PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo GTI hk.

Suleyman
14-05-2013, 19:42
Merhaba arkadaşlar, aracım 299x lerde yağ ışığı yakmıştı ve o günden beridir doğuşa yağ durumuyla alakalı şikayetlerim oldu hatta direk aracın değişmesi için talepte bulunmuştum.Bugün tekrar doğuş otoya yağ ölçümü için götürdüm aracımı ve son durumu paylaşacağım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

5460 km de gittim yağ değişimi yapıldı ve 1.000 km sonra tekrar kontrole getirmem söylendi bunun üzerine 6458 yani tam 998 km sonra servise götürdüm;

5460 km iken => 2535 gram yağ eklenmiş 5w/30

6458 km iken => 2491 gram yağ kalmış yani 1.000 km de 44 gram yağ eksilmesi olmuş(usta bir ara 13x gramlardan da bahsetti neye inanacağımı şaşırdım) bu durumun normal olduğu söylendi ve sözde Almanya nın belirttiği kadarıyla;

Motor yağı tüketimi 1.000 km' de 0.5 litre miktarından daha fazla ise, parça değişimlerinden sonra gereken neyse o yapılıyor.(Ayrıca bu değer baya bir abartı gibi?)

44 GRAM NORMAL BİR DEĞER MİDİR?

Ufuk
14-05-2013, 19:44
Eğer halen istiyorsan gitmeden önce çok az bişey yağ çek motordan.Ölçümde az gözükür artık ne yapıcaklarsa yaparlar.

SGTI
14-05-2013, 20:01
44 gram gayet normal bir değer 1000 km için.Sıkıntılı denebilecek araçlar 1000 km de 750gr -1lt arası yakan araçlar için geçerli.Yani alacağınız yeni araç emin olun bundan ya fazla eksiltir yada aynı.Ki inanın çok kişi 1 litre eksiltmesine rağmen yeni araç temin edemiyor.Öyle yağ çekme bırakma olaylarına hiç gerek yok.Tahminimce servis önerdiği içinde castrol veya shell helix kullanıyorsunuzdur.marka oalrak iyi olabilirler ama gti için iyi değil.En ufak bi gazlamada 100-105 dereceleri görüyodum ben.Şu anda mobili test ediyorum gazlamalı 96 derecenin üzerine çıkmadı.Daha test edicek kadar km yapmadım ama yakmayacağına eminim zaten castrol kullanırkende böyle bir problemim yoktu.Aslında mobil elimin altında var diye aldım bir nebzede.Motulu denemek daha çok istiyordum.Motul ve mobil1 esp nin yağlarını araştırın.Özellikle motul hem ısınmıyor hemde yağ eksiltme diye bir olay bırakmıyor.Bu bilgiyide bilgisine güvendiğim gti konusunda üstad denebilecek bir abimden öğrendim yoksa motulu denemişliğim yok daha :)

Eworen
14-05-2013, 20:26
44 gram eksiltme olarak sayılmaz bile :)
gayet düşük bile şu anlık bi sorun yok gibi kafaya takmadan kullanmaya devam et aklından çıkar
Işık yakarsa bakarsın duruma..
Benimkide 2000 km de eksiltme yapmıştı yandım ne yapıcam şimdi diyordum
Ama sonra normal olduğunu anladım..
İlk eksiltmeyi önemseme sonrasında takip et..

CLIORS
14-05-2013, 20:29
eklemedeki gramaj hadi anlaşılır da, 2491 gr yağ kaldığını söyleyen ustayı takdir ediyorum, kriptoniti çok kaçırmış gözleri acımasın sonra. 1 gr, hassasiyete bak.

Safak
14-05-2013, 20:37
Otomobilinizin kitapçığına baktınız mı? Kabul edilebilir eksiltme değeri yazacaktır.

Yüksek yağ sıcaklığında çalışan küçük hacimli bir motor... O ısılara gelen yağın belirli miktarlarda buharlaşması çok normal. Benim arabamın 90 derecelerde olduğu zamanlarda sizin motorlarınız 110 dereceleri geçiyor...

Suleyman
14-05-2013, 22:26
Anlaşıldı sıkıntı yok o halde şimdilik

by_speedvw
15-05-2013, 00:00
Anlaşıldı sıkıntı yok o halde şimdilik

hangi doğuşa gittiniz evet 1000 km de 0,5 lt normal değerler içindedir.

Suleyman
16-05-2013, 07:54
Maslak.bu arada aklima gelmisken sadece karter havalandirma borusunun degistigi soylenmisti ama gecen gittigimde yetkili kisi araca yazilim yapildigini da soyledi ve sunu sormak istiyorum aracin gucunu kisma gibi bi durum olabilir mi ?

Tholl-ga
16-05-2013, 08:05
Maslak.bu arada aklima gelmisken sadece karter havalandirma borusunun degistigi soylenmisti ama gecen gittigimde yetkili kisi araca yazilim yapildigini da soyledi ve sunu sormak istiyorum aracin gucunu kisma gibi bi durum olabilir mi ?

öyle bir durum söz konusu değil

Suleyman
16-05-2013, 08:09
öyle bir durum söz konusu değil

Nedense bir garip geliyor, psikolojikte olabilir ama tesekkurler.

Eworen
16-05-2013, 09:15

Dsg yazilim guncellemesi vardi daha once yaptirmadiysan onu yapmis olabilirler

Suleyman
16-05-2013, 19:39
Dsg yazilim guncellemesi vardi daha once yaptirmadiysan onu yapmis olabilirler

2013 ün başında teslim aldım aracı sonradan çıktıysa olabilir, bilgim yok açıkçası.