Orijinalini görmek için tıklayınız : Profilo AVM işçinin kıyafetinden dolayı AVMye girmesine izin vermedi!
Selamlar internette karşılaştım..
Dün derneğimizin üyesi Abdurrahman Sazcı iş kıyafetleri nedeniyle Mecidiyeköy de bulunan Profilo alışveriş merkezine alınmamıştır. Alışveriş merkezine yakın bir yerde bulunan inşaat şantiyesinde çalışan arkadaşımız AVM ye girmek istediğinde önce özel güvenlik görevlileri daha sonra güvenlik amiri bu kıyafetlerle içeri giremeyeceğini, bu halde içerde bulunanları rahatsız edeceğini bu kararın şirket politikası gereği olduğunu söyleyerek içeri almamışlardır.
İnşaat işçisine yönelik bu aşağılayıcı tavır nedeniyle Profilo AVM ni kınıyoruz. Her bir tuğlasında alın teri bulunan bu AVM ye işçi arkadaşımız kıyafetinden dolayı alınmaması işçi düşmanlığının açık bir göstergesidir.
AVM şantiyelerinde adeta kölelik koşullarında çalışan, sigortası yapılmayan, insan onurunu zedeleyen koşullarda barınan, gün geldiğinde Esenyurt’ta AVM şantiyesinde yanan 11 arkadaşımız gibi canını dişine takarak çalışan inşaat işçisine yönelik bu tavır işçi düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.
Profilo AVM nin temelinin atıldığı ilk günden çatısına konan son tuğlaya kadar her şeyi elleriyle yapan inşaat işçisinin içeri alınmaması olayın trajikomik yanıdır.
İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ DERNEĞİ
Kaynak: http://www.change.org/tr/kampanyalar/i%C5%9F%C3%A7ilerden-%C3%B6z%C3%BCr-dilemelisin-avmprofilo
Böyle bir tutumları varsa bunu uygulamakta serbestler..tabi girişte bir komisyon onayı gerekiyor,imzalı bi belge asılı olmalı..
ghibli06
24-05-2013, 07:38
normal... normal derken, ben de bir AVM'de taşeronluk yaptım Ankara'da, gayet güzel oldu, işimizi bitirdik, bitirene kadar elimizi kolumuzu sallaya sallaya gezdiğimiz yerler, AVM nin açılmasıyla elbette ki farklılaştı... tamir-onarım işlerini gece 10'da yapmaya başladık, AVM kapandıktan sonra, bütün işler sabah 8'de bitmek zorundaydı, AVM açılmadan...
ben kendi adamlarıma sonuna kadar kefilimdir, yıllardır çadırda da yattım çamurda da yemek yedim onlarla, her şeyi emanet ederim, ama bir hatun gördüler mi bakarlar mı? bakarlar... bundan oraya alış verişe gelen 'elit' kesim rahatsız olur mu? olur...
AVM'nin yaptığını tasvip etmiyorum yanlış anlaşılmasın, ben sadece o kararın gerekçesini anlatmaya çalışıyorum...
burkaykalyon
24-05-2013, 07:52
Nişantaşı'ndaki City's alışveriş merkezine de öğrenci üniformalılar alınmıyordu mesela. Şimdi son durum nedir bilmiyorum. Bence prosedür gereği yapılmış bir uygulama.
Ha yanlış mı tabii ki yanlış.
bu haberi yapan ve tepki gösteren sosyalist, halkçı kardeşlerimi fotoğraftaki arkadaşla beraber yanlarına kız arkadaşlarını da alarak bir moral yemeğine gitmelerini tavsiye ediyorum.
her bir tuğlasında teri varmış arkadaşın... bu terin karsılıgında çakıl taşı mı verdiler adama? yada sen bu tuğlalara terle bizde sana para vermeyelim istediğin kıyafetlerle avm'ye girersin mi dediler?
konu işçi düşmanlığa bağlanmış? böyle bir düşmanlık mı var? din,dil mezhep ayrımından sonra meslek ayrımı da mı başladı şimdi? işçi arkadaş bu şekilde avm'ye girmeye rahatsız olmuyorda bundna rahatsız olanlar mı problemli oluyor?
saçma sapan haberler.
63owen63
24-05-2013, 07:56
bu haberi yapan ve tepki gösteren sosyalist, halkçı kardeşlerimi fotoğraftaki arkadaşla beraber yanlarına kız arkadaşlarını da alarak bir moral yemeğine gitmelerini tavsiye ediyorum.
her bir tuğlasında teri varmış arkadaşın... bu terin karsılıgında çakıl taşı mı verdiler adama? yada sen bu tuğlalara terle bizde sana para vermeyelim istediğin kıyafetlerle avm'ye girersin mi dediler?
konu işçi düşmanlığa bağlanmış? böyle bir düşmanlık mı var? din,dil mezhep ayrımından sonra meslek ayrımı da mı başladı şimdi? işçi arkadaş bu şekilde avm'ye girmeye rahatsız olmuyorda bundna rahatsız olanlar mı problemli oluyor?
saçma sapan haberler.
Kesinlikle katılıyorum. Kıyafet olarak çevredekileri rahatsız edecek bir üniforma varsa üzerinde bu bir 'cerrah' da olsa aynı uygulama yapılmalı.
profilo evimin yanı ve bildiğin varoşların en keyifli avm sidir :D kalabalık olmaz rahattır ve yıllardır gördüğüm kıyafet vs gibi bi sorun yoktur çoook defa denk geldim etrafında inşaat çok olduğu için inşaat işçilerinin falan girdiğini yemek yediğini
başka bir ipnelik olma ihtimali yüksek
orhan_guney
24-05-2013, 08:01
:icon_tup::icon_tup:
saçma sapan haberler.
dünde otelde beni şortla yemeğe almadılar :( bikinili karılar cirit atıyordu :D banada haber yapsalar olurdu kuçük emrah gibi kaldım :D dayı keşke iş elbiseleriyle gezmese aynı olayı babamda cok yapar annem hep uyarır ama bigün babamın başınada gelecek :)
Beni gunduz eve giderken ariyorlar arabami falan at hirsizi gibi gezerken:D
Bunun bir aciklamasi vardir yargisiz infaz yapmamak lazim
Beni gunduz eve giderken ariyorlar arabami falan at hirsizi gibi gezerken:D
Bunun bir aciklamasi vardir yargisiz infaz yapmamak lazim
düşün hacı yıllardır beni bile alıyolar profiloya bu adamımı almayacaklar :D
orhan_guney
24-05-2013, 08:19
bende onu düşünüyordum seni alıyorlarsa o adamın sucu ne hacı ? işçi olmakmı :D
Beni kesin almazlar:D
Barcelona gibi bir tatil mekanında w otele parmak arası terlik ve şortu olduğu için arkadaşımızı almadılar ve baya gülmüştük. Her yerde kural vardır ve olmalıdır da.
Beni kesin almazlar:D
Beni bile alıyolar olm senin gibi beybifeysi neden almıcaklar..
AVM'nin güvenliği ön planda sonuçta tipe bakıp da almaması gayet normal. Bizde çalıştığımız avm açılınca hergün güvenliğe kimlik gösterip de giriyoruz, plakalarımız onlarda yazılı olmasına rağmen otoparkına her girişimizde bagajımızı kontrol ediyorlar. abartmamak ve gücenmemek lazım bu konularda...
O kıyafetlede girilmez arkadaş..hiç bir bahane olmaz ben sıvacıyım boyacıyım diye..
türkiye hariç dünyada başka hiçbir yerde avm girişlerinde güvenlik yok.. çok saçma geliyor bana avm güvenliği, sanki askeri tesise giriyoruz spor gazetesi..
türkiye hariç dünyada başka hiçbir yerde avm girişlerinde güvenlik yok.. çok saçma geliyor bana avm güvenliği, sanki askeri tesise giriyoruz spor gazetesi..
sen hiç havaya uçmadın galiba? :)
sen hiç havaya uçmadın galiba? :)
onlar mı engelleyecek havaya uçmayı? :)
ya bunlar neyin kafasını yaşıyor acaba?
neyin peşindeler ?
işçi yada doktor
sen üzerinedeki kıyafete bak, tipe bak
bu bir aşağılama değilki , tabiki almayacaklar, sanayi girişimi orası? ahıra girer gibi giremezsin.
Eğer işin varsa arka kapıdan, malzeme kapısından, yük asansöründen bilmem nereden gireceksin.
http://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/0/oz/su/uqOZsuXgVKNzYlO-556x313-noPad.jpg
yani bunu tartışmak bile saçma
haber paste etmeyin arkadaslar, 21931029302193 kere yazdim su an 21931029302193 +1 = 21931029302194 oldu
onlar mı engelleyecek havaya uçmayı? :)
yani bir miktar evet..
en azından belinde silah ile giremezsin.
çok değil bundan bilmem kaç sene önce bizde de güvenlik yoktu
sadece avm ler değil birçok iş merkezi girişinde güvenlik var
niye türedi bunlar? çünkü bir çok patlama oldu, adam yaralama oldu, silahlı çatışma oldu ölenler oldu, istersen araştır bak.
iti var uğursuzu var gammazcısı var..bunları bi nebze engeller güvenlik elemanları soner. sen niye rahatsız oluyorsun ? artık çoğu avmde x ray var ellemiyorlar zaten rahat ol.
buraya konusunun açılması ne kadar gereksizse bu haberde o kadar gereksiz ve saçma ve yanlı. İşsiz gazetecilerin bir oyunu.
SULTANOGLU
24-05-2013, 10:22
Zamaninda profilo benide iceri almamisti :( kirmizi mohikan sacim, pantalonumda zincirlerim yirtik pirtik converselerim var diye :( valla anilarim canlandi.
Arabayi canla basla yikayip kuruladiktan sonraki halimle gitsem , beni oranin sokagina almazlar :D:D
volkan_gs
24-05-2013, 10:29
Burada avm yönetimi haklı bencede, içerdeki insanları rahatsız edebilir bu kıyafetler.
Yalnız bu güvenliklerinde doğru işler yapmadığını görüyorum, karşılaştıklarımın %90ı kendilerini başkomiser falan sanıyorlar gittiğim çoğu avmde bu üniformalı arkadaşlarla sorun yaşıyorum.
Güvenlik firmalarının yeterince eğitim vermediğini ve denetlemediklerini düşünüyorum, azıcık yetkileri var diye sonuna kadar kullanıp insanı çileden çıkarıyorlar.
Önümde arkadaşım w140 S ile durdurulmadan geçerken, ben megane ile sırf dikkat çektiğim yada yanımda kız arkım olduğu için kaba bir el hareketiyle durdurulup bagaj kontrolü yapılmaya çalışılıyor falan bunu defalarca yaşadık mesela..
Okulumda bile tartışmadığımız güvenlikçi yok en sonunda güvenlik amiriyle abi kardeş gibi olduk eski emniyet amiriymiş zaten, adamın bana sürekli söylediği ' Volkan, bu adamların kapıda durmasının nedeni içerde gezmelerine ve sizi rahatsız etmelerine engel olmak yani en vasıfsız en konuşmayı bilmeyen tipleri girişe koyuyoruzki içerde sorun çıkarmasınlar size diye :) siz muhattap olmayın beni arayın der sürekli :)
Hele o meşhur ''beyfendiheee'' deyişleri varya, eğitim sırasında öğretiyorlar herhalde nasıl insana 'amk çocuğu baksana' tonlamasıyla beyfendi denir diye :D
Arada çok düzgün insanlara denk geliyorum mesela onlarda belliki burada yetişmiş, kültürlü, özellikle seçilmiş oluyorlar ama genelde büyük şirketlerde otellerde vs. uzun süreli çalışan insanlar, avmler kim kime dum duma biraz :)
ghibli06
24-05-2013, 10:33
zaten gazete haberi de çok enteresan... sonuçta bu adamın iş kıyafeti, sabah gayet giyimli gelirler, akşam çıkarken de çoğu duşunu alır (tabi imkanlar çerçevesinde), giyinir gider... öyle bir anlatılıyor ki bu adamlar sanki hep bu modda yaşıyor boya sıva içinde :)
daha geçen hafta şantiyeye giderken yolun kenarında bizim eleman çantasını almış gözlükleri takmış caprilerle gidiyor yanımda da benim hatun var, korna çaldım hatun 'nerden tanıyorsun?' dedi, 'benim eleman işte şantiyeye gidiyor' dedim, şaşırdı, dedim şaşırma, sen adamları hep şantiyedeki haliyle geziyor sanıyorsun :)
dediğim gibi işçinin bu halde girmeye çalışması ve de içeri alınmaması gayet normal, oranın kuralları var, mimlenmişlik var, olayı bu hale getirmeye çalışıp haber yapanlara hayret ediyorum...
yoksa kilit mi?
Evet evet kilit?
emin misin kilit olduguna
Evet ya kilit.
10 karakter