanmıştım) zaten 2.500 deviri geçmeyin diyolar e bide bunu eco açıkken yaparsak hepten aptal olmasın araba :D
Benimkide seninkinin tıpatıp aynısı tek fark rengi siyah :D 1.5dci icon 90 bg S&S :)

Ben ilk 1000 km senin gibi 2500-3000 deviri geçmeden kullandım
Yer yer trafiğe girdim yer yer uzun yol yaptım
1000 km sonra top speede çıktım ayrıca 2-3 arabaylanda rolling yaptım
5000 km ye gelince içindeki yağı boşaltmayı düşünüyorum
5-40w mobile tam sentetik yağ koyucam
Kutu için KN filtre düşünüyorum ayrıca
Senin aracında hayırlı olsun
Güle güle kullan kardeşim :)

BurakYozgat.
09-05-2013, 12:00
Ben ilk 1000 km senin gibi 2500-3000 deviri geçmeden kullandım
Yer yer trafiğe girdim yer yer uzun yol yaptım
1000 km sonra top speede çıktım ayrıca 2-3 arabaylanda rolling yaptım
5000 km ye gelince içindeki yağı boşaltmayı düşünüyorum
5-40w mobile tam sentetik yağ koyucam
Kutu için KN filtre düşünüyorum ayrıca
Senin aracında hayırlı olsun
Güle güle kullan kardeşim :)

Teşekkür ederim :)

Gökhan Bilgin
09-05-2013, 12:03
Çok çok iyi :)

Nightfish
09-05-2013, 12:17
Şehir içi 4.4 yakmıştı bi önceki depoda, son depoda 4.0 litreye kadar düşürdüm ECO ile kullanımda.

Yakıt ekonomisi mükemmel, araçtan da memnunum ancak şu amortisör sesi cidden bezdirdi arabadan. 6000 oldu bendeki, yavaş şekilde kasislerden vs geçerken amortisör sesi ciddi rahatsız ediyor.

BurakYozgat.
09-05-2013, 12:19
Şehir içi 4.4 yakmıştı bi önceki depoda, son depoda 4.0 litreye kadar düşürdüm ECO ile kullanımda.

Yakıt ekonomisi mükemmel, araçtan da memnunum ancak şu amortisör sesi cidden bezdirdi arabadan. 6000 oldu bendeki, yavaş şekilde kasislerden vs geçerken amortisör sesi ciddi rahatsız ediyor.

Nası bi ses ? Bendeki de hızlı geçince langur lungur ediyo sanki :D

Cliosportve
09-05-2013, 12:24
Çok çok iyi :)

Teşekkürler Gökhan :)

Zaten yavaş yavaş düşmesi lazım yakıtın
Bende aldığımda 3.8 civarıydı yakıt bazen 4 oluyordu
Zannedersem 5000 km de yağ değişimi yaptığımda motor iyice rahatlıyacak ve biraz daha yakıt düşecek
Servise bu gelen ses yüzüden hiç uğradın mı ?
Çoğunda direksiyon kutusu sesi mevcut ama bu ses çok çok bozuk yollarda geliyor
Güncellenmiş parça gelicek diye bir söylenti vardı acaba ne oldu

SONE-R
09-05-2013, 12:24
Cliosportve @ emmi yazılım yaptıracak mısın clio'ya? :)

Nightfish
09-05-2013, 12:27
Servise ilk uğradığımda yağlama yapıldı ön taraflara. Ön taraflardan ses kesildi arkalar başladı şimdi. Güncellenmiş parçalar geldi benim araç için, cumartesi değişecek gerekli parçalar garantiden. Bozuk yolda vs sıkıntı yok, direksiyon kutusu sesi de yok. Kasislerden ve çukurlardan yavaşça geçerken yayın resmen esnediğini duyuyorsunuz, inanılmaz bi gacırdama var.

Unutmadan, bizim araçların bakımları da 20.000de bir.

by.gkn
09-05-2013, 12:29
Bende bu aracın 900 cc lik versiyonun test sürüşüne çıkmıştım. O araçta da hem amortisör sesi hem de trimlerinden epeyce ses geliyordu. Birde bayideki tüm araçlarda ön koltukların kumaşı üst tarafta resmen koltuğa köşelerden oturmamış şekilde duruyordu. sanki sonradan kılıf takılmış gibi sizin araçlarda da bu şekilde mi acaba

Cliosportve
09-05-2013, 12:32
Cliosportve @ emmi yazılım yaptıracak mısın clio'ya? :)

Pampa bu araçlar lanet araçlar
OBD sokedinden maalesef yazılım yapılamıyor
Henüz böyle bir uygulama yok
Bosch marka beyin var sökülüp direk epromdan hükmetmek gerekiyormuş
Bende kıllandım garanti dışı kalmasın diye :)

Servise ilk uğradığımda yağlama yapıldı ön taraflara. Ön taraflardan ses kesildi arkalar başladı şimdi. Güncellenmiş parçalar geldi benim araç için, cumartesi değişecek gerekli parçalar garantiden. Bozuk yolda vs sıkıntı yok, direksiyon kutusu sesi de yok. Kasislerden ve çukurlardan yavaşça geçerken yayın resmen esnediğini duyuyorsunuz, inanılmaz bi gacırdama var.

Unutmadan, bizim araçların bakımları da 20.000de bir.

O gacırtı sesi yüzde 90 viraj lastiklerinden
Zaten sende diyorsun yağlama yapıldı diye
Yağlama gecici çözüm
Viraj lastiklerinin güncel parçası geldi geçen clio 4 cü bir arkadaş taktırdı sıkıntı bitti
Bence o sestir o şimdiden geçmiş olsun
En azından servis ilgili davranmış :)
20 bin KM bakmına gene girecek araç tabiki ama rodajın bu şekilde daha sağlıklı sonuçlancağını düşünüyorum

Nightfish
09-05-2013, 12:59
Servis ilgili davranmak zorunda, peder bayinin genel müdürü olduğu için :D Yalnızca viraj lastiği değil, yaylarla ilgili de bir servis bülteni var. Bazı araçlara Clio 3 yayı takıldığını biliyorum geçici çözüm olarak.

Cliosportve
09-05-2013, 13:15
Bende bu aracın 900 cc lik versiyonun test sürüşüne çıkmıştım. O araçta da hem amortisör sesi hem de trimlerinden epeyce ses geliyordu. Birde bayideki tüm araçlarda ön koltukların kumaşı üst tarafta resmen koltuğa köşelerden oturmamış şekilde duruyordu. sanki sonradan kılıf takılmış gibi sizin araçlarda da bu şekilde mi acaba

Ben araçta bu şekilde bir durum göremedim bugüne kadar
Size denk gelmiş olabilir

Servis ilgili davranmak zorunda, peder bayinin genel müdürü olduğu için :D Yalnızca viraj lastiği değil, yaylarla ilgili de bir servis bülteni var. Bazı araçlara Clio 3 yayı takıldığını biliyorum geçici çözüm olarak.

Evet evet şimdi anlıyorum daha iyi Hangi servis seninki :D
Yaylar yalnız dialogyden girince clio 4 için 4 farklı yay 4 farklı amortisör sistemi çıkıyor
Mesela senin araban benden 1.5 parmak daha basık
Benim arabam yüksek duruyor sana ve diğer clio 4 cülere göre
Fakat benim araçtada bariz konfor daha fazla
Bunlar tabi bizim izlenimlerimiz
Yay konusunda benzer olduklarını duymuştum

otto24
09-05-2013, 14:48
benimki 0,9 turbo 2 ayda 10000 yaptım az yakıyo galiba :D

Nightfish
09-05-2013, 14:53
Aynen 4 farklı yay, amortisör vs var ve ciddi sıkıntıya sokuyor bu olay yetkili servisi :D Peder Neziroğlu'nda çalışıyor. Konfor az ancak yol tutuş biraz daha iyi benim araçta, ki çok da büyük bi değişiklik değil aslında.
Şu rüzgar sesi olayı benim arabada hiç yok mesela, ön cam direğinden kaynaklı olan. Bazı araçlarda da o sıkıntı varmış.

onurcii
09-05-2013, 15:29

Ortalama kaç litre yakıyorsunuz acaba ?

Bi arkadaşımdada 900cc var çocuk sakin kullanıyor fakat 10.0lt nin altına inemedi,uzun yolda ne olur acaba.Araç bu arada 4.000kmde

Az yakar diye aldılar 10lt nin aşağısını görmemiş.

Cliosportve
09-05-2013, 15:33

Sen baya Türkiye turnesine çıkmışsın :D

Aynen 4 farklı yay, amortisör vs var ve ciddi sıkıntıya sokuyor bu olay yetkili servisi :D Peder Neziroğlu'nda çalışıyor. Konfor az ancak yol tutuş biraz daha iyi benim araçta, ki çok da büyük bi değişiklik değil aslında.
Şu rüzgar sesi olayı benim arabada hiç yok mesela, ön cam direğinden kaynaklı olan. Bazı araçlarda da o sıkıntı varmış.

Rüzgar sesi olayı bendede yok lakin rüzgar sesi olan arabalarada baktığımda ön cam kelebeğindeki plastiklerin çıkıntılı ve sallanır halde olduğunu gördüm
Oraya bant çekip teste çıktılar ses 100 de 100 kesildi
Büyük bir sıkıntı değil
Kullanıcıların sıkıntısı genelde renault servislerinin ilgisizliği ve çözüm üretememesi

MatraX_07
09-05-2013, 16:31
geçmişteki roll'cüler şimdi litre bazında roll yapıyor :D

huseyinturk
09-05-2013, 16:46
Fransızlar ekonomi konusunda çok iyi.

Çorludan beylikdüzüne 225/40/18 jantlı 2003 model 1.4hdi 307ile 2 kişi 4lt ortalama ile gittim geldim. Çorlu daha yüksek olduğundan gittiğimde 3,7 olan ortalama geri dönünce 4e çıktı. Az yakmasının en büyük sebebi hava filtresinin yeni değişmiş olmasıydı. Çok fark ediyor dizelde. 10.000de bir olan bakımı 5.000de bir yapınca yakıttan kara geçiyorum kendi aracımda. (Bakım maaliyeti 120 lira)

Seven7
09-05-2013, 16:47
3.3 ne demek ya, çok çok iyi. Maşallah.

wolkanku
09-05-2013, 16:49
3,83 'lük mazot nedir , nereden aldınız?

SOMEONESPECIAL
09-05-2013, 17:19
Yeni arabada bu ses olayı çok gıcık...
Kaportanın çok ince olduğu söyleniyor, doğrumu ?

efe_
09-05-2013, 17:23
Anlaşılan ilk araçlarda avrupa üretimlerine koydukları yayları koyup sonra altını sürterler adapte edelim demişler :) ekonomi çok iyi

Cliosportve
09-05-2013, 18:06
Bakirkoy incirli caddesindeki m-oilden aldim
Bende fisi gorunce farkettim
Yuzde 90 opetten alirim bu sefer isik yaniyordu cok dipteydi yakit
Ama bir sikinti olmadi aracta gayet seriydi
Kaportalar ince degil
Araba 5yildiz aldi zaten testlerde