Orijinalini görmek için tıklayınız : tuvturk muayene ve trafık cezası
driver_can
22-05-2013, 19:48
Arkadaslar,aracımın muayenesı bıtelı 15 gun oldu babamın rahatsızlanması falan ugrasırken fırsat bulamadım.Bugun m.kyde berberden cıktım tam anahtarı kontaga taktım polıs geldı dıkıldı basıma.Evrakları ıstedı cam fılmıne taktı sonrada muayene yok dıye ceza yuazdı 77 tl.Bu ılk cezam muayeneden 7 gunde sure verdı ben mısal gıdıp on gun sonra yaptırsam trafıkten men mı oluyorum.Ya da emnıyete gıtmem gerekıyor mu tekrar muayeneden sonra 2.kez yakalanmadıgım surece.
Yakalanmadigin surece hicbise olmaz
chatlaxs
22-05-2013, 21:11
2.ye yakalanırsan aracın bağlanır otoparka çekilir ruhsatın 1 sayfasını alırlar muayeneye gitmek için sana 1 haftalık izin belgesi verirler onla gider yaptırırsın
Bir arkadşaın arabası Ankarada bağlandı.3 hafta kadar uğraştı arabayı almak için :(
driver_can
22-05-2013, 21:17
2.Ye sıkıntı olmaz ıns.arabayı zaten haftada bırgun kullanıyorum.Yanı ay basında da yaptırmıs olurum en fazla yaptırana kadar yatar cıkarmam o yonden sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum.Zaten 7 gun dolduktan sonra sanırım yakalanırsam baglıyorlarmıs.Durduk yere arabaya anahtarı takarken evrakları ıstedı yanı bıraz talıhsızlık oldu zaten yaptırıcaktım ay basında.On gun oldu bıtelı.
ismailozkan_01
22-05-2013, 21:26
7 günlük izin süren geçtikten sonra sistemde aracın men görünür , lakin çevirmeye girersen aracını bağlarlar , 10 güne kadar yakalanmadan tüvtürke gidip işlemlerini yaptırırsan bir sorun olmaz , emniyete gitmene gerek kalmıyor , tüvtürken geçtikten sonra çevirmeye girersen aracının meni halen gözükebilir ama sorun değil evraklarını yanından eksik etme çünkü meni kaldırılmamış olabilir sistemden dolayı başın ağrımasın geçmiş olsun saygılar...
driver_can
22-05-2013, 22:07
Emın mısınız men gozukucegıne 7 gunluk ılk sure gectıkten sonra?Cezayı yazan memur bu surec formalıte sen ıkıncıye yakalanmadan yaptırmaya bak ıkıncı de baglarlar dedı gercı pek ınanmıyorum ya...arabayı satarken falan men sonucta sorun olur cevırmeye gırmeden once kendım kalkırtamaz mıyım gercekten men olucaksa 7 gun sonra
7 gün sonra sistem otomatik aracını men eder trafikten. Buna emin olabilirsin.
7 gün sonra trafikten men olursun, herhangi bir çevirme veya polisin yazdığı ceza gibi durumla karşılaştığın an otoparka çekerler arabanı
driver_can
22-05-2013, 23:17
Pekı benım merak ettıgım aracımda cam fılmı var benım muayenede hafıf kusurlu gecıcektır.Men yazısı kaldırmak ıstedıgımde polıs bakmıcak mı muayene kagıdına?Bu kezde ondan dolayı takmasınlar tekrar muayeneye falan gondermesınler?Yoksa ruhsattakı yapraga mı bakıyorlar muayene oldu dıye benım yaprakta yer var cunku bıtane bos?
phoenixs
22-05-2013, 23:34
Benim de bi sorum olacak yarın muayene nin son günü az önce debriyaj teli koptu :) napacam ben yetişmezse eğer yarın işlemi başlatsam olur mu hafta sonu götürsem arabayı
valla dostum ben muayeneden ceza yedim 3 ay sonra yaptırdım
bi sorun olmadı ancak ikinci çevirmeye girmemelisin
men demeyelimde aracın bağlaması çıkar
Muayne kağıdı yanımda yok de sadece ruhsatı göster muayneden geçtiğine dair.
Zaten 7 gün içinde yaptırırsan karakol a gitmeden sistem den kontrol ediliyor.Men ona göre koyuluyor.Emniyete de gidip men varsa kaldırırsınız. Cam filminden dolayı gitmediğiniz için sıkıntı çıkarmaz .