PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mini bis e ses sistemi için coax mı comp mu?

MuGeN_poWer
15-05-2013, 14:39
ufak caplı bir ses sistemi yapmaya karar verdim bis e

pioneer 8600-r teyp+6cd che.

jbl 1004 anfi 4 kanal

m acustic 2000.1 mono

2 adet jbl gti w12

bu bassların altında ezilmesin orta baslar da guzel vursun istiyorum

gecen media markt hertz dcx 6x9 dinledim gayet guzeldi hertz sesi cok berrak bir sekilde veriyordu tiz olarak;

bassları dinleyemedim stand yanıltıcı olur diye

birde kenwood yeni serilerinden 110 rms lik bir coax var

bu sette 2takım yani 4 adet sizce dcx mi alsam yoksa kenwood mu ?

aslında kalbim gene jbl t696 yeni serilerine gidiyor eski 595 dec kadar iyi olduğunu duydum yanlız bir takım parasına nerdeyse 2 takım hertz alabiliyorum yada kenwood bu sekilde mi yapsam yoksa

16 lık comp dusunsem? tonlamayı portlu kutuyla w12 lerden alıcam ama mid olarak 6x9 ları cok seviyorum onerebilceginiz 100 rms 90 rms civarı uygun baska coax onerisi olan sıfır almak sartıyla

darkmoon
15-05-2013, 15:10
mini sistem bise dediğin bumu :)

o sisteme compdan gitmen şart bence her şekilde ezilir diğer türlü coaxların zaten kendi bassı var birde sen bas ilave ediceksin monoyla tizler dipde kalıcak mesafe çok kısa çift hacimli araç değil gerçi o boyutta çeyrek hacimli bile diyebiliriz :D ... ayrıca bu kadar şey yapısallık açısındanda o araca çok fazla gelebilir.. ben şahsen o aracın kaportasınında o kadar yükü kaldırabiliceğinden şüpheliyim. :)

mono anfi sub işine bence hiç girme coax 3 yollu yada 2 yollu 100-150rms lik güzel bir şey al
o aracı bülbül gibi şakıtır tabi anfi beslemesi ile gerçi aracın hacmini düşünüsek anfisiz bile şakıta bilir :) .. alpine typr r spg serileri çok güzel dinledimde alpine besleme anfi ile değme orta sınıf comp sisteme taş çıkartır ama bise o kadar para harcamaya değermi o senin biliceğin iş :) ..

MuGeN_poWer
15-05-2013, 15:18
mini sistem bise dediğin bumu :)

o sisteme compdan gitmen şart bence her şekilde ezilir diğer türlü coaxların zaten kendi bassı var birde sen bas ilave ediceksin monoyla tizler dipde kalıcak mesafe çok kısa çift hacimli araç değil gerçi o boyutta çeyrek hacimli bile diyebiliriz :D ... ayrıca bu kadar şey yapısallık açısındanda o araca çok fazla gelebilir.. ben şahsen o aracın kaportasınında o kadar yükü kaldırabiliceğinden şüpheliyim. :)

mono anfi sub işine bence hiç girme coax 3 yollu yada 2 yollu 100-150rms lik güzel bir şey al
o aracı bülbül gibi şakıtır tabi anfi beslemesi ile gerçi aracın hacmini düşünüsek anfisiz bile şakıta bilir :) .. alpine typr r spg serileri çok güzel dinledimde alpine besleme anfi ile değme orta sınıf comp sisteme taş çıkartır ama bise o kadar para harcamaya değermi o senin biliceğin iş :) ..

eheheh :) bende kaportayı merak ediyorum :D simdi motoru sifirladım fotoları bu aksam cekip projeye acıcam w12 ler evde var onceki aracımdan kalma alt yapı vs hepsi hazır aracı satarken sadece comp bıraktım arabada (tam cingen gibi) heheh

ondan yani hsklar da tabiri cayizse midler bana yetmiyordu twitterları 2 kere yaktım :D croswerr siz kullanıyordum anfiye direk :D cortluyordu smdi diyorum alıyım 4 tane hertz dcx babalar gibi konser havasında gidiyim:D cok kararsızım coax

için marka ne onerirsiniz t696 cok istiyorum ama cok fiyatlı ya digerleri uygun geldiği için :D o otarafa cok yanasamıyorum.

darkmoon
15-05-2013, 15:32
sanırım zaten arka pandizota uygulama yapıcaksın.. o kağıt gibi kapıların ben 16 lık kolon kaldırıcağını zannetmem yada 13 lük :) .. tabi uygulama yapılırsa olur ama oda maliyet demekdir..

t696 dinlemedim ama jbl ise güzeldir neticede 300 tl gibi bir fiyatı vardı galiba coaxa bence çok fazla.. ben coax pazarına uzağım sadece yıllar önce kenwooddan 6x9 luklardan çift seri yapmışdım baya bayada güzel bir ses almışdım 4 yollu 120 lik pionner anfi ile.. kenwoodlarda şu anda ne var bilmiyorum ama kenwoodlara bak derim onlar iyidir.. fiyatlarıda makuldür büyük ihtimal...

MuGeN_poWer
15-05-2013, 16:29
sanırım zaten arka pandizota uygulama yapıcaksın.. o kağıt gibi kapıların ben 16 lık kolon kaldırıcağını zannetmem yada 13 lük :) .. tabi uygulama yapılırsa olur ama oda maliyet demekdir..

t696 dinlemedim ama jbl ise güzeldir neticede 300 tl gibi bir fiyatı vardı galiba coaxa bence çok fazla.. ben coax pazarına uzağım sadece yıllar önce kenwooddan 6x9 luklardan çift seri yapmışdım baya bayada güzel bir ses almışdım 4 yollu 120 lik pionner anfi ile.. kenwoodlarda şu anda ne var bilmiyorum ama kenwoodlara bak derim onlar iyidir.. fiyatlarıda makuldür büyük ihtimal...

valla onlarda refarans serisi oldugu için kotu olcagını bende dusunmuyorum yanlız soyle bir sey soyliyim arka bagaj kısmı sub olar için guzel hacimli duvarlı bir kutu yapılcak arka camı kapamıcak sekilde bu acıdan bis super:)

6x9 lar içinde arka koltugun sagındaki ve solundaki camurluk plastiklerini cıkartıp oraya fiber uygulaması yapılcak yani orjinalliği cok bozulmıcak sekilde olmasını istiyorum zaten proje zamanı baya fikir alısverisi yaparak gidicez :D herkesle ilk olarak su hoperlor isini karar vermek istiyorum birde cap kucuk olunca comp ne kadar iyi olursa olsun sert bass ta yetmiyor :D yani demem oki 80hz civarı icin daha iyi olur kanımca onede ts 20 gibi 2 adet twitterla music box olmamı:D:D

darkmoon
15-05-2013, 16:36
araba bis zaten bence bu kadar abanmana gerek yok güzel kaliteli düşük rms lide olsa ne koysan ufacık hacmi var zaten arabayı bül bül gibi şakıtır :) aracın iç hacmi ufak olduğundan coaxların akustik olarak iyi olacağını düşünüyorum çılgınlık yapıp öne arkaya 3 yolluda yapabilirsin ama projen ve para yatırımın artar..