Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 Mayıs 1919 Kutlu olsun! Ata'mın ruhu şad olsun!
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.
Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu'ndaki Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir. Daha sonra bayrak, Cumhurbaşkanına sunulmak üzere genç atletlere teslim edilir. Samsun'dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'den sonra, 19 Mayıs törenlerinde, Ankara'da Cumhurbaşkanına sunulur.
20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı adını almıştır.
Cumhuriyet'le yaşıt olan bu kutlamalar sadece Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla Ankara'da gerçekleşmekle sınırlı kalmaz, ülke genelinde stadyumlarda kutlanırdı. Ama 2012'de, Mayıs ayında havanın soğuk olacağı ve bu açıdan öğrencilere ve vatandaşlara yük olmaması gerekçesiyle başkent Ankara dışındaki illerde, stadyumlarda kutlanması Mili Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nce okullara gönderilen bir yazıyla engellenmiştir. Bu karar cumhuriyetçi kesimin büyük tepkisiyle karşılaşmıştır. Bu konuda Alper Ayhan tarafından bir dava açılmış ve kazanılmıştır.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/19_May%C4%B1s_Atat%C3%BCrk'%C3%BC_Anma,_Gen%C3%A7l ik_ve_Spor_Bayram%C4%B1)
Kutlayanları da, kutlamamak için köşe bucak kaçanları da, kutlatmamak için asenaya taş çıkarır derecede kıvıranları da görüyoruz..
http://img03.blogcu.com/images/s/a/n/sancaktepe7f1324/0e6abcaa3afd92ca138b209758f2a2cc_1271139132.gif
O zamandan bu zamana bakıyorumda cok yazık cok Nerden nereye geldik kimler yüzünden ...
9 Mayıs 1919 un Türk Tarihi Açısından Önemi
19 Mayıs 1919 Önemi
19 Mayıs 1919 un tarihimizdeki yeri ve önemi
19 Mayıs 1919 Niçin Önemlidir
Türk tarihindeki dönüm noktalarından biri...Yalnız ulu önder Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih değil aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı”.
Atatürk Millî Mücadele döneminde Türk milletini ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşıyordu. Atatürk gençlerden bahsederken sık sık, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmekteydi. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”
Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs’ın önemini anlayabilmek için onun 16–19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu bir kez daha hatırlamamız gerekir.
Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biridir. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider, Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Bu nedenle Atatürk’ün 16–19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Ata’nın Samsun’a ayak basışının taşıdığı önemi, onun “Büyük Nutku”nu 19 Mayıs 1919 tarihi ile başlatmasından da anlayabiliriz.
Samsun işgal kuvvetleri için önemli noktalardan biriydi. Stratejik bakımdan büyük öneme sahipti ve Karadeniz’den Orta Anadolu’ya açılan en rahat ve güvenilir kapıydı. İngilizler 9 Mart 1919 tarihinde Samsun’a askerî birlik çıkarmışlardı.
Buna tepki olarak Türk Makinalı Tüfek birliğinden Hamdi adındaki bir teğmenin askerlerini alarak dağa çıkması dikkatleri bu bölgeye çekti ve İngiliz Yüksek Komiserliği’nin de Türk halkının silâhlandığı konusundaki şikâyetleri üzerine bu bölgeye güvenilir bir kumandanın olağanüstü yetkilerle gönderilmesine karar verildi. Bu kumandan Mustafa Kemal Atatürk’tü ve Atatürk uzun zamandan beri ülkenin içinde bulunduğu bu umutsuz duruma üzülüyor ve birşeyler yapmak için Anadolu’ya geçmek istiyordu. Bu O’nun için bulunmaz fırsattı. İstanbul-Samsun yolculuğu öncesinde Atatürk’le Padişah Vahdettin arasında geçen konuşmayı Atatürk şöyle anlatır:
“-Paşa, Paşa!... Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin! Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir! Bunları unutun, asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden daha önemli olabilir... Paşa, Paşa... Devleti kurtarabilirsin! “ Ulu önder, bu sözler üzerine düşüncelerini şöyle dile getirir:
Bu sözlerden hayrete düştüm. Acaba Vahdettin benimle içtenlikle mi konuşuyor?...O Vahdettin ki... Bütün yaptıklarından pişman mı olmuştur? Aldatıldığını mı anlamıştı? Fakat böyle bir yorum ile başka konulara girişmeyi ürkütücü saydım, kendine karşılık verdim:
—Kişiliğe güveninize ve bana bunca yüz verişinize teşekkür ederim... Elimden gelen hizmeti esirgemeyeceğime lütfen güveniniz...”
Atatürk bu konuşmada plânlarının sezilmiş olabileceği duygusuna kapılmıştı ama, O’nu bekleyen ve O’na güvenen bir“Türk Milleti” vardı.
Atatürk ile beraber 16 Mayıs 1919 Cuma günü başlayacak yolculuğa gemi kaptanı İsmail Hakkı Durusu dışında 18 kişi eşlik eder.
Atatürk beraberindeki kişilerle 16 Mayıs 1919 Cuma günü öğleden sonra “Bandırma” adındaki eski bir vapurla Galata rıhtımından ayrılır. Bandırma Vapuru bir gün sonra, saat 21.40 sıralarında İnebolu’ya varır.
18 Mayıs 1919 Pazartesi günüyse beklenen yolculuğun sonuna gelinir. Yolcular Kalyon Burnu denilen yerden sandallarla Merkez iskelesine çıkarılırlar. Bu sandallardan birinin sahibi olan İsmail Yurtsever anılarında, o zaman için Atatürk’ü tanımadığını söyler, Atatürk’ü sandalda ve Samsun’da iken geniş yakalı lejyon kaputu ve başında kalpakla gördüğünü anlatır. Atatürk, İstanbul’dan başlayan ve Samsun’da sona eren yolculuk esnasında, görevli bir askerdi ve giyimi de buna uygundu ancak Samsun’a ayak bastığı günden birkaç gün sonra asker değil, sivil olarak hareket edecekti.
Atatürk’ün Samsun’a çıkışında gördüğü manzara pek parlak değildi. Şehirde İngiliz işgal kuvvetleri vardı. Pontusçular sokaklarda kol geziyordu. Halk kendisini koruyamayacak durumdaydı. Atatürk bugün müze haline getirilen Hıntıka Palas’ta kaldıkları süre içinde hep bu sorunları düşündü, yolculukta geçirdiği uykusuz geceler sona ermemişti; şimdi de burada uykusuz geceler başlıyordu. Ama O’nda ve O’nun gibi düşünenlerde bu azim oldukça hiçbir engel aşılmaz değildi.
Bu yolculuk Türk Milleti için bir dönüm noktası, kurtuluşun başlangıcıydı. Atatürk, Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle bu günü Türk gençliğine armağan etti. Atatürk: “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” derken Türk gençliğine olan güveni ifade ediyordu. O’nun şu sözleri de hepimiz için bir rehber olmalıdır: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir”.
Alıntıdır
çoşkulu bir şekilde kutlanılmasının önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapılmış bayramdır.inadına nice mutlu 19 mayıslara!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımız kutlu olsun ,
Ne Mutlu Türküm Diyene.
Allah Atamın açtığı yoldan çıkmayı çıkarılmayı nasip etmesin
http://r1305.hizliresim.com/19/m/n6xw1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
AMİN!
wolkanku
19-05-2013, 09:50
Bağımsızlık için atılan ilk adımın 94. yıl dönümü,19 Mayis Atatürk'ü Anma Genclik ve Spor Bayramimiz "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyebilen herkese kutlu olsun. Bunu söyleyemeyen, söylemekten kaçanın da çocukları sakat doğsun.
aliburma
19-05-2013, 10:02
Atamızın ve o kara günleri böylesine gurur vesilesi bayramlara çeviren dedelerimizin ruhları şad olsun...
Ruhları şad olsun.23 nisan da bir karar aldım bayrağımı indirmeyeceğim asılı dursun .
Trance-R
19-05-2013, 11:03
19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Kutlu olsun !!!
İbrahim33
19-05-2013, 11:29
Bayramımız kutlu olsun.Bayrakları asmayı unutmayalım.
kanashibari
19-05-2013, 11:34
Bayramımız kutlu ve mutlu olsun. Nice 19 Mayıslara.
phoenixs
19-05-2013, 11:45
Bayramımız kutlu olsun :) benim içim böyle günlerde hep çoşku ile doluyor bi güzel hissediyorum :) ne mutlu türküm diyene
imprezaWRC
19-05-2013, 12:11
Tv'lerde sağ üst köşede hareket eden Bayrağımız dışında bir hareket yok, okullarda kutlama yok, doğru düzgün evinin camına bayrak asan yok... sonra utanmadan çıkıp Tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor diyorlar, nerede kim kutluyor birisi gösterse ya.
gsi_club
19-05-2013, 13:04
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina Allah binlerce kez razi olsun ruhlari sad mekanlari cennet olsun.onlarin sayesinde suan kendi kimligimizle yasiyoruz.hiç unutmuyorum 1998 yilinda kartal stadinda ilk defa 7 katli kula yapip ilk tepeye çikan arkadasimiz Türk bayragini açmisti o zamanlar biz ne güzel kutluyorduk.biz ne olursak olalim çocuklarimiza ve bizden sonraki nesillere bu bizim ve milletimiz için önemli günleri hiçbir zaman unutmayalim.
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! Bayramımız Kutlu Olsun :)
19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun !
http://i41.tinypic.com/221clw.jpg
bora1311
19-05-2013, 13:12
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun...
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene !!
cyclonee16
19-05-2013, 13:17
Ne mutlu Türküm Diyene !!!
19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Kutlu olsun !!!
Ne mutlu TÜRKÜM diyene !!!
Bayramımız kutlu olsun bizi ve atamızın bize bıraktıklarını yok etmek isteyenlere inat hürce kutlucaz ve Allah canımızı alana kadarda yaşatıcaz Atamızı !!!!!!!
Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun.
Emre Akçay
19-05-2013, 14:27
Türk olduğum için Allah'a ne kadar dua etsem azdır. Ne mutlu Türküm diyene!
İçi Atatürk sevgisiyle dolu olan hepimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı, bayramımız kutlu olsun...
"1919 yılı Mayısının 19′uncu günü Samsun’a çıktım.
Ülkenin genel durumu ve görünüşü şöyledir:
Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu grup, I. Dünya Savaşı’nda yenilmiş, Osmanlı ordusu her tarafta zedelenmiş, şartları ağır bir ateşkes anlaşması imzalanmış.
Büyük Savaş’ın uzun yılları boyunca millet yorgun ve fakir bir durumda. Milleti ve memleketi I. Dünya Savaşı’na sürükleyenler, kendi hayatlarını kurtarma kaygısına düşerek memleketten kaçmışlar.
Saltanat ve hilâfet makamında oturan Vahdettin soysuzlaşmış, şahsını ve bir de tahtını koruyabileceğini hayal ettiği alçakça tedbirler araştırmakta. Damat Ferit Paşa’nın başkanlığındaki hükûmet âciz, haysiyetsiz ve korkak. Yalnız padişahın iradesine boyun eğmekte ve onunla birlikte kendilerini koruyabilecekleri herhangi bir duruma razı.
Ordunun elinden silâhları ve cephanesi alınmış ve alınmakta…
İtilâf Devletleri, ateşkes anlaşmasının hükümlerine uymayı gerekli bulmuyorlar. Birer bahane ile İtilâf donanmaları ve askerleri İstanbul’da.
Adana ili Fransızlar; Urfa, Maraş, Ayıntap (Gaziantep) İngilizler tarafından işgal edilmiş. Antalya ve Konya’da İtalyan askerî birlikleri, Merzifon ve Samsun’da İngiliz askerleri bulunuyor. Her tarafta yabancı subay ve memurlar ile özel ajanlar faaliyette.
Nihayet, konuşmamıza başlangıç olarak aldığımız tarihten dört gün önce, 15 Mayıs 1919′da, İtilâf Devletleri’nin uygun bulması ile Yunan ordusu da İzmir’e çıkartılıyor.
Bundan başka, memleketin her tarafında Hristiyan azınlıklar gizli veya açıktan açığa kendi özel emel ve maksatlarını gerçekleştirmeye, devleti bir an önce çökertmeye çalışıyorlar.
Sonradan elde edilen güvenilir bilgi ve belgelerle iyice anlaşılmıştır ki, İstanbul Rum Patrikhanesi’nde kurulan Mavri Mira Heyeti illerde çeteler kurmak ve idare etmek, gösteri toplantıları ve propagandalar yaptırmakla meşgul.
Yunan Kızılhaç’ı ve Resmî Göçmenler Komisyonu, Mavri Mira Heyeti’nin çalışmalarını kolaylaştırmakla görevli. Mavri Mira Heyeti tarafından yönetilen Rum okullarının izci teşkilâtları, yirmi yaşından yukarı gençleri de içine almak üzere her yerde kuruluşunu tamamlıyor.
Ermeni Patriği Zaven Efendi de, Mavri Mira Heyeti ile birlikte çalışıyor. Ermeni hazırlığı da tıpkı Rum hazırlığı gibi ilerliyor.
Trabzon, Samsun ve bütün Karadeniz sahillerinde örgütlenmiş olan ve İstanbul’daki merkeze bağlı bulunan Pontus Cemiyeti hiç bir engelle karşılaşmadan kolaylıkla ve başarıyla çalışıyor."
Mustafa Kemâl ATATÜRK, NUTUK
Milliyet - Tarık Akan'dan Başbakan'a 19 Mayıs tepkisi (http://gundem.milliyet.com.tr/tarik-akan-dan-basbakan-a-19-mayis/gundem/detay/1710896/default.htm)
Tum Turkiye'mizin,batisindan dogusuna, kuzeyinden guneyine, her bir ilimizde bir butun Turkiye olarak kutlanan; 19 Mayis genclik ve spor bayramini kutlarim..
cabrioleter
19-05-2013, 14:56
ATATÜRK ve GENÇLİK MARŞI
(19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI)
19 Mayıs ulusal bir bayram olarak 1939’dan sonra kutlanmaya başlamış ve Atamız yaratıcısı olduğu 19 Mayıs’ın resmi bir bayram olarak kutlanmasını görememiştir.
1938 Haziran’ına değin 19 Mayıs yalnızca Samsun’da, Gazi’nin Samsun’a gelişinden ötürü yerel anlamda Gazi Günü olarak kutlanıyordu. Aslında, her yıl mayıs ayının üçüncü haftası geleneksel olarak jimnastik şenliği, Mektepliler Bayramı, İdman Bayramı adı altında etkinliklere sahne oluyordu. Bu etkinliklerin geçmişi ise 12 Mayıs 1916’da Erkek Öğretmen Okulları öğrencilerinin, öğretmenleri Selim Sırrı Tarcan gözetiminde İttihad Spor çayırında (Bugünkü Fenerbahçe Stadı’nın bulunduğu yer) yaptığı beden Eğitimi Gösterisine dayanıyordu. Bu geleneksel gösteri, daha sonra 1927 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstlenmesi ile Türkiye’ye yayıldı.
Türk gençliğinin dinamizmini anlatan “Dağ Başını Duman Almış” marşı da, daha sonra ulusal bayram olarak kutlanacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın bir söylevi olmuş ve gençler bu marşı her zaman söyleyegelmişlerdir. Ancak bu marşın Mustafa Kemal’in dünyasında çok ayrı bir yeri vardır.
Beden Eğitimi gösterilerinin yapıldığı bir gün Mustafa Kemal Atatürk’ün, arkadaşları ile ulusal mücadeleye adım attığı Samsun’dan başlayarak sık sık söylediği marş da “Dağ Başını Duman Almış” marşıydı.
Yıl: 1937 ve Mustafa Kemal Ankara Halkevi’nde bir konuşma yapacağı sırada, Mustafa Kemal’den önce Bursalı Gençler hep bir ağızdan Dağ Başını Duman Almış marşını söylemeye başladılar. Daha sonra kürsüye gelen Atatürk:
“Ben 1919 yılının Mayıs ayında Samsun’a çıktığımda elimde hiçbir maddi güç yoktu. Sadece Türk ulusunun soyluluğundan kaynaklanan ve benim vicdanımı dolduran yüksek bir manevi güç vardı. İşte ben bu ulusal güce, Türk ulusuna güvenerek işe başladım… Samsun’dan Anadolu içlerine kırık bir otomobille gidiyordum. Yanımda öteden beri yaverliğimi yapan Salih ya da Cevat Abbas’tan biri vardı. O kırık otomobille Anadolu yollarında ilerlerken hep düşünür ve yaverime, sizin az önce söylediğiniz şarkıyı söyletirdim. Ben bir gün, Türk ufuklarında kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hareket ve gücünün bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç ulaşacağına öylesine inanmıştım ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum.
O şarkıyı okuyup, yinelemekteki amacım, Türk’ün bu güneşi doğunca başarıya ulaşacağını anlatmaktı. Bu nedenledir ki, biraz önce söylenen şarkı benim on sekiz yıllık bir anımı tazeledi. Sizlere teşekkür ederim.”
19 Mayıs 1938 günü, Ankara’da, 19 Mayıs Stadyumu’nda gençlik ve spor gösterisi yapılıyordu. Atatürk hasta hasta stadyuma gelmiş ve gençleri izlemişti. Ancak o sıralarda Hatay’ın anavatana katılması sorunu vardı. Ve uyarı niteliğinde bir askeri geçit törenine katılmak için Mustafa Kemal hemen Mersin’e hareket etmek zorunda kaldı. Bu tarih Atatürk’ün bu dünyada geçirdiği son 19 Mayıs oluyordu.
12 gün sonra 1 Haziran 1938’de 19 Mayıs’ın ulusal bir bayram olarak kabul edilmesi için TBMM’ye bir yasa önergesi verildi. Önergenin gerekçesi şöyleydi:
“19 Mayıs günü yurdun her bucağında Türk gençleri, sporcuları ve Türk halkının toplu ve birlikte, sonsuz ve evrensel bir tarihin dönüm günlerinden en büyüğünü kutlamaktadır. Bugün tarihin, insanlık ve uygarlık yararına olarak gidişini değiştirdiği gündür. Onun içindir ki, en büyüğümüz Atatürk, bu geleceğin güçlü zemini olan Türk gençliğine ve Türk sporculuğuna bugünün ayrılmasını uygun görmüşlerdir.”
Bundan sonra 20 Haziran 1938’de 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı olarak belirlendi. “Dağ Başını Duman Almış” marşı da bu bayramın dolaylı bir simgesi olarak kabul edildi. 1 Kasım’da da Mustafa Kemal hasta yatağında yanındakilere bu yasanın kabul edilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.
Ancak Mustafa Kemal ulusal bayram olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın bir bayram olarak kutlandığı günü görememiştir. Mustafa Kemal’in Türk gençliğine ve spora verdiği önem, Türk halkı ve medyası tarafından dikkatle gözlemlenmiş, dahası bu konuda yabancı basın da sessiz kalmamıştır. O günlerde dünyanın en yüksek trajlı spor gazetelerinden “L’Auto” bu konu hakkında şöyle bir yazı yayınlamıştır:
“Dünyanın ilk kez beden eğitimini zorunlu kılan devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk oldu. Yalnızca kağıt üzerinde ve nutuklarla değil bunu gerçekten yerine getirdi. Stadyumlar ve spor merkezleri oluşturdu. Halkevlerinin spor kollarını kendi denetledi ve ulusun kaderine egemen olduğu günden itibaren Türkiye’de spor gittikçe artan bir değer kazandı.”
ERCAN YALÇIN
Tarih öğretmenimden bir alıntı..
mehmetRS
19-05-2013, 15:46
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının Ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Bayramımız kutlu olsun, el cühela tayfasına inat
GokhanRS
19-05-2013, 15:59
bayramımız kutlu olsun.
Ne mutlu Türk`üm diyene!
19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramını kutlar...Daha nice bayramlara dilerim...
Bayramımız kutlu olsun
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!!
Bayramların en güzellerinden biri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu mutlu olsun.
Ne mutlu Türküm Diyene !
Hepimizin Gençlik ve spor bayramı kutlu olsun.
turbo&quattro
19-05-2013, 16:40
Bayramimiz kutlu olsun .
Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun.Anmayanlarında,engel olanlarında,engel olmaya çalışanlarında,köstek olanlarında ALLAH belasını versin.
turbo&quattro
19-05-2013, 16:48
Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun.Anmayanlarında,engel olanlarında,engel olmaya çalışanlarında,köstek olanlarında ALLAH belasını versin.
Bunlari soylemeyi unutmusum. Onur'a +19~~ .
atarktan
19-05-2013, 18:18
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.
Nice mutlu 19 Mayıs' lara ! Nur içinde yat Ata'm !
painkller
19-05-2013, 20:49
Nice 19 mayıslara, Bayramımız Kutlu olsun. Kutlu olmaya devam edicekte!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
http://ulkucununsesi.com/wp-content/uploads/19-MAYIS-1919.jpg
Juggernaut
19-05-2013, 23:51
Bayramımız kutlu olsun.Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
Milli bayramlarimizi kutlamak, sahip cikmak ve Ata'mizi anmak boynumuzun borcudur.
Armageddon
20-05-2013, 00:10
Kutlu olsun!!! Kutlamayanlar utansın. ..
lethaldoze
20-05-2013, 01:02
Hakkıyla kutlanan nice 19 Mayıslara İnşallah. Ne Mutlu Türküm Diyene.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.