Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini jcw vs GP R59 2013
BlackEmperor
12-05-2013, 20:52
Beyler 2araç arasında kararsız kaldık motorları aynı gibi ama gp de motor içi daha farklı kuvvetlendirirmiş parçalar varmı suan için bilindik farklar süspansiyon frenler salıncak vs bu hafta sipariş vermek istiyoruz teknik anlamda bilinmedik başka farklar var mı
biz aldık gp2 hatta tr'de ilk alan olmuşuz.. şuan bildiğim fark araç üzerinde fabrika çıkışı billstein coilover var , bunun yanın sıra başka bir fark yok diye biliyorum ama tam emin değilim..
gp2 sayılı bir araç olduğundan ve az biraz daha güçlü olması sebebiyle benim tercihim o yönde olurdu.
Bu arada 0km gp2 Ist-Fenerbahçe-Kosiflerde mevcut en azından geçen hafta araç kosiflerin balkon kısmında duruyordu...
Almayin bende kapora verdim yaktim :) ilk r56 da toplam zarar 30.000 tl !
Jcw sizi daha mutlu edecektir,
Ama r59 cabrio cooper s jcw si yok. Kodu yanlis yazmissiniz..
BlackEmperor
12-05-2013, 21:51
Kodu yanlış yazmışımdır doğru o zaman hafıfletılmış krank sert subaylar pıstonlar jcw de de varsa o zaman gp ye gerek yok aslında recaro cam tavan derken aynı fıyata geldi bızım arabada :) bu hafta sıparış verecek ınsallah Temmuz sonu teslım
BlackEmperor
13-05-2013, 09:46
var mi bildiğiniz başka detaylar beyler ibare jcw ye doğru kayıyor :)
Teknik detay harici GP nin 2 Kişilik olması ciddi dezavantaj
Satarken GP ler muazzam fiyat kaybına uğruyor vede satış süreleri çok uzun
R53 ler için bildiğimiz bişey R56 da durumun farklı olucağını düşünmüyorum
"0" KM alıyorsunuz risk almayın Jcw ile devam edin bence ..
Kodu yanlış yazmışımdır doğru o zaman hafıfletılmış krank sert subaylar pıstonlar jcw de de varsa o zaman gp ye gerek yok aslında recaro cam tavan derken aynı fıyata geldi bızım arabada :) bu hafta sıparış verecek ınsallah Temmuz sonu teslım
hayırlı olsun bro :icon_tup:
gp2 sayılı bir araç olduğundan ve az biraz daha güçlü olması sebebiyle benim tercihim o yönde olurdu.
Bu arada 0km gp2 Ist-Fenerbahçe-Kosiflerde mevcut en azından geçen hafta araç kosiflerin balkon kısmında duruyordu...
Orada duran gp2 Selim Kosif'e ait araç. Tr.'ye giren ilk araç. Standart donanımda coilover var..
Detaylara girersek...
JCW GP 2013 :
- 2000 adet
- Billstein Coilover
- GP Diffuser
- GP Kanat mevcut..
- Recaro Koltuk (ısıtmalı) ;)
GP mode diye bir olayı var. Ekstra olarak. Traction off'un biraz daha farklı bir tipi sanırım.. kullanmadığım için bilgim yok...
JCW ile arasında cam tavan ve koltuk farkını koyarsanız 120-150 kg hafiflik farkı var.
GP jantlar 5 para etmez.. Ancak çok özel bir araç olduğu gerçek..
Konfor, 4 kişilik olması ve dolu olması açısından JCW, ancak unutmayın ki GP özel :) Benim cooperS, orjinal JCW'den daha orjinal bir JCW gibi duruyordu :D
zarar ikisinde de aynı sayılır. farketmez.. Ancak tavsiyem 2. el JCW almanız. sıfırın zararı büyük.(misal 2011 model kazasız boyasız çiziksiz ekstralı aracımın, ekstraları dışında bana maliyeti 37.000 €, satış fiyatım 25.000 € 30.000km'deyken..)
GP çok farklı olmayacaktır. yada jcw.
haa ben kendim bizzat GP'ye kapora verdim, kosiflerin garajında duruyor şuanda.. Ancak r56'yı satıp ettiğim zararı görünce, yeter dedim :) GP alacaksanızda, kosiflerin garajında suanda adıma ayrılmış duruyor, gidin bakın derim..
Day Walker
13-05-2013, 10:23
Hayırlısı olsun kardeşim :)
Detaylara girersek...
JCW GP 2013 :
- 2000 adet
- Billstein Coilover
- GP Diffuser
- GP Kanat mevcut..
- Recaro Koltuk (ısıtmalı) ;)
GP mode diye bir olayı var. Ekstra olarak. Traction off'un biraz daha farklı bir tipi sanırım.. kullanmadığım için bilgim yok...
JCW ile arasında cam tavan ve koltuk farkını koyarsanız 120-150 kg hafiflik farkı var.
GP jantlar 5 para etmez.. Ancak çok özel bir araç olduğu gerçek..
Konfor, 4 kişilik olması ve dolu olması açısından JCW, ancak unutmayın ki GP özel :) Benim cooperS, orjinal JCW'den daha orjinal bir JCW gibi duruyordu :D
zarar ikisinde de aynı sayılır. farketmez.. Ancak tavsiyem 2. el JCW almanız. sıfırın zararı büyük.(misal 2011 model kazasız boyasız çiziksiz ekstralı aracımın, ekstraları dışında bana maliyeti 37.000 €, satış fiyatım 25.000 € 30.000km'deyken..)
GP çok farklı olmayacaktır. yada jcw.
haa ben kendim bizzat GP'ye kapora verdim, kosiflerin garajında duruyor şuanda.. Ancak r56'yı satıp ettiğim zararı görünce, yeter dedim :) GP alacaksanızda, kosiflerin garajında suanda adıma ayrılmış duruyor, gidin bakın derim..
Şimdi reklamlar :D
BlackEmperor
13-05-2013, 10:52
Kekuti sağol kardeşim :)
beyler keşke benim için olsa Hayırlı olsun dileklerinizi arkadaşıma ileteceğim :) Şuan zaten konuyu okuyordur, son kararını verecek verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
bu arada GP den bursadada var bi tane duruyor, zaten gördük ve dibimiz düştü :) çok farklı bi araç lastikler yarı slick egzoz sesi sanki mıncıklanmış gibi renk muazzam bizim için motor içi fark varmıydı sorusuydu, onunda cevabını aldık sayılır sayenizde,
difusor , karbon kanat coilover sorun değil onların siparişini aldıktan sonra gececeğiz bi fren kiti kalıyor onuda kullandıktan sonra duruma göre bakıp karar vereceğiz.
kısaca komple yürüyen GP + donanım jcw gibi bişey olacak
Kekuti sağol kardeşim :)
beyler keşke benim için olsa Hayırlı olsun dileklerinizi arkadaşıma ileteceğim :) Şuan zaten konuyu okuyordur, son kararını verecek verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
iyi iyi bi akşam çıkartırsın otobana :D
-Günalp-
13-05-2013, 10:54
bide ek olarak gpler yarı silik lastikle geliyor.. performansta baya iyi. hafiflik yaramış gp ye.
3 üne 5 ine bakmam para sıkıntısı yok diyorsanız GP ama yok satarken napıcam ne edicem diye düşünceksiniz 2.el jcw daha mantıklı
BlackEmperor
13-05-2013, 10:58
iyi iyi bi akşam çıkartırsın otobana :D
stok hali bile sakat mıncıkladıktan sonra rakip bulamayız 1.6 T sınıfında :)
difusor , karbon kanat coilover sorun değil onların siparişini aldıktan sonra gececeğiz bi fren kiti kalıyor onuda kullandıktan sonra duruma göre bakıp karar vereceğiz.
kısaca komple yürüyen GP + donanım jcw gibi bişey olacak
GP ile JCW Fren kiti aynı.. ;)
Moto altında ayrıca kanallı koruma sistemi yapmışlar, diffuser gibi kanallı. o ekstra mesela.. :)
yok o kadar iddaalı olmayın :D maalesef makyajlılar iyi yürüsede, proje için pek verimli değil.. maf tı mapdı derken, yazılımı bile beyin söküp atıyorsunuz :D
GP ile JCW Fren kiti aynı.. ;)
Moto altında ayrıca kanallı koruma sistemi yapmışlar, diffuser gibi kanallı. o ekstra mesela.. :)
yok aynı olmaması lazım GP de 6 piston 1.35 freni vardı
jcw ler 4 piston
jcw ler 4 piston
gördüğüm kadarıyla aynıydı, bir farkı öğrenmiş oldum eminseniz :D
teşekkürler
Şimdi reklamlar :D
haydaaaa :D bizde para çok gibi :p
getir getir bende rexsle denyiycek araç bulamıyodum :D
jcw ler 4 piston
bu 6 pistonsa, bunu r53'e uygulayabilir miyiz ? :soru:
gördüğüm kadarıyla aynıydı, bir farkı öğrenmiş oldum eminseniz :D
teşekkürler
farklı farklı eminim
frene basınca ön camdan çıkartır heralde o kiloyla
bu 6 pistonsa, bunu r53'e uygulayabilir miyiz ? :soru:
uygularsın kesinde ya spacer takarsın en kötü ihtmal jant deiştirirsin kerem ama kesin takarsın
uygularsın kesinde ya spacer takarsın en kötü ihtmal jant deiştirirsin kerem ama kesin takarsın
jantlar değişecek, sağ önde çizik var ufaktan :) biraz yıpratmış antalya ;)
edit : bu arada jcw r56 fren kitini r53 gp'ye takan çok oldu ? orjinal jantlarla.. spacer mı kullandılar ?
bu arada bu cümle yanlış anlaşılmış :D ben alımdan vazgeçtim, gittim r53 aldım :) o yüzden gidin benim ayırttığımı alında, bende kaporayı geri aliim dedim :D niyetim tamamen duygusal
jantlar değişecek, sağ önde çizik var ufaktan :) biraz yıpratmış antalya ;)
edit : bu arada jcw r56 fren kitini r53 gp'ye takan çok oldu ? orjinal jantlarla.. spacer mı kullandılar ?
evet spacer olmadan sığmıyor kesin takmak lazım,aslında r53 frende güzelde orj balata kullanmak lazım,zaten sıfırdan jcw alıcağına yeni gp almak daha mantıklı ama yeni gp alırsanda sadece ön alıyorsun r56 jcw alırsan arkada var işin içinde hadi önleri gp aldın arkalar için r56 jcw ayrı satılırmı acaba oda var
evet spacer olmadan sığmıyor kesin takmak lazım,aslında r53 frende güzelde orj balata kullanmak lazım
belki disk, hortumlar ve balatayı ebc'ye çevirebilirim. R56'da çok memnun kalmıştım.. Brembo anasının gözü biraz..
belki disk, hortumlar ve balatayı ebc'ye çevirebilirim. R56'da çok memnun kalmıştım.. Brembo anasının gözü biraz..
yani mantıklı r56 jcw alsan sıfır 4500 tl min ebc bunun 4 te 1 ine yada 3 te 1 ne hallolur heralde daha öncede kullandım iyidi diyosan mali açıdan mantıklı
BlackEmperor
13-05-2013, 11:43
yazılım olayını öğrendiğimiz iyi oldu, obd den bağlanıp yazılım atamıyormuyuz yani ? Vardir bi numarası 2013 polo GTI lardada aynı muhabbet var galiba Hangi beyin var jcw de
kaliperler 6 pistonlu diskler daha büyük 13" jcw de 11" disk var, alt hava kanalları var arabanın altı dümdüz :) birde kamber açıları pist için daha uygun GP de
kısaca pist için GP biçilmiş kaftan
yazılım olayını öğrendiğimiz iyi oldu, obd den bağlanıp yazılım atamıyormuyuz yani ? Vardir bi numarası 2013 polo GTI lardada aynı muhabbet var galiba Hangi beyin var jcw de
kaliperler 6 pistonlu diskler daha büyük 13" jcw de 11" disk var, alt hava kanalları var arabanın altı dümdüz :) birde kamber açıları pist için daha uygun GP de
kısaca pist için GP biçilmiş kaftan
obd den atmanın bir yolu yok diye biliyorum sökülmesi lazım mecburen
BlackEmperor
13-05-2013, 11:51
bu işi temiz yapan varsa sıkıntı olmaz biz ne var ne yok ortaya dökelimde akıllarda soru işareti kalmasın.
bu işi temiz yapan varsa sıkıntı olmaz biz ne var ne yok ortaya dökelimde akıllarda soru işareti kalmasın.
tabiki var.. Ecufast ! ilk 2000 km'de, takın dp'yi motorun rodajını güzelce yapın.. Sonra 2000 bakımı yağ değişimi, hemen Özgüne koşun :D
Bizim adanalı gürkan dediğimizi yaptı. Bolt on'da daha hızlısı yok.. :icon_tup: (r56)
başka firmada yürüyen mini'ye denk gelmedim ki, benim yeni aldığımda başka bir firmanın yazılımı var.. Araba orjinalden daha yavaş suanda :D :hahaha:
yani mantıklı r56 jcw alsan sıfır 4500 tl min ebc bunun 4 te 1 ine yada 3 te 1 ne hallolur heralde daha öncede kullandım iyidi diyosan mali açıdan mantıklı
şöyle ki, r56'S lerin fren diski balatası r53 GP ile aynı biliyorum.. Sonrasında ben EBC'ye geçiş yapmıştım ki, r56 zımba gibi duruyordu.. r53 için tek kötülük bu bence.. duramıyorum :D
EBC kesin fayda edecektir..
BlackEmperor
13-05-2013, 21:35
sipariş verilmiştir beyler :) yardımlarınız için teşekkürler