Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulusal OtoDrag / 8 Haziran / E.O.S.K

Sayfa : 1 [2]

Vts_Power
10-06-2008, 11:24
komserler kurulu yayınladı ve bizede yazılı bildirildi, ancak yine 320 yapıldı bunu anlamak mümkün değil klübü aradım cevap : bizde akşam öğrendik 320 yaptığımızı.. photosel görmedi kablosu yetmedi falan filan...
bu kdar ciddiyetsiz olunurmu yapmayın kardeşim drag falan o zaman

yellows2kturbo
10-06-2008, 11:44
bu işler maalesef hep böle oluyor bence bunun nedeni drag sporuna olan saygısızlık...... bunun başka bir izahı açıklaması yok diye düşünüyorum ben şahsen

AYBARS
10-06-2008, 12:05
neoldu yaw 10 saniye koşan amerikana biz görmedik
Hilmi,10 sn değil,9.83 yürüdü zaten.:D
Ha 400 metremi değilmi.Onu allah bilir.:)Yalan ve gerçek bir daha belli oldu böylece.
Gerçek N/A 10 sn lik amerikanı kısmetse 29 nda hepbirlikte izliyecez.
Aybars

grkm
10-06-2008, 12:25
Ha 400 metremi değilmi.Onu allah bilir.:)Yalan ve gerçek bir daha belli oldu böylece.
Aybars

Yarışın 400 metre olmadığı gerçek, fani kullar da ölçerek bilebiliyor.

iso335
10-06-2008, 12:27
Yarışın 400 metre olmadığı gerçek, fani kullar da ölçerek bilebiliyor.

+100 BEN ÖLÇTÜM 316 METRE

Kaan
10-06-2008, 12:33
Bi ara pist kısaydı uzundu zart zurt muhabbeti oldu.Yok yarışmacıların imzası alındı tekrar uzatıldı kısaltıldı muhabbeti oldu.
Ama bizim kulağımıza gelen hep 340m 320m gibi rakkamlardı 400m ye uzatıldı dendi bi ara.
Yarışanlardan kimsenin imza felan verdiğini görmedim ben:soru:

miniks
10-06-2008, 15:19
Aybars

ben 10 saniye koşamadıgından dolayı yazmadım aybarscım yanlış anlama lütfen hani japon balıgına gecildi ya köpek balıgı ona ithafen söledim

AYBARS
10-06-2008, 16:09
ben 10 saniye koşamadıgından dolayı yazmadım aybarscım yanlış anlama lütfen hani japon balıgına gecildi ya köpek balıgı ona ithafen söledim
Her iki arabanın üstün olduğu yerler mevcut.Japon balığı ve köpek balığı olarak da olay değerlendirilebilir.Sonucun böyle olacağını ben biliyordum zaten.Arabamızın geçilmesine hiç üzülmediğimi söyleyebilirim.Hatta sevindim.Selahattin uzun zamandan beri rakip görmediği içinde ona da iyi geldi aslında,herkesin merakı gitmiş oldu,benimde dahil.Murat arkadaşımızla tanışmakta olayın diğer güzel yönüydü.
Ha diğer bir ayrıntıyıda aktarayım.Justy orada zaten yara yara zorlamadan yarışı aldı.0.50 sec daha hızlı gidebilirdi gözlemlediğim kadarıyla.Kalkış ve vites geçişleri oldukça smooth idi.Tebrik ediyorum Muratı.

Aybars

vtanju
10-06-2008, 16:56

capon baligi turbo takmis ama:)

miniks
10-06-2008, 17:03
volkan abi

bende bundan bahsediyorum zaten neden hala daha N/A amercan arabaları ile japon lara kafa tutulmaya calışılıyor

turbo bir malzeme herkes takabilur Ayşeler bile ehhehehhehee

Grs91
10-06-2008, 17:05
capon baligi turbo takmis ama:)

Her yigidin bi yogurt yiyisi var volkan abi :) bazi kopek baliklarida capon baliklarina ozeniyor demekki var su turboda bi keramet :D

vtanju
10-06-2008, 17:18
volkan abi

bende bundan bahsediyorum zaten neden hala daha N/A amercan arabaları ile japon lara kafa tutulmaya calışılıyor

turbo bir malzeme herkes takabilur Ayşeler bile ehhehehhehee

selam Hilmi/Ahmet

eksiden caponlar turboyu kesfetmeden niye amerikanlar kafa tutuyorsa NA amerikanlarda onun icin guclu turbo caponlara su an kafa tutuyor:) birde benim fikrim sadece, tubular sase camaro en fazla 375hp hadi 400hp cikarttir. justy 2.5bar basiyor C16 kullaniyor, cok daha ustun bir makine oldugu ortada. 29 haziran ankara guzel olacak:D

sevgiler

volkan

vtanju
10-06-2008, 17:18
Her yigidin bi yogurt yiyisi var volkan abi :) bazi kopek baliklarida capon baliklarina ozeniyor demekki var su turboda bi keramet :D

suna yunus baligi deseniz daha iyi olur:o

alp1903
10-06-2008, 17:25
ankara güzel olucak demekki :) hadi hayırlısı inşallah herşey güzel giderde eskisi gibi draglara ilgi artmaya başlar :)

Oz`
10-06-2008, 17:29
japon balıgı kopek balığı video da var demekki işlevi önemli cüsssesi değil :D neyin peşindeyiz onu anlayamıyorumki durun bakalım japon balıkları coğalabilir :) köpek balıklarınıda bekleris selehattin abiden 8500 dönen ve methanollle çalışan bir motoru vardı 1 kere getirdi piste çok güzel kokuyordu onu görmek gerçekten isteriz çok güzeldi motoru maşlllah ayrıca adam indi tebrik ettti olay orda bittti nedir bunun uzaması yok öle yok böle 5.85 kosabilen amerikan varmı Japon balığı var Dünya rekoru sahibi JApon
balığı anlamadığım bişi var neden hazmademiyorsunuz bu işler böle geçilirsin geçersin herzaman en iyisi olamasssın!

dragon07
10-06-2008, 17:49
WS impreza 300m yi 7sn-7.5sn de koşuyordu.bu yıl iyi zamanlar olmuyor açıkçası geçen yıl herkez daha hızlıydı.her hafta rekor değişiyordu ki manisa pisti iyi yol tutuyor.iyi bir zaman yapılacaksa manisa pistinden başkasında yapılamaz.

vtanju
10-06-2008, 17:56
japon balıgı kopek balığı video da var demekki işlevi önemli cüsssesi değil :D neyin peşindeyiz onu anlayamıyorumki durun bakalım japon balıkları coğalabilir :) köpek balıklarınıda bekleris selehattin abiden 8500 dönen ve methanollle çalışan bir motoru vardı 1 kere getirdi piste çok güzel kokuyordu onu görmek gerçekten isteriz çok güzeldi motoru maşlllah ayrıca adam indi tebrik ettti olay orda bittti nedir bunun uzaması yok öle yok böle 5.85 kosabilen amerikan varmı Japon balığı var Dünya rekoru sahibi JApon
balığı anlamadığım bişi var neden hazmademiyorsunuz bu işler böle geçilirsin geçersin herzaman en iyisi olamasssın!

selam ozgun, biraz abarttin galiba dimi, kimsenin birsey dedigi veya hazmedemedigi birsey yok, yok oyle yok boyle diye birsey diyende yok, ok.:mad:

volkan

chiefkadir
10-06-2008, 17:58
WS impreza 300m yi 7sn-7.5sn de koşuyordu.bu yıl iyi zamanlar olmuyor açıkçası geçen yıl herkez daha hızlıydı.+1 bencede gecen sene daha zımba gibi startlar oluyodu..ankarada siyah subaru yasinden aynı kalkışları gorebiliriz

miniks
10-06-2008, 18:16
selam Hilmi/Ahmet

eksiden caponlar turboyu kesfetmeden niye amerikanlar kafa tutuyorsa NA amerikanlarda onun icin guclu turbo caponlara su an kafa tutuyor:) birde benim fikrim sadece, tubular sase camaro en fazla 375hp hadi 400hp cikarttir. justy 2.5bar basiyor C16 kullaniyor, cok daha ustun bir makine oldugu ortada. 29 haziran ankara guzel olacak:D

sevgiler

volkan

tubular şase aktarım neredeyse maximum düzeyde

cok güçlü 4 x 4 lerin bilr tutunma problemleri yaşadıgını biliyoruz

ayrıca o sıkıştırmada american aracında ben 100 oktan kullandıgını zannetmiyorum:)

grkm
10-06-2008, 18:20
+1 bencede gecen sene daha zımba gibi startlar oluyodu..ankarada siyah subaru yasinden aynı kalkışları gorebiliriz

En çok tutunduğu iddia edilen pistte bile siyah gc8in ilk vitesini komple sardığını hatta düz ilermeyediğini dahi gördük. Bunu kurallar dahilinde kullanılabilcek hiç bir lastikle aşmak mümkün olmayacaktır sanıyorum. Şanzımanı biraz daha uzatmak mümkünse bence Emrahın aracı gibi rekorları zorlayabileck bir araç konumuna gelir. Emeği geçen herkese helal olsun , ankara da başarılar dilerim :icon_tup:

SubieGuy
10-06-2008, 19:47
En çok tutunduğu iddia edilen pistte bile siyah gc8in ilk vitesini komple sardığını hatta düz ilermeyediğini dahi gördük. Bunu kurallar dahilinde kullanılabilcek hiç bir lastikle aşmak mümkün olmayacaktır sanıyorum. Şanzımanı biraz daha uzatmak mümkünse bence Emrahın aracı gibi rekorları zorlayabileck bir araç konumuna gelir. Emeği geçen herkese helal olsun , ankara da başarılar dilerim :icon_tup:
Artık beton launch pad'li ve sonrası temiz asfaltlı, ve tabii burnout alanı sonrası adam gibi track bite'lenmiş pistler ve güzel tribünler elzem oldu. İmkanım olsa hemen ben yapıcağım nerdeyse, ama ciddi mali durum gerekli...

chiefkadir
10-06-2008, 20:01
Arazi olsa yarın yapalım :) Maddiyatta var cesarette :D

KSK-VTEC
10-06-2008, 20:19
araziden kolay ne var gidin özel idareden isteyin herkese veriyorlar kiralayın 49 yıllığına

chiefkadir
10-06-2008, 21:12
araziden kolay ne var gidin özel idareden isteyin herkese veriyorlar kiralayın 49 yıllığınaKonuyu dağıtmayımda şunu belirteyim yaklaşık 2 aydır arazi arıyoruz 250 dönüm civarında bir boş alan gerekli..Arsa zaten kiralanacak o boyutta arsa almaya çalışmak manasız ;)

Erol
10-06-2008, 21:14
ama dikkat edin özel asvaltada çok para istiyorlar bize bundan 3-4 sene evvel sadece asfaltına 80 milyar istediler.

hee tabi sponsorlarlada asvalt işini çözebilirsiniz.

gokhan07
10-06-2008, 21:21
eskişehire güzel bir pist yapılmaya başlandı işallah pist eksiğine birazda olsa faydası olur

khan
10-06-2008, 23:32
hirs iyidir fazlasi zarardir. butun arabalar hizlansin iste ne guzel ki bence bu sene arabalar biraz daha hizli ki her gecen senede biraz daha hizlanacaktir normal olarak.

yasinin arabasi guzel bir araba, kendiside duzgun bir adam ama hakkaten ilginc bir arkadas. ona araba yapmak aslinda baya riskli, bu aksam garajin icinde 2 barda launcha oturttu arabayi. :) bir adam gunde 10-15 kere araba kaldirirmi 2 barda, kaldiriyor. egleniyor, en guzelide bu bence

Eray Yümsel
10-06-2008, 23:37
bu yasin AC cabrio 3.5 turbo yasinmi acep... oysa hangi ara aldı yaptı falan maşallah :) fena gidio araç. en mantıkllısını yapmış :)

chiefkadir
11-06-2008, 00:08
hirs iyidir fazlasi zarardir. butun arabalar hizlansin iste ne guzel ki bence bu sene arabalar biraz daha hizli ki her gecen senede biraz daha hizlanacaktir normal olarak.

yasinin arabasi guzel bir araba, kendiside duzgun bir adam ama hakkaten ilginc bir arkadas. ona araba yapmak aslinda baya riskli, bu aksam garajin icinde 2 barda launcha oturttu arabayi. :) bir adam gunde 10-15 kere araba kaldirirmi 2 barda, kaldiriyor. egleniyor, en guzelide bu bence:D 6000dd araba kaldırıyo,nerde kalkış orda alkış hesabı gündelik takılıyo kasıntıda değil dener isteyenle:)

Oz`
11-06-2008, 01:08
selam ozgun, biraz abarttin galiba dimi, kimsenin birsey dedigi veya hazmedemedigi birsey yok, yok oyle yok boyle diye birsey diyende yok, ok.:mad:

volkan

abi size demedim ben sölemek istediklerim bu konuyu okuyupta cvp yazmayanlara size değildi lafım :)

edo typer
11-06-2008, 01:28
araclar guzel,yarısanlar herseyden guzel....gecılıpte gecenı tebrık edenlerın oldugu bır yarıs ızlettıklerı ıcın herkese tesekurler...seyrıcıde ııdı her basarı alkıslandı moral verıldı...organızasyon cırtttladı...mahalı yarısana gırecek olanlar esır alındı....
tork garage gunun bombası oldu...subaru wrc ekıbıne rakıp olcaklar sandım:) wrc ekıbı 3 dakıkada degıstırıyo nerden baksanız 10 kısı ıle orda 2 kısı 12 dakıka helal olsun dıyorum.... bu yarısta emegı gecen herkese tesekkur ederım 29'u cok daha guzel olucak gıbı...

ef186
11-06-2008, 01:57
Yarışmak yarıştırmak izlemek içinde olmak bu işin kokusunu almak güzel Türkiyedeki hertürlü imkansızlığa rağmen ...

Tüm yarışan arkadaşlarımızı abilerimizi kardeşlerimizi kutlarım ...

mustafa-u
11-06-2008, 08:25
abi size demedim ben sölemek istediklerim bu konuyu okuyupta cvp yazmayanlara size değildi lafım :)

iyi güzelde ÖZGÜN....

yarışta olmadığım ortamı ve araçları görmediğim için yalan yanlış yorum yazmaktansa sizlerin oradaki heyecanınıza yaşadıklarınıza ortak olmak istemek sadece yazılanları okumak susmak suçmu... :soru:

bu yazınla bizleride zan altında bıraktığın için yazdım.. ;)

sülüman
11-06-2008, 09:13
bence bu lafın asıl sahibi bskaydı sende deilsin bende 1-2 kişi onlar bence kendini biliyor

vtanju
11-06-2008, 11:45

:) :) :)

dragon07
11-06-2008, 11:56
[QUOTE=khan;308908] butun arabalar hizlansin iste ne guzel ki bence bu sene arabalar biraz daha hizli ki her gecen senede biraz daha hizlanacaktir normal olarak.

bence hiç biri hızlı değil. MuRaT99 abi geçen yıl nos suz gene aynı zamanları çıkartıyordu hatta daha iyisini.
VTS power geçen sene daha iyi yürüyordu mekanik problem yaşamıyordu.miniks ler geçen yıl daha hızlıydı.CRX lerden hızlı 106lar vardı onlar olmayınca gene zamanlar düştü.s2000ler bu yıl olsaydı gene şampiyon olurlardı çünkü daha hızlılardı.americanlarda yeşil nova vardı.yani uzun lafın kısası geçen yıl çok hızlıydı.bu yıl geçen yılı arıyoruz heyecan olarak.geçen yılki msupra_angel,mrt99_WS,s2000turbolar_saxo turbolar,106,saxolar_vtilar bu çekişmeler vardı hala hafızalarda.

miniks
11-06-2008, 12:11
ama bu yarıs bence herkes kendını tam olarak gordu. bı dahakı yarıs daha ıyı olucak gıbı gozukuo. tek yanlısımız 1-2 cı grupları ayırmak oldu bırlesmelerı yarısmacılar acısından daha yıı olucaktı. sınıf 2 gene bombos.

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 12:23
bu senede guzel olur dragon07 kardeşim ya sezon daha bıtmedi ..bu arada japon balığı ve kopekbalıkları guzel olmuş guzel yakıştırma olmuş bende arowana var minikler bilir..arkadaşlar herkes hızlı gerçekten inşallah dahada hızlı olurlar amerıkalılar 5 sn ye gdıyolar bız burda 10 snye hesabı yapıyoruz .volkan abi.aybars.ismail abi.ozgun murat abi .selahhattın abi.bu kişiler kendını kanıtlamış ınsanlar gerek yarışda gerek modıfıyede o yuzden konuşmaya gerek yok bence inşallah daha hızlanırız daha hzılı gıderız bu japon amerıkan ayrımcılığıda bıtsın dıyecem ama dunyanın en hızlı arabası 5.85 dediğin nsx 600 kılo gerçekten muhendıslık harıkası harcanan para 2.7 mılyon dolar efsane ama ..Funny Car Dodge Stratus, 5.025, 299.98 mil Gary Scelzi, 320000 usd ye yaptığı araba hala 5 snylerde gıdıyo bıde 1100 kilo bu arada laflarım yanlış anlaşılmasın

miniks
11-06-2008, 12:34
yürü be cengizim tüm sevdiklerin yanında

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 12:40
ahaha bizi kimse sevmıyo ya taksiciliğe devam edıyoruz baksana yarış falan hikaye

khan
11-06-2008, 12:45
[QUOTE=khan;308908] butun arabalar hizlansin iste ne guzel ki bence bu sene arabalar biraz daha hizli ki her gecen senede biraz daha hizlanacaktir normal olarak.

bence hiç biri hızlı değil. MuRaT99 abi geçen yıl nos suz gene aynı zamanları çıkartıyordu hatta daha iyisini.
VTS power geçen sene daha iyi yürüyordu mekanik problem yaşamıyordu.miniks ler geçen yıl daha hızlıydı.CRX lerden hızlı 106lar vardı onlar olmayınca gene zamanlar düştü.s2000ler bu yıl olsaydı gene şampiyon olurlardı çünkü daha hızlılardı.americanlarda yeşil nova vardı.yani uzun lafın kısası geçen yıl çok hızlıydı.bu yıl geçen yılı arıyoruz heyecan olarak.geçen yılki msupra_angel,mrt99_WS,s2000turbolar_saxo turbolar,106,saxolar_vtilar bu çekişmeler vardı hala hafızalarda.

mrt99 un veya diger arabaların zamanlarını biliyor musunuz ? gecen sene tutulan dereceler izmit 280mt ve izmir 270-280mt ancadır. bu yarısın sureleri yok ama bu yarıs 320 metre idi veya gelipte herhangibi bir aracın kalkısını izlediniz mi?

emrahın arabası cok cok iyi bir arabaydı, emrahta arabasından daha iyi bir pilot fakat emin ol bu sene arabalar daha hızlı. eger emrahta bu sene yarıssaydi adim gibi eminim ki gecen seneki durumuna gore cok daha hizli olurdu. mrt gecen seneye gore oldukca hizli nosluda nossuzda. emrah akhisarda hic yuruyemedi sorunlardan dolayı bugune kadar.

ben havaya konusmuyorum ve hakkaten bilmedigim birsey olsa konusmam bunu butun beni tanıyan arkadaslar bilir. yarısa katılmayan arabalar icin sampiyon olurlardı soylemi yanlıstır cunku bu bir mekanik spordur ve mekanik sporlarda sampiyon hicbir zaman kesin degildir.

bu sene angel yok ama selahattin vardarlı var oda en az onun kadar hızlıdır bence. sınıf 3tede s2k ların sampiyonlugu kesinlikle garanti olmazdı cunku bugaru ciddi cok hızlı bir araba sorunları cozuldugu zaman emin ol cok rahat derecelere oynayacaktır yine onun haricinde saxolarda bu sene daha hızlı ama yeni arabalar onlarında ayarları setupları oturdugu zaman cok daha hızlı olacaklardır.

emrahın ve butun antalyalı arkadaslara herkezin saygısı, sevgisi ve sempatisi var ama gozlemledigim kadarıyla siz her baslıgın altına onların ismini dahil edip antipatik durumu dusurme ihtimali yaratıyorsunuz. gecen sene gecti bu sene yeni bir sene, seneyede bu sene bitmis olacak;)

khan
11-06-2008, 12:48
bence japonlara japon balıgı guzel benzetme de amerikanlara kopek balıgı pek gitmiyor kopek balıgına ferro,lambo,veyron falan daha uygun.

amerikanlar bence orkinos falan gider:)

miniks
11-06-2008, 12:49
ahaha bizi kimse sevmıyo ya taksiciliğe devam edıyoruz baksana yarış falan hikaye

Aruana lar çiftleştimi ?

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 12:49
khan +10000000000

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 12:50
var bi sex oyunlari ama bakalım neler olucak

dragon07
11-06-2008, 12:51
valla korhan abi ben kimseyi gayırmıyorum yarışları yakından takip ediyorum geçen yıl ankara hariç çoguna gittim.bu yıl okulum dolayısıyla gidemiyorum.ankarada inşallah tanışırız.geçen yılki ortamı söylemek istiyorum daha iyiydi diye siz vardı çekişmelerden bahsediyorum.msupra ile angel yazdım miniksleri yazdım çünkü geçen yıl antalyalı çoktu.ve hepsi şampiyon olmuştu.bu yıl benim favorimde mrt99 hem rekor olarak hem setup olarak hemde murat abiyi biraz tanıdıgım için.bir tek soru soracagım size
GEÇEN YIL MI DAHA ZEVKLİYDİ BU YIL MI?

khan
11-06-2008, 13:01
bu sene simdilik pek oturmadı ama zaten iki yapildi henuz:) ki manislar niyeyse genelen cok keyifli olmuyor kırılan araba cok oluyor uzak vs vs.
bakarsın angel,selo,emrah surpriz yapar girerler yarıslara:) volkan abi girecek baya canlanacak yani.

zevk acısınından birsey diyemem zaten o subjektif bir konu ama hız acısından diyebilirim arabalar daha hızlı. zaten su andaki hızlardan cok ucuk farklar arama bu asfaltlarla vs vs artık limite gidiyor bazı seyler. amerkiada, ingilterede 7-8-9 kosan araaları buraya getir bakalım kac saniye yavas kalacaklar orada ki derecelere gore.

kurallar da ilginc bir o kadar, farımıza delik acmaya izin verilmiyor misal sınıf beste ama karsında yarısan araba tup sasi, fiber govde:)

miniks
11-06-2008, 13:02
bence japonlara japon balıgı guzel benzetme de amerikanlara kopek balıgı pek gitmiyor kopek balıgına ferro,lambo,veyron falan daha uygun.

Baracuda diyelim abi ozaman :)

khan
11-06-2008, 13:03
evet baracuda cok uydu :)

4 ceker japonlara da arowana diyebiliriz super zıplıyorlar misal:)

miniks
11-06-2008, 13:04
var bi sex oyunlari ama bakalım neler olucak

bişiler olursa satar tup şase japon yaparız sana ahahhahahhahaaaa

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 13:06
para olursa yapılcak çok şey var
biliyosun

khan
11-06-2008, 13:06
puhahhahahaahahaah

tup sase japon:)

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 13:14
bence butun japon arabalrın artık sonuna gelındı bundan sonra şaseye ıhtıyac duyarlar bana gore ..

SubieGuy
11-06-2008, 13:14
Dragon 07 kardeşim, bu yılın araçları geçen seneninkilerden daha hızlı, gelecek yılın araçları da bu yıldan hızlı olacak. Teknik ve bilgi gelişiyor. Parça bulunma imkanları, teknoloji ve örnekler de çoğalıyor, yanıbaşımızda yunanın kıbrısın yaptıkları araçları görseniz şaşırırsınız.

Şu anda sadece Ankara'da caddede dolaşan , günlük binilen en az 10-15 Subaru, bir o kadar EVO ve hothatch otomobil çok değil, 4-5 yıl önce olsa Ulusal drag şampiyonu olacak setuplarla gündelik dolaşıyor, ve bunlara artık yarışa girebilecek ciddiyette dahi bakılmıyor. İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Trabzon gibi illerimizde de aynı şekilde. Çıta her yıl daha da yukarıya taşınıyor, artık sorun araçların hızlanması değil, pistlerin buna uyum sağlaması, uygun kalkış ve frenaj alanı, güvenliği verebilmesi ve en önemlisi organizasyon mentalitesi oldu.
İnsan her zaman farklılık, çeşitlilik ve heyecan ister, evet geçen seneye göre sayı az başladı, (sezon içinde sayının artacağına inanıyorum) ama bu araçların geçen seneye göre daha yavaş olduklarını göstermez, aksine tutunabildiklerinde çok daha hızlılar.
Düzgün bir zaman tutulma durumu olsa bu şekilde tartışmak yerine direk çizelgelerden zamanlar karşılaştırılır ve ihtilafta kalınmazdı, bu da büyük bir eksiklik, umarım tamamlanır.

dragon07
11-06-2008, 13:19
antalyalı olarak söyleyince kızıyorlar laf ters yöne çekiliyor.270-280m izmit evet dogrudur.peki 320m manisa 2 sn fark edermi?

miniks
11-06-2008, 13:22
bence butun japon arabalrın artık sonuna gelındı bundan sonra şaseye ıhtıyac duyarlar bana gore ..

hımmmmm tamam yaaa yapıoz ya işte görcez dedigin olcakmı

khan
11-06-2008, 13:56
antalyalı olarak söyleyince kızıyorlar laf ters yöne çekiliyor.270-280m izmit evet dogrudur.peki 320m manisa 2 sn fark edermi?

manisanın surelerini biliyormusnuz?

Oz`
11-06-2008, 19:35
ciddd hazırlanan araçlar var daha 1-2 ewo 1-2 RB serisi :) dahabekleyelim bakalım neolucak

izmitte emrah 4 atıp bayada bir gidiyorodu yaklaşık düşünürsek ki DEviri yüksekti Rev limiti yani hayırlısı görelim inceleyelim inaşlllah emrah gelir yarışlara :) xx00 :)

Oz`
11-06-2008, 19:36

KORhanım Tutttum bunu :) uhahuahuahu Dil balığı yapalım onlar çok büyük :)uahuahuahua yada balina :)

Taksimizi sewiyoruz ailemizin taksisi :) ona laf uyok cünkü geçen sene bozukta olsa sorunsuzda olsa İbütün sene Sawaştı helal :)

ANGEL CENGİZ
11-06-2008, 22:00
inşallah bu senede olucak bişeyler bakalım hayırlısı taksi tekrar dirilcek bir iki sponsorluk işi hallolursa dahada guzel şeyler olucak

miniks
11-06-2008, 23:48
daha içme moruk tadında bırak bence ahahuauhhuahuaa

ANGEL CENGİZ
12-06-2008, 02:49
hala garaj temızlıyorum pıs herıfler

miniks
12-06-2008, 07:37
ahahahahhaaaa

SVARDARLI
15-06-2008, 10:32
Merhaba kıymetli arkadaşlar ;
Ben yazılarımda aslında herkese seslenmek istediğim için bu şekilde sözlerime başlıyorum. Benim görüşüme göre yarışan arabalar değil, o aracın hazırlanması için geride kalan zamanda yapılmış olan teknik ve stratejik çalışmalardır. Bir de bunun üzerine pilotajın bu yapılanları ne kadar eksiksiz olarak uygulayabildiği ile yarış sırasında olası değişkenliklere karşı ne ölçüde doğru reaksiyonlar verebildiği konuları hep birlikte yarışı ortaya koyar. Bu görüşten yola çıkarak aslında yarışan otomobiller değil, o otomobilleri hazırlayan ve süren kişilerdir demeliyiz. Hal böyle iken amerikan-japon tartışması bence çok anlamsızdır. Hemen yeri gelmişken şu ‘amerikan’ sözünün daha doğru kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Chevrolet (GM), Ford, Chrysler birbirinden bağımsız ve birbirinin kıyasıya rakibi olan OEM
üreticilerdir. Ama birinci el araç satışı piyasasında ama yarış ortamlarında Fener Galatasaray Beşiktaş gibi taraftarları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla hem motor dizaynları hem de fanatikleri farklı olan bu grupları biz de karıştırmamalıyız diye düşünüyorum. Keza ben de aşırı fanatik bir chevy’ ciyim. Tabii aslında aynı futbolda olduğunu düşündüğüm gibi (hiç futbolla ilgim yoktur) nedendir bilemem sonuçta hepsinde bir blok bir eksantrik ve sekiz piston olmasına rağmen bir tutkudur keyifle gitmekte.

Gelelim Akhisar’ da yapılan ikinci ayak koşulara
Ben yine üst grupta katılım olmadığı için bir alt grupta yarışlara girdim. Herşeyden önce
yarışlar çok centilmence geçti. Tüm katılımcıları bir kez daha kutlamak isterim. Daha önceki
yazımda da belirttiğim gibi tüm yarışmacılar 10 sn içerisine girdiler ve heyacanlı bir yarış oldu. Ben mevcut makinam ile ki bunu gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum kendimce
çok iyi koştuğumu düşünüyorum. Ama tabii ki Murat benden daha hızlı koştuğu için bileğinin ve yüreğinin hakkıyla birinciliği hiç şüphesiz layıkiyle kazandı. Kendisini tekrar tebrik ederim.

Bizler bu ortamda yaptığımız çalışmaları birbirimizle paylaşmaya çalışıyoruz. Ben yarışlarda koştuğum aracın motorunun teknik özelliklerini daha önceden sizlerle paylaşmıştım. Hatta özellikle standart yapıda bir 350 makine olduğunu ve normal pompa benzini ile çalıştığını belki de tek farkın kendi kattığım işçiliğin olduğunu ifade etmiştim. Benim şahsım adına sevindiğim nokta arkadaşım Volkan’ın da max 400 hp olur dediği böyle bir makine ile bu derceyi çıkartmış olmamdır.

Dolayısıyla karşılaştırmalarımızı yaparken bence elmayla armutu yan yana koymamalıyız.
Örneğin ben yaptığım projelerde hep aynı konfigürasyonun Amerika’ da yapılmış benzerleriyle yan yana koymaya çalışırım. Aynı şekilde Subaru için şu an Türkiye’ de yapılagelen (sizlerin yazılarından anladığım kadarıyla) modifiyelerin sınanması adına yine yurt dışındaki örneklerle mukayese etmeliyiz diye düşünüyorum. Ama tabii ki koşulan pistlerin asfalt şartları elbette mukayesede bizi zorlayabilir.

Herneyse gelecek yarışa ben yakıt olarak methanol’ ü sınayacağım. Bu bana veremediğim ateşleme avansını yükseltmemi sağlayacağı gibi hem de motor gücünde % 8 lik bir artış getireceğini umuyorum.

Evet Volkan’ cım sözüm sana bu kadar laf salatasından sonra iki elma mı iki köpek balığı mı ne demeli bilemem ama iki 350 makine yan yana eğer elenmeden kalkabilirsek yarışlara biraz daha heyecan katabiliriz diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Whiteside Impreza
26-06-2008, 14:39
Katılan yarışan derece alan almayan herkeze tebrikler.Yanlız bişey dikkatimi çekti geçen seneki araçlardan diğer arabaların hızlı olma fikri :) Olabilir olmayadabilir :) Önce sorumu sorayım cevaba göre yazıcam(yeni teknoloji vs vs konuları hakkında) :D En iyi derece kaç 315 metrelik Manisa yarışında?

STP
26-06-2008, 15:41
9.86 bro ;) 10krktr

Whiteside Impreza
26-06-2008, 16:05
Hııı o zaman şöle söyleyeyim..Bizim ilk yarışımızda 8.03 çıkarmıştık 300 metrede uzatılmış izmit pistinde.Hadi onu geçelim ilk yarışımız ile son yarışımız arasında arabamızda minimum 150hp'lik, fark vardı sadece bunu söylemek istiyorum özgün iyi bilir ve o zaman derece alınmamıştı,emin olun dahada düştük bu derecelerden :)..Reel yaklaşmak lazım bu işlere arkadaşlar,dereceler varken yoruma gerek yok ;)

STP
26-06-2008, 16:11
300 de 8.02 kosan 315 ı sanırım 8.20 de felan bıtırır yanlısmıyım o suratte? whıtesıde ın farkı herzaman bellı sen bence yenıden cık pıstlere ;)

dragon07
26-06-2008, 16:13
sonuç olarak geçen yılki süreler daha iyi degil mi?

khan
26-06-2008, 16:41
o zamanki izmitin 300 olduguda supheli abi hersey supheli:) dereceleri pist pist degerlendirmek lazım ki onda bile farklılık oluyor bu seneki manisa 1. ayakla manisa 2. ayak arasında bile acayip metraj farkı vardı. ben bugune kadar olculmus hicbir dereceye tam manasıyla inanmıyorum.

whiteside cok hızlıydı allah var hem pilotaj hem araba olarak fakat arabalar hızlanıyor abi bu asikar. hicbir veri guvenilir degilken verilerle konusmak cok mantıklı degil bencede.

sen don pistlere don:)

Whiteside Impreza
26-06-2008, 17:13
Verilere inanmak lazım khan'cım yoksa kendini kandırır insan,sana diyorumki o derece aslında bişey değildi son haline göre..Ayrıca hızlanan bişey yok değişen renk sadece :) 8.03 canım :D Bu arada sen girsene artık geçen senede dedik gc8'ciyiz ses soluk yok senden :p

Oz`
26-06-2008, 17:59
bitti bittti yokyok kapayın 4x4 lere sağlam arabalar geliomuşmin for 8 :D :) siolar haberleri geldli:)

khan
26-06-2008, 23:21
gelsin ortam senlensin, emrah biraderim eskisinden de hizli donsun arabalar bitsin. eglenelim;)

Whiteside Impreza
27-06-2008, 07:53
khan biraderim eskisinden hızlı dönersek kimle yarışcaz biz ;) bööööööööö :D

3rk4n
27-06-2008, 08:35
Olur elbet yarışcak birileri emrah abi sen gel gel yarışlara.

khan
27-06-2008, 10:21
sen don buluruz biz sana yarisacak adam. eskisinden cok hizli olman lazim ama bilgin olsun biraderim:)

Whiteside Impreza
27-06-2008, 19:12
Biraderim çok kupa var evde yeter :)Siz yapın dereceleri kayda değer bulursak gireriz :D

İmzam da açık seçik yazmışım dimi 9'larda 400 ü geçen olursa girmek içinde sebep olur yarışa ((:

khan
27-06-2008, 23:03
kismet be yavru:) seninle yarismak ayrik bir zevktir. ben arabami bitirince afyon dual var unutmadin demi, kaybeden neler ismarliyacak. resmisini yiyim benim icin o daha onemli.

Oz`
27-06-2008, 23:10
ule sakinolun :) kimse kimseyebilenmesin hepimiz arkadaşız gelmiyorum bu yarışlara malesef ama illlaki bidahiki yarış yada ondan sonraki ben
bence herkes kendi grup una girsin 4x4 se :D kalkın kendi aranızda haa 4x4 se idddaliytsanız çıkın yola mali görelim gücü görelim 4x4 le 2 çeker çok farklı hehehe tabiki sizin için deildir 4x4 ler görüceğimiz şuki 4x4 ler kendi gruplarında girsin görelim olayı :D 400 metre olsun görelim zamanları 300 metre ile kendinize rakip biçmeyin o 100 metrede dananın kuyruğu koopuyor ggerçek 400 de rakamlarınızı önünüze koyun ondan sonra iddda edin yaparım bunu diğe allah nasip etsin hep beraber eylenelim :)

hjerkes kendi grupuna girsin görelim neyse bana laf demek düşmez bunlar kendi fikirlerim en merak ettiğim kalkış subaru ile justy diğeri ise selehattin abi ve volkan abi hayırlısı insallah herkes kendi grupunda olsa görüces :Dneyse hayırlısı :):)

Oz`
27-06-2008, 23:12
kismet be yavru:) seninle yarismak ayrik bir zevktir. ben arabami bitirince afyon dual var unutmadin demi, kaybeden neler ismarliyacak. resmisini yiyim benim icin o daha onemli.

bende yemekte varım bende yicem :D:D kim yenilirse yesin yicem uhahuauha

khan
27-06-2008, 23:18
bilenmek ne be yavru sacmalama oyle sey olmaz :D biz onla atisiriz oyle.

Whiteside Impreza
28-06-2008, 16:51
Aynen khan biraderim annadın sen onu. :D

yusufcan_k
28-06-2008, 16:55
emrah abi katıl yarışlara yaa sen gelince renk geliyo

Whiteside Impreza
28-06-2008, 17:50
Kısmet ((((((:

yusufcan_k
28-06-2008, 17:57
nasip :P abi gel işte yaa bide bişi merak ettim araba ne renk oldu :D

Whiteside Impreza
29-06-2008, 11:00
4 ever White :D

dragon07
29-06-2008, 15:13
4 ever White :D

burda hemen aklımza bİr deyim geliyoR 'EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİ.':heyoo:

atilatilgan
29-06-2008, 21:09
http://www.atilatilgan.com/images/trtuning/motorsport-temmuz-5-6.jpg

TRTUNING TEMMUZ SAYISI