PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Shell V-Power Nitro+

Sayfa : 1 2 [3]

efe_
18-12-2014, 00:44
Herkes farklı birşey söylerrr arkadaşlar çokda umursamamak lazım.. Bende dci'ye nitro+ alıyorum performans gayet güzel, fiyatta indi 3.85 den aldım

kurtlukaya
18-12-2014, 01:09
memnun kalmayan yok dediğiniz gibi , ama işte delinin biri kuyuya bir taş atar 40 akıllı çıkaramaz misali

kurtlukaya
18-12-2014, 02:01
bu arada benzin için konuşuyorum , daha önce dizel aracımızda vardı o zaman shell in gtl i vardı çok memnunduk

hbatuhanc
19-12-2014, 16:35
PO'dan alıyordum fakat geçenlerde Ataşehir Shell'i deneyeyim dedim. Araçta boştayken titreme yapıyordu Shell'den sonra azaldı fakat daha az yol gitmeye başladım.

evolution_9
19-12-2014, 16:39
ankarada satan yer kaldımı

commando06
19-12-2014, 16:45
ben nerden bulursam oradan aliyorum.
hic mi fark yok. hic yok sifir.

ses mes asla degismiyor, ne benzin ne mazot. Senelerdir de hic degismedi bir kac istisna disinda? Bu hisler psikolojik olmasin, log alan var mi

işin mutfağında olan biri olarak bu yoruma %100 katılıyorum

kaçak akaryakıta bulaşmadığınız sürece sadece kesenize zarar verirsiniz pahalı akaryakıt kullanarak

rafineri yapıyo bütün firmalara veriyo firmalar kendi tanklarında bazı maddeler enjekte ediyolar ama o enjekte edilen maddeler hidrokarbonun yapısını değiştirmez yada ne bılım performansını v.s artıramaz ateşlenme yanma patlama kudretine etki edemez

biliyorumki şimdi biiiirrrr sürü yazan olur buna amaişin aslı benim yazdıklarımdır siz ne derseniz deyin

kaçak akaryakıta ve aşırı derecede kötü saklama koşullarında satışa sunulmus yakıta rastlamadıgınız surece hıcbır fark yoktur

Başar TURHAN
20-12-2014, 12:18
işin mutfağında olan biri olarak bu yoruma %100 katılıyorum

kaçak akaryakıta bulaşmadığınız sürece sadece kesenize zarar verirsiniz pahalı akaryakıt kullanarak

rafineri yapıyo bütün firmalara veriyo firmalar kendi tanklarında bazı maddeler enjekte ediyolar ama o enjekte edilen maddeler hidrokarbonun yapısını değiştirmez yada ne bılım performansını v.s artıramaz ateşlenme yanma patlama kudretine etki edemez

biliyorumki şimdi biiiirrrr sürü yazan olur buna amaişin aslı benim yazdıklarımdır siz ne derseniz deyin

kaçak akaryakıta ve aşırı derecede kötü saklama koşullarında satışa sunulmus yakıta rastlamadıgınız surece hıcbır fark yoktur

En çok bilinen içeriklerden toluen, ksilen ve etanolün; efektif oktanı yükselterek vuruntuyu kesmesi dolayısıyla performansa ve motor sağlığına etki edebileceğini yalanladınız gibi algıladım ben yazınızdan. Bunu dediyseniz motorun çalışma mantığını bilmiyorsunuz demektir. Umarım bir gün yüksek oktanlı yakıta ihtiyacınız olur da farklı yakıtlarla avans değişimini siz de gözlemlersiniz.

kurtlukaya
21-12-2014, 15:33
ben de önceden 1.6 auris vardı onda bile fark ediyordu hep nitro kullanıyordum , her zaman aldığım yerde nitro kalmamıştı fuel save koydular , aracın yağ gibi olan devirlenmesinde kasılma oldu , aldığım benzinlerin yüzde 99 unu shell den alırım , kesinlikle psikolojik değil fuel save den nitro ya geçmedim çünkü nitro dan sonra fuel save geçtim zaten farkı anlamanız için nitro ile 2 depo en az kullanmanız ve sonrasında fuel save kullanmanız lazım

Hakan-N
21-12-2014, 15:34
shellde çalışan arkadaşlarım var dedikklerine göre 95 oktan benzine katkı vs katıp yüksek performanslı diye satıyorlar şahsen ben 95 oktan benzin alıyorum fakat shell yine benzin olarak diğerlerinden daha iyi gibi

Cemali
23-12-2014, 13:31
v-nitro iyi bence yakışır

delmanicomio
10-12-2015, 14:12
nitro+ için RON ve MOn sayıları hakkındaki bilgiyi nereden edinebiliriz

pasha34
10-12-2015, 14:21
bir kere ben 95 diye satılanın avrupa da 95 diye satılanla aynı olmadığına yüzde yüz eminim.. hepsi olmakmakla birlikte coğu istasyonda katkılı olan yakıtlar araclarda fark ediyor, aracı yüksek oktana ayarlı olmayan atmosferik vs olanların da bu farkı farketmemesi ve aralarında hic bi fark yok vs demesini de normal karşılıyorum ...

izmitteki opetlerden yakıt alıp gelen bir araca yazılım yapmıştık vakti zamanında opeti duyunca direk eyvah demiştim... araba 4 uncu vitese atınca retarddan dolayı limpe alıyordu.. o farklı olmadığınızı iddaa ettiğiniz istasyonlardan birinden katkılı yakıt aldık depoyu bitirip .. bu sorun kalktı ortadan.. gercekten aracın ihtiyacı yoksa katkılı vs almaya gerek yok da .. yani katkılı olanlarada fark yok demeyin lütfen..

metin_1989
10-12-2015, 16:00
hep benzinden bahsedilmiş dizel nasıl arkadaslar?

mikelazi
11-12-2015, 14:45
shell nitroda nerdeyse 0 duman.
bp de duman duman.

125cc scooterda shell +5km top speed

bomonti
12-12-2015, 00:10
shell nitroda nerdeyse 0 duman.
bp de duman duman.

125cc scooterda shell +5km top speed

Yok artık... Normalde top speed kaçtı ?

mikelazi
12-12-2015, 10:15
Yok artık... Normalde top speed kaçtı ?

düzde 95-100 arası.shell vpowerla aynı yolda 100-105 buarada bp de motoru çok sıkıştırınca sübap sesi yapıyordu.shellde bu yok.

sokagımın başında bp var.shell 1-1,5km uzagımda elimden geldigince her iki aracımada shell :)

gokayy
13-12-2015, 01:16
Uzun süre totalden benzin aldım fanatik gibi adeta fakat bazı şartlar gereği 1-2 kere 95+ nitro almak zorunda kaldım 207GT aracıma o gün bugündür shellden alıyorum.Psikolojik diyenler olmus arabanın rolanti sesınde ve yürüründe net fark var fakat söylendiği gibi daha az km yapıyorum

emirarslan34
15-12-2015, 10:59
Kesinlikle piskolojık falan degil, bende özellikle test ettim. Nitro dan sasmayın.

205-01
15-12-2015, 11:18
Bende Polo Gti ımda kullanmaya başladım bir haftadan beri , ciddi anlamda çok fark etti .... 50 TL ye şehir içi şehir dışı 300 kuruş yaktı .

Tkrl
16-12-2015, 04:40
Arkadaşlar merhaba, yorumların bir çoğunu okudum eskiden yeniye,tek sefer bi 30 tl lik yakıt alıp deneyip laf olsun diye yorum yapan bir sürü arkadaş olmuş.
Farklı anlamak için en az 3 kaç kez üst üste v-power benzin almak gerekiyor.
8 aydır shell dışında başka yerden benzin almayan biriyim ve v-power afr üzerinde net olarak 1.00 değer daha fakir çalışıyor ve yakıt ayarına müdahale edip map ı net olarak v-power benzinle yaptığımızda performans artışı kesinlikle görülüyor.
Roll de 1 boy fark ediyor aynı araçla bizzat denendi.
Öten yandan v-power benzinle yakıt ekonomisi mümkün değil,normal fuelsave yakıta göre daha yanıcı olduğu için daha fazla benzin harcanıyor.
Kış dolayısıyla ben normal fuelsave kullanıyorum.
Benzin konusunda benim gibi takıntılı olan arkadaşlara naçizane fikrimdir.
Saygılar.
(Bu arada oem beyinler üzerinde durum ne olur bilmiyorum.)

merttepe
16-12-2015, 07:47
Aytemizden yakıt aldım aracıma bir dönem, daha öncede forumda yazmıştım her depoda minimum 1 bazen 2-3 kere uzun dpf demizliği yapıyordu. Bütün yakıt ekonomisi alt üst oluyordu.
İzmirde shell'in kendi yeri var, oraya geçtiğimden beri 1 kere dpf temizliği yapmadı araç. Şehir içi 5lt yakıyorum. 1,3mjt punto.

omerce
16-12-2015, 08:31
Sürekli v-power alıyorum ben. Dizel aracım varken de alıyorum. Dizelde motorun daha sessiz çalışması, yüksek devirde daha az titreşim ve çekiş gücü sağlıyordu. Aracım astra ydı. Şu anki aracımı aldığımdan beri yine v-power almaya gayret ediyorum bazen bayide olmadığı için normal benzin alıyorum bitene kadar küfür ediyorum. Normal benzin daha fazla tıkanmalar alt devirlerde titremeler yapıyor. Bu arada benzin aldığınız yer, istasyonda ki depo ve benzinin ne kadar temiz olduğu da önemli.

MTK
16-12-2015, 09:43
Dizelde ikende nitro alıyorum benzinli aldım ondada kullanıyorum , az gitmesi dışında bir zararını görmedim şu ana kadar .

kurtlukaya
18-12-2015, 05:52
önceden 2011 aurism vardı ilk aldığım zamanlar fuel save benzin alıyordum sonra nitro ya geçtim ciddi anlamda devirlenme yağ gibi oldu , sonrasında aldığım araçlarıma fuel save kullanmadım hiç , ama mazot olarak petrol ofisininki daha yüksek patlama değerine sahip heralde setan oranı en yüksek olan o imiş heralde

Strich Acht
20-12-2015, 13:37
80k km de e90 3.20d'de würth enjektör temizleyici ile birlikte shell'e geçiş yaptım. beklediğimden iyi sonuçlar aldım açıkçası.

Runaway
22-12-2015, 13:33
Yaklaşık 1 yıl önce dizel de kullanmaya başladım o günden beri değiştirme gereksinimi duymadım

RSX
25-12-2015, 17:18
beyler az gitsin temiz gitsin :) nitrodan vazgeçmeyin

SerkanYazgan.
25-12-2015, 20:03
Benim gözlemlediğim kadarıyla dizelde sessizlik, kalkışta atiklik ve devirlenmenin güzel olması. İlk başlarda hep opetten alıyordum bigün opete girmeyi unutup ilerdeki shele girdim o gün bugündür ordan alırım. 3.540 a aldım bugün litresini.

shkodra
04-03-2016, 12:17
Shell Nitro başka tanımam. Yumuşak, Titremesiz, Güçlü, Çok Kilometre..
Bp Sert, Rolanti Sorunu, Az Kilometre.

SGTI
04-03-2016, 23:53
bu aralar shellde sıkıntı çeken varmı ? Özellikle yüklü arabalarda avans konusunda?

mannerboy
05-03-2016, 08:24
az yol gidiyosun ama işe yararlı

tuFAN
15-08-2017, 21:56
Almanyada Shell V Power serisi yenilenmiş Dynaflex Teknolojili diye yeni bir yakıt çıkmış buralara acaba gelirse ne zaman gelir ?

sekizsilindir
16-08-2017, 02:37
Shell
Hong Kong ve Makao
Arama
Menü
Shell yakıtlar
SHELL DYNAFLEX TEKNOLOJISI
DYNAFLEX teknolojisi veya DYNAFLEX formülasyonu nedir ve DYNFELX teknolojisi motorlarda nasıl çalışır?
DYNAFLEX teknolojisi veya DYNAFLEX formülasyonu nedir?
DYNAFLEX teknolojisi veya DYNAFLEX formülasyonu benzinli ve dizel yakıtlar için geliştirilmiş en yeni formülasyon formülümüzün isimleridir.
En yeni nesil yakıtlarımız yeni DYNAFLEX teknolojisi ile formüle edilmiştir.
Tıpkı benzin ve dizel farklı olduğu gibi her yakıt türü için benzersiz DYNAFLEX formülasyonları geliştirdik.
Modern motorlar giderek daha verimli hale geliyor. Sonuç olarak, yakıtlar, emme valfleri ve yakıt enjektörleri gibi anahtar yakıt sistemi bileşenlerinde kir oluşumuna neden olabilecek zorlu koşullara (yani, daha yüksek sıcaklıklar ve basınçlar) maruz bırakılır.
Tüm DYNAFLEX formülasyonları, araç üreticilerinin tasarladığı gibi motor verimliliğini korumaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış karmaşık harmanlardır. DYNAFLEX teknolojisi, anahtar yakıt sistemi bileşenlerinin temizliğinin korunmasına yardımcı olan ve performansı kötüye bırakan depolardan koruyan güçlü temizleme maddeleri ile zenginleştirilerek çalışır.

Daha fazla deterjan diye anladım..

alperkirman
16-08-2017, 08:48
95mi95 gerisi beni ilgilendirmiyo cacık olmaz

SGTI
17-08-2017, 21:22
95mi95 gerisi beni ilgilendirmiyo cacık olmaz

aman çıkarmasınlar bişey ne zaman yeni bişey çıksa oktan gidiyo bizde. 100 den 98 e ordan 95 e daha ne kadar iniceksek

es026
04-09-2017, 22:00
Şahsen şehir içi kullanımda fuelsave uzun yolda nitro alıyorum. Nitroda motor daha stabil çalışıp tepkiler daha canlı fakat şehir içi baya yakıyor bu yüzden şehir içi fuelsave.

Rsci
14-10-2017, 22:45
Motor sessizleşti ve devirlenme bir tık daha iyi oldu sanki. Fazla da bir farkını göremedim eğer devirlenme psikolojik değilse:)

Durango
14-10-2017, 23:02
Shell 97 nitro ile - 8.5 retard alırken Bp 97 ye geçtim retard 2 lere düştü

sekizsilindir
15-10-2017, 00:10
TR de 97 oktan rafineri çıkışı yok , shellde fuelsave 95.. v-power nitro+ katkılı 95.. diğer markalarda da durum böyle sanırım

997TT
15-10-2017, 07:26
Shell 97 nitro ile - 8.5 retard alırken Bp 97 ye geçtim retard 2 lere düştü

Bunu baska shell'den de teyit edermisin?
Yani deponda ki bp ultimate bitince(bitmeden tekrar log alirsan sevinirim) sonra baska istasyon shell nitro benzin koyup log alirmisin?
Bo benzin de biara cok iyidi,sonra bozdu. Shell buaralar iyi ama 8,5 fazla.

onur_S
16-10-2017, 08:56
İstasyon çok önemli. Ben shell kullanıyorum hep, bir keresinde farklı shellden almıştım yine merkezi bir yerdeydi ama kötüydü yakıt , aracımdaki yavaşlama moralimi bozmuştu. Araç full stok olduğu için değişen tek şey yakıttı, sorunu bulmak zor olmadı. Sürekli aldığım eski istasyona geri döndüm, araç kendine gelmişti. Normalde böyle şeylere inanmam ama bizzat yaşadım. Arkadaşım sıfır aldığı aracın rodaj durumunu gözlemlemek için her hafta benle denerdi, keyfine basardık, hep aynı giderdik, o hafta 10-15 bg kaybetmiştim tahmin ediyorum. Ignition retard göremiyorum aracımda ancak güzel yakıtı aracın egzoz patırdamasından anlar oldum. Bp de alıyorum arada, genelde Shell. İkisi de aynı gidiyor. Ben Shell'den şuanlık memnunum. Ignition retard olayını denemek isterim açıkçası, elimizde somut bilgi olsun. Shell'in yeni yakıtları çıkacak, bilgi veririm 2-3 güne.

onurc
16-10-2017, 09:39
şu anda v power nitro isminde satılmıyor sanırım,görevli arkadaş isimleri değişti dedi. nitro artık v power olarak satılıyormuş.diğeri kurşunsuz 95 normal benzin ?

tuFAN
17-10-2017, 16:49
İstasyon çok önemli. Ben shell kullanıyorum hep, bir keresinde farklı shellden almıştım yine merkezi bir yerdeydi ama kötüydü yakıt , aracımdaki yavaşlama moralimi bozmuştu. Araç full stok olduğu için değişen tek şey yakıttı, sorunu bulmak zor olmadı. Sürekli aldığım eski istasyona geri döndüm, araç kendine gelmişti. Normalde böyle şeylere inanmam ama bizzat yaşadım. Arkadaşım sıfır aldığı aracın rodaj durumunu gözlemlemek için her hafta benle denerdi, keyfine basardık, hep aynı giderdik, o hafta 10-15 bg kaybetmiştim tahmin ediyorum. Ignition retard göremiyorum aracımda ancak güzel yakıtı aracın egzoz patırdamasından anlar oldum. Bp de alıyorum arada, genelde Shell. İkisi de aynı gidiyor. Ben Shell'den şuanlık memnunum. Ignition retard olayını denemek isterim açıkçası, elimizde somut bilgi olsun. Shell'in yeni yakıtları çıkacak, bilgi veririm 2-3 güne.
tarih belli mi bu yeni dynaflex yakıtlar için ?

onur_S
19-10-2017, 22:46
tarih belli mi bu yeni dynaflex yakıtlar için ?

21 ekim. Depoya tam karismasi vs ay sonunu bulur. Shellin 8.5 retardi bp ile 2 ye dusuyorsa bp 100 oktan satiyor olmali. Meraktan denedik arkadasimin aracinda, bp -4.5 retard, shell -3.8. Kendisi de foruma uye.

997TT
20-10-2017, 00:28
Ne zaman denediniz ve hangi aracda?
Duzgun benzini bu tip testlerle bulmamiz gerek...

Ufuk
20-10-2017, 07:18
Dizel de ne tavsiye edersiniz? En iyi dizel yakıt hangi firmanın?

Mr.Bilal
20-10-2017, 07:36
95 oktan mı çıkacak yeni shell yakıtları¿

onur_S
20-10-2017, 09:11
Ne zaman denediniz ve hangi aracda?
Duzgun benzini bu tip testlerle bulmamiz gerek...

1.4 tsi da denedi. Ben genelde nette ciddi şekilde BP nin daha iyi olduğu yazıldığı için gözümle görmek istedim. Aynı oktana sahip iki yakıt arası -6 derece retard ciddi bişey, methanol kit anca kesiyor o retardı. Retard değerlerinin videosu da mevcut.

fuatozkan
20-10-2017, 09:29
Dizel yakıtlarında nitro+ ı göremiyorum pompalarda acaba yeni yakıt gelecek o yüzden mi eskiden nitro+ aldığım yerlerde şimdi yok

997TT
20-10-2017, 09:31
1.4 tsi da denedi. Ben genelde nette ciddi şekilde BP nin daha iyi olduğu yazıldığı için gözümle görmek istedim. Aynı oktana sahip iki yakıt arası -6 derece retard ciddi bişey, methanol kit anca kesiyor o retardı. Retard değerlerinin videosu da mevcut.

Once bp sımdı shell sonucları...
Kafa karıstırıcı cıdden :(

mikelazi
20-10-2017, 09:54
geçen bir video izledim.

bp-esso-shell yakıt dyno üzerinde test ediliyor.shell bariz farklı hp çıkıyor.tabi nekadar güvenilir bilemem.

shell iyidir.125cc scooterımda bile ses ve perf.bariz fark oluyor.

Gokhan43
20-10-2017, 10:24
1.4 tsi da testi yapan benim.

Normalde retardlı binmem araca fakat sırf test edelim diye biraz basınç açarak aynı timing ile vuruntu izledim.

Ben BP ultimate harici yakıt kullanmamaktayım. Hem doğuş grubu bünyesindeki araçlara verdiği indirim hem de güzel yakıt olması sebebiyle :) 20 derece sıcaklıkta öğlen bastığımda Bp ile -3.7 bandında vuruntu hatta devir bandında sonlara doğru -4.5 tek silindir vuruntu.

Depoyu boşaltıp Shell Nitro ile denemem de gece 9.5 derece sıcaklık -3.5 -3.7 civarında aynı basınç aynı timing.

Demem o ki aralarında çok bariz bir fark yok.

Ama şöyle bir durum da var. Gt30 spec 2.0 tfsi'da da BP Ultimate kullanıyoruz. Ondaki mecburiyetten almak zorunda kaldığımız Shell Nitro arabayı sapıttırdı :) Çalışma sesinden, kalkışlarda titreme gibi olaylar oluyor. Bir de aşırı siyah duman var gazlarken. Bp de yok denecek kadar ama Shell ile bildiğimiz Corsa spec :)

sekizsilindir
20-10-2017, 10:25
Dynaflex = daha fazla deterjan katkısı, benzin ve dizelde de bu; başkada bir şey yok. Oktan , setan artışı beklemeyin. Nitro plus kelimeleri kalkti, yeni v-power olarak devam ediyor. Dağıtılan insortlerde "%100 motor performansı" ²
Aşağıda minik yazılarda ² de "sadece motor içi enjektör ve bileşenlerinin temizliği" ibaresi var.

Ee, ben bunu gerektiğinde bir kutu wurt ile yapıyorum zaten.

Bence pompa fiyatındaki 0,3 krş farkın pesindeler gibi, TR genelinde günlük litre hacmini tahmin etmek yeterli.

mrbars
20-10-2017, 11:44
1.4 tsi da testi yapan benim.

Normalde retardlı binmem araca fakat sırf test edelim diye biraz basınç açarak aynı timing ile vuruntu izledim.

Ben BP ultimate harici yakıt kullanmamaktayım. Hem doğuş grubu bünyesindeki araçlara verdiği indirim hem de güzel yakıt olması sebebiyle :) 20 derece sıcaklıkta öğlen bastığımda Bp ile -3.7 bandında vuruntu hatta devir bandında sonlara doğru -4.5 tek silindir vuruntu.

Depoyu boşaltıp Shell Nitro ile denemem de gece 9.5 derece sıcaklık -3.5 -3.7 civarında aynı basınç aynı timing.

Demem o ki aralarında çok bariz bir fark yok.

Ama şöyle bir durum da var. Gt30 spec 2.0 tfsi'da da BP Ultimate kullanıyoruz. Ondaki mecburiyetten almak zorunda kaldığımız Shell Nitro arabayı sapıttırdı :) Çalışma sesinden, kalkışlarda titreme gibi olaylar oluyor. Bir de aşırı siyah duman var gazlarken. Bp de yok denecek kadar ama Shell ile bildiğimiz Corsa spec :)

BP öğlen, Shell gece mi denedin? IAT da retard için önemli bir etken.

Gokhan43
20-10-2017, 12:00
BP öğlen, Shell gece mi denedin? IAT da retard için önemli bir etken.

Aynen Baybars abi. Özellikle belirttim zaten denemelerde bp öğlen shell gece arada 10.5 derece fark var diye :)

Nitekim Bp de ethanol oranı daha fazla bildiğim kadarı ile de.

Mr.Bilal
20-10-2017, 12:59
Bende BP ve shell i denedim. BP ile performans bir tık daha iyi gibi geldi.

free-hifi
20-10-2017, 13:06
shell reklam geçmeye devam ediyor dizeli karışık deneyebilirim performans olan menzil vermiyor :D

serkanokan
20-10-2017, 13:10
Fuel save ile nitro arasında menzil olarak çok fark ediyor mu acaba?

free-hifi
20-10-2017, 13:23
Fuel save ile nitro arasında menzil olarak çok fark ediyor mu acaba?

full save tasarruf amaçlı katkısı az olan halk dilinde kalın mazot bilmiyorum şehir içinde çok fark edeceğini düşünmüyorum

ottoman32
20-10-2017, 13:28
bu dedikleriniz sadece benzin için mi geçerli? bende sürekli shellden alıyorum mazotu ama BP iyise oraya da geçebilirim :)

MeRtCaN
20-10-2017, 13:29
shell Nıtro ıbaresını kaldırdı artk
yakıtın degıstıgını soyledı her zaman yakıt aldıgım bezınlık calısanı

su an ben vpower alıyorum yakıtın kokusu ethanol lu gıbı gelıyor bana :)

GKS
20-10-2017, 13:31
shell nitro dizeli berbat 25 depo kullanmışımdır dpf tıkanmasına yol açtı. eskiden gtl vardı o iyidi ancak nitro berbat ötesi.

free-hifi
20-10-2017, 13:45
Totalden yakıt aldım 550 km gitti 200 ü şehir dışı aynı litre ile opetten 650 km şehir içi gidiyordum. shell in menzil olarak kullanmıyordum ama deneyeceğim.

imprezaWRC
20-10-2017, 14:02
Cuma günü itibariyle kafamı bir milyon ettiniz. Ben hep shell'den dizel alıyorum ne halt edeyim BP dizele mi geçeyim ?

Ranthor
20-10-2017, 14:08
ben hep fuel save aliyorum.
icindeki %0.01 katki ne kadar farkettirebilir ki, hepsi ayni yerden gelmiyor mu nasil olsa

free-hifi
20-10-2017, 14:27
Cuma günü itibariyle kafamı bir milyon ettiniz. Ben hep shell'den dizel alıyorum ne halt edeyim BP dizele mi geçeyim ?

bende bp denemek istiyorum :D

sşz deneyin bakalım

onurc
20-10-2017, 14:30
hep 50 lıralık alan abımız nerde , ona soralım farkları :D

hakkaten bende senelerdır nıtro alıyordum,görevli arkadaş sadece adı değişti dedi bana.Yakıtla ilgili birşey söylemedi(gerçi sormadım da değiştimi diye,bp daha mı ıyı bu durumda,nedir ne değildir.

free-hifi
20-10-2017, 14:34
Murat abi el at çöz konuyu

Kullanıcı
20-10-2017, 15:00
Aracıma total'den hep alıyordum, sonra total fransa türkiye'den çekildi filan dendi bende shell nitro almaya başladım yaklaşık 6 ay kullandım fakat araç üst devirlerde hem sesli hemde isteksiz olmaya başladı bende bp ultimate kullanmaya başladım sorun çözüldü gibi eskisi gibi değil ( Aracım 1.5 Dci)

ottoman32
20-10-2017, 15:29
başka yakıt denemeyince shell iyi gibi geliyordu bana. Murat abi zam gelecek dediği zaman bütün araçları fullemiştik neyse bitsin depo da bi de bp yi deniyelim

dqn
20-10-2017, 16:12
Arabam 29bin km de hep shell nitro mazot koydum.Geçen bir depo po'dan alayım dedim tam 100km'ye yakın olumlu menzil fark etti 45 litrede.Baya şaşırdım.Ama işin tüketiminden çok dpf kısmındayım.DPF'ye en iyi gelen yakıt dizelde hangisi acaba?

Ssamet
20-10-2017, 18:04
Aracı aldığımdan beri shellden alıyorum. Önceki sahibi de shellden alıyormuş Yani yaklaşık 80 bin kmdir araca aynı yakıt alınıyor. BP denemeye değer mi cidden. Araç 1.5 Crdi Cerato

oss
20-10-2017, 18:26
Aracı aldığımdan beri shellden alıyorum. Önceki sahibi de shellden alıyormuş Yani yaklaşık 80 bin kmdir araca aynı yakıt alınıyor. BP denemeye değer mi cidden. Araç 1.5 Crdi Cerato

Bence degil bp nin gunu gununu tutmuyor

MDeniz
20-10-2017, 20:22
Eski bir bp muhasebe ve müdür çalışanı olarak tavsiye etmiyorum sebebini sormayın özel. Shell den alın diyorum başka da birşey demiyorum. Heryer için aynı demiyorum ama shell den alın kafanız rahat etsin.

free-hifi
20-10-2017, 22:31
Eski bir bp muhasebe ve müdür çalışanı olarak tavsiye etmiyorum sebebini sormayın özel. Shell den alın diyorum başka da birşey demiyorum. Heryer için aynı demiyorum ama shell den alın kafanız rahat etsin.

Özel olan durum firma ile ilgili mi yoksa yakıtın evreleri mi

MDeniz
20-10-2017, 22:51
Özel olan durum firma ile ilgili mi yoksa yakıtın evreleri mi

Açıklamayayım sıkıntı olmasın üstadım ben sadece 6 senemi vermiş biri olarak shell diyorum orada da abim 14 senesini verdi

Mr.Bilal
20-10-2017, 23:17
Teknik olarak aciklamak daha faydali olacaktir diye dusunuyorum. Sonucta iki firmada babamizin firmasi degil. Araclarini seven insanlar daha fazla keyif almak icin ve saglikli kosullarda arabalarini surmek istiyorlar. Oyle bir surdan alin burdan alin demek anlamsiz geliyor biraz

997TT
20-10-2017, 23:44
Nedenini aciklasanoz,inanin cokk faydali olucaksiniz...

MDeniz
21-10-2017, 06:32
Sadece en basit birşey anlatacağım shell denetimleri hat safada kuş uçurtmuyor buna rağmen yapan yokmu var tabiki de ama bp kalite kalite kontrole gelen ara aları testlerde hiçbirşeyi yakalayamıyor sadece bunu söyleyim anlayın. Ha bu demek değildir ki her shell süperdir diye algılanmasın yamuk yapan vardır ama siz shell den alın mümkün mertebe

Suleyman
21-10-2017, 07:40
Bana göre de markadan çok belli bir istasyon tutturmak lazım.

997TT
21-10-2017, 11:43
Bp'de toluen miktari yuksek,bu yuzden de motorlar daha rahat calisiyor.
Sorun bayide.
Shell nedense dengesiz.

kalipson
21-10-2017, 12:03
Shell Fuel Save'in Megane RS üzerindeki etkisinden bahsedeyim. Performansı net biçimde törpülüyor. Menzil kafadan 50-60 km artıyor ama motor gürültülü ve titreşimli çalışıyor. Zararını görmedim ama kabaca durum bu.
Nitro'da ise performans çok iyi. Titreşimsiz motor ama menzil kısa. Bunu keşfettiğimde yıl 2010 falandı. O gün bugündür Nitro kullanıyorum.

sekizsilindir
21-10-2017, 13:16
Shell Fuel Save'in Megane RS üzerindeki etkisinden bahsedeyim. Performansı net biçimde törpülüyor. Menzil kafadan 50-60 km artıyor ama motor gürültülü ve titreşimli çalışıyor. Zararını görmedim ama kabaca durum bu.
Nitro'da ise performans çok iyi. Titreşimsiz motor ama menzil kısa. Bunu keşfettiğimde yıl 2010 falandı. O gün bugündür Nitro kullanıyorum.

2010 da vp-nitro yoktu.

kalipson
21-10-2017, 13:38
2010 da vp-nitro yoktu.

O zaman da benzer bişey vardı. Sonra adı değişti Nitro oldu. Ne demek istediğimi anlamışsındır.

997TT
21-10-2017, 15:12
2010 yılında 98 hala vardı ama kesın 97 vardı.
Bu dan dolayı o fark.
Elınde log zıhazı olanlar,ara sıra aldıkları yakıtların egt-avans-afr vs şerıne bakıp test etsınler(her hangı katkı koymadan,katkı varsa en az 1 depo katkısız kullandıktan sonra)
En guzek test bu olur....

golgeoyunu03
21-10-2017, 16:09
Menzilden cok Dpf'nin tıkanmaması için uygun mazotu seçmek daha doğru olur.

Hadımköy shell(gişelerden devam edince sağda) ve kurtköydeki fatih mahallesi shellerin mazot ve benzin kalitesi hakkında yorum yapabilecek var mı?

metin_1989
24-10-2017, 19:36
hep bp shell konuşması olmuş sonlara göre ve internette nerde aratırsanız aratın kulakdan dolma söylentilerle tavsiyeler var ama bu foruma güvendiğim için görüşleriniz benim için cok değerli ama shell ve bpden cıkıp total denemenizide isterim bu söylediğim sadece mazot için ama min 2 depo kullanın gercekten aradaki çalışma farkını göreceksiniz ben cok memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim aracı 1.3 cdti aile spec bir arac

vectra-tuner
24-10-2017, 20:09
Ekmeği elden, benzini Shell'den , Y....ı Kelden ... :o

onursumer
25-10-2017, 00:28
1.4 tsi polomda hiç farketmiyor fakat , cooper s e nitro alınca kesinlikle özellikle soğukkenki çalışması düzeliyor :D

Patisever
25-10-2017, 08:51
DÜrÜst olunsa benzine gelen zamlar su İÇmek gİbİ zaten 100 oktani bİzİm gİbİler alir gerÇek olsa

Tayfun.O
25-10-2017, 13:33
hep bp shell konuşması olmuş sonlara göre ve internette nerde aratırsanız aratın kulakdan dolma söylentilerle tavsiyeler var ama bu foruma güvendiğim için görüşleriniz benim için cok değerli ama shell ve bpden cıkıp total denemenizide isterim bu söylediğim sadece mazot için ama min 2 depo kullanın gercekten aradaki çalışma farkını göreceksiniz ben cok memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim aracı 1.3 cdti aile spec bir arac

Bizde genelde total euro exelium dizel kullanıyoruz. Gerçekten yolda giderken sanki yağ gibi kayıyor araba, kalitesiz mazotlada direk belli ediyor isteksiz gidiş veriyor

SGTI
25-10-2017, 14:19
Bu siralar bp ultimatte bi sikinti var gibi. Avans vuruyor gibi hissediyorum. Uzun zamandir bp aliyorum, gecen shell den aldim daha temiz gidiyordu.

Batum
25-10-2017, 16:22
Nitro yoktu dün yazısıra silinmiş onun yerine Shell v power dynaflex çıkmış

wekoo
25-10-2017, 16:54
aklı kelden benziini shell almak lazım :)

metin_1989
30-10-2017, 20:02
Nitro yoktu dün yazısıra silinmiş onun yerine Shell v power dynaflex çıkmış

Nitro kalktı yeni teknolojiye geçtiler ben aldım 1.3 cdtii aracımda arabada çekiş kalmadı sanki hic gitmiyor çözemedim başka kullanan varsa yazabilirmi?

ottoman32
31-10-2017, 06:57
Nitro kalktı yeni teknolojiye geçtiler ben aldım 1.3 cdtii aracımda arabada çekiş kalmadı sanki hic gitmiyor çözemedim başka kullanan varsa yazabilirmi?

bende dün gece aldım ama daha bi yere gidemedik sabah işe gelirken çalıştırdığımda biraz fazla sesli gibi geldi motor.

aposport
31-10-2017, 08:02
Depo doldururken hep depo ağzında görünecek kadar doldurturum.

10 gün önce ilk defa Dynaflex li aldım. Nitro ile 600-610 km de ışık yanardı.

Dynaflex te 640 km de ışık yandı.

Kullanımım aynı. Yollar aynı. Ekstradan havada soğudu.

Dün akşam Dynaflex 2. depoyu aldım. Bakalım gerçek mi? Bana mı öyle geldi.

mikelazi
31-10-2017, 08:04
duman istiyorsam total,istemiyorsam shell

B.Koçer
31-10-2017, 09:34

Israrla dynaflex geldıgını soylemıyorlar ızmırde sızde de aynı durum mu ?

aposport
31-10-2017, 09:58
Israrla dynaflex geldıgını soylemıyorlar ızmırde sızde de aynı durum mu ?

Selam,

"Yeni çıkan yakıttan dolduruyoruz" demişti eleman. Ama Pompa makinelerinin üzerinde hala Nitro yazıyordu.

beci
31-10-2017, 10:59
Bende geçen hafta yakıt alırken sordum, 10 gündür dynaflex veriyoruz ama yazılar hemen değişmiyor demişti.

TaGo
31-10-2017, 11:09
Dizel de de benzindede şiddetle Shell Nitro kullanıyorum hatta aynı benzinlik aynı pompayı denk getirmek ve fullden 0 a kadar bitirmek gibi bir huyum var.

2 defa PO dan almak gibi bir hata yaptım şaka değil bmw nin debimetresi bozuldu

Shadow_Dancer
31-10-2017, 11:13
Hiç şaşmaz bende de, psikolıjik midir nedir başka benzin alamıyorum..

kiraccemal
31-10-2017, 11:20
Shell nitro severiz...

MertSerhanÖ.
31-10-2017, 12:21
nedir bu dynaflex? nitro tamamen kalkıyor mu?
dynaflexi kullananlar performans konusunda bir yorum yapabilir mi?

fuatozkan
31-10-2017, 14:01
nedir bu dynaflex? nitro tamamen kalkıyor mu?
dynaflexi kullananlar performans konusunda bir yorum yapabilir mi?

Ben sorduğumda yakıtların değiştiği nitro ibaresinin kalktığını telif hakkları gibi bişeyler dedi hatta vaktin varsa diyerek yeni yakıtı anlatan tek sayfalık bir kağıt verdi pompa başında nitro yazmayacağını pompalarda onu söyledi bir de ne kadar doğru ne kadar yanlış

ham
31-10-2017, 16:57
Dün gece banada pompacı nitronun yerine yeni yakıt geleceğini, daha katkılı daha kaliteli olduğunu söyledi ama bilgili biri bizi aydınlatırsa çok makbule geçer :D

Emre İlbi
31-10-2017, 17:27

Bence biraz fark var, ama sizin dediğiniz kadar fark etmedi, iki depodur yeni yakıttan alıyorum,

Aracım 1.6hdi

abi bu dediğini bende yaşadım, bariz şekilde daha fazla gidiyor

Otto_Skorzeny
31-10-2017, 18:02
Daha fazla km gidiyor bende katılıyorum. Avans vs hiç bir fark yok hissedilir olarak

ottoman32
05-11-2017, 19:29
arkadaş tek bende sıkıntı oldu herhalde bu shellin yeni mazotu, araç 5.3 ,5.5 yakıyordu 7.8, 8.0 lara çıktı. Sürekli aldığım istasyon hatta aynı pompa şimdiye kadar shellden başka yakıt almamıştım ama bp ye geçeceğim herhalde

imprezaWRC
05-11-2017, 19:42
arkadaş tek bende sıkıntı oldu herhalde bu shellin yeni mazotu, araç 5.3 ,5.5 yakıyordu 7.8, 8.0 lara çıktı. Sürekli aldığım istasyon hatta aynı pompa şimdiye kadar shellden başka yakıt almamıştım ama bp ye geçeceğim herhalde

Aynı yakıt pompası aynı istasyon olayını bir tek ben yapıyorum sanıyordum :)

Eworen
05-11-2017, 20:11
GTI da shell in yeni yakitinda performans kaybi hissediyorum bi kac zamandir psikolojik mi diye bekledim ama yok degil ozellikle alt devirlerde cok bariz..
Mazotta tek duze kullandigim icin henuz bakamadim

imprezaWRC
05-11-2017, 20:19
GTI da shell in yeni yakitinda performans kaybi hissediyorum bi kac zamandir psikolojik mi diye bekledim ama yok degil ozellikle alt devirlerde cok bariz..
Mazotta tek duze kullandigim icin henuz bakamadim

Geçen gün Duster'ı otobanda biraz koşturmak durumunda kaldım, arada bir nefesi kesilir gibi kısa süreli teklemeler yaptı, shell'in yeni yakıtından mı oldu yoksa garibim çok uzun süredir sadece 90 km/h'ları gördüğünden mi oldu çözemedim.

Log alabilenler BP ve shell'den yakıt alıp bir baksalar da biz de ona göre devam etsek. Bende o imkan olabilse ben kendim yapıp durumu paylaşırdım ama otomobilin orasına burasına birşeyler takmaya tövbeliyim.

ottoman32
05-11-2017, 20:38
Geçen gün Duster'ı otobanda biraz koşturmak durumunda kaldım, arada bir nefesi kesilir gibi kısa süreli teklemeler yaptı, shell'in yeni yakıtından mı oldu yoksa garibim çok uzun süredir sadece 90 km/h'ları gördüğünden mi oldu çözemedim.

Log alabilenler BP ve shell'den yakıt alıp bir baksalar da biz de ona göre devam etsek. Bende o imkan olabilse ben kendim yapıp durumu paylaşırdım ama otomobilin orasına burasına birşeyler takmaya tövbeliyim.

Log almasını bilmiyorum neyle alınıyor bi araştırıyım de yapabilirsem yapayım abi, bp den aldım biraz önce bakalım. Bu arada hiç elim varmadı başka yerden almaya 4 yıllık pompamı değiştirdim :)

LAST_ZZ
05-11-2017, 20:48
Ben de benzin almak için sürekli aynı shell den nitro alıyordum , en son yeni çıkan yakıttan aldım,bana daha akıcı ve özellikle alt devirler daha iyi gibi geldi,biraz daha ama çok az daha km yapıyor.

ottoman32
05-11-2017, 21:25
loglardan hangilerini seçmem gerekiyor bir sürü seçenek var :)

sekizsilindir
05-11-2017, 21:37
Yeni v-power dynaflex deterjan içeriğiyle, etkili bir temizlik vaad ediyor, bunun sonucunda motorun optimum performansına ulaşacağını söylüyor. Bu kaç depoda hissedilir? Motorun genel durumu belirleyicidir.
97 oktanın alternatifi asla olamaz. Altlardaki cansızlık geçicidir umarım.

free-hifi
23-11-2017, 15:47
Akşam ata demirer ve metin akpınarlı reklamımız çıkıyor shell e dis atacağız :)

darkmoon
23-11-2017, 15:49
Yüksek hacim aracınız varsa bp den şaşmayın.. shell bayıltıyor.

B.Koçer
23-11-2017, 16:43
Yüksek hacim aracınız varsa bp den şaşmayın.. shell bayıltıyor.

İnanın bu farkı ben sadece shellde yasıyorum araba daha atık gıdıyor

patlaması degısıyor

bp-total standart

po acaıp yakıt dusuyor patlamada oyle

free-hifi
23-11-2017, 17:25
Akşam ata demirer ve metin akpınarlı reklamımız çıkıyor shell e dis atacağız :)

Opet - Yeni jenerasyon Opet Ultra Force ile performansta... (https://www.facebook.com/opet/videos/1644121655609341/)

vİDEO yayınlandı

imprezaWRC
23-11-2017, 18:06
Opet - Yeni jenerasyon Opet Ultra Force ile performansta... (https://www.facebook.com/opet/videos/1644121655609341/)

vİDEO yayınlandı

Bu seferki güzel olmuş, güldürdü ama ben yine Opet'ten almam :)

997TT
23-11-2017, 18:08
Opet de benzin tek cesit ama?

free-hifi
23-11-2017, 19:55
Murat abi bu konuyu aralıkta toplantıya tasiyacagim gerekirse direk fikret ozturk e sorarım

darkmoon
23-11-2017, 22:03
İnanın bu farkı ben sadece shellde yasıyorum araba daha atık gıdıyor

patlaması degısıyor

bp-total standart

po acaıp yakıt dusuyor patlamada oyle

ben yüksek hacim araçlarıma full depo alıyorum fulledikden sonra 1 adet torco atıyorum depoya çekişi falan inanılmaz iyileşiyor..