PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs ve izlenim,satın alma-aldırma klavuzu

Jeandan-R
19-05-2013, 02:37
Merhabalar;

Hiç böyle bir konu açasım yoktu aslında. Ranthor nickli abimin(yanlış yazmamak için 3 kere kontrol ettim), focus ve clio konularından sonra gaza geldim. Nasıl olsa bu da bir clio.

Aracı almak hiç aklımda yoktu. Senelerin hondacısı, babadan honda görmüş gaza gelip 1.4 civic almış adamım sonuçta. Motor kodlarını ne akla hizmetse ezberlemiş, aa onda d16v1 yok mu diye sağa sola ahkam kesen, d16a9un yağ pompasına dikkat et diyen artistim aslında. Herneyse, birgün kafam bozuldu 1.4 civici sattım. Hızlı ucuz araba arayışlarım vardı, adanaya kadar gidip clio rs aldım. Kamer abiye olan teşekkürlerimi konu kirlenmesin diye yazmıyorum, baya yazarım çünki. Birde ekleme yapmak istiyorum, bu araçtan aman aman anlamıyorum kimse sakın çok bildiğimi felan zannetmesin, farklı bir araç kullandığım için yazıyorum.

Evet gelelim bizim rs'e.

Kasasına gelecek olursak. Bildiğin clio. Görünürde aman aman farklı değil, ön tamponu , kaputu bir kaç ayrıntısı dışında melül melül bakan, arkama geçip sellektör atsa yol vermek için 10 kere düşüneceğim bir araba. Çizgileri kötü mü iyi mi bilemedim, bi orjinal jantları çok hoşuma gidiyor o kadar.

İç mekan tam allahlık. Spor araba yapmışsın renault, o direksiyonu da öylece bırakmışsın tebrik ederim. Koltukları haricinde iç mekanda çok beğeniyorum dedim biryer yok sanki. Öyle bir hissiyat yaratıyor ki bazen, ben aslında 1.5dci motorla daha mutluydum nerden bu sapık motoru bana koydunuz der gibi.

Yol tutuşu ve frenajı fena değil. Koni amortisör var belki de ondan öyle ama rs ünvanını taşıyan aracın bazı kriterlerin üstünde olması gerek, ki renault da öyle şeyleri düşünmüş. Direksiyon tepkileri gayet yeterli, yoldaki bilgileri sürücüsüne direk aktarıyor. Sanırım bunlar yol tutuşu ve motoru tasarlarken alkol aldılar, cila çekerken iç mekanı yaptılar.

Gelelim motora. Japon araçlarının karakterlerini andırıyor. Ama ufak bi fark var, alt devir torku sanki onlardan daha iyi. Bu sayede ekonomik de olabiliyor. 5000den sonra bırakın küçük enişteyi modunda ama ilk 2 viteste saçma sapan understeer'e maruz kalabiliyor. Bi süre sonra insan alışıyor, çok normal geliyor tepkileri. Ama şanzıman araca hiç yakışmamış. Vites yolu uzun ve anlaşılabilir değil.

Ve klasik fransızın olmazsa olmazı. Sorun...

Aslında bende pek bir sorun yok. Abs sensöründe bir problemim var, bir ustanın işi diye geldi aklıma. Arada bir kafasına göre devreden çıkıyor abs. Onun haricinde şanzımanın kronik sesi benim aracımda da mevcut. Ufak tefek yağ kaçaklarını fransızlığına veriyoruz. Gaz teli arada takılır yapacak birşey yok.

Sonuca gelecek olursak;
Kesinlikle fiyatının aracı. Hondadan sonra pişman etmesini bekliyordum ama etmedi, donanımıyla şımarttı koltuklarıyla bağrına bastı beni. Dışardan normal bir clio aslında sleeper tarzına çok uygun. Ufak tefek sorunları var, bu paraya typer almaya kalksan motorunu alırsın diye düşününce sorunları çok fazla akılda kalmıyor. Test aracım bugün itibariyle 9.2l ortalama tüketime sahip, 1.4 civicimden 1 litre fazla yakıyor arasında da 2 katı güç farkı var. Sembolik en mutlu olduğu yerde fotoğrafını koyayım, teşekkürlerimi ileteyim :)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/522106_10200967943022854_915521836_n.jpg

i-vtec07
19-05-2013, 03:30
hayırlı olsun.okurken sıkılmadım.kazasız belasız inş. :)

PuT
19-05-2013, 08:40
Kazasız belasız

tyMu
19-05-2013, 08:47
Hayırlı olsun kazasız belasız ,gaz tepkilerini beğenmiştim bende canlı motor :)

Kahn23
19-05-2013, 08:47
Burası çok hoşuma gitti. " Sanırım bunlar yol tutuşu ve motoru tasarlarken alkol aldılar, cila çekerken iç mekanı yaptılar. "

Zevkli bir yazıydı. Güle güle kullanın..

Fatih
19-05-2013, 08:51
Vay be yılların Honda uzmanı Candan ve Clio.
Dh den biliyorum seni ve Honda aşkını.
Gerçekten şaşırdım ve merak ettim.
Özel değilse İS neden sattın çözemediğin bir sorunu mu vardı?

Benim düşüncem Rs almakla iyi yaptın.
Çok daha iyi yürüyen bir aracın oldu.
Forumda zaten örnekleri var. Yüklenmiş Rsler çok iyiler.

Aracın hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanman dileğiyle.

Trance-R
19-05-2013, 08:56
maşallah kazasız belasız, :)

MuraTeg
19-05-2013, 15:48
iyii laaa iyiii :))

umu_vtec
19-05-2013, 15:49
maşallah kazasız belasız ataşehirde görmüştüm selam vermiştim diri bir araç :)

Alper_
19-05-2013, 16:06
93 mm stroke ile torklu olur, yakıt tüketimi az olur ve kullanımı çok keyiflidir :)

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız :)

Jeandan-R
19-05-2013, 16:34
hayırlı olsun.okurken sıkılmadım.kazasız belasız inş. :)
Teşekkür ederim, gün geçtik yazıcam buraya.

Kazasız belasız
Teşekkürler.

Hayırlı olsun kazasız belasız ,gaz tepkilerini beğenmiştim bende canlı motor :)
Evet bende gaz tepkisinden memnunum baya.

Burası çok hoşuma gitti. " Sanırım bunlar yol tutuşu ve motoru tasarlarken alkol aldılar, cila çekerken iç mekanı yaptılar. "

Zevkli bir yazıydı. Güle güle kullanın..
Gerçekten öyle ama. Symbol ile iç mekanı aynı gibi :D

Vay be yılların Honda uzmanı Candan ve Clio.
Dh den biliyorum seni ve Honda aşkını.
Gerçekten şaşırdım ve merak ettim.
Özel değilse İS neden sattın çözemediğin bir sorunu mu vardı?

Benim düşüncem Rs almakla iyi yaptın.
Çok daha iyi yürüyen bir aracın oldu.
Forumda zaten örnekleri var. Yüklenmiş Rsler çok iyiler.

Aracın hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanman dileğiyle.
Hondaya hala aşığım o ayrı mevzu :) 1.4ü satma nedenim arabaya hatrı sayılır bi harcama yapacaktım. Onun yerine satıp rs almak daha mantıklı geldi. Prelude almak istiyordum aslında ama böyle oldu:)

maşallah kazasız belasız, :)
Teşekkür ederim :)

iyii laaa iyiii :))
Tegeke mi sandın olm :D:D

maşallah kazasız belasız ataşehirde görmüştüm selam vermiştim diri bir araç :)
FFF ise ben görüyorum sizi baya :)

93 mm stroke ile torklu olur, yakıt tüketimi az olur ve kullanımı çok keyiflidir :)

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız :)
Evet stroke k20ye göre garip(86 idi sanırım k20de) Hiç alışık değilim torklu atmosferik araçlara binmeye :)

İbrahim Erdem
21-05-2013, 01:06
Hayırlı olsun :) Güzel yazmışsınız :)

Bu arada dışardan normal clio sport gibi dursa da aslında çamurluklar ve iz açıklığı daha geniştir. Çamurluk ve marşpiyel parçaları kendisine aittir. Eğer 1.6 sport un yanına park etme şansınız olursa fark belli olacaktır :)

Jeandan-R
21-05-2013, 01:23
Hayırlı olsun :) Güzel yazmışsınız :)

Bu arada dışardan normal clio sport gibi dursa da aslında çamurluklar ve iz açıklığı daha geniştir. Çamurluk ve marşpiyel parçaları kendisine aittir. Eğer 1.6 sport un yanına park etme şansınız olursa fark belli olacaktır :)

Biliyorum aslında çok farklılar ama standart bi insanın rs'e baktığında pek birşey anlamadığını çok gördüm. Sağ koltuğa oturunca tabi değişiyor his :D

KMR2-GT
21-05-2013, 08:54
güzel anlatmışsın iyi güldüm :D sorunsuz sıkıntısız keyifle binersin inşallah :)

hazirana kadar iyi çalış istanbul parkta zaman kasacaz:D

Galip
21-05-2013, 09:56
Candan iyi yaptin acaip gazlamistim seni rs al diye,keyifle kazasiz belasiz bin :)
-ikibin motor clio mu olur ? :)

kutsal
21-05-2013, 13:41
rs alana kadar soguk duruyordum hep rs lere ama kullanımı zevklı arac.1.4 mu 1.6 mı dıye sacma sorular gelıyor ama napalım.tipine gelirsek kargaya yavrusu şahin geliyo :p

BurakCengizhanoğlu
21-05-2013, 13:52
Güzel yazı eline sağlık :) Hiç deneme fırsatı buldun mu aracını ? Gidişi falan nasıl?

F4R
22-05-2013, 22:57
Candan iyi yaptin acaip gazlamistim seni rs al diye,keyifle kazasiz belasiz bin :)

bende çok karşılaşıyorum bu soru ile :)

bu arada yazı için teşekkürler. tip olayına gelincei göreceli bir kavram tabi ama bence gayet güzel rs'in tipi, yolda biraz arabadan anlayan birisinin direkt dikkatini çekiyor. Arabadan anlamayan birine ise m3 getirsen 3.20 ile farkını anlayamaz zaten.

hayırlı olsun tekrar. bi kadran videosu bekleriz artık.

Birkan61
06-06-2013, 01:58
hacı sen naptın ya :D

hayırlı olsun yeni araban güle güle kazasız belasız bin :)

Driver
06-06-2013, 07:59
Kazasız belasız kullan .. RS candır :)

Ek.Civic_Spoon
06-06-2013, 08:57
kazasız belasız bin yazını çok beğendim, bende bu işe 1.4 civicle başlamış sonradan 106 gtı ile fransıza binmiş onun arkasından 307 dizel ile huzur bulmuş, en sonundada senin gibi görünümünü pek sevmediğim fakat fiyat olarak binilebilecek en mantıklı ve hızlı araç olan clio rs e biniyorum şuanda, oturma pozisyonuna hala alışamasamda kullanımı zevkli torku teknik özellikleri çok hoşuma gidiyor, bakalım benmde daha 1 ay olmadı sayılır yavaş yavaş eksikliklerini gideriyorum, yakında bende resimlerle bi konu paylaşıcam ..Tekrardan kazasız belasız ve cezasız binmen dileğiyle :)

Jeandan-R
07-06-2013, 05:11
güzel anlatmışsın iyi güldüm :D sorunsuz sıkıntısız keyifle binersin inşallah :)

hazirana kadar iyi çalış istanbul parkta zaman kasacaz:D

Maşallah dediğin 1 hafta yaşamıyor, rolanti sensörünü bozduk :D

Valla gazlanarak almadım aslında biliyosun, bks veya cvk'yı alırım daha da rs almam diyordum birini ben aldım, ötekisini sen :D

rs alana kadar soguk duruyordum hep rs lere ama kullanımı zevklı arac.1.4 mu 1.6 mı dıye sacma sorular gelıyor ama napalım.tipine gelirsek kargaya yavrusu şahin geliyo :p

Karga şahin mevzusu bence, az önce baktım camdan güzel geldi :o

Güzel yazı eline sağlık :) Hiç deneme fırsatı buldun mu aracını ? Gidişi falan nasıl?

Deneme yapmak istedim bir araçla denedik ama pek deneme sayılmaz. Bu ara deneme yapıcaktım, finaller yüzünden çıkamadım dışarı geri vites yaptı felan diyorlardı. Geçilme derdim yok şükür, bundan sonra denerim kim gelirse :)

bende çok karşılaşıyorum bu soru ile :)

bu arada yazı için teşekkürler. tip olayına gelincei göreceli bir kavram tabi ama bence gayet güzel rs'in tipi, yolda biraz arabadan anlayan birisinin direkt dikkatini çekiyor. Arabadan anlamayan birine ise m3 getirsen 3.20 ile farkını anlayamaz zaten.

hayırlı olsun tekrar. bi kadran videosu bekleriz artık.

Videonun sonuna kötü bir video ekleyeceğim. Elimde telefon vites atamadım yol doldu kısa kestim vs. Ne çok bahanem var :D

hacı sen naptın ya :D

hayırlı olsun yeni araban güle güle kazasız belasız bin :)

Bir anlık durum diyelim :D

Kazasız belasız kullan .. RS candır :)

Kullandıkça güzel geliyor, seviyoruz kendisini

kazasız belasız bin yazını çok beğendim, bende bu işe 1.4 civicle başlamış sonradan 106 gtı ile fransıza binmiş onun arkasından 307 dizel ile huzur bulmuş, en sonundada senin gibi görünümünü pek sevmediğim fakat fiyat olarak binilebilecek en mantıklı ve hızlı araç olan clio rs e biniyorum şuanda, oturma pozisyonuna hala alışamasamda kullanımı zevkli torku teknik özellikleri çok hoşuma gidiyor, bakalım benmde daha 1 ay olmadı sayılır yavaş yavaş eksikliklerini gideriyorum, yakında bende resimlerle bi konu paylaşıcam ..Tekrardan kazasız belasız ve cezasız binmen dileğiyle :)

Oturma pozisyonu bir garip. Yüksek biraz civicin oturma pozisyonu çok daha iyiydi. Ama her markanın karakteri işte.

Sesi duyulsun diye ekliyorum, vites atamadım yol da müsait değildi pek.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201110205459326&set=vb.1294713526&type=3&theater

F4R
09-06-2013, 01:48
çok iyi çeviriyor hakkaten. bendeki hali ile aynı. demekki iyi bakılmış araca :)

P1010128 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mC4IQvUP7u8)

mC4IQvUP7u8

bence kamerayı direksiyona sabitleyip daha düzgün ve uzun 1-2 video çekin derim...

KMR2-GT
09-06-2013, 11:13
cihan sendeyken vıtesler rahat gecıyormuydu.207 rc le olan bır vıdeonu ızledımde hiçbiri geçmiyordu sanki

Cliosportve
09-06-2013, 11:17
Dün BKS RS i uzun seneler sonra Ataşehirde gördüm
Vay be nereden nereye
Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık kardeşim

F4R
09-06-2013, 11:19
cihan sendeyken vıtesler rahat gecıyormuydu.207 rc le olan bır vıdeonu ızledımde hiçbiri geçmiyordu sanki

yok kamer geçmiyordu. 3 e atarken takılıyordu, 5 in senkromecinde sıkıntı vardı...

Jeandan-R
10-06-2013, 04:53
çok iyi çeviriyor hakkaten. bendeki hali ile aynı. demekki iyi bakılmış araca :)

P1010128 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mC4IQvUP7u8)

mC4IQvUP7u8

bence kamerayı direksiyona sabitleyip daha düzgün ve uzun 1-2 video çekin derim...

Aynen abi, iyi bakılmış araca. Bende iyi bakmaya çalışıyorum, daha iyi olması için ufak tefek birşeyler ekleyeceğim. Video konusunu en kısa zamanda hallediyorum :)

Dün BKS RS i uzun seneler sonra Ataşehirde gördüm
Vay be nereden nereye
Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık kardeşim

Keşke oturup konuşsaydık abi, haftaya uğrayacağım tekrar olmadı konuşuruz. Birde o2 sensörü hakkında konuşmuştuk seninle, yakıt tüketimim biraz fazla onu da alırım senden :)

yok kamer geçmiyordu. 3 e atarken takılıyordu, 5 in senkromecinde sıkıntı vardı...

Şimdi bi sıkıntısı yok, biraz da nazik davranmaya çalışıyorum honda şanzımanı gibi değil sanki :o

F4R
10-06-2013, 19:55
Şimdi bi sıkıntısı yok, biraz da nazik davranmaya çalışıyorum honda şanzımanı gibi değil sanki :o

yok kamer halletmiş şanzıman olayını zaten. güle güle kullan. en düzgün rs lerden biri.