Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 klima sorunu
Akın Sarıkaya
14-05-2013, 23:25
öncelikle merhaba,
bir kaç gün önce havalar ısındığında klimayı açtım soğutmadı. gazına baktım, gazı var. polen filtresine baktım onda da sıkıntı yok. sonra inip rölantide baktım, klimayı açıp kapadığımda klima motoru devreye girmiyo galiba motora yük binmiyo. bunu farkedince sigortaları söküp baktım teker teker, yanık sigorta da yok. klima motoru niye devreye girmiyor olabilir ki? göremedim de klima motorunu, ona giden kablolar falan mı koptu acaba. araba 1.4 hdi bu arada.
tdipower
14-05-2013, 23:27
klima kompresörü arızalı olabilir
Akın Sarıkaya
14-05-2013, 23:39
klima kompresörü arızalı olabilir
o zaman klima kompresörüne elektrik gelip gelmediğini kontrol edeyim, elektrik geliyosa ona göre elime alıcam kompresörü anlaşıldı :) peki klima kompresörüne nasıl ulaşırım 206da?
Schumi abi yetiş nerede 206da klima kompresörü :D torpido altından çıkar gibi geliyo bana yarın bi bakınayım :)
Akın Sarıkaya
21-05-2013, 00:44
bugün yine uğraştım ama bi sonuca ulaşamadım. kabloları takip ettim, sol ön amortisör takozunun altında iki tane boşta jack gördüm, durduk yere çıkıcak gibi değiller ama klimayla alakalı olabilir mi bunlar? klimayla alakalı değilse ne olabilir ki? çalışmayan bi aksamı da yok..
http://o1305.hizliresim.com/19/p/n9b52.jpg
http://s1305.hizliresim.com/19/p/n9b5n.jpg
Klima kompressörü motorun önünde şarj dinamosunun altındadır. Gaz tesisatı üstünde bir tane sensör vardır oradaki soketi kontrol et. Gaz basıncını kontrol eder. O bozuksa yada takılı değilse gaz basıncını görmeyeceğinden kompressör devreye girmez.
Akın Sarıkaya
23-05-2013, 22:39
Klima kompressörü motorun önünde şarj dinamosunun altındadır. Gaz tesisatı üstünde bir tane sensör vardır oradaki soketi kontrol et. Gaz basıncını kontrol eder. O bozuksa yada takılı değilse gaz basıncını görmeyeceğinden kompressör devreye girmez.
yarın tekrar bakıcam abi, çok teşekkür ederim :)
Low-Rider
23-05-2013, 22:41
Benimde çalışan klimam çalışmadı geçen hafta, müşür bozulmuş değiştirdiler serviste bir ona baktır.
gazı nasıl kontrol ettin?
Akın Sarıkaya
24-05-2013, 00:00
Benimde çalışan klimam çalışmadı geçen hafta, müşür bozulmuş değiştirdiler serviste bir ona baktır.
abi banada müşürden çıkacak gibi geliyo, çoğu pejoda olan birşey bu galiba. araştırınca aynı sıkıntıyı yaşayan çok insan gördüm, servise gitsem çözmeleri pek zor olmaz heralde.. çalıştığım yerde 3 ortak patronda 306 vardı üçünde de kliması bozulmuş zamanında :) arkadaşımın 206da da yapmış aynı şeyi ama hiçbiri bilmiyo nerden sıkıntı yaptığını, servise verdim yaptılar diyolar.
gazı nasıl kontrol ettin?
kaput fotoğraflarına çok bakındım gösterebilmek için ama göremedim, tam olarak işaretlediğim yerlerde bir sibop var, klima borularının geçtiği yerin oralarda, ona tornavidayla biraz bastırınca gaz salıyo, o şekilde kontrol ettim.
http://p1305.hizliresim.com/19/s/ndc4f.jpg
O bahsettiğimiz müşürün görevi içeride yeteri miktarda basınçlı gaz olup olmadığını kontrol etmektir. Sen azda olsa gaz var diyosun. Ama az ise çalışmaz klima. Önce içindeki gazın tam olup olmadığını kontrol ettirmen gerekirse tamamlatman lazım.
kaput fotoğraflarına çok bakındım gösterebilmek için ama göremedim, tam olarak işaretlediğim yerlerde bir sibop var, klima borularının geçtiği yerin oralarda, ona tornavidayla biraz bastırınca gaz salıyo, o şekilde kontrol ettim.
http://p1305.hizliresim.com/19/s/ndc4f.jpg
gaz kaçırmış olabilir veya özelliğini yitirmiş olabilir..
öncelikle elektrik kontrolü yapıldıktan sonra, o kısımda problem yoksa gaza yoğunlaşabilirsin.
gaz miktarı makinası ile ayarlanıyor, belirli gramajda gaz ve yağ basılıyor sisteme, eskiside dışarı alınıyor aynı makina ile..
gazın yenilenmesi sonucu performası müthiş artıyor klimanın, ben eskiden kullandığın astrada her yaz öncesi yeniletirdim gazı ve yağı, klimayı çalışınca havalandırmadan beyaz duman çıkardı (yüksek performans ve soğuk nedeniyle havadaki nem yoğunlaşırdı)
Akın Sarıkaya
25-05-2013, 03:00
O bahsettiğimiz müşürün görevi içeride yeteri miktarda basınçlı gaz olup olmadığını kontrol etmektir. Sen azda olsa gaz var diyosun. Ama az ise çalışmaz klima. Önce içindeki gazın tam olup olmadığını kontrol ettirmen gerekirse tamamlatman lazım.
gaz kaçırmış olabilir veya özelliğini yitirmiş olabilir..
öncelikle elektrik kontrolü yapıldıktan sonra, o kısımda problem yoksa gaza yoğunlaşabilirsin.
gaz miktarı makinası ile ayarlanıyor, belirli gramajda gaz ve yağ basılıyor sisteme, eskiside dışarı alınıyor aynı makina ile..
gazın yenilenmesi sonucu performası müthiş artıyor klimanın, ben eskiden kullandığın astrada her yaz öncesi yeniletirdim gazı ve yağı, klimayı çalışınca havalandırmadan beyaz duman çıkardı (yüksek performans ve soğuk nedeniyle havadaki nem yoğunlaşırdı)
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, en iyisi önce gazını yenileyeyim. olur da sıkıntı gazdan çıkmazsa bile kimbilir ne zaman yenilenmiştir en son,(belkide hiç yenilenmemiştir..) kafam rahat olur bari. hem yeni gazın etkisi de bambaşka oluyor diyorsunuz, o halde yenilemek her türlü farz :)