Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nano ne demektir?

Ranthor
15-05-2013, 11:03
Arabama nano uyguluyorum gibi kötü bir söyleyiş oturmaya başladı forumda, bir kaç açıklama yapalım.

Nano yunancada cüce demektir,
nanometre bir ölçü birimidir. En ufak yada en muhteşem de değildir.

Nano ürün demek, cüce ürün demektir.

Uzunluk birimleri - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzunluk_birimleri)

Kısaltma Büyüklük
kilo (kilo) km 1 000 m
hekto (hecto) hm 100 m
deka (deca) Dam 10 m
desi (deci) dm 1/10 m
santi (centi) cm 1/100 m
mili (milli) mm 1/1 000 m
mikro (micro) μm 1/1 000 000 m
nano (nano) nm 1/1 000 000 000 m
piko (pico) sm 1/1 000 000 000 000 m
femto (femto) fm 1/1 000 000 000 000 000 m
atto (atto) ** 1/1 000 000 000 000 000 000 m

Aracıma nano uyguladım demek, aracıma cüce uyguladım demek anlamına gelir.
Ürünler iyi olabilir, fakat bu söyleyiş yanlıştır, Türkiye'den başka bir ülke ve Türkçe'den başka bir dilde de bu şekilde bir kullanım görmedim.

Bu ürünlerin başka gezegenden gelen ürünler değildir, daha iyi olduklarını iddia eden ürünlerdir sadece. Üretim tekniğinden çok, sonuçlara ve fiyat/performansa odaklanmak tüketicinin yararına olur.

aslan
15-05-2013, 11:07
O yüzden demekki ufak şişedeler

Ranthor
15-05-2013, 11:09

ahahah dağıldım..

:D:D:D:D:D

Onrcn
15-05-2013, 11:52

Buyuk siseleri fiyat olarak biraz feci o yuzden kucuk sisedeler : ) Uretim teknolojisi ve kullanilan hammaddelerin pahaliligi nedeniyle fiyatlari pek cuce degil.

Her ustunde Nano yazan urunu gercekten kullanmamakta fayda var. Fakat Turkce de bu sekilde yer etti, artik geri donus olacagini sanmiyorum : )

ayku82
15-05-2013, 12:13
Nano koruma yapılan bır arac nano sampuanla yıkanırsa ömrü ne kadar olur ? Yıkama dısında baska bir ürün kullanmadan quick wax tarzı..

Aynı zamanda iç siyah plastikler, dış siyah aksamlar ve motor içinde nano ürünler mevcut mudur koruma maksatlı ?

Ranthor
15-05-2013, 12:47
o kadar yazdım, hala nano şampuan yaziyorsunuz
çıldiriciğim doğrusu!

Nano diye bir urun yok, her urun birbirinden farkli?

Hangi urunden bahsediyoruz? Gtechniq, aquartz,beybars, nanolex,carpro?

Ranthor
15-05-2013, 12:49
Akşama bu program yazacagim bu bölümdeki tüm nanolari cüce ye ceviricek!

Yasasin gestapo yonetimi!

stlegal
15-05-2013, 12:51
Nano koruma yapılan bır arac nano sampuanla yıkanırsa ömrü ne kadar olur ? Yıkama dısında baska bir ürün kullanmadan quick wax tarzı..

Aynı zamanda iç siyah plastikler, dış siyah aksamlar ve motor içinde nano ürünler mevcut mudur koruma maksatlı ?

çok şakacısın çok :)

orhan_guney
15-05-2013, 12:52
ya şu işlerin türkçe sini yazsanızda herkes anlasa yok nano yok gtechniq, aquartz,beybars, nanolex,carpro nedir arkadaş bunlar bizede öğretin :D ben yetişemiyorum artık.

Ranthor
15-05-2013, 12:55
pasta cila klavuzu yapalim diyorsun yani.

orhan sen benim videolara bak bence, süper aciklamalar yapiyorum detailing hakkibda

orhan_guney
15-05-2013, 13:00
+18 yok dimi :D bakıyorum hemen.
pasta cila klavuzu yapalim diyorsun yani.

orhan sen benim videolara bak bence, süper aciklamalar yapiyorum detailing hakkibda

imprezaWRC
15-05-2013, 13:00
Ozan'cım bu terimleri biliyorsun biz uydurmadık, bunu üreticler yarattı, dolayısıyla kullanıcıdan değil, düzeltme gerekiyorsa bunu üreticiden başlatmak lazım :)

Misal, Sonax'ta nano lack versiegelung olarak adlandırılmış ürün var. Bu adamlar bilmiyormu nano'nun ne anlama geldiğini; yazmazsa nasıl ürünü sınıflandıracak, nasıl satış yapacak, nasıl o teknolojiyi ifade edecek, nasıl daha uzun koruma sağladığını anlatacak...vs

Ranthor
15-05-2013, 13:10
nano lack versiegelung demek
nano boya/vernik koruma demek, urunun tanimi o zaten.

lack vernik boya demek versiegelug da sealant demek zaten.

turkceye gelirken bir entrikalar olmuş.

orhan;

videolarim da +18 yok sadee atraksiyonlu bir takvim var:)

imprezaWRC
15-05-2013, 13:13
nano lack versiegelung demek
nano boya/vernik koruma demek, urunun tanimi o zaten.

lack vernik boya demek versiegelug da sealant demek zaten.

turkceye gelirken bir entrikalar olmuş.

orhan;

videolarim da +18 yok sadee atraksiyonlu bir takvim var:)

İyide, bu seferde senin dediğine dönüyor, adamlar nano boya koruma = cüce boya koruma yazmış oluyorlar.

Ranthor
15-05-2013, 13:18
nano boya koruma eyvallah, nano uygulamak kelimesine sonuna kadar savaş açiyorum.
nano ne uyguluyorsun diye sorarlsim gelir.

amma yazdik ya. sonax soyle siniflandirmis urununu;

Nano-technology based long-lasting sealant for paintwork or painted plastic components.

kaynak:
http://m.sonax.com/Car-Care/Products/PremiumClass/(so)/4/(node)/12807/226941-SONAX-PremiumClass-Nano-paint-coating-NanoPro

imprezaWRC
15-05-2013, 13:34
http://image.ceneo.pl/data/products/11619325/i-sonax-profiline-nano-lack-protect-dlugotrwala-ochrona-lakieru-12-miesiecy.jpg

Versiegelung = mühürleme
Sealant = izole

Adam anlatırken nano effekt demiş, cüce efekti demek istiyor sanırım
Saubere Scheiben mit Nano-Effekt :: Pflegetipp Archiv :: Pflegetipps - Autopflege, Lackpflege & Waschanlagenprodukte von SONAX - reinigen und polieren wie die Profis (http://www.sonax.de/Pflegetipps/Pflegetipp-Archiv/Saubere-Scheiben-mit-Nano-Effekt)

Keza nano pasta diye bir ürün de var. (Cüce pasta)
http://www.mysonaxshop.lt/img/p/161-730-thickbox.jpg

Üreticiler bu işi başlattı, burada olay evrim geçirmedi, elin Sonaxı nano pasta diye yazabiliyorsa, o halde isteyende nano şampuan, nano cila diyebilir.

Hal böyle oluncada, aracıma nano uyguladım laflarını duymak, görmek yadırganacak bir durum olmamalı, adam uzatmadan yazıyor ya da söylüyor, doğru mu, değil ama çıldıracak bir durumda yok.

Sen buraya, büyük fotoğraf eklemeyin diye yazıyorsun adam inat gibi poster kıvamında fotoğraf koyuyor, ilana ücreti yaz diyorsun, özelden ulaşın diyor.
Daha bunları ve birçok şeyi düzgün yapamayanlar varken, nano = cüce demek diye yazarsan, inat gibi olayı uzatıp ben nano lahmacun yedime kadar olayı götürürler.

Özetle ve tavsiyem, boşver, sal gitsin, serbest bırak, akışına bırak...

Ranthor
15-05-2013, 13:39
Ben aksama yaziyim programi da gör sen:)

neyse konunun uzamasına gerek yok, en azından olayı hiç bilmeyenler için bir aydınlanma oldu. Bu bir pazarlama taktiği ve anladığım kadarıyla da tüketiciye istenildiği gibi ulaşmış.

Sabitliyorum konuyu

aslan
15-05-2013, 13:39
Şimdi Hakan abinin koydugu resime istinaden ben aracıma sonax nano polish uyguladım diyebilirmiyim?

Ranthor
15-05-2013, 13:42
Şimdi Hakan abinin koydugu resime istinaden ben aracıma sonax nano polish uyguladım diyebilirmiyim?

istediğini dersin tabi, ben çatlağım biraz takılma sen.

imprezaWRC
15-05-2013, 13:43
Ben aksama yaziyim programi da gör sen:)

neyse konunun uzamasına gerek yok, en azından olayı hiç bilmeyenler için bir aydınlanma oldu. Bu bir pazarlama taktiği ve anladığım kadarıyla da tüketiciye istenildiği gibi ulaşmış.

Sabitliyorum konuyu

Ne programı, anlamadım :beuj:

Ben sana karşı cevaben yazmadım, olayın kaynağının üreticiler olduğunu göstermek istedim :)

P.S : Geçen gün high definition iskender üzerine de nano künefe yedim :D :D :D

Ranthor
15-05-2013, 13:47
bu bölümdeki tüm nano kelimelerini cüce ye çeviresim var veritabanından!

sen nano yesen ne yazar, ben pico yedim 10 kat daha iyi.

imprezaWRC
15-05-2013, 13:51
bu bölümdeki tüm nano kelimelerini cüce ye çeviresim var veritabanından!

sen nano yesen ne yazar, ben pico yedim 10 kat daha iyi.

Pico mu, o zaman sen tadına varamamışsındır bile :D :D

s2k
15-05-2013, 14:09
Ne içiyonuz siz ya :D:D:D:D yada solventlerden mi oluyo bööle anlamadım ki :p

aslan
15-05-2013, 14:15
Ya mis gibi Çbs pastası varken ne cücesinden bahsediyonuzki:p
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQeS86a6uxWGrhcql4pm6aQLopUSQkJQ jucazwLOcK6LwT9G_mBXA

imprezaWRC
15-05-2013, 14:29
Ne içiyonuz siz ya :D:D:D:D yada solventlerden mi oluyo bööle anlamadım ki :p

Tamamen taşıyıcı ürünlerden oluyor, geçen gün jantlara 4nano markasının nano rim sealant ürününü uygularken maske neyin takmadım, sanırım fazla soludum, o gün bugündür kayınvalideyi hatırlamıyorum, aslında benim açımdan iyi oldu ama kadın her karşılaşmamızda kendini tanıtmak zorunda kalıyor. :D :D :D

s2k
15-05-2013, 14:31
Tamamen taşıyıcı ürünlerden oluyor, geçen gün jantlara 4nano markasının nano rim sealant ürününü uygularken maske neyin takmadım, sanırım fazla soludum, o gün bugündür kayınvalideyi hatırlamıyorum, aslında benim açımdan iyi oldu ama kadın her karşılaşmamızda kendini tanıtmak zorunda kalıyor. :D :D :D

Demekki nano teknolojisi iyi bişey :D:D:D

ayku82
15-05-2013, 14:32
o kadar yazdım, hala nano şampuan yaziyorsunuz
çıldiriciğim doğrusu!

Nano diye bir urun yok, her urun birbirinden farkli?

Hangi urunden bahsediyoruz? Gtechniq, aquartz,beybars, nanolex,carpro?

Nanolex'den bahsediyorum Djhellfire kardeşin sattıklarından..

imprezaWRC
15-05-2013, 15:04
Demekki nano teknolojisi iyi bişey :D:D:D

Boşuna demiyoruz alın kullanın diye :D :D

Risendark
13-08-2013, 14:23
ürün sadece kredi kartıyla mı ödeniyor kapıda ödeme gibi bi seçenek yok mu??

Onrcn
18-08-2013, 22:15
Arkadaşlar bundan 4-5 sene önce Nano Teknoloji ürünleri Türkiye'ye getirmek için Almanyadan ve Amerikadan iki üretici firmalar ile görüşmelerim oldu.

Metal yüzey, Cam yüzey, Taş veya Beton yüzey, Seramik yüzey, Kumaş yüzey, Plastik yüzey vb bir çok yüzey için numuneler geldi uygulamalar yaptım.

Bence ürün tekti ve hangi yüzeye uygularsanız uygulayın sonuç mıknatıs gibi her türlü kiri ve hatta güneş ışığını yüzeyden geri itiyordu. Hedefimiz İşmerkezleri ve Otel gibi büyük yüzeylerdi.

Benim bu işe girmeme sebebim ise bir keresinde maskesiz uygulayan arkadaşın ciğerleri kapandı nefes zorluğu yaşadı ve hastaneye götürmek zorunda kaldık.

Bu gün kumaş ve boya fabrikaları bazı ürünlerine üretirken bu maddeden koyarak yüzeyde uzun ömür veya dayanıklılık sağlıyorlar.

Sonuç olarak bence bu madde tek hangi ürünün içine koyarsanız o yüzeyi kalkan veya zırh gibi koruyor.

Urun yuksek ihtimal tek degildir, her urunun her yuzeye tutunabilmesi veya kalici olmasi zor. Girmeme sebebiniz sadece maske takmamasi ise garip geldi bana, icindeki solventlerin kokusu rahatsizlik vermistir yada arkadasin solunumunda zaten bagzi problemler vardir. Baska turlu o kadar rahatsizlik vermesi cok zor. Kaldi ki kullanma kilavuzlarinda vs maske ve eldiven takin yazar kocaman.

Kumas ve boya fabrikalari Nano diye bir madde degil, Nano Teknoloji kullaniyorlar. Hali hazirda Nanolex in boya uretimi de var mesela. Nano bir madde degildir, Nano Teknolojidir. Oyle bir madde yada periodik cetvelde bulunan bir element degildir, bilimdir.

Hangi urunun icine koyarsaniz diye birsey mumkun degil. Nano teknoloji ile uretilen urunler bile bir suru ham madde deneyleriyle yapilir, icine ters birsey koyarsaniz baya kotu sonuclar alirsiniz. Portakal suyunun icine koyarsak ne olur mesela? Olmaz.

Onrcn
19-08-2013, 18:36
Bana gelen numuneler kokusuz şeffaf su ya benzer sıvı maddelerdi içinde solvent benzeri maddeler yoktu.
Ben burda kullanıma hazır son maddeden bahsetmiyorum.
Bu konuda Türkiye 3M ilede görüşmelerim olmuştu. Bu maddeyi Türkiye geneline biz pazarlıycaktık.
Ben bildiğiniz gibi Ortaokul mezunuyum fakat bu güne kadar yanımda Makina Mühendisi çalıştırdım, İnşaat Mühendisi çalıştırdım ve şu an halen bir adet Kimya Mühendisi çalıştırıyorum. Yani bu deneyler laboratuvar ortamında cihazlar ile yapıldı. İçindeki maddeleri bulmaya çalıştık fakat beceremedik.

Cogu solvent bazlidir, olmayada bilir fakat tek bir madde olmasi cok zor. Bende bu isi yapiyorum kullanima hazir son urunler elimde oluyor. Ne mezunu oldugun is dunyasinda hic onemli degildir, ne ilk okul mezunlari nerelerde, hersey azme ve inanca bakar; ben ne mezunu oldugunu sorgulamadim.

Tekrardan soyluyorum Nano diye bir madde yoktur. Elementte yoktur. Nano teknoloji ile uretilmis urun vardir. Bizde bizzat uretimini gorduk, bu sekilde uretilmiyor. Her urune de ayni seyi uygulayamazsiniz. Vernik uzerine kullanilani t-shirte uygularsaniz boyayi direk cozer mesela icindeki solventler sebebiyle. Sahsen henuz her yuzey icin uretilmis bir urun gormedim. Ultra- Ever Dry var sadece bu konumda onu da kullanan birini ne duydum ne gordum. Kaldiki o da kumas, deri uzerine uygulandiginda renk degisimi yapiyor videolarda goruldugu uzere.

ruudvan
19-08-2013, 19:14
nano nun türkçe meali küçük minik demektir.
yani siz bir ürünü daha önce yapılandan daha kucuk sekılde yaparsanız bunun adına nano dıyebılırsınız.
mısal cm2 de bır kumasta 100 ilmik 100 düğüm var ise ve siz bunu 120 yada 200 e yanı daha yuksek bı rakama cıkarttıysanız bu nano teknolojıdır.
mısal bı board ın ıslemcısının daha kucuk ve daha ıslevsel olanını uretmek nano teknolojı kullanmaktır.

bide bunların sıvı kısımları var
sıvı olan malzemelerın nano denmesı ıcın malzemelerın atom kutlelerının bırbırının arasınıun en dusuk olması gerekmektedır. mısal herkes ortaokulda gormustur .
suyun hacmı buzun hacmınden kucuktur 100 ml su 110ml buz yapar. su donunca atomlar arası acılır ve hacımsel olarak bı artıs yasanır.

nano teknolojı arac bakım urunlerıde sıkıldıgı yuzeyde en ufak boslugu bırakmaya hızmet eder. bosluk ne kadar az olursa surtunme katsayısı o kadar duser.

arac boyaları bız gormesekte ben asfalta benzetırım . bosluklu kraterımsı bır yuzeyı vardır. tutunmaya neden olur.
oto cılaları bu kraterımsı yuzeyı duzlestırmeye puruzsuzlestıremeye gayret gosterır bunada ornek vermek gerekırse betondur.
daha az kraterımsı bır yapısı vardır cunku
asfalttakı gıbı tanecıklı yapıdır fakat daha kucuk tanecıklerı sayesınde daha puruzsuz olabılır.
dolayısıyla betonda tutunmak daha zordur .

kısacası nano demek kucuk demektır nano cıla demek ufak tanecıklerın arac uzerındekı boslukları en kucuk bosluk kalacak kadar yada soyle anlatıyım suyun kirin tozun yada herhangı baska bır maddenin geçebileceği minimum bosluktan ,daha ufak max bosluk sevıyesındeki maddedir.

dolayısıyla aracın kaputundaki su yada baska bır madde eger cilayı delip boyaya nufuz edemiyorsa eğime mahkum olup kayıp gider.tavandaki su ise hem boyaya nufuz edemeyip hemde herhangi bir yöne gidemeyeceğinden tanecikler halinde sabit durur.

ruudvan
19-08-2013, 21:41
Bahsettigim konu bu ama daha basit anlatiyim. Nano teknoloji urunu gozle gorulmez dolayisiyla halinin iplikleri die yoruma baslicaksak hic baslamayalim.

ruudvan
19-08-2013, 21:43
Nano teknoloji ile uretilen editttttttt

GokhanRS
19-08-2013, 21:49
"pamuk prenses ve 7 nanos" diyebiliriz yani :)

White
29-11-2013, 22:33
bu konu bence gereksiz babacan çünkü bizim lisanımızdada acayiplik var ornegin yüz kelimesi sayıylada söylebiliyosun denizde yuzmek gibide surat anlamındada yani bu işin içindedn biraz zor cıkarsın gibime geliyor ;)

16EC813
06-12-2013, 11:22
bana saglam biriki nano markası söyleyin acil almam lazım ??

cembozbey
06-12-2013, 11:56
birde şunu söylemeden gecemeyecegim nano teknoloji urunler sonaxda senelerdir var suanda biraz moda oldu yeni sanılmasın.

imprezaWRC
06-12-2013, 12:29
birde şunu söylemeden gecemeyecegim nano teknoloji urunler sonaxda senelerdir var suanda biraz moda oldu yeni sanılmasın.

Sonax'ın da 2 tane has nano cilası var birisi amatör kullanıcılar için set halinde satılıyor biriside profesyoneller için satılıyor.
Ben lack protect'i henüz kullanamadım ama diğerini kullandım ve bir kez daha kullanmak istiyorum :)

Sen halen Sonax ile ilgileniyormusun ?

cembozbey
06-12-2013, 12:35
Sonax'ın da 2 tane has nano cilası var birisi amatör kullanıcılar için set halinde satılıyor biriside profesyoneller için satılıyor.
Ben lack protect'i henüz kullanamadım ama diğerini kullandım ve bir kez daha kullanmak istiyorum :)

Sen halen Sonax ile ilgileniyormusun ?

yok devretttim ama gerek egitiimleri olsun gerek bizzat yabtıgım uygulamaları olsun cogu markadan kaliteli ve uzun ömurlu diyebilir nano teknoloji urunu lack protect ciddi basarılı bi urun kaplama yabtıgını hissediyosun resmen

bundan 1-2 sene once nano teknolojisini kimseye anlatamyodun birden patladı gitti =)

ruudvan
06-12-2013, 12:47

sonaxta yıllardır nano var nano yenide moda olmadı .sonax gibi aynı zamanda bircok markada nano ürün var. yanlız hata nano nano diye dile getirenlerde .
nano konunun basındada acıklandıgı gıbı. en kucuk boyutta olan demek dolayısıyla meg de yıllardır urunlerının nano oldugunu acıklamalarında yazıyor fakat nano ıbaresı kullanmıyortek fark burda. sonucta uretılen urunler bı kase kaba 1 kg un 1 kg yag 1 yumurta şeklinde ilerlemiyor artık .
rakip cok oldugundan artık firmalar ürünlerini labaratuvar ortamlarında ulaşabildikleri en ufak parçacık halinde işlediklerinden bu sıralar moda olmaya başladı.

örnek vermek gerekirse. mikrofiber de aynı mantıktadır.

1cm2 bez deki 100 ilmikte mikrofiber dir. 500 ilmekte mikrofiberdir .1 tanesini 50 kuruşa mal edersin diğerini 10 liraya .

cembozbey
06-12-2013, 13:05
sonaxta yıllardır nano var nano yenide moda olmadı .sonax gibi aynı zamanda bircok markada nano ürün var. yanlız hata nano nano diye dile getirenlerde .
nano konunun basındada acıklandıgı gıbı. en kucuk boyutta olan demek dolayısıyla meg de yıllardır urunlerının nano oldugunu acıklamalarında yazıyor fakat nano ıbaresı kullanmıyortek fark burda. sonucta uretılen urunler bı kase kaba 1 kg un 1 kg yag 1 yumurta şeklinde ilerlemiyor artık .
rakip cok oldugundan artık firmalar ürünlerini labaratuvar ortamlarında ulaşabildikleri en ufak parçacık halinde işlediklerinden bu sıralar moda olmaya başladı.

örnek vermek gerekirse. mikrofiber de aynı mantıktadır.

1cm2 bez deki 100 ilmikte mikrofiber dir. 500 ilmekte mikrofiberdir .1 tanesini 50 kuruşa mal edersin diğerini 10 liraya .

1-2 sene oncesine kadar bukadar moda değildi diyorum sen 5 seneden beri nano teknoloji urun kullanıyosun sanırım.

meg hakkında cok bilgili bi arkadasa benziyosun meg ve sonax daki ve idda eettigin diger markalardaki nano teknoloji urunleri piyasa surulme tarihleri turkiyeye gonderilmeleri ve hangi urunler olduklarını yazarmısın bizde ögrenelim

ruudvan
06-12-2013, 13:21
turkıyede kac marka varkı adlarını yazıyım. meguıars 99 dan beri tr de. meguıarsı sevdıgımden degıl bu ısıde sonaxla ogrendım ayrı konu.
sonaxtakı nano mevzusu bı pazarlama stratejısı bı sekılde ılk sonax nano ısmını kullandı diye nanoyu ılk yapan firma değil sonucta.

cembozbey
06-12-2013, 13:29
turkıyede kac marka varkı adlarını yazıyım. meguıars 99 dan beri tr de. meguıarsı sevdıgımden degıl bu ısıde sonaxla ogrendım ayrı konu.
sonaxtakı nano mevzusu bı pazarlama stratejısı bı sekılde ılk sonax nano ısmını kullandı diye nanoyu ılk yapan firma değil sonucta.

tr de birsuru marka var carwax zibart sonax meguars 3m autowax ... bırcok markada nano urun var yazmıssın onun ıcın sordum.

sonax ilk yaban firma demedim simdi nanolexler meguarsın kristalleri nano teknolojili cilalar vs sonaxa göre TR de yeni sayılır.

ruudvan
06-12-2013, 13:48
O yazdigin markalardan sonax kendi uretimini yapiyor meguiars ve 3m ayni bunye altindalar carwax fareclayla ortak calismalari var autowax bu markalara gore daha amator bir firma. Nanolex bnm bildigim 4 5 senedir nano uretiyor .ama tr ye yeni distributor girdi. Tr de sonaxin mazisi oldugundan ilk nanoyu sonax buldu gibi bisey soylemek yanlis olur. Sonucta dyo bile nano urun uretiyor kac senelerden beri nano die lanse etmek urunun ilk ve en guzeli oldugu anlamina gelmiyor demek istiyorum.hatta ve hatta sirf nano yapan türk firma bile var .senin takildigin nanolexin isminde nano yazmasindan dolayi .nano teknoloji cikali cok oldu. Daha dogrusu herkes bni anladi gerisine gerek yok.

cembozbey
06-12-2013, 14:00
O yazdigin markalardan sonax kendi uretimini yapiyor meguiars ve 3m ayni bunye altindalar carwax fareclayla ortak calismalari var autowax bu markalara gore daha amator bir firma. Nanolex bnm bildigim 4 5 senedir nano uretiyor .ama tr ye yeni distributor girdi. Tr de sonaxin mazisi oldugundan ilk nanoyu sonax buldu gibi bisey soylemek yanlis olur. Sonucta dyo bile nano urun uretiyor kac senelerden beri nano die lanse etmek urunun ilk ve en guzeli oldugu anlamina gelmiyor demek istiyorum.hatta ve hatta sirf nano yapan türk firma bile var .senin takildigin nanolexin isminde nano yazmasindan dolayi .nano teknoloji cikali cok oldu. Daha dogrusu herkes bni anladi gerisine gerek yok.

herkes seni anladıda bi sen anlamadın beni sonax ilk nano teknoloji urun yabtı demedim zaten.

yıllardır sonax kullanıyor diger markalarda bikac senedir kullanılmaya baslandı yada yeni getirdiler nano olcekli urunlerı diyorum mevzu bu.

yada belki yurtdısında cokca yaygındı ama tr de insanlar yeni yeni nano teknoloji urunlerine aşina oldu

konus baslıgıda bu sebepden acıldı yani hala nanoyu cila türü falan zannedenler var bu tam oturmadıgından kaynaklı ulkemizde

4-5 sene öncesi ben nano teknoloji urun kullandım veya aracıma uygulattrdım diyene cok nadir ben sonax haricinde görmedim.

ruudvan
06-12-2013, 14:11
yada belki yurtdısında cokca yaygındı ama tr de insanlar yeni yeni nano teknoloji urunlerine aşina oldu

konus baslıgıda bu sebepden acıldı yani hala nanoyu cila türü falan zannedenler var bu tam oturmadıgından kaynaklı ulkemizde

4-5 sene öncesi ben nano teknoloji urun kullandım veya aracıma uygulattrdım diyene cok nadir ben sonax haricinde görmedim.
Hersey ok de son cumlende sonax harici nano yaptiran demissin. Sonax urununun adini nano koydugu icin 5 sene evvel sonaxtan baska nano yaptir yoktu dyebiliyorsun. Eger çbs 2000 yilinda cilasinin adini nano koysaydi ilk , ayni cumleyi cbs den baska yapan yoktu diye kuracaktin.sonax nano tamamiyle pazarlama sonucu cikan bir fikirdir ve nano adi icin ciddi anlamda sektorde oncu olmustur fakat diger nanotek ureticileri ise bunun farkina daha sonradan varmistir ve urunlerine nano ibaresi koymaya baslamistir ülkemizdede bu yüzden gec farkedilip son zamanlarda moda olmustur.

cembozbey
06-12-2013, 14:15
evet isim olarak degil urun olarak da görmedim varsa 5 sene oncesine ait ben nano ıcerikli urun kullandım su marka su model söylesin bizde bilelim

ruudvan
06-12-2013, 14:28
evet isim olarak degil urun olarak da görmedim varsa 5 sene oncesine ait ben nano ıcerikli urun kullandım su marka su model söylesin bizde bilelim

anlaşamadığımız nokta kırmızı ile yazılı kısım.
nano içerik nedir.
2 kilo kumun içine 300 gr nanomu atıyoruz.
nano teknolojidir. üretim biçimidir . bunu 3m de farecla da autowx ta polytop ta kullanıyor zaten neyin örneğini göstereyim ki.

cembozbey
06-12-2013, 14:32
anlaşamadığımız nokta kırmızı ile yazılı kısım.
nano içerik nedir.
2 kilo kumun içine 300 gr nanomu atıyoruz.
nano teknolojidir. üretim biçimidir . bunu 3m de farecla da autowx ta polytop ta kullanıyor zaten neyin örneğini göstereyim ki.

nano olcek diyim hadi anlamadıgını varsayarak

bana 5 sene once nano ölcekli urun kullanan markaları ve kullanıcıları soylermisin hani cbs de falan varmıs ya

ruudvan
06-12-2013, 14:47
meguiars 3m scholl gibi yabancı menşeyli ürünler yıllardır nano tek üretilir.
ayrıca 5-6 sene evvel bir oto fuarında denk gelmiştim alman malı by nano mu o tarz bır markaydı kartını bulup üretici bilgilerini eve gidince yazarım.o zmnlar sonaxta nano uygulama adı altında compound polish ürünleri uygulanırken bu adamlar nano satmaya çalışıyorlardı.suan moda olan nanodan.

üstüne üstlük bu nano sonaxtan da cıkmıs bırsey değildir kumaş koruma tarzında textil fabrikalarımızdada yıllardır kimyagerler nano tek koruyucu ürünleri kullanmışlardır.

bu arada firmayıda buldum
BayNano | Nano Teknoloji (http://www.baynano.com.tr/nano_teknoloji/nano_teknoloji.html) buda linkleri okuyup bilgi edinebilirsin.

imprezaWRC
06-12-2013, 14:54

Cem, şahsen benim nano ile tanışmam 2009 yılında nanolex markası ile oldu. İlk olarak urban glass sealant adlı ürününü kullandım. Markayı paylaşma kararınıda 2010 yılında aldım ve o yıldan itibarende videolarını yayınlamaya başladım.
Sonra başka markalar türedi. Sonax'ın lack protect'ini kullanamadım; ama premium nano ürününü kullandım, memnunda kaldım ama aradığım performansı bulamamıştım ki kutu üzerinde de 9 ay koruma sağlar yazıyordu.
Ben nanolex'i keşfettiğimde Tr'de raflarda Sonax'ın extreme nano adında ve halen olan ürünleri vardı. Raflarda satılanlarda ne yazıkki içeriklerinde aşındırıcıda vardı, o yüzden de almak istememiştim.
Kaç senedir var bilmem ama benim bildiğim rahat 5 senedir Turtle Wax'ın nano teknoloji üretimi olan ve nano adı ile çıkardığı ürünler var ki bu ürünler halen ambalajları bile değişmeden Bauhaus'da satılıyor.

Özetle, çıkış zamanlarını aklımda tutmadım ama Sonax'ın nano diye adlandırdığı ürünler varken Turtle Wax'ın da ürünleri yan rafta satılıyordu. Kimsede yüzüne bakmıyordu. Yüzüne bakılmamasının sebebi kimsenin adam gibi ürünleri tanıtamamasıydı, nano yazılınca satılacağını sanmalarıydı, o yüzden de kullancılar gidip 10 liralık sonax'ın likit cilasını alıyordu ya da halen olduğu gibi 1 ay koruma sağlayan ve anormal paralara satılan nxt'yi alıyordu.

Son bir kaç yılda nano teknolojik ürünlerin patlamasının sebebi insanların biraz olsun araştırması, bilinçlenmesi ve zırt pırt aracına birşey sürmek istememesinden kaynaklanıyor. (bu benim tespitim :D )

cembozbey
06-12-2013, 14:58
yıllardır uretilio ama kacımız kullandı ? ne kadar yaygın ?

kumas korumada kullanılmıstır o biizm konumuz deil

5-6 sene once fuarda oldugu cok yaygındı zaten kullanıyorduk anlamına gelmio

35 senedirde uretilibiliyo olabilir ben ulkemizdeki nano olcekli urunleri degerlendirdim

tekrarlıyorum nano olcekli urunler yıllardır sonaxta vardı yani sonaxın tr subelerinde kullanılıyordu yeni birsey değil ama ulkemizde yeni yaygınlastı diger markalarda - moda oldu tabirini kullandım.

bunda muahalefet ettigin nktayı gercekden anlamıyorum uzun uzun yazdıklarındanda bu benim yazdıgım ortaya ckıyor

cembozbey
06-12-2013, 15:00
Cem, şahsen benim nano ile tanışmam 2009 yılında nanolex markası ile oldu. İlk olarak urban glass sealant adlı ürününü kullandım. Markayı paylaşma kararınıda 2010 yılında aldım ve o yıldan itibarende videolarını yayınlamaya başladım.
Sonra başka markalar türedi. Sonax'ın lack protect'ini kullanamadım; ama premium nano ürününü kullandım, memnunda kaldım ama aradığım performansı bulamamıştım ki kutu üzerinde de 9 ay koruma sağlar yazıyordu.
Ben nanolex'i keşfettiğimde Tr'de raflarda Sonax'ın extreme nano adında ve halen olan ürünleri vardı. Raflarda satılanlarda ne yazıkki içeriklerinde aşındırıcıda vardı, o yüzden de almak istememiştim.
Kaç senedir var bilmem ama benim bildiğim rahat 5 senedir Turtle Wax'ın nano teknoloji üretimi olan ve nano adı ile çıkardığı ürünler var ki bu ürünler halen ambalajları bile değişmeden Bauhaus'da satılıyor.

Özetle, çıkış zamanlarını aklımda tutmadım ama Sonax'ın nano diye adlandırdığı ürünler varken Turtle Wax'ın da ürünleri yan rafta satılıyordu. Kimsede yüzüne bakmıyordu. Yüzüne bakılmamasının sebebi kimsenin adam gibi ürünleri tanıtamamasıydı, nano yazılınca satılacağını sanmalarıydı, o yüzden de kullancılar gidip 10 liralık sonax'ın likit cilasını alıyordu ya da halen olduğu gibi 1 ay koruma sağlayan ve anormal paralara satılan nxt'yi alıyordu.

Son bir kaç yılda nano teknolojik ürünlerin patlamasının sebebi insanların biraz olsun araştırması, bilinçlenmesi ve zırt pırt aracına birşey sürmek istememesinden kaynaklanıyor. (bu benim tespitim :D )

evet aynen oyle son bikac yılda patladı cok az bi kesimin ilgisini cekiyordu onceleri . bu ıcerikli urunler vardı TR de hak ettigi yere yeni yeni geliyor cunku boya koruma sektorunde nano olcekli urunler ciddi basarılı.

imprezaWRC
06-12-2013, 15:06
yıllardır uretilio ama kacımız kullandı ? ne kadar yaygın ?

kumas korumada kullanılmıstır o biizm konumuz deil

5-6 sene once fuarda oldugu cok yaygındı zaten kullanıyorduk anlamına gelmio

35 senedirde uretilibiliyo olabilir ben ulkemizdeki nano olcekli urunleri degerlendirdim

tekrarlıyorum nano olcekli urunler yıllardır sonaxta vardı yani sonaxın tr subelerinde kullanılıyordu yeni birsey değil ama ulkemizde yeni yaygınlastı diger markalarda - moda oldu tabirini kullandım.

bunda itilaf ettigin nktayı gercekden anlamıyorum uzun uzun yazdıklarındanda bu benim yazdıgım ortaya ckıyor

Yıllardır üretiliyordu; ama fiyatları uygun değildi, nasıl kullanılır ne işe yarar ne kadar koruma sağlar kimse doğru düzgün anlatmıyordu.
Ama sonax'ta var dediğin zaman adamlar tek başına değildi demek istiyorum, yani yan rafta en azından Turtle Wax'ın nanotech ürün gamı satılıyordu.

İtilaf : anlaşma değilmiydi :)

cembozbey
06-12-2013, 15:12
Yıllardır üretiliyordu; ama fiyatları uygun değildi, nasıl kullanılır ne işe yarar ne kadar koruma sağlar kimse doğru düzgün anlatmıyordu.
Ama sonax'ta var dediğin zaman adamlar tek başına değildi demek istiyorum, yani yan rafta en azından Turtle Wax'ın nanotech ürün gamı satılıyordu.

İtilaf : anlaşma değilmiydi :)

tek basına değildi de simdiki gibi de deildi yani onune gelen nano urun yabıyo

anlatmak ıstedgim su

bi kac senedir nano olcekli urun yaban satan veya uygulayan firmalar bir ilki basarmıs son teknoloji bir urun seklinde lanse ediyorlar

bende diyorumki yok öle bişe tr sartlarında 100e yakın bayisi olan sonaxda yıllardır var bu urunler

ıtılaf deil muhalafet olucak :D

imprezaWRC
06-12-2013, 15:13
evet aynen oyle son bikac yılda patladı cok az bi kesimin ilgisini cekiyordu onceleri . bu ıcerikli urunler vardı TR de hak ettigi yere yeni yeni geliyor cunku boya koruma sektorunde nano olcekli urunler ciddi basarılı.

Nano ölçekli, nano teknoloji üretimi...vs her nasıl adlandırılıyorsa artık, bu ürünler ciddi başarılı ama biraz narin ürünler.
Şöyle ki; garajın yoksa ve sabah kalktığında aracın boyasını ıslak buluyorsan bu tip ürünler sana gelmeyebilir. Çünkü garibim cücelerin 24 saat yıkanmamaları gremlinler gibi su görmemeleri gerekiyor :D
Ve ne yazık ki bazı üreticilerin ürünleri en az 1 hafta sakın su değmesin, bırak suyu yağmur damlası bile düşmesin diyor çünkü ancak 2 hafta sonra kürleşme dediğimiz hadise gerçekleşiyor.

Bilinçlenmiş bir grup ne yazık ki eksik bilinçlenmiş durumda; adamın garajı yok, sokakta nano teknolojik cilayı sürüyor, sabah kalktığında boyayı ıslak görüyor ama sallamıyor bilmiyor ki, gitti harcadığı emeğin çoğu. Sonra vay efendim bu ürün bir moka yaramıyor; hayır birader sen istenen uygun koşulları sağlayamadığın için ürünün performansı gitti.

Özetle olay sür nxt'yi, sür carnaubayı devam edeyim değil :)

Tabi birde kürleşme sonrası yıkamayada özen göstermek gerekiyor; her eline aldığın şampuan nano teknoloji ürünlerle uyuşmuyor; hatta canın sıkıldıkça qd ,qw'de süremezsin. :)

ruudvan
06-12-2013, 15:14
bi yandanda sonaxta var yıllardır ama kim biliyor 70 milyon nufusta 1 milyon kişi biliyordur.
şimdi moda oldu 1bucuk olsun olsun 2 mılyon kişi biliyor yanı cok erken yada geç olması cok fazla şeyi değiştirmedi.
devir teknoloji devri teknolojik hareket yapamayan sektorde zor tutuluyor bu yuzden buyuk markalar ılk adımları atmak zorunda kalmıştır hep farklılık yapma çabasıyla dolayısıyla sonax bunu yapmış zamanında ama imprezawrc nınde dedıgı gıbı turtle wax ı ben hatırlamamısım ama nano ıbaresını onlarda yıllardır kullanıyor sonucta olcek olarak işleme birimine bakarsak saydığım markalarda nano adını kullanmadan yıllardır raflarda ve uygulama alanlarında.

imprezaWRC
06-12-2013, 15:17
tek basına değildi de simdiki gibi de deildi yani onune gelen nano urun yabıyo

anlatmak ıstedgim su

bi kac senedir nano olcekli urun yaban satan veya uygulayan firmalar bir ilki basarmıs son teknoloji bir urun seklinde lanse ediyorlar

bende diyorumki yok öle bişe tr sartlarında 100e yakın bayisi olan sonaxda yıllardır var bu urunler

ıtılaf deil muhalafet olucak :D

Aslında önüne gelen nano teknolojik ürün yapmıyor; laf salatası ile ambalaja nano yazıyor; gersenkirchen işte :D :D

cembozbey
06-12-2013, 15:20
Aslında önüne gelen nano teknolojik ürün yapmıyor; laf salatası ile ambalaja nano yazıyor; gersenkirchen işte :D :D

işte oda bu aralar cok tuttu insanlarımızda oooww bu nano yani uzay erigi muamelesi yabıyor dedgiin gibi suruyor arabaya kış ve yaz aylarında kuruma yani senin anlattgın gbi kurlesmes zamanı bile farklılasıyor .

ozetle bu konuda merakı olan arkadaslar nano olcekli urunler senelerdir var yeni birsey değil uygulaması zordur ve her uzerinde nano bilmemnesi olan urune kanıp almayın 3 ay omru olanıda var 9 ay olanıda var =)

ruudvan
06-12-2013, 15:36
işte oda bu aralar cok tuttu insanlarımızda oooww bu nano yani uzay erigi muamelesi yabıyor dedgiin gibi suruyor arabaya kış ve yaz aylarında kuruma yani senin anlattgın gbi kurlesmes zamanı bile farklılasıyor .

ozetle bu konuda merakı olan arkadaslar nano olcekli urunler senelerdir var yeni birsey değil uygulaması zordur ve her uzerinde nano bilmemnesi olan urune kanıp almayın 3 ay omru olanıda var 9 ay olanıda var =)

bu konunun amacı bu zaten. hatta bu detailing topic iğininde genel anlamı bu.

imprezaWRC
06-12-2013, 15:37

Bu nano hikayesi şu an her köşe başına açılan adıyamanlı çiğköfteci dükkanlarına döndü :D

ef186'ının da dediği gibi nano lahmacun çıksa alacaklar o kıvama geldiler :D :D :D (al bak nano lahmacun, ee hani, az önce eline verdim ya :D :D :D )

White
06-12-2013, 21:06
bana saglam biriki nano markası söyleyin acil almam lazım ??

yanlıs yoldasın reis :)

Onrcn
06-12-2013, 21:22
yanlıs yoldasın reis :)

ne gibi :D

White
25-12-2013, 22:36
ne gibi :D

bizim dukkana gel artık bundan sonra baska yerlerde arama der gibi :) allah razı olsun basta senin sayende ve diger arkadaslarında tabi... şu urunleri birkac haftadır aşırı takip eder oldum gercekten işmizin ehliyiz fakat at gozlugunu takmısız megersem.... gercekten cok tskler artık kolları sıvamanın zamanı gercekten gelmiş :)

oguzhansx
19-09-2014, 13:50
10 üzeri -9 metre

Ranthor
26-04-2017, 08:13
2015 de modasi bitti, bakalim seramik im modasi ne zaman bitecek. Benzer urunler nano yerine seramik diye pazarlaniyor artik. Cquartz aquartz zaten quartz di:)

Bu arada ben carlack kullaniyorum, hala memnunum