Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 206 1.4 Otomatik Şanzıman Yağ Değişimi

XSi
14-05-2013, 10:32
Arkadaşlar,

Peugeot 206 1.4 otomatik şanzımanlı bir araç aldık, yağ değişimi yaptırmak istiyorum, kaç litre yağ alır?

Yetkili servisleri arıyorum sığır sığı cevaplar veriyorlar

Bitanesini aradım bilgisayara bağlarız, basınçlara bakarız , ona göre 4 ile 6 litre arası yağ olabilir diyor!! çüş a.q 4 ile 6 litre arasında %50 fark var, sonra alıştırma yapcaz diyor (bilgisayara bağlayıp sayacı sıfırlayacak çakal), bu arada bende de peugeot kablosu var (made in china) basınçlarda bi sıkıntı yok diyorum, olmaz prosedür böyle hede hödö sayıyor, düdük detected :)

en iyisi doğru yağı alıp sanayinin yolunu tutmak , otomatik şanzımancıda değiştirtmek gibi..

O nedenle kaç litre yağa ihtiyacım var öğrenmek istedim

Yardımlar için şimdiden teşekkürler

YavuzNaz
14-05-2013, 11:13
Selam yakın zamanda bende 1,5 otomatik hondamın şanzıman yağını değiştirdim, okmeydanı otomatik şanzıman hastanesinde, ortalama bu hacimdeki araçların şanzımanları 3 litre, komple boşaltıldığında 4 lira civarı yağ alıyor, 6 litreler felan sallamasyon olmuş, internette dolaşan bazı söylemler var yok şanzuman içerisindeki filtrede bulunan yağın vakumla çekilmesi vs. falan o iş o kadar basit değil sıfır yağ kalacak şekilde şanzıman yağını boşlatmak için şanzımanın açılması gerekiyor, açıldığı vakit içinde bulunan filtre aksamı vs. temizliği yapılır ama şanzımanda sorun yoksa açmaya gerek yok yağını değiştirip geçin derim, bu konuda size fikir edinebileceğiniz iki yer önerebilirim, gerçekten işini hakkıyla yapan kişilerdir,

Tutuncu Otomotiv (http://www.tutuncuotomotiv.com/)

SNMEZLER OTOMOTV - OKMEYDANI / STANBUL (http://sonmezlerotomotiv.com/iletisim.htm)

emp:)
14-05-2013, 17:10
Servis yag miktarini sallamamis sanirim. Castrol de kapasiteye 6 lt demis. Uygun yag olarakta atf dex 2 demis.

ibooo
14-05-2013, 18:40
Çoğu araçta şanzuman komple inmeden yağın tamamı boşalmaz,türbünün içinde yağ mutlaka kalır,4 ila 6 litre arasıda yağ alır kimse sallamamış bence

alihan_27
14-05-2013, 20:20
Mb3 mü, al4 mü şanzıman bilmiyorum. Planetten sayaç vs varsa al4 varsayıyorum. Yağın tamamı boşaltılırsa 4 lt kafidir. Azda olsa içinde eski yağ kalıyor ama basınçta yetersizlik varsa 5 lt'ye çıkılabilir, servis o yüzden demiş olabilir. Yağ değişiminden önce planetten kontrol ederek şanzıman yağ ısısının 60-80 derece arası olmasına dikkat edilmeli. Bulursan esso lt71141, bulamazsan mobil lt71141 kullanabilirsin.
Tekrar yazıyorum yanlış olmasın bu söylediklerim al4 şanzıman için geçerli.

XSi
15-05-2013, 00:20
Çoğu araçta şanzuman komple inmeden yağın tamamı boşalmaz,türbünün içinde yağ mutlaka kalır,4 ila 6 litre arasıda yağ alır kimse sallamamış bence

şanzıman inmeyeceği belliydi, yetkili servisin net diye 3,5 - 4 lt arası alır demesi gerekirdi, ama arkadaşlar ya bu işi yapmamış bilmiyor yada düdüklemeye yer arıyor.. İkitelli de daha önceden de gittiğim PAX isimli yetkili servis ayarındaki servise gittim iş çıkışı, 30 dk da değiştirdiler yağı, 4 tane 1 lt, 1 kutu tam bitmedi. Adamlar biliyorlar, hiç ikiletmedi bile..

Mb3 mü, al4 mü şanzıman bilmiyorum. Planetten sayaç vs varsa al4 varsayıyorum. Yağın tamamı boşaltılırsa 4 lt kafidir. Azda olsa içinde eski yağ kalıyor ama basınçta yetersizlik varsa 5 lt'ye çıkılabilir, servis o yüzden demiş olabilir. Yağ değişiminden önce planetten kontrol ederek şanzıman yağ ısısının 60-80 derece arası olmasına dikkat edilmeli. Bulursan esso lt71141, bulamazsan mobil lt71141 kullanabilirsin.
Tekrar yazıyorum yanlış olmasın bu söylediklerim al4 şanzıman için geçerli.

şanzıman AL4, direk boşalltıkları için yağ sıcaklığına bakmadılar, alttan tapaları açıp döktüler, konması gereken rakamı da net bildikleri için 3,5 lt civarı doldurdular..

Yağ değişimi ile olan vuruntular oldukça azaldı, gittiğim özel servis bile yağ değişimine gerek yok aslında diyip durdu, neyin kafasındalar anlamıyorum ciddi fark etti yağ değişimi sonrası