Orijinalini görmek için tıklayınız : vw scirocco 160hp 34 binde baskı bitti
powerfuL
15-05-2013, 20:10
debrıyaj yarıda kaldı bır kac sefer pompalayınca duzeldı kalkıslarda baskıdan zırıltılar gelmeye basladı ve arac yavas hızlanmaya basladı once vıtesler gecmemeye basladı daha sonra vıtesler duzeldı debrıyaj sertlestı ve en sonunda baskı tamamen bıttı
acaba garantı kapsamında yaparlarmı yapmazlarsa nasıl bır yol ızleyebılırım
konuyu dogru yere acmadıysam tasımanızı rıca edıyorum
PiscocuK
15-05-2013, 20:32
Babsettigin sanki baski degilde debriyaj merkezi gibi geldi bana.gecmis olsun aldiginiz servisle gorusup sorunu cozmelerini isteyin.
powerfuL
15-05-2013, 22:20
sagol hocam werdık serwıse bakalım ne dıcekler
Debriyaj kullanım ile aşınan bir parça olduğu için garanti kapsamında değildir. Kullanım harici parça yada üretim kaynaklı bir arıza tespit edilirse tabiki kapsama sokulabilir ama zorlanmış,bitmiş,yanmış balata girmez
powerfuL
17-05-2013, 10:24
servis 2000 tl ucret talep edıyor vw de servıs arkadas varmı aramızda
fth_doğan
17-05-2013, 10:37
servis 2000 tl ucret talep edıyor vw de servıs arkadas varmı aramızda
servis 2,000tl istediğine göre tam olarak arıza neymiş,bi baskının o kadar tuttugunu sanmıyorum....:confused:
debrıyaj yarıda kaldı bır kac sefer pompalayınca duzeldı kalkıslarda baskıdan zırıltılar gelmeye basladı ve arac yavas hızlanmaya basladı once vıtesler gecmemeye basladı daha sonra vıtesler duzeldı debrıyaj sertlestı ve en sonunda baskı tamamen bıttı
acaba garantı kapsamında yaparlarmı yapmazlarsa nasıl bır yol ızleyebılırım
konuyu dogru yere acmadıysam tasımanızı rıca edıyorum
baskı balatayı serviste değişmezler çünkü kullanıma baglı bişey sizin dışardan alıp değiştirmeniz lazım benim aracımdada orjinal baskı balata 35000 de bitmişti bu sciroccolarda gayet normal
fiyat dogru arkadaşlar servis fiyatı o ama dışardan aldığında fiyat değişiyoo
Evet servis ne dedi sorun için 2000TL çok fazla geldi. Debriyaj desek max 600TL eder. İşçilik o kadar fazla olmaz.
fiyat dogru arkadaşlar servis fiyatı o ama dışardan aldığında fiyat değişiyoo
Nerden temin ettiniz ve kaça belki arkadaş için yardımcı olur.
atatürk oto sanayi sitesinde hürmak var yada onun karşısında üçel otomotiv var oaraya sorarsan daha iyi olur orjinal parça satıyolar onlar yardımcı olabilir
fth_doğan
17-05-2013, 10:46
Anlamadıgım birsey var Arkadaşlar servisin 2,000tl ye yaptıgı bir işi dışarda hadi 800tl olsun aradali 1200tl el emeğimi yada bu para tamamen ''serviste yapıldı'' parasımı....?
muhtemelen volantta problem var bu yüzden fiyat yüksek olabilir,
Anlamadıgım birsey var Arkadaşlar servisin 2,000tl ye yaptıgı bir işi dışarda hadi 800tl olsun aradali 1200tl el emeğimi yada bu para tamamen ''serviste yapıldı'' parasımı....?
doğuştan böle bişey beklenir malesef
Evet servis ne dedi sorun için 2000TL çok fazla geldi. Debriyaj desek max 600TL eder. İşçilik o kadar fazla olmaz.
Nerden temin ettiniz ve kaça belki arkadaş için yardımcı olur.
ben orjinal takmadım zaten bittikten sonra stage 1 debriyaj taktım 1500 tl civarıydı
Debriyaj bitikse yada yanmışsa volantta zarar görür genelde. Zarar gören Volantı değiştirmemek;yeni debriyaj setin daha erken ömrünü bitirmesine sebeb olur ve konforda düşüş olabilir
Emre Ekrem
17-05-2013, 11:46
Debriyaj bitikse yada yanmışsa volantta zarar görür genelde. Zarar gören Volantı değiştirmemek;yeni debriyaj setin daha erken ömrünü bitirmesine sebeb olur ve konforda düşüş olabilir
aynen, ya taşlanması yada değişmesi gerekir ki muhtemelen de o 2000 tl debriyaj+volant için de olabilir.
büyük ihtimalle garantiye almazlar , kullandıkca eskiyen bir parca oldugu icin
2bin tl nin içinde neler var bunu bilmeden net konuşmak olmuyor.öğrenin de yazın bari
volant baskı vs yanmış hepsi. volant baskı balata + işçilik 1990tl
350 km de debrıyajı bıten sıfır araç gordum
debrıyaj kullanımı kullanıcı ıle fazlası ıle ılgısı vardır
gecmıs olsun.
350KM de bence cok abartı garantiye kesinlikle girmesi lazım. Ortalama bi debriyajın ömrü nedir peki? 60bin?
350KM de bence cok abartı garantiye kesinlikle girmesi lazım. Ortalama bi debriyajın ömrü nedir peki? 60bin?
Kanka araba cıvıc dı soforu bayandı
dık yokusta arabayı kalıdrmaya calısırken dırek balatayı yakmıstı
fotosu vardı ev de bı yerlerde gorsen ınanamazın :)
yanı ne malzeme nede arac ıle ılgılı bır sıkıntı degıl
dırek kullanıcı hatası :)
bence ıyı kullanımda debrıyajın omru standat bır araba ıcın konusuyorum 80 ıla 100 bın km arası olmalıdır
Bayanın elinden öperim tebrik etmek lazım :)
nissan navarayı 30.000 km civarında denizde batmış kayığı çekerken baskı balata volan hepsini yok ettim ve 2008 gibiydi 2500TL civarı tuttu garantiden değiştirdiler.
redbaron
17-05-2013, 13:20
dsg de çift kavrama yok mu ? yani masraf *2 diye biliyorum bu yüzden bahsedilen fiyat doğuş göz önünde bulundurulunca gayet normal.Ortalama düzgün kullanılan bir debriyaj 50-60 bin gider.
fth_doğan
17-05-2013, 13:51
Tekrardan Geçmiş Olsun Tüketici Hatası gibi gözükede bilir...
25.000de bitirdi bir arkadaşımız. Değiştirdik bizim dükkanın orda. Parçaları aldık işçilik vs tam hatırlamıyorum yalan olmasın 1.100-1200 civarı birşey tuttu. Bunun içinde fren balataları vsde vardı. İşçilik 250 tl alınmış baskı balata için.
35.000 de bitti 25.000 de bitti birşey ifade etmez,0km dede bitebilir 60.000km dede bir yokuşta yanlış kullanımda 10 dakkada bitirirsin 0 balatayı.
Kanka araba cıvıc dı soforu bayandı
dık yokusta arabayı kalıdrmaya calısırken dırek balatayı yakmıstı
fotosu vardı ev de bı yerlerde gorsen ınanamazın :)
yanı ne malzeme nede arac ıle ılgılı bır sıkıntı degıl
dırek kullanıcı hatası :)
bence ıyı kullanımda debrıyajın omru standat bır araba ıcın konusuyorum 80 ıla 100 bın km arası olmalıdır
Kullanıcı hatasından daha ziyade kullanım şartları denilebiliyor.
@redbaron sanırım araç manuel vites. Çift kavrama tek parçadır içinde 2 tane kavrama vardır ve fiyatları 5000 TL civarıdır.
darkmoon
17-05-2013, 16:47
doğuşun fiyatına pahalı diyenler 2008 a6 2.0 tdi debriyaj baskı balata +volanı dağıtmışız doğuş bize o zaman 2000 tl fiyat verdi bizde dışarda yaptıralım dedik maslak sanayide bir sürü ustalar tanıdıklar var dışarda yaptırdık 1800 tl ye patladı yani doğuşla sadece 200 tl oynadı arada..
keşke dedik doğuşda yaptırsaydık 200 tl için değmezdi..
hiç olmassa doğuş garantisinde olurdu araç bir daha debryajdan bir sıkıntı verse bedava yaparlardı..
GokhanE.
17-05-2013, 16:53
Kullanan benim babam ise ömürü değişiyor, 200.000km de biten devriyaj için "arabayı siz kullanmasanız daha 100.000 giderdi" demişti.
Senin konunla alakalı garantiye girmiyor dostum, tüketici mahkemesine gitmekle tehdit et istersen bu km de bitmemesi lazımdı diyerek, ama sert kullandıysan da çok kurcalama cebinden yaptır.
2012 şubat ayında aldığım sıfır jettanın 6.000km de baskı balata komple bitmişti..
volant baskı balata falan herşey.. maslak doğuş otoya götürdüm üçretli yapılacak kullanıcı hatası dediler.. sonra general otoya götürdüm dedim böyle böyle abi hallederiz dediler direkt garantiden komple değiştirdiler.. zaten 2.000 km sonra sattım aracı..
yani demek istediğim servisin elinde.. biri değiştirmiyor diğeri hallederiz dedi direkt değiştirdi.
Volant disardan alinip debriyaj ankara sahin ustada yaptirilabilir.
powerfuL
17-05-2013, 19:59
2012 şubat ayında aldığım sıfır jettanın 6.000km de baskı balata komple bitmişti..
volant baskı balata falan herşey.. maslak doğuş otoya götürdüm üçretli yapılacak kullanıcı hatası dediler.. sonra general otoya götürdüm dedim böyle böyle abi hallederiz dediler direkt garantiden komple değiştirdiler.. zaten 2.000 km sonra sattım aracı..
yani demek istediğim servisin elinde.. biri değiştirmiyor diğeri hallederiz dedi direkt değiştirdi.
benim aracımda general de bana kullanıcı hatası dıyor baskı volan komple yanmıs dıyor garantı kapsamına gırmez dıyor
nissan navarayı 30.000 km civarında denizde batmış kayığı çekerken baskı balata volan hepsini yok ettim ve 2008 gibiydi 2500TL civarı tuttu garantiden değiştirdiler.
ne kadar gurur verici