PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HGS Kaçak Geçişler Hakkında

free-hifi
20-05-2013, 10:59
Önce sürprizlere bakın:

HGS CSC (http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf)

Benim hgs kartım olmasına rağmen bakiyem de var hep yeşil yandı 30-40 geçtiğim hız telefonları arkaya atarım teybi kapatırım ama sonuç bu:

İSTANBUL-ANKARA OTOYOLU
Giriş: ÇAMLICA (Gişe: 25) 30/03/2013 12:18:03.600
Çıkış: SAMANDIRA (Gişe: 3) 30/03/2013 12:21:14.190

148.50 TL

nereye başvuru yapacağım telefon dan bir şey çıkmıyor yani müşteri hizmetlerini tutturamıyoruz nasıl sildireceğiz bunları?

Uur
20-05-2013, 11:03
Bazen bende geçişlerimde kaçak geçiş gibi birşey yazıyor anlamıyorum ama sonra parayı çekiyor.

Geçmiş olsun. Köprüden geçerken gişelerin ordaki yere danışın veya telefon numarası var ise önce ne yapmanız gerektiğini sorun.

free-hifi
20-05-2013, 11:07
Bazen bende geçişlerimde kaçak geçiş gibi birşey yazıyor anlamıyorum ama sonra parayı çekiyor.

Geçmiş olsun. Köprüden geçerken gişelerin ordaki yere danışın veya telefon numarası var ise önce ne yapmanız gerektiğini sorun.

telefon var ama karşında telesekrete var cevap vermiyor karayollarını aradım muıhattabınız biz değiliz diyor

TünayK
20-05-2013, 11:09
bende istanbula giderken ikisinde de okumadı. 165 tl ceza yazdı. az önce bir mesaj geldı telefona " bakiyen az kaldı ayık ol" tarzında bir mesaj geldi. anlaşılan kaçak geçiş olursa sistem kontrolediyor hesabında paran varsa oradan alıyor.

free-hifi
20-05-2013, 11:18
konuyu açtığımdan beri hala telefondayım böyle rezillik olmaz

Maxi
20-05-2013, 11:25
hgs etiketiniz varsa sorun yok
kaçak geçiş gürünenlerin bir süre sonra otomatik silinmesi lazım
boşuna panik olmayın

plakadan kontrol ediyor ve siliyorlar...

free-hifi
20-05-2013, 11:30
hgs etiketiniz varsa sorun yok
kaçak geçiş gürünenlerin bir süre sonra otomatik silinmesi lazım
boşuna panik olmayın

plakadan kontrol ediyor ve siliyorlar...

abicim en sonunda görüştüm mail yada fax gönderin diyorlar 2,5 ay geçmiş şimdiye kadar yapmları lazımdı zamanında sattığım 2 araba yüzünden 500-600 para ödedim tedirginim :D

Frid
20-05-2013, 11:58
arada benim etikette okumuyor, bakiyeniz yeterli değil ise 7 gün içinde yükleme yaparsanız problem yok, cezai işlem yok, kendileri gerekli miktarı hgs bakiyesinden temin ediyorlar,

ChtArdARSL
20-05-2013, 12:02
Kopru ve otoyol kenarlarındakı gıselerde dırek dusmunu tarrife uzerınden yapıyorlar.. Koprulerden kacak gecıste ındırım ucret alınıyor fakat!Otoyolda en uzak tarıfe alıyorlar mutlak duzeltırmenız lazım.

otomania
20-05-2013, 12:03
aynısı basıma geldi hatta konu açmıştım bakiye olduğu halde çekmemiş hala sistemde 46.50 ceza duruyor bnmde, müşteri hizmetlerine cevap veren yok köprüye gişelere gttm biz ceza almıyorz diyolar

GuneyOnur
20-05-2013, 12:30
Ogs deki gibi eğer okumuyorsa zaten görevliler aracınıza kayıtlı Ogs'yi görüyor ve bakiyenizden düşüyor eğer yoksa OGS almak zorunda kalıyorsunuz

HGSde'de durum aynıdır herhalde..

rapstar
20-05-2013, 15:16
Benimde aldigimdan beri ya bir defa okumustur ya iki defa okumustur surekli kacak geciyorum fakat internetten kontrol ettigimde bakiyeden normal dusuyor. Kacak gecislerde cekilen fotolardan bakiye normal dusuyor fakat benimde 13.90 lik bi gecisim var sanirsam giris cikis yaptigim giselerden birinin fotosu cekilmedi.
hgs etiketini yapistirmada bir yanlislik yok konum vs hersey dogru fakat neden okumadigini anlamiyorum neredeyse durup geciyorum ama nafile.

Maxi
20-05-2013, 15:38
Benimde aldigimdan beri ya bir defa okumustur ya iki defa okumustur surekli kacak geciyorum fakat internetten kontrol ettigimde bakiyeden normal dusuyor. Kacak gecislerde cekilen fotolardan bakiye normal dusuyor fakat benimde 13.90 lik bi gecisim var sanirsam giris cikis yaptigim giselerden birinin fotosu cekilmedi.
hgs etiketini yapistirmada bir yanlislik yok konum vs hersey dogru fakat neden okumadigini anlamiyorum neredeyse durup geciyorum ama nafile.

hgs etiketini yapıştırdığın yer yanlış muhtemelen.

açıklaması şu:
güncel çoğu aracın ön camı A-termik özellikli, yani ısıyı engelleyen bir özelliği var
hgs etiketini bu camın arkasına koyarsan okunması çok zor.

peki nereye yapıştıracağız?
dikkat edin, genelde bu tip camların orta-üst bölgesinde SIYAH NOKTALI bir bölge bulunur.
bu bölge dikiz aynasının oraları
HGS etiketi bu siyah noktalı yere yapıştırın çünkü o bölgeler A-termik özellik yok.

yani en güzel yer:
ön camın orta-üst sol tarafındaki siyah noktalı yerin arkasına..

rapstar
20-05-2013, 15:44
hgs etiketini yapıştırdığın yer yanlış muhtemelen.

açıklaması şu:
güncel çoğu aracın ön camı A-termik özellikli, yani ısıyı engelleyen bir özelliği var
hgs etiketini bu camın arkasına koyarsan okunması çok zor.

peki nereye yapıştıracağız?
dikkat edin, genelde bu tip camların orta-üst bölgesinde SIYAH NOKTALI bir bölge bulunur.
bu bölge dikiz aynasının oraları
HGS etiketi bu siyah noktalı yere yapıştırın çünkü o bölgeler A-termik özellik yok.

yani en güzel yer:
ön camın orta-üst sol tarafındaki siyah noktalı yerin arkasına..
Soylediginiz sekilde ise benim yapistirdigim yer yanlis fakat ben etiketi aldigimda gerek brosurdeki gerekse gorevli arkadasin gazabinami ugramis oluyorum cunku gorevl olan arkadas ben oraya yapistirmaya calisirken uyardi beni. Onlarinda bilgisi yok sanirim peki brosurdemi yanlis sanki o siyah noktali bolgeye yapistirilmamasi yonunde bir ifade vardi. Simdi o etiketide sokemiyoruz sanirim :)

34tb9544
20-05-2013, 15:51
Dün istanbul parka giderken köprüden gectim okudu gayet normal sekilde gişelere geldim otobana ilk giriş okumadı baskası sandim öten benim giseymis neyse istanbul park gişelerinden kurtkoyden ciktim okumadı 148 lira kacak geçiş yazdı sonra dönüşte istanbula dönerken normal bi sekilde okudu eeee napicaz simdi benim ogs direk kredi kartıma bağlı Nasıl olucak ?

free-hifi
23-05-2013, 08:45
3 gündür hala tarafıma bir dönüş yok

angry28
23-05-2013, 16:05
Arkadaşlar bizim araç kiralama firmamız var ve müşterilerimizden biz de aynı tür şikayetler alıyoruz.Bazen gişelerden geçtiğinizde kaçak geçiş yazabiliyor.Ama sistemden kontrol ettiğimizde geçiş ücretinin tahsil edildiğini görüyoruz.

CaNeR44
23-05-2013, 16:10
Camda çirkin bir görüntü oluşturuyor ben lazım olunca bir elimle kağıdı cama tutuyorum

free-hifi
23-05-2013, 16:24
Arkadaşlar bizim araç kiralama firmamız var ve müşterilerimizden biz de aynı tür şikayetler alıyoruz.Bazen gişelerden geçtiğinizde kaçak geçiş yazabiliyor.Ama sistemden kontrol ettiğimizde geçiş ücretinin tahsil edildiğini görüyoruz.

herhangi bir düşüş yok bende öyle kaçak duruyor

R.I.P
23-05-2013, 17:43
Soyle bir sorum var
Aracta hgs var giriste hgsden girdim okudu ama cikista ogsden ciktim ve kacak gecis yazdi(dalginligima geldi sapık degilim yani :) ) yine de hesaptan duser mi?

R.I.P
23-05-2013, 17:51
Siteden kontrol ettim simdi ogsden gectigimi kacas gecis yazmamis

AEM
23-05-2013, 20:47
Ben 2 kez Edirne'ye gittim bitik bakiye ile, 1 tanesi 10 gün oldu hala gidip yatırmadım büyük ihtimal cezai işlem uygulanacak. Bende cama yapıştırılması taraftarı değilim elimle tutuyorum, kirli görüntüden başka bişey değil.

free-hifi
15-06-2013, 08:26
En sonunda düzelttiler

Sayın ÖZGÜR KIRAY,
İlgi : 2013-56074 Numaralı Info Başvurunuz,

HGS hesabınızla ilgili düzeltme işlemi gerçekleştirilmiştir. 24 saat içerisinde iadeleri hesabınızda görebilirsiniz.
HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.Belirtilen internet adresinden kullanıcı edinerek hesabınızla ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz,
444 1 788 müşteri hizmetleri numarasınıda arayabilirsiniz
İlginiz için teşekkür ederiz.

Kubilay
25-06-2013, 00:02
İyi geceler arkadaşlar.

Bu ayın 10'unda ilk defa aldığım hgs ile memleketime gittim. Gişeden geçerken ekranda hiçbir şey yazmadı. Ben de ilk defa kullandığım için bilmiyorum tam olarak, okumuştur diye düşünmüştüm. 16 haziranda, dönüşte ekranda ücret göründü. Şu anda hesabıma baktım, sadece dönüşteki ücret düşülmüş, gidişteki ücret görünmüyor. Kaçak geçişleri kontrol ettim, orada da görünmüyor. Ne olmuş olabilir, bilginiz var mı? Durduk yere ceza yemeyelim.

serkan demir
25-06-2013, 08:03
2 haziranda pistten dönerken hgs bakiyem bitiş olacakki siteden kontrol ettğimde 165 tl gecıs ucretı yazıyor ben farketmemişim. 15 gun gectıkten sonra birdaha kullandığımda gördüm bittiğini hgs ye para yatırdım en son gectıklerım düzeldi 2,40 tl oldu fakat 165 tl oldugu gıbı duruyor. ne yapmamız gerekli.

umut01
25-06-2013, 12:01
Bizim arabada da yanlış yere yapıştırmışım galiba. Bir gidiş-geliş yaptım. Kaçak geçiş uyarısı verdi. Telefona iki mesaj geldi. Birincisinde kaçak geçiş yaptınız, ikincisinde bakiyenizden düşmüştür diye.
Şimdi ben eski hgs yi söksem, tekrar yapıştırmaya hali kalmayacak biliyorum. Sökmüşken hiç yapıştırmasak negatif bir etkisi olur mu? Madem bakiyeden düşüyor yapıştırmaya gerek yok mu? Yeni bir etiket mi almam gerek?

free-hifi
25-06-2013, 12:49
arkadaşlar ben önce mail attım fax çektim en sonunda müşteri hizmetlerine ulaşıp düşürttüm.

PiscocuK
29-06-2013, 16:49
Verdiginiz 444 1 788 numarayi aradim hgs kart no istiyor.araba kuzenimin tatilde oldugu icin bana birakti

Bugun karsiya geciste sorun yasamadim ama samandira giseden girip kurtkoyden ciktigimda 148 tl kacak gecis yazdi.birsey yapmalimiyim yoksa sistem kendi duzeltiyormu

mehmetRS
29-06-2013, 23:24
7 gün içinde kredi kartınızda bakiye varsa, oradan cekilir, plakadan kontrol ediliyor zaten gibi bir yorum yapmıslardı banada..

Hondafatih
29-06-2013, 23:43
bu durumda karşı karşıya bende kaldım sabiha gökçene geçtiğimde hgsmi okudu dönüşte okumadı ve para ödeme gişesine geldiğimde uzun yol ücreti çekti 15 tl bakiyeme yansıdı hgs müşteri hizmetlerini arayıp 3 tuşladıktan sonra müşteri hizmetlerine bağlandım sistemden kontrol ettiler ve geçiş güzargahlarınzı internette bulunan forum doldurarak mail atın dediler info@ptt.gov.tr adresine giriş ve çıkış gişelerini yazarak mail attım ve 2 gün içerisinde düzeltiler.

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı (http://s3.dosya.tc/server7/zzXKTH/giris_duzeltme.docx.html)

bu formu doldurun ve yukarıda belirttiğim mail adresine atın size geri dönüş olarak mail atıcaklardır.

onursumer
30-06-2013, 00:34
2. aracımada mı ogs alsam hgs de sorun çok yaşayan varmı ?

Sezgin
30-06-2013, 03:00
Hazir konu acilmisken sorayim;

Bugun 2TL Bakiyem vardi giseden gectim sanirim 2.20 falan aliyor. 79 TL ceza yazdi " YETERSİZ BAKİYE " diyerek. Simdi ben cezayi odeyecek miyim yoksa para yukledigimde icinden kendimi cekecek ?

Mivec_4G63
30-06-2013, 10:06
Hazir konu acilmisken sorayim;

Bugun 2TL Bakiyem vardi giseden gectim sanirim 2.20 falan aliyor. 79 TL ceza yazdi " YETERSİZ BAKİYE " diyerek. Simdi ben cezayi odeyecek miyim yoksa para yukledigimde icinden kendimi cekecek ?

Geçtikten sonra 1 hafta içinde, hesabına para yüklersen o 79 TL otomatik olarak siliniyor. Normal rakam neyse onu çekiyor. 1 haftayı geçirmeyin sakın

Mivec_4G63
30-06-2013, 10:10
Araba bende değildi 1 hafta sürekli karşıya gidip gelinmiş. Foruma bakıp konuyu Allah tarafından gördüm, bir sorgulayayım bakayım dedim. 168, 147, 78 liralarda en az 8-9 tane ceza vardı toplam 800 TL civarı. Bugün 7.gün yani son günmüş, sabah erkenden 2. köprüdeki pttye gittim, karta para yükledim. Sadece biri hariç bütün cezalar silindi otomatik olarak. Konuyu açandan, uplayandan Allah razı olsun :)

cerkez_kral
30-06-2013, 17:10
benimde bi sorum olacak geçenlerde yeni bi araç aldım plakayı degiştirmeden mersine geldim ve kendi adımıza hgs aldım ama aracın plakasına ait bizden önce 156 tl ceza görünüyor bu ceza banamı yoksa eski sahibinemi gider ?

PiscocuK
30-06-2013, 17:25
Verdiginiz 444 1 788 numarayi aradim hgs kart no istiyor.araba kuzenimin tatilde oldugu icin bana birakti

Bugun karsiya geciste sorun yasamadim ama samandira giseden girip kurtkoyden ciktigimda 148 tl kacak gecis yazdi.birsey yapmalimiyim yoksa sistem kendi duzeltiyormu

Bugün yeniden aradim herhangi bir borc gorunuyor. Hesapta 33.10 tl para kalmis.sorun yok sanirim baska kontrol etmemiz gereken bi yer varmi

TheAce
30-06-2013, 17:44
şimdi bizim aracı sorguladım, gişede bir sıkıntı sinyali almama rağmen 3 kere fsm den cezalı geçiş yapılmış gözüküyor :) hgs ye neden geçildi anlamıyorum cidden.

Sezgin
01-07-2013, 06:47
Geçtikten sonra 1 hafta içinde, hesabına para yüklersen o 79 TL otomatik olarak siliniyor. Normal rakam neyse onu çekiyor. 1 haftayı geçirmeyin sakın

Oo super , cok iyi. :) cok tesekkur ederim :)

Mivec_4G63
01-07-2013, 11:17
Oo super , cok iyi. :) cok tesekkur ederim :)

Rica ederim ne demek.

Ek bilgi, eğer hgs kartınız olmadan köprüden kaçak geçerseniz, 7 gün içinde hgs kart alarak bunu sildirme şansınız varken, otobanlardan kaçak geçişlerde 7 gün içinde hgs alsan da ceza silinmiyomuş öyle dedi eleman ne kadar doğru bilemiyorum.

asmisinsan
01-07-2013, 11:50
dün pistten giderken okudu yeşil yaktı 148 li bişeler yazdı dönüştede çıkışta okumadı

zgrsnr
06-07-2013, 23:37
Aracımda hgs yok gişeden geçtim kontrol ettım ceza gelmiş..Nasıl toparlayabılırız? hemen hgs alsam dusermı yoksa cezayı ödeyecekmıyım ?