Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirlerinize ihtiyacım var

onurars
09-05-2013, 21:11
Ortada kaldığım için fikirlerine en çok güvendiğim insanlara sormak istedim.Şuandaki aracım 2012 Seat Leon tdi dsg copa paket yani full sunroofundan mercekli bixenonlarına türkçe ekranına kadar golf highline donanımında bir araç .
Gelelim FAKAT kısmına,içimdeki kaşıntı bitmediğinden çok temiz 2003 model clk 320 avantgarde buldum 110bin km de.
Genel olarak araç hakkında yorumları okudum pek sorunlu gibi durmuyor.Sadece yakıt olarak fazladır ama prins lpg takıp fazlada yakıt olarak acıtmadan gezebilirim sanırım.Sizce leonu satıp bu araç alınır mı?Yardımcı olursanız memnun olurum.

Sarper55
09-05-2013, 21:20
Hocam bahsettiğiniz mercedes i kullanmadım leon ise yakın bir arkadaşımda var bir çok kez kullanma fırsatı bulduğum bir araç. Net olarak kişisel fikrimi söylemem gerekirse bence yapmayın leon u çok ararsınız. Ama tabi bu istek içinizde uzun zamandır varsa ve leondan zevk alamaz hale gelmişseniz geçin içinizde kalmasın.

onurars
09-05-2013, 22:46
Yani leonun öyle aranıcak bir zevkini görmedim ama bilemedim neydi hoşunuza giden :)

mehmetelt
09-05-2013, 23:02
lpg de binseniz bile leondan daha fazla yakacağı kesin. vergisi de baya yüksektir. bunlar eğer dokunmazsa yani bütçeniz el veriyorsa clk 320 ye her türlü binilir. keyif de alınır.

onurars
09-05-2013, 23:11
Vergisi yıllık 2000 tl.Ortalaması 12 lt olsa lpg de:30 krş yapıyor, leon şuanda 7 lt yakıyor:28 krş eder. Zaten yılda yaptıgım maksimum yol 15k km.

kkursat01
09-05-2013, 23:12
biyerde 2003 model araç var tam 10 yaşında bir yerde ise 1 yaşına bile belki yeni gelmiş bir araç var bana pek mantıklı gelmedi aracın yeni dizel olması ve dsg olmasıda güzel bir artı hernekadar mercedes otomobil sınıfında lider olsada yeni herzaman yenidir eski aracın bakımı maliyetli olur ve mercedesin yedek parça maliyeti ve yakıtı çok farklı olacaktır leona göre şahsi kanaatim leondan yana olurdu arkadaşlarında dediği gibi leonun yeniliğini arayabilisiniz saygılar.. :)

kkursat01
09-05-2013, 23:13
Ayrıca şunuda belirtmek isterimki benzinde 12lt. yakan araç lpg de kesinlikle daha fazla yakar yani lpg de de 12lt yakacağını sanmayın bu miktar daha fazla olur..

mehmetelt
09-05-2013, 23:17
clk 320. şehir içinde benzinde 15 lt altına kolay kolay düşmez. 15 lt benzin yakan araç en az 18-19 lt lpg yakar. yuvarlak 20 de. lpg litresi ne kadar bilmiyorum ama yakacağı yakıtı hesaplamak için lpg litresini 20 ile çarpın

onurars
09-05-2013, 23:23
clk 320. şehir içinde benzinde 15 lt altına kolay kolay düşmez. 15 lt benzin yakan araç en az 18-19 lt lpg yakar. yuvarlak 20 de. lpg litresi ne kadar bilmiyorum ama yakacağı yakıtı hesaplamak için lpg litresini 20 ile çarpın

Varsayımlarla değil ben diğer konuları inceleyipte 12 lt yazdım,20 litre arkasına kamyon bağlasanız yakmaz :)

Uur
09-05-2013, 23:29
Eğer bana 3-4 sene satmadan bineceğim diyorsan Mercedesi alabilirsin. FAKAT :
Lpg kışın 2.86 ları gördü yazın 2.46 civarlarında diyelim. Ayrıca alacağın araç 10 yaşında. Tamam konfor malzeme kalitesi baya bir üsttür 10 yaşında olsada. Ama bir süre sonra çıkardığı masraflar araçtan soğutabilir ki çok doğal parçası pahalı. Bakımları nasıl yapıldı nasıl kullanıldı araç bunlarda önemli.

Benim şahsi fikrim : Tertemiz çok güzel bir aracın var hiç dertsiz başına dert açma.Ama gerçekten sende bir tutku haline geldiyse ozaman kimse bişey diyemez alabilirsin.

bkaraca
09-05-2013, 23:50
Kardeşim şuan hissettiğin duyguyu çok iyi biliyorum, 2003 clk her açıdan harika bir araç ama on yaşında...satmakla alakalı bir korkun yok ise bence kalbini ısıtan düşünceyi yap pişman da olsan fark etmez sonuçta kaç kez geleceksin dunyaya ?

mehmetelt
09-05-2013, 23:51
Varsayımlarla değil ben diğer konuları inceleyipte 12 lt yazdım,20 litre arkasına kamyon bağlasanız yakmaz :)

şehiriçi tüketim fabrika verisi 15.7 litre benzin. (varsayım değil fabrika verisi) lpg taktığınızda bu rakam 20 ltye yaklaşır bence. diğer arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler zaten. bu arada araç 1730 kg.(boş hali)

mehmetelt
09-05-2013, 23:55
bu arada beni yanlış anlama. durumum olsa bende leona değil clk ya binerdim.

KOSEREN
10-05-2013, 00:02
Alacağın mercedesin leona göre getirisi çok fazla olur,götürüsü ise önemli sayılacak şeyler.Ş.içi 17-18 litre lpg yakarsın.Aşşağısını görmeyi kesinlikle düşünme.Bu tarz araçlar ş.içinde çok yakar zaten,uzun yolda komik tüketimler ortaya çıkar hacim ve gücüne göre.Bu açıdan kullanım tarzın çok önemli.Yakıt olayı düşündürüyorsa seni,aracı günlük kullanımın nasıl bilmiyorum ama,öyle cadde cadde gezmene pek izin vermez.Benzin göstergesinin çat çat düşmesi dizel leondan sonra acayip can sıkar.Leon'a göre kıyaslanamayacak prestij-kalite katar,kalite konfor kıyas götürmez.Mercedes zaten bu konularda yoruma pek gerek yok.Ben olsam böyle bir değişim yapardım.Dediğim gibi tamamen tarzınla alakalı bir durum :)

Sarper55
10-05-2013, 00:10
Yani leonun öyle aranıcak bir zevkini görmedim ama bilemedim neydi hoşunuza giden :)
Açıkcası ben keyif değil de mantık kısmındayım bu işin. Mercedes bile olsa 1 yaşında arabadan inip 10 yaşında arabaya binmek bence mantıklı değil ama zevk meselesi tabi :)

lethaldoze
10-05-2013, 00:38
Mesela ben kendimden örnek vereyim. 30 bin tl ye çok güzel dizel ekonomik az km masrafsız yeni araç alınır paşa paşa binilir. Leonu bu kategoriye alabiliriz.
Diğer tarafta 10 yaşın üstü, ekonomik olmayan, olası masrafları açması yüksek muhtemel. Bmw veya mercedes var.
Ben kesinlikle o paraya e36 alırım. Çünkü şahsıma gezmek için araç bana lazımsa keyf alıcağım arabayı, hayranı olduğum sevdiğim arabayı alırım. Aslan besleyen yemine katlanır tabirini benimserim, kendimi kandırırm.
Sizde mercedes'i beğeniyor ve seviyorsanız ve aracı gezmek keyf almak için kullanıyorsanız, bende yemine katlanırım diyorsanız alırsınız.
Bir taraf masraflı ama keyifli, diğer tarafta ekonomik ve daha az keyifli diyelim.
Tamamen tarzınıza zevkkinize göre.
Tamamen parasal bir mevzu yani kararsızlık. Yoksa ikiside aynı yaksa, vergisi aynı olsa, masrafı aynı olsa 1 dk düşünmez mercedesi alırdınız. O halde tek sorun maddiyat. Karşılarım zevkime değer derseniz mercedes...

arm
10-05-2013, 01:27
Mesela ben kendimden örnek vereyim. 30 bin tl ye çok güzel dizel ekonomik az km masrafsız yeni araç alınır paşa paşa binilir. Leonu bu kategoriye alabiliriz.
Diğer tarafta 10 yaşın üstü, ekonomik olmayan, olası masrafları açması yüksek muhtemel. Bmw veya mercedes var.
Ben kesinlikle o paraya e36 alırım. Çünkü şahsıma gezmek için araç bana lazımsa keyf alıcağım arabayı, hayranı olduğum sevdiğim arabayı alırım. Aslan besleyen yemine katlanır tabirini benimserim, kendimi kandırırm.
Sizde mercedes'i beğeniyor ve seviyorsanız ve aracı gezmek keyf almak için kullanıyorsanız, bende yemine katlanırım diyorsanız alırsınız.
Bir taraf masraflı ama keyifli, diğer tarafta ekonomik ve daha az keyifli diyelim.
Tamamen parasal bir mevzu yani kararsızlık. Yoksa ikiside aynı yaksa, vergisi aynı olsa, masrafı aynı olsa 1 dk düşünmez mercedesi alırdınız. O halde tek sorun maddiyat. Karşılarım zevkime değer derseniz mercedes...

çok güzel yorum, bende aynen katılıyorum

ALPER-VNS
10-05-2013, 02:45
18 litre lpg yaksa bile 40 kuruş oluyo 2.20den hesaplarsak ki 2.05e veren yerler var ankarada istanbuk fiyatlarını bilmem.. leon bundan ne kadar az yakıyo bu aradaki fark seni etkiler mi?

320nin vergisi seni yorar mı?

bunların cevabı hayırsa bi dakka durmam ben.. leon la clk kıyaslamam bile kimse alınmasın darılmasın benm zevkim böyle :)

buarada mercedes bmw kadar sık bozulan bi araba değil, sanmıyorum bakımlı bi arabanın arıza çıkartacağını.. direksiz oluşu çok keyif veriyo yazın, arkadan itiş, sesi çok güzel, kasa arada bir SL gibi geliyo gözüme hoşuma gidiyo yani :) ben de çok bakmıştım ama 50li rakamlara bulabilmiştim ancak o kadar çıktıktan sonra 5 kasa alırım dedim ama 40000liraya 240 bile bulsam alırım şuan :)

onurars
10-05-2013, 07:50

Leonu o kategoriye alamayız:D çünkü 30bin tl ye corsa vs alınıyor açıkcası.Leonuda satarsam 50-53 arası satmayı düşünüyorum ve o kadar donanımlı araçtan inipte m3 olmadıkca e36 ya binmem.
Ben tüketimleri diğer okuduğum konulardan yola çıkarak fazla gözümde büyütmemiştim ama sanırım zannetiğimden fazla yakıyor araç dediklerinize göre.

18 litre lpg yaksa bile 40 kuruş oluyo 2.20den hesaplarsak ki 2.05e veren yerler var ankarada istanbuk fiyatlarını bilmem.. leon bundan ne kadar az yakıyo bu aradaki fark seni etkiler mi?

320nin vergisi seni yorar mı?

bunların cevabı hayırsa bi dakka durmam ben.. leon la clk kıyaslamam bile kimse alınmasın darılmasın benm zevkim böyle :)

buarada mercedes bmw kadar sık bozulan bi araba değil, sanmıyorum bakımlı bi arabanın arıza çıkartacağını.. direksiz oluşu çok keyif veriyo yazın, arkadan itiş, sesi çok güzel, kasa arada bir SL gibi geliyo gözüme hoşuma gidiyo yani :) ben de çok bakmıştım ama 50li rakamlara bulabilmiştim ancak o kadar çıktıktan sonra 5 kasa alırım dedim ama 40000liraya 240 bile bulsam alırım şuan :)

bmw mercedes bozulsada aslan gibi aksaray var en ufak vidasına kadar uygun bulunur diye düşünüyorum :)Dediklerinizin hepsine katılıyorum tamamen zevk aracı vergisi leondan 1000 tl daha fazla yıllık o yormaz beni.Benimde buldugum araç 50 li rakamlarda fazlamı peki fiyat?

onurars
13-05-2013, 16:59
Yerli yabancı tüm forumlara baktım,özellikle forumda kullanan arkadaşların yorumları hep olumlu yönde.Üstüne jantmaxx Cem Abinin al demesi ile kesin olarak kafaya koydum araca.Kısmetse aracımı sattığım gibi alıcam clk 320 yi