PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz Farkımı Araç Farkımı ?

nobelium
29-05-2008, 21:37
Arkadaşlar Eski Aracım Olan Honda Civic 1.4 Hb 98 Kasa Aracıma Otto Egsoz Takmıştık Susturucu ıptalı Ve Kat Iptaline Gerek Kalmadan Son Derece Hoş Bir Ses Alıyorduk Aracımın Pert Olması Halinde Yerine Megane Coupe 2001 Aldım Ve Piyasada Otto Egsoz Bulamadıgım ıcın En Az Otto Egsoz Kadar Iyi Bir Egsoz Takdım Ancak Honda Dakı Aldıgım Performansın Yarısını Bıle Alamadım Meganede....

Demek Istediğim Egsozdan Dolayımıdır Performans Farkı Yoksa Arac Model Farkındanmıdır

51 Lık Duz Boru Cektırmeyı Dusunuyorum Ancak Korkuyorum Yıne Ses Alamassam Diye Firi Ve önerilerinizi Beklıyorum

KIVANÇ
29-05-2008, 22:41
bence arac farkı

mehzent
29-05-2008, 22:50
kesınlıkle arac farkı hondanın sesı nede varkı ıkı tane hks taktım megane ama ona bıle cavap alamadım zor yanı, renodan on numara ses almak...

Schumi
29-05-2008, 22:51
Her araç aynı eksoz ile bile aynı sesi vermezken sen farklı eksoz ile aynı sesi ve performansı bekliyor olman biraz olasılık dışı bir durum.

Absinthé
29-05-2008, 23:26
Honda'nın yapılan işleme cevabıyla renault'un cevabı tabiki farklı olur...

Hem performans olarak...Hem ses olarak...

ugur
29-05-2008, 23:38
can ogünde dediğim gibi tabiki motor farkı hatta dah yolda giderken demiştim sana öle bi hondadaki ses çıkmaz gibisine 51 lik düz boruyla biraz daha güzel olur belki ama emin değilim yinede nasıl olucak deneyip görücez olmadı sen yine honda alıcan :D başka çaren yok :)

izo
30-05-2008, 10:54
ben cok guzes ses almistim atmosferikken, ilaci ss headers 51mm borular ve tok ses veren susturucular....hondanin tiz bir sesi varken, reno dan alicagin ses bircok kisi tarafindan daha cok begenilecektir tok olacagi icin...

nobelium
30-05-2008, 16:50
Arkadaşlar 51 Lik Düz Borudan Sonra Sorun çözülmüştürr Herkez Saolsun

yancı
30-05-2008, 20:05
egzos sistemi ile alakalı aracın verdiği ses ile araç markasının alakası yok egzost sistemidir bu sesi yaratan ufak değişikliklerle sistemde çok daha iyisini meganedende alabilirsin şahindende ;)

Absinthé
30-05-2008, 23:40
egzos sistemi ile alakalı aracın verdiği ses ile araç markasının alakası yok egzost sistemidir bu sesi yaratan ufak değişikliklerle sistemde çok daha iyisini meganedende alabilirsin şahindende ;)

O zaman senin mantığınla bakarsak olaya...

HKS marka egzozu,

1.6 şahin 'e de taksan aynı ses çıkar?
Civic 1.6 Vti 'a da taksan aynı ses çıkar?
Bmw 316i 'yede taksan aynı ses çıkar?

İnsanları yanlış yönlendirmeyin... :rolleyes:

Ağzı olan değil, bilen konuşsun... ;)

Böyle saçma bişey duymadım.

yancı
31-05-2008, 22:52
O zaman senin mantığınla bakarsak olaya...

HKS marka egzozu,

1.6 şahin 'e de taksan aynı ses çıkar?
Civic 1.6 Vti 'a da taksan aynı ses çıkar?
Bmw 316i 'yede taksan aynı ses çıkar?

İnsanları yanlış yönlendirmeyin... :rolleyes:

Ağzı olan değil, bilen konuşsun... ;)

Böyle saçma bişey duymadım.

çıkış motordan manifolt ve headers sistemi ile yapıyor headerslı bir araç la olmayan bir araç arasında fark vardır onun haricinde orjinal manifolt sistemi ve geri kalan kısım örneğin komple supersprint olan iki araçtan ses te ağım şağım bi fark göremessin dene gör bilende konuşmasın yaşayan konuşsun bence ;) herşey öle okuduğun yazılardan buraya biliyorum yazıp öle böle demekle olmuo yaşa sonra yaz ;) pratiğe dök yani hade eyw

SerkanKurt
31-05-2008, 23:41
çıkış motordan manifolt ve headers sistemi ile yapıyor headerslı bir araç la olmayan bir araç arasında fark vardır onun haricinde orjinal manifolt sistemi ve geri kalan kısım örneğin komple supersprint olan iki araçtan ses te ağım şağım bi fark göremessin dene gör bilende konuşmasın yaşayan konuşsun bence ;) herşey öle okuduğun yazılardan buraya biliyorum yazıp öle böle demekle olmuo yaşa sonra yaz ;) pratiğe dök yani hade eyw

sen şimdi şahinle bmw den aynı marka egzozlarla aynı sesimi çıkartıyorsun ?:hahaha: güldürme insanları.

senna
31-05-2008, 23:53

manifold ne header ne?

Schumi
31-05-2008, 23:56
Yani kişilerin karakterine ses tellerine gırtlak yapısına bakmadan mikrofon çeşitleri var. Misal ibrahim tatlıses mikrofonu var o mikrofonla bneim gibi iğrenç sesli birisi böle şarkı sölese kasedi satar. Yada bide ismail yk mikrofonu var onunlada george michael şarkı sölese gene rezil gene rezil ismail yk sesi. kim sölerse sölesin yani. :) Komik şeyler bunlar bilmeden konuşma diyorsunuz ya bide. Motorların eksozsuz hallerinin bile sesleri ayırt edilir şekilde farklı karakterleri devir çevirmeleri kısa yada uzun stroke olanları vs.vs siz nasıl eksozun markası sesi belirler marka önemli değil dersiniz anlayamıyorum.

ugur
31-05-2008, 23:59

senin bu mantığınla yola çıkarsak sahinden ferrari sesi alınır :)

nobelium
01-06-2008, 22:51
senin bu mantığınla yola çıkarsak sahinden ferrari sesi alınır :)

müsayit bir yerde incek var :D

Absinthé
01-06-2008, 22:55
müsayit bir yerde incek var :D

Öyle deme ama Tubi takarsan aynı sesi alırsın bak :D

Oz`
10-06-2008, 08:56
dostum slmlar öncelikle araba değil motor farkı bu 1 ikincisi Kasalar kiloları eşitmi ?aynı aeroya sahiplermi ? buda 2

şimdi bunun yanında motorları hondanın daha performannslı çünkü adamların kapak yapıları çok güzel 1.6 typer 1.4 fark etmez egsozt sistemleri (headers) çok farklı emmeleri çok farklı ondan dolayı birçok değşikliği var