Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu Sigorta-Kasko ve Honda Tekbaş

doush
22-05-2013, 21:27
Merhabalar,

Kaskomla ilgili büyük bir sorun yaşıyorum şu an ve bunun çözümü için sizden yardım istiyorum.

Kaskomu yenilemek istedim, 2 gün sonra bitiyor, 1950 lira fiyat çıkardılar. Geçen yıl 850 lira yüzde 30 hasarsızlıkla ödediğim kasko bu yıl nasıl bu kadar çıkar diyorum. Hasarsızlığımın bozulduğunu söylediler. Dedim kaza yapmadım nasıl bozulur? Ekim ayında 482 liralık hasar görünüyor diyince jeton düştü bende.

Ekim 2012 de, park alanında duran aracıma birisi arkadan çarptı. Tutanakları falan düzenleyip aracımı Honda'ya bıraktım sadece tampon boyanması için ufak bir şey vardı, karşı taraf yüzde yüz suçlu çıktığı için sigortasından karşılanması gerekiyordu ve bize de öyle denildi.

Hatta bir sürü telefon görüşmesi yaptım, Honda beni arayıp kaskonuz 300 liraya kadar muafiyetli, sizde hata bulunursa ödeme yapmak zorunda kalırsınız bu yüzden araca başlatmadım, dedi. Ben de evet başlamayın eksperden sonra hallolsun dedim.

1 gün sonra aradı 8 de 8 kusur karşı tarafta aracınıza başlatıyorum şu güne biter denildi. Gittim arabayı aldım ki hasar bölümünde çalışan kadına tanıdık vasıtasıyla ulaşmıştım. Eyvallah diyip çıktık.

Bugün aradık kadın bizi hatırladı, sigortanızı arayın ne diyorlarsa yapalım deniliyor, sigortaya mail attım daha dönmediler, ayrıca bir şey yapamazsınız olan oldu diyenler var.

Bu işi kolay yoldan mı çözelim, dava açıp götlerinden kan mı alalım bu konuda neler yapabiliriz? Hem hasarsızlığımı bozdular, hem kaskom fazla geliyor.

Konu Lov-Yardır abimizden izinlidir.

gfb01
22-05-2013, 21:44
Kıvırcık yuksek gelmesı normal bana en ındırımlı halı hasarsızlıgım fln 2100 fln cıkıyor sıgortam bıle 290 cıktı en ındırımlı sekılde

ata55ata
22-05-2013, 21:47
hemen hemen benzer bir durum benimde başıma geldi bu yıl. %30 hasarsızlıktan bir üst basamağı geçecek iken aracıma 15 cm lik bir boya attırmak zorunda kaldım. hasar tutarı kasko bedelinin %5 ini geçmeyeceği için hasarsızlığımın zarar görmeyeceğini söylediler ama ben geçen yıl 800 ödediğim kaskoya bu yıl 1200 ödemek zorunda kaldım. açıklama ise hasarsızlık bozulmasada bu tip hasarlar ''riskimi'' arttırmış o nedenle böyle olmuş. hatta bir hat dolmuşu sene için de en büyüğü 210 TL yi geçmeyen 3 hasr yapmış ve bunları trafik sigortasından yaptırmış şu an ki TRAFİK SİGORTASI bedeli tamtamına 2250 TL çıkmış. uzun lafın kısası bunlar işi zaten paaraya dökmüşlerdi ama bence artık iş iyice çığrından çıktı...

doush
22-05-2013, 21:48
Kıvırcık yuksek gelmesı normal bana en ındırımlı halı hasarsızlıgım fln 2100 fln cıkıyor sıgortam bıle 290 cıktı en ındırımlı sekılde

Abi sorun şu ki, hasarsızlığım kayboluyor ben fiyatında değilim. Karşı tarafın sigortasından yapılacağına Honda direk benim kaskomdan yapmış. Benim arabaya çarpılıyor, benim kaskomdan yapılıyor.

Yani düşünün park yerine park ettiğiniz arabaya biri arkadan vuruyor, eksper yüzde yüz onu suçlu buluyor, onun sigortası yerine sizin kaskonuzundan arabanızı yapıyorlar. Oldu bir de arabayı çarpana hediye edelim.

chatlaxs
22-05-2013, 21:52
Normal işleyiş işlerin hızlı olması için kaskonuz varsa dosya kaskodan açılır onarım vs ne ise yapılır en sonunda kasko yaptırdığınız şirket karşı tarafa rücu eder dosya kapanır hasarsızlığınız bozulmaz. Dosya numaranız varsa müşteri hizmetlerini arayıp ne durumda kapanmışmı kapanmamış mı sorun

edit http://webap.anadolusigorta.com.tr/hasgor1.nsf/girisformu?openform buradan da sorgulayabilirsin

gfb01
22-05-2013, 21:52
Abi sorun şu ki, hasarsızlığım kayboluyor ben fiyatında değil. Karşı tarafın sigortasından yapılacağına Honda direk benim kaskomdan yapmış. Benim arabaya çarpılıyor, benim kaskomdan yapılıyor.

Senın kaskondan yapılıyor onların trafık sığortasından para alınması gerekıyor. Mesela kuzenım arabasına carptılar servıse verdık karsı tarafın sıgorta fırması ıle anlaşmaları yoktu bızım kaskodan yapıldı daha sonra onların sıgortasından ucret alındı sen bıraz sırkete çök onlar duzeltsın onların hatası

doush
22-05-2013, 21:54
Ben yurtdışındayım arayamıyorum, ailem ilgilenmeye çalışıyor mail de attım dönmelerini bekliyorum.

gfb01
22-05-2013, 21:56
Enişteye soyle bırazcık bagırsın cagırsın

doush
22-05-2013, 21:57
Normal işleyiş işlerin hızlı olması için kaskonuz varsa dosya kaskodan açılır onarım vs ne ise yapılır en sonunda kasko yaptırdığınız şirket karşı tarafa rücu eder dosya kapanır hasarsızlığınız bozulmaz. Dosya numaranız varsa müşteri hizmetlerini arayıp ne durumda kapanmışmı kapanmamış mı sorun

Attığım mail:

Merhabalar,

Adım Doğuş Kızıldenizli, yaklaşık 3 yıldır müşterinizim, ekteki 262064111 nolu poliçe ile de bilgilerime ulaşabilirsiniz.

Bu yıl kaskomu yenilemek için acentanıza gittim ve şu anda olması gereken %30 oranındaki ( bu yıl yenileyebilseydim %40 olacaktı ), hasarsızlığımın bozulduğunu öğrendim. Nedenini sorduğumda ise Ekim ayında 3. şahıs tarafından arabama çarpılması sonucu çıkan hasardan dolayı olduğu söylendi. Hiç bir kusurumun olmadığı, aracıma park halinde arkadan çarpıldığı belgelerle onaylıdır. Aracımı Adana Honda TEKBAŞ Servisi'ne bırakmıştım ve eksper tamamen karşı tarafı suçlu bulduğu halde, Honda TEKBAŞ bana karşı tarafın sigortasından yapıldığını söylediği halde, aracım kaskodan yapılmış ve bunu yeni öğreniyorum. Bu durumda rücu olması gerektiğini düşününüyorum. Tüm belgeler Honda Tekbaş'ın ve benim elimdedir. Hasarsızlığımın geri iade edilmesini rica ediyorum, ve bu sorunun çözülmesini istiyorum.

Saygılarımla.

trgy
22-05-2013, 22:00
Abi sorun şu ki, hasarsızlığım kayboluyor ben fiyatında değilim. Karşı tarafın sigortasından yapılacağına Honda direk benim kaskomdan yapmış. Benim arabaya çarpılıyor, benim kaskomdan yapılıyor.

Yani düşünün park yerine park ettiğiniz arabaya biri arkadan vuruyor, eksper yüzde yüz onu suçlu buluyor, onun sigortası yerine sizin kaskonuzundan arabanızı yapıyorlar. Oldu bir de arabayı çarpana hediye edelim.

sizin kaskonuzdan yapılsa bile firmanız,size çarpan kişinin firmasından bunu rücu eder,böylelikle sizin kaskonuz bozulmaz.sigorta firmanızla görüşmenizde fayda var.

şunuda unutmamak lazım nisan ayında kasko ücretlerinin fiyatlarına zam geldi.

doush
22-05-2013, 22:02
sizin kaskonuzdan yapılsa bile firmanız,size çarpan kişinin firmasından bunu rücu eder,böylelikle sizin kaskonuz bozulmaz.sigorta firmanızla görüşmenizde fayda var.

Artık ne olduysa o parayı almamış demek ki benim hasarsızlığımı bozmuş.

Ben fiyatında değilim zamlardan da haberim var, çünkü bana verdikleri fiyat hasarsızlığın bozulmuş hali. Yani normalde bozulmamış olsa 1900 liranın %40 indirimli halini ödeyeceğim.

cagatays
22-05-2013, 22:04
Ayni olay benim de basima geldi ve sigortacim tramer kayirlarinin duzeltilmesi icin birilerine mail atmak suretiyle yanlisi duzelttirdi.eger raporda bir sikinti yoksa sizinki de hallolur

Seven7
22-05-2013, 22:04

Arkadaş fiyatına değil hasarsızlığının bozulduğuna yanıyor. Ki haklı da.
Umarım düzeltirler bu karışıklığı. Geçmiş olsun.

doush
22-05-2013, 22:07
Ayni olay benim de basima geldi ve sigortacim tramer kayirlarinin duzeltilmesi icin birilerine mail atmak suretiyle yanlisi duzelttirdi.eger raporda bir sikinti yoksa sizinki de hallolur

Umarım benimki de hallolur.

Arkadaş fiyatına değil hasarsızlığının bozulduğuna yanıyor. Ki haklı da.
Umarım düzeltirler bu karışıklığı. Geçmiş olsun.

Evet çünkü ufak tefek şeyleri cebimden yaptırdım hasarsızlığı bozmamak için, kaskoyu da s*kmeye çalışmadım hiç ki istesem ibizam var şu an cupra tamponları işletirim kaskoya iki arabanın arasında kalırım tamponlar hayırlı olsun. Ben hakkımı istiyorum, 2 yıl boyunca hasarsızlık bozulmasın diye o kadar uğraştım, hatta şu andaki ibizada bile biri vurup kaçmış arabama ufak bir şey, bozulmasın diye yaptırtmadım şimdi böyle bir şey çıkıyor. Sigortacıya da ulaşacağım yarın tekrar.

slowmotion
23-05-2013, 08:27
evet doğuş kardeşim sonuna kadar haklısın, rücu etmeyi unutmuşlardır yada serviste bir yanlışlık olmuştur. gelişmelerden haber et bakayim

doush
23-05-2013, 20:56
Bugün mail attım, rücu ettiklerini belirttiler sorun olmayacağını hasarsızlığın korunacağını söylediler. Sağolsun Emrah abim (slowmotion) kontrol etti ama hala bozulmuş görünüyor. Direk mail ile beraber acentaya gideceğiz kaskoyu yaptırdığım, manuel olarak hasarsızlık verebiliyorlarmış.

turkerrr
25-05-2013, 13:59
bilgilerini pm atarsan bi kontrol edeyim anadolu acentesiyim bende

doush
25-05-2013, 14:08
bilgilerini pm atarsan bi kontrol edeyim anadolu acentesiyim bende

Attım size teşekkür ederim.

turkerrr
25-05-2013, 14:48
Şuan rucu edilmemiş görünüyor fiyat baktım 1870 TL çıkıyor ...

Yardım hattıyla görüştüm rucu talebi gönderilmiş pazartesi hasarsızlık yansıtılır denildi ...

doush
25-05-2013, 14:50
Şuan rucu edilmemiş görünüyor fiyat baktım 1870 TL çıkıyor ...

Yardım hattıyla görüştüm rucu talebi gönderilmiş pazartesi hasarsızlık yansıtılır denildi ...

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun, işinizi rast getirsin. Bundan sonra hasarsızlığımla beraber %40 indirimli olacak galiba 1870 liranın.

turkerrr
25-05-2013, 14:54
evet indiriminiz kullanılacak fiyatta oldukça düşecek tabi