Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dunyanin en buyuk wax testi (2008-2009) detaling world

Ranthor
09-05-2013, 13:03
Biggest Wax Test Ever - Detailing World (http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=76435/)

Swissvax Divine
Swissvax Mystery
Swissvax Best of Show
Swissvax Concourso
Swissvax Saphir
Swissvax Onyx
***** Royale
***** Vintage
***** Glasur
***** Carbon
Collinite 845IW
Collinite 915
Collinite 476s
Nattys Blue
Nattys White
Rubbish Boys Orginal
Rubbish Boys Dodo Juice
Dodo Super Natural
Dodo Blue Velvet
Dodo Purple Haze
Dodo Rainforest Rub
Vic Concours (red)
Autoglym High Definition Wax
Finish Klare Pink Wax
Espuma Revive
Autosmart Cherry Glaze
Meguiars NXT

http://i146.photobucket.com/albums/r272/finerdetails/The%20best%20wax%20test%20ever/BestwaxtestEver.jpg

http://i146.photobucket.com/albums/r272/finerdetails/The%20best%20wax%20test%20ever/BestwaxtestEver17.jpg

So, lets confirm the state of play after two months.

Ilk ay sonrasinda gidenler

Month one saw Revive and Cherry Glaze drop out - as expected and so no shocks.

ikinci ay gidenler

This month we have said goodbye to:
Finish Kare Pink Wax
NXT Liquid
Dodo Blue Velvet
Dodo Rainforest Rub, and
Dodo Supernatural.

I have to say, I ** completely shocked and would not have put any of these four to fail at the two month stage. Lets see what the next month brings!

Iain

slightly later than I would have hoped, but FD commitments must come first!

So, 8.10.08 - end ish of month three.

ucuncu ay giden yok, ama zayiflayanlar

Drop outs? None to speak of.
On the being watched very carefully list as things aint looking too healthy:

1- Nattys White
2- Nattys Blue
3 - AG HD wax
4- Swissvax Onyx
and.....

5- Collinite 476s!! I'm gob smacked to say the least!

Lets see what end of Oct brings, I will try to be on track next time

review number 4!

Test start date 30.6.08. Reviews taken at 26.7.08, 1.9.08, 8.10.08 and today 1.11.08.

Bu ay gidiciler var...

Over the months I've watched these waxes moving and doing their work, and I was kinda hoping we'd be slowing down with numbers by now, the weather has become harder, so I'm finding time and effort more difficult. But, on with the show!

Drop outs? no, we are still seeing protection from those remianing, although I have seen an increase in the number of waxes which must be watched very carefully at the next review. These include:

NXT Paste wax
Victoria Concours
Nattys white
Nattys Blue
Z Royale
Z Glasur
Z Carbon
Swissvax Onyx
Swissvax Saphir.

All wxes now stand at four months durability.

I have watched the Nattys and Onyx from last month when they entered my watch list and they have deteriorated slightly, but are still protected for now.

12.1.09

OK guys, time has pasted, we have seen one of the coldest and longest periods of weather since 1986, apparently.....

Review, 12th January 2009:

The last review was start of Nov, and today was a huge task just to wash the horsebox, I used over 175 litres!

Test orignally started 30th June 2008. Reviews took place at 26th July, 1st Spet, 8th Oct and 1st Nov 2008.

Son bilmemkac yilin en soguk kisi, ve 175 litreden fazla su harcandi yikandi ama hala saglam olanlar var..

6.5 ay sonrasinda hala korumasi devam eden urunler

After 6 and 1/2 months, the following waxes are still protecting the paintwork:

Autoglym Hi Def
Collinite 915 Marque D'Elegance
Nattys White & Blue
RaceGlaze 55
Swissvax Divine, Mystery, BoS and Concourso
Victoria Concours
***** Vintage and Glasur

TaGo
09-05-2013, 14:39
Herşeyin Megiuars olmadığının güzel bir kanıtı.

Antalyalogy
09-05-2013, 16:30
Ben bu testi okuyup Colli 915 ailesine katılmıştım.Halen de wax da üstüne tanımam.Bir kutusu sanırım 5 yıl yeter ..

Ranthor
09-05-2013, 16:41
Bir kutusu en az 5 arabaya 5 yil yeter:)
hele ince surebilmeyi kotarmissan sonsuz gibi birsey..

Onrcn
09-05-2013, 18:41
Sene 2009, hatta 2008 temmuz.

next wash will be one month away. onthly washes with evaluation at that stage.

Ayda bir yikaniyor arac, bizim sartlarimiz orada yok bizim yikamacilarimiz is basinda degil.

And if you take salt out of the equation, products often last longer in winter due to lower UV exposure!

Buradada tuz u denklemden cikarirsaniz wax larin kis aylarinda daha uzun sure kalicilik sagladigini cunki gunesin yaydigi UV isinlarina maruz kalmadiklari belirtilmis.

Ayni zamanda wax lar uygulanmadan altinda ne uygulandigi da cok onemli. Mesela Dodo Juice lime prime la son kat pasta gecilip Supernatural atilsaydi daha dayanikli olurdu. Ortalama kullanma teknigine en uygun cilalara dondu olay bu uygulama sonrasinda.

Sene 2009 4 sene gecmis ve bu test daha yapilmadan yada hemen sonra supernatural V2 cikti ve diger wax lardada bir cok degisiklikler oldu. Su an icin cok gecerli bir test oldugunu dusunmuyorum. Kaldi ki tartismanin sonlarina dogru gtechniq in 4 ayi gecemedigi soylenmis ayrica.

TR sartlarinda hic bir wax 6 ay dayanamaz. Her yikama WASH-WAX tipi bir sampuan ve quick detailer kullanilmazsa yanina bile yaklasilamaz. Ayda 1 araba yikatiyorsaniz belki ama ben yazin haftada 3 kere araba yikiyorum. 175lt su da o kocaman at tasiyan kamyonet icin bir mebla degil, her yikama 40lt belki su harciyorum, swisswax in mobil kovasi bile 20lt. Ha wash-wax kullandin vs, Nano urunlerdede her yikama kendi sampuanini yada washcoat gibi bir yardimciyi at.. Bitmez ki omru devamli yeni layer eklenir alt tabaka bitse bile ustundeki washcoat tur R.Shampoo dur devamli goturur.

douu
09-05-2013, 18:59
Sene 2009, hatta 2008 temmuz.

Ayda bir yikaniyor arac, bizim sartlarimiz orada yok bizim yikamacilarimiz is basinda degil.

Buradada tuz u denklemden cikarirsaniz wax larin kis aylarinda daha uzun sure kalicilik sagladigini cunki gunesin yaydigi UV isinlarina maruz kalmadiklari belirtilmis.

Ayni zamanda wax lar uygulanmadan altinda ne uygulandigi da cok onemli. Mesela Dodo Juice lime prime la son kat pasta gecilip Supernatural atilsaydi daha dayanikli olurdu. Ortalama kullanma teknigine en uygun cilalara dondu olay bu uygulama sonrasinda.

Sene 2009 4 sene gecmis ve bu test daha yapilmadan yada hemen sonra supernatural V2 cikti ve diger wax lardada bir cok degisiklikler oldu. Su an icin cok gecerli bir test oldugunu dusunmuyorum. Kaldi ki tartismanin sonlarina dogru gtechniq in 4 ayi gecemedigi soylenmis ayrica.

TR sartlarinda hic bir wax 6 ay dayanamaz. Her yikama WASH-WAX tipi bir sampuan ve quick detailer kullanilmazsa yanina bile yaklasilamaz. Ayda 1 araba yikatiyorsaniz belki ama ben yazin haftada 3 kere araba yikiyorum. 175lt su da o kocaman at tasiyan kamyonet icin bir mebla degil, her yikama 40lt belki su harciyorum, swisswax in mobil kovasi bile 20lt. Ha wash-wax kullandin vs, Nano urunlerdede her yikama kendi sampuanini yada washcoat gibi bir yardimciyi at.. Bitmez ki omru devamli yeni layer eklenir alt tabaka bitse bile ustundeki washcoat tur R.Shampoo dur devamli goturur.

öhöm :D ayıp oluyo ha :D:D

EMG
09-05-2013, 19:04
10 ay önce kusursuz yüzey üstüne Collinite 915 uyguladım, 10 ayın ilk 2 ayında 5-6 kez yıkamışımdır. Sonraki 8 ay olduğu yerde yattı hareket etmeden, kar kış yağmur çamur gördü, günün tüm saatleri gölgede duruyordu güneş vurmuyordu

Aşağıdaki haldeyken yıkadığımda tavanda waxtan eser kalmamıştı, kaputtaki wax son demlerini yaşıyordu fakat yan taraflarda su tutmama özelliği devam ediyordu

http://i282.photobucket.com/albums/kk280/Emre-G/IMGP8864.jpg (http://s282.photobucket.com/user/Emre-G/media/IMGP8864.jpg.html)

http://i282.photobucket.com/albums/kk280/Emre-G/IMGP8862.jpg (http://s282.photobucket.com/user/Emre-G/media/IMGP8862.jpg.html)

Şuana kadar birçok markanın birçok waxını denedim, nano ürünler hariç kullandıklarım arasında en başarılısı Collinite 915

Ranthor
09-05-2013, 19:59
Benim zuzuda da 5 ay filan dayandi ki, ben kar zamanlarinda tuzlanmis yuzeyde yanladim. Her kar yagdiginda.

Kaanin arabaya (rockford34) collinite yapti, yuzey hatasiz degildi ama temizdi. Quick detailer hic gormedi.
ph 7 sampuanla yikaniyor. kac aydir arabanin uzerinde oldugunu yazar...

bu yaz onun arabaya carlack nano siegelung ve ustune carlack long life sealant yapicaz. Super combo tavsiye ederim. STI i satmadan once oyle yapmistim, cok memnundum.

Onrcn
09-05-2013, 20:32
Benim zuzuda da 5 ay filan dayandi ki, ben kar zamanlarinda tuzlanmis yuzeyde yanladim. Her kar yagdiginda.

Kaanin arabaya (rockford34) collinite yapti, yuzey hatasiz degildi ama temizdi. Quick detailer hic gormedi.
ph 7 sampuanla yikaniyor. kac aydir arabanin uzerinde oldugunu yazar...

bu yaz onun arabaya carlack nano siegelung ve ustune carlack long life sealant yapicaz. Super combo tavsiye ederim. STI i satmadan once oyle yapmistim, cok memnundum.

Hayirlisi o zaman :) Long life sealant ta her 4 ayda bir yenilenmesi gerektigi yaziyor ama bilemem tabi, denemedim. Bir gece arabana apc sikayim da gor :D

imprezaWRC
09-05-2013, 22:26
5 sene önce Dodo'nun 4 cilasını denemiştim hepsinden ayrı nefret etmiştim. Hatta birini kankama vermiştim, cilayla işi olmayan adam bile bu ne .oktan bir wax demişti.
Dodo defterinide 4 dandik wax'ı ile kapatmıştım.

Yanlız nasıl test ise, testte naviwax yok, lusso oro yok (elle çok güzel uygulanıyor), migliore yok, yok oğlu yok.

imprezaWRC
09-05-2013, 22:32
Herşeyin Megiuars olmadığının güzel bir kanıtı.
Olmaz, bir hata var, ben meguiars'ı camlara sürüyorum 1 sene gidiyor, jantlara sürüyorum 6 ay gidiyor, teflon olmayan tavalara sürüyorum etler yapışmıyor, gerçi bir ara zehirlendim ama olsun, yinede her bulaşık sonrası tavalara nxt sürüyorum, tavadaki çizikler kapandı :D:D:D:D

Derman
10-05-2013, 08:27
collinite 915 kullanıyorum hiç biteceğini tahmin etmiyorum :D

Onrcn
10-05-2013, 09:15
5 sene önce Dodo'nun 4 cilasını denemiştim hepsinden ayrı nefret etmiştim. Hatta birini kankama vermiştim, cilayla işi olmayan adam bile bu ne .oktan bir wax demişti.
Dodo defterinide 4 dandik wax'ı ile kapatmıştım.

Yanlız nasıl test ise, testte naviwax yok, lusso oro yok (elle çok güzel uygulanıyor), migliore yok, yok oğlu yok.

Sealant testinde de bir dunya eksik var. Arkadas bu kadarini tedarik etmis bir yere de not almis hepsini satin almama imkan yok 234234$ tutardi :)

Olmaz, bir hata var, ben meguiars'ı camlara sürüyorum 1 sene gidiyor, jantlara sürüyorum 6 ay gidiyor, teflon olmayan tavalara sürüyorum etler yapışmıyor, gerçi bir ara zehirlendim ama olsun, yinede her bulaşık sonrası tavalara nxt sürüyorum, tavadaki çizikler kapandı :D:D:D:D

Haci abi bende cam bardaklara suruyorum makinanin yaptigi cizikleri kapatiyor birde su ayri bir akiyor insanin agzina oh mis :D

BlackEmperor
10-05-2013, 09:29
benim ilacım belli o zaman poorboys + colli

Onrcn
10-05-2013, 18:26

Gel seni de Nano cu yapalim :D

BLuEBoY
10-05-2013, 19:35
peki bu Collinite 915 denen mucizeyi Tr'de bulma ihtimalimiz nedir ? :)

Tekos
10-05-2013, 20:01
Çok güzel bilgiler benim araca yakın zamanda uygulama yaptırmam lazım...

FaBeRgE
10-05-2013, 20:19

blackhole + 915 derim :)

BlackEmperor
10-05-2013, 20:20
Gel seni de Nano cu yapalim :D

Aquartz hevesim var ama bursada pek heveslisi yok denk getirsem birini detailing day niyetim var yoksa nano en temizi

Ranthor
10-05-2013, 20:52
collinite i erdem boyadan alabilirsiniz, 70-80 TL bir kutusu ve asla bitmez, bir ömür yeter. Ki sıkılıp başka ürünlere geçersiniz sonra benim gibi....

aquartz u sanalpazarda maytem nickli abimizden ( 50 ml + 50ml olması lazım ) 100 tl civarlarında olması lazım. Uygulaması çok kolay değil bu arada...

nanolex i de Onurcan dan alabilirsiniz. fiyatını bilmiyorum. Anlatılanlara göre uygulanması en kolay ürünlerden biri..

hepsi kendi kulvarlarında birinci kalite ürünler, aklınıza yatanı, hoşunuza gideni alın.

Onrcn
10-05-2013, 21:27
Aquartz hevesim var ama bursada pek heveslisi yok denk getirsem birini detailing day niyetim var yoksa nano en temizi

Ozanin da dedigi gibi Nanolex urunlerinin kullanimi oldukca basit. Normal bir cila uygular gibi uygulayabilirsiniz.

v=eZCetlS8-Ns

Nanolex ultra paint 50ml, tek urun tek kat aquart gibi titanium ustune birsey yok 115tl dir.

d.berkay
11-05-2013, 03:07
Nanolex ultra paint 50ml, tek urun tek kat aquart gibi titanium ustune birsey yok 115tl dir.

Ayrıca benim gözlemlerime göre 50ml Ultra, bir araca iki uygulamaya yakın yeterli oluyor.. :icon_tup:

BlackEmperor
11-05-2013, 09:44
Ozanin da dedigi gibi Nanolex urunlerinin kullanimi oldukca basit. Normal bir cila uygular gibi uygulayabilirsiniz.

v=eZCetlS8-Ns

nanoda uygulama kolay aynen fakat benim kılcalları bi doktora göstermem lazım ondan sonra nano yapmak istiyorum :)

samet59
11-05-2013, 23:04
fk1000 p alacağıma keşke 915 alsaydım diyorum ama zaten onları da çok uygun fiyata sample olarak aldım nanoya kadar elim alışsın diye peki sizce f/p bakımından nano mu wax mı ne dersiniz ?

ilkercom
11-05-2013, 23:20
1.5 2 senede colli 915 i bitirdim :) 2 arabaya kullandik ustelik. Arada konu komsuya atmayaydik iyiydi :)

FaBeRgE
12-05-2013, 00:22
fk1000 p alacağıma keşke 915 alsaydım diyorum ama zaten onları da çok uygun fiyata sample olarak aldım nanoya kadar elim alışsın diye peki sizce f/p bakımından nano mu wax mı ne dersiniz ?

benim görüşüm nano f/p den ziyada zamanla ilgili birşey. Wax da karar kılarsan sürekli korumak zorundasın. Nanoyu yap yat üstüne :) Şahsen gönlüm nanodan olsada sırf araba ile ilgilenmeyi sevdiğim için waxa devam ediyorum. Ama önümüzdeki aylarda pek boş vaktim olmayacak o yüzden direk nano yapıcam :)

samet59
12-05-2013, 18:53
polisaj makinem saha olmadığı için olana kadar wax la devam olduğu zaman nanoya geçerim yavaş yavaş

Onrcn
13-05-2013, 08:18
benim görüşüm nano f/p den ziyada zamanla ilgili birşey. Wax da karar kılarsan sürekli korumak zorundasın. Nanoyu yap yat üstüne :) Şahsen gönlüm nanodan olsada sırf araba ile ilgilenmeyi sevdiğim için waxa devam ediyorum. Ama önümüzdeki aylarda pek boş vaktim olmayacak o yüzden direk nano yapıcam :)

Ustune yatmak zorunda degilsiniz :D Isterseniz spray sealant imizla aracin uzerinde ugrasabilirsiniz ; )

B.Battal
13-05-2013, 08:31
blackhole + 915 derim :)

Ben de bu ikiliye bayılıyordum sonra biri çıkıp bana glaze'in üstüne wax tutunamıyor dedi ve kalıcılığını azaltıyor demişti ama kim hatırlamıyorum. Aslı astarı var mıdır? :)

ilkercom
13-05-2013, 08:47
Doğru olabilir ben de megy no7 glaze uzerine colli wax atıyorum uzun sure kalici olmuyor. Adamların testinde en iyi tutunanlardan. Fk1000 daha kalıcı diye biliyorum

mert0640
13-05-2013, 09:03
glazenin üstüne wax ın tutunabilirligi azalır dogru demiş diyen :)
ne kadar temiz,yagsız yüzey o kadar iyi tutunma ve uzun ömür demek koruma ürünleri için...

ilkercom
13-05-2013, 09:17
o zaman ince pasta ile düzleyip kaputu vs ipa ile yagdan arındırıp wax çekmek lazım. bana böyle de çok mantıklı gelmiyor.

B.Battal
13-05-2013, 10:18
Doğru olabilir ben de megy no7 glaze uzerine colli wax atıyorum uzun sure kalici olmuyor. Adamların testinde en iyi tutunanlardan. Fk1000 daha kalıcı diye biliyorum

no7 show car glaze diye geçen sanıyorum zaten oysa onun üstüne hiç bişey atılmaz diye biliyorum :) ki kendisi harika bir cila ama uygulaması biraz güç her paneli 3'e 4'e bölüp hızlıca sürüp silerek uyguluyorduk ama arabayı görenlerin tepkisi harika :)

ilkercom
13-05-2013, 10:29
walla böyle giderse eski usule dönücem. bi şişe turtle wax. her yıkamadan sonra kurularken bi parti geçiceksin olay bitmişyir. araba zaten metalik gri yıkasan da yıkamasan da parlamıyor :D