Orijinalini görmek için tıklayınız : F1/13 - 5.Yaris Efsane Monaco
Takvimdeki en mesur pist , dunya sosyetesinin akin attigi ve partilerin bol oldugu takvimdeki en renkli ilgi ceken yaris ama gel gelelim pist in dar olusu gecisin cok zor olusu yarislari genelde uyuklatarak gecilen bir yer :) kisaca normal sartlarda her zaman *****i yarislar olur .Umarim yagmur magmur bisi olur biraz karistirir olayi.
Serhan Acar in iletisinde : F1'deki sıralama turlarının 80. doğum günü.İlk kez 1933 Monako GP'de grid,kura yerine tur zamanına göre belirlendi
http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/772568087.jpg?1369060874
Gecen seneki yaris
e_byieblzKQ
https://www.youtube.com/watch?v=e_byieblzKQ
http://www.amandaontheveranda.com/property/easyedit/pictures/monaco-grand-prix%20route.jpg
Monaco da bir tur
N-qTltwW1-o
https://www.youtube.com/watch?v=N-qTltwW1-o
http://www.hindustantimes.com/Images/MotorSports/CircuitImage/autodromo-jose-carlos-pace-brazil.jpg
http://www.emreguldas.com/wp/wp-content/uploads/2013/03/monaco-formula-1-grand-prix.jpg
Bonus :
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/564958_10151787627865118_1018450204_n.jpg
0a--U1QEDRA
https://www.youtube.com/watch?v=0a--U1QEDRA
0:23-0:32
Nostradamus kosemiz :
Pole ?
Yaris ?
Ilk pit stop ?
Ilk gecis ?
100 puanlik soru Ne olucak bu Burak'la Nicole Scherzinger gizli kacamaklari Lewis bi duyarsa ilk hangisini keser ?
Dünyanın en güzel yarış pisti.
Ecclestone gelecek yıllarda özellikle Japonya'da sokak yarışı yapılacağını söyledi. Bence bu tarz değişikliklere ihtiyacımız var.
Bence en prestijli ancak en berbat yarış pisti...:D Genede Valenciadan zevklidir...:) Mercedesler pole için en büyük aday.:) Yarış için kestiremiyorum sürprizlere açık bir yarış duvarlar çok yakın lastikler çok çabuk aşınıyor tehlikeli olabilir. Lotus sevmiyor şikan ve yavaş virajları Lotusların pek varlık gösterebileceğini sanmıyorum belki ilk 5 içinde olurlar ama çok zorlanacaklardır.:)
Suzuka gayet iyi bir pist bence degisiklige gerek yok hele hele cadde pistlerinin *****i oldugunda hatirlarsak ( Monaco ole , Valecina girdi oda berbatti yanlis hatirlamiyorsam Singapur da cadde pistti gorsellik olarka harikada yarislar vasatti ? ) hic gerek yok bence
Sokak yarışları da zevkli olabilir de iyi bir mevki seçmek lazım. Londra (Ya da NY olabilir???) cadde pisti muhabbeti dönüyordu hatta gece olacaktı sanırım o mevzu ne oldu?
Gecise uygun bir bolge secilce guzel olurda daracik yollarin oldugu paso sikanlardan olusan yerler bayik olur.NYC de bunun icin calismalar vardi ama taze bi haber yok
Aynen Amerika da ki indycar serisinde bazı yarışlar görmüştüm, cadde pistiydi ama geniş geniş filan güzeldi. O tarz bir şey benimde demek istediğim. Bu arada Mercedesler pist durumundan dolayı çok geri kalmazlar diye düşünmekteyim. En azından podyum da bir basamak elde edebilirler diye düşünüyorum.:D Bu arada bir güncel diyelim Pirelli lastikleri tekrardan değiştirecek fakat bu güvenlik amaçlı yapılacakmış. Silverstone den itibaren daha farklı lastikler göreceğiz çok büyük farklar olmayacakmış. Bu hususta FİA nın direktifleri bu yöne itmiş Redbull çok kulis yapıyor baskı uyguluyor ama boş işlerle uğraşıyorlar. Lastiklerden canı en çok yanan takım Mercedes bu kadar ses çıkartmıyor tebrik ediyorum.
RedBull'un aglamalari bayginlik verdi , Ferrari'den cok cekiniyor olmalilar ki baya bi panik halindeler.Mercedes dunyanin farkinda degil sessiz kalmamalarina sasirmamak gerek :P Genel olarak baktigimizda en guclu arac Ferrari gibi ama gecen senede RedBull boyle baslamisti sonra bir attilar gene zirveye cikmislardi bakalim tehlikeli kel ( Newey ) bu senede sapkadan tavsan cikartabilcek mi ?
Mercedes gene onlerde bile olsa pitlerde sira kaybederler gibi geliyor.
Gecen yaris unuttuk Nostradamus kosemizi :)
Pole : Vettel
Yaris : Massa ! ( agir fanteziler yapiyorum )
ilk pit : Rosberg
ilk gecis : Hamilton
Bonus : Acik ara Burak i keser...
Pole: Rosberg.
Yarış: Alonso.
İlk pit: Rosberg.
İlk pist üstü geçiş: Alonso.
Bonus: Raikonen kazansa ne iyi olur.:D
pol hamilton
kazanan mark weber
ilk geçiş balonso
ilk pit hamilton
içimden böyle geldi sanırım.pist mercedeslere çok uygun.massa da ilk 3 de olabilir gazı aldı valla.sabırsızlıkla bekliyoruz.
pol : weber
win : alonso
ilk geçiş : massayı geçerler o kesin :D ama vettel becerir bence
ilk pit : hamilton :D
bonus : nicole bizim olsun, hamiltonla burak birbirini yesin :)
bu arada ben keyifli bir yarış olacağını düşünüyorum :) yayın saati ve netten online izleyebileceğimiz site de şimdiden verilirse çiçek gül bira cips efsane olur pazar günüm :D
pol : weber
win : alonso
ilk geçiş : massayı geçerler o kesin :D ama vettel becerir bence
ilk pit : hamilton :D
bonus : nicole bizim olsun, hamiltonla burak birbirini yesin :)
bu arada ben keyifli bir yarış olacağını düşünüyorum :) yayın saati ve netten online izleyebileceğimiz site de şimdiden verilirse çiçek gül bira cips efsane olur pazar günüm :D
2013 Monaco Grand Prix Canlı Yayın (http://www.mygaraj.com/2013-formula-1-canli-yayin/)
yasak değildir umarım ama burda her hafta canlı yayın yapılıyor
nico rosberg antremanlarda birinci gidiyo arkasında hamilton var yarış zevkli olucak bence
Bu lınke tıklayınca yıne dns ayarları gıbı seyleı ellememız gerekıyor mu?
Bu lınke tıklayınca yıne dns ayarları gıbı seyleı ellememız gerekıyor mu?
hayır herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok
initial-D
24-05-2013, 12:43
il piti ve ilk geçişi hamilton yapar muhtemelen.lastiklerin anası ağlayacak burada çünkü.yarışta çok zevksiz olacak gibi.hava güeşli gözüküyor çünkü
Yayında Fransızca bır program var,sıralamaya gecıcek degıl mı?
Yayında Fransızca bır program var,sıralamaya gecıcek degıl mı?
ben dsmarttan takip ediyorum abi sıralama saat 14:50 de başlayacak dsmartta başladığında haber veririm 13 dakka kaldı.bekleyelim olmassa 05322809899 dan beni arar iseniz başka bir link bulayım sizler için.pc basında olmayabilirim ararsanız daha zamanında yazabilirim.
bu arada sıralamaları kaçırmak istemeyen arkadaşlar işyerimdeyim.zeytinburnu yenidoğan mh. 48. sokak no:124 herkesleri beklerim yemek çay servisi mevcut.yakın olan buyursun gelsin arkadaşlar.
Antrenman turlarında Massinet'te Massa aracı parçaladı.
Verdıgın linkı calıstıramazsam arıyorum senı saat 3 de,sagol ılgın ıcın ;)
Verdıgın linkı calıstıramazsam arıyorum senı saat 3 de,sagol ılgın ıcın ;)
tamam arayabilirsiniz yakın iseniz gelebilirsiniz.sorun yok bu arada ben linkide bakıyorum alternatif olarak
Ayrıca Massa'nın omzundaki sakatlık ciddi gözüküyor. Ve Monaco'da yağmur bekleniyor. Çünkü hafif yağmur bulutları geçiyor.
Normalde yarışlarda yağmur sevmem ama Monaco'da olsun isterim. Geçiş olmuyor arkadaş, az atraksiyon görürüz.:D
yayını takılan varsa benim gibi tr sunucusundan dolayı
ingilizce için Canlı F1 Yayını (http://www.f1turkish.net/p/canl-f1-yayn.html)
Grosjean çok iyi gidiyor. Mekanikerler ne iş çıkardı be öyle :D
ve gümüşoklara podyum gözüktü:)
burda geçiş çok zor olucak hamilton ve nico yarıştan düşerse weberi pist üzerinde geçmek çok zor olucak.1. olabilir.
Trance-R
25-05-2013, 15:04
oha diyorum MERCEDES :)
1.13'lere düşürdüler, bence cuma ve cumartesi günü boyunca kumar oynayıp 14'lü turlar attılar hatta atmadılar desek yeridir.
-lastik seçimlerini merak ettim ayrıca ???
tamam arayabilirsiniz yakın iseniz gelebilirsiniz.sorun yok bu arada ben linkide bakıyorum alternatif olarak
Yardımların ıcın cok tesekkur ederım.
Ilk 4 ıle dıgerlerı arasında malesef cok fark var.
Merc ve Redbull domıne edıcek gıbı duruyor.
Alonsonun understeer problemı var yıne aq!
oha diyorum MERCEDES :)
1.13'lere düşürdüler, bence cuma ve cumartesi günü boyunca kumar oynayıp 14'lü turlar attılar hatta atmadılar desek yeridir.
-lastik seçimlerini merak ettim ayrıca ???
Kırmızı yazılılar olduğuna göre sert lastiklerle döndüler :D
Valla sevindim sıralama sonucuna, Mercedes'in yine kötü huyu tutmazsa ilk 2 de bitirirler diye düşünüyorum ben :)
Understeer problemini bi gideremediler. Başa çıkmaları gereken en büyük sorun bu zaten..
abi mercedesin domine etme şansı yok lastik sorununu hala çözemediler.tek turları çok çok hızlı tamam ama sonrası bu şekilde olmucak.weber süpriz yaşamaz ise mutlaka ilk 3 de ve büyük ihtimal tepede.kimi pitsotla podyumda olucak bence alonso aşırı antipatim var bu adama ama pist üzerinde en iyi pilot sorunların üstesinden çok güzel geliyor.ve onunda podyumda olma olasılığı var.
q2 maldonadoyu tepelerde görünce eywah kasap havası oynucaz dedim :)
Ferrari mühendisi Stella ; Mercedesler için telsizden " Şu an için başka bir gezegenden gelmiş gibi gözüküyorlar " demiş. Bu Ferrari'lerin açık ara geride olduklarını gösteriyor..
Understeer problemini bi gideremediler. Başa çıkmaları gereken en büyük sorun bu zaten..
evet bu problem cidden sorun.arkandan kayma yaşansa bi nebze toplana bilir ama önden kayma olnca yapacak çok fazla birşey yok.monacoda kaçacak alanda yok.hayırlısı
Tabı tabı ancak lastık acısından Monaco cok sorun degıl.
Bull lar onde olucak ama ıkıncı 4 lu ne kadar yaklasıcak,o onemlı.
Startda onemlı. Kırmızılar ozllıkle Alonso nun dar pıstlerde onden kayması fecı bırsey! Gecmedı bu hastalık 3 senedır...
Bneım 458 de onden kayıyor ;)
Tabı tabı ancak lastık acısından Monaco cok sorun degıl.
Bull lar onde olucak ama ıkıncı 4 lu ne kadar yaklasıcak,o onemlı.
Startda onemlı. Kırmızılar ozllıkle Alonso nun dar pıstlerde onden kayması fecı bırsey! Gecmedı bu hastalık 3 senedır...
Bneım 458 de onden kayıyor ;)
o zaman biri ferrarinin kronik sorunu ne dersen understeer dicem :)
örnk bknz:alonso bknz:997TT
1. ve 2. sıradaki Mercedeslerle 5.sıradaki Lotus arasında 1sn'lik Monaco için ciddi fark var.
1. ve 2. sıradaki Mercedeslerle 5.sıradaki Lotus arasında 1sn'lik Monaco için ciddi fark var.
bu pist merc lere çok uygun ama ayrıca bull ada uygun bir pist.bu pistte lastiğide işin içine katarsak birde yarın hava güneşli olursa merc için sıkıntı çok büyük.
Pos Driver Team Time Gap
1. Nico Rosberg Mercedes 1m13.876s
2. Lewis Hamilton Mercedes 1m13.967s + 0.091s
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m13.980s + 0.104s
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m14.181s + 0.305s
5. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m14.822s + 0.946s
6. Fernando Alonso Ferrari 1m14.824s + 0.948s
7. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m15.138s + 1.262s
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m15.383s + 1.507s
9. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m15.647s + 1.771s
10. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m15.703s + 1.827s
Q2 cut-off time: 1m17.748s Gap **
11. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m18.331s + 2.343s
12. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m18.344s + 2.356s
13. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m18.603s + 2.615s
14. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m19.077s + 3.089s
15. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m19.408s + 3.420s
16. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m21.688s + 5.700s
Q1 cut-off time: 1m26.095s Gap *
17. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m26.322s + 2.870s
18. Charles Pic Caterham-Renault 1m26.633s + 3.181s
19. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m26.917s + 3.465s
20. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m27.303s + 3.851s
21. Jules Bianchi Marussia-Cosworth
22. Felipe Massa Ferrari
ahmet3425
25-05-2013, 15:28
belki alakasız gelebilir ama gecen seneki yarısın sonunda webber havuzda burn iciyordu dikkatinizi cekti mi :D
adam redbull pilotu burn iciyor :D
Yıllık 5 kasa Redbull hakkından feragat etmiş Webber.:D
Sıralamaya gelirsek ilk 4 pilot yakın sonra film kopmuş gibi...:D Raikonen Mercedes ile mücadele edebiliriz diyordu.:D 1 sn oldukça rekabetçi gözüküyor.:D
kimi yi seviyorum o yüzden yapmadım bu yorumu:)
Ben takımlarda Lotus, pilotlarda Alonso taraftarıyım.:D Raikkonen de 2. pilotum diyebilirim. Hatta tuttuğum takım ve pilotu dolayısı ile Raikkonen'i daha çok takip eder oldum bu sene.:D
kimi nin tarzı onu sempatik yapıyor birazda lotus takımınıdı eski yıllarının hatrına bende destekliyorum.balnosoyuda günahım kadar sevmem:)
Mercedesler bu pistte önde biraz daha dayanabilirler fakat bu sıralamayla mekanik problem, kaza vs olmazsa Vettel alacak gibi görünüyor:o
Trance-R
26-05-2013, 13:41
Yarısa az kaldı....
skysports muhabiri pistte fink atıyor şuan, salçalı röportaj tarzı var :)
- yarış için sabırsızlanıyorum :)
Canlı F1 Yayını (http://www.f1turkish.net/p/canl-f1-yayn.html)
ingilizce kesintisiz izlemek için;
iyi seyirler hepimize :)
Serhat Y.
26-05-2013, 14:15
dsmaratta sunum olayını nerden kapatıyoruz. sadece motor seslerinin duyulduğu yayın şekli.
Trance-R
26-05-2013, 14:21
RAI, biraz daha saldırmalı ... !
olmaz böyle,
Yiğit Ş.
26-05-2013, 14:26
yayın gitmeyeydi iyiyi
Zevksız suana kadar...
Ancak lastıkler ınanılmaz asınıyor hatta ufalanıyor.
Hersey olabılır. Gumus oklar dıkkatlı olsun...
ghibli06
26-05-2013, 14:46
2013 Monaco Grand Prix Canlı Yayın (http://www.mygaraj.com/2013-formula-1-canli-yayin/)
Massa uçtu!
Trance-R
26-05-2013, 15:06
Perez, ovvvvvv havikasın :D
sıra, alonso'da :)
Güvenlik aracı çıktı aksiyon geldi, Perez ne geçti be :D
Raikonne ve rosberg tutuyor mılletı...
Gozu kara olan gecsın arkadas...
Perez +52!!!
Montoya ve sato olsa 4-5 temas ızlerdık...
oha kırmızı bayrak, Bianchi Maldonado'ya ne yaptı öyle :D
Kırmızı bayrak!
Perez yıne ucuyor ama Charlie kesın kırmızıları tutucak,carpısma engelledı dıye...
Yıne 10 dakıka sıkılıcak mıllet...
Trance-R
26-05-2013, 15:12
bianchi, git bisiklete bin allah aşkına :)
yarışı durdurdu adam ya,
Raikonne ve rosberg tutuyor mılletı...
Gozu kara olan gecsın arkadas...
Perez +52!!!
Montoya ve sato olsa 4-5 temas ızlerdık...
Perez'in Alonso'ya olan girişiminden sonra Sato'yu anmadım değil abi açıkçası :)
Hamilton iyi atak yapıyordu da Webber iyi defans yaptı, Ham da pek zorlamıyor şu sıra pek, biraz lastik tasarrufu moduna girdi diye düşünüyorum
Bianchi kasıtlı yapmış bence.. tekrarını izleyince
Yiğit Ş.
26-05-2013, 15:14
tüm taktikler yalan oldu :))
Trance-R
26-05-2013, 15:17
Bianchi kasıtlı yapmış bence.. tekrarını izleyince
bir geçiş var orda ama, aynalardan kontrol etmiştir illaki.. çaylak diye buna derim.
tüm taktikler yalan oldu :))
tekrar taktik kurgulayacaklar belli, tüm planlar alt-üst.
hadi hepsini geçtim, monaco'da yarışlar 2 saat içinde bitmesi lazım diye biliyorum.
2 saat içinde bitmezse, 2 saatin sonundaki sıralama yarış sonucu sayılıyor. :)
bir geçiş var orda ama, aynalardan kontrol etmiştir illaki.. çaylak diye buna derim.
tekrar taktik kurgulayacaklar belli, tüm planlar alt-üst.
hadi hepsini geçtim, monaco'da yarışlar 2 saat içinde bitmesi lazım diye biliyorum.
2 saat içinde bitmezse, 2 saatin sonundaki sıralama yarış sonucu sayılıyor. :)
geçiş öncesinde şiganda, şigan sonrası bianchi kızıp yanına geliyor (atak yapıyor), adam çizgideyken çizgiye doğru hamle yapıyor çok ince, lastiğini bi takıyor zaten sonuç ortada :)
Merclerın ekmegıne yag suruyor bu durumlar.
Lastıklerı dayanıcak...
Hamilton ve Perez de birer sıra geçerlerse, çok güzel olacak bence :D
Trance-R
26-05-2013, 15:36
Safety Car sürücüsü halen, Bernd Maylander ise, bugun iyi direksiyon salladı he :D
Alonso'dan görmediğim agresiflik görüyorum :)
Sutil Alonso nun tum karizmayi cizdi :) Yarisi daha yeni acabildim umarim cok sey kacirmadim
Trance-R
26-05-2013, 15:53
Sutil Alonso nun tum karizmayi cizdi :) Yarisi daha yeni acabildim umarim cok sey kacirmadim
bence kaçırdın :(
alonso yerlerde,
Rebel (Cagri ) burda . adamla kafayi cekmekten kalkamadim . Orlando Apache meeting patlatiyoruz :) Tekrari beklicez artik yapicak bisi yok
Bırı F1 aracın arkasına Stop lambası yapmasın,adam bodozlama daldı!
Gro icin normal seyler hatta bu sezon gec bile kalmisti :) Gecen sene Spa da ne yapmisti ole Mortal Kombattaki Fatality ler gibi dalmisti ilk viraja :)
https://www.youtube.com/watch?v=Ur7nwtMPmO8
Şu pistten gram zevk almıyorum. Tam kapattım yorumlarda kırmızı bayrağı görünce tekrardan açtım. Benim yayın baya geriden geliyor olsa gerek. :D
Schumi nin 2010 da Alonso yu avladigi yerde bu sefer Button avladi cok aci oldu bu :)
kontrolsuz guc , guc degildir diyordu dimi Prirelli.Perez hem kendini hemde Kimi yi bitirdi.
Raikonen'in lastik patlayınca bıraktım bende. Perez fazla iyimser davranıyor. Agresiflik ile saçmalamayı karıştırıyor bence. Raikonen'in yarışına yazık oldu.
Trance-R
26-05-2013, 16:22
hamilton'a podyum yakışırdı...
RAI, Perez yüzünden yarışından oldu. Perez çok çılgın kabul etmek lazım,
Bir şeyler kanıtlamak istiyor bunu anlıyorum da. Başkalarının yarışını baltalayarak bunu yaparsan bir halt olamazsın. Grosjean'dan ne farkı var şimdi bu adamın? Şampiyon adayı bir adamın yarışını bitirdi, onunda kariyeri biter inşallah tez zamanda.
Bu arada Mercedes'in 2013 aracı ile yaptığı gizli Pirelli testi de işe yaramış gibi görünüyor. Bir suçlama vs atmak için yazmıyorum da hiç etik değil + bir yaptırım dan ziyade bunun diğer takımlara bildirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ferrari de yaptı da 2010 aracı ile test yapıldı. Mercedes'in haksız avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum 1000 km lik bir testden bashediliyor.:)
Yarış ilk güvenlik aracından sonra ciddi canlandı, bırakmayı düşünüyordum o ana kadar ama ondan sonra özellikle kırmızı bayrak sonrası gayet iyiydi, Perez kendiyle birlikte Rai'yi yaktı, yazık oldu ama ben eğlendim ya :D
individual
26-05-2013, 19:26
Çok sıkıcı geçti bence...Prestij olarak degeri olmasa takvimden çıksa çok iyi olur.hiç geçiş olmadı.
En az 8 gecis,6 kaza olmustur...
Heralde izlediniz yarisi...
Yaris basli basina zevkli,ustune kaza ve gecisler baharati oluyor ;)
Arkadaşlar 2014 de honda geri dönüyormuş F1 e doğru mudur bu haber, son 2 yıldır f1den baya uzak kaldım ama 1.6 turbolar ile bende yeniden tv başına geçecek gibiyim.
mclaren ile 2015 yılı için motor anlaşmasına varıldı honda tarafından..
motor sağlayıcısı olarak dönüyor, evet
SerkanÇakır
26-05-2013, 21:50
Cok İyi Bir Pist Gercekten.
initial-D
26-05-2013, 21:58
perez neyin derdinde anlamak güç,
force indialar iyiydi.denge ve yoltutuşları çok iyiydi ama biraz yavaştılar pist genelinde
maldonado ve grosejan bekleneni verdi yine.
rosbergin hamiltondan önce yarış kazanması kötü oldu:D
birde hamilton weberi pit girişinden önceki virajda geçseydi efsane olacaktı
Burak bu gizli test bir şeyler değiştirmiş gibi Mercedes de. Lastik performansları çok çok farklıydı.
initial-D
26-05-2013, 22:11
monaco kriter olmaz bence bunu görmek için,canadayı bekleyelim:)
Trance-R
26-05-2013, 22:14
Monaco'da agresifliği iyi yöneten bence sonuç alıyor.
-çok yakın olup, atak yapmaya tenezzül dahi etmeyen çok pilot gördüm bugun.
-yine çok yakın olup Perez gibi hayvanileşen pilot olunca sonuç kötü oluyor.
-En kötü performansı Alonso'dan gördüm bugun.
-RAI, daha atak olmalıydı,
-Hamilton didindi ama Podyumu alamadı :(
Kriter olur olur, çokta güzel olur.;) Hele ki mevcut asfalt ve pist durumuna bakarsak. Ben çok farklı gördüm Mercedes araçlarını. Rosberg hep baskıdan kurtuldu lastiklerini daha fazal kullanabildi. Hamilton bile baskı yarattı öndekiler ile. Eğer bu 1000 km lik gizli test olayı yaramış ise büyük skandal. Eski Petrov-Renault skandalına eş değerdir benim için.:)
BUDUR!
http://www.youtube.com/watch?v=QxTgZzR2Tn0&sns=tw
Monaco'da agresifliği iyi yöneten bence sonuç alıyor.
-çok yakın olup, atak yapmaya tenezzül dahi etmeyen çok pilot gördüm bugun.
-yine çok yakın olup Perez gibi hayvanileşen pilot olunca sonuç kötü oluyor.
-En kötü performansı Alonso'dan gördüm bugun.
-RAI, daha atak olmalıydı,
-Hamilton didindi ama Podyumu alamadı :(
Alonso'nun sıkıntı araçtaydı hem tempo yoktu hemde lastikleri çabuk bitirdi. Raikonen aslında iyi gitti uzun süre bu haftanın sert lastikleriyle öndekilerden kopmadan yarıştı. Benzer turlar attı genelde. Perez'in ise Raikonen'nin suçlamasını anlayamadım. En azından kazaydı olabilir, risk alıyoruz vs diyebilirdi direk suçlaması hoşuma gitmedi. Olay ortada herkes kendine göre farklı yorumlayabilir tabi ki ama Perez'de daha fazla kusur var. Şahsi fikrim.:)
BUDUR!
Monaco 2013 - Raikkonen's Last 2 Laps - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QxTgZzR2Tn0&sns=tw)
Lastik patlattıktan sonra sinirden kapattım televizyonu keşke kapatmaz olaydım pişman oldum. Teşekkürler... Yeni lastikler vs. bitik lastikler...:D
Aynen Kimi yeni lastiklerin avantajini dokturmus ama iyi olmus TV de gostermemeleri cok salakcaydi son 2 tur ne olduki bunlardan onemli ? yoksa ben mi yanlis hatirliyorum?
birde hamilton weberi pit girişinden önceki virajda geçseydi efsane olacaktı
Bro dur o Bi Schumi deil , zamanla ins :)
Alonso demiski : yarış içinde şampiyonayı da düşündüğünü, bu yüzden riske girmeden rakiplerinin geçiş yapmasına izin verdiğini ifade etti.
ZIYAAAA birak bu ayaklari Sutil Force India ile verdi ayari hic bahane bulma.
initial-D
27-05-2013, 08:22
Kriter olur olur, çokta güzel olur.;) Hele ki mevcut asfalt ve pist durumuna bakarsak. Ben çok farklı gördüm Mercedes araçlarını. Rosberg hep baskıdan kurtuldu lastiklerini daha fazal kullanabildi. Hamilton bile baskı yarattı öndekiler ile. Eğer bu 1000 km lik gizli test olayı yaramış ise büyük skandal. Eski Petrov-Renault skandalına eş değerdir benim için.:)
petrov skandalı ne? pikenin kaza skandalını mı diyon? :)
Aynen Nelson olmasi lazim arkadas karistirdi galiba
O degilde gecen sene bi teori vardi Pirelli yarislara piyango vursun diye sadece tek bir set lastigi digerlerinden yuzde 20 - 25 arasi daha iyi yapiyor ve rasgele dagitiyor .Kime denk gelirse o hafta sonu show yapiyor ( Ispanya Maldonada 1. ligi ) Normalde Ispanyada iyisen her pistte iyisin demek ama bu adamlar ne olduysa sadece en zor yerde iyi araclari oldu sonra rezilleri oynadilar.
Bu piyango lastik genelde Sauber i vurdu ondan hep Perez one cikti ?
Simdi ise Bay E. devreye girdi bakti Mercedes te sular kayniyor cekilme durumlari var hemen onlara yonlenttirdi.Pirelli test icin kendi secmedi Mercedes i Bay E. secti.
Digerlerini yakalasinda burda kalsinlar diye.
ne dersiniz ?
initial-D
27-05-2013, 09:59
olmayacak birşey değil :)
yarışı izleyemedim ama nico nun birinciliği sevindirdi kalıcı olmuyacağı kesin ama monacoda 1. oldu hamilton 4. olmş sutil adamım 5. weber amca podyum görmüş podyum kesin diyordum onun için.balonsoya nolmuş maymun etmişler :) kimi için üzüldüm ama puan oldu sonuçta.perez ile JB yine çekişmişler sanırım yorumlara nazaran kimiyede çarptımı noldu.bu akşam tekrarı var akşam izlicem yarşı.
initial-D
29-05-2013, 09:01
ya bu grosejan eric bullyenin bir sırrını falan mı öğrendi,şantaj mı yapıyor anlamadım.hala grosejanı kollamanın başka bir açıklaması gelmiyor aklıma
Lotus'tan Grosjean'a destek - TurkiyeF1.Com (http://www.turkiyef1.com/haberler/33643/lotus-tan-grosjean-a-destek.html)
ya bu iş artık denize düşne yılana sarılır misali oldu pilot gibi pilotları büyük takımlar aldı grosjean bence o kadar kötü bir pilot değil kazaları dışında.maldonadoda o şekilde yarış kazanabilcek adamlar bu ikisi yarış anlamında olgunlaşmaları gerekli diye düşünüyorum şahsi fikrim.lotusda grosjeanın yerine geçicek pilot bulmak zor hulkenberg belki.gro bence potansiyeli olan bi adam
Yarisi anca daha yeni izledi ve bugunku haberlere baktim.Vettel e bisiler olmus herif zirvalamaya acik ara devam ediyor.
Yok efendim 3 saniye hizli olabilirdimde ama *****iydi da vs vs vs . Ulan ziya 3 saniye nedir farkindamisn ?
40+ yasindaki Schumacher Alonso ve Hamilton un en ufak hatalarini degerlendirdi avladi , Sutil ayni yarista Alonso avladi vs vs madem o kadar hizliydin e yapsaydin bi atakta goreydik ?
Kendini efsaneler arasina sokucam diye yaptigi yapay haraketlere su sacma yorumlar eklenince insan soguyor bu heriften
Ben zaten hiç sevmiyorum, zibidiyi :D
Senin adamin Rosberg olmali ? Babasi Schumi ile dusman.Kendisine gore F1 tarihindeki en iyi gecis spa2000 , Hakkinen idolu ve 2003 de Almanyada Kimi pole u Schumi den alinca ozamanlar tirbunde takilan eleman Nico Rosberg'in kendi kazanmis gibi sevinci vs vs vs
1w3EM4XAfT4
2003 Raikkonen Pole Europe - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1w3EM4XAfT4)
ahanda Videosu sonuna iyi bakin Norbert Haug gercekten iyi adamdi gitmesine uzuldum ve liseli Rosberg karsinizda :)
Eleman McLaren icin kendini pisirmiste kaderi gumus ok oldu belki ilerde gecer :)
- Ozamanlar F1 bambaskaydi. V10 larin sesi adami kendinden gecirir , limitlere olanak veren lastikler ah ah ...
Ben bu Monaco dan hiç birşey anlamadım yaw. Yarışıda izlemedim ama sonrası da hiç tat vermedi nedense. Ferrari çok sönük kaldığı için olabilir mi acaba ? Neyse bir sonraki yarış gelsin biran evvel .
initial-D
31-05-2013, 10:36
o değilde 2003 mclaren ne kadar güzel geliyor göze gidişi,duruşu ,sesi :)
içinde kimi oturmasına rağmen güzel:D
kifanhom
31-05-2013, 10:54
bu arabaları özledim , o zamanlardaki yarışları özledim, gerçek yarışçı kimliğin öne çıktığı geçişleri özledim.
şimdiki araçlar pilli kumandalı oyuncakların büyütülmüşü gibi..
Senin adamin Rosberg olmali ? Babasi Schumi ile dusman.Kendisine gore F1 tarihindeki en iyi gecis spa2000 , Hakkinen idolu ve 2003 de Almanyada Kimi pole u Schumi den alinca ozamanlar tirbunde takilan eleman Nico Rosberg'in kendi kazanmis gibi sevinci vs vs vs
Ben Alonso ve Vettel sevmiyorum mesela Webber seviyorum, Hamilton seviyorum bro :)
Rosberg, benim adamım değil açıkçası sürüş olarak beğenmiyorum yani :D
Ama 2003 McLaren sesi tipi ne güzel öyle yaa :rolleyes:
Kimi banada bi tuhaf geliyor adam fena degil ama resmen Hakkinen in mirasina yatti.Buz adam lakabi ilk Hakkinen'e aitti ve ona insanlar tarafindan takildi kendi hic kaskina iceman filan yazmadi kasmadi ole bi nick yaraticam diye adamin dogasiydi zaten . Kimi ise geldi adamin koltuguna oturdu o nick i kaskina yazdirdi filan ...
initial-D
04-06-2013, 13:35
:D:D
Wolff kadın pilotlara Vettel'in vücudunu örnek gösterdi - TurkiyeF1.Com (http://www.turkiyef1.com/haberler/33680/wolff-kadin-pilotlara-vettel-in-vucudunu-ornek-gosterdi.html)
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lr61mbwFHq1qhz59eo1_500.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/02/20/article-2281580-1808C6CC000005DC-739_634x1307.jpg
valla hatun 30 yaşında ama vettelden daha giderli en azında vucud olarak:))
F1 pilotları zaten ufak tefek. Usain bolt gibi olamazlar...:D Gayet fit görünüyor...:D Ben leblebi yutmuş solucan gibiyim mesela.:D